Talviklassikko

  • 561 573
  • 1 610

PetoSydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Tuli katsottua peli tv:sta, josta viimeiset minuutit meni seisoen. Alun perin olin sitä mieltä, että hyvä kun Jokerit lähtevät KHL:n, mutta kyllähän tämä peli sai viimeistään mielen muuttumaan. Mikään toinen joukkue ei kyllä herätä tunteita lähellekkään yhtä paljon kuin Jokerit, jään kyllä itse kaipaamaan näitä pelejä. Menestystä en pysty teille toivomaan, mutta kiitos kuitenkin yhteisistä vuosista.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tuli katsottua peli tv:sta, josta viimeiset minuutit meni seisoen. Alun perin olin sitä mieltä, että hyvä kun Jokerit lähtevät KHL:n, mutta kyllähän tämä peli sai viimeistään mielen muuttumaan. Mikään toinen joukkue ei kyllä herätä tunteita lähellekkään yhtä paljon kuin Jokerit, jään kyllä itse kaipaamaan näitä pelejä. Menestystä en pysty teille toivomaan, mutta kiitos kuitenkin yhteisistä vuosista.

Vahvasti samaa mieltä, ja kyllä Jokerifanit (ne joiden kanssa minä olen jutellut) ovat olleet samaa mieltä. On se jännä kun täällä JA:ssa moni sitä KHL:ää mainostaa, mutta missä ne ovat noin niinku reaalimaailmassa?

Vähän haikee fiilis, ja samalla sellanen kevyt vitutus. Voitto helpottaa toki, mutta silti. Vittu Hjallis, minkä meni narrifaneille tekemään...
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen verran pohdiskelua tästä pippelinmittailusta vielä (koen aiheen kiinnostavana), että mielestäni ihan palstan mittapuulla objektiivista pohdiskelua tilastojen tulkinnasta, josta kirjoitin äsken otteluketjufoorumille:

Playoff-sarja on kahden joukkueen välinen yhtenäinen sarja, jossa toinen jengeistä jatkaa ja toisen kausi päättyy. Runkosarja on monen joukkueen välinen sarja, jossa joukkueet kohtaavat toisensa useita kertoja ja saavat voitoista pisteitä, joiden perusteella jengien runkosarjasijoitukset määräytyvät. Runkosarjan voitto ei ole minkään jengin varsinainen päätavoite, vaan runkosarjassa haetaan asetelmia ja toimivaa peliä playoffeihin.

Ts. playoff-sarja voidaan ymmärtää tavallaan yhdeksi otteluksi, sillä mitään arvoa hävityssä sarjassa saavutetuilla voitoilla ei lopulta ole, kun taas jokainen runkosarjassa voitettu ottelu kontribuoi suoraan sarjatilanteeseen pisteiden muodossa. Runkosarja ei ole voitto tai kuolema, vaan mestaruudesta pelaaminen jatkuu kunhan vain sijoittuu riittävän korkealle. Ei voida (ainakaan usein) sanoa runkosarjavoiton olleen "turha", sillä sijoituksen ei tarvitse olla ensimmäinen ja jos seuraavaan tai edelliseen on väliä, eli "turhia pisteitä", ei näitä pisteitä voida laskea jollekin tietylle yksittäiselle ottelulle. Tästä syystä runkosarjaa ei ole mielekästä tarkastella samalla tavalla "yhtenä otteluna".

Kaksi viimeistä keskinäistä playoff-sarjaa menivät ensimmäinen HIFK:lle 4-3 ja jälkimmäinen Jokereille 4-0. Sarjat siis tasan 1-1. Yksittäiset voitot puolestaan ovat näistä Jokereille 7-5, mutta HIFK voitti näinä keväinä yhden mestaruuden Jokereiden nollaa vastaan. Vakavalla naamalla tästä vedetään joidenkin toimesta johtopäätös joidenkin toimesta, että Jokerit on näiden perusteella "Stadin herra"? Valoja päälle sanoisi joku.

Kiitos Jokereille hienoista tunnepitoisista matseista! Tämä oli hieno kiekkoilta ja olisi voinut yhtä hyvin päättyä Jokereiden voittoon (mutta ei onneksi päättynyt). Kipeänä lauantai-iltana ei nyt ollut parempaa tekemistä kuin pohdiskella joutavia, mutta kyllä mulle esim. maistuu voitto matseissa, vaikka kausi olisi jo hävitty. Ei nämä tunteet oikeasti ole rationalisoitavissa.

edit: Jes! Keksin miten saan sen sanottua lyhyesti: Playoff-matsien voittojen laskeminen vs. sarjojen voittojen laskeminen on kun laskisi maratontaulukkoa maalien eikä otteluvoittojen perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Luulen Niemen inspiraation löytyneen parin kuukauden takaisesta Winter Classicista ja Jonathan Bernieristä.

Ihan hauskannäköinen ratkaisu.

Ei, kyllä tuon on alunperin keksinyt Jose Theodore pelatessaan Montrealissa. Syyksi sanoi muistaakseni sen, että äiti oli käskenyt aina käyttää pipoa pelatessa jos pakkasta on yli 20 astetta. Ja tuollahan taisi olla pakkasta lähemmäs 30 astetta.
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
106 - 105

Kaivakaa narrit tilastojen sijaan pyllyjänne - sattumatkin on syötävä!

20v? Ryömikää nyt ryssän liigaan, niin ei ihan ehdi aika täyttyä edellisestä liiga-mestaruudesta.

Pienet tälle!
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden miekka ja kivi -mestaruuksilla tai otteluilla ei ole merkitystä. Ainoa millä on väliä, on viimeisimmän paikallisottelun voittaja. Sen vuoksi tämä matsi oli erittäin tärkeä hoitaa himaan.

Täytyy myöntää, että Jokereiltakin löytyy hienoja perinteitä, hyviä pelaajia ja arvostettavia faneja tältäkin palstalta. Heille kiitokset ja tsemppiä jatkoon! Hiukan haikea fiilis. Olo on kuin isoveljellä jota pitkään kiusannut pikkusisko päättää lähteä löytämänsä venäläisen poikaystävän matkaan. Osa minusta on tyytyväinen, että tästä kauhukakarasta päästiin. Toisaalta tiedän jo nyt, ettei mikän voi korvata niitä "tyynysotia" tai keskinäisiä jäyniä. Osa minusta on jopa onnellinen Jokereiden puolesta ja aidosti toivon heidän venäjänreissunsa onnistumista - en niinkään urheilullisesti (siihen HIFK-fanin sydän ei taivu) vaan lähinnä siten, ettei KHL tuhoa SM-Liigassa osin HIFK:n avustuksellakin rakennettua jokeri-identiteettiä.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itkin ilon kyyneliä jo pelkästään katsellessani HIFKin kauniita, mainoksettomia peli-asuja ja lähes mainoksista vapaata jäätä. Tässä on asia jossa soisi apinoitavan NHL:ää.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Hieno tapahtuma, mutta edelleen tuosta puuttui pari seikkaa, jotka olisivat tehneet ottelun seuraamisesta huomattavasti viihtyisämmän: mikit kaukaloon, jolloin pelin äänet olisivat kuuluneet koko stadionille, sekä toiseen päätyyn olisi tarvittu iso, tilapäinen videotaulu, sillä nykyisestä ei kyllä saanut mitään selvää vastakkaisesta päädystä tihrustettuna.

Istuin muuten tornin puoleisessa kaarteessa ja sinne kuului IFK-huudot todella komeasti, kun taas Jokeripäädystä kuului aika heikosti chantteja. Hyvä kuitenkin, jos muualla oli parempi tunnelma.

Kiitokset IFK:lle kaikista väännöistä, vaikka tuskinpa tämä viimeiseksi jäi. Hienoimmat voitot ja rankimmat tappiot ovat tulleet punaisia vastaan ja eilinen peli menee kyllä jälkimmäiseen kategoriaan.

Niin, ja loppuun vielä keskinäiset: 118-113.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös