Juuso Ikonen – Bluesin juniorimyllyn timantti

  • 287 937
  • 592
No nyt on Ikosille lojaalia puheenjohtajaa pyydetty tekemään itsestään ja koko Blues juniors-touhuilusta naurunalainen. Junioriseuran etusivulla kyseisen kirjoituksen julkaiseminen on oksettava ja törkeä teko koko Blues juniors-organisaatiota ja siinä vapaaehtoistyötä tekeviä vastaan. Lakimiehenä Kymäläinen toki tietää mitä saa tehdä, moraali onkin eri asia.

Koko pienen ikänsä poika on nauttinut erityisasemasta, tietä on tasoiteltu ja organisaatio on perustettu pitkälti vain tämän perheen asioita hoitamaan. Puheenjohtajan kirjoitus alleviivaa toiveen saman käytännön jatkamisesta.
Lahjakaskaan nuori ei kehity mikäli ei kestä vastoinkäymisiä.

Lainaus vuodatuksesta; "Puheenjohtajana joudun miettimään, minkälaisen viestin liigaorganisaation toiminta Juuson tapauksessa antaa espoolaisille junioripelaajille omien kohtelusta."
Vastaus on että antaa helvetin hyvän viestin kaikille Espoolaisille junioreille.
Onkin hienoa että Espoolainen kiekko kehittyy ilman pelkästään omaan napaan
tuijottavia näpertelijöitä.

Verrattain hyvin kiteyttää Mahti!

Jeesus Kymäläinen on kulkenut pitkin Espoota etsien maksajia valmentajien palkoille eli pitäkäähän viimeistään nyt lompakoistanne kiinni vanhemmat, ei tämä niin hienoa ja kivaa taloudellisesti ollutkaan kuin luvattiin! Milloin ja keiden sopimana muuten B- ja C-junnujenkin valmennuskustannuksista on alkanut liigajoukkue huolehtimaan?

Tämä BJR_häkkyrähän alkaa nyt todellakin itse osoittamaan, miksi Espoossa ei saada aikaan yhtenäistä junioritoimintaa.

Eikö todellakaan löydy tuoreita ryvettymättömiä tekijöitä hoitamaan hommaa uusin ajatuksia?

Kyllä mahtavat EKS:n ja EPS:n edustajat nauraa partaansa tälle touhulle...
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
...
Jaaha, on tuo näköjään jo maikkarin sivuilla.
MTV3 on ennenkin uutisoinut "luotettavasta lähteestä" tulevilla uutisilla, jotka ovat poimineet esim. Twitteristä.
Esimerkkinä tulee nopeasti mieleen Tuokkolan potkut KalPasta, josta tieto levisi Twitterin kautta nettiin ja sieltä kymmenen minuutin päästä MTV3n sivuille. Tällä kertaa Twitterin käyttäjä oli oikeassa, mutta luotettavana lähteenä en silti jokaista "Viserrystä" pitäisi.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Koko valitus siitä, että pelaajan "selän takana" on kaupiteltu on naiivi. Niinhän pelaajakaupat lähes aina tehdään: seurat sopivat keskenään ja sitten ilmoittavat/keskustelevat pelaajan kanssa.

Täsmälleen samaa tuumin itsekin. Ja nimenomaan paras tapa säästää 18-vuotiasta nuorukaista, on neuvotella hänen selän takanaan (jos kiinnostuneita ei ole, niin nuorukaisen on turha tuntea oloaan vaivaantuneeksi).

Mutta mitään tarkempaahan en tästä tapauksesta tiedä, mutta voisin uskoa, että mikäli tulevaa seuraikonia kaupitellaan, niin siihen on hyvä syy. Ja ties vaikka koko tapahtumaketju olisi mennyt niin, että Blues laittoi Ikoseen ykkösketjuun ja ajatteli kysyä ohi mennen muutamilta seuroilta olisiko kiinnostusta. (Ainahan sitä voi kysyä, tuumasi Ahola itsekseen.) Tikkasen kaveri kuulee tästä, kertoo Tikkaselle, Tiki kertoo sen koko kansalle, Ikonen lukee iltalehteä ja tuntee olonsa petetyksi. Ja soppa on valmis. Tämä siis on puhtaasti spekuloitu tapahtumaketju, jossa ei ole ollut tarkoituksena murskata nuoren teinin itsetuntoa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Mulla ei ole mitään tietoa keissistä ja toivon edelleen, että erimielisyydet saadaan sovittua. Tässä on kuitenkin näkemykseni mukaan vain kaksi vaihtoehtoa:

a) Ikosella on mennyt sukset ristiin Ahon kanssa ja silloin se nyt vaan on voi voi. Valmentaja valmentaa ja pelaajat pelaa, ja jos pelaaja jyrää seurassa valmentajan auktoriteetin, voidaan pillit pistää saman tien pussiin.

b) Ikosta kaupitellaan/kaupiteltiin rahatilanteen takia. Jos tästä on kyse, ymmärrän tilannetta huomattavasti huonommin, mutta tässäkään tapauksessa en olisi vetämässä ketään hirteen. Jos on pakko, on pakko. Itse en kuitenkaan tähän skenaarioon usko.

Koko valitus siitä, että pelaajan "selän takana" on kaupiteltu on naiivi. Niinhän pelaajakaupat lähes aina tehdään: seurat sopivat keskenään ja sitten ilmoittavat/keskustelevat pelaajan kanssa. Tervetuloa vaan Juusollekin ammattilaisuuden pariin. Ymmärrän jos luotto on mennyt seurajohtoa kohtaan, mutta nyt punnitaan ammattilaisuuden määrä: pystyykö tekemään silti duuninsa kunnolla jos tilaisuus tulee vai alkaako kiukuttelu.

Tässä ollaan jostain syystä tehty Juuso Ikosesta jonkunlainen uhri. Kyseessä on - jälleen kerran - ammattilaiskiekkoilija, joka tienaa kaudesta enemmän kuin osa täällä useampana vuonna. Siihen diiliin sisältyy myös se riski, että työpaikka saattaa vaihtua tosta vaan. Tamin sanoin, if you can't stand the heat, stay out of the kitchen...


Ei millään pahalla, mutta tuntuu tosiaan ettet tiedä tästä tapauksesta mitään.

A meni vihkoon, b on kai paljon lähempänä.

Juuso olisi varmasti pystynyt ammattilaisena käsittelemään asian jos se olisi hänelle ammattimaisesti tuotu pöytään. Nyt kaveria on tosiaan yritetty myydä, mutta isompi ongelma on tuo oikeutuksen hakeminen tuon muun paskan avulla. Ihan pöyristyttävä kuvio ja tekee taas vitun hyvää mm Bluesin maineellle pelaajien työnantajana? Ja pohjoiskorea-tyylinen meininki menee satasella läpi ainakin jatkiskannattajille?... Monella ahkerammalla fanillakin on varmasti omat kuvansa juuso ikosesta ja uskon jokaisen ihmettelevän tätä nyt totuutena liikkuvaa puhetta Juuson kiukuttelusta, laiskottelusta ja mitä vielä. Tuohan se oikea virhe ja ongelma tässä on.

Ei se gordon ramsaykaan yleensä syyttä ketään potki? Nyt blues tekee mielestäni juusosta paskaa jätkää selvitäkseen juuso ikosesta riippumattomista ongelmista. Itse pidän juusoa, jos en uhrina, niin ainakin jonkinlaisena sijaiskärsijänä tässä casessa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt blues tekee mielestäni juusosta paskaa jätkää selvitäkseen juuso ikosesta riippumattomista ongelmista. Itse pidän juusoa, jos en uhrina, niin ainakin jonkinlaisena sijaiskärsijänä tässä casessa.

Multa on tainnut jäädä jotain todella olennaista välistä. En ole itse kuullut, että Blues olisi mustamaalannut Ikosta mitenkään. Aholan "Juuso ei ole myynnissä" kannanotot ovat ainoita mitä olen kuullut. Tietenkin täällä palstoilla asiaa on pyöritelty ja spekuloitu suuntaan jos toiseen, ja huhu-puheita on kuultu sieltä sun täältä. Mutta onko Blues kommentoinut Ikosta "paskaksi jätkäksi" tai oletettua välirikkoa muutenkaan?
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos Blues olisi ollut myymässä Ikosta tai harkitsisi myyntiä, miksi ihmeessä Se tekisi kundista tahallaan mielikuvissa kiukuttelijaa tai laiskottelujaa? Saadakseen paremman hinnan? Päästäkseen helpommin eroon. Selittäkää nyt hyvänen aika tuota logiikkaa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Multa on tainnut jäädä jotain todella olennaista välistä. En ole itse kuullut, että Blues olisi mustamaalannut Ikosta mitenkään. Aholan "Juuso ei ole myynnissä" kannanotot ovat ainoita mitä olen kuullut. Tietenkin täällä palstoilla asiaa on pyöritelty ja spekuloitu suuntaan jos toiseen, ja huhu-puheita on kuultu sieltä sun täältä. Mutta onko Blues kommentoinut Ikosta "paskaksi jätkäksi" tai oletettua välirikkoa muutenkaan?

Ei ole julkisesti kommentoinut, ei taida yllättää. Mutta piirejä on monenkokoisia. Ja toisissa on juusoa nyt yritetty myydä samaan aikaan toisaalla tälle jo pehmustusta valmisteltaessa tuolla sontakuorrutteella. Jokainen muodostaa omat mielipiteensä tästä asiasta ja tuo bullshit ainakin tuntuu ottaneen nätisti siivet alleen.

Omat korvani, aivoni, silmäni ja kaikki muu ovat muodostaneet oman mielipiteni, jonka takana tulen seisomaan tässä tapauksessa.

Edit. Pavloville; kannattaa nyt ihan aavistus lukea blues-ketjuja vikalta viikolta läpi. Aika kollektiivinen kanta vaikuttaa olevan, että juuso on ryssinyt tän homman.
 
Viimeksi muokattu:

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Jos Blues olisi ollut myymässä Ikosta tai harkitsisi myyntiä, miksi ihmeessä Se tekisi kundista tahallaan mielikuvissa kiukuttelijaa tai laiskottelujaa? Saadakseen paremman hinnan? Päästäkseen helpommin eroon. Selittäkää nyt hyvänen aika tuota logiikkaa.
Vastaus on Cami Miettinen! Blues yritti vuosi sitten kaupitella pidempään Cami Miettistä. Kauppaa ei syntynyt, pyysivätkö taloutta paikatakseen liikaa rahaa, minkä jälkeen savustettiin ulos siten että saatiin itse haluamaan siirtoa??? Toimivaa kaavaa on hölmöä muuttaa. Eihän derivointiakaan kannata yrittää yhteenlaskemalla?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Monella ahkerammalla fanillakin on varmasti omat kuvansa juuso ikosesta ja uskon jokaisen ihmettelevän tätä nyt totuutena liikkuvaa puhetta Juuson kiukuttelusta, laiskottelusta ja mitä vielä. Tuohan se oikea virhe ja ongelma tässä on.

Mä en muista muiden kuin teikäläisen kirjoitelleen täällä kiukuttelusta, laiskottelusta ja mistä vielä. Yleisesti ollaan puhuttu että Ikosen ja valmennuksen näkemykset pelillisistä asioista eivät ole menneet yksiin. Valmentajalla on tietysti vastuu joukkueen pelitavasta ja oikeus ja velvollisuus koota joukkue sellaisista pelaajista jotka hänen pelitapaansa parhaiten toteuttavat.

Kertokaapa muuten ihmiset keitä henkilöitä te tarkoitatte silloin kun puhutte että "Blues on mustamaalannut tai tehnyt sitä ja tätä". Tässä ei ole kyse niin isosta organisaatiosta ettei tekemistä voisi henkilöidä. Ahoa? Aholaa? Rautiota?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
NHLssä ne varmaan kertoo että sua me ollaan treidaamassa parin viikon päästä joten jatka vaan pelejä ihan normaaliin malliin...siellä kun joku ikoni treidataan vaikka 10 v uran ja parin pokaaliin jälkeen niin pelaaja toteaa että harmi homma mutta tämä on bisnestä ja kuuluu asiaan

Tässä on hyvä muistaa erot soppareissa ja kulttuurissa. NHL-joukkue pystyy treidaamaan kenet tahansa mihin tahansa toiseen seuraan pelaajaa kuulematta, pl. erillisen pykälän saaneet pelaajat. Suomessa taas pelaajaa ei voida kaupata mihin tahansa ilman pelaajan hyväksyntää. Jos tosiaan yhtä oman kylän lahjakkaimmista pelaajista vuosikausiin ollaan treidaamassa ilman tämän suostumusta jonnekin, paskamyrsky on oletusarvoisesti edessä.

Lisäksi tässä on hyvä muistaa se, että osa NHL-treideistä ovat aiheuttaneet melkoisen shokin faneille. Selänteen kauppa Winnipegistä ja Gretzkyn Edmontonista nyt esimerkiksi. Tuo siitä huolimatta, että treidien osalta toimittiin pykälien mukaan mitä pelaajan suostumukseen tulee. Kyllä mä hyvin ymmärrän niitä espoolaisia, jotka vetävät herneen nenään tällaisen kaverin ollessa "salaa" myynnissä. Samoin ymmärrän vallan hyvin sen, jos Ikonen itse on kyrpiintynyt seuran tapaan toimia: pelaajaa ei pysty Liigassa kauppaamaan mihin tahansa ja tästä ei pitäisi olla sääntöjen mukaan mitään epäselvyyttä. Jos Blues on näin toiminut, täytyy syyttävän sormen osoittaa vain ja ainoastaan toimiston suuntaan. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka pelaajan asenne, puuutteet puolustuspelissä tai kusi päässä olisivat seurajohdon ajaneet tuohon ratkaisuun.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Vastaus on Cami Miettinen! Blues yritti vuosi sitten kaupitella pidempään Cami Miettistä. Kauppaa ei syntynyt, pyysivätkö taloutta paikatakseen liikaa rahaa, minkä jälkeen savustettiin ulos siten että saatiin itse haluamaan siirtoa??? Toimivaa kaavaa on hölmöä muuttaa. Eihän derivointiakaan kannata yrittää yhteenlaskemalla?

Tota, edelleen on vähän offtopiccia mutta kehottaisin tutustumaan tarkemmin tähän case Camiin. Jos katot kaverin haastattelun tuolta youtubesta siirron jälkeen, niin kuulet iksekin kun Cami kertoo siinä "ollaan pidempään (seuran ja koutsin kanssa?) mietitty,että mistä löytys jotain uutta kun peli ei kulje ja päädyttiin nyt tähän kun molemmat tiedettiin,että mulla on toi kahden vuoden diili kuitenkin tehtynä Turkuun niin..."

Eli siis; huono esimerkki. Ei kelpaa case Ikoseen...
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Tää väite että Blues mustamaalaa pelaajaa on kyllä täysin älytöntä.
Väitteet meni siis näin:

1) Ikonen on Bluesin tehokkaimpia pelaajia
2) Ikosta peluutettiin ykkösketjussa VAIN jotta saataisiin myydyksi
3) Kun Ikosta ei saatu kaupaksi, miestä mustamaalataan jotta lähtisi itse pois ilmaiseksi
4) Ikosta ei päästetä pois vaikka mies itse haluaisi


Näkeekö kukaan muu näissä väitteissä PIENTÄ sisäistä ristiriitaa? Ehkä tuon Juniori RY:n pellen ei kannattaisi avautua pelkästään jatkoajan keskustelujen perusteella, tämä vain noin vinkkinä kun selvästi tätä palstaa lukee.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei millään pahalla, mutta tuntuu tosiaan ettet tiedä tästä tapauksesta mitään.

A meni vihkoon, b on kai paljon lähempänä.

Juuso olisi varmasti pystynyt ammattilaisena käsittelemään asian jos se olisi hänelle ammattimaisesti tuotu pöytään. Nyt kaveria on tosiaan yritetty myydä, mutta isompi ongelma on tuo oikeutuksen hakeminen tuon muun paskan avulla. Ihan pöyristyttävä kuvio ja tekee taas vitun hyvää mm Bluesin maineellle pelaajien työnantajana?

Mä en oikein usko, että Aho on huutanut vittusaatanaa Juusolle harjoituksissa ilman syytä. Kyseessä on siis täysin valmennuksen ja Juuson välinen skisma. Väitteet jostain myynnistä rahan takia on täysin absurdeja. Jos oikeasti oltaisiin niin rahan tarpeessa niin kyllä se on Hotsi, joka lähtisi ensimmäisenä.
 
Viimeksi muokattu:

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tää väite että Blues mustamaalaa pelaajaa on kyllä täysin älytöntä.
Väitteet meni siis näin:

1) Ikonen on Bluesin tehokkaimpia pelaajia
2) Ikosta peluutettiin ykkösketjussa VAIN jotta saataisiin myydyksi
3) Kun Ikosta ei saatu kaupaksi, miestä mustamaalataan jotta lähtisi itse pois ilmaiseksi
4) Ikosta ei päästetä pois vaikka mies itse haluaisi


Näkeekö kukaan muu näissä väitteissä PIENTÄ sisäistä ristiriitaa? Ehkä tuon Juniori RY:n pellen ei kannattaisi avautua pelkästään jatkoajan keskustelujen perusteella, tämä vain noin vinkkinä kun selvästi tätä palstaa lukee.

5. Ikonen on vatsataudissa ja kuumeessa.
6. Ikonen ei ole liigan loukkaantuneiden listalla.
 
Alkaa mennä itseltäni muutenkin maku koko Ikos-gateen. Lähtee jos on lähteäkseen, jää jos on jäädäkseen. Mulle on tärkeintä joukkueen ja seuran menestys, ei yksittäisten pelaajien. Nyt ja aina.
Sama täällä. Kuten jo aiemmin totesin, tähän olisi hyvä saada nopeasti stoppi. Paskakikkare on lähtenyt aivan käsittämättömästi pyörimään ja asian tiimoilta ei ole kuin muutama hassu lause asianomaisilta faktana pöydällä.

Tässä vielä pieni lainaus Kymäläisen kymäisestä ulostulosta:
Vielä mahdottomammalta tuntuu, että pelaajaa pyrittäisiin mustamaalaamaan ja vahingoittamaan tämän mainetta, jotta myynti voitaisiin perustella kannattajille ja yhteistyökumppaneille helpommin käyttäen muita kuin taloudellisia perusteita.
MIETTIKÄÄPÄ TUOTA. Halutaan myydä kovalla rahalla mutta mustamaalataan samalla!? Okei. Kyllä oli sen verran iso oksennus tältä Kymäläiseltä, että oksat pois. Kyllä tuo ulostulo haisee vinkuintiassa asti.. poliittinen ulostulo. Omaan pesään paskomista. On ollut sen verran kova valtataistelu tuolla kentällä, että uskottavuus on aika nolla, varsinkin kun huutelee "toisiin pöytiin".
 

gusarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Penticton Knights
Toivottavasti tähän asiaan haetaan aktiivisesti ratkaisua molempien osapuolten( seura ja pelaaja + agentti) voimin ja vieläpä yhdessä. Oli asian perimmäinen syy sitten mikä tahansa esillä olleista.

Tähän koko case- Juusoon liittyy olennaisesti tiedottaminen tai sen puutteellinen hoitaminen. Nythän erilaiset skenaariot jylläävät siellä täällä ja asia saa koko ajan enemmän negatiivista julkisuutta. Viimeistään siinä vaiheessa kun asiasta uutisoitiin suurimmissa medioissa niin Bluesin olisi pitänyt julkaista tiedote tai hoitaa asia ennalta mietityllä haastattelulla ja julkaista tämä valituissa medioissa. Järkevästi. Nyt Ahola on vastannut myyntihuhuihin suurinpiirtein yhdellä sanalla tai - lauseella. Tai ainakin nämä on julkaistu tässä muodossa. Haluttiin tai ei, tässä vaiheessa asiaa ei voi hoitaa onnistuneesti myöskään vaikenemalla.

Bluesilla on ollut viime aikoina paljon negatiivistä julkisuutta ja tämän johdosta olisi järkevää miettiä jatkoa ajatellen ns. kriisiviestinnän toimintamalli tai - ohje, joka on yritysmaailmassa normaali osa viestintää. Tämän pohjalta olisi jatkossa valmiina menettelytapa ja ensimmäisen haastattelun vastausmallin runko, joka toimii ns. "jarru"- lausuntona ja tyydyttää toimittajien tiedonnälän hetkellisesti. Tämä antaa hivenen lisää aikaa laatia tilanteen mukainen tarkempi vastaus/tiedote/haastattelu.Jälkimmäinen toimenpide tulisi julkaista mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 24h sisällä edellisestä.

Tällä toimintamallilla voidaan vähentää negatiivistä julkisuutta ja pysäyttää lumipallon pyöriminen. Itse ongelman ratkaiseminen on sitten kokonaan eri asia, joka tulee hoitaa vain asianosaisten kesken ja tiedottaa kun asia on ratkaistu.

Pahoittelen mahdollisten väärien viestintään liittyvien termien käyttämistä. En ole viestinnän ammattilainen mutta ikävä kyllä, olen saanut osallistua kriisitiedottamiseen jarrulausuntojen esittäjän roolissa sekä niitä seuranneiden virallisten lausuntojen muodossa.

Toivottavasti asia saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Tähän koko case- Juusoon liittyy olennaisesti tiedottaminen tai sen puutteellinen hoitaminen. Nythän erilaiset skenaariot jylläävät siellä täällä ja asia saa koko ajan enemmän negatiivista julkisuutta. Viimeistään siinä vaiheessa kun asiasta uutisoitiin suurimmissa medioissa niin Bluesin olisi pitänyt julkaista tiedote tai hoitaa asia ennalta mietityllä haastattelulla ja julkaista tämä valituissa medioissa. Järkevästi. Nyt Ahola on vastannut myyntihuhuihin suurinpiirtein yhdellä sanalla tai - lauseella. Tai ainakin nämä on julkaistu tässä muodossa. Haluttiin tai ei, tässä vaiheessa asiaa ei voi hoitaa onnistuneesti myöskään vaikenemalla.

Täysin samaa mieltä. Nyt ulkopuoliselle koko touhu näyttää nimenomaan omiin muroihin pissaamiselta / totaaliselta puuhastelulta. Oli case niin tai näin.

Ymmärsinkö oikein, että Kymäläisellä ja isä-Ikosella(?) oli jotain hallitusjuttuja yhdessä...? Äkkiä tuollaisenkin kuuleminen saa entistä enemmän ihmisiä kaivamaan foliohatut kaapista ja keksimään uusia teorioita asiaan. Tämäkin korostaa sitä, että asiasta pitäisi seuran tiedottaa avoimesti. Välittömästi.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olennaista näin ulkopuolisena asiassa on se, miten seura on lähtenyt ongelmaa purkamaan. Ainahan joukkueissa on riitoja valmentajan kanssa, staroja, junnustaroja, iskät hallituksessa, joku ei puolusta tarpeeksi, joku ei pelaa pelisysteemin mukaan ja ihmisillä hirttää kiinni toistensa kanssa. Niistä on saanut Kärppien hommissakin nauttia (aikanaan Niinimaa, Rousu, Granlundit...)

Ja asiat tuuppaavat ratkeamaan koirankopittamisella, tai sitten siirrytään toiseen porukkaan.

Mutta kyllähän tuo tuntuu täysin typerältä idealta lähteä ratkomaan umpisolmua sillä, että kaupittelee pelaajaa sen seläntakana. "Yhteisöllisen ATK:n" aikanako seura on oikeasti luullut, että tieto myynnistä ei vuoda kenellekään, pelaaja ei saa tietää, pelaaja ja sen tukijoukot eivät vedä siitä hernettä nokkaan ku saavat tietää ja media ei lähde asialla revittelemään.

Sen lisäksi että tuo ratkaisu on typerä se kertoo ennen kaikkea seuran ihmisten ja asiaa hoitaneiden totaalisesta ammattitaidottomuudesta.

Tottahan myynnistä ei ole vielä täyttä varmuutta. Lehdistön varmuus asiasta ja Aholan studion jälkeekin pullistelu kertoo varmasta lähteestä. Nelosen tiimissä jopa Kölli uskalsi pullistella siihen malliin, että kyllähän tuo taitaa totta olla. Jos lähtee siitä olettamuksesta, että pelaaja on kaupiteltu "salaa" ja nyt kun Ahola on käynyt sen kertaalleen kieltämässä Nelosen Studiossa on seura vetänyt itsensä aika hankalaan rakoon ja seuraava liikku kannattaa miettiä tarkkaan. Tai sitten istuu hiljaa pensaassa niin kauan, että Hämeenlinnassa tai Kuopiossa tapahtuu jotain, mikä vie median huomion.
 
Ei taida Suomessa ns. pakkosiirto onnistua ilman pelaajan suostumusta, olkoonkin että on täysi-ikäinen ja on mukana "ammattisarjassa". Poikahan on vielä koulussa ja millä Blues muka hoitaa koulun jatkuvuuden jos siirtävät pelaajan pääkaupunki seudun ulkopuolelle? No change!
 

Trick

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Täysin samaa mieltä. Nyt ulkopuoliselle koko touhu näyttää nimenomaan omiin muroihin pissaamiselta / totaaliselta puuhastelulta. Oli case niin tai näin.

Ymmärsinkö oikein, että Kymäläisellä ja isä-Ikosella(?) oli jotain hallitusjuttuja yhdessä...? Äkkiä tuollaisenkin kuuleminen saa entistä enemmän ihmisiä kaivamaan foliohatut kaapista ja keksimään uusia teorioita asiaan. Tämäkin korostaa sitä, että asiasta pitäisi seuran tiedottaa avoimesti. Välittömästi.

Istuvat Blues Juniors ry:n hallituksessa sekä Kiekkoilun tuki ry:n hallituksessa, eli Kymäläinen on Ikosen "sätkynukke" ja veikkaan että Kymäläinen ei kirjoita mitään ilman Ikosen "oikolukua".
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Ei taida Suomessa ns. pakkosiirto onnistua ilman pelaajan suostumusta, olkoonkin että on täysi-ikäinen ja on mukana "ammattisarjassa". Poikahan on vielä koulussa ja millä Blues muka hoitaa koulun jatkuvuuden jos siirtävät pelaajan pääkaupunki seudun ulkopuolelle? No change!

Samalla talousalueella voidaan "treidata" ilman pelaajan suostumusta, eli pääkaupunkiseudun seurat ovat ainoat johon voi siirtyä ilman pelaajan lupaa. Kummankin Helsinkiläisjoukkueen tarpeet on ihan muualla kuin laitahyökkääjissä, joten en ainakaan henkilökohtaisesti pidä kovinkaan todennäköisenä siirtoa näihin joukkueisiin.
 
Istuvat Blues Juniors ry:n hallituksessa sekä Kiekkoilun tuki ry:n hallituksessa, eli Kymäläinen on Ikosen "sätkynukke" ja veikkaan että Kymäläinen ei kirjoita mitään ilman Ikosen "oikolukua".

Puheenjohtajalla on tietty sananvapaus hänelläkin. Kirjoittamalla vuodatuksensa Blues Juniorit ry:n verkkosivuille vetää hän kannanottonsa vääjäämättä junioriseuran kannanotoksi.

Jo eilen hallikeskusteluissa vaadittiin BJR-junioreiden vanhempien / maksajien toimesta selkeätä kannanottoa siihen, edustaako puheenjohtajan älynväläys seuran virallista kantaa vai ei.

Ihmeteltiin mm. sitä, että seuran toiminnanjohtaja kuitenkin on Hannu Saintula, monipuolisen liigavalmentajakokemuksenkin omaava todellinen espoolaishahmo, jonka luulisi hieman hillitsevän liigajoukkuetta suoraan vahingoittavaa julkisuutta. Toki toiminnanjohtaja jää hallituksen käskynuoraan, mutta Hanskia varmasti kuunnellaan.

Erityisen pahalta yskäisy vaikuttaa siinä kontekstissa, että BJR on selväsanaisesti tuonut itseään tykö sekä pelaajille, vanhemmille että muille sidosryhmille "virallisena" Bluesin kasvattajaseurana. Näin hyvä se mainostettu suhde sitten on.

Tiedossa on, että rahaa palkkojen maksuun on haeskeltu ympäri Espoota. Kuka nämä kulut (ilmeisesti ei puhuta ihan pienistä 'kulukorvauseristä') on ottanut Blues Juniorien piikkiin? Onko piikki avattu kenties hieman löyhin perustein ja nyt yritetään pelastaa mitä pelastettavissa on? BJR:n synnytystuskien yhteydessähän muistaakseni EKS:n puheenjohtaja Hyytiäinen varoitti "täysin käsiin räjähtäneistä kustannuksista" yhteenliittymäseurassa.

Pj Kymäläinen lukee varmasti tätä palstaa. Jos ymmärtää täällä annetun palautteen - lisää voi lukea vaikka IS:n uutiskommenteista - niin voisi olla uudelleenarvioinnin paikka, monessakin mielessä.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Tää case-Ikonen lähtee ja on lähtenyt alusta asti aivan käsistä. Jos olisin mediatutkija, tässä olisi kyllä yksi kiinnostava esimerkkitapaus 2010-luvun tiedon elämisestä.

Pari näkökulmaa tähän tapaukseen:

1) Blues on epäonnistunut asian käsittelyssä mediassa. Esiin olisi pitänyt jo tulla tämän paskamyrskyn alkuvaiheessa. Nyt ollaan jo pahasti myöhässä. Bluesilta puuttuu vahva johtaja/mediakasvo, jolla olisi terve pää, karismaa ja johtajuutta. Ahola, Rautio tai Saarikangas eivät tähän selvästikään pysty. Myöskään Aho ei ole mediahommissa hyvä.

2) Yllä olevaan sisältyy myös toinen totuus: Blues ei kyllä ole ollut mukana keräämässä lokaa Juuso Ikosen niskaan, kuten Heikki Kymäläinen (aivan käsittämätön tiedote!) ja muut tällä palstalla hänen takanaan seisovat kertovat. Ne totuudet ovat syntyneet paskalehdissä, keskutelupalstoilla ja sosiaalisissa medioissa, jossa tietoa on kerrottu ja jalostettu.

3) On ammattilaisliigassa aivan sama onko Ikosta kaupiteltu vai ei. Tästä itkeminen on hämmentävää harrastehöntsämentaliteettiä. Kaikki lätkästä kiinnostuneet on jo varmasti nähneet Teemu Selänteen dokkarin, jossa mies kertoo kuinka 2 viikkoa ennen treidiä Winnipegistä hänelle vielä ilmoitettiin, että "emme missään nimessä ole myymässä sinua". Pelaajat pelaa ja joukkue tekee osto-/myyntipäätökset. Ei voi mennä niin, että Ikosen tai kenen tahansa (täytä tähän pelaajan nimi) "kaupittelu" johtaa aina hirveään halooseen. Ihan sama jos Blues on kysellyt muilta seuroilta mitä irtois Ikosella. That's business. Now let's play hockey.

4) Sukulaissuhteet ja/tai historia eivät saisi ikinä johtaa pelaajien sopimuksiin tai asemaan joukkueurheilussa. Tässä taas yksi hyvä esimerkki. Isä Ikonen ei todellakaan osaa suhtautua tähän asiaan ilman ennakkoasennetta. Toinen hyvä esimerkki löytyy Kuopiosta, jossa Kapaset tekee omaa tuhoaan Kalpassa.

Kaiken kaikkiaan koko tapaus on taas sarjassamme järjetöntä ylireagointia, jota olisi voitu hillitä seuraavasti:
- Kaikki mediat ei olisi nykyään keltaisia (skuuppia skuupin perään). Siitähän tämä lähti.
- Ikonen olisi normaalissa asemassa seurassa, eikä ylimääräisellä jalustalla sukulaissuhteiden kera.
- Blues tulisi asiassa jämäkämmin esiin.
- Kannajat ja seuraajat ei paskois housuihinsa joka helvetin tweetistä, minkä tuolta löytävät.
- Bluesin sidosryhmissä ei kuohuisi jo muutenkin (Kymäläisen tiedote, ei jumalauta.)

Pelit jatkuu. Ilman Ikosia tai niiden kanssa. Valitettavasti tällä sopalla ei vaan voi olla kuin negatiivinen vaikutus joukkueeseen.
 

Mahti

Jäsen
Istuvat Blues Juniors ry:n hallituksessa sekä Kiekkoilun tuki ry:n hallituksessa, eli Kymäläinen on Ikosen "sätkynukke" ja veikkaan että Kymäläinen ei kirjoita mitään ilman Ikosen "oikolukua".

Ei varmasti kirjoita ilman lupaa(ohjetta) yhtään mitään.

Säälittävää, todella säälittävää toimintaa yhden pojan takia.
Saas nähdä kuinka sekaisin tämä ryhmä homman vielä saa.

Toivoisin Bluesin puolelta kommenttia pikapuoliin, rauhoittamaan tilannetta.

Kymäläisen on syytä vetää johtopäätökset ja luopua tehtävistään.

BJR;n toiminta kokonaisuudessaan on arvioitava uudelleen.

Zemppiä pojalle, myöhemmin näet tämän kasvun paikkana.
Voinet mennä EPSin tai EKSin A-junnuihin pelaamaan, pysyt liikunnassa mukana, se on tärkeintä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös