Jokerit fanitoiminta ja -matkat kaudella 2013–2014

  • 259 401
  • 919

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit FC
Eillisen matsin katsojalukuun päädyssä vaikutti varmasti tuo JFC:n kauden päätösottelu. Uskon, että sieltä tulee aika paljon porukkaa seuraaviin peleihin.

JFC:n peli oli keskiviikkona, joten en usko sen kauheasti vaikuttaneen päädyn menoon.

Se, että haluaa jäädä kotiin, niin that's fine. Mutta se, että koko homma kaatuu tämän myötä, niin turha luulo. Eilisen pelin keskisektorin parivaljakko oli minusta hieno esimerkki siitä mikä on ainakin minun ja varmaan monen muunkin mielipide. Jos aikaisemmat capot eivät tule takaisin, niin siirrytään eteenpäin eli vastuut ja megafonit jakoon seuraaville, kyllä ääntä ja tunnelmaa riittää jatkossakin.Eteläpäädystä.

Kännicapoilu nyt on hitusen eri asia kuin oikea capoilu. Toivottavasti capot saadaan takaisin tai uusia aikanaan löytyy. Mutta olihan tuo pääty eilen niin helvetin surullisen näköinen, että pahaa teki. Ja vähän pelkään, että siinä on se tulevaisuus joka nähdään KHL:ään siirryttäessä.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän tilanne todellakaan hyvä ole, mutta viisi vuotta sitten pahimpien häslinkien jäljiltä fanitoiminta oli huomattavasti kurjemmalla tolalla. Tunnelma oli kotipeleissä kurjaa, peli skeidaa joko viihdearvoltaan (Hanlon) tai tasoltaan (Ara). Kesällä kaikkeen ylimääräiseen paskaan kyllästänyt faniyhdistyksen hallitus oli lopettamassa kokonaisuudessaan ja nipin napin saatiin raavittua kasaan minimimäärä neljä henkeä (kolme täysin uusia), jotta yhdistyksen ei tarvinnut lyödä luukkua kiinni. Facebook ei ollut vielä noussut ja jokerifanit.netin asiakeskustelu lähellä nollaa, joten fanien keskinäinen kanssakäyminen tapahtui lähinnä kotipeleissä ja satunnaisilla vierasreissuilla.

Jotenkin sitä tuostakin noustiin. Alkuun takelteli pahasti, mutta niin vain hallitukseen saatiin houkuteltua pätevää porukkaa ja nuoriso otti katsomossa roolia. Paljon on kiittäminen paikatonta katsomoa, joka mahdollistaa innokkaimman joukon keskittymisen samaan paikkaan, sekä ylikiimaisia jullisarjoja, jotka toivat paljon uutta jengiä mukaan. Tuohon päälle Kekäläisen tuoma organisaation kehitys ja sosiaalisen median kasvu. Parissa vuodessa meininki elpyi ja kasvoi lopulta, jopa selvästi entistä paremmaksi. Eihän se kuitenkaan sama ollut ja moni tuttu naama jäi matkan varrella satunnaiskatsojaksi. Sama tie saattaa olla nytkin edessä ja tietysti ittelläkin on ykköstoiveena, että mahdollisimman moni frendi pystyisi palaamaan toimintaan omasta halustaan ja tuntematta itseään ulkopuoliseksi. Se, että vierasreissuilla on kävijöitä, on yksi helvetin tärkeä lanka, joka pitää porukan yhdessä ja luo positiivista fiilistä.

KHL tulee aiheuttamaan omat isot ongelmansa, mutta ei tässä kannata ihan maailmanlopun meininkiin vajota. Itseäni vituttaa ja huolettaa monikin asia seuran ja katsomon nykytilassa, mutta fiilis on kumminkin varsin levollinen.

Muistetaan toki sekin, että eivät asiat itsekseen parana, vaan duunia siihen vaaditaan.
 

arghprkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suuressa maailmassa (erityisesti futiksen puolella) seurat ovat ottaneet askelia faneja kohti laittamalla pystyyn erilaisia komiteoita, joissa on iso joukko erilaisia taustoja omaavia kannattajia. Kannattajathan ovat jo pitään "yhdistyneet", jotta heillä olisi enemmä uskottavuutta keskustelussa seurojen kanssa. Eli siis seuran ja kannattajien suhde on otettu huomioon myös seurapomojen päässä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että polttavia aiheita näissä keskusteluissa on lippujen hinnat ja muut vastaavat asiat eli seuran sisäisiä mm. pelaajapolitiikkaan liittyviä asioita ei laiteta esityslistaan.

Sellainen pointti tähän, että eihän case Karalahden tyylinen juttu ole mitenkään ennalta kuulumaton Suuressa Maailmassa. Otetaan nyt esimerkkinä sellainen, joka itselläni on jäänyt parhaiten mieleen. Eli kun Bayern München osti Schalkesta Manuel Neuerin, niin Münchenin fanit vetivät isosti herneen nenään. Joukkue ja faniryhmät kävivät kuitenkin keskusteluja siirrosta ja asia saatiin sovittua puolin, että toisin.

Olisiko sitten tässä meidän tapauksessa asian voinut hoitaa tahdikkaammin? Vielä varsinkin, kun oli juuri isketty KHL-shokki ilmoille.

Mutta sitten näihin capoihin. Kyllä minä nyt lopettaisin tämän keskustelun kuinka he pitävät itseään parempina ja eivät nyt ole kunnon kannattajia. Tätä koko hommaahan tehdään fiilispohjalla ja, jos fiilis lähtee, niin paha siinä on sitten toimia. Jos heille maksettaisiin, niin sittenhän voisi kritisoida ja syystäkin. Mutta ei nyt, ei nyt. Sanonpa, että itse en capoksi pystyisi vaikka jokerisydän sykkiikin. Sen verran intensiivisesti siinä pitää olla.

Keskustelua pitäisi nyt kääntää siihen, että miten tilannetta voitaisiin parantaa. Katsottaisiin eteenpäin eikä keskityttäisi liikaa menneeseen.
Jotenkin tulee vain mieleen, että Hjallis & co voisivat ottaa pallon (tai kiekon) ja fanien reaktioista kommentoimiseen sijaan kysyä oikeasti "Tiedän ettei asia mennyt kuin Strömsössä, mutta miten tästä päästään yli?"
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Känninen capo on parempi kuin ei capoa ollenkaan.

Toivon, että uusi UTJ toisi ratkaisun. Se on kuitenkin jollain tapaa taas uusi alku ja HC-fanien vastaantulo helpompaa + Harkimon mörkö väistyisi sivummalle.
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Mutta tämä seuraava...

Olisi hemmetin hienoa, jos uusia vastuun kantajia löytyy Eteläpäädystä. Homma ei kuitenkaan mene niin, että megafonia voidaan antaa kenelle tahansa (ei ainakaan jurripäissään heiluville) ja sitten vedetään jotain mitä sylki suuhun tuo. Olen käsittänyt, että jos saadaan uusi capo niin hänen velvollisuutensa on käydä Jokerien toimistolla sopimassa tietyistä pelisäännöistä ennen kuin voi alkaa katsomossa heilua megafonin kanssa. Tuomakselle/Kennelille vaan viestiä privana jos kiinnostusta löytyy joltakin. Capoilu vaatii tietyn auktoriteetin, minkä voi tietenkin ansaita ajan kanssa, mutta se vaatii myös sitoutumista siihen työhön. Sitä ei voi tehdä puolivaloilla.

Ja tosiaan, JFC:n peli oli keskiviikkona joten se ei vaikuttanut torstain näätä-pelin tunnelmaan millään tavalla. Joku kysyi yleisömäärästä JFC:n pelissä, taisi olla 10-15.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Savupommin heittäjälle/heittäjille vaan porttikieltoa areenalle. Juuri kun viimesin savupommihärdelli selvisi naapurifanien sekoiluiksi, niin joku idiootti meidän porukasta tekee samaa nyt muutaman viikon jälkeen.

Mikä niissä savupommeissa on se viehätys? En vaan tajua.

Parin tonnin siivous yms. lasku olisi varsin hyvä muistutus savupommin heittäjälle.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Capot ja muut murjottajat ihan turhaan siirtää vastuuta tästä Hjallikselle. Faneilla ei ole omistussuhdetta Jokereihin eikä täten ole vastuussa päätöksistä. Joku saattaisi olla tyytyväinen, että heitä on edes kuunneltu, koska kaikki seurat eivät vaivautuisi järjestämään fanien, pelaajan ja omistajan kesken mitään tapaamisia.

Eli jos nyt heitätte roskiin kaiken sen mitä Eteläpääty on ollut niin älkää nyt sitten siirtäkö sitä vastuuta muille. Toivottavasti murjottajat siirtyvät vastaisuudessa vaikka HIFK:n katsomoihin. Eteläpääty ei tarvitse noita ilmapiirin myrkyttäjiä. Uskon, että tämä junnukin kuvitteli ostavansa hyväksyntää protestoimalla Jeren maalia (ei ollut Jeren vaan Lahden korkealla mailalla ohjattu) savupommilla. Ei toki ole tuokaan kenenkään muun syytä kuin tuon kakaran.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Uskon, että tämä junnukin kuvitteli ostavansa hyväksyntää protestoimalla Jeren maalia (ei ollut Jeren vaan Lahden korkealla mailalla ohjattu) savupommilla. Ei toki ole tuokaan kenenkään muun syytä kuin tuon kakaran.

Karalahti teki "maalinsa" HIFK:ta vastaan (eikä Lahti ohjannut korkealla mailalla, kropasta meni), savupommi räjäytettiin Kärppäpelissä Ruudun tehtyä avausmaalin. Vaikea nähdä näiden tapausten välillä yhteyttä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Karalahti teki "maalinsa" HIFK:ta vastaan (eikä Lahti ohjannut korkealla mailalla, kropasta meni), savupommi räjäytettiin Kärppäpelissä Ruudun tehtyä avausmaalin. Vaikea nähdä näiden tapausten välillä yhteyttä.


Totta, otan sanani takaisin tuolta osin. Oli se ehkä muutenkin kaukaa haettua, mutta uskon mopopoikien katsovan tuota porukkaa ylöspäin. Heillä ei ole mielipidettä, mutta ottavat isojen poikien ajatukset omikseen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit suomalaisessa sarjassa
Mutta sitten näihin capoihin. Kyllä minä nyt lopettaisin tämän keskustelun kuinka he pitävät itseään parempina ja eivät nyt ole kunnon kannattajia.

Juurikin näin, ei lähdetä syyttelemään ketään "väärin kannattamisesta". Capoja ei voida vaatia huudattamaan porukkaa ja kenenkään hallissa ei ole pakko osallistua huudatuksiin. Myös kädet puuskassa istuminen sallittakoon kaikille, jotka haluavat sillä tavoin viihtyä hallilla.

Toivottavasti kuitenkin jatkossa meno hallilla paranee, kuten moni muukin jo todennut niin se tunnelma on se syy miksi paikan päälle mennään. Ja jos ei muuta, niin yritetään nyt löytää asiasta ne hyvätkin puolet: ehkä tyhjiö innostaa uusia capoilijoita mukaan matkaan. Ja toisaalta nyt myös muissa katsomoissa voitaisiin herätä paremmin kannustamaan, eikä vain passiivisena kuunnella sivussa. Eteläpäädyn lauluihin tai edes nopeatahtisiin taputuksiin voi olla haasteita ottaa osaa, puhumattakaan sitten saada aloitetuksi omat kannustukset EP:n laulujen väleihin.
 

Matson78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta haluaisin kysyä, että onko nämä mielensäpahoittaneet Capot mukana kuitenkin vierasmatkoilla huudattamassa faneja. Eilen kuuntelin nettriradiosta matsin jälkeen A-P Siekkisen haastattelua ja taustalla kuului todella selkeästi ja kovaa läpi Minä, Me, Jokerit huudot.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käsittääkseni mielipahan ilmaiseminen osalla närkästyneistä rajoittuu Areenaan, vierasmatkoilla voi edelleen kannattaa. Kuuluuko capot tähän joukkoon, se on minulle arvoitus. Pidän tätä hyvänä, sillä se osoittaa, että seuraa ei ole hylätty.

Edit: Sen verran makeesti minä me kuului nettiradiosta, että saattoi hyvinkin olla johdettua. Kun vetivät sitä selkeästi matsin jälkeen.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Käsittääkseni mielipahan ilmaiseminen osalla närkästyneistä rajoittuu Areenaan, vierasmatkoilla voi edelleen kannattaa. Kuuluuko capot tähän joukkoon, se on minulle arvoitus. Pidän tätä hyvänä, sillä se osoittaa, että seuraa ei ole hylätty.

Edit: Sen verran makeesti minä me kuului nettiradiosta, että saattoi hyvinkin olla johdettua. Kun vetivät sitä selkeästi matsin jälkeen.

Seurasin kiekkokierrosta Ylepuheen kautta ja sama "minä me" kuului hyvin radioselostuksen lävitse ainakin kerran kun selostus oli Jyväskylässä, hyvältä kuulosti tätä lisää ja myös pikkuhiljaa kotipelehin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ihan mielenkiinnosta haluaisin kysyä, että onko nämä mielensäpahoittaneet Capot mukana kuitenkin vierasmatkoilla huudattamassa faneja. Eilen kuuntelin nettriradiosta matsin jälkeen A-P Siekkisen haastattelua ja taustalla kuului todella selkeästi ja kovaa läpi Minä, Me, Jokerit huudot.

Ei olleet, täältäkin tuttu nimimerkki Kennel johdatti porukkaa, jota oli noin 40 ihmistä.

Mun mielestä Kimmo vois ottaa megafonin haltuun kotipeleissä areenallakin, jos ei vanhoja Capoja kiinnosta enää. Ville olis kanssa hyvä vaihtoehto. Jos vaan kiinnostusta löytyy.
 

Masentaja

Jäsen
Raumalla oli yksi "vakiocapoista" vetämässä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Raumalla oli yksi "vakiocapoista" vetämässä.

Muistat väärin arvon Masentaja! Kaksi oli. Tuskin tullaan näkemään kotipeleissä ainakaan ihan heti. Katsotaan miten tilanne kehittyy tässä.

Tsemppiä kaikille ja niin edelleen.
 

Masentaja

Jäsen
Muistat väärin arvon Masentaja! Kaksi oli.

Sori :) Näin muuten olikin. Mutta, idea kuitenkin oli että vakiocapo tunnelmaa oli luomassa, yks tai kaks, oli kuitenkin :) No, katsotaan mitä tapahtuu...
 

Järä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edelleen olisi mielenkiintoista kuulla, mistä asioista capojen ja Hjalliksen palaverissa on keskusteltu. Sen Tuomas mainitsikin, että toteutettavissa olevia asioita ja Hjalliksen tekemiseen nöyryyttä, mutta olisi mukava kuulla konkreettiset ehdotukset/mielipiteet, mitä osapuolet ovat esittäneet.

Hankala kuvio sikäli, että molemmat osapuolet ovat mielipiteissään usein varsin jyrkkiä ja tuntuu, että hommat otetaan toisinaan liiankin mustavalkoisina. Tietenkään, jos poltetta ei löydy, niin mahdoton on fanien puolella motivoitua. Toisaalta Hjallikselle päädyssä käynyt kato ei myöskään ole erityisen suuri taloudellinen tappio. Ollaan siis pattitilanteessa. Fakta on kuitenkin se, että Areenalla on nykyään varsin falski ja välinpitämätön tunnelma. Jos nämä neuvottelut eivät etene, niin sitten kyseessä on todennäköisesti fanitoiminnan osalta välikausi. En jaksa uskoa, että uusia capoja tällaisessa tilanteessa kovin helpolla löytyy. Homma kun on riittävän haastavaa lähtökohtaisestikin. Kyse on enemmän siitä, haluaako joku vanha motivoitua ja ottaa ohjat käsiin.

Fanitoiminta harvemmin on kovinkaan stabiilia ja nyt tunnutaan syöksyvän kohti aallonpohjaa, jos vielä hetki sitten oltiin tukevassa nousukiidossa. Se on selvää, että toiminnassa on edessä isoja muutoksia tulevalla kaudella joka tapauksessa. Jos nykyisen fanitoiminnan pääpaino on ollut jo vuosia - ellei vuosikymmeniä - vierasmatkoissa, pitäisi sen jatkossa keskittyä enemmän kotimatseihin. Vierasmatkoja kun tulee olemaan määrällisesti kaudessa vähemmän, olkoonkin, että toivottavasti ne ovat muutoin isompia juttuja esimerkiksi Wienin reissun tyyliin. Joka tapauksessa pääpaino on tällöin pakostakin siinä, mitä kotimatseissa Areenalla tapahtuu. Tämä vaatisi tuoreita ideoita ja rakentavaa yhteistyötä molemmilta osapuolita: faneilta ja organisaatiolta. Nykytilanteen jatkuessa kauden läpi, yhteistyö ja uuden rakentaminen murrosvaiheessa kuulostaa käytännössä umpikujalta. Tuossa tapauksessa odotellaan varmaan uuden sukupolven kasvua vähän vastaavaan malliin kuin viitisen vuotta taaksepäin, mistä Kennel aiemmassa viestissään mainitsikin.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Ville olis kanssa hyvä vaihtoehto. Jos vaan kiinnostusta löytyy.

Jokerit ja Jokerien fanitoiminta merkitsee hyvin paljon ja on niitä oman elämän rakkaimpia ja tärkeimpiä asioita. Kyse ei ole kiinnostuksesta vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että oma fysiikka ja voimavarat eivät enää riittäisi sellaiseen huudatukseen ja energisyyteen mihin totuttiin 2000-luvun puolivälin molemmin puolin. Rauhallisemminkin siellä voisi ottaa, mutta jotenkin en jaksaisi saada palautetta laiskasta olemuksesta, hengettömästä posetuksesta tai muuten vain pettää yleisöä kun en se sama jannu enää olisi. Koen että siellä ollaan verenmaku suussa ja tosissaan tai sitten siellä ei olla ollenkaan, siksi oma ratkaisuni on jälkimmäinen vaihtoehto.

On tullut aika löytää uusia katsomojohtajia. Eipä tässä mitään muuta järkevää pysty kirjoittamaan, kuin että siitä vain rohkeasti ottamaan roolia jos jostain löytyy kannattajia keiltä löytyy sisimmästä sellainen polte minkä haluaa jakaa Jokerien hyvän puolesta, kunhan vain oma rohkeus ja voimavarat riittävät. Se on hyvä paikka monella tapaa. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne, rohkeasti vain :)
 
Viimeksi muokattu:

Käyhkönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, IFK:ssa on myös hyviä pelaajia.
Eikö Ville/Kimmo tai J:Harkimo tai kukaan voi yrittää olla välienselvittäjänä Capojen ja Hjalliksen välillä ? Jotenkin ei halua uskoa tällaiseen totaaliseen lopulliseen välirikkoon ja etteikö mitään olisi tehtävissä. Kukaan ei varmasti tästä tilanteesta nauti, ei Capot, Eteläpääty, Hjallis ja mikä hirveintä niin JOKERIJOUKKUEEN PELAAJAT kärsii.

Nyt pitäisi jonkun ottaa sellanen "Martti Ahtisaari" tyylinen rauhanneuvottelijan viitta harteilleen ja kerätä NOBEL palkinto rauhanneuvotteluista ja eteläpäädyn ja ylipäätään hallin fiiliksen palauttamisesta ennalleen.

Tilanne ei voi olla näin paha ja peruuttamaton. Jos verisuonissa virtaa punakeltainen veri niin tämä tilanne tulee olla ratkaistavissa ja mitä nopeammin niin sitä parempi!
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jyväskylässä ainakin pidettiin ihan hyvää möykkää sillä porukalla, joka paikalla oli. Kimmon ohjastamana.
Vähän on sellainen fiilis, että vieraissa meteliä kyllä pidetään, mutta kotona on hiljaista.

Jyväskylässä jäi mieleen sekin, että harva pelaaja kaukalosta poistuessaan edes vilkaisi faneihin päin. Ossi ja muutama muu heittivät kyllä kiitokset.
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hiljaista on areenalla. Ainakin ruudun välityksellä. Eteläpäädyn saavutukset ensimmäisessä erässä: ujot taputukset ylivoiman aikana.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Paikaton "fanikatsomo" mitä vittua? Tuntuu että siellä on tasan yksi (1!) ihminen joka pitää ääntä.

Tiesin että tilanne on huono, mutta että näin huono. Ok tiistai ja perunakerho, mutta silti...
 
Surullinen on tunnelma, eikä se tuosta miksikään muutu. Yleisömäärä niin ja näin ja paskaa peliä. TV-pelit houkuttelevat yhä enemmän, viime kaudet on lähinnä oltu hallilla hyvän tunnelman takia. Harmittavaa.

Kaipaan Jarmo Kekäläistä. Ihan vilpittömästi. Laittoi organisaation ihan uudelle tasolle, jolta se on nyt taas tipahtanut. KHL-siirto ja Karalahti päälle niin a vot.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Surullinen on tunnelma, eikä se tuosta miksikään muutu.

Capojen puute näkyy kyllä selvästi. Erittäin surullista, mutta minkäs sille teet. Itseä alkoi jo sen verran vituttamaan Kärppä-pelin jälkeen, että laitoin toimistolle palautetta asiasta, liittyen näihin huhuttuihin keskusteluihin Hjalliksen ja capojen välillä. Ruohonen jopa vastasi, yrittävät kuulemma hoitaa asiaa kokoajan. Tiedä sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös