Hirveän heikosti on ehtinyt pelejä katsella viime aikoina, mutta koosteet katsellut ja tätä palstaa seurannut tiiviisti. Kyllä on meno syyskaudesta hiipunut tuloksellisesti paljon tämän vuoden puolella.

Helmikuu: 5 ot. 2-2-1, pka 1
Maaliskuu: 8 ot. 4-3-1, pka 1,13
Yhteensä: 27 ot 11-8-8 pka 1,11
Voittoprosentti: 40%

Lisäpisteitä jatkoajalla ja rankkarikisoissa on saatu todella huonosti. Tähän nyt ainakin tarvitsisi parannusta. Alkukaudesta lennossa ollut #88 on myös hyytynyt, sillä tämän vuodella 26 peliä on tuottanut ainoastaan tehot 6+9=15. Mitä syitä tähän palstaveljien mielestä? Ketjukoostumukset (yllätys) ovat olleet ainakin hakusessa ja lotto pyörinyt taas kiitettävästi. Teräväinen voi mahdollisuuden saadessaan tuoda jotain apua sentteriongelmaan, mutta todennäköisempää kuitenkin on, ettei Teuvosta vielä tällä kaudella hirveästi irti saada.

Kärkijoukkueita vastaan pl. Avalanche on kuitenkin pärjätty edelleen ihan hyvin, joten onko pientä asenneongelmaa havaittavissa? Kova testi taas edessä seuraavassa pelissä, kun matkataan St. Louisin vieraaksi.

Edit: Niin kotipelihän tuo toki oli. Ja hieno voitto! Takaiskukin tuli Kanen loukkaantumisen myötä, ei muuta kuin Teuvoa sisään kokeilemaan sitten.

(50 Crawford)

Hawks johti ottelua kahdella maalilla jo neljän minuutin kohdalla. Valitettavasti Flyers pääsi onnekkaasti peliin mukaan alle kahdessa minuutissa, kun Hartnellin syöttöyritys kimposi Krügerin luistimesta maaliin. Hartnell teki vielä toisen maalin avauserän lopulla. Seuraavaa osumaa saatiinkin odottaa pitkää. Isännät olivat tasoituksen jälkeen hallitsevampi osapuoli kilistellen tolppia viitisen kertaa. Etenkin kolmas erä oli Flyers-vyörytystä ja kiekko kävikin kertaalleen Hawksin maalissa. Osuma kuitenkin hylättiin korkealla mailalla tehtynä ja vasta Giroux'n tarkka laukaus viisi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä ratkaisi ylimääräisen pisteen kohtalon.

Ottelua markkinoitiin osana NBC:n Rivalry Night -ottelusarjaa ja Hawksin peleille harvinaisesti ottelussa nähtiinkin kaksi tappelua.

- kauden 7. jatkoaikatappio (OT 0-7)

Hieman jäi sellainen kuva, että Hawks saattoi säästellä vähemmän tärkeässä toisen konferenssin vierasottelussa paukkuja seuraavan päivän divisioonavääntöön Bluesia vastaan.

Quennevillen seuraava voitto on viiksen uran 700. Mikä olisikaan hienompaa kuin saavuttaa rajapyykki Bluesia vastaan, jossa hän aloitti NHL-valmennusuransa?

Flinck

Chicago Blackhawks
Ei ole Sharpillakaan kulkenut olympiatauon jälkeen sen paremmin. Soldier Fieldillä viimeksi maali, syöttöjä toki melkein joka pelissä. En tiedä missä vika. Itsekin pelkkien highlightsien varassa kun tulee aamutyöläiselle nuo pelit sen verran huonoon aikaan. Jotain saisi tapahtua.

Mv-osastokaan ei ole pystynyt päällään seisomaan ja pitämään joukkuetta voittojen tiellä. Toki jos joukkue edessä tekee vain 2 maalia tai vähemmän kuten on käynyt 6/9 kertaa olympiatauon jälkeen niin ei sekään nyt oikein hyvä ole. Noista kuudesta kerrasta yksi voitto.

mutina

Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Kanen ollessa sivussa (ilmeisesti) nilkan vuoksi, onkin ihan uusi tilanne Teuvon suhteen. Jos Kane laitetaan ltir:iin, on capissa tilaa Teräväisen tulla vaikka suoralla lennolla Chicagoon lopuksi runkosarjaa. Toisaalta jos Kanen odotetaan palaavan nopeammin, kuin alkuperäinen arvio - siis kolme viikkoa - niin ei varmaan panna ltir:iin. Eli ehkä se, miten TT:hen nyt reagoidaan kertoo myös 88:n tilanteesta.

Ben Marco

Blackhawks
Hyvä peli hampaatonta Bluesia vastaan. Pelattiin myös fyysisesti alusta saakka ja selkeästi näki, että eilinen Phillyn takaa tulo oli jäänyt kaivelemaan. Momentumi lähes koko pelin meillä ja Crawfordilla riitti perusesitys. Kane loukkasi siis oikean nilkkansa ja tosiaan tässä saattaa olla nyt Teuvon tilaisuus koklata miltä näyttää. Jos aika-arvio on tuo kolmisen viikkoa, niin ilman muuta Pattyn runkosarja oli tässä ja kuntoutuminen vaan kliimaksiin ekalle rundille.

Ben Smithin menoa on todella ilo katsella.

chubster

Harmi tuo Kanen loukkaantuminen. Itsellä ohjelmassa tänään lento Chicagoon ja liput Carolina ja Nashville peleihin taskussa. United centerissä nähdään!

ipaz

Bob McKenzie twiittasi eilen, että Teräväinen on "saanut luvan" Jääkiekkoliitolta ja Jokereilta lähteä Chicagoon. Vähän ihmetyttää, että minkä luvat Teuvo muka on tarvinnut lähteäkseen. Kaverilla on voimassa oleva sopimus Chicagoon ja pelasi lainassa Jokereissa, eikä Jääkiekkoliitolla nyt kai voi olla muskeleita estää ketään pelaajaa lähtemästä pelaamaan minne haluaa.

No mutta muutaman päivän päästä nähdään, minkä numeron Teuvo saa selkäänsä. Training Campilla käyttämänsä #23 on nyt Versteegillä.

Noppa10

Toronto Maple Leafs

Niin, kun yleensä noissa lainasopimuksissa on mainittu erikseen mahdollisuus aiempaan siirtymiseen mikäli lainaajan kausi päättyy ennen aikojaan.

Olisiko tuo jonkinlainen "herrasmieslupa", jolla ei sitten oikeasti ole minkään valtakunnan merkitystä.

chauron

HIMARS
Ihan mutua enkä tarkistanut mitään, mutta eikös Teuvo ole Jääkiekkoliiton silmin vielä junioripelaaja koska on niin nuori? Eli voisko se tuoda jonkunlaista spesiaalia maustetta tähän byrokratiaan?

Henkka

Liiga, NHL, CHL, SHL

Aika kova haukkarin näyttö Centralin voimauhteille oli tuo Bluesin puhdas jyrääminen. En olisi noin selvää voitto uskonut, vaikka lapulle Hawks olikin lyöty.

Detroit-ottelussa tein maalipaikkatilastoa puolivillaisesti ja yllätyin myös positiivisesti Smithin paikkojen määrästä. Koko ajan sai aikaan jotain, oli paikassa, loi paikkoja tai teki screenejä.

Andrew Shaw:lle "perfect screen" -palkinto eilisestä Keithin 1-0 maalista. Niin oikein tehty kuin vain voi.

Noppa10

Niin, mutta ei kai liitolla ole mitään sanomista esim. Barkovinkaan kohdalla tällä hetkellä, koska Sashalla ei ole mitään tekemistä liiton alaisuudessa olevien sarjojen kanssa...

Teuvohan on ollut koko kauden Hawksin sopimuspelaaja, joka on vain lainattu Jokereihin. Eli siinä vaiheessa, kun Jokereilta kausi 2013-14 päättyi, päättyi myös tuo lainasoppari. Eli sitä kyllä ihmettelen minäkin, jos jotain lupia on oikeasti tarvinnut pyydellä omalle työpaikalle siirtymiseen...

secord

Sieltähän se sitten tuli. Scotty Bowman (1244) ja Al Albour (782) ovat ainoat valmentajat NHL:n historiassa, jotka ovat voittaneet enemmän runkosarjapelejä kuin Q.

***

HfBoardseilta bongattua huhua, että Blackhawks olisi kiikaroinut Simon Hjalmarssonia. Linkki Aftonbladetin juttuun: Chicago jagar Hjalmarsson
Speksit Eliteprospects-sivulta: Simon Hjalmarsson

**

Olikohan jo mainittu, että Kyle Beachiin vaihdetun Brandon Mashinterin kanssa tehtiin kahden vuoden sopimus? Linkki virallisten sivujen mainintaan asiasta:Blackhawks agree to terms with Mashinter

*

Henkisestikin tärkeä voitto Bluesista. Hinta oli toki kova Kanen loukkaannuttua. Kohtuu hyvin joukkue on kuitenkin säästynyt pahemmilta ja pidemmiltä loukkaantumisilta runkopelaajien osalta. Ben Smithin odotin vakiinnuttavan pelipaikan jo kauden 2010-11 pudotuspelien jälkeen, mutta joskus maltti on valttia ja kova työ palkitaan ennen pitkään. Tässä pieni pala lähihistoriaa youtuben välityksellä:

Ben Smith Game Winner vs Vancouver Game 6 (Pat Foley Call)

Lico

Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Sieltähän se sitten tuli. Ainoastaan Scotty Bowman (1244) ja Al Albour (782) ovat ainoat valmentajat NHL:n historiassa voittaneet enemmän runkosarjapelejä kuin Q.

On kyllä velho! Onnittelut coach Q:lle mikäli Jatkoaikaa luet.

Mielenkiintoinen huhu.

Pelaajaesittelyn (Eliteprospects) perusteella ominaisuudet kuulostavat ihan hyviltä pohjois-amerikkalaiseen kaukaloon ja peliin. Toki nopeudesta ei ole mainintaa, mutta laitaväännöissä vissiin hyvä ellei loistava. Peliäkään en muista nähneeni, mutta toteutuessaan toisi kyllä leveyttä entisestään jo laajaan hyökkäyskalustoon. Taitaa myös olla umpilaituri. Mukavia pisteitä nakutellut SHL:ssä, pinna per peli tällä kaudella Linköpingissä.

Hossa, Sharp, Kane, Saad, Bickell, Versteeg ovat tällä hetkellä laitureita, sekä Shaw on sentteri-laituri. Ben Smithikään ei taida täysin luontainen sentteri olla? Erittäin mielenkiintoista, mikäli tämä huhu toteutuisi.

Muutama tunti sitten sain viimeisteltyä viime yön ottelun ja olihan kova matsi. Tärkeä voitto niin kuin mainitsitkin ja tapa, jolla se tuli oli huikea. Ei mitään epäselvyyttä kumpi ansaitsi voiton. Crawford oli hyvä, perusvarma itsensä.

Ben Smithiä on kyllä kiva seurata. Hyvä luistelija ja aikamoinen väkkärä. Voittaa useasti kaksinkamppailuja ennalta-arvaamattomuutensa ansiosta. Varsinkin viime yön ottelussa hänen alivoimapelaamisensa aiheutti hymynkaarta täällä päin. Kolmen Blues-pelaajan keskellä piti vain kiekkoa vastustajan maalin takana. Ansaitut aplodit yleisöltä.

secord

Blackhawks hankki vapailta markkinoilta lisää senttereitä systeemiinsä. Tällä kertaa kohteena oli St.Lawrencen yliopistojoukkueessa pelannut Matt Carey. Tiettävästi Blackhawks oli myös Mattin veljen Gregin perässä, mutta ilmeisesti hieman lahjakkaamman veljen nappasi tällä kertaa Phoenix. Linkistä virallisten sivujen tiedotteeseen ja toisesta Mattin Eliteprospects-sivulle.

Blackhawks agree to terms with Carey

Matt Carey

MustatKortit

Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No niin, eli hieno homma tämä Teräväisen välitön siirtyminen paikkaamaan Kanea.

Saas nähdä, millaista vastuuta on luvassa (?)

secord

Onko täsyin mahdoton ajatus, että Teräväinen pelaisi jo tulevana yönä Carolina Hurricanesia vastaan?

Epäilen ettei pelaa vielä ensi yönä. Myös Jeremy Morin on nostettu ylös Rockfordista. Laituri valittiin AHL:n helmikuun pelaajaksi ja on ansainnut mahdollisuuden ylhäällä.

Blackhawksin aamujäät näytetään muuten livenä joukkueen sivuilla klo 10.30 paikallista aikaa.

Jyyd

♠️, Flyers

Teukka siellä tuskin on, olisi ollut kiva katsella jos olisi ollut.

secord

No olisi kyllä. Yliopistosarjasta siirtynyt Matt Carey sen sijaan tullaan näkemään aamujäillä.

Edit. Eipäs nähdäkään, vasta lauantaina vetää ensimmäiset reenit. Eli tässä viestissä ei ollut mitään nähtävää. Linkitetään nyt sitten kuitenkin jotain ja tässä vähän taustaa miten Carey päätyi Chicagon listoille: Matt Carey signs with Blackhawks

Jyyd

♠️, Flyers

Kyllä Teukka tuolla jäällä on! Ajattelin kuulleeni että on mukana ja tuollahan se!

mutina

Ei pelaa Teukka ensiyönä jos nyt oikein kuulin valmentajan haastattelusta.

Ihan oikein kuulit. Höh. Meinaan ensi yön matsi tulee katsottua , kun ei tarvitse aamulla herätä. Seuraava on taas hankalampi - sunnuntai-maanantai yönä lienee 86:n ensimmäinen ottelu.

reme

-Chicago Blackhawks-
Kyllä tuo Blues voitto tuli jotenkin yllättävänkin helpolla. Ja voiton takuumiehiä olivat ehdottomasti Ben Smith ja Andrew Shaw josta on kehkeytymässä hyvä maskimieskin. Teuvo pukee tosiaan numeron 86.

lunde

19.3.2014 St. Louis @ Chicago: 0-4

Hienosta ja tärkeästä Blues-ottelusta onkin jo sanottu olennaisimmat. Tässä vielä pelin kokoonpano.

50 Crawford 23/23 - 100%
(31 Raanta)

Kanen loukkaantumisen jälkeen kolmosen oikea laitaa pelasi kiertävä laituri. Muuten ketjut pysyivät ennallaan.

Quennevillä saavutti tosiaan uran 700. voittoo runkosarjassa. Myös toinen entinen Blues saavutti rajapyykin, kun Handzus pelasi 1000. runkosarjapelinsä NHL:ssä.

Shinpads-Shaw on pelannut viimeiset kahdeksan piste per peli -tahdilla ja pisteiden lisäksi tosiaan erittäin tärkeää työtä vastustajan maalivahdin edessä silloinkin, kun pisteitä ei hänelle itselleen kerry.

lunde

22.3.2014 Carolina @ Chicago: 2-3

Hawks menetti jälleen kahden maalin johdon, mutta Toews kantoi kapteenina vastuuta ja iski alivoimalla heti tasoitusta seuranneessa vaihdossa voitto-osuman. Ei mikään maailmanhistorian upein jääkiekko-ottelu, mutta kaksi pistettä kelpaavat oikein hyvin varsinkin, kun Avs jäi Bruinsia vastaan nollille.

12 Regin - 28 Smith - 11 Morin
52 Bollig - 16 Krüger - 17 Brookbank

8 Leddy - 5 Rundblad

50 Crawford 26/28 - 92,9%
(31 Raanta)

Ensimmäinen erä oli aika tylsä. Hawks hallitsi selkeästi, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei juuri syntynyt, vaikka isännät saivat kaksi ylivoimaakin. Canes esitti oikeastaan vain yhden vaarallisen vaihdon.

Toisen erän ensimmäisillä minuuteilla Seabrook syötti Morinin nokikkain Khudobinin kanssa, mutta yritys päätyi patjaan. Seuraavassa vaihdossa Shaw syötti Sharpin pakkien välistä läpiajoon ja rystynosto painui maalin kattoon kilven puolelta: 1-0. Oduya otti jäähyn heti avausmaalin jälkeen, mutta takaiskua ei nähty. Kahdeksan minuutin jälkeen Toews pelasti koukkausjäähyllä liian rohkeasti nousseen Leddyn, kun Eric Staal oli ohjata Seminin syötön Crawfordin edestä maaliin. Kiekko kävi ylivoimalla jo tolpassa, mutta vieraiden tasoitus jäi syntymättä. 16 minuutin jälkeen Hawksin ylivoima muuttui nopeasti tasavajaaksi. Leddy ja Versteeg taikoivat kuitenkin isäntien toisen maalin, kun Canes nelikko antoi heille runsaasti tilaa ja aikaa: 2-0. Canes sai myös lyhyen ylivoiman, mutta Toewsin jäähyn päätyttyä Keith laukoi kiekon tolppaan. Erän viimeisellä minuutilla Hawks joutui kahdesti pinteeseen kesken olleen vaihdon vuoksi ja jälkimmäisellä kerralla Semin laukoi kiekon Crawfordin ohi: 2-1. Toisessa erässä Canes oli muutaman ylivoiman kirittämänä huomattavasti vaarallisempi, mutta erätauolle siirryttiin kuitenkin Hawksin maalin johdossa.

Kolmannen erän alussa Crawford joutui esittämään jälleen paraatipelastuksen takakulmalle, kun Seabrookin mailan hajoamisen jälkeen Canes sai vaarallisen maalipaikan. Keith sai jäähyn ja 18 sekunnin päästä Handzus otti tyhmän kiinnipitojäähyn. Canes sai kahden miehen ylivoimaa 1:42. Hawks selvisi yli minuutin, mutta lopulta Semin laukoi nopeasti aloituksen jälkeen kiekon hanskakäden yläkulmaan: 2-2. Jälkimmäisen jäähyn lopulla kuin tykin suusta lähtenyt Toews ehti Eric Staalin ohi laukomaan kiekkoon ensimmäiseksi ja nosti rystyllä hanskakäden puolelta kiekon maaliin: 3-2. Pian johtomaalin jälkeen Handzus lähti uudestaan jäähylle. Canes-ylivoima loppui kuitenkin lyhyeen, kun kapteeni-Staal otti lähes identtisen jäähyn kaatamalla Keithin kulmassa. Jäähyjen päätyttyä erä jatkui pitkään tiiviinä puolustuspelinä molemmissa päissä. 15 minuutin jälkeen Faulk roikkui itselleen jäähyn. Hawks ylivoima oli karmeaa pyörivien kiekkojen syöttelyä, mutta pari minuuttia kului kätevästi kellosta pois. Canes ei saanut ollenkaan loppukiriä aikaiseksi, kun kiekko oli vieraspäädyssä ihan viimeisiä sekunteja lukuunottamatta.

Huomioita

Vaikka kahden miehen alivoimalla tulikin tässä ottelussa takaisku, Hawksin alivoima on parantunut huomattavasti alkukaudesta, jolloin se oli liigan viimeisten joukossa. Nyt Hawksin alivoima on liigan tilastoissa 19. (42-225 81,3%). Edelliset noin 80 alivoimaa ovat tuottaneet vain 8 takaiskua.

Myös Crawford alkaa kevään lähestyessä päästä huippukuntoon. Tammikuun jälkeen Crow on pelannut 13 ottelua 8-4-1 saldolla. Taakse on mennyt 21 maalia eli noin 1,6 ottelua kohden. Corey on torjunut kaksi nollapeliä ja vain kolmessa ottelussa vastustaja on tehnyt kolme maalia.

Soldier Fieldin Pens-voitosta on tehty hauska Lego-animaatio, joka löytyy NHL:n YouTube-tililtä.