SaiPa kaudella 2013–2014

  • 623 693
  • 1 735
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Nonni. Meillä on tänään käytettävissä terveitä pakkeja Glenn, Maalahti, Riikola, Pukka ja Purolinna. Kuudennesta puolustajan paikasta kisailevat sairastuvan eteisessä pelilupaa kärkkyvät Savilahti-Nagander ja Spang sekä hätätapauksessa kapteeni Koho.

Purolinnan pesti on vain kahden ottelun mittainen, joten viikon päästä pelattavaan Tappara-tasaukseen tarvittaisiin täysin pelikuntoiset Spang ja Savilahti-Nagander. Tai sitten Tuomenoksa joutuu tekemään pitkää päivää myös ensi viikolla hakiessaan uusia hätäapuja.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPalla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa tällaisen tilanteen varalta, vaan paniikissa otettiin puhelu Pukan Mikolle.

Jos minä ajan Ford Mondeolla, voin tehdä suunnitelman, että sitten jos tämä joku päivä hajoaa, menen autokauppaan ostan heti uuden Audi A6:n. Ikävä kyllä pelaajamarkkinat eivät toimi samalla tavalla. Ei ole olemassa mitään pakkikauppaa, mistä voi valmiiksi varata pelaajia, ja pitää niitä odottamassa siltä varalta, että nykyiset hajoavat.

SaiPa toimi loistavasti tässä pelaaja-asiassa. Kun ennestään kolhitusta pakistosta vielä kolme pakkia tippui pois, niin mahdollisesti jo samana iltana otettiin yhteyttä Pukkaan, että hänet saataisiin seuraavaan otteluun mennessä Suomeen.

Jos SaiPa on toiminut huonosti, niin kerro valittamisen sijaan:
1. Millainen suunnitelma SaiPalla olisi pitänyt olla sellaisen tilanteen varalta, että yhtäkkiä joukkueessa on vain kolme tervettä pakkia ja seuraavaan otteluun pari päivää?
2. Millaiset pakkivahvistukset ja millä aikataululla SaiPan olisi pitänyt tai pitäisi hankkia, jos kuvitellaan, että loppukauden pakkihankintoihin on käytössä yhteensä 100 000.
 

Altec

Jäsen
SaiPa ‏@Liiga_SaiPa 1 min
Tuoretta tietoa : Spang mukana, Savilahti sivussa. Pakisto siis Purolinna, Glenn, Pukka, Riikola, Maalahti ja Spang. #SaiPa #MeidänPojat
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Purolinnan pesti on vain kahden ottelun mittainen, joten viikon päästä pelattavaan Tappara-tasaukseen tarvittaisiin täysin pelikuntoiset Spang ja Savilahti-Nagander. Tai sitten Tuomenoksa joutuu tekemään pitkää päivää myös ensi viikolla hakiessaan uusia hätäapuja.
Pukalla ja Jukuri-hätäavulla päästään yli nämä pari peliä. Sen jälkeen pitääkin pohtia riittääkö pakisto taistelussa kuuden joukkoon, vaikka Spang ja Savilahti olisivat kunnossakin. Kuitenkin neljännes sarjan peleistä edessä ennen taukoa ja yhtään ylimääräistä pakkia ei ole. Ehkäpä joku vuokra siirtorajaan asti voisi olla ratkaisu, olympiatauon jälkeen pakkeja voi sitten taas olla jonoksi astikin.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Kertokaahan tietämättömälle, millainen pelaaja on tämä lainamies Purolinna? Kokoa on ihan mukavasti, joten luulisi ainakin Tapparan pörriäisosastolle pärjäävän kulmarouhinnoissa.

Spangin palaaminen kokoonpanoon (kaiketi puudutuspiikkejä, jeesusteippiä ja sinitarraa säästelemättä) on kyllä iso asia. Nyt ei tarvitse uhrata vähäisiä hyökkäystehoja puolustuksen tarpeisiin. Voihan se tietenkin olla, että tänään trapataan keskialue tukkoon ja lähdetään puolustuksen kautta vastaiskuihin.

Tapparan nousuvireisestä kunnosta ja vastaavasti SaiPan haavoittuneesta rosterista huolimatta SaiPa ottaa tänään ainakin pisteen. Pappa tekee maalilla sellaisia immelmanneja, että tienaa itselleen vähintään yhden IS-tähden. Pukalle sattuu yksi paha virhe, mutta päätyy kuitenkin tehotilastossa lukemaan +1.

PS: Toivon mukaan yleisiöä saapuisi lehtereille +4000 silmäparia.
 
Kertokaahan tietämättömälle, millainen pelaaja on tämä lainamies Purolinna? Kokoa on ihan mukavasti, joten luulisi ainakin Tapparan pörriäisosastolle pärjäävän kulmarouhinnoissa.

Kokoa on joo, mutta ei osaa sitä oikein käyttää hyväkseen. Melko pehmeä pelaaja kaksinkamppailuissa ja ajoittain sattuu erittäin pahoja merkkausvirheitä.

Parhaimmillaan on ihan kohtuullinen kiekon kanssa, mutta tällä kaudella ollut lähinnä tasoa hasardi, johtuen hieman ylimitoitetuista kiekon kuljetteluista taitotasoon nähden. Hyvä laukaus hänellä on kuitenkin, joskin melko epätarkka.

Jos pystyy pitämään pelin yksinkertaisempana SaiPan paidassa kuin mitä tällä kaudella Jukureissa on nähty, niin varmaankin täyttää paikkansa. Jos taas kuvittelee olevansa joku bobbyorr kuten meillä, niin omassa päässä voi tulla ns. nuha.

Ihmettelen kuitenkin miksi juuri Purolinna SaiPaan roudattiin, eikä esim. kumpaakaan huomattavasti paremmin pelanneesta kaksikosta Forsström-Vaarasuo. Toki saattaa olla, että noista em. herroista Jukurit ei kumpaakaan vain laskenut SaiPan mukaan ja Purolinna oli sitten seuraava vaihtoehto.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Meni kyllä jo tämä perjantai pilalle jo ilman tuota vittuiluakin kun tietää ettei huomisesta pelistä tarvitse taas odottaa pistettäkään. Mutta eihän sillä mitään väliä ole, mennään varmaan olympialaisten taukoon asti niin että Koho pelaa pakkina.

Ja kävi niin, että Koho ei pelaa edes tänään pakkina, joten valituksesi sittenkään niin tarpeen? Koho pääsi takaisin hyökkääjän tontille juuri siksi, että seura hommasi niin nopeasti Pukan ja Purolinnan, joten oliko Pukan hankinta sittenkään niin huono juttu?
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
No niin, takaisin taas tähän kysymykseen...

Mitä helvettiä siellä treenataan, että äijät ei taaskaan kestä kasassa?

Johon kuuluu aina vastata, vuodesta toiseen, no se on vaan huonoa tuuria, mikään näistä loukkaantumisista ei viittaa siihen että harjoittelussa olisi jotain, joka herättäisi epäilyksiä että keskitytään vääriin asioihin.

Äijillä kunto kestää pirun hyvin rasittavaa pelityyliä, mutta paikat taas ei kestä alkuunkaan.

Tuntuu, että ollaan saman tilanteen edessä lähes vuodesta toiseen. Taas olisi mukava nähdä tilasto, joka paljastaisi joukkuekohtaisen loukkaantumishistorian viime vuosien varrelta.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Pelkän harjoittelun tarkastelu ei liene riittävää loukkaantumisten määrää pohdittaessa. Lisäksi on syytä tarkastella ainakin pelityylin ja valmennuksen vaatimusten sekä kokoonpanon leveyden ja kunkin pelaajan kuormituksen vaikutusta. Sattumaakaan ei pidä unohtaa, vaikka tyhjentäväksi selitykseksi loukkaantumisille yleisellä tasolla se ei riitäkään. Sitten kun _ainakin_ kaikki nuo elementit on otettu huomioon ja asiaa tarkasteltu riittävän laajalla otannalla, voitaneen tehdä synteesi loukkaantumisiin johtavista syistä.

Ottakaapa joku sopivan alan nainen tai mies väikkärin aiheeksi. Saattaisi löytyä maksajakin.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Mä olen perinteisenä pessimistis-trotskilaisena aina vähän parjannut Pukkaa ja etenkin Spangin hankintaa. Mutta mutta, täytyy alkaa ottamaan sanoja takaisin, hieno juttu etenkin jälkimmäisen kohdalta jos lähtee illan taisteluun jesseteipin ja buranan voimalla. Näitä kavereita me tarvitaan ja arvostetaan!
 

ahal

Jäsen
Olen iloinen Pukan Mikon paluusta, vaikken eilistä esiintymistä päässyt näkemäänkään. Raporttien perusteella ihan ok-matsi, sellainen peruspakin normisuoritus. En ehkä olisi kaivannut, jos rosteri olisi pysynyt terveenä. Mutta oivaa soturihenkeä osoittaen kaveri riensi tuttuun nuttuun, kun pyyntö kävi. Vaikka edessä olisi kenties häämöttänyt Kazakstanin mestaruus... Tilastot Kazakeissa eivät valehdelleet.

Toinen juttu on, että kun Napanteri pelikuntoutuu lähiaikoina, meillä on yhä vain kuusi käyttökelpoista pakkia. Eli SaiPa-skootterista puuttuu yksi varapakki. Asiaan kiinnitetään varmaan huomiota, mutta pysyviin jukuri-lainoihin ei voi pitäytyä. Vähintään muutaman viikon diili tarvittais.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Päivän Etelä-Saimaassa Tirkkonen sanoi, että Tuomenoksa etsii uusia miehiä, mutta hiljaista on pelaajamarkkinoilla.
Kun tarkoitus on apuja löytää, niin mitään täytearpaa ei varmaan haluta.
Savilahti-Naganderin odotetaan tulevan mukaan tulevalla viikolla, mutta kyllä vaikkapa yksi lisämies puolustukseen olisi tarpeen, ainakin olympiataukoon saakka, sen jälkeen taitaa jo loukkaantuneita hiljalleen palailla kokoonpanoon mukaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Pelaajasiirtojen takaraja on tänä vuonna lauantai 15.2. ja tämä on aika kimurantti tilanne SaiPalle. Olympiatauko alkaa 14.2.2014 ja Savilahti-Naganderin tervehdyttyä meillä on tasan kuusi pelikuntoista pakkia. Ehdottomasti tarvittaisiin siis vahvistusta olympiataukoon asti, mutta mistä ihmeestä löytyisi mitat täyttävä vuokrapelaaja yhdeksi kuukaudeksi??

Paremmin olisi varmasti pakkeja tarjolla jos tarjoaisi koko loppukauden mittaista sopimusta, mutta ei sekään tunnu kovin houkuttelevalta ratkaisulta. Hyvässä tapauksessa meillä olisi sitten olympiatauon jälkeen pelikunnossa nykyiset kuusi + yksi hankittu puolustaja, ja niiden lisäksi sairastuvalta palailemassa Ahonen, Piipponen, Backman ja Taipalus. 6+1+4=11 puolustajaa ja yhtäkään ei voisi päästää edes divariin höntsäilemaan kevääksi.

Eipä käy kateeksi Tuomenoksan tilanne. Nyt jos hankit jonkun jussihalmeen niin tulee vittuilua, ja jos jätät hankkimatta, niin seuraavan loukkaantumissuman iskiessä tulee vielä enemmän valituista kun mitään ei tehty.

Loppukevennys vielä... Mikko Pukka väittää olleensa Kazakstanissa jääkiekkoilemassa, ja netistä löytyy siihen viittaavia todisteitakin. Epäilen että todellisuudessa kyseessä on kuitenkin NSA:n ja CIA:n junailema salaliitto. Todellisuudessa Mikko on ollut huippusalaisella keikalla Omnicorp -yhtiön palveluksessa, todisteet löytyvät tältä Youtube-videolta.
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
Meniköhän tässä nyt mahdollisuus saada se sentteri tänne, kun noita pakkeja putosi tuohon tahtiin? Siis totta kai tässä vaiheessa puolustuksen korjaaminen on ykkösasia, mutta olisihan se ollut ihan kiva saada se sentterikin, kun ei niitäkään ylimääräisiä ole.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meniköhän tässä nyt mahdollisuus saada se sentteri tänne, kun noita pakkeja putosi tuohon tahtiin? Siis totta kai tässä vaiheessa puolustuksen korjaaminen on ykkösasia, mutta olisihan se ollut ihan kiva saada se sentterikin, kun ei niitäkään ylimääräisiä ole.

Itse vähän veikkaan, että se sentteri on jo hankittu ja tulopäivä on joku tästä päivästä siirtorajaan asti! Tämä siis vain täysin oma veikkaus ilman mitään totuuspohjaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä paljonko rahaa on jo palanut Venäläiseen ja Spangiin. Halme varmaan oli melkein ilmainen samoin Purolinnan lyhyt laina. Enkä toisaalta tiedä missä määrin pelaajabudjetissa oli varaa kauden aikana tapahtuville hankinnoille.Veikkaan ettei ole ylitetty pelaajabudjettia vielä. Ja katsojia on käynyt 400 yli budjetoidun per matsi joten tulopuolella ollaan edellä. Yhteen hyvään sentteriin on siis varaa ilman riskejä. Ja tänä vuonna pelataan pudotuspelejä. En osaa sanoa onko niitä jo budjetoitu. Akuutisti pitäisi saada kuukaudeksi pakki jostain ja sitten maltilla sentteri. Saa nähdä missä vaiheessa pleijarisaumat menettäneet joukkueet myyvät pelaajiaan tai tuleeko edes sellaista tilannetta ollenkaan.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Silloin kun sarja alkoi, niin Etelä-Saimaassa oli juttu jossa mainittiin, että budjetista oli käyttämättä noin 200 tuhatta, pitikö paikkansa, en tiedä.
Mutta, Halmeen laina, Venäläisen, Spangin ja nyt Pukan sopimukset eivät ole hirveää lovea tuohon summaan tehneet, varmaan ehkä 100 tuhatta, joten eiköhän siellä yhteen loppukauden sentteriin ja ehkä yhteen pakkiin rahat löydy.

Mitään en tiedä, kunhan esitän omia arvioita, positiivisena tietenkin.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Unohdin, että Pukkakin tuli. Sille piti varmaan jotain maksaa kun sieltä asti tuli. Varovaisestikin arvioiden sellaiset 100k on tullut yli budjetin katsojilta. Hyvä tilanne kokonaisuutena. Ei noille loukkaantumiselle mitään voi. Mutta ensi viikon lopuksi tarvitaan yksi pakki jostain. Ellei PSN ole varmuudella pelikunnossa.

Edit: Ehkä hieman optimistinen arvio tuo 100k. No ainakin puolet siitä on tullut bonusta.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Nyt alkaa jo olla "varmaa", että pudotuspeleissä ollaan. Sija on vielä auki, mutta toivottavasti sijoilla kuusi tai parempi.

HPK:lla on sijalla 11 ja sillä on pisteitä 49, kun taas meillä on se 66. Piste-erolla 17 se tarkoittaa sitä, että SaiPan tulisi hävitä suoraan kuusi peliä ja HPK:n taas voittaa. Kaikki tietää miten vaikeaa se on. Siis kuusi peliä on helppo hävitä, mutta kuusi taas voittaa on taas vaikeaa.

Tullaan sitten siihen hankalaan tilanteeseen.
Playoffeissa yleensä ne maalit on pitkällä juoksulla vaikeammassa ja meidän ylivoima on todella surkeaa. Täytyisi saada joku sitä pyörittämään. Kuka, mistä ja millä hillolla?
Viime kaudella Moran oli huippuhaku, mutta onko takeita, että seuraava sentteri on sitä? Ja tuleeko ollenkaan? Joka joukkueella tuntuu teksteissä puuttuvan se "the ykkössentteri". Se taas tarkoittaa, että tänne Karjalaan on entistä vaikeampi saada kaveria.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
2/3 kaudesta takana ja viime kauteen verrattuna.

Koodi:
        #. Ot 3p 2p 1p 0p  Te-Pä Pst
------------------------------------
13-14   4. 40 18  5  3 14 107-97  67
12-13   7. 40 16  5  5 14 107-118 63

Verrataan myös tämä vuoden vaihteen kymmenen ottelun jakso:

13-14: 3-1-2-4 13p
12-13: 2-1-2-5 10p

Ja benchmarkia seuraavaa kymppiä varten viime kausi ottelut 41-50:

3-1-1-5 12p

Koodi:
        #. Ot 3p 2p 1p 0p  Te-Pä Pst
------------------------------------
13-14   3. 30 15  4  1 10  87-70  54
12-13   4. 30 14  4  3  9  83-86  53

Koodi:
        #. Ot 3p 2p 1p 0p  Te-Pä Pst
------------------------------------
13-14   3. 20 10  2  1  7  57-52  35
12-13   2. 20 10  2  2  6  58-57  36

Koodi:
        #. Ot 3p 2p 1p 0p  Te-Pä Pst
------------------------------------
13-14   2. 10  6  1  0  3  29-23  20
12-13   8. 10  5  0  1  4  27-30  16

Viime kaudella saatiin tammikuussa avuksi Brad Moran mutta hävittiin maalivahtisaagassa jonkin verran. Nyt puolustajatilanne on niin paska loukkaantumisten myötä, että saa nähdä päätetäänkö vetää kuitenkin näillä hyökkääjillä, kun sieltä on Giliatikin jossain vaiheessa tulossa takaisin mukaan. Tarvittaessa sitten joku pakki ehkä vielä mukaan.

Ei taida markkinatkaan selkeistä vahvistuksia pursuta, ainakaan sellaisia, jotka ovat SaiPan eurojen haarukassa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
SaiPan pelitilannemaaliton putki on laskelmieni mukaan nyt 156 minuuttia 55 sekuntia. Viimeksi onnistui Patrick Davis TPS:ää vastaan toisessa erässä. Toivottavasti tämä putki saadaan poikki Tapparaa vastaan mahdollisimman pian, alkaa muuten apinoilla olla kokoa turhan paljon...
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan FB:

Pelaajahankinnoista kysellään paljon. Tilanne on nyt tämä:

Urheilujohtaja Tuomenoksan mukaan yhtä pakkia ja yhtä hyökkääjää etsitään parhaillaan. Puolustajaa pikaisella aikataululla loukkaantumistilanteen vuoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös