SaiPa kaudella 2013–2014

  • 623 253
  • 1 735

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllä Venäläinen olisi minun mielestäni myös ensi kaudelle mainio kolmosketjun laituri kunhan palkka on sen mukainen.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä Venäläinen olisi minun mielestäni myös ensi kaudelle mainio kolmosketjun laituri kunhan palkka on sen mukainen.
Minusta Venäläinen on tällä kaudella mainio nelosketjun laituri, nyt vaan joutuu pelaamaan korkeammalla, kun loukkaantumiset kiusaavat isosti. Hämäläisen ja Venäläisen ympärille saadaan hyvä puolustava nelosketju. Ensi kauden osalta puntaroinnissa sitten esim. Suutarin vastuun kasvattaminen, Leivon jatko jne, eli suoraa sopimusta ensi kauteen en välttämättä tällä hetkellä ostaisi.
 

atsku

Jäsen
Vaikka Koholla onkin mennyt hyvin, ei Koho ole lähtökohtaisesti minkään liigajoukkueen ykkössentteri. Kädet eivät siihen hommaan riitä.

Pakko raapia vanha oma kirjoitus esiin. Kuinka väärässä sitä ihminen voikaan olla.
Otetaanpa vaikka esimerkiksi eilinen syöttö Piitulaisen maaliin, kädet toimii ja päässa raksuttaa. Alkaa olemaan MM-kisat mahdolliset, jos lento jatkuu samaan tapaan koko kauden.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Otetaanpa vaikka esimerkiksi eilinen syöttö Piitulaisen maaliin, kädet toimii ja päässa raksuttaa.

Jep, siitä jätöstä tuli mieleen ihan toisen ääripään sentterit. Siis ei tunnolliset kahden suunnan työmyyrä-sentterit, vaan kiekollisilla taidoillaan loistavat pelintekijäsentterit, jotka usein ovat puolustuspäässä ilman kiekkoa ollessaan turhakkeita.

On muuten käsittämättömän hieno asia, että tällaisen El Capitanon kanssa on pitkä sopimus. Jos Villen agentti (onkohan Villellä edes agenttia?) olisi päässyt joulutauolla markkinoimaan "tunnollisen kahden suunan sentterin, käyttökelpoinen myös hyökkäyspäässä ja ylivoimalla, great leadership skills" kiinnostusta hakea uusia haasteita, niin olisi nimittäin kiinnostusta löytynyt.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
SaiPan esitys HIFK:ta vastaan ei ehkä ollut yhtä suvereeni kuin lähimenneisyydessä Tapparaa vastaan. Sillä ei kuitenkaan ole hittojakaan merkitystä kun voitto kuitenkin kirjattiin. Se jos mikä on tärkeintä.

Sami Venäläisen tyyppinen haku tuohon joukkueeseen oli kyllä siinä mielessä loistava, että jätkällä on tuota kokemusta menestymisestä ja muutenkin. Oli nimittäin "hieman" riemuissaan ensinnäkin voittomaalissa sekä vielä jäältä pukukoppiin poistuttaessa. SaiPan "loppuun asti vaikka vajaalla -14" porukassa näitä pitää vain olla.

Ville Hämäläinen - pelaajan merkitys korostuu vain entisestään. Näytti jo viime kaudella, että kun panokset kovenevat, alkaa myös tämä ukko nousta esiin. Näitäkin tarvitaan varsinkin pitkällä keväällä.

Sitten on näitä Piitulaisia, jotka vain oikein valmennetussa ohjauksessa saavat ensin erinäisten asioiden kautta näyttää osaamistaan. Ottavat vain sen vastuun. Alkavat vain tehdä tulosta. Ja yhtäkkiä koko Suomi tietää. Tällä tavalla niitä tarinoita tehdään.

SaiPan syyskauden pistesaaliin koon merkitystä korostaa se seikka, että monta kierrosta ennen joulutaukoa operoitiin ilman etukäteen povattuja huippumiehiä. Giliati söi popcornia keppien kanssa vielä HIFK-pelissä. Mankisen paluustakaan ei vielä tauon jälkeen ole takeita. Davisin buranasta loppui tehot jne... So what?

Jouluja nyt kaikille. En edes katso kevääseen, sillä kevät saa. Minä en.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Venäläisen jatko oli odotettu, kiekollisessa pelissä ei ratkaisupelaaja mutta joukkueen ehdottomasti tärkeimpiä alivoimapelaajia, vielä kun muut joukkueen parhaat alivoimalaiturit ovat sellaisia jotka pelaavat myös ylivoimaa niin Venäläisen rooli korostuu. Ja tottakai tuo ylipäätänsäkin kokemusta joukkueeseen.

Erityisesti Davis olisi kyllä erittäin tärkeä saada tauon jälkeen täydessä pelikunnossa takaisin. JYP pelissä hän sai kakkosketjun ihan toisenlaiseen liitoon verrattuna siihen mitä se on ollut Rissasen tai Flinckin komennossa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
On ollut mahtava syksy, ja tänä iltana Meijän pojat viettää ansaittua pikkujoulua. Toivottavasti niistä selvitään ilman uusia loukkaantumisia!

SaiPalla on jäljellä vielä 27 runkosarjan ottelua, ja näistä 20 seuraavaa pelataan ennen olympiataukoa 50 päivän aikana. Tahti on lähes kolme peliä per viikko. Silloin tarvitaan leveyttä rosterissa, ettei runkomiehet väsähdä ja altistu turhille loukkaantumisille, ja juuri tässä asiassahan Peksi on luvannutkin skarpata linjaa viime talveen verrattuna. Eli "voittanutta joukkuettä ei vaihdeta" -ideologia heitetään romukoppaan, ja Peksin tavoite lienee päästä tekemään muutoksia voittaneeseen joukkueeseen, mielellään helvetin monta kertaa.

Toivottavasti vaan terveitä äijiä riittää. Joni Suutari ja Onni Toivanen ovat näyttäneet olevansa mitat täyttäviä pelimiehiä, ja ehkä Kalle Maalahdestakin olisi eniten hyötyä nelosketjun keikkatyöläisenä. Piipposen ja Ahosen tervehdyttyä meillä on kahdeksan tasokasta puolustajaa, ja yhdeksännen liigatason pakin istuttaminen penkillä tai peluuttaminen divarissa olisi haaskausta.

Tässä vaiheessa ei pitäisi lähteä mitään pisterajoja vielä laskemaan, mutta ei tuota sarjataulukkoa voi olla ihailematta. SaiPan virallinen tavoite on 10 joukossa pysyminen, mutta kyllähän ajatus kuuden parhaan joukossa pysymisestä kutkuttaa mukavasti. Toisaalta eroa sijojen 11 ja 6 välillä on naurettavan vähän, joten yhtään ei ole varaa olla takki auki.
 

Kawasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä olen ihan helvetin ylpeä meidän jengistä. Jätkiä tippuu pois kokoonpanosta ja nimenomaan kärkipaikoilta. Kuitenkaan ei anneta sen masentaa vaan tehdään töitä hartiavoimin. Hieno kausi menossa jo toista kertaa putkeen. On tämä vaan upeaa aikaa keltamustalle.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vielä pitäisi jaksaa neljä matsia ennen joulutaukoa eikä apuja sairastuvalta välttämättä tule. Davis lienee lähimpänä pelikuntoa. Tässä pieni ennustus saavutettavista pisteistä.

5.12 Ilves-SaiPa 2 pst
7.12 SaiPa-Jyp 0 pst
11.12 HPK-SaiPa 3 pst
13.12 SaiPa-HIFK 3 pst

Kokonaisuutena ajatellen tuollaiset 6 pistettä pitäisi vähintään raapia ennen joulutakoa että pysytään kuuden sakissa. Etukäteen ajateltuna Ilves ja HPK ovat ne varmimmat pisteet tosin juuri harmittavasti heidät kohdataan vieraissa. Jypiltä ja HIFK:ltä jos saadaan yhteensä kolme pojoa niin sekin on hyvä saavutus näillä loukkaantumisilla. Meidän kannalta tulee kyllä joulutauko hiton hyvään saumaan.

Hiton hyvin taisteltiin ja napattiin noista matseista kymmenen pojoa. Vieläkin harmittaa Hämeenlinnan keikka. Siellä jotenkin oltiin jumissa ja annettiin pisteet poikkeuksellisen helpolla kotijoukkueelle. Tuomarit tosin avustivat kotijoukkuetta jonkun verran.
 

Bacon

Jäsen
Tappara siis vastustajaksi tasauspeleihin. Pakko kirjoittaa tänne, koska se ei hirveän positiivisia tunteita herätä. Tappara on paha vastustaja SaiPalle ja perjantain vieraspelistä en liikoja odota. Lauantaina sit kotona olisi erittäin hyvä napata pisteet mukaan.

Kaksi tappiota putkeen näistä peleistä antaisi muille joukkueille aika hyvän sauman saada pisteissä kiinni. Mutta usko on kova, että kolme pistettä noista peleistä vähintään raavitaan ja se kelpaa ainakin mulle oikein hyvin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaksi tappiota putkeen näistä peleistä antaisi muille joukkueille aika hyvän sauman saada pisteissä kiinni. Mutta usko on kova, että kolme pistettä noista peleistä vähintään raavitaan ja se kelpaa ainakin mulle oikein hyvin.
Joo, kyllä tuo vähän pänni kun Tappara oli niitä vihoviimeisiä joita toivoin.

Toki käänteisesti jos Tapparaa vastaan kulkee siten, että voitettaisiin molemmat koitokset, niin saataisiin hyvät asetelmat toisen sijan suhteen jos nyt tasausta edeltävät pelit menee siten, että Tappara ei pääse kunnolla karuun.

Joku muu seura olisi kyllä ollut parempi. Ei tosin Kärpät myöskään.

Näillä mennään.
 

Maanmittari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KPK, asuinpaikkasympatiat VG-62
Ketut! Siinä 11.1. "normipelissä" Tapparalle luu kurkkuun, niin flow kantaa tasauksenkin yli. Ja onhan tämä hyvä sauma hilautua sarjataulukossa Tapparan ohi.
 
SaiPa ja Tappara - joukkueet, joita kukaan ei halunnut vastaansa! Kertoo mielestäni siitä erinomaisesta työstä, mitä Lappeenrannassa on viime aikoina tehty.

Siinä, missä täälläkin näytetään vähän nihkeinä olevan, ollaan Tapparankin puolella vähemmän iloisia SaiPasta. Syykin on selvä - yhtään helppoa pistettä ei ole tiedossa, tuskin yhtään helppoa erääkään.

Mielestäni Jori Lehterän aikanaan käyttämä "El Classico" alkaa saamaan jonkinlaista tuulta alleen, kun tätä paria oikein makustelee. Ei varmasti tiedossa ole mitään näyttävää peliä, mutta todella raakaa taistelua joka sentistä ja takuuvarmasti tiukkoja pelejä. Mielestäni tässä parissa on oikeasti potentiaalia pidemmällä tähtäimellä sellaiseen kunnon kipinään.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiukkoja vääntöjä pisteistä tiedossa kun SaiPa ja Tappara kohtaavat. Itse olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen Tapparan osuessa vastaan, koska Tampereella asuvana pääsen Hakametsään paikan päälle jännittämään. Vähän jännittää kuitenkin Tapparan kohtaaminen sillä jos pistemetsästystä mietitään niin Tappara ei ole se joukkue jossa usko pisteistä olisi korkeimmillaan. Omiin kuitenkin luotan ja uskon peleistä tulevan jos ei nyt niin kaunista katsottavaa niin ainakin hermoja raastavan jännittäviä ja kovia mittelöitä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Pää ylös Lappeenrannassa. Kukaan ei halunnu pelata Saipaa vastaan. Niinkuin palstaveli Tapparan puolelta aiemmin totesi, siellä on tehty hyvää työtä joten se näkyy myös tässä sanoisin positiivisessa valossa. Tuskin siellä olisi riemuittu jos jumbo TPS olis valinnut Saipan vastukseks.
 

Bacon

Jäsen
Pää ylös Lappeenrannassa. Kukaan ei halunnu pelata Saipaa vastaan. Niinkuin palstaveli Tapparan puolelta aiemmin totesi, siellä on tehty hyvää työtä joten se näkyy myös tässä sanoisin positiivisessa valossa. Tuskin siellä olisi riemuittu jos jumbo TPS olis valinnut Saipan vastukseks.


Tuo on kyllä totta. Mukavempi niitä kovempia ja tiukempia matseja on katsoa. En nyt väitä, että esimerkiksi TPS:aa vastaan pelit eivät olisi tiukkoja, mutta ennakkoon Tappara on paljon kovempi mittari. Maistuu voitotkin paremmalta tiukkojen ja tasaväkisten otteluiden jälkeen. Niitähän tällä kaudella on riittänyt.

Ehkä tässä nyt vain on se pieni pelko, että Tappara on ainut, joka on täältä tällä kaudella kolme pistettä vienyt ja samalla kaikki mahdolliset pisteet tammikuussa kelpaa, koska takaraivossa vieläkin jyskyttää se viime kauden romahdus. Samanlaiseen romahdukseen en tosin usko, koska tuo joukkueen peli-ilme on ollut ihan erilainen kuin viime kaudella.

Toivotaan tasaisia vääntöjä ilman mitään ylilyöntejä. Kaikki pisteet on tästä parista on plussaa ja nolla pistettä ei ole vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ihan hyvältä näyttää joukkueen terveystilanne viimeisimmän päivityksen jälkeen. Puolustajia meillä riittää Ahosen pitkästä saikusta huolimatta, ja hyökkäyspäässäkin tilanne on kohtuullisen hyvä. Syyskuun tilanteeseen jos verrataan, niin hyökkääjistä nelosketjun paikkaa hakenut Paalanen päästettiin Mikkeliin hakemaan jääaikaa, ja tilalle tuli varma kolmosketjun jyrä Venäläinen. Tämän järjestelyn lisäksi Suutari ja Toivanen ovat osoittaneet pysyvänsä hyvin liigavauhdissa, ja Maalahtikin hoiti sentterin hommat tyylillä.

Hyvin on siis varaa odotella Giliatin toipumista, kunhan vaan Davis, Mankinen ja kumppanit toipuvat joulun pyhien aikana täyteen pelikuntoon. Uusia loukkantumisia ei tietysti saisi tulla kovin paljoa, koska joulun ja olympiatauon aikana pelataan seitsemässä viikossa 20 ottelua. Tappioputkien välttäminen tällä jaksolla tarjoaisi hyvät mahdollisuudet suoran playoff-paikan varmistamiseen.

Olympiatauon jälkeen on runkosarjassa jäljellä enää seitsemän ottelua, ja SaiPan kannalta ratkaisevat ottelut ovat varmasti runkosarjan pelit numero 56 ja 57. Kyseessä ovat maaliskuun 4. ja 5. päivinä pelattavat vierasottelut Lukkoa ja Ässiä vastaan, ja eiköhän siellä pelata enemmän tai vähemmän veitsi kurkulla. Toivottavasti panoksena olisi suoran play off paikan varmistaminen, eikä rimpuilu sen alemman viivan tuntumassa. Sarjataulukon keskiryhmä on pelottavan tasainen, ja sijojen 6 ja 11 välinen ero ei välttämättä tule repeämään kovin suureksi.

SaiPan runkosarjan viimeinen peli on muuten kotiottelu TPS:ää vastaan. Vastassa joukkue jolla ei ole siinä vaiheessa todennäköisesti mitään panosta, jos SaiPalla olisi siinä kohdassa pakkovoiton paikka, niin pelkkä ajatuskin kauhistuttaa... Näitä on nähty.
 

zeik9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan runkosarjan viimeinen peli on muuten kotiottelu TPS:ää vastaan. Vastassa joukkue jolla ei ole siinä vaiheessa todennäköisesti mitään panosta, jos SaiPalla olisi siinä kohdassa pakkovoiton paikka, niin pelkkä ajatuskin kauhistuttaa... Näitä on nähty.

Hahah, melkein toivoisin etten ois tienny tuota. Ei todellakaan saa jättää viimeiseen peliin mitään, ei mitään! Tosin helpommin sanottu kuin tehty, sen verran tiukkaa tuossa keskikastissa kuitenkin on. Ja suoraa paikkaahan tässä haetaan.

Kieltämättä loukkaantumistilanne kuulostaa viimeisen päivityksen jälkeen ihan kohtuulliselta. Davis, Mankinen, Rissanen - jos nämä kaverit palaavat kehiin, siinä on yksi kokonainen hyökkäävä kenttä lisää. Tuo "katsellaan päivä kerrallaan" on toisaalta aina paha, se ei vielä takaa mitään. Erityisesti koskien Davisia, jonka kohdalla on kyse päävammasta. Saattaa uusiutua heti kun tulee yksikin kovempi pommi (vrt. Granlundin nykyinen tilanne). Rissasen paluu näistä melkein siinä mielessä jopa tärkein, että sitten saataisiin taas neljä varsinaista keskushyökkääjää jäälle.

Tauoilta paluut ovat tärkeitä. Siinä asettuu se vire, joka helposti kestää aina seuraavaan taukoon asti, hyvässä ja pahassa. Viime vuonna jo aiemmin vähän orastanut paska alkoi toden teolla juuri joulutauon jälkeen ja vieläpä Bluesia vastaan, mitä seurasi tiukka mutta tappioon päättynyt peli Pelicansia vastaan. Tämä paluu hoidetaan nyt sitten juuri päinvastoin, kovan kannustuksen tukemana!
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi pahus kun hankittiin jo puolustus täyteen. Salcido olisi ollut kerrassaan hyvä lisäys puolustukseemme.

Ei tässä puolustus missään nimessä täynnä ole, Ahonen sivussa loppukauden ja Piipponen loukkaantuu harmittavan usein.

Glenn-Riikola
Backman-Savilahti
Spang-Taipalus
Maalahti-Piipponen

Kyllä tuohon yksi Salcido mahtuu, jos vain on haluja palata Lappeenrantaan. Itse laittaisin loput rahat Salcidoon, ei me mitään ykkössentteriä tarvita, koska Ville Koho.

Mutta eiköhän tuo verotussyistä johtuen mennee muualle kuin Suomeen. Mutta ensi kaudeksi kotiutetaan Salcido, eikö toimisto?
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minulta on nyt varmaan mennyt jotain ohi mutta, miten USA:n kansalaisen Venäjällä tienaamat palkat kuuluvat Suomen verottajalle?

Joo, no en tiedä tarkalleen miten tuo menee. Mutta täällä se Salcido pelasi viimeiset 2,5 vuotta pelasi, eiköhän se silloin verot maksanut Suomeen. Joku viisaampi voi kertoa, miten tää menee.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, no en tiedä tarkalleen miten tuo menee. Mutta täällä se Salcido pelasi viimeiset 2,5 vuotta pelasi, eiköhän se silloin verot maksanut Suomeen. Joku viisaampi voi kertoa, miten tää menee.

Salcidohan oli aina vain max 6kk Suomessa joten pelasi artistiverolla koko ajan, eiköhän hän ihan hyvin voisi taas artistiverolla tulla kevääksi pelaamaan. En kyllä usko että SaiPaan tulee kun Spang kerran hankittiin ja loput rahat (jos ja toivottavasti kun sellaisia on ) on järkevintä laittaa sentteriin.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Jos itse itseään tänne tarjoaa, niin nappulat vain kiinni Brianin palkkaan!
SaiPa ei ole ollut tässä asemassa koskaan kauden loppupuolella, koska ollaan rosterin ohkaisuuden takia hyydytty kevään auringossa. Muistan, kun Lintner meni Lukkoon, niin Lukon koutsi aina sanoi kuka saa lepovuoron illan peliin. Rotaatiota vastustajan mukaan ja pientä lepoa kalustolle. Noh, Lukolla on massia..

Hyökkäyskaluston tullessa sairauslomalta, on jopa Peksillä miettimistä miten peluutta kavereita. Nyt pelaavaa ykköskenttää en sotkisi ja laittaisin näitä saikkukavereita muihin kenttiin. Ainahan tuonne tietysti hyökkääjiäkin ottaisi, mutta meillä on nuo pakitkin suurimmaksi osaksi hyökkääviä puolustajia..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös