• 359 868
  • 1 127

Jack Daniel's

Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
DeSimone ei minusta ollut ollenkaan huono, oli huomattavasti näkyvämpi kuin ainoassa näkemässäni harjoituspelissä eikä maalikaan ollut kaukana. Toivottavasti Jokerit katsoo tämän kortin kärsivällisesti loppuun asti.

Kyllä "DiSaimoon" oli eilisistä senttereistä kiekollisesti selvästi paras ja väläytteli ajoittain, mm. kerran purjehti koko Lukko-viisikon läpi maalipaikkaan.

Minunkin mielestäni DeSimonen ulostaminen olisi typeryyttä tällä hetkellä, sentteritilanteen ollessa mitä on. Laajuutta ei sentteriosastolla ole koskaan liikaa, joten eilisten näyttöjen perusteella pitäisin DeSimonen, vaikka uusi sentteri löytyisikin. Sentterikalustossa Teräväinen - X - DeSimone - Hahl - J. Tyrväinen - Salminen olisi jo sitä tarvittavaa leveyttä.

veivari

Boston,Jokerit
Kun katsoin uudestaan pelin ja kokeneena pelaajana katsoin Julle Tyrväinen oli selkeästi paras sentteri meillä eilen.

C.Orr

Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Haittaako näennäinen pelintekijöiden puute kuinka paljon, jos Jokerit pystyy jatkossakin luomaan yhtä paljon maalipaikkoja kuin eilen?
Tästä osittain samaa mieltä. Eilisen pelin perusteella ei Jokereilla ole suurempaa hätää pelillisesti. Jokerit pystyivät luomaan tasaviisikoin laadukkaita maalintekopaikkoja erinomaisen määrän ja vain niiden viimeistelyssä oli toivomisen varaa. YV-peliin sen sijaan keskikaistan taitovaje vaikuttaa. Kun sentteriltä ei löydy riittävästi käsiä, pelintekotaitoa ja pelikäsitystä näkyy se yv:llä heti variaatioiden ja juonikkuuden puutteena ja yv:stä tulee vastustajan kannalta ennalta-arvattavaa. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää, että jengissä on kaksi sellaista sentteriä, joiden vahvuudet painottuvat hyökkäyspelaamiseen ja yv:n pyörittämiseen. Ilman Teukkaa meidän yv ei ole senttereiden osalta ihan liigan kärkipäätä eikä ole sitä edes Teukan kanssa.

Aika alkaa pikkuhiljaa loppumaan. Se mikä omasta mielestäni on hieman huolestuttavaa ei pelaamisen taso ole kehittynyt juuri lainkaan ensimmäisestä pelistä, jolloin takana oli aikaeron tuoma rasitus ja yhdet yhteiset jäät jengin kanssa. Jokerit tarvitsevat ykkös- tai kakkosketjun keskelle sellaisen jätkän, jonka hyökkäyspään avuilla saadaan koko ketjun pelaaminen sille tasolle, jossa tehoja syntyy. Samalla tämän sentterin tulisi olla oman yv-kentällisensä kapellimestari. Mun mielestä DeSimonella on tähän matkaa vielä todella, todella paljon. Toisaalta DeSimone tuskin on niin kallis kaveri, että sopimus estäisi lisäsenttereiden hankinnan kauden myöhemmässä vaiheessa mikäli tarve näin vaatii. Paljon on kaverissa sellaisia ominaisuuksia, joista Jokereiden rosterissa on pulaa. Jos saa petrattua heikkouksiaan kauden edetessä on DeSimone varmasti käyttökelpoinen sentteri. En silti laittaisi vastaan mikäli Jokerit sainaisi selkeän profiilisentterin.

Giroux

Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Eipä ollut kummoinen esitys tänään. 20 minuuttia pelattiin ja 40 minuuttia puolustamista/varmistamista/jotain muuta. Lämsä tosin totesi haastattelussa pelin jälkeen, että ensimmäisen erän jälkeen katosi pelistä rytmi täysin ja siltä se näytti tänne kotikatsomoonkin. IFK oli vain yksinkertaisesti niin huono, etteivät saaneet hyökkäysalueella mitään mainittavaa aikaiseksi.

DeSimone pelasi varmaan parhaan pelinsä tänään ja alkaa nostamaan osakkeita omissa silmissäni. Se on sitten eri asia, että riittääkö nuo näytöt valmennukselle.

Kousa pelasi myös hyvän pelin ja näytti miksi hänet on Jokereihin hankittu. Vahvaa kiekon ylöstuontia jalalla ja tarjoili myös pari läpiajoa kovilla syötöillä. Vähän hazardi omissa, mutta korvaa sen loistavalla hyökkäyspelaamisellaan.

Irving pääsi loppujen lopuksi aika helpolla tänään, mutta nollapeli on aina mainitsemisen arvoinen asia. Onko meillä koskaan aikaisemmin kukaan maalivahti nollannut mitään tiettyä joukkuetta 180 minuuttia putkeen?

Steegil

Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Pitää vain toivoa että toi pelin surkeus ekan erän jälkeen johtui vain siitä, että valmennusjohto halusi säästellä pelaajia kovassa otteluruuhkassa. Vähän varkain päästiin myös 3-0 johtoon, ekassa maalissa kävi älytön tuuri ja 2-0 ja 3-0 maalit johtuivat enimmäkseen IFK:n pelaajien järkyttävistä virheistä.

Simo pelasi mielestäni hyvin. Jos otteet jatkuvat tai paranevat tähän malliin niin miehestä saadaan liigaan hyvä pelaaja.

Detritus

Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
...Vähän varkain päästiin myös 3-0 johtoon, ekassa maalissa kävi älytön tuuri ja 2-0 ja 3-0 maalit johtuivat enimmäkseen IFK:n pelaajien järkyttävistä virheistä.
Mitenköhän ne maalit pitäisi tehdä, että kelpaisi? Ensimmäinen maali oli tyypillinen YV-maali: Viivalta kiekko maalille, ja maskimiehet ohjaa, tällä kertaa tosin kropalla, mutta mitä sitten?
Toinen satanolla aloitusvoitto ja Mosesin maailmanluokan viimeistely.

Kolmas oli Hahlin ja Karalahden näytös, jossa järkyttävän virheen tekijä oli sitten kai Eero Somervuori, jonka Jere oli hetkistä aikaisemmin taklannut ulos tilanteesta. Hieno maali, jossa syöttöketju meni suunnilleen näin: Karalahti-Hahl-Karalahti-Hahl.

Mulle ainakin kelpaa. Se, että peli oli taputeltu jo eka erän vartin jälkeen oli vain ja ainoastaan Jokereiden hyvyyttä verrattuna IFK:n sekaiseen laumaan.

Deko

St. Louis Blues
Säästelyn ymmärrän kyllä kun huomioi tämän otteluruuhkan. Pistesaldon kannalta on ihan sama päättyykö peli 6-0 vai 3-0, mutta tänään säästetyt energioilla voi kenties joku alkavan viikon tiukempi peli kääntyä Jokereiden eduksi.

Avauserä oli kuitenkin fantastista kiekkoa ja DeSimone näyttää pelimieheltä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

faro

Fantastinen avauserä, kaksi seuraava tylsää puolustamista. Helppo voitto kuitenkin tuli, mutta kyllä se näin katsojan näkökulmasta on tylsää katsoa kaksi erää tuollaista Hanlon kiekkoa.

Tuoppi

Kyllä sitä peliä "pilasi" myös IFK. En näe että tuo aseettomuus pelkästään jokereiden puolustamisesta johtui. Luovuttamisen makua oli ilmassa vaikka oli kaksi erää aikaa.

Steegil

Maalit kelpaavat aina ihan sama minkälaisia, mutta mielestäni pitää osata katsoa myös tuloksen taakse. 3-0 asema ekan erän jälkeen oli enemmän kuin sopi toivoa sillä esityksellä. Ei Jokerit mitenkään mahtavan hyvä ollut ekassa erässä.

Micqou

Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)

Ollaan kyllä katseltu sitten ihan eri peliä. Mielestäni Jokerit vei avauserää miten halusi ja paikat oli vielä muutamaan lisämaaliinkin. Toki joskus noista paikoista olisi voinut mennyt yksi tai kaksi vähemmän sisään, mutta tänään pomppi näin ja hyvä niin. Erää kuitenkin vietiin ihan 100-0.

faro

Tarkoitankin tässä nyt sitä, että näin katsojan näkökulmasta Jokerit olisivat voineet painaa taululle 10-0 lukemat, eikä laittaa liinoja kiinni.

AC/DC MAN

Jokerit, Manchester United
Eka 20 minuuttinen oli todella hyvää jääkiekkoa Jokereilta. Otettiin isännän ote jäällä ja oltiin hyvällä liikkeellä pelissä. 3-0 maalin jälkeen tuli ehkä pieni hyvän olon tunne ja naapuri joukkue otti otteen. Se oli se toisen erän eka jäähy. Olikohan ajassa 20.24. Sen jälkeen Hifk tuli kovaa ja hallitsi ekan kympin peliä.

Jokerit ei päässy mihinkään ja otti vaan hyökkäyksiä vastaan, mutta onneksi Leland Irving oli hyvässä vireessä ja nappas kiekkoja kiinni. Tyyli on tottakai vapaa, että millä voitetaan, onneksi yksí hyvä 20 minuuttinen riitti voittoon ja pidettiin vastustaja 0 maalissa.

Mutta kyllä pitää peliä parantaa. Tälläinen peli mitä pelattiin 2 erää ei saa toistua. Turhaa pakiteltiin. Hyvä että kumminkin että saatiin voitto, siitähän kumminkin Liigassa pelataan.

Hande75

LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jokerit sai lentävän lähdön kotonaan lauantain kirvelevän, mutta odotetun tappion jälkeen. Aavistin pahaa lauantaina, että Lukko tekee lukot lopussa ja niin tekikin.

Luisteltiin hyvin 20 min ja kiekko teki työn. Maalien edessä oltiin herroja. HIFK:n vaisuutta ja Jokereiden hyvyyttä, mutta tempo oli kova. Tällä kaudellakin yv-peli tullee olemaan Jokereiden vahvuus. Isoja ja vahvoja maskimiehiä sekä tarkka-ampujia viivalla. Tappava yhdistelmä.

Lopuista eristä jäi enemmän sellainen pelailun maku, vaikka pari maalipaikkaa olikin. Typeriä jäähyjä ei saa ottaa, vaikka haluttaisiin kokeilla av-pelin toimivuutta. Se voi sattua omaan nilkkaan.

ARGM

Jokerit?
Pieni ärsyttävä tekijä on jokereilla omaan silmään ollut jo Westerlundin viimeisimmän visiitin jälkeen, nimittäin johdossa liinojen kiinni vetäminen. Jotenkin mulla on ollut semmoinen kuva että jos jokerit on 1. erässä kolmella maalilla johdossa, 2. erässä kahdella tai viimeisessä yhdellä niin liinat lyödään täysin kiinni eikä niitä saada ikinä enää auki jos vastustaja joskus onnistuu tasoittamaan.

DeSimone sopii tähän tyyliin kuin jyväskyläläinen traktoriin, mutta toivoisin että sieltä tulisi joku A-luokan hyökkäävä sentteri jonka avulla voidaan tosiaankin lopettaa pelit pienimmistäkin vastustajan virheistä, tällä puolustuksella ja laitureilla on jopa varaa tinkiä puolustuspään taidoista.

Giroux

Muutama päätelmä Lahden pelistä:

- AJ sivuun, ei vakuuta ollenkaan.
- Irving on edelleen kingi, maalille ei voinut mitään koska Smolenak sai hakata reboundin rauhassa sisään. Rankkareissa parantamisen varaa.
- DeSimone nostaa osakkeita jälleen, hieno alustus Ridan maaliin ja muutenkin pirteänoloista pelaamista. Pari turhaa jäähyä tosin.
- Rightin miehet Kousa ja Karalahti joukkueen parhaat pakit. Myös Dehner oli hyvä.
- Jengi on kädetön kuin mikä, ylivoima oli pääasiassa täyttä paskaa.

Mordjinn

Muutamat huomiot Lahden jälkeen:

- Irving hoitaa pestinsä erinomaisesti. Välillä torjuu eteen, mutta kontrolloidusti niin että pakit pääsevät siivoamaan. Tiimityötä.
- Kousa ja Karalahti ovat kyllä jäätävän hyviä. Loistavia hankintoja jos pelkästään pelillistä panosta mitataan. Eronen taas sen sijaan vaeltaa varjojen mailla hyökkäyspäässä ja ryssi tänään avopaikan täydelliseen jäätymiseen.
- Lopputulos on hyvä siihen nähden että Hahl oli Jokereiden ainoa oikea sentteri tänään jäällä.
- J.Tyrväisen ja Moseksen täytyisi välillä antaa muidenkin koittaa ratkaisuja. On hienoa että halutaan kantaa ratkaisijan viittaa, mutta usein se yksi helppo syöttö avaisi paljon paremman paikan jollekulle muulle.
- A.Tyrväinen on täysin pihalla pelisysteemistä ja Lahdella on betonia punteissa. Kyllä se siitä, mutta näiltä äijiltä ei hirmusti kannata odottaa ainakaan kuukauteen.
- Ruutu on todella hidas ja näillä otteilla todennäköisesti kallein neloskentän nobody liigassa. Toisaalta nämä matsit ovat todennäköisesti niitä jotka Rudyä vähiten nappaavat. Paremmin pitää kuitenkin pelata, kiitos.
- AV ekan erän jälkeen erinomaista. YV järjetöntä skeidaa. Sitä melkein toivoi että Pelicans ei olisi ottanut jäähyjä.

Deko

Puolustus- ja maalivahtipeli toimi tänään jälleen ihan hyvin, mutta hyökkäyspelaaminen oli silkkaa paskaa, vähät paikat syntyivät pääasiassa yksilösuoritusten kautta. Teräväistä on ikävä, samoin toinen huippusentteri olisi kiva yllätys. DeSimone tosin parantaa otteitaan peli peliltä ja sai pistetilinkin auki.

Infinity

Jokerit, maajoukkue
Pikkaisen tuntuu pojilla olevan vielä pelisysteemi hakusessa, taso ja rytmitys heittelevät huomattavasti erien välillä. Hyökkäys kaipaa Teuvoa takaisin, etenkin YV näyttää varmasti aivan erilaiselta Teuvon palattua. Lindbohmin ottaisin ensi matsissa kokoonpanoon, AJ on ollut selkeästi jo vanhan oloinen kentällä ja liian helposti myöhässä tilanteissa. Eronen ei ole pystynyt kehittymään lainkaan, tänä päivänä ei todellakaan näytä mj- tai NHL-pakilta. Ovatko sitten Kousa ja Karalahti lisäämässä henkistä painetta vai mikä on ongelmana, toivotaan että helpottaa.

Steegil

Puolustus ja Irving vakuuttavat, mutta kyllä täytyy ihmetellä millä tavalla Tyrväisen veljekset ovat paikkansa ylivoimasta saanneet. Hahl ja Ruutu näiden veijareiden tilalle siihen ylivoimaan ja vähän äkkiä.

Valle

Helsingin Jokerit. SJK.
Jälleen kerran yksi tuskainen reissu Lahteen ja totutusti tukkaan rankuilla.
Avaus erässä hiihdettiin perässä jatkuvasti. Ei löytynyt tunnetta ja virheitä urakalla. Jäähyily alkoi jo avauserässä- Pelsujen yv oli jatkuvasti vaarallinen ja siitä syntyi Smolenakin 1-0. Mitä vittua tekivät Niemi Ja Dehner? 3 kertaa pääsee hakkaamaan vapaasti. Ei tainnut olla koko erässä ainuttakaan paikkaa Jokereilla. Toinen erä päästiin aloittamaan yv:llä ja eiköhän otteluketjussa haukkumani Rita pistä sisään avopaikan De Simonen hyvästä syötöstä. Hyvää painetta tämän jälkeen ja paikat johtomaaliin. Sitten alkoi järjetön jäähysuma jota ei voi käsittää. Toki helposti tuli jäähyjä, mutta myös omaa tyhmyyttä. Av toimi kyllä hyvin vaikka oli pitkiäkin pyörityksiä. Jälleen oma peli sössiitiin jäähyihin. Moses oli pirteä toisessa erässä ja oli pari paikkaa johtomaaliin. 3 erään painotettiin jäähyttömyyttä ja peliä pelattu 30 s ja boxi aukeaa heti. 3 erä oli myös todella sekavaa peliä. Ylivoima oli täyttä paskaa läpi illan ja lähinnä aiheutettiin omiin vaaratilanteita lepsulla pelaamisella. Juhani Tyrväinen pyörittämäsää yvtä, ei kyllä paljon naurata. Jatkoaika taisi olla meiltä illan paras erä, mutta noilta puukäsiltä on turha maaleja odottaa. Rankuissa heräsi toive kun Kousa pisti maaliin ensimmäisen, mutta aika nopeaa toiveet sammui kun kaveri onnistui. Illan huipensi valmennuksen ratkaisu laittaa Tomi Mäki 3 rankkuun.

Pelaajista jälleen parhaat olivat samat kun aiemmissa peleissäkin eli Kousa, Karalahti ja Irving. Karalahti ei tee virheitä ja Kousa on äärimmäisen kiekollinen ja hyvin liikkuva. Irving oli vakuuttava eikä maalille voinut yhtään mitään. Rankuissa näyttäisi olevan heikko kohta, tosin Pelsujen rankut olivat hyviä. Moses oli pirteä välillä muttei koko pelin ajan. De simone on vaikea tapaus, välillä mies väläyttelee ja välillä katoaa kuvasta. Myös täysin typerä jäähy 3 erän alussa.

Puolustajista pari Niemi-Dehner oli jatkuvasti vaikeuksissa omissa ja pääasiassa Niemen takia. Ei riitä enää liike ja ei paljon muukaan. Lindbohm vaan ylös seuraavaan peliin. Suurin ongelma on sitten näissä meidän puukäsissä. Missä olivat herrat Lahti, Hardt, A Tyrväinen, Ruutu ym...
Juhani Tyrväinen pyörittämässä ylivoimaa. Voi hyvänen aika sentään vaikka Julle on kehittynyt niin ei kuitenkaan noin paljon. Pääasiassa Järkyttäviä ratkaisuja ja taidon puuttuminen oikeen huokuu miehestä. Ehkä Lämsä näkee hänessä jotain potentiaalia, mutta itse en näe. Hardt ole lähelläkään toissa kaude tasoa. Huomannut miestä pelissä kertaakaan muuta kun jäähyn muodossa. Lahti on taas varjo entisestään, Ei kulje putki, laukaukset ovat pehmoja ja muutenkin pelissä ei järjen hiventä.

Niin kun kauden alussa ennakoitiin niin puolustus on pitävä ja omiin ei montaa mene per peli. Valitettavasti myös hyökkäyksen osalta on ennakot pitäneet paikkansa. Maalintekopaikat ovat vähissä koska senttereiden taso ei vaan riitä ja sitten kun niitä saadaan niin puukädet sutivat ohi. Ylivoima on ymmärettävästi täyttä paskaa, ehkä siihen saadaan parannus kun Teukka palaa. Alivoima näyttäisi toimivan ihan hyvin tässä vaiheessa, mutta voiko siihenkään olla tyytyväinen kun otetaan niin järjettömiä jäähyjä? Taitaa olla niin että tällä kaudella monta peliä menee rankuille koska ei paljon tehdä eikä myöskään luovuteta. Nyt Hjallis se sentteri kehiin tai kaudesta tulee helvetin pitkä...

Hande75

Alivoimapeli on ollut kohtalaisen tiivistä ja uhrautuvaa, vaikka eilen yksi menikin, kun Smonelak vai Smolenak ihan sama (anteeksi) sai ihan rauhassa keskellä neliötä hakata kiekkoa.

Miksi Jokerit ottaa mielestäni niin typeriä jäähyjä, kun olla ja osaa. Ei mitään järkeä.

Vaarallisin jokeri on ollut Steve Moses. Hänellä riittää vauhtia ja juonikkuutta. Hyökkääjät tarvitsevat nyt pari hyvää onnistumista. Tuntuu, että hyökkäys on nyt toivotaan-toivotaan koheltamista ja sohimista.

Voin esittää täyden tukeni puolustuspeliin tasaviisikoin ja maalivahtipeliin. Bob on top.

Seesam

HIFK
Katsoin eilisen Jokereiden ottelun ja päätelmäni siitä ovat täysin samanlaiset kuin mitä ne olivat Jokereiden ensimmäisen ottelun jälkeen:

Minä katsoin Jokereiden eilisen pelin ja en minä jokerikannattajana olisi hirveän huolissani, sillä pelistä löytyi niin paljon hyviä elementtejä, että kyllä noilla voittoja napsitaan, no doubt. Hyökkääjistö on Jokereiden ''murheenkryyni'' jos, jotain pitäisi voivotella, sillä sieltä ei tosiaan liiemmilti löydy taitoa mikä saattaa sitten, joissain otteluissa eskaloitua juuri nähdyllä tavalla, eli paikkojen tuhrimisena.

Mutta noin muuten Jokereiden pelaaminen näytti todella valmiilta, kuten sen kuuluukin saman rungon pelatessa yhdessä kolmatta kauttaan.

Teräväisen puuttuessa kokoonpanosta tuo taitovaje hyökkäyksessä korostuu entisestään, mistä johtuen Jokereiden peli on ollut aika lineaarista kiekottelua. Kentällä ei ole nähty sitä ''jokerimaista'' juonikkuutta, josta seurankannattajat haluaisivat olla ylpeitä (?), vaan kentällä on kurvaillut tiivistä puolustuspeliä pelaava romuluinen Jokerit. Mielestäni Jokerit kamppailevat runkosarjan sekä koko liigan voitosta, sillä niin hyvällä mallilla se peli on kuitenkin loppujen lopuksi ja materiaali on varsinkin puolustajien osalta niin huikea, että eihän tässä voi muutakaan odottaa. Vaara Jokereiden menestymisen osalta piilee mielestäni edelleen pelaajien sitoutumisessa: mitä jos peli ei jossain välissä kuljekaan? Miten Jokereiden tähtipelaajat osaavat suhtautua siihen? Onko jokainen kovan liksan pelaaja valmis koko kauden ajan pelaamaan pienemmässä roolissa kuin normaalissa tilanteessa? Miten sopimuksettomuus vaikuttaa keväänotteisiin?

All in all, Jokereilla on pullat hyvin uunissa ja en jokerikannattajana aukoisi ranteitani. Meillä taas on asiat ''vähän'' eri mallilla.

PS. Moses tulee (terveenä) takomaan hirveät tehot tänä kautena.

Cobol

Suomalainen jääkiekko
Jokerien hyökkäyspelaamisen rakenneongelma näkyy kun lähestytään omalta alueelta keskialuetta ja ylitetään se. Sen jälkeen hyökkäys ei yksinkertaisesti toimi pelitapamielessä ja on pelkästään osaavien yksilöiden varassa. Kuinka paljon kyse on siitä, että Lämsän pelitapa edellyttää kahta tasokasta kärkisentteriä jotka pystyvät tekemään a) itsensä pelattaviksi kun kiekko on Kousalla, Karalahdella tai Erosella ja b) kuinka paljon kyse on siitä, että Lämsän pelitavassa hyökkäyspelaamisen rakenne on vaillinainen ja kehityksen asteella sekä c) molemmista.

Aika näyttää. Juuri nyt Jokerien hyökkäyspelaaminen on kuitenkin kuraa ja se heijastuu myös ylivoimapelaamiseen vaikka viivalla on millaisia maestroja tahansa.