Mestis 2014–2015

  • 105 614
  • 330

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ei voi Mestis brassailla ainakaan yleisökeskiarvolla ensi kaudella, kun Sport ja Jokipojat eivät ole mukana.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jokerit on kuulopuheiden mukaan tekemässä jotain Jokerit-Akatemiaa itselleen. Tietääkö joku enemmän? Eiköhän Kale&co tuon sit nosta suoraan vähintään Mestikseen..

Eikös Lohi ole jo vähän sellainen? K-Vantaa -> Tikkurilan Jokerit Akatemia.

Surullisen näköinen on Mestiksen tilanne nyt, kun Jokipojat on sössinyt taloutensa ja tilalle tulee surkeiden olosuhteiden Keuruu. Tilanne näyttää entistäkin enemmän ajautuvan siihen mistä jo aiemmin kirjoitinkin, että nykymenon kaikki tai ei mitään -henki tulee näkymään jääkiekossa jatkossa puoliammattilaisuuden loppumisena, koska rahat eivät riitä puoliammattilaisseuran pyörittämiseen tässä maassa. Osittain Liiga on itse ajanut tilanteen tähän. Jatkossa on vain ammattilaissarja ja amatöörisarja. Liigaseurat tulevat sitten itse rahoittamaan jonkinlaisen prospektisarjan pyörimisen, josta toivovat saavansa pelaajia itselleen.

Kiinnostaisi tietää esimerkiksi, miten TUTO:ssa aiotaan reagoida tähän kehitykseen, kun uhkana on täydellinen amatöörikiekkoiluun tyytyminen?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ennen kuin kaikki keuruulaiset hermostuu lopullisesti, niin todettakoon että viittasin ensisijaisesti JYP-akatemiaan ja KeuPaan parivaljakkona. Ainakin jommalta kummalta puuttuu jotain, jotta näistä tulisi huikeita Mestis-klassikkoja.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eikös Lohi ole jo vähän sellainen? K-Vantaa -> Tikkurilan Jokerit Akatemia.

Tuon saman kuulopuheen mukaan Vantaa ei käy Jokereille, ilmeisesti näiden Korea-kytkösten takia. Jokerit-akatemia suoraan Mestikseen ei kai yllättäisi ketään, vai?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Sä siis laitoit divarijyrä-SaPKon samaan kastiin noiden farmiseurojen kanssa?

Hohhoijaa... Taas yksi alemmuuskompleksista kärsivä pikkukylän asukki riensi suu täynnä sylkeä puolustamaan omiaan, kun joku ilkeä setä etelästä arvostelee heitä. Ota kuule ihan rauhallisesti vaan siellä oopperakaupungissa, ei tolla mun joukkuelistauksella pyritty kertomaan mitkä olisivat Mestiksen ei-kiinnostavat joukkueet noin yleisesti. Kyseessä ovat joukkueet (KeuPa pois lukien tietenkin) mitkä ovat vetäneet viime vuosina heikoimmin yleisöä Vantaalla, etenkin keskiviikon ottelukierroksilla.

Nimimerkillä seitsemän vuoden aikana Vantaalla reilut 200 Mestiksen ottelutapahtumaa mukana järjestämässä ollut.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ennen kuin kaikki keuruulaiset hermostuu lopullisesti, niin todettakoon että viittasin ensisijaisesti JYP-akatemiaan ja KeuPaan parivaljakkona. Ainakin jommalta kummalta puuttuu jotain, jotta näistä tulisi huikeita Mestis-klassikkoja.

No kyllä allekirjoittanutta ihan rehellisesti vituttaa se, että perinteinen JokiPo korvautuu jollain Keuruun Palloketuilla tjsp. En vain voi mitään, vaikka eihän keuruulaisia vastaan mitään myöskään ole. Noh, toisaalta elämä on ja eiköhän Joensuun kiekkoilu tule vielä, tavalla tai toisella. Sen lisäksi, että lopunalun menoa tämä Mestikselle on ja näin puhtaan nurkkakuntaisestikin näyttää kyllä ikävältä omien mustaoranssien osalta ensi kausi. Spåra ja JokiPo olivat yleisöön meneviä jengejä ja HCK:in kiinnosti viime vuoden joukkueellaan, joten uudistunut Mestis-kattaus näkynee suoraan yleisökeskiarvossa ja sitä kautta tuloissa. Hankaloittaa seuraavan kauden liigasatsauksia tai jos koko liigatouhu tyrmätään syksyllä, niin tappiot tulevat olemaan selkeästi suuremmat. Noh, toisaalta tuossa tilanteessa valot voidaan sammuttava muutoinkin.

Mutta joo, pahalta näyttää... :/
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Hohhoijaa... Taas yksi alemmuuskompleksista kärsivä pikkukylän asukki riensi suu täynnä sylkeä puolustamaan omiaan, kun joku ilkeä setä etelästä arvostelee heitä. Ota kuule ihan rauhallisesti vaan siellä oopperakaupungissa, ei tolla mun joukkuelistauksella pyritty kertomaan mitkä olisivat Mestiksen ei-kiinnostavat joukkueet noin yleisesti. Kyseessä ovat joukkueet (KeuPa pois lukien tietenkin) mitkä ovat vetäneet viime vuosina heikoimmin yleisöä Vantaalla, etenkin keskiviikon.

Jotenkin semmoinen ylimielisyys haiskahti mun nenääni mutta niin kuin jo sanoin niin eipä savossakaan kivat ja hckt ole olleet niitä odotetuimpia vieraita. Ehkä johtuu siitä, että ovat alueensa toisen luokan joukkueita kun siellä niitä liigajoukkueitakin on ihan riittävästi. Ja en asu Savonlinnassa. Tilanne vähän sama kuin joku Savonlinnassa kannattaisi Talvisalo Traitorsia. Toivottavasti ette vantaalaiset suutu mutta siltä se täältä käsin näyttää.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jotenkin semmoinen ylimielisyys haiskahti mun nenääni mutta niin kuin jo sanoin niin eipä savossakaan kivat ja hckt ole olleet niitä odotetuimpia vieraita.

Voin sulle kertoa, ihan vaan sulle, että jos vantaalaisesta kiekkoilusta puhutaan niin ylimielisyyteen ei ole mitään aihetta. Päin vastoin. Yritin vaan sulle kertoa tossa aiemmalla viestilläni, että nuo aiemmassa viestissäni listatut joukkueet ovat faktatietoa, perustuvat siis 2000-luvun tilastoihin Kiekko-Vantaan kotiotteluiden osalta. Siis ihan siitä saadut numerot kuinka paljon yleisöä on otteluissa käynyt, niitä ei ole tarvinnut keksiä, enkä niillä yritä masentaa teitä oopperakaupungin kiekkoylpeyden kannattajia.

Jos sen verran jatkan vielä niin eipä 2000-luvun SaPKo herätä oikeastaan missään päin Suomea Savonlinnan ulkopuolella mitään intohimoja. Jos mennään historiassa tietty aikakausi taaksepäin ja mentäisiin niitä aikoja niin tilanne olisi täysin toisenlainen. Vantaalla sama homma, tosin nyt puhutaan 2010-luvun lohesta versus 2000-luvun alkupuolen lohi. Siinä missä aikoinaan mm. Sport-kohtaamiset oli oikeasti Mestis-klassikoita ja eräs finaalisarja Jukureita vastaan nousee edelleen puheenaiheeksi oikeastaan missä tahansa Mestis-paikkakunnalla, niin nykytilanne onkin sitten täysin toinen. Vantaalla iso yleisö on hylännyt seuran farmi- ja Korea-pelleilyn myötä ja paljon pitää muuttua ennen kuin tilanne muuttuu positiiviseen suuntaan. Eikä pelkästään Vantaalla vaan myös muilla paikkakunnilla joukkueeseen suhtautuminen on muuttunut negatiiviseksi ja enpä ihmettelisi vaikka ensi kaudella jossain vierashalleissa joku keksisi tuoda Korean lipun katsomoon...

Tällä viimeisellä kappaleella yritän sanoa sitä, että vaikka joku suhtautuisi negatiivisesti johonkin joukkueeseen, ei se todellakaan tarkoita automaattisesti sitä, että sillä suhtautumisella morkattaisiin seuran historiaa (mikä SaPKolla luonnollisesti on Kiekko-Vantaaseen verrattuna vähän sama kuin pistäisi Wayne Gretzkyn ja Ville Leinon NHL-saavutukset vertailuun) vaan kyllä aina peruskiekkokatsoja elää siinä hetkessä, sen hetkisen tilanteen mukaan.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jos sen verran jatkan vielä niin eipä 2000-luvun SaPKo herätä oikeastaan missään päin Suomea Savonlinnan ulkopuolella mitään intohimoja.

Ihanko totta? Reilut 20 vuotta Mehtimäellä kiekkoa seuranneena väittäisin toista, mutta ilmeisesti olen väärässä...
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Saa nähdä millaisen joukkueen KeuPa saa jalkeille, JOS ei ihan pisteautomaatiksi ajaudu, uskon että kyllä ne varmaan 500-600 katsojakeskiarvoon kykenevät ja se on ihan ok, Eihän se vertoja vedä Jukurit, TuTo, KooKoo akselille mutta tuolle talousalueelle varmasti loistava. 400 000 pudjetti on varmaan sellainen millä homma vedetään läpi, eihän JYP aktemiankaan varmaan suurempi ole.
Ja ei se KeuPa ihan ilman perinteitä ole niinkuin joku väittää. Onhan sieltä ponnistanut muutama pelurikin ihan maajoukkue tasolle Joista ei nyt ihan pelillistä apua mestikseen ole Liuksen Joni on jo "vanha mies" ja tuskin Keuruun Kovaltsuk (Olli Palolakaa) comeback'a ole tekemässä :-) Rautakorpi Jukan veli varmaan nähdään vaihtoaitiossa tulevanakin kautena.
Suotavaahan olisi että Jokin Liigaseura avittaisi vähän pelaajille, JYP se sijainnista huolimatta tuskin on, koska se pyörittää vielä aktemiaa, joten en jaksa uskoa että ihan Jyväskylän pelaajatuotanto ihan riittää pariin mestis joukkueeseen varsinkaan kun kumpikaan ei erityisemmin maksa pelaajille. Joten toiveet kääntyy Lännenpää Poriin/Rauma akselille, kun luultavammin Leki hoitaa tuon hämeen seudun. Uskon kumminkin että KeuPa on JYP-akatemian tyylinen nuorehko kovasti yrittävä joukkue, ehkä keski-iältään hivenen vanhempi kun jyväskyläläiset.
Mutta kausi voi olla raskas jos ei ns vahvistuksia saa viime kauteen, ja tuo oma junioritoiminta ei ihan joka vuosi tuota mestis tason pelaajia.
Tämä on myö osoitus Jyväskylän seudulle kehkeytyneestä jonkin sortin kiekko kulttuurista, Liigajoukkue, ja kaksi mestis joukkuetta, ja kohtuu määrä pelaajia kasvatettu muihin liiga/mestis joukkueisiin,
Muistettava kumminkin KeuPa pelasi itsensä mestikseen eikä ollut mikään kabinetti päätös,
Ei joukkueiden nimet paranna tai heikennä sarjan tasoa, Vaan ne ketkä niissä pelaa, katsotaan nyt miten pelaajat jakautuvat kuka minnekin, vaikka ns kolme joukkuetta poistui Mestis kartalta (HCK. Jokipojat, Sport) se ei kuitenkaan tarkoita sitä että sarjasta olisi poistumassa n. 80 mestiksen play off tason pelaajaa. Hauska olisi nähdä siirtyykö yhteensä mestiksestä edes 20 pelaajaa liigaan. Eli eiköhän näistä joukkueista ketkä jatkaa uraansa osa löydä tiensä muihin seuroihin. ja miksei jatkossakaan esim KeuPasta voi kasvaa uusia Olli Palolita ja Joni Liuksia.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Tällä viimeisellä kappaleella yritän sanoa sitä, että vaikka joku suhtautuisi negatiivisesti johonkin joukkueeseen, ei se todellakaan tarkoita automaattisesti sitä, että sillä suhtautumisella morkattaisiin seuran historiaa (mikä SaPKolla luonnollisesti on Kiekko-Vantaaseen verrattuna vähän sama kuin pistäisi Wayne Gretzkyn ja Ville Leinon NHL-saavutukset vertailuun) vaan kyllä aina peruskiekkokatsoja elää siinä hetkessä, sen hetkisen tilanteen mukaan.

Ja ovelastipa onnistuit vielä savonlinnalaista "morkkaamaan" viimeisessä kappaleessasi, persuti ;)

Itselleni yksi tärkeä tekijä fiilikseeni jostain joukkueesta on, kuinka itsenäinen seura on ja mikä merkitys sillä on alueelle. Ja väitän että tietyt hegemoniaväännöt aina kiinnostaa katsojia menipä toisella joukkueista vaikka kuinka huonosti juuri sillä hetkellä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No kyllä allekirjoittanutta ihan rehellisesti vituttaa se, että perinteinen JokiPo korvautuu jollain Keuruun Palloketuilla tjsp. En vain voi mitään, vaikka eihän keuruulaisia vastaan mitään myöskään ole. Noh, toisaalta elämä on ja eiköhän Joensuun kiekkoilu tule vielä, tavalla tai toisella. Sen lisäksi, että lopunalun menoa tämä Mestikselle on ja näin puhtaan nurkkakuntaisestikin näyttää kyllä ikävältä omien mustaoranssien osalta ensi kausi. Spåra ja JokiPo olivat yleisöön meneviä jengejä ja HCK:in kiinnosti viime vuoden joukkueellaan, joten uudistunut Mestis-kattaus näkynee suoraan yleisökeskiarvossa ja sitä kautta tuloissa. Hankaloittaa seuraavan kauden liigasatsauksia tai jos koko liigatouhu tyrmätään syksyllä, niin tappiot tulevat olemaan selkeästi suuremmat. Noh, toisaalta tuossa tilanteessa valot voidaan sammuttava muutoinkin.

Mutta joo, pahalta näyttää... :/

Mua taas vituttaa se, että sua vituttaa pelkkä merkityksettömän kautenne viihdearvo.

Jokainen tietää että Mestis kuolee, joten ei tässä ainakaan minulla ole mielessä mitkään hienot paikalliskamppailut.

Helppohan se on huudella kun M/S Liiga on jo noukkinut turvaan. Tästä Estoniasta on jo keulaportti murtunut, pelastukoon ken voi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Vai että Jokipojat heitti lusikan nurkkaan. Melko puskista tuli kyllä itselle, kun en ole niin tiiviisti seurannut. Osanottoja.

Kyllähän tämä nyt todella pahalta näyttää. Jos/kun KooKookin poistuu niin mitä jää jäljelle? Kukkia haudalle... Kyllähän tämä tulee vääjäämättä heijastumaan myös Liigaan ja koko suomalaiseen jääkiekkoon. Jotain tarttis tehdä!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mua taas vituttaa se, että sua vituttaa pelkkä merkityksettömän kautenne viihdearvo.

Asia ei todellakaan ole näin, vaikka siltä tuo aiempi viesti saattaa kuulostaa. Oikeasti minua vituttaa se miten potentiaali, joka Mestiksellä esimerkiksi viisi vuotta sitten oli, on osattu hukata näin lahjakkaasti. Kiitos esim. Sirviö ja Kal€, joista jälkimmäinen on nähty Jääkiekkoliiton ykkössarjan matseissa vain vaivaantuneena mestaruuspyttyä luovuttamassa. Ymmärrän helvetin hyvin, että varsinkin Mikkelissä ja Turussa syö miestä aivan järjettömästi nykytilanne ja muuta ei voi tarjota kuin ymmärrystä. Vuosien/vuosikymmenien hieno työ on valumassa hukkaan ilman omaa syytä. Se että allekirjoittanut kirjoitti edellisessä viestissä inhorealistisesti noista KooKoon ensi kauden haasteista ei todellakaan poista surua/turhautumista muiden tavoitteellisten seurojen asemasta.

Helppohan se on huudella kun M/S Liiga on jo noukkinut turvaan. Tästä Estoniasta on jo keulaportti murtunut, pelastukoon ken voi.

Sukat eivät todellakaan ole kuivana vielä Kouvolassakaan ja liigapaikkaan uskotaan vasta, kun jotain mustaa on valkoisella. Toistaiseksi vain roikutaan löysässä hirressä epämääräisten lupauksien kanssa. Siitä olen valitettavasti samaa mieltä, että jos elossa haluaa pysyä, niin pois on Mestiksestä päästävä ja äkkiä. :/
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuli vastaan oma kirjoitus viime syyskuun alusta ja valitettavan hyvin näyttävät tuolloiset arvailut toteutuneen:

Kyllähän tässä liigahaaveiden osalta aikalailla selvästi Mestiksen edes teoriassa potentiaaliset joukkueet kasteihin jaetaan:

Sport: Liigapaikkaa pedataan, iso mahdollisuus.
KooKoo: Suuri riski ja haaste, kohtuullinen mahdollisuus.
Jukurit: Märkä rätti kasvoille ja iso askel taaksepäin avoimiin karsintoihin verrattuna.
Jokipojat ja Tuto: Game over, man! Game over!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Koskahan sitä mahtaa sarjaohjelma varmistua ja joukkueet olla selvillä? Päivää ennen sarjakauden alkua? Sen jälkeen?

On tämä aikamoista paskaa kaikilta osin. Toki toivoisin, että Jokipojat pystyisi sarjassa jatkamaan, mutta näin yleisesti ottaen Mestiksen tilanne on kuin alati toistuva painajainen, josta ei pysty heräämään vaikka miten yrittäisi.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
On tämä aikamoista paskaa kaikilta osin. Toki toivoisin, että Jokipojat pystyisi sarjassa jatkamaan, mutta näin yleisesti ottaen Mestiksen tilanne on kuin alati toistuva painajainen, josta ei pysty heräämään vaikka miten yrittäisi.

Jokipoikien Jussi Jormakka ilmaisee myöskin huolensa koko mestiksen statuksesta tuossa linkittämässäni jutussa.

– Olen myös huolissani koko Mestiksen statuksesta. Jos lähes kaikki isommat seurat lähtevät pois, niin eihän se hyvää tee suomalaiselle jääkiekolle. Sarjojen tulisi olla avoimia ja nousut sekä putoamiset ratkaista urheilullisin perustein jo uskottavuudenkin kannalta, Jussi Jormakka toteaa.

Olkoon Jokipoikien kohtalo mikä hyvänsä, niin ei Mestiksen tulevaisuus ruusuinen ole. On sinällään mielenkiintoista seurata, koska nämä "mestikselle parasta koskaan" päätökset alkaa näkymään katsomoissa yleisömäärän romahduksella noista jo ennestään surkeista määristä. Lisää raatoja tulee vielä...Ennustan, että jo tulevalla kaudella jollain näistä isommista jäljellä olevista tulee kusi sukkaan, kun kansa onkin kadonnut.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

Oli odotettavissa, mutta ei kai velkasaneerausta voi käyttää minään perusteena valitukselle? Tai ainakin sen läpimeneminen on hyvin epätodennäköistä, joten miksi edes yrittää. Tuon jutun perusteella maksamattomien palkkojen summa on vain kasvanut ja kaikki pitäisi saada maksettua, jotta lisenssi irtoaisi. Jos tämän valituksen käsittely kestää pidemmälle kesään niin siinä venyy taas kaikki otteluohjelmien luomiset sunmuut päätökset ensi kaudesta. Aika uskomatonta miten surkeaksi Mestis on mennyt ja syytä olisikin hajottaa koko sarja mahdollisimman pian.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Nyt kannattaisi Joensuussa olla jo hiljaa, unohtaa itkut ja keskittyä täysillä pistämään paketti kuntoon tulevaisuutta varten. Jos on lähes miljoona euroa velkaa, edellisen kauden palkkoja hoitamatta, velkasaneerauksesta ei mitään tietoakaan ja uusi kausi pitäisi polkaista käyntiin harjoitusotteluiden osalta kolmen kuukauden päästä, niin valoja jo päälle Jormakka ja kumppanit. Unohtakaa ne valitukset ja antakaa liiton tehdä töitä Mestis-kauden 2014-2015 eteen, että saataisiin edes otteluohjelma tietoon viimeistään juhannnukseen mennessä.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Tuskin Jokipojat edes itse uskoo että valitus menisi oikeusturvalautakunnassa läpi. Ainoa realistinen mahdollisuus jatkaa olisi se että Mestiksen lisenssikomitea syystä tai toisesta ottaisi vapaaehtoisesti asian vielä uudelleen käsittelyyn. Tätä kai tuolla lautakuntavalituksella haetaankin että asia saisi enemmän julkisuutta ja sitä myöten painetta lisenssikomitealle.
Oikeusturvalautakunta ei uhraa ajatusta sille että perinteisen joukkueen lähtö Mestiksestä laskisi rankasti koko sarjan kiinnostavuutta. Mutta lisenssikomitealle se on merkittävä asia ja siksi siitä kannattaa pitää ääntä julkisuudessa.
En kyllä tiedä onko lisenssikomitealla enää edes minkään porsaanreiän kautta mahdollisuutta käsitellä asiaa vielä uudestaan ilman oikeusturvalautakunnan määräystä.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Tottakai pitää valittaa ja varmasti paikka irtoaa. Jos ei paikkaa myönnetä niin edessä konkurssi ja velkojat menettävät saatavansa. Jos ja kun paikka myönnetään niin edullinen joukkue kokoon mahdollisimman paljon omista kasvateista niin velka alkaa lyhentyä. Näin se menee.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Muistettava kumminkin KeuPa pelasi itsensä mestikseen eikä ollut mikään kabinetti päätös. Eli eiköhän näistä joukkueista ketkä jatkaa uraansa osa löydä tiensä muihin seuroihin. ja miksei jatkossakaan esim KeuPasta voi kasvaa uusia Olli Palolita ja Joni Liuksia.
Tervetuloa Mestikseen ja Kupittaalle. Mielenkiinnolla tulen uuden Mestis -joukkueen pelejä Turussa katsomaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös