KHL kaudella 2013–2014

  • 94 740
  • 296

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Winnipegin Ivan Telegin kieltäytyi farmikomennuksesta ja aikoo loikata KHL:ään. KHL tuskin antaa hänelle pelilupaa, koska kyseessä on sopimuksenalainen pelaaja.

No kuitenkin rookie-sopimukseenkin voi sisällyttää KHL-pykälän. Dallasin Valeri Nitshushkinilla taitaa olla sellainen eli hän voi pelata KHL:ssä farmin sijasta.

Teleginin tilanne on mielenkiintoinen, ja toisaalta mikäli hänellä ei ole KHL-pykälää sopimuksessaan - kuten oletettavaa on - voidaan miettiä, että mitä hän ja hänen agenttinsa ovat ajatelleet sopimusta tehdessään?

Nyt hänellä ei nähdäkseni loppujen lopuksi ole kuin yksi ainoa järkevä vaihtoehto ja se on pelaaminen farmissa ja koettaa sitä kautta pelata itselleen paikka ylhäällä, koska en usko, että KHL antaa hänelle luvan pelata liigassa tässä tapauksessa. En pidä Teleginiä sen tason pelaajana, että hänen takia KHL:n kannattaisi ryhtyä sotajalalle NHL:n kanssa. Eli samoilla linjoilla kanssasi tässä asiassa, mutta kaikkiaan pieni ja mielenkiintoinen episodi kuitenkin meneillään.

vlad.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Mites muuten kun katsellessani tuossa ottelujen tuloksia huomasin, että muutamassa murskavoitossa (mm. Medvecak-ZSKA 7-1, OMSK-SKA 1-5 ja Dinamo R. -Vityaz 6-1) parempi ja voittanut joukkue on ottanut enemmän jäähyjä kuin hävinnyt. Onko KHL:ssäkin voimassa siis tämä syrjivä tuomarointi, josta TOJ pauhasi harjoitusottelukaudella suomalaisia joukkueita vastaan pelatessa?

Just wondering.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ehkä Latvian paras puolustaja Arturs Kulda siirtyy pelaamaan Salavat Julajeviin.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Stephen Dixon on ilmeisesti saanut kenkää Lokomotiv Jaroslavista. Twitterissä ainakin kaksi tiliä väittävät näin.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Lyhyt väliraportti alkukaudesta.


*** LÄNTINEN KONFERENSSI ***

1. SKA Pietari 30p (13 peliä, 52-28)

Jukka Jalosen suojatit ovat aloittaneet kauden vakuuttavasti, joskin SKA:n kone on hieman yskähdellyt viime aikoina, josta kertoo sekin, että joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta pelistä vain kolme ja yhden niistäkin Vitjazia vastaan jatkoajalla. SKA:n tällä kaudella ovat kaataneet Donbass, Zagreb ja Torpedo. Donbass kaatoi SKA:n Pietarissa ja muut kotikaukalossaan.

SKA palasi edellisessä pelissä voittojen tielle, kun tasainen peli Kazania vastaan päättyi vieraissa 3-1 voittoon. Ilja Kovaltshuk ei ole näyttänyt alkuunkaan parastaan viime aikoina, joka on heijastunut koko SKA:n peliin.

2. Dynamo Moskova 28p (14 peliä, 40-31)

Kärkinimien loukkaantumisten kanssa painiva seura on ollut viime aikoina ongelmissa. Kausi alkoi viidellä peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen moskovalaisten kone on yskinyt melko pahasti ja se hävisi tuon voittoputken jälkeen seuraavasta viidestä pelistä peräti neljä.

Parhaillaan sivussa ovat ykköshyökkääjä Maksim Pestushko, ykkössentteri Sergei Soin, Janne Jalasvaara, Dominik Granak ja Ivan Vishnevski. Tämän lisäksi on hieman pienempiä loukkaantumisia. Tuossa on kaksi tärkeää hyökkääjää ja varsinkin tulikuuman Pestushkon kaksi kuukautta kestävä sairasloma on kova kolaus Dynamolle. Tuossa loukkaantuneiden listassa on myös seuran kolme TOP6 -puolustajaa.

Dynamon peli ei tällä hetkellä ole kovin vakuuttavaa mitä konemaiselta joukkueelta on totuttu näkemään. Osittain voidaan vedota loukkantumisiin, mutta tuohon kymmeneen ensimmäiseen peliin, sillä oli oikeastaan vain Sergei Soin sivussa. Viisikkopuolustaminen ei ole ollut sillä tasolla mitä seurassa on totuttu näkemään

3. Dinamo Riika 24p (13 peliä, 34-22)

Latvian lippulaiva on aloittanut viime kauden mahalaskun jälkeen tämän kauden erinomaisesti. Joukkue on voittanut 13 pelistään kahdeksan ja päästänyt Kazanin jälkeen toiseksi vähiten maaleja koko KHL:ssä. Riikalaisten puolustus vahvistui kesällä, mutta tuskin kukaan uskoi, että se tulee olemaan vesitiivis.

Puolustuspeli on Dinamolla toiminut, mutta niin on myös maalivahtipeli. Mikael Tellqvist ja Jakub Sedlacek ovat esittäneet hyviä otteita maalilla ja antaneet joukkueella mahdollisuuden voittaa illasta toiseen.

Seuran kärkinimet ovat vastanneet huutoon. Tuore sentterihankinta Kyle Wilson johtaa Riikan sisäistä pistepörssiä tehoilla 6+6=12. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksestä tuntuu löytyvän useita ratkaisuihin pystyviä pelaajia.

Riika on aivan toisessa päässä sarjataulukkoa, missä sen materiaalin puolesta pitäisi olla. Joukkue vaikuttaa kuitenkin niin tiiviiltä ja yhtenäiseltä, että en näe mahdottomana sitä, että Riika selvittäisi tiensä jopa pudotuspeleihin.

4. Donbass Donetsk 22p (12 peliä, 36-25)

Viime kaudella vaivaisen pisteen päähän pudotuspeleistä jäänyt seura on aloittanut uuden kauden vahvistuneella joukkueella erinomaisesti, vaikka se on kärsinyt hyökkäyspään loukkaantumisista. Huippuhyökkääjä Dimitri Kagarlitski on huilannut lähes koko kauden. Lisäksi sivussa pitkään ovat olleet Tuomas Kiiskinen ja maailmanmestari Fredrik Pettersson. Tuorein loukkaantuminen osui loistavaa kautta pelaavaan ykkössentteri Randy Robitailleen, jonka sairasloman pituudesta ei ole tietoa.

Donbassin kauden kovin temppu oli, kun se kaatoi erinomaisen esityksen päätteeksi SKA:n vieraissa 4-2. Tuo saattaa olla ainut kerta, kun SKA jää tällä kaudella kotipelissään ilman pisteitä. Tuo ottelu näytti sen, että Donbass on tällä kaudella todella kova tekijä. Nyt joukkue on saanut myös erinomaisen ykkösvahdin, kun NHL:n finaaleissakin muutama vuosi takaperin esiintynyt Michael Leighton on aloittanut erinomaisesti. Hän on pelannut nyt yhdeksän peliä seurassa torjuntaprosentilla 93.5%.

Donbass voi parhaimmillaan taistella jopa kotiedusta pudotuspeleihin, sillä seuralla on neljä vahvaa kenttää ja kärkiosaamista riittää. Joukkueessa on myös joitakin hyviä nuoria ukrainalaispelaajia ja sitten tietenkin Ruslan Fedotenko ja Sergei Varlamov, jotka ovat kiekkolegendoja tuossa maassa.

5. Lev Praha 20p (12 peliä, 33-29)

Prahan alkukautta voidaan pitää varsin hyvänä, vaikka suurseuralla pitäisi olla tässä vaiheessa enemmän pisteitä plakkarissa. Seura kasvatti kesällä pelaajabudjettiaan peräti seitsemällä miljoonalla eurolla, mutta samalla se teki täydellisen remontin pelaajistoon. Joukkueen rotaatio on ollut ajoittain vähintäänkin erikoista, mutta materiaalissa on niin paljon syvyyttä, että Azevedoja ja Ridderwalleja on varaa pitää katsomossakin. Prahan pelaajalistasta saisi melkein kaksi hyvää KHL-joukkuetta, mutta ainakin yhden erinomaisen.

Suomalaismaalivahdeista on sanottava sen verran, että Petri Vehanen on ottanut Prahassa selkeän ykkösveskarin paikan erittäin varmoilla otteillaan, kun taas muutaman pelin pelaamaan päässyt Atte Engren on ollut hieman epävarma ja päästänyt joitakin helppojakin maaleja. Jos seurasitte Engrenin otteita kauden alla pelatussa EHT-turnauksessa, jossa hän oli erinomainen, niin samaa ei ole valitettavasti nähty KHL:ssä kuin harjoituspeleissä.

Lev pelaa hyvin tällä hetkellä ja ei ole peliä missä joukkue olisi ollut jyrän alla. Materiaali ei kalpene yhtään Kazanin, Magnitogorskin, Ufan tai minkä tahansa muun suurseuran vastaaviin. SKA on omalla tasollaan materiaalin puolesta, mutta Lev pystyy varmasti SKA:n haastamaan vieraissakin tasapäiseen taisteluun. Yksi mestarisuosikeista.

6. Medvescak Zagreb 20p (13 peliä, 34-34)

Zagrebin kauden aloitus on varmasti erikoisin kaikista KHL-seuroista. Joukkue aloitti kauden kotonaan murskaamalla TsSKA:n 7-1. Sen jälkeen joukkue hävisi seitsemän peliä peräkkäin, joista neljä oli vieraspelejä. Vieraskiertueelta Zagreb palasi fanaattisen kotiyleisön eteen seitsemän ottelun tappioputkessa, kun vastaan asettui SKA. Tuon pelin Zagreb voitti rankkareilla 4-3, josta alkoi voittoputki. Kyytiä sen jälkeen saivat Zagrebissa Jugra, tulikuuma Barys, Avtomobilist ja kriisiseura Omsk. Zagreb on siis viiden ottelun voittoputkessa ja noussut NHL-kaukalonsa vahvoilla esityksillä jo kuudenneksi.

Zagrebin pelejä seuranneet ovat varmasti huomanneet, että joukkue saa valtavan kotiedun tuosta NHL-kaukalostaan, jossa osa vierasjoukkueista on ollut suurissa vaikeuksissa fyysisen ja periksiantamattoman kotijoukkueen kanssa.

NHL:n maalikuninkuunden kaudella 2006-07 voittanut Jonathan Cheechoo on löytänyt erinomaisen vireen ja kaikesta tekemisestä paistaa peli-ilo. 13 peliin seitsemän maalia ja yhdeksän pistettä on tältä tähtistatuksen omaavalta pelaajalta vahva aloitus.

Zagreb yrittää tehdä fanaattisen kotiyleisönsä tukemana sitä ihmettä, että se menee KHL:n pienimmällä pelaajabudjetilla pudotuspeleihin ensimmäisellä KHL-kaudellaan. Tuohon on vielä pitkä matka, sillä vieraissa Zagreb ei ole voittanut kertaakaan, vaikka pari pistettä mukaan onkin tarttunut.

7. Spartak Moskova 19p (12 peliä, 31-28)

Kesän aikana vahvistunut Moskovan pikkuseura on aloittanut kauden vahvasti, mutta Nikolai Zherdevin saapumisen jälkeen joukkue ei ole saanut kertaakaan täyttä pistepottia. Viisi peliä on Zherdev ehtinyt pelata seurassa, eikä hän ole tuonut seuraan vielä mitään muuta kuin kynäilyjä ja selkä suorassa luistelemista. Sanon tämän suoraan. Spartak teki virheen hankkiessaan Zherdevin tuohon työteliääseen porukkaan, joka puhalsi hienosti yhteen ennen Zherdevin tuloa.

Sibirissä viime kaudella loistanut maalivahti Jeff Glass on aloittanut kauden vahvasti ja antaa Spartakille mahdollisuuden voittaa illasta toiseen. Glassia tullaan kuormittamaan varmasti paljon.

En näe Spartakilla kovinkaan suuria mahdollisuuksia playoffeihin, vaikka joukkue näin alkukaudesta majaileekin vielä pudotuspeliviivan yläpuolella. Takana on nälkäisiä ja alkukaudella kontanneita vahvempia joukkueita, jotka pyyhkivät vielä ohi.

8. TsSKA Moskova 18p (13 peliä, 32-31)

Aleksander Radulovin tähdittämä seura on ollut erittäin epätasainen suorittaja alkukaudesta, mutta TsSKA:lla on hyvä "tekosyykin" tuolle, sillä joukkueelta on tälläkin hetkellä sivussa käytännössä puoli joukkuetta. Radulov on vielä muutaman viikon sivussa, jonka lisäksi esimerkiksi Aleksei Morozov ei pelannut vielä peliäkään. Hyökkäyksestä puuttuu myös Viktor Kozlov ja tärkeät av-spesialistit Ivan Neprjajev ja Fedor Fedorov. Puolustajista sivussa on kaksi TOP4 -pakkia, kun Nikita Zaitsev ja Jakov Rylov ovat olleet pitempään jo sivussa. Tuollaista loukkaantumissumaa ei kestä mikään suurseura niin, että se ei näkyisi tuloksissa.

TsSKA:ssa on puhjennut kukkaan juuri 20 vuotta täyttänyt sentteri Nikolai Prokhorkin. Kyseessä on äärimmäisen taitava ja arvaamaton nuorukainen, joka on ollut seuransa paras hyökkääjä Radulovin ohella alkukaudesta. Tehnyt tehot 7+2=9. Hän oli aiemmin tehnyt runkosarjassa urallaan vain kolme maalia, mutta tuon kolme maalia mies täräytti tällä kaudella 6-2 voitossa Dynamo Moskovan verkkoon.

TsSKA:ssa on ihan kelvollisesti alun vaikeuksien jälkeen esiintynyt myös Jokereista siirtynyt erittäin juonikas, mutta hidas sentteri Ilari Filppula. Suomalaissentterillä on kasassa tehot 3+2 ja kausi on ollut nousujohteinen. Nyt on paikka loistaa, kun monet kärkinimet ovat lasareetissa. Ilja Zubovin ja Sergei Shirkovin kanssa paljon pelannut Filppula johtaa seuran toista kärkiketjua, kun toisessa viulua soittaa Prokhorkin.

TsSKA:n pitää saada miehiä takaisin sairastuvalta nopeasti tai kaudesta tulee vielä todella vaikea. Radulovin puuttuminen näkyy jo karulla tavalla seuran tekemisessä. Radulov on pelien ratkaisija ja suurersta egostaan huolimatta äärimmäisen hyvä hyökkääjä. Kotiedun saavuttaminen pudotuspeleihin karannee näihin loukkaantumisiin, mutta ei tule kyllä jäämään pudotuspelien ulkopuolella. Sijat 5-8.

Jatkuu..
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
9. Vitjaz Podolsk 16p (13 peliä, 29-36)

Maksim Afinogenovilla, Mike Igguldenilla ja Logan Pyettilla kesällä vahvistunut kääpiöseura on ollut pirteä alkukaudesta. Joukkue taisteli hengetöntä SKA:ta vastaankin pelin jatkoille ja on esiintynyt hyvin päävastustajiaan vastaan. Seura on tällä hetkellä vain parin pisteen päässä pudotuspelipaikasta, mutta sinne pääseminen vaatii Vitjazilta käytännössä aivan maagista kautta. Vitjaz on vahvistunut, mutta KHL:n taso on niin kova tätä nykyä, että Vitjazin tie tulee olemaan kivinen, jos se aikoo tosissaan taistella paikasta pudotuspeleihin.

Näistä uusista kärkihankinnoista Pyett on ollut hyvä kiekollinen pakki ja tehnyt 11 peliin tehot 3+3=6, joten ollut juuri sellainen pelaaja mitä Vitjaz tarvi. Afinogenovilla on virtaa piisannut ja mies on esiintynyt ihan kelvollisesti, kun kasannut samat tehot kuin Pyett. Enemmän kuitenkin odotetaan NHL:ssäkin loistaneelta polkukoneelta. Iggulden on parhaillaan loukkaantuneena, mutta ehti tehdä 10 peliin tehot 2+3=5. Seuran sisäistä pistepörssiä johtaa kokenut ja monissa liemissä keitetty Aleksander Koroljuk, joka omaa muuten yhden sarjan parhaista laukauksista.

Vitjazin alkukausi on ollut lupauksia antava pelillisestikin, eikä vain tuloksen valossa. En kuitenkaan näe seuralla mitään mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Jää kolmen viimeisen seuran joukkoon läntisessä konferenssissa.

10. Lokomotiv Jaroslavl 16p (12 peliä, 27-31)

Lokomotivin alku on ollut vaikea ja seura majailee vielä pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Päävalmentaja Tom Rowe sai jo kenkää ja sen jälkeen joukkue onnistui kaatamaan mm. Dynamo Moskovan vieraissa 3-1. Lokon kurssi näyttää ylöspäin.

Jaroslavlin peli nojaa vahvasti erittäin kovaan puolustukseen ja laadukkaaseen ykkösmaalivahti Curtis Sanfordiin, joka pelaili Columbuksessakin aikanaan. Puolustuksen liideri on Dynamo Moskovan viime kauden paras puolustaja Ilja Gorohov. Puolustuksessa on paljon laatua, josta kertovat myös nimet Staffan Kronwall (Niklaksen veli) ja Norjan maajoukkueen parhaisiin pakkeihin kuuluva Jonas Holos. Lisäksi seuralla on muutama laadukas nuori venäläispuolustaja, jotka ovat jo KHL:n tasolla hyviä pelaajia.

Loko jatkanee nousuaan ja seuraavan päivityksen aikana, joka tulee maajoukkuetauolla marraskuun alkupuolella, niin löytynee seura jo kahdeksan joukosta.

11. Atlant Mytishi 15p (12 peliä, 27-31)

Lokomotivin tavoin Atlantissa päävalmentaja on saanut kenkää, kun viime kaudella seuran sensaatiomaisesti pitkältä takamatkalta pudotuspeleihin nostanut Sergei Svetlov sai lähteä. Tuo kertoo KHL:n karusta maailmasta päävalmentajien työpaikkojen suhteen. Vanhat meriitit eivät paina juuri mitään ja tulosta on tultava ennemmin kuin myöhemmin. Vain voittaminen merkitsee ja häviäjät kuopataan nopeasti.

Atlant on piristynyt kyllä selvästi valmentajanvaihdoksesta ja se onkin voittanut viimeisestä kuudesta pelistään neljä. Joukkue on viime aikoina pelannut vähämaalisia otteluita. Atlantillahan on Lokomotivin tavoin vahvuudet kovassa puolustuksessa. NHL:stä hankittu Bobby Sanguinetti on ollut ihan hyvä kiekollinen pakki. Hän on tehnyt 12 peliin tehot 2+4=6.

Atlantista esille nousee herra #87, jolla ikää on vasta 20 vuotta. Nuorukainen on todella taitava, nopea ja pelirohkea. Kyseessä on Aleksei Kadeikin, joka on tehnyt 12 peliin tehot 4+4=8, jolla on muuten joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä. Pelannut vain alle 12 minuuttia peliä kohden, joten se nostaa pisteiden arvoa. Yksi niistä monista nuorista, jotka ovat lyöneet itsensä pinnalle KHL:ssä alkukaudella. Nimi mieleen.

Suomaisista Juha-Pekka Haataja on päässyt kelpo vireeseen ja Kärpistä Moskovan kirkkaisiin valoihin saapunut maaliruisku on painanut tehot 4+2=6. Alku oli Haatajallekkin vaikea, mutta on päässyt paremmin sisään Atlantin pelityyliin. Janne Niskala on tehnyt 10 peliin tehot 0+2 ja suomalaiselta odotetaan varmasti pisteiden valossa parempaa, sillä omaa erinomaisen laukauksen ja on Atlantin faneille aiemmin näyttänyt loistavaa kiekollista peliä ja tehokkuutta.

12. Dinamo Minsk 13p (12 peliä, 24-34)

Kesällä heikenyt Valko-Venäjän KHL-seura on ollut suurissa vaikeuksissa alkukaudella. Joukkue tunnetaan KHL:ssä surkeana vierasjoukkueena, mutta nyt on ollut vaikeuksia myös kotona. Viime aikoina seura on osoittanut piristymisen merkkejä, kun se on kahden ottelun voittoputkessa kaatamalla kotonaan Jugran ja Omskin.

Minskin vieraspelien ongelmalle on tehtävä jotain, sillä tällä kaudella sama suunta on jatkunut kuin viime kaudella. 13 pelistä Minsk on pelannut vasta neljä vieraissa ja niistä pistesaldo on pyöreä nolla. Siihen nähden alkukauden pistesaldo on heikko, kun joukkue on päässyt jauhamaan huomattavasti enemmän kotona 15 000 katsojan huutomyrskyssä.

Minskin ongelmat ovat heikossa puolustuksessa, jossa on nuoria Valko-Venäjän maajoukkuepakkeja vahvistettuna Derek Meechillä ja Lukas Krajicekilla.

Vaikeaa on Minskin tuolla porukalla pudotuspeleihin yltää, kun vieraspeleihin seura tuskin keksii mitään ihmelääkettä. Vieraissa on tulossa tuttuun tapaan turpaan kovalla kädellä jatkossakin. Ei asiaa pudotuspeleihin.

13. Severstal Tsherepovets 13p (12 peliä, 25-38)

Suurseurat tyhjäsivät Severstalin täysin parhaista pelaajista kesällä ja joukkue heikentyi selvästi. Nykyisellä nipulla pudotuspeleihin pääseminen on todella vaikeaa. Kausi onkin alkanut odotetun vaikeasti, joskin pudotuspeliviivaan on tällä hetkellä matkaa vain viisi pistettä.

Severstal on kärsinyt myös jonkin verran loukkaantumisista. Mm. Teemu Laakso on tällä hetkellä loukkaantuneena.

Vaikea kuvitella Severstalin yltävän pudotuspeleihin tuolla nipulla.

14. Slovan Bratislava 10p (12 peliä, 23-36)

Viime kaudella loistavan avauskauden KHL:ssä pelannut Slovan on saanut turpaan tällä kaudella lähes illasta toiseen. Viimeisestä kolmesta pelistä se on onnistunut kuitenkin raapimaan kuusi pistettä, joten ehkä suunta on hieman kääntymässä. Slovanin materiaali on parempi kuin sijoitus tällä hetkellä ja kotona joukkuetta kannustaa 10 000 katsojan huutomyrsky.

Slovanin pelissä on viitteitä paremmasta, mutta tulevat 10 peliä alkavat näyttää suuntaa siihen onko Slovanista tällä kaudella menemään pudotuspeleihin. Viime kaudella se oli peräti kuudes läntisessä konferenssissa.

---------------

Tämä oli vain tälläinen mitä sylki suuhun tuo tehty pieni väliraportti. Pelejä olen KHL:stä tälle kaudella nähnyt jo toista sataa, sillä onhan sarja yksi tulonlähteistäni vedonlyöjänä. Kauden aikana pelejä kertyy varmasti 300-500 kappaletta. Tosin katon yleensä kahta peliä samaan aikaan.

Voin tehdä toisesta konferenssista vastaavan lähipäivinä, jos jaksan ja porukalta kiinnostusta näihin lyhyisiin päivityksiin löytyy?

Ensimmäisellä maajoukkuetauolla (alkaa 4.11) ajattelin tehdä virallisen päivityksen kauden ensimmäisestä puoliskosta, jos aikaa tuolle löytyy ja motivaatiota. Vieläkin hieman väsy tuosta Jatkoajan verkkolehteen kirjoittamastani KHL-ennakosta, joten ei ole sen jälkeen tullut paljon kirjoiteltua tänne foorumin puolelle :)
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Magni, tee ihmeessä myös idän joukkueista samanlainen tilannekatsaus! Toki siis jos aikasi ja motivaatiosi siihen riittävät. Olen itseasiassa odottanutkin tilannekatsauksiasi, sillä elän tällä hetkellä kivikaudessa, ja kirjoitustesi avulla pysyn kärryllä. Tämän tilanteen tosin pitäisi muuttua nyt tulevana maanantaina, kun silloin pitäisi netin vihdoinkin toimia. Niin kyllä luvattiin jo viime maanantaillekin, joten saas nähdä. Mutta siis, idän joukkueista odotan tilannekatsausta, sillä sieltä löytyy ne itselleni mielenkiintoisimmat jengit.

Hyvää tekstiä muuten.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Magni, hieno väliraportti, kiitokset. Tuo Randy Robitaillen loukkaantuminen on mennyt minulta täysin ohi. Onko hajua minkälainen vamma kyseessä?
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Tuo Randy Robitaillen loukkaantuminen on mennyt minulta täysin ohi. Onko hajua minkälainen vamma kyseessä?
Ei ole tietoa vamman vakavuudesta. Tänään katoin Avtomobilist - Donbass pelin ja ei Robitaille tuossakaan näyttänyt pelaavan. On nyt ollut pari peliä sivussa, mutta en ole missään uutisoinnissa huomannut tuosta vamman laadusta tai sairasloman pituudesta mitään.

Tuo väliraportti nyt oli vain nopea sutaisu yhdeltä istumalta. Voin tehdä vastaavan ensi viikon aikana tuosta itäisestäkin konferenssista. Tehdään sitten virallisempi ja kattavampi päivitys 4.11 alkavan maajoukkuetauon aikana. Siinä vaiheessa alkaa jo hieman hahmottumaan mihin suuntaan joukkueiden tie on menossa. Otetaan siihen myös tarkemmin joukkueiden suomalaiset käsittelyyn.

Itäinen konferenssi tulossa kuitenkin lähipäivien aikana. Samanlainen lyhyt väliraportti kuin läntisestä.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Läntinen konferenssi käytiin jo läpi, joten nyt lyhyesti itäinen konferenssi.

ITÄINEN KONFERENSSI

1. Barys Astana 27p (11 peliä, 55-29)

Sensaatiomaista alkukautta pelaava Kazakstanin KHL-seura johtaa itäistä konferenssia. Joukkue on kerännyt 11 pelistä kuutta pistettä vaille täydet pisteet. Barys on myös tehnyt käsittämättömästi keskimäärin viisi maalia ottelua kohden, joten tulivoimaa on riittänyt.

Barys ei ole koskaan kuulunut KHL:n suurin seuroihin vaan se on majaillut materiaalinsa puolestakin turvallisessa keskikastissa. Siihen nähden alkukauden meno on käsittämättömän kovaa. HPK:sta Astanaan siirtynyt päävalmentaja Ari-Pekka Selin on tehnyt seurassa uskomatonta työtä ja ei voi kuin nostaa hattua. Apuvalmantajana Selinillä toimii Raimo Helminen.

Barysin tulikuuman ykkösketjun muodostaa pohjois-amerikkalainen kolmikko: Nigel Dawes - Dustin Boyd - Brandon Bochenski, jotka pelaavat kovalla asenteella illasta toiseen. Lisäksi joukkueessa on hurjassa vedossa ollut nopea, luova, ovela ja taitava Talgat Zhailauov, joka majailee pistepörssissä kolmantena tehoilla 4+11=15. Ei muuten pidä unohtaa, että NHL:stä kaapattu Nikolai Antropov on vasta pikku hiljaa pääsemässä vauhtiin. Antropovin tehot viiteen peliin ovat 0+3.

Metallurg Magnitogorskista kesällä seuran maalille siirtynyt Ari Ahonen on jatkanut kolmannella KHL-kaudellaan edelleen vahvoja otteita. Ahonen on riittävän kova veskari mestaruuttakin tavoittelevalle joukkueelle.

Jännä nähdä mihin Barysin lento lopulta riittää. Koskaan joukkue ei ole ottanut kotietua pudotuspeleihin, vaikka aina se on niihin edennyt. Barys on päässyt pudotuspeleihin kaikilla viidellä aiemmalla KHL-kaudella, mutta pudonnut aina ensimmäisellä kierroksella. Tällä hetkellä näyttää, että Barys voisi tosissaan taistella neljän joukkoon sijoittumisesta runkosarjassa.

2. Ak Bars Kazan 26p (13 peliä, 31-21)

Kesällä Kazanissa tehtiin kipeitä ratkaisuja, kun seura päästi kokeneet luottohyökkääjät Danis Zaripovin, Aleksei Morozovin, Niko Kapasen ja Jarkko Immosen muualle. Näistä kolme ensimmäistä muodosti viime kaudella seuran ykkösketjun.

Kazan on päässyt nopeasti hyvään vauhtiin, vaikka kärkihyökkääjät vaihdettiin nuorempiin painoksiin. Puolustus on edelleen ollut timanttia ja koko sarjan paras. Maalilla on loistanut KHL:n eliittiin kuuluva Konstantin Barulin. Hänen torjuntaprosenttinsa yhdeksässä pelissä on tasan 95%

Ässät viime kaudella mestaruuteen johdattanut tulivoimainen kiekollinen puolustaja Shaun Heshka on matkalla NHL:ään. Kanadalainen on ollut Kazanin timanttisessa puolustuksessa heti kuin kotonaan. Puolustaja on tehnyt pisteet 4+5 ja tuonut yv:lle entisestään lisää pelotetta.

Winnipegistä tullut huipputaitava sentteri Aleksander Burmistrov on ollut myös heti vahvassa vedossa ja johtaakin seuran sisäistä pistepörssiä tehoilla 4+6=10. Janne Pesonen on aloittanut myös todella vahvasti ja saalistanut pisteet 6+2=8.

Kazanin rankkasin KHL-ennakossani itäisen konferenssin ykköseksi ja olen edelleen samaa mieltä. Kazan tulee voittamaan konferenssinsa. Joukkueen peräpää on betonia ja hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa, vaikka Chris Bourque ja Tomas Vincour ovatkin flopanneet. Molemmat saavat varmaan lähiaikoina katella uutta seuraa, ainakin jälkimmäinen.

3. Metallurg Magnitogorsk 23p (11 peliä, 36-23)

Mike Keenanin päävalmentajaksi kesällä palkannut suurseura aloitti kauden nihkeästi, kun se hävisi neljästä ensimmäisestä pelistään kolme. Sen jälkeen Magnitogorsk on voittanut seitsemän peliä putkeen ja ollut kivenkova joukkue. Keenan on saanut joukkueen samaan iskuun kuin harjoituskaudella.

Joukkueen puolustus on ollut erittäin kova muutamasta loukkaantumisesta huolimatta. Viktor Antipinin ollessa sivussa on Elitserienin viime kauden pakkien pistepörssin voittaja Chris Lee jatkanut KHL:ssä siihen mihin SHL:ssä jäi. Lee johtaa pakkien pistepörssiä tehoilla 3+7=10.

Joukkueen ykkösketju on ollut pelottavan kova vastustajien kannalta. Laidoilla on viilettänyt hyvät ystävykset Danis Zaripov (5+7=12) ja Sergei Mozjakin (6+8=14). Molemmat ovat aloittaneet kauden erinomaisesti eli jatkaneet siitä mihin harjoituspeleissä jäivät. Ykkössentterin viitan on kaapannut tshekkihankinta Jan Kovar, joka on KHL:n pistepörssissa toisena pisteillä 6+9=15.

Magnitogorskin maalivahtipeli on myös ollut kunnossa Vasili Koshetshkinin johdolla. Kaksimetrinen maalivahti on tasainen suorittaja illasta toiseen. Oli Severstalissa loistava viime kaudella ja aloittanut vahvasti myös Magnitogorskissa.

Mike Keenanin johdolla Magnitogorsk voi edetä todella pitkälle. Ottaa varmasti kotiedun pudotuspeleihin.

4. Torpedo Nizhni Novgorod 20p (12 peliä, 32-23)

Torpedoa kuvaa sana epätasaisuus. Joukkueen pelissä on kuitenkin paljon hyvää ja kaksi laadukasta kärkiketjua: Wojtek Wolski - Tim Brent - Aleksei Potapov ja Sakari Salminen - Jarkko Immonen - Denis Parshin. Siinä on kaksi todellista pelotetta vastustajille. Salminen on noussut Torpedon sisäisen pistepörssin kärkeen vaikean alun jälkeen. Jarkko Immonen teki hiljattain SKA:ta vastaan hattutempun, kun Torpedo vei ottelun 5-2.

Joukkue muuttui paljon kesän aikana, mutta muutokset ovat olleet parempaan suuntaan ja kaikki ulkomaalaishankinnat ovat onnistuneet. Wolski, Brent, Salminen ja Immonen vaikuttavat kaikki päteviltä nimiltä. Seuran viides ulkomaalainen on puolustuksen moottori Juuso Hietanen, joka on ollut jälleen hyvässä vedossa.

Torpedolla on kaikki eväät taistella kotiedusta, mutta todennäköisemmin joukkue jää sijoille 5-7.

5. Salavat Julajev Ufa 20p (11 peliä, 31-29)

KHL:n mestarisuosikkeihin lukeutuva Ufa on aloittanut kauden ihan kelvollisesti. Ufalla on ollut hieman ongelmia maalivahtipelin takia ja tämän takia joukkueen kolmesta veskarista heikoin saikin pakata kamansa. Kyseessä on Iiro Tarkki, jonka otteet olivat epävarmoja ja mahtui kauteen muutama karmea virhekkin. Nyt maalivahteina jatkavat kesällä 19 vuotta täyttänyt Andrei Vasilevski ja Dynamo Moskovasta kesällä hankittu Aleksei Volkov. Näistä Vasilevski on ottamassa ykkösvahdin viittaa. Molemmat veskarit ovat esiintyneet hyvin pelaamissaan otteluissa.

Ufan suurin syömähammas on tällä kaudella ollut "ykkösketju" Nikita Filatov - Dimitri Makarov - Teemu Hartikainen. Filatov on päässyt vaikeiden vuosien jälkeen kovaan vetoon. Makarov on ketjun aivot erittäin juonikkaana sentterinä. Härkämäinen Hartikainen on ollut kovassa vedossa alkukaudesta ja saalistanut tehot 3+5=8.

Suomalaisista Iiro Tarkki sai jo lähteä, eikä Antti Pihlströmin otteet ole olleet alkuunkaan vakuuttavia. Polkukone on pelannut 10 peliä tekemättä pistettäkään, vaikka on saanut paljon vastuuta.

Ufa tulee nousemaan vielä neljän sakkiin ja ottamaan kotiedun. Materiaalissa on laajuutta ja syvyyttä, mutta maalivahtipelin ylle täytyy laittaa kysymysmerkkiä. Uusi veskari tulossa?

6. Neftehimik Nizhnekamsk 19p (11 peliä, 35-28)

Oskar Osalan edustama keskikastin seura on aloittanut kauden vahvasti, vaikka joukkueen ykkösvahti Matt Dalton on ollut pitempään poissa. VHL:stä kesän aikana ylös nostettu Aleksander Sudnitsin on kuitenkin pelannut maalilla vahvasti. KHL-ennakossa taisin jo mainita Sudnitsinin tehneen vaikutuksen harjoituspeleissä ja samaa mies on jatkanut runkosarjassa.

Osala johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoilla 4+6=10, joten kauden alla EHT-turnauksessa vain jäähyilyyn keskittynyt voimahyökkääjä on ollut vahvassa vedossa. Neftehimikin hyökkäyksestä löytyy useampia tekijämiehiä KHL:n tasolle.

Lienee juuri se kahdeksas ja viimeinen joukkue, joka pääsee pudotuspeleihin kuten KHL-ennakossa veikkasin.

7. Sibir Novosibirsk 18p (11 peliä, 28-27)

Sibir on ollut vahvassa vedossa suomalaistähtiensä johdolla. Jori Lehterä, Jonas Enlund ja kesän hankinta Jarno Koskiranta ovat aloittaneet kauden vahvasti. Hiljattain seuraan tuli Mikko Koskinen, joka on ollut kuin muuri Sibirin maalilla. Hankintana tämä oli erikoinen, kun viime kaudella Elitserienissä loistanut Julius Hudacek sai tasan yhden näyttöpaikan ja sen jälkeen otettiin jo Koskista tilalle. Koskinen on jo noussut Sibirin kannattajien suosikiksi ja yleisö on huutanut kotipeleissä hänen nimeään.

Sibir on edelleen todella riippuvainen suomalaisten onnistumisista. Jos Jori Lehterä loukkaantuisi pahemminkin, niin Sibirin mahdollisuudet pudotuspeleihin menisivät siinä. Sibir on todella riippuvainen muutamasta avainpelaajastaan ja varsinkin Lehterästä.

Sibirin takana majailee vielä suurseuroja kuten Omsk ja Traktor, jotka tulevat nousemaan kauden aikana. En usko Sibirin yltävän pudotuspeleihin. Jäänee sijoille 9-10, joille rankkasin seuran KHL-ennakossani.

Jatkuu...
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
8. Jugra Hanti-Mansijsk 15p (11 peliä, 24-27)

Kuudetta kautta Jugraa valmentavan Sergei Shepelevin suojatit ovat aika lailla odotetuilla sijoilla. Joukkueella on erinomaisella kaudella mahdollisuus taistella viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Jugran ongelma on ollut se, että sen kaksi uutta ulkomaalaishankintaa Jonas Andersson ja Veli-Matti Savinainen ovat olleet tehottomia pörrääjiä. Anderssonilla on kasassa 1+1 ja Savinaisella vain yksi maali. Molempia saattaa uhata potkut. Kesän kolmaskin uusi ulkomaalaishankinta on flopannut. Dinamo Riikan viime kauden ykköspakki Guntis Galvins on ilmeisesti saamassa kenkää. Palannee Riikaan?

Viime kaudella loistanut superhyökkääjä Igor Skorohodov on ollut myös pienoinen pettymys pisteillä 1+4=5. Viime kaudella kyseinen hyökkääjä oli tulikuuma ja KHL:n parhaita hyökkääjiä.

Jää pudotuspelien ulkopuolelle.

9. Traktor Tsheljabinsk 15p (11 peliä, 22-30)

Traktor on idän puolella toinen niistä suurseuroista, jotka ovat kontanneet. Joukkue on tehnyt vain kahta maalia peliä kohden, joten vaikea noilla lukemilla on tehdä hyvää tulosta, kun puolustuskaan ei ole pitänyt täydellisen remontin jäljiltä.

Traktorin hyökkäyspelin ongelmat olivat jo nähtävissä kauden ensimmäisissä peleissä. Joukkue on edelleen liian hidas. Viimeiseen kolmeen peliin joukkueen maalisuhde on 1-11, joka kertoo jotain siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Toki vastassa on ollut vain KHL:n suurseuroja, mutta myös Traktor luetaan niihin.

Viime kaudella pakkien pistepörssin sensaatiomaisesti voittanut Renat Mamashev on ollut floppi Traktorissa. Puolustuksessa ei tunnu löytyvän tällä hetkellä ylivoimalle juurikaan viivapelotetta.

Traktorin selvästi paras pelaaja alkukaudesta on ollut kevään MM-kisoissa loistanut Petri Kontiola, joka on kasannut pisteet 3+7=10. Kontiolan tutkapari Andrei Kostitsin on kuudella pisteellään seuran sisäisen pistepörssin kakkonen.

Traktorin puolustukseksi voidaan sanoa, että tähtihyökkääjä Jevgeni Kuznetsov on ollut kahden ensimmäisen pelin jälkeen sivussa ja on vielä pitkään. Tuorein loukkaantunut on kärkiketjujen pelaaja Lauris Darzins, joka loisti keväällä Latvian maajoukkueessa MM-kisoissa.

Sijoille 5-7.

10. Admiral Vladivostok 15p (11 peliä, 28-30)

Hannu Jortikka on tehnyt hienoa työtä alkukaudesta Vladivostokin kanssa. Joukkueen erittäin taisteleva ilme illasta toiseen on tehnyt allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen ja Vladivostokin pelejä on ollut ilo seurata.

Vladivostok aloitti kauden peräti seitsemällä vieraspelillä, joista se sai kasaan viisi pistettä. Sen jälkeen joukkue aloitti kotiotteluidensa sarjan ja kyytiä ovat saaneet TsSKA, Riika ja Sibir. Suurseura Lev pystyi joukkueen voittamaan jatkoilla. Tuossakin pelissä Amur tuli väkisin tasoihin viimeisellä minuutilla ja joukkue osoitti luonnetta.

Vladivostok tulee olemaan jatkossakin erittäin vaikea voitettava kotonaan, mutta vieraista pitää saada kyllä enemmän pisteitä kuin vain vajaata pistettä peliä kohden. Jortikan joukkueen suurin ongelma on se, että paperilla seuralla on koko KHL:n huonoin puolustus. Siellä on kuitenkin useat jätkät ottaneet hyvin roolia ja näyttäneet, että pystyvät pelaamaan KHL:ssä.

Tekisi mieli sanoa, että Jortsu on sellainen taikuri näiden pienten venäläisseurojen kanssa, että Admiral menee pudotuspeleihin. Ihan sinne ei kuitenkaan paukut taida millään riittää, jos joukkue ei saa lisävahvistusta. Ei suomalaiskoutsikaan aivan mahdottomiin pysty.

11. Amur Habarovsk 11p (11 peliä, 22-36)

Vladivostokin paikallisvastustaja on heikentynyt kesän aikana ja yhden Jan Mursakin tulo ei ole juurikaan seuraa auttanut. Kausi on alkanut odotetun vaikeasti ja pudotuspeleihin Amurilla ei tule olemaan mitään asiaa. Tuskin jää Novokuznetskin taakse runkosarjassa, mutta on hyvin suurella todennäköisyydella sijoilla 12-13 itäisessä konferenssissa.

Amur on pelannut tällä kaudella kuusi vieraspeliä, joista se on kasannut neljä pistettä. Amurin ongelmat ovat viime vuosina olleet vieraspeleissä. Viime kaudella Amur keräsi 26 vieraspelistä vain seitsemän pistettä, jolla se oli selvästi KHL:n huonoin vierasjoukkue. Nyt on kasassa kuudesta pelistä jo neljä pistettä.

Muistan hyvin Amurin parin vuoden takaa, kun Hannu Jortikka valmensi seuraa ja vei sen uskomattomasti pudotuspeleihin. Amur kyllä taistelee hyvin, mutta sellaista samaa hurjaa taistelutahtoa seurassa ei ole kuin oli Jortikan aikana.

12. Avtomobilist Jekaterinburg 11p (12 peliä, 20-36)

KHL:n kääpiöseuroihin kuuluva Avtomobilist vahvistui kesän aikana ja varsinkin puolustuksen hankinnat Sami Lepistö ja Tobias Viklund ovat seuralle tärkeitä tekijöitä, vaikka kummankaan tilastot eivät kovin kummoiselta näytä. Ykköspakki on kuitenkin ollut vasta 19-vuotias Nikita Trjamkin, jonka otteet ovat olleet hyviä ja on muuten seuran pakeista ainoana plussan puolella tehotilastossa. Iso, vahva ja varsin varmaotteinen puolustaja. Avtomobilistin Chara, joskaan lämäri ei ole samaa tasoa.

Avtomobilist on tehnyt koko KHL:ssä vähiten maaleja ja juuri tuossa on joukkueen suurimmat ongelmat. Hyökkäyksessä ei ole yhtään todellista maalinsylkijää, vaikka lahjakkaita nuoria ja muutama kokenut kettu sieltä löytyykin. Joukkueen tehokkain hyökkääjä on ollut KHL-ennakossani hehkuttamani Anton Lazarev tehoilla 1+6=7.

Avton pelit ovat olleet viihdyttäviä, sillä joukkue taistelee erinomaisesti, mutta materiaalin rajallisuus tulee vain vastaan. Sijoille 11-13.

13. Avangard Omsk 9p (12 peliä, 25-51)

Aleksander Popov, Aleksander Frolov, Aleksander Perezhogin, Tomas Zaborsky, Sergei Kostitsin, Denis Kuljash, Miroslav Blatak, Nikita Pivtsakin, Ivan Baranka jne. Tuollaisella nimilistalla tämä suurseura on kerännyt 12 pelistä yhdeksän pistettä. Tälläistä ei ole muistaakseni KHL:n historissa koskaan nähty, että joku suurseura konttaa näin rajusti.

Omskin tapauksessa kyse ei ole pelkästään pisteistä, sillä joukkueen pelillinen ilme on pääosin ollut vähintäänkin luokkaa aneeminen ja haluton. Voidaan kysyä myös, että oliko Omskin seurajohdolta fiksu liike antaa Matikaiselle kenkää, sillä Milos Rihan tultua puikkoihin on joukkue ollut entistä enemmän kuutamolla. Matikainen ehti valmentaa seuraa kuusi peliä, joista tuli kahdeksan pistettä. Rihan saldo on kuudesta pelistä yksi vaivainen piste. Arvatkaa mikä Omskin maalisuhde on viimeisestä kahdeksasta pelistä, joista se on hävinnyt jokaisen. Omsk on tehnyt viimeiseen kahdeksaan peliin 11 maalia ja päästänyt käsittämättömät 37 maalia.

Joukkue on tällä hetkellä täysin sekaisin ja Riha saa varmasti kohta lähteä. Maalivahdit laitetaan uuteen uskoon, sillä Teemu Lassila on ollut lapanen tällä kaudella ja kymmenen pelin torjuntaprosentti on alle 86%. Helppoja maaleja on mennyt paljon Lassilan selän taakse. Omskissa on varmasti ikävä pitkään seurassa loistanutta Karri Rämöä.

Kysymys kuuluukin voiko Omsk nousta tästä suosta? Ite uskon siihen vahvasti ja viimeiset kaksi peliä ovat jo olleet pelillisesti parempaa ja Omsk on molemmissa ollut parempi joukkue, mutta kun veskarit eivät saa mitään kiinni ja tappioputki on jo kahdeksan ottelun mittainen, niin henkisesti selkäranka katkeaa nopeasti.

Omsk tulee menemään pudotuspeleihin, vaikka se ui Mariaanien haudassa tällä hetkellä.

14. Metallurg Novokuznetsk 8p (11 peliä, 21-36)

Kuten jo KHL-ennakossa totesin, niin Novon materiaali on heikentynyt entisestään ja se tietää, että seura jää koko konferenssin viimeiseksi. Esitykset ovat yritteliäitä, mutta joukkueessa on liikaa pelaajia, joiden ei pitäisi edes pelata KHL-tasolla.

Seuran suomalaisista kaikki saavat puhtaat paperit, mutta ei tuo kolmikko voi ihmeitä tehdä, kun pelikaverien taso on mitä on. Tuukka Mäntylä on puolustuksen kiekollisen pelin moottori, Anttila väkivahva ja yritteliäs hyökkääjä ja Niko Hovinen on loistavilla otteillaan ajoittain pystynyt joukkueelle jo tuomaan jokusen voitonkin.

Novo tuskin saa kasaan edes 40 pistettä tältä kaudelta ja jää hyvin suurella todennäköisyydellä konferenssinsa jumboksi. Heittopussi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Itäinen konferenssi tulossa kuitenkin lähipäivien aikana. Samanlainen lyhyt väliraportti kuin läntisestä.

Mietin vaan, että millaisia mahtavatkaan olla sitten ne kattavat väliraportit konferensseista kun minusta nämä lyhyetkin raportit olivat verrattain kattavia ja sellaisia jotka minun mielestä olisivat kelvanneet vaikkapa verkkolehden väliraporteiksi - kenties ne kattavammat saavat sijansa verkkolehdessä saaden näin kenties entistä enemmän näkyvyyttä.

Niin että kiitokset minunkin puolesta väliraporteista! Niitä oli ilo lukea!

vlad.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Joo varsinkin itä oli todella mielenkiintoista luettavaa, kun en idän tapahtumista niin hyvin ole perillä. Hienoa duunia Magnilta vaihteeksi.

Barys Astanan lentoa olisi kiva seurata, mutta valitettavasti Astanasta ei katsottavaa kuvaa tule. Zaihaluov on aina pistänyt silmään ominaisuuksillaan ja kiva nähdä vihdoin niiden realisoituvan tehoiksi. Samat puurot Burdasoville!
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
J
Barys Astanan lentoa olisi kiva seurata, mutta valitettavasti Astanasta ei katsottavaa kuvaa tule. Zaihaluov on aina pistänyt silmään ominaisuuksillaan ja kiva nähdä vihdoin niiden realisoituvan tehoiksi. Samat puurot Burdasoville!

Kyllä minä ainakin olen löytänyt joka kerta Baryksen peleistä laadukkaan streamin. Suurinta osaa olen seurannut ainakin toisella silmällä.

Zhailauov on ollut huippukaveri jo pitkään. Kazakhstanista tulee loistavia kiekkoilijoita, vaikka maajoukkue on pitkään ollut hissiliikkeessä kahden ylimmän tason välillä. Nyt kun Barys saa nauttia ensimmäisen kerran modernista valmennuksesta, niin tulokset ovat parantuneet. Samoin oma vedonlyöntitilini.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Iso kiitos Magnille kattavista alustuksista KHL:n voimasuhteisiin ja joukkuekohtaisista tilanne arvioinneista kaudella 2013-14. Pikkuhiljaa pitää aloittaa aktiivisempi seurailu, jotta on sitten asian ytimessä kun H-hetki koittaa.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Ei tainnut Renat Mamashevin(kaan) vaihto suurempaan mennä kaikkien odotuksien mukaan. Viime kaudella Neftehimikissä siis todellinen suonenveto tehden pakin paikalta tehot 10+32 voittaen pakkien pistepörssin. Nyt aloitti Traktorissa ja pelasi 4 peliä kiikareilla sekä muutaman pelin VHL:n puolella.

Tänään tiedotettiin siirto takaisin Neftehimikiin. Jälleen kerran osoitus kuinka moniulotteinen/tasoinen liiga KHL on. Koko liigan pistepörssin kärkisijoilla keikkuvat pikkujoukkueiden pelaajat ovat/olisivat usein täysiä statisteja suurseuroissa.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
Dmitry Chesnokov ‏@dchesnokov 48 min
43 year old #KHL CSKA GM Sergei Fedorov is un-retiring, according to SovSport; will play this Friday in the #KHL.


Twitterissä tuli vastaan... Hullua ja ihanaa. CSKA:n paidassa perjantaina Magnitogorskia vastaan Fjodorov jäällä. Pakko katsoa, ihan pakko.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Dmitry Chesnokov ‏@dchesnokov 48 min
43 year old #KHL CSKA GM Sergei Fedorov is un-retiring, according to SovSport; will play this Friday in the #KHL.


Twitterissä tuli vastaan... Hullua ja ihanaa. CSKA:n paidassa perjantaina Magnitogorskia vastaan Fjodorov jäällä. Pakko katsoa, ihan pakko.

Myös David Nemirovsky tekee paluun jääkiekkoiluun kahden pelaamattoman kauden jälkeen.

CSKAn sivut
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
TsSKA:lla on niin paha loukkaantumissuma, kun moni kärkinimi sivussa, että tarvitaan Fedorovin ja Nemirovskyn kaltaisia stunttaajia. Nemirovsky pelasi tänään nelosketjussa reilut 11 minuuttia, kun siipirikkoinen TsSKA hävisi 1-3 Traktorille.

Sanottakoon muuten, että toissa pelissä missä TsSKA voitti Ufan, niin puolustaja Jakov Rylov teki paluuottelussaan maalin, mutta ei kerennyt pelaamaan ensimmäistäkään erää loppuun, kun Ufan Sergei Zinovjev vetää polvitaklauksella Rylovilta polven sököksi ja TsSKA:n tähtipakki takaisin saikulle. Hieman kävi sääliksi kaveria. Zinovjev sai neljän ottelun pelikiellon.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Sanottakoon muuten, että toissa pelissä missä TsSKA voitti Ufan, niin puolustaja Jakov Rylov teki paluuottelussaan maalin, mutta ei kerennyt pelaamaan ensimmäistäkään erää loppuun, kun Ufan Sergei Zinovjev vetää polvitaklauksella Rylovilta polven sököksi ja TsSKA:n tähtipakki takaisin saikulle. Hieman kävi sääliksi kaveria. Zinovjev sai neljän ottelun pelikiellon.

Näitä KHL:ssä niin valitettavan usein tapahtuvia polvitaklauksia olen kritisoinut aiemminkin. Lähes jokaisessa pelissä näkee jonkinlaisen polvitaklauksen tai vähintäänkin yrityksen. Toki läheskään kaikki eivät johda loukkaantumiseen mutta silti mielestäni KHL:ssä näitä viljellään huomattavasti enemmän kuin vaikkapa liigassa.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Näitä KHL:ssä niin valitettavan usein tapahtuvia polvitaklauksia olen kritisoinut aiemminkin. Lähes jokaisessa pelissä näkee jonkinlaisen polvitaklauksen tai vähintäänkin yrityksen. Toki läheskään kaikki eivät johda loukkaantumiseen mutta silti mielestäni KHL:ssä näitä viljellään huomattavasti enemmän kuin vaikkapa liigassa.

Lähes jokaisessa pelissä? Monen sadan pelin otannalla olen nähnyt noin 5-10 polvitaklausta/selkeää yritystä. Enemmän kuin liigassa, samaa mieltä, mutta kevyttä värikynää tuossa.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Lähes jokaisessa pelissä? Monen sadan pelin otannalla olen nähnyt noin 5-10 polvitaklausta/selkeää yritystä. Enemmän kuin liigassa, samaa mieltä, mutta kevyttä värikynää tuossa.

No ehkä et tuossa tartu ihan oikeaan asiaan, kun värikynää huutelet mutta ehkä noin sadan pelin tuntumalla olen sitä mieltä, että KHL:ssä tapahtuu polvitaklauksia moninkertaisesti tai ainakin reilusti enemmän liigaan nähden.

Tämä ei ole kannanotto kummankaan sarjan puolesta tai vastaan, kunhan vain ihmettelen mistä tuo johtuu. Kenties KHL:n huomattavasti nopeammasta pelistä, suuremmasta kaukalosta jolloin tilanteissa ollaan myöhässä, matkustamisen vuoksi väsyneistä pelaajista tai jostain muusta.

Kunhan nostin pointin esille saadakseni keskustelua aikaan.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Oioi ei kyllä pitäisi olla kenellekkään venäläisen kiekon ystävälle epäselvää minkä laitteen äärellä on huomisiltana kello 17:55! Tämän kaiken kun kruunaa vielä Viasatin lähettämistä ilmaisnäytöksistä tänä viikonloppuna jonka listalta mm. tämä ottelu löytyy.

klo 17:55 LIVE KHL: TsSka – Metallurg Magnitogorsk -Kiitokset Viasatille!

Olipas pakko mennä YouTuben kattavaan videovalikoimaan fiilistelemään #91:n highlights videoita 15 vuoden takaa. The one and only, Sergei Fedorov! Nyky Venäjän jääkiekon isä. Mielenkiintoista nähdä miten pappa jaksaa, eiköhän tuo velmu ylivoimalla jonkusen syöttöpisteen kerää. Mistään showtyyppisestä comebackista ei todellakaan ole kyse, kyllä siellä ihan pisteistä pelataan koska kilpailuhenkisempää kiekkoilijaa Venäjän historiasta en löydä mitä Sergei on. Ja kunnossahan äijä edelleen on, treenaillut aktiivisesti säännöllisesti myös uransa jälkeen.

Siinäpä itse taikuri venyttelee kohti huomista (Linkki vie IIHF:n twitter päivitykseen)

Hyvää aikaista viikonloppua kaikille KHL-osion kirjoittelijoille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös