Helsingin Jokerit – tunteiden vuoristorata

  • 147 057
  • 551

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kukahan muuten omistaa oikeudet seuranimeen "Töölön Vesa"?
Eikös se Töölön Vesa ole edelleenkin toiminnassa? Jääkiekkotoiminta vaan myytiin silloin aikanaan Aimo Mäkiselle, mutta kyllähän tuon niminen urheiluseura on edelleen olemassa.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Kukahan muuten omistaa oikeudet seuranimeen "Töölön Vesa"?

Varmaankin Töölön Vesan urheiluseura. Vesalla ei tietääkseni ole jääkiekossa minkäänlaista toimintaa, joten varmaan mielellään perustaisivat lätkäjaoston, jos kiinnostusta ja taloudellista tukea riittää.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Antikristus, Perivihollinen, Etelän velliperseet, Ylimielinen Narrilauma.
Tuossa on muutama sana, jotka aivan ensimmäisenä muljahtaa vannoutuneelle Kärppäfanille mieleen.

Toisaalta kun muutaman sekunnin miettii, tulee myös asioita lisää:
Huikeat Playoffsarjat Jokereita vastaan, niin voiton kuin tappionkin hetkellä. Teemu Selänne. Raksilan hornankattilan tunnelma Jokereiden astuessa halliin, sama tunnelma Kärppien luistellessa Arenan sinisenkirkkaalla jäällä.

Vaikka Perivihollinen onkin se paras sana Jokereita minun mielessäni kuvaamaan, haikein mielin tuollekin "laumalle" hyvästit sanoo. Ei enää nokkapokkaa Arenan pihalla, leikkimielistä kisailua velipojan kanssa (jokerifani) Playoff-sarjoista, eikä sitä käsittämätöntä tunteiden kirjoa kun se sarja päättyy Kärpän voittoon tai tappioon.

Narrien kirjassa kääntyy uusi lehti, uudet tuulet puhaltavat ja fanit saavat jälleen aistia sen vapautuneisuuden, kun ei tarvi olla "koko suomen silmätikku". Muutaman kauden päästä saattaa vanha HIFK:n mieskin astella ylpeänä Arenalle katsomaan KHL:n Pleijareita Jokeripaita päällä. Koskaan ei tiedä.

Hyvää matkaa teille, Via Dolorosa Suomessa on kohta ohi, mutta ylösnousemus odottaa. Kiitos kuluneista vuosista, tulevat eivät olekaan enää samanlaisia ilman teitä.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Varmaankin Töölön Vesan urheiluseura. Vesalla ei tietääkseni ole jääkiekossa minkäänlaista toimintaa, joten varmaan mielellään perustaisivat lätkäjaoston, jos kiinnostusta ja taloudellista tukea riittää.

Olis vaan jotenkin kaunis kierros kun Töölön Vesa alkaisi nyt pelata jääkiekkoakin jossain alasarjassa. Voisin kyllä nähdä itseni kannattamassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tuosta nimijutusta tuli vielä mieleen, että onkohan Jokereilla oikeuksia noihin englanninkielisiin nimiin? Esim. Helsinki Jokers. Uusi logo pitäisi kuitenkin olla.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Kirjoitetaas vaikka tähän ketjuun tämä...kyllähän itseänikin edelleen kanssa harmittaa, että kausi päättyi liian aikaisin. Vaikkei se mikään suuri yllätys ollut huomioiden kauden tapahtumat sekä viimeistään lauantain pelin. Silti pieni toivo ja eilen ottelun aikana suurempikin eli siitä, että ainakin tiistaina pelattaisiin.

Tämä kausi ei kuitenkaan ollut läheskään suurin pettymys "faniuralla" Areenan aikana. Tässä tuli ihan samanlainen fiilis kuin Hanlon-paskan jälkeen keväällä 2009, seuraavana keväänä 2010 tai silloin kuin vaihtoaitiossa oli vitsi nimeltä Curre Lindström eli 2006. Tietyllä tapaa helpottunut siitä ja siihen, että nyt sentään tämä nolo kausi on ohi eikä tarvitse enää pelillisessä paskassa tarpoa.

Paljon kovempia ja aidompia pettymyksiä ovat olleet erityisesti viime vuoden tappiot pleijareissa Lukolle, 2008 sulaminen Bluesia vastaan välierässä ja vuonna 2005 finaalien häviäminen - tämä viimeinen on kovin pettymys koskaan.

Aina silti on jaksanut jotenkin uskoa kauden päättymisen jälkeen jo muutaman päivän päästä, että "ensi kaudella Jokerit voittaa mestaruuden" ja "jo ensi syksynä nähdään hyvätasoisia pelejä". No, jälkiviisaasti arvioiden eihän sitä näin ole koskaan käynyt - mestaruutta ei tullut yhtä kevättä lukuunottamatta ja kyllähän pelien taso on liian usein jäänyt hyvästä.

Nyt sitten ei ole tätäkään, vaan suuri ja tuntematon KHL. Itse ei vaan jaksa siitä innostua, vaikka pelit voi osa ihan hyvätasoisia ollakin. Ei tosiaan kauheasti innostaisi raahautua Areenalla, jos jotkut kristiannäkyvät ja tommihuhtalat pelailee Jokeri-logo paidassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mikä hitto teitä estää perustamasta täysin uutta seuraa?

... Siittä sitten pikkuhiljaa hommaa pystyyn. Jos hyvin käy niin siitähän voisi tulla kovakin ilmiö!

Juuri näin.

Futiksen puolellahan JFC:llä (onko nimi oikein?) taitaa alkaa nyt kolmas sarjakausi ja viime kauden päätteeksi nousivat Helsingin seiskasta kutoseen.

Väittäisin, että tämän vastaperustetun futisseuran kaikki toiminta on jo nyt paljon perinteikkäämpää ja arvostettavampaa, kuin Fc Jokerien&Hjalliksen muovinen viritelmä silloin 15 vuotta sitten.

Olisi aika komeaa, jos "Töölön Vesa" tekisi paluun. Jokerit-nimen fanit voisivat ostaa sitten takaisin jo muutaman vuoden kuluttua, on tuolloin jo myynnissä, eikä taida edes maksaa paljoa.

edit.

...vuonna 2005 finaalien häviäminen - tämä viimeinen on kovin pettymys koskaan...

Ihan mielenkiinnosta: miksi tuo on pettymyksenä niin iso?

Näin tuolloin kaikki matsit, Kärpäthän oli ihan ylivoimainen noissa matseissa ja ratkoi ne viimeistään kolmannessa erässä.

edit. muistin väärin, Jokerit voitti yhden matsin yllättäen Oulussa 1-2. Ei se silti tuota pointtiani muuta, Jokerit ei missään vaiheessa ollut lähellä mestaruutta.
 
Viimeksi muokattu:

Anzi

Jäsen
Moni sanoo sarjan vaihtumisesta Putinin megaluokan tappiota tekevään muovisarjaan, että ihan sama kunhan pelin taso paranee. Ok, jos se joillekkin riittää niin hyvä heidän kannaltaan. Mulle Jokerit ja seuran kannattaminen on vaan paljon enemmän kuin pelkkä 60 minuuttia jääkiekkoa matsi-iltana... ... Tämän kaiken, monesti turhalta ajanhukkaamiselta tuntuneen touhun olen itselleni oikeuttanut sillä, että olen tuntenut suurta ylpeyttä siitä, että saan kannattaa Helsingin Jokereita ja kuulua tähän hienoon kannattajien yhteisöön.

Ja nyt tuo ylpeys seurasta on kadonnut. En pysty hyväksymään sitä tapaa millä seura on tämän viimeisen vuoden aikana toiminut ja miten tuolta logolta ja sitä kannattavilta ihmisiltä vietiin kaikki arvokkuus vain yhden narsistisen kusipään oman rahallisen edun tavoittelun vuoksi. Hjallikselle, oligarkeille tai Venäjän suurvaltapolitiikan urheilulliselle työkalulle en suostu kantamaan rahaa vain, koska siellä pelaa joku Jokereiksi itseään nimittävä seura, jossa ei ole jäljellä enää mitään siitä kaikesta minkä takia aloin Jokereita kannattamaan.

Mikäli tilanne tulevaisuudessa muuttuu parempaan suuntaan eli suomeksi sanottuna vähintään paluuksi kotimaisiin sarjoihin niin perun toki tämän ''boikottini'' ja jatkan kannattamista yhtä intohimoisesti kuin ennenkin. Nyt vaan näyttää pahasti siltä, että ainoa ratkaisu tähän ongelmaan on koodinimi ''JHC Helsinki''.

Otin pitkän lainauksen, mutta TÄMÄ ON HIENO. Tässä tiivistyy juuri se miksi jotain TODELLA KANNATETAAN, miksi joku on muovista ja miksi joku on AITOA. Jokereiden edustusjoukkue on tällä hetkellä muovia, mutta JOKERIT -HENKI se on AITOA.

Yleensä kirjoitan Narrit tai Pellet, mutta tässä kohtaa tein poikkeuksen. Nyt joku liikahti sisällä niin, että kirjoitin JOKERIT. Mutta se oli vain tämän hetken, tämän lainaamani kirjoituksen tekemä poikkeus!
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Ihan mielenkiinnosta: miksi tuo on pettymyksenä niin iso?
Näin tuolloin kaikki matsit, Kärpäthän oli ihan ylivoimainen noissa matseissa ja ratkoi ne viimeistään kolmannessa erässä.
edit. muistin väärin, Jokerit voitti yhden matsin yllättäen Oulussa 1-2. Ei se silti tuota pointtiani muuta, Jokerit ei missään vaiheessa ollut lähellä mestaruutta.
Tuo kausi 2004-05 oli kuitenkin näistä kausista se jolloin pelattiin parasta jääkiekkoa, kausien 2000-01 ja 2012-13 ohella. Nyt siis puhun vaan Areena-ajasta eli 1997- eteenpäin.

Mestaruus tuli 2001-02, mutta se joukkue ja pelityyli ei ollut niin lähellä sydäntäni, mitenkään saavutusta väheksymättä. Varsinkin kun jäi ainoaksi mestaruudeksi tänä aikana.

Ja ehditkin osin jo vastata tuohon eli epäilinkin sinun vahingossa sotkeneen vuoden 2007 finaalisarjaan. Totta kyllä, Kärpät oli ehdottomasti parempi myös 2004-05 ja varmaan liigan kovin rosteri, ehkä IFK:n 97-98 ohella.

Finaalithan meni näin - ensimmäinen peli jatkoajalla Oulussa, toinen peli Areenalla Kärpille armottoman taistelun jälkeen 1-2. Seuraavana päivänä Oulussa - varma voitto ja mestaruusjuhlat, perjantai...paitsi että Jokerit taisteli ja otti upean 1-2 voiton mihin viittasitkin. Sitten sunnuntai ja neljäs matsi kotona - ja 0-2 tauluun, koskaan ei ole ollut niin huono olo lätkäpelistä lähdettäessä, eilinen tunnetila ei ole mitään siihen verrattuna.

hieno joukkue, Metropolit, Thomas, nuoret sankarit Lepistö ja V.Filppula...

Nyt taisi mennä jonkin verran ketjun aiheesta ja sopisi ehkä paremmin tuonne to the memory-ketjuun, mutta menköön nyt tässä.

Kysymys oli hyvä ja aiheellinen niin vaatii pitkät perustelut :)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Nyt vaan näyttää pahasti siltä, että ainoa ratkaisu tähän ongelmaan on koodinimi ''JHC Helsinki''.

Tämä olisi kyllä hieno! Uusi alku. Alasarjojen kautta nousisi Fenix-linnun kautta uusi Jokerit. On näitä tarinoita koettu ennenkin, tosin jalkapallon puolelta. Tapaus AFC Wimbledon parhaana esimerkkinä. Kannattajat on seura!

Joukkue pystyyn ja 6, divarista liikkeelle. Joukkueen rakentamisen ei luulisi olevan mikään ongelma Helsingin kokoisella talousalueella, eikä sponsoreitakaan ihan alkuvaiheessa tarvitsisi kuin muutama, jotta saadaan homma pyörimään. Ensin kotihallina voisi toimia esim. Myllikän iglu ja myöhemmin isommille areenoille.

Itse en ole skrinnanut muutamaan vuoteen eikä pelitaitojakaan juuri ole, mutta katsomon puolella olisin kuin tatti joka pelissä, jos JHC Helsinki joskus päivänvalon näkee.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täältä myös iso käsi uudelle alulle. Noin nopeasti Wikipedian kautta tarkasteltuani, niin sieltähän saattaisi löytyä joukkueita, jotka luovuttaisivat sarjapaikkansa/vaihtaisivat nimensä, vaikka samat pelaajat siinä joukkueessa jatkaisivatkin.

Jos esimerkiksi otetaan vaikka tämä sarjataso: Jääkiekon II-divisioona – Wikipedia (linkki vie wikipediaan), niin sieltä löytyisi montakin perustaa miltä aloittaa, jos siis ei haluttaisi aloittaa aivan pohjalta. Esim. K-Vantaa itä... mutta antaiskohan Korean pojat tohon mahkuja?

Toinen vaihtoehto olisi tietenkin aloittaa Töölön Vesa-nimellä aivan pohjalta eli kaiketi V-divisioonasta Jääkiekon V-divisioona – Wikipedia (linki vie jälleen wikipediaan). Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Nyt kun tuota mutustelee, niin oishan toi aivan helvetin hieno juttu, jos tolle löytyis puuhamiehiä. En epäile lainkaan, etteikö porukkaa löytyisi kannattamaan. Siinä sitten vuosi vuodelta kohti kirkkaampia valoja... ja peliareenana ehdottomasti Myllypuro.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Itse en ole skrinnanut muutamaan vuoteen eikä pelitaitojakaan juuri ole, mutta katsomon puolella olisin kuin tatti joka pelissä, jos JHC Helsinki joskus päivänvalon näkee.

Sama homma. Onhan tässä muutaman vuoden sisään kyhätty Jokereille jalkapallo- ja salibandyseurakin. Toivottavasti jostain löytyy vetäjiä. Siinä sitten tavoitetta loppuelämälle; from the rock bottom, Jokerit takaisin liigaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Mitäs jos joku avaisi tälle "JHC" viritykselle ihan oman ketjunsa. Kyllähän tämä ideana mielenkiintoinen on vaikka todennäköisemmin kävisi niin, että Jokerit pelaisi kabinettipäätöksellä Liigassa ennen kuin nousu tapahtuisi. Positiivisin arvio nousulle olisi oman arvauksen mukaan 15-20 vuotta jos ihan pohjalta talkoilla lähdetään. Ellei sitten miljoonia tule jostain, mutta niiden mukana tulee sitten paljon muutakin.
 

arghprkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alkaa menemään vähän offariksi, mutta mites olisi kysyä jos voisi perustaa miesjoukkueen Helsingin Jokerit ry:n alle?

Heh, näitä Jokerit-joukkueita alkaa putkahtelemaan sieltä täältä eri lajeihin. Jalkapallo, salibandy, uusi miesten joukkue lätkään (?). Nyt kun enään löytyisi muutama hullu, niin voisi väsäillä joukkuetta jopa koripalloonkin.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nimivalikoimassa olisi tietty tarjolla myös Peikot, joka oli Jokereiden kakkosjoukkueen nimi Suomen sarjassa kaudella 1970-71 (sitä ennen Jokerit II). Joukkueessa pelasi ainakin entisiä vesalaisia. Ymmärtääkseni toiminta loppui tuon kauden jälkeen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tapaus AFC Wimbledon parhaana esimerkkinä.

Wimbledon on esimerkkinä oikeastaan aika huono, koska 99 prosenttia FC Wimbledonin kannattajista ei luonnollisesti pitänyt Milton Keynes Donsia enää omana seuranaan, mutta todella iso osa Jokerifaneista aikoo olla omiensa tukena myös ensi kaudella KHL:ssä. Minulle Jokerit lakkaa olemasta vasta silloin, jos seuran logo ja nimi muuttuvat. Aika moni jakaa tämän näkemyksen kanssani.

Kyllähän tämä ideana mielenkiintoinen on vaikka todennäköisemmin kävisi niin, että Jokerit pelaisi kabinettipäätöksellä Liigassa ennen kuin nousu tapahtuisi.

Näin. Monien vuosien työ voisi mennä "hukkaan", jos Jokerit sattuisikin palaamaan uusien omistajien johdolla Liigaan joskus kymmenen vuoden kuluttua.

Siitä vain junioritoimintaa pystyyn ja sitä rataa.

Miksi? Jokereiden juniorijoukkueet pelaavat ensi kaudella Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa, kuten aina ennenkin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Miksi? Jokereiden juniorijoukkueet pelaavat ensi kaudella Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa, kuten aina ennenkin.

Niin, onko tuo junioritoiminta Jokereissa itsenäinen osa vai kuuluuko emoseuraan? Jos pesäeroa halutaan tehdä KHL-Jokereihin niin kyllähän junioritoiminnankin pitäisi olla silloin riippumatonta.

Kaikenkaikkiaan näkisin tilanteen olevan sellainen että tässä nyt varmasti katsellaan vähän aikaa mitä tapahtuu. Varmaan sellaiset pari kolme vuotta. Siinä ajassa ehtii tapahtua kaikenlaista, koko KHL ehtii kaatua ja kaikkea siltä väliltä. Ja jos alkaa näyttää siltä että Jokerit jatkaa KHL:ssä, niin sen jälkeen voi varmasti alkaa pikkuhiljaa tulla painetta myös uudelle seuralle. Sen uuden seuranhan voi toki perustaa jo nyt, mutta en usko että ottaa vielä vähään aikaan "tuulta alle". Mutta koska nyt ei ole kuitenkaan kysymyksessä ihan pieni määrä ihmisiä jota tämä juttu koskee, niin lumipallon lähtiessä vyörymään saattaisi suhteellisen nopeastikkin alkaa tapahtua isoja asioita.
 

Gemondo

Jäsen
Taas on vuoristorata ollut vauhdissa, vielä kolme viikkoa sitten oli koko JokerCoaster jumissa syvän montun pohjalla. Tällä hetkelle taas mennään jo kovempaa kohti korkeuksia kuin kenties koskaan aiemmin, ainakaan en muista että olisin henkilökohtaisesti ollut ikinä näin täpinöissäni seuraavasta kaudesta! Ja nyt on huhtikuu.

Onko kenelläkään muuten vielä mitään hajua milloin, missä ja keiden kanssa tulevia harkkamatseja pelataan?
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Onko kenelläkään muuten vielä mitään hajua milloin, missä ja keiden kanssa tulevia harkkamatseja pelataan?

Tämäpä onkin mielenkiintoinen seikka. Jos Hjalmarin kertoman mukainen Liigan myllykirje on totta, niin Liiga-joukkueet eivät varmaan sparraa Jokereita vastaan.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tämäpä onkin mielenkiintoinen seikka. Jos Hjalmarin kertoman mukainen Liigan myllykirje on totta, niin Liiga-joukkueet eivät varmaan sparraa Jokereita vastaan.

Eikä sitten myös muita KHL jengejä vastaan. Jotenkin vain tuntuu, että jos näin radikaaleja toimenpiteitä tullaan edellyttämään Liiga-seuroilta, niin tämä vielä joskus sattuu Liigan omaan nilkkaan, koska eihän noin vihamielisestä suhtautumisesta voi tulla mitään positiivista Liigalle. Vai voiko ?
 

Tuoppi

Jäsen
Eikä sitten myös muita KHL jengejä vastaan. Jotenkin vain tuntuu, että jos näin radikaaleja toimenpiteitä tullaan edellyttämään Liiga-seuroilta, niin tämä vielä joskus sattuu Liigan omaan nilkkaan, koska eihän noin vihamielisestä suhtautumisesta voi tulla mitään positiivista Liigalle. Vai voiko ?

Juuri oikea asenne kilpailevaa liigaa kohtaan joka tunkee omalle talousalueelle! Harmi että Hjalliksen kaltaiset ahneet velliperseet lipesivät riveistä...
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Tänään 20 vuotta sitten (linkki vie Youtubeen ja Jokerien mestaruushetkiin 1994). Siinä jotain mikä ei unohdu koskaan! Tälle kirjoittelijalle kyseessä on Jokerien historian kirkkain hetki.

Tässä lisäksi Pasi Kostiaisen blogikirjoitus aiheesta.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään 20 vuotta sitten (linkki vie Youtubeen ja Jokerien mestaruushetkiin 1994). Siinä jotain mikä ei unohdu koskaan! Tälle kirjoittelijalle kyseessä on Jokerien historian kirkkain hetki.
Kyllähän tuokin ihan mukava hetki arjen keskellä oli. Halli oli niin perkeleen täynnä, että katselin tuon matsin ja Oton maalin katsomon ihan yläkulmassa ja Nordiksen vaijereissa roikkuen :)

Mutta jos kirkkaimmasta hetkestä puhutaan niin ehkä kuitenkin 1.3.1989 ja 2-5 Raksilassa. Jos tuolloin olisi tullut turpaan niin luoja tietää olisiko koko Jokereita edes olemassa enää. Onneksi sentään pohjoiset ystävämme ymmärsivät silloin oikein, että liigapaikka kuuluu Jokereille ja he dyykkasivat pää edellä lietelampeen. Sukellus oli varmaan syvempi kuin pohjoisessa suunniteltiin, mutta sillä luotiin pohja Jokereille ja myös Jokerien menestykselle.

Tuossa ottelusarjassa meidän Teemu teki 7 maalia viiteen peliin. Nythän kilpaileva rupusarja NHL on omimassa meidän Teemua, tuo kun on kuulemma lopettelemassa höntäsilyjään. Ja kohta naapurista riennetään tänne kertomaan, että nehän tiesivät, ettei Teemu pärjää kovissa peleissä, se runtataan rusinaksi ja kohta tulee maitojunalla kotiin. Käsilaukkuakin tarjosivat matkaan.

Vähän nämä muistelot aina lipsahtavat, mutta onhan tässä vuosien saatossa sattunut ja tapahtunut. Tuota Oulun sarjaa Keke Säilynoja Viasatille muisteli ja siitäpä se minullekin mieleen juolahti. Silloin pelattiin ISOista asioista.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Toki kausi itsessään oli kohtuullisen perseestä ja tippuminen vain niskalaukaus kituvalle. Kaikesta huolimatta kausi oli suurempi pettymys kuin Suomen perseily näissä MM-kisoissa tai mitalin voittaminen olympialaisissa. Taas vaihteeksi on tullut muistutus siitä, mikä oikeasti merkkaa jotakin. Kaikesta huolimatta Jokerit on SE juttu jolla on merkitystä, maajoukkue on vain pieni plussa sivussa. Toki pientä fibaa aiheuttaa Erkan johtaman lauman pelailu, mutta se naiivi fanipoika jaksaa uskoa parempaan huomiseen.

Liiga, KHL tai mikä tahansa, aivan sama. Oleellista on oma joukkue.
 

Helsing#65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, sympatiat myös Senators & Hurricanes
Nostetaas vanhempaa ketjua ylös, koska tässä tekstissä on aika pitkälti kyse Jokereihin liittyvistä tunteistani.

Ekaksi sanotaan, että olen ollut jokerifani koko sen osan elämästäni kun olen kotimaista kiigakiekkoa seurannut. Ekat pelimuistikuvat on kaudelta 04-05 kun pääsin ensimmäistä kertaa Areenalle ihailemaan Metropolitia ja kumppaneita. Sillä kaudella rakastuin palavasti Jokereihin, eikä siitä ole ollut paluuta. Oman faniuteni ehkä tärkeimmät kaudet sijoittuvat ns. Kekäläisen aikaan eli kausiin 10-13. Niillä kausilla seurasin Jokereita tunteella mitä on oikeastaan mahdotonta kuvailla sanoilla. Omat suosikkijokerini kuten Jaska, Hardt, Pulu, Eaves, Kung Erik ja monet muut vetivät minua Areenalle kerta toisensa jälkeen. Eteläpäädyssäkin kannatus oli näillä kausilla aivan toisesta maailmasta, jopa niissä tiistai-torstai saipa-kalpoissa tunnelma oli mielestäni käsinkosketeltavissa. Jokainen pelipäivä oli juhlapäivä. Tappion hetkellä vitutti kuin pientä sikaa. Voitto taas tuntui hyvältä aina seuraavaan peliin saakka.

Sitten tuli tämä KHL-siirto. Olen koko ajan ollut aika ristiriitaisilla fiiliksillä liikkeellä siihen liittyen. Kuitenkin otin sen vastaan ihan hyvin ja mielenkiinnolla, joskin kaikki riskitekijät pyöri mielessä myös. Nämä riskitekijät yritin kuitenkin tunkea pois mielestäni ja asennoitua positiivisesti edessä olevaan seikkailuun. Viime kauden loputtua tuntui sitten ensimmäistä kertaa siltä, että ehkä itseni kannattaisi miettiä vakavasti suhdettani "KHL-Jokereihin". Kesällä fiilis taas nousi toiveikkaaksi kaiken hyvän pöhinän ja ammatillisen joukkueenkokoamisen johdosta. Odotin kesän lopulla jo erittäin innolla avauspeliä, ja nimenomaan Jokereiden seuraamista.

No, torstaina sitten ensimmäistä kertaa näin Jokerit KHL-ottelussa ja kaiken show'n ja glamuurin keskellä heräsin siihen tosiasiaan, että ei tämä ole enää se sama Jokerit mihin rakastuin. Toki kentällä nähtiin huikeaa kiekkoa ja mukana oli niin pitkän linjan Jokereita (Mäksä, Rita, Semir) kuin myös erittäin hyvin jokerimuottiin istuvia taiteilijoita (Omark, Todd, Gunderson, Koukal). Tunnelmakin oli kohdillaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, että sitä tunnetta ei yksinkertaisesti löytynyt. Yksikään Jokereiden tekemä maali ei saanut minua pongahtamaan saman tien ylös penkistä ja taas toisaalta yksikään Minskin maali ei oikeastaan hetkauttanut. Voittomaalin tullessa ei oikeasti vituttanut ollenkaan. "Shit happens, ei voi mitään" kuvaa hyvin sen hetkisiä ajatuksiani. Olen aivan varma, että jos kyseessä olisi ollut kauden avaus Liigassa naapuria vastaan, niin koko loppuillan aikana vitutuslevel olisi ollut hyvin korkealla. Jopa jonkun Pelicansin (kaikella kunnioituksella, oikeastihan Pelsut on mulle huomattavasti kiinnostavampi jengi kuin vaikkapa SKA tai Moskovan Dynamo) tekemä JA-voittomaali olisi korvennut luultavasti 10 kertaa enemmän kuin tämä.

Komppaan täysin V-G-:tä siinä, että tunteen puuttumiseen vaikuttaa outojen "omien" lisäksi vastustajajoukkueiden täydellinen tuntemattomuus. Mulla ei ole mitään syytä kiinnostua jostain Minskistä, Barys Astanasta, HK Sotshista tai muista KHL-jengeistä. Samanlaista muovia kaikki. Osana ottelutapahtumaan viehätykseen kuului Liigassa tosiaankin myös se, että paikalla oli niitä siellä täällä istuvia vierasjengin faneja ja ehkäpä se jonkunlainen ryhmittymä pohjoispäädyssä, joiden juhliminen ärsytti aina. Mutta peliin ja katsomotunnelmaan kuuluu se vastakkainasettelu joka loisti täysin poissaolollaan.

Ja tänään en edes muistanut koko pelin alkua, verrattuna siihen, että Liigakausilla koko pelipäivän vain odotin sitä alkuvihellystä kuin lapsi Joulupukkia.

Ei tää KHL vaan sittenkään vaan nappaa. Surullista mutta totta. Ainakin tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös