Hjallis Harkimo – piru vai nero?

  • 194 906
  • 713

scholl

Jäsen
Ja onhan tämä kaupunkien välinen vastakkainasettelu myös tärkeässä roolissa. Tänään hallille ja helsinki-/tampere-/turkulaisia nenään.

Pointti on että koko paska herättää tunteita, eikä homma jää taakse kun hallin ovet sulkeutuvat takana.

Niin ja se, että paljonko siellä on vieraskatsojia ja millaista porukkaa se on. Paikallismatsithan ovat tavallaan erityisasemassa, mutta onhan muissakin otteluissa keskeistä se, että on parempi meininki, jos vierasfaneja on paljon. Toki se voi olla kansainvälisissäkin peleissä niin. Olen käynyt kts. mm. HJK:n europelejä. Esimerkiksi Schalkea ja Celticiä vastaan kiinnosti se, millaista porukkaa sieltä tulee, kuinka paljon ja sitten niiden kanssa tuli juteltua jopa myöhemmin illalla jossain baarissakin. Sama oli joku Honka-Santander.

Sen sijaan venäläisiä ei jostain uralin takaa varmaan kauheasti tule, jostain Pietarista voi vielä tulla, toisekseen ne voivat olla aika hazardiporukkaa, joiden kanssa ei kauheasti viitsi jubailla.

Jotenkin tuntuu, että Harkimo on aliarvioinut nyt tämän aspektin kokonaan. Tosin uutuudenviehätystä tuossa takuulla on ja kun alussa ladossa on aika paljon katsojia niin innostusta riittää, jolloin hän myy venäläisille loputkin Jokeri-osakkeet, mikä tarkoittaa sitä, ettei se häntä enää siinä vaiheessa kosketa, jos katsojamäärät romahtavat, kun hän on myynyt jo joka tapauksessa seuran pois.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Otetaan vaikka esimerkiksi perjantai-illan skenaario, jossa isompi Helsingissä asuva perhe päättää spontaanisti illallisen jälkeen mennä lätkämatsiin:
Illan pelejä on PK-Seudulla kaksi: HIFK - SaiPa ja Jokerit - SKA. Näistä asetelmista kumpikin peli vaikuttaa tälle ennen vain jääkiekon MM-kisoja seuranneelle perheelle aika mitäänsanomattomalta, ehkä Jokereiden peli jopa vielä etäämmältä tuntemattoman vastustajan vuoksi. Tässä vaiheessa nimen omaan markkinoinnin tärkeys tulee esille:
Jos Jokerit - SKA peliä osataan markkinoida oikein, niin satunnaisperhe valitsee aivan varmasti sen juuri MM-henkisen Suomi-Venäjä asetelman ja kovemman tason vuoksi.

Yhteenvetona Hjalliksen "Koko Suomen Jokerit" ei tule kääntämään yhtäkään seuralätkää aktiivisesti seuraavaa henkilöä puolelleen, mutta satunnaiskatsojia sillä voidaan oikein markkinoituna saada.

Tuossa varmasti Jokerit-SKA voittaa (tosin SKA nyt on se tuttu ja tunnettu huippuvastustaja, ei mikään KHL:n oma Saibu) ja tuolla ja juuri sillä 'Tule, näe ja koe KHL'-ajatuksella varmasti aluksi katsomoissa riittää sakkia.

Ongelmia tullee siinä vaiheessa, kun kaikki ovat jo sen pelin tai kaksi nähneet, uutuudenviehätys rapisee ja jos (ja tämä on melko todennäköistä) Jokerit ei menesty samalla tavalla kuin mihin Liigassa on totuttu. Jokerikatsojilla on hyvin todennäköisesti edessään iso totuttelun paikka usein voittavasta tai ainakin ennakkoon suosikkina olevasta jouklkueesta sinne ynnä muihin tai jopa pahnanpohjimmaisiin. Usko pois, lätkää on paljon kivempi seurata, jos oma suosikki voittaa tai sillä on edes etukäteisarvioissa siihen vahva mahdollisuus. Ne marraskuiset pelit, kun suosikkijoukkue on tukevasti hännänhuippujen joukossa, ja alkaa jo tietää, että tänäkään vuonna ei muuten olla pleijareissa, ovat nimittäin pitkiä ja vaisuja. Ja siihen voi jokerikannattajilla olla melkoisesti totuttelemista.

Ensimmäinen syksy menee varmasti uutuuden viehätyksessä hyvin, keväällä ja varsinkin toisena syksynä voi sitten kääntyä vaikeaksi.
 

scholl

Jäsen
Ihan vaan tulevaisuutta ajatellen, määrittele alkuhuuma ja menestys KHL:ssä.

Alkuhuuman kestoa voi verrata siihen alkuhuumaan, joka syntyi, kun Areena rakennettiin. Tilastonikkarit voivat katsoa. Veikkaan, että se on kolme vuotta. Se menee niin, että alkukannattajat hehkuttavat kavereilleenkin juttua, jotka tulevat myöskin mukaan ja sitten jossain vaiheessa alkukannattajat alkavat kyllästyä ja jäävät pois, jolloin seuraajat jäävät sinne nalkkiin vielä vähäksi aikaa kunnes hekin jäävät pois. Kaikissa trendeissä sama homma.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Ensimmäinen syksy menee varmasti uutuuden viehätyksessä hyvin, keväällä ja varsinkin toisena syksynä voi sitten kääntyä vaikeaksi.

Mä olen ihan samaa mieltä että toinen vuosi on se ratkaiseva. Eka vuosi menee vielä osin SM-liigan pohjalta, osa uutuudenviehätyksestä. Tokalla vuodella noita ei ole, joten siinä ratkaisevaksi muodostuu kuinka se vuoden mittainen tutustuminen on riittänyt tekemään noista tuntemattomista seuroista tunnettuja, mitä ollaan markkinoinnissa opittu ja varmaan myös millainen kausi on urheilullisesti ollut - pisteautomaatti vai ihan kelpo pärjäämistä. Siispä jo ensi vuoden joukkueen kasaaminen tulee olemaan avainasemassa sitä seuraavan vuoden osallekin. Luulisi jatkossa pelaajiakin motivoivan paremmin jos KHL-Jokereissa olisi oikeasti mahdollisuus joku matsi voittaakin.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Jotenkin tuntuu, että Harkimo on aliarvioinut nyt tämän aspektin kokonaan.

Eihän Harkimo ole tällaisia nyansseja miettinyt, kun koko kuvio on polkaistu liikkeelle. Syynä on yksinomaan ollut se, että areena+joukkue on ollut menossa alaspäin, ja lähivuosina olisi ollut todella vaikeat ajat edessä. Hallista vähintään oli pakko päästä eroon, eikä siinä paljon vaihtoehtoja ollut, että mistä suunnasta uusia omistajia voisi hakea. Siinä mukana meni sitten ensin puolet joukkueesta ja käytännön päätösvalta asioihin, ja melko pian varmasti loputkin.

Säälittää nämä puheet, että vain HH uskaltaa, tai että meidät vain meidät hyväksyttiin Venäjän liigaan. Jokerit on tässä vain instrumentti, jota Putinin jengin jääkiekkoprojekti käyttää pullistelussaan. Fanina olisi itselleni tosi vaikea paikka yrittää puhua tätä positiiviseksi asiaksi. Toisaalta ei kyllä yhtään ihmetä, että tätä tapahtuu. Onhan se luonnollista käytöstä, kun kuitenkaan ei haluttaisi luopua vanhasta.

Onhan se harmi, että kotimaisen tekemisen taso on sellaisella tasolla, että tähän avautui heillä mahdollisuus. Tosin paha siihen on laittaa vastaankaan, kun aikaisemmin asevarusteluun kanavoitu suurvallan varallisuus ohjautuu esim. jääkiekkoon, joka bisneksenä kuitenkin on melko pieni kenttä huseerata.
 

scholl

Jäsen
Säälittää nämä puheet, että vain HH uskaltaa, tai että meidät vain meidät hyväksyttiin Venäjän liigaan. Jokerit on tässä vain instrumentti, jota Putinin jengin jääkiekkoprojekti käyttää pullistelussaan. Fanina olisi itselleni tosi vaikea paikka yrittää puhua tätä positiiviseksi asiaksi. Toisaalta ei kyllä yhtään ihmetä, että tätä tapahtuu. Onhan se luonnollista käytöstä, kun kuitenkaan ei haluttaisi luopua vanhasta.

Totta. Olikohan SBA-insidentti tilaustyö KHL-kuvion mahdollistamiseksi? Jos hänelle maksettiin jotain siitä tempusta sen takia, että se siloittaisi tien KHL:lle? Jokeri-fanit alkavat pullistella mantraa, että on kasvettu liian isoksi liigaan, haistakaa kaikki vittu. Muut kannattajat alkavat ajatella: emme me Jokereita haluakaan nähdä enää. Muut seurat päästävät Jokerit negatiivisten fiilisten takia lähtemään liigasta jne.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна

Haha, siitä sitten Hjalmari tavaamaan.

Henkilökohtaisesti pidän vähän säälittävänä sellaista, että muka seuraat jääkiekkoa ja pidät itseäsi kannattajana isolla koolla ja sitten et osaa vastustajan puolelta nimetä kuin yhden tai kaksi pelaajaa. Ymmärrän tämän sellaisten kannalta, jotka eivät lainkaan seuraa liigaa, mutta en oikein muuten. Kyllä ainakin itseä kiinnostaa sen verran, että ennen peliä lukaisen myös vastustajan kokoonpanot ja pelissäkin varmasti jää aina nimiä mieleen, jos seuraa yhtään muutakin kuin omien perseitä. Hjallikselta tällainen typerä kommentointi ei ole mitään uutta siinä mielessä, että hän ei kuitenkaan jääkiekosta ymmärrä yhtikäs mitään eikä haluakaan ymmärtää. Omalla kohdalla tilanteesta tekisi pelottavan se, jos mies sattuisi olemaan vaikka oman joukkueen UTJ (tiedän ettei ole enää, mutta silti;). Nämä vain omina mielipiteinä ja pitäkää kuitenkin tietämättömätkin puolestani itseänne kunnon kannattajina.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Kovasti on Karjalan suunnalla mennyt herne nenukkaan... Eihän se tietysti ole kivaa että väheksytään, mutta eiköhän Hjallis tuossa ajatellut ääneen (jälleen kerran) enemmän yleisluontoisesti ja sattui nyt käyttämään Saipaa esimerkkinä. Ihan yhtä hyvin se olisi voinut olla Kalpa, Lukko tai joku muu vähemmän huomiota keräävä maakuntaseura.

Kuten moni tässäkin ketjussa on todennut, niin ei Hjallis kalastele muiden liigajoukkueiden Jatkoaikaan kirjoittavia kannattajia. Eikä edes niitä jotka eivät kirjoita. Tai niitä jotka eivät edes lue. Voitte olla ihan rauhassa. Jokereiden kidnappauspartiot eivät tule teitä kotoanne kaappamaan ja raahaa väkisin Jaffa-tölkkiin.

Selkein ja luonnollisin strategia olisi koota suomalaispelaajista Jokerit/EHT-maajoukkue -tyyppinen kokoonpano, jolla voi houkutella pääasiassa maajoukkueeseen identifioituneita kuluttajia. Näitä ei edes hirveän isoa määrää tarvitse jos Jokerit pystyy pitämään mukana nykyisen yleisönsä.

Olen joskus käynyt katsomassa jonkun satunnaisen Karjala-turnauksen ottelun Hjaffalassa ja aina olen ihmetellyt ketä ne muut katsojat siellä ovat? Ihan eri porukkaa kuin liigapeleissä. (Siis muidenkin kuin Jokereiden liigapeleissä). Tuo on se ryhmä josta uskon Jokereiden jatkossa kalastelevan katsojia KHL-otteluihin. Se että alkavatko varsinaisiksi Jokeri-kannattajiksi on sitten vielä toinen juttu. Ja sama se, kunhan tuovat rahat hjalliin, sanoisi Hjallis. :)
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taas on leuaton sillä asenteella että SaiPa liigasta *ittuun.

Mutta, nyt laitetaan kova kova vastaan ja se on Jokerit joka lähtee niskapersotteella lasin läpi pihalle. Do svidaniya durachit' !
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Liigassa meitä Jokereiden kannattajia kiinnostavat erityisesti vain IFK ja Kärpät. TPS on sitten se kolmas, joka kiinnostaa vielä jonkin verran, muttei lähelläkään samalla tavalla kuin kaksi edellistä. Jokerit sen sijaan muualla Suomessa on lähes kaikkialla 2-3 kiinnostavimman seuran joukossa.

Väitän, että SKA:sta ja jostain toisesta muusta seurasta tulevat korvikkeet IFK:lle ja Kärpille ja loput vastustajat ovat sitä samaa ynnämuut sarjaa kuin nykyisetkin vastustajat. Jokereita suurin osa kannattajista sinne menee kuitenkin katsomaan eikä sitä vastustajan joukkuetta ja tämä on se asia mikä erottaa Jokerit näistä KalPoista. KalPa itsestään ei kiinnosta kuopiolaisia tarpeeksi, mutta kun Jokerit tai IFK tulee vastaan niin porukkakin löytää ihan eri tavalla halille.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaksi asiaa ne ovat näköjään pysyviä sitten kevään 1999:

1. SaiPa on ja pysyy Hjalliksen ihon alla

2. Aina SaiPasta kommentoitaessaan Hjallis tekee itsestään naurunalaisen.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mitä helvettiä? Itärajalla käydään kuumana jos stadissa ei tunneta heidän pelaajiaan? Mitä väliä? Ei täällä Ketterästäkään tiedetä muuta kuin että Jussi Markkanen on Ketterän kasvatti...
 

P.Kaukalo

Jäsen
Jokereita suurin osa kannattajista sinne menee kuitenkin katsomaan eikä sitä vastustajan joukkuetta ja tämä on se asia mikä erottaa Jokerit näistä KalPoista. KalPa itsestään ei kiinnosta kuopiolaisia tarpeeksi, mutta kun Jokerit tai IFK tulee vastaan niin porukkakin löytää ihan eri tavalla halille.

Höpöhöpö. Kyllä jokereiden matseissa aivan samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin liigaseurojen otteluissa näkee selkeän eron katsomoiden täyttöasteessa vastustajasta riippuen. Pieni ydinporukka käy katsomassa kaikki ottelut vastustajasta riippumatta, ja loput raahautuu paikalle lähinnä noihin enemmän tunteita herättäviin koitoksiin. Noin karkeasti jaettuna.

Jokereiden peleissä paljon käyneenä on halli pääsääntöisesti tyhjä ja hiljainen jollei vastustajana ole ifk tai kärpät viikonloppuna.

Mutta todella sääli että jokerit lähtee liigasta.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Mitä helvettiä? Itärajalla käydään kuumana jos stadissa ei tunneta heidän pelaajiaan? Mitä väliä?
Tämä. Minua kiinnostaa ainakin Harkimon SaiPaa koskevat lausunnot ihan vitusti.

Hjalliksen pointti lienee ollut, että liigakin on ihan vmp peruskannattajalle, joten yhtä hyvin voidaan vaihtaa isompiin vmp-ympyröihin. SaiPa nyt sattui osumaan Harkimon esimerkiksi, mutta so what?

Olisi ollut parempi, jos SaiPa olisi jättänyt reagoimatta. Louskuttajia löytyy aina. SaiPa osoitti oman "pienuutensa" tarttumalla tähän mielestäni. EDIT: Ei SaiPan olemassaolon oikeutus ole millään lailla riippuvainen siitä, mitä mieltä Jokereiden omistaja on SaiPasta.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Liigassa meitä Jokereiden kannattajia kiinnostavat erityisesti vain IFK ja Kärpät. TPS on sitten se kolmas, joka kiinnostaa vielä jonkin verran, muttei lähelläkään samalla tavalla kuin kaksi edellistä.

Uskon muuten, ettei tämänsuuntainen ajattelutapa rajoitu pelkästään kannattajiin. Se myös on syynä siihen, miksi siellä ollaan profiloiduttu häviäjiksi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Ainoana lohtuna on itsetoistettu mantra suosittuimmuudesta ja siihen onkin kannattajien ja Hjalliksen hyvä turvautua, kun leuka alkaa muuten väpättämään.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jokereiden peleissä paljon käyneenä on halli pääsääntöisesti tyhjä ja hiljainen jollei vastustajana ole ifk tai kärpät viikonloppuna.

Mielestäni tämä pätee ihan jokaiseen liigaseuraan, eikä pelkästään Jokereihin. On aina olemassa ne tietyt vastustajat, jotka sytyttävät ja sitten on olemassa osasto HMV.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hjallis on epärehellinen ja aliarvioi asiakkaitaan. Hänhän sanoi syksyllä, kun joku laittoi Raumalla haista vittu -lakanan, että pysykää pois, ei tartte tulla. Sitten väitti, ettei tiedä, miksi kannattajat eivät hyväksy hänen diktaattorimaisia ratkaisujaan.

Kieltämättä kaikista vähiten Jokereiden lähdössä tulee Hjallista ikävä. Puuhastelkoot muualla. Sen kummemmin juttuun kantaa ottamatta, on pakko ihmetellä muutamien kirjoituksia. En kyllä henk. koht. kykene enää kovin vakavasti ottamaan tuollaisten nimimerkkien kirjoittamia analyyseja, joille ei ole minkäänlaista hajua ketä liigassa pelaa. Toki ei kaikkia voi tietää ja varmaan ainoa jengi josta osaan nimetä avauskokoonpanon HIFK:n lisäksi on Jokerit. Kuitenkin jos ei irtoa huippuvireisestä saipasta kun 0-2 nimeä niin onhan tuo nyt surkeaa tietämystä. Toki ihanteellisia faneja omalle jengille, kun seurataan sen tekemisiä sokeasti ja kokonaiskuva muodostuu esim. IS:n jutuista.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisi ollut parempi, jos SaiPa olisi jättänyt reagoimatta. Louskuttajia löytyy aina. SaiPa osoitti oman "pienuutensa" tarttumalla tähän mielestäni.

Minusta Hjallis osoitti suurta kiittämättömyyttä SaiPaa kohtaan, koska kesällä SaiPa olisi voinut heittää Jokerit sarjasta ulos, joka näin jälkikäteen katsoen olisi pitänyt tehdä. Siinä olisi Hjallis ollut melkein 10 miljoona kulubudjetin kanssa ja tuloja olisi tullut 0 euroa. Että Harkimo vois pitää turpansa kiinni ja laittaa ne korvausrahat (400 000 e) tulemaan. Saatais tännekin niitä tekstiteevee hakuja.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saatan olla vähän tyhmä, mutta mä en kyllä osaa nimetä Saipasta yhtään pelaajaa suoralta kädeltä...

En kyllä minäkään. Janecky ei enää ole siellä, mutta pelaako Skriko vielä?

Naapurista osaan nimetä useammankin ja lisäksi osaan sanoa Nummelinin ja muiden vanhojen starojen jengejä, mutta aika vähäistä se on. Toki silloin kun oli kausikortti noita jäi enemmän mieleen.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
On hieman hassua, miten KHL:n epäkiinnostavuutta korostetaan aina näillä samoilla, lähinnä itäisen konferenssin joukkueilla, joita kaikkia yhdistää vaikeasti lausuttava nimi (lähinnä Novokuznetsk, Nižnekamsk ja Hanti-Mansijsk). Todellisuudessa nämä jengit ovat niitä, jotka eksyvät areenalle vain harvoin, varsinkin jos KHL uudistaa sarjaohjelmansa. Lisäksi nämä pienemmät seurat ovat juuri niitä, joiden on huhuttu siirtyvän VHL:ään läntisten laajennusjoukkueiden tieltä.

Mikäli KHL:n divisioonajaon uudistus toteutuu, Jokereiden pääasialliset vastustajat tulevat muun muassa Bratislavasta, Prahasta, Moskovasta, Riiasta, Pietarista, Minskistä ja Zagrebista. Nämä ovat kaikki vetovoimaisia kaupunkeja ja monilla on hieno kiekkohistoria takana, eikä niiden markkinointi mielenkiintoisina vastustajina ole vaikeaa.

Se, että välillä pelataan jotain Sibiriä vastaan, ei muuta isossa kuvassa mitään.
 
Viimeksi muokattu:

Etelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Saipan mainoksen Hjallista kohtaan otan huumorilla, kuten on ollut varmaan tarkoituskin. Tuollainen huumorinäpäytys piristää aina. Itse tiedän Saipasta Glennin ja Giliatin (menikö oikein?), mutta vain ja ainoastaan nimeltä. En nyt oikein ymmärrä näitä nimimerkkejä, jotka tulevat Harkimoa käsittelevään ketjuun kertomaan, kuinka monta Saipan pelaajaa muistavat ulkoa, vaikka kannattaisivatkin toista seuraa Liigassa.
Kuulun mahdollisesti siihen enemmistöön ihmisistä, jotka osaavat nimetä 1-2 nimeä per seura. Näitä ovat juuri Smolenakit Hagmanit, Humlit jne... Se, mitä en pidä taas merkityksellisenä on vastustajan kokoonpanot. Mitä minä niillä tiedoilla teen? En todellakaan jaksa lukea niitä väsyneitä läppiä siitä, kuinka toisen seuran kannattajt ovat huonompia kuin toiset, koska eivät osaa nimetä vastustajan pelaajia.
On aika turhaa mielestäni puhua siitä, kuinka KHL-joukkueet ovat vähemmän tunnettuja, kuin Liigan joukkueet. Miksi? No syystä, että ensimmäisellä on aina tukalimmat oltavat, kun hypätään tuntemattomaan. Mikäli KHL-seurojen nimet ovat vielä 2-4 vuoden päästä hepreaa, on kritikki aiheellista.
HH on aina sanonut asiat suoraan, jotta viesti menee perille, jolloin tietynlaisesta diplomaattisuudesta ei ole tietoakaan, kuten Saipa-kommentti. Tästä seuraa se, että Derrickin kaltaiset henkilöt vetävät kilarit ja nostavat oman seuransa jalustalle heittäen näitä "ilman meitä"-kommentteja.
Mikä on surullisinta tässä koko KHL-kuviossa on se, että tämä näyttää aika hyvin minkälainen suomalainen lätkä-skene on luonteeltaan. Kateellinen, vahingoniloinen, sisäänpäin kääntynyt. Tunne on, että jääkiekosta on tullut liian vakava aihe. Ihan kuin kaikki mitä Jokerit ja Hjallis tekevät otetaan henkilökohtaisena loukkauksena. Liigan kannattajilla on kyllä yhteinen rintama, mutta vain silloin, kun kyse on Jokereiden ivaamisesta. En todellakaan väitä, etteikö Hjallis olisi tehnyt virheitä urallaan ja ollut törkeä.

Tämä on vain jääkiekkoa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Itse tiedän Saipasta Glennin ja Giliatin (menikö oikein?), mutta vain ja ainoastaan nimeltä. En nyt oikein ymmärrä näitä nimimerkkejä, jotka tulevat Harkimoa käsittelevään ketjuun kertomaan, kuinka monta Saipan pelaajaa muistavat ulkoa, vaikka kannattaisivatkin toista seuraa Liigassa.

Minun mielestäni (ja en ole varmasti ainoa, varsinkaan jääkiekkoaiheisella palstalla), on todella outoa, että ilmeisesti näinkin iso osa ei pysty tämän parempaan tietämykseen siitä sarjasta, jossa oma suosikkijoukkue pelaa.

Esimerkiksi itsellä Brasilia on ollut jalkapallossa aina se suosikkijoukkue. 1990 kisoissa olin kahdeksan vanha ja pystyn kaikista Brasilian vastustajista nimeämään enemmän kuin nuo pari pelaajaa. Se ei ole mitään brassailua tms., vaan lasken sen fanaattisuudeksi. En millään ymmärrä tuon kaltaista jääkiekon seuraamista, mitä ilmeisesti Hjalliskin harrastaa. Mukavoitua pelkästään oman seuran seuraamiseen ja ikäänkuin itsetarkoituksellisesti pöhöttyä siihen oman navan tuijottamiseen.

En minäkään osaa kertoa kaikista KHL-seuroista edes sitä 1-2 nimeä, mutta se johtuu vain siitä, että minulla ei ole mitään suosikkijoukkuetta ko. sarjasta. En yhtään ihmettele sitä, että tällä palstalla on niinkin puusilmäistä juttua mitä täällä on. Olen kuvitellut, että porukka vaan provoaa täällä huvikseen. Nyt tiedän, että tämä johtuu ihan vaan tietämättömyydestä ja se on tavallaan surullinen juttu, koska minusta tämä provoamisjuttu on ihan ok ja olisin halunnut pidättäytyä siinä uskossa.

Jokainen tyylillään ja jokainen kannattaja on yhtä arvokas seuralleen, mutta siihen "yhteisöllisyyteen" ja vuorovaikutukseen, mitä tämän liigan fanit harjoittavat, ei näillä asiantuntijoilla ole mitään annettavaa. Ja sen uskon, että saman he saavat KHL-sarjastakin yhtä hyvin irti, vaikka keskustelisivat Jevgenin kanssa erilaisilla kirjoitusjärjestelmillä.

Eikö kukaan enää lue Jääkiekkolehteä? Entä tarrat, joita sai suklaavohvelipötköistä? SM-Liigakortit (mulla on Pekka Tirkkosen nimmarikortti)? Lukekaa nyt edes ne flyerit, mitkä jaetaan ennen ottelua. Kyllä vastustajan pelaajien nyt vaan pitää kiinnostaa, jos niitä vastaan pelataan. Jos Lukko pelaisi Nairobin Palloseuraa vastaan, niin varmasti lukisin kokoonpanon läpi ja nimiä jäisi mieleen. Tämä on vain henkilökohtainen mielipide, mutta todella k-ö-y-h-ä-ä kannattamista tuommoinen ja se ei onneksi ole minulta pois.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lukekaa nyt edes ne flyerit, mitkä jaetaan ennen ottelua. Kyllä vastustajan pelaajien nyt vaan pitää kiinnostaa, jos niitä vastaan pelataan. Jos Lukko pelaisi Nairobin Palloseuraa vastaan, niin varmasti lukisin kokoonpanon läpi ja nimiä jäisi mieleen. Tämä on vain henkilökohtainen mielipide, mutta todella k-ö-y-h-ä-ä kannattamista tuommoinen ja se ei onneksi ole minulta pois.

Muistan nuo flyerit DDR ajoilta, mutta en muista niitä ikinä Areenalla nähneeni. Kenties tässä syy Jokerifanien huonoon vastustajatuntemukseen? Vai onko niitä? Miksen koskaan saa sellaista ovella käteen? Todellisuudessa ainakin itsellä kovalevy alkaa olla niin täynnä kaikkea muuta tarpeellisempaa, joten lätkässä keskityn omaan tekemiseen ja Jokereihin ja vastustajan erikoistapauksiin (tähdet, agitaattorit, heikot lenkit).

Kahdeksanvuotiaana sitä muisti vaikka mitä ja oli kunnia-asia että muisti. Nyt on muutama hiukka tärkeämpi juttu mikä mielessä pyörii.

Jokainen tyylillään ja diggailen tästä omasta meiningistä kyllä tosi paljon. Toki on myös mukavaa katsoa peliä "tositietäjän" kanssa, koska siinä huomaa ihan uusia juttuja. Vähän kuin joskus näytin joukolle brittejä jääkiekkoa ja fyysisen futiksen fanit olivat ihan liekeissä pelistä, jossa sai taklata ja lyödä. Vielä kun kiinnitin huomion vaikka YV:llä maalinedus-poikkareihin ja veskarin pohkeille lyömiseen kiekon sijasta, niin Birminghamin posse oli liekeissä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös