NHL:n valmentajakaruselli

  • 566 624
  • 2 346

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Valmennuksesta ja valmentajien vaihdoista täällä ei vielä löydykään omaa ketjua, joten laitetaan sellainen pystyyn. Floridasta kun tuli tänään kauden toinen joukkue joka on vaihtanut päävalmentajaa. Philadelphia kerkesi jo tekemään tuon vaihdoksen heti alkukaudesta, kun Peter Laviolette sai potkut ja tilalle nostetiin Craig Berube. Philadelphiassa meno ei ole valmentajan vaihdoksen jälkeen juurikaan parantunut, mutta pystyykö Florida muuttamaan kurssiaan kun Kevin Dineen sai potkut ja tilalle nostettiin farmiseurasta Peter Horachek.

Winnipegissa Claude Noel taitaa pikkuhiljaa olla jo tuulisella paikalla, kun Jetsin peli ei ole tällä kaudella oikein kulkenut eikä tuo Noelin 67-65-15 saldo Jetsin peräsimessä kovinkaan vakuuttava ole. Valmentajanvaihdos voisi tehdä Winnipegissä ihan hyvää koko joukkueelle.

Missäs muualla sitä saatetaan kauden aikana nähdä muutoksia penkin takana?

Vapailla markkinoilla on tällä hetkellä ainakin tuo Flyersista potkut saanut Peter Laviolette, joka varmasti olisi pätevä valmentaja jollekin joukkueelle. Tampasta kesken viime kauden potkut saanut Guy Boucher olisi myös ilman työpaikkaa, ja voi hyvin saada uuden mahdollisuuden jossain toisaalla jossain vaiheessa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Pantherisissa Dineenillä oli aika paljon huonoa onneakin. Ensimmäinen kausi hyvä, mutta sen jälkeen alkoi isot maalivahtiongelmat, jotka vei paljon pisteitä. Muutenkin taisi jollakin tapaa uskottavuus kärsiä joukkueen sisällä viimekauden aikana. Tai näin uskoisin.

Panthersin kurssi tuskin kääntyy suuntaan tai toiseen. Jotakin muutakin pitää tapahtua ja melkein usko Pantherisin olevan tyytyväinen jos saavat kärkivarauksen ensikesälle. Mielestäni kuitenkin Horachekin nostaminen päävalmentajaksi on sellainen veto, että ei taida ihan täysi tarvekaan olla sille nousemiselle. Omistajat halusi rebuildin ja eiköhän se näillä näkymin ole se todennäköisin vaihtoehto.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Missäs muualla sitä saatetaan kauden aikana nähdä muutoksia penkin takana?

Villi veikkaukseni on että Columbuksessa. Alkukauden saldo on murheellinen 5-10-0 ja peräkkäisiä tappioita on jo viisi. Lisäksi Richards ei ole Kekäläisen palkkaama.

Buffalon Rolston saa varmasti myös jossain vaiheessa lähteä ellei pisteitä ala kertyä tiuhempaan tahtiin.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Buffalon Rolston saa varmasti myös jossain vaiheessa lähteä ellei pisteitä ala kertyä tiuhempaan tahtiin.

Buffalossa vain on vaikea syyttää valmentajaa, kun teemana on 99-prosenttisesti jälleenrakennus. Ei tuolla rosterilla taistella kenenkään koutsin ohjaamana mistään oikeista sijoituksista. Buffalossa jos jossain tarvitaan nyt kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, niin kuin mielestäni tarvittaisiin Floridassakin.

Sen sijaan Flyersin Berube tuskin jää kovinkaan pitkäksi aikaa oranssinuttujen peräsimeen. Joukkue on edelleen kaukana siitä mihin tuolla porukalla pitäisi päästä.

EDIT: Nyt Dineenin vapauduttua, kannattaisi seuraavan rypevän seuran tehdä siirtonsa. Mies vei kuitenkin Panthersin keskinkertaisella rungolla pitkästä aikaa pudotuspeleihin, minkä jälkeen alamäki alkoi kaikilla seuran osa-alueille.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Miksi ihmeessä? Buffalon tavoitteenahan on korkea varausvuoro.

Varmasti näin, mutta vaikka tavoitteena olisi mahdollisimman alhainen varausvuoro, ei pelien ihan näin heikosti tarvitse mennä. Sabres tulee nykytahdilla saavuttamaan 32 pistettä ja surkeat otteet vaikuttavat laskevasti ennen pitkää myös yleisömääriin ja faneille pitää antaa viesti, että jotain yritetään tehdä kurssin korjaamiseksi. Lisäksi Rolston on ymmärtääkseni epäonnistunut täysin Grigorenkon peluuttamisessa. Ei kovin vakuuttava näyttö, jos rebuildia pitäisi tehdä.

Johan Cunneyworthkin palkattiin organisaatioon scoutiksi. 1+1...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Varmasti näin, mutta vaikka tavoitteena olisi mahdollisimman alhainen varausvuoro, ei pelien ihan näin heikosti tarvitse mennä. Sabres tulee nykytahdilla saavuttamaan 32 pistettä ja surkeat otteet vaikuttavat laskevasti ennen pitkää myös yleisömääriin ja faneille pitää antaa viesti, että jotain yritetään tehdä kurssin korjaamiseksi. Lisäksi Rolston on ymmärtääkseni epäonnistunut täysin Grigorenkon peluuttamisessa. Ei kovin vakuuttava näyttö, jos rebuildia pitäisi tehdä.

Johan Cunneyworthkin palkattiin organisaatioon scoutiksi. 1+1...

On se kova paikka vaatia valmentajalta ihmeitä, kun parhaita pelaajia myydään jatkuvalla syötöllä rosterista pois. Jos Connor McDavidia Buffalo meinaa havitella, niin suunnitelmissahan on kyntää tämä ja seuraava kausi. Mielestäni uuden valmentajan antamaa nostetta kannattaa siten harkita vasta ensi kauden lopulla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kyllähän Buffalon valmennuksen paikat ovat kohtalaisen hyvin turvatut. Regier on useassa yhteydessä todennut, että contenderin rakentaminen vaatii "top players" ja näitä on nykyään käytännössä mahdollista saada vain draftin kautta.

Tärkeämpäähän valmennuksen osalta on tällä hetkellä se, että pystyvät käsittelemään noita nuorempia pelaajia ja tukemaan näiden kehitystä. Rolstonilla on taustansa vuoksi erittäin hyvät edellytykset tähän. Saccohan palkattiin myös sen vuoksi, että hänellä on tuoretta kokemusta valmentajan perspektiivistä toimimisesta rebuild-joukkueessa. Tapaus Grigorenko on kieltämättä pulmallinen, mutta ei lainkaan kovin yksinkertainen. Se ei ole kuitenkaan myöskään pelkästään Rolstonista kiinni. Minkä lisäksi täytyy kuitenkin muistaa, että enemmän nuoret pelaajat ovat ottaneet kehitysaskeleita kuin taantuneet; Girgensons, Pysyk, Ristolainen, Zadorov ja Larsson ovat pelanneet nousujohteisesti sekä ainakin omiin odotuksiini nähden todella hyvin. Suurin virhehän olisi nyt palkata jokin Tortorella tuonne, joka hiilaisi joukkueen pois niiltä parhailta draft-sijoituksilta tuomatta kuitenkaan "kunnollista" menestystä samalla heikentäen nuorison etenemistä.

Minun on kuitenkaan vaikea nähdä, että Rolstoniin ja Saccoon oltaisiin sitouduttu yhtä pitkäksi aikaa kuin Ruffiin. Kuitenkin ainakin tämä rebuildin alkuvaihe on hyvä mahdollisuus myös organisaatiolle katsoa, onko näistä kavereista mihinkään silloin, kun pitäisi alkaa tekemään tulosta. Itse näen asian niin, että Buffalon rebuild lähtee aikataulullisesti nousujohteiseksi vasta tuolla kaudella 2015-2016, tällöin joukkue saattaa "jo" tehdä isompia UFA-signauksia, jos sellaiselle mahdollisuus aukenee. Sitä edeltävä aika tullaan, kuten Henkkakin totesi, keskittymään siihen, että saadaan mahdollisimman laadukkaita prospecteja varattua ja jokin McDavidhan voisi aivan hyvin jo itsessään viedä tuota prosessia eteenpäin suorastaan jättiharppauksin.

Ja onhan Buffalon peli jo näyttämässä paranemisen merkkejä. Viimeisimmät ottelut San Josea ja Kingsia vastaan olivat jo varsin hyviä. Eikä Buffalo tule mihinkään 30 pisteeseen jäämään. Kausi on niin pitkä, että siinä vaiheessa, kun Buffalo todennäköisesti sementoituu jo tuonne alasijoille vie se painetta omilta pelaajilta sekä vastustajat eivät tule pelaamaan 100% Buffaloa vastaan, kun pitkä kausi tästä vielä etenee kunnolla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ja onhan Buffalon peli jo näyttämässä paranemisen merkkejä. Viimeisimmät ottelut San Josea ja Kingsia vastaan olivat jo varsin hyviä.

Los Angelesia vastaan pelanneista nuorista häntäpään joukkueista (Edm, Flo, Buf) Sabres näytti parhaimmalta. Isokokoinen ja fyysinen porukka. Ja pelasi paljon kurinalaisemmin kuin aina yhtä junnumaiselta näyttävä Oilers-lauma. Vaikka en Rolstonista maajoukkuenäyttöjen perusteella paljoakaan perusta, niin ainakin Buffalolla näytti olevan jotakin järkeä pelaamisessa, joten ainakin perusteita hän on saanut tosi nuorelle ryhmälleen opetettua. Tosin kyseessä oli vain yksi ottelu kultakin joukkueelta ja esim. Oilersilla loukkaantumiset sekoittivat kuvioita. Mutta ainakin minuun Sabres teki paljon odotettua paremman vaikutuksen enkä tajua miksi Rolston pitäisi potkia pois.

Grigorenkon "kehittäminen" parhaalla mahdollisella tavalla on hankalaa, koska heikkotasoisessa QMHJL:ssä ei ole hänelle tarpeeksi haastetta ja AHL:ään häntä ei voi NHL-CHL-sopimuksen takia lähettää. Grigorenkon maajoukkuelaituri Nikita Kucherovhan johtaa tällä hetkellä AHL:n pistepörssiä ja siellä Grigorenkokin olisi kehityksen kannalta paras pelata, mutta kun toinen varattiin Euroopasta ja toinen CHL:stä, niin tilanne on mikä on.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sabres on pelannut 9 kotipeliään 0-1-8 ja se on kyllä toivoton saldo, jos olet joukkueen kausikorttikatsoja paikanpäällä USA:ssa. Luulisi, että pian tulee jo pieni/suuri kapinaliike kannattajien suunnasta, jos ei tule lähiaikoina ensimmäistäkään kotivoittoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Onko Regierin asema kuinka turvattu?

Ei taida olla montaa GM:a liigassa, jotka saisivat kymmenen vuoden kannuttoman työrupeaman jälkeen aloittaa joukkueen uudelleenrakennuksen tähtäämällä top3 varauksiin.

Regier jakaa hyvin paljon mielipiteitä Buffalo-leirissä ja tästä aiheesta voisi kirjoittaa aika paljonkin.

Kuitenkin ensimmäiseen kysymykseen täytyy sanoa se, että hänen asemansa on sikäli turvattu niin kauan kuin hän toteuttaa pidemmän aikavälin strategiaa onnistuneesti. Tähän tavoitteeseen on myös Pegula julkisesti sitoutunut sekä Ted Black myös on nyt syksyllä maininnut, että pitkän aikavälin kustannuksella ei sovi tehdä lyhytjänteisiä ratkaisuja vaan, että tämä on nyt syytä kestää, koska tämä tie ollaan tietoisesti valittu.

Regierin suhteen olisin hyväksynyt täysin, jos hän olisi laitettu pihalle Ruffin kanssa ja tältä osin aloitettu "puhtaalta" pöydältä. Hän on tehnyt luonnollisesti ajan saatossa paljon virheitä.

Kuitenkin aikaisempien omistajien kanssa hän joutui operoimaan todella suuressa budjettirajoitteessa, mutta hän siitä huolimatta sai rakennettua contender-joukkueen Hasekin aikakauden jälkeen. Tämä runko toki hajosi, koska omistajaporras ei ollut valmis laittamaan omiaan enempää.

Kuitenkin Regier on aika hyvin avannut ajattelutapaansa ja strategiaansa sekä näkemystään siitä, millainen nykyliiga on ja mitä siinä pärjäämisessä vaaditaan. Itse olen näiltä osin hänen kanssaan hyvin samoilla linjoilla, minkä lisäksi Regier on varsin hyvin toistaiseksi myös toteuttanut tätä suunnitelmaa.

Itse uskon, että Regier on oikea mies hoitamaan tämän rebuildin, koska hän kykenee todella hyvin saamaan treideissä irti. Minkä lisäksi (vaikkakin arviointi on vielä eittämättä liian ennenaikaista) tuo draftaamisen taso on noussut todella huolella sen jälkeen, kun Pegulan rahojen myötä scouttausosastoa pelkästään on kasvatettu kolminkertaisesti budjetin osalta sekä myös muita tätä tukevia järjestelmiä on organisaation kehitetty.

Suurimmat epäilykseni Regierin osalta liittyy tilanteeseen, jossa käsillä on contender-tason joukkue ja tätä joukkeutta täytyisi hienosäätää jopa tekemällä "tappiollisia" treidejä, jotta saadaan ne pienet asiat hiottua kuntoon. Regierin taipumus "voittaa" treidinsä ei välttämättä ole tässä suhteessa hyvästä, koska se voi tarkoittaa treidien toteutumatta jäämistä.

Aika kuitenkin näyttänee tämänkin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Sabres' Moulson: 'It’s the most embarrassed I’ve been in my career'

Hodgsonin kentällinen istui penkillä koko kolmannen erän ottelussa Ducksia vastaan. Tuo kentällinen ei ollut yhdenkään Ducksin tekemän maalin aikana jäällä, joten Rolstonin ratkaisu oli melko erikoinen.

Ymmärrän kyllä, että joskus penkittämisellä kannattaa herätellä joukkuetta, mutta siihen pitäisi olla myös pätevä syy. Mitä Rolston luuli saavuttavansa tällä neronleimauksellaan? Rolston voi kysyä Saccolta, että miten tuo penkittäminen tuottaa hedelmää pitkässä juoksussa. Sacco tarjoili aikoinaan Duchenelle välillä laiturin paikkaa ja välillä nelosen keskustaa. Ei toiminut kikat ja tuskin toimivat nytkään.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sabres' Moulson: 'It’s the most embarrassed I’ve been in my career'

Hodgsonin kentällinen istui penkillä koko kolmannen erän ottelussa Ducksia vastaan. Tuo kentällinen ei ollut yhdenkään Ducksin tekemän maalin aikana jäällä, joten Rolstonin ratkaisu oli melko erikoinen.

Tästä jostain luinkin ja ymmärrän kyllä valmentajankin näkemyksen kun vilkaisee kavereiden corsi-tilastoja. Kaverukset olivat jäällä reilut kymmenen minuuttia. Tuona aikana positiivisia corsi-tapahtumia (eli siis Buffalon laukauksia ja niiden yrityksiä) oli kolme kappaletta. Ja toisaalta negatiivisia 17. Kun en peliä ole katsellut, niin en pysty sanomaan mistä tuollainen tilastollisesti jyrän alla oleminen johtuu, mutta ilmeisesti siinä on ollut jotain sellaista, että valmentajakin on asiaan puuttunut. Täältähän nuo voi käydä itse vilkaisemassa jos kiinnostaa. Aikamoinen ero joukkueen neljänneksi huonoimpaan eli Staffordiin, jolla positiivisten ja negatiivisten suhde oli 12/20.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Sabres' Moulson: 'It’s the most embarrassed I’ve been in my career'

Hodgsonin kentällinen istui penkillä koko kolmannen erän ottelussa Ducksia vastaan. Tuo kentällinen ei ollut yhdenkään Ducksin tekemän maalin aikana jäällä, joten Rolstonin ratkaisu oli melko erikoinen.

Ymmärrän kyllä, että joskus penkittämisellä kannattaa herätellä joukkuetta, mutta siihen pitäisi olla myös pätevä syy. Mitä Rolston luuli saavuttavansa tällä neronleimauksellaan? Rolston voi kysyä Saccolta, että miten tuo penkittäminen tuottaa hedelmää pitkässä juoksussa. Sacco tarjoili aikoinaan Duchenelle välillä laiturin paikkaa ja välillä nelosen keskustaa. Ei toiminut kikat ja tuskin toimivat nytkään.

Rolstonin tilanne joukkueen kanssa on vähintäänkin haastava.

Ennen kauden alkua hän painotti mm. kahta seikkaa, jotka olivat "compete" sekä "accountability". Tuossa yksittäisessä ottelussa tuolta kentälliseltä tosiaan puuttui noista tuo ensimmäinen. Kyseessä on kuitenkin tämän joukkueen osalta se porukka, jotka näyttävät sitä esimerkkiä tuolle nuoremmalle sakille (vaikka Hodgson tai Ennis eivät kovin iäkkäitä itsekään ole). Tuo Ducks-matsin loppu vain oli helppo paikka tuo kenttä laittaa istumaan, kun peli oli jo ratkennut. Rolston ei kuitenkaan oikein voi penkittää tuota veteraaniosastoakaan jatkuvasti, koska joukkueessa ei ole sitä syvyyttäkään juuri sen enempää kuin kärkeä (hyökkäyksen osalta). Kuitenkin Rolstonin on ihan uskottavuussyistäkin kohdistettava tuo "accountability" veteraaniosastoonkin eikä pelkästään Grigorenkoon. Puolustuksessahan onkin sitten tämä seikka toteutunut paremmin, koska siellä on leveyttä toisella tavalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Buffalolla tunnin päästä tiedotustilaisuus, joten olisiko sieltä valmentajanvaihdos tuloillaan?

Buffalon kannalta toivon etteivät ainakaan Saccoa nosta päävalmentajaksi, jos antaisivat Rolstonille potkut. Sacco osoitti Coloradon vuosinaan olevan liigan ammattitaidottomin valmentaja ja soveltumaton nuoren joukkueen päävalmentajaksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ilmeisesti uusi tulokas on jompikumpi näistä jo aiemmim huhuissa pyörineistä Pens-orgganisaatiolaisista tai sitten Nashvillen apu-gm. Nimiä en muista (Botteril taisi olla yksi), enkä näin mobiilin kautta jaksa selvittääkkään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ilmeisesti uusi tulokas on jompikumpi näistä jo aiemmim huhuissa pyörineistä Pens-orgganisaatiolaisista tai sitten Nashvillen apu-gm. Nimiä en muista (Botteril taisi olla yksi), enkä näin mobiilin kautta jaksa selvittääkkään.

Jason Botterill (Assistant GM, Pensin cap guru) ja Tom Fitzgerald (Assistant to the GM) ovat ne Sheron apulaiset, joiden nimet ovat pyörineet huhuissa ja joista ainakin Botterill jossain vaiheessa nousee toimitusjohtajaksi jossain toisessa organisaatiossa.

Mutta Twitterin mukaan Buffalon palkkaama uusi Sabresin presidentti olisi Pat LaFontaine.

Edit. Ja uusimmat huhut ovat tuomassa Ted Nolania takaisin päävalmentajaksi!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ilmeisesti uusi tulokas on jompikumpi näistä jo aiemmim huhuissa pyörineistä Pens-orgganisaatiolaisista tai sitten Nashvillen apu-gm. Nimiä en muista (Botteril taisi olla yksi), enkä näin mobiilin kautta jaksa selvittääkkään.

Pat LaFontaine kuuden viikon Senior Advisor to the Owner kokemuksella on nyt sitten ilmeisesti Sabresin President of Hockey Operations.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
No Ted Nolan ei varmasti ikinä palaa Buffaloon =D
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
No Ted Nolan ei varmasti ikinä palaa Buffaloon =D

Tää olisi kyllä jo jonkin sortin rimanalitus. :DD

Rolstonin toivoisin jatkavan ainakin toistaiseksi. Regier on tarpeeksi kauan saanut aikaa tehdä Sabresista cup joukkueen, mutta ei ole onnistunut ja saanut jengin vielä tohon tilanteeseen. Uusi yritys jonkun muun johdolla on tähän Sabresin rebuildiin oikea ratkaisu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös