Lukko kaudella 2013–2014

  • 503 811
  • 1 494

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kyllähän Raymondin huolen tavallaan voi allekirjoittaa, vaikka itse pitää tunnustaa, etten sekuntiakaan ole pelejä vielä tällä kaudella nähnyt.

Lukko on tunnetusti seura, jossa maalivahdin on pitänyt onnistua hyvin. Paineita on aina annettu, ehkä välillä hieman ilman syytäkin. Onhan noita kaikenmaailman mika häkkisiä, vai oliko se Pasi, ollut Lukossa yrittämässä ja kaikki muistavat lopputuloksen.

Kuten tuossa jo muutamat mainitsivat, try-out pelastaa paljon. Joskin samaan hengenvetoon on kysyttävä, mistä Lukko löytää mahdollisen korvaajan jos Zapolski osoittautuu vesiperäksi?

Monella NHL-seuralla kylläkin taitaa olla viisikin nimeä tolppien väliin, joten sitten kun siellä nokkimisjärjestys alkaa selvitä, saattaa joku hyväkin jätkä lähteä Eurooppaan AHL:n sijaan.

Try-out ykkösveskari ja täysnoviisi maalivahtivalmentaja. Eihän tuo yhtälö todellakaan ole mikään optimaalinen lähteä kauteen.

Mutta katsellaan, kun ei muutakaan voida.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tänään esimerkiksi 2-1 voittomaalissa en voi ymmärtää mitä Zapolski edes yritti? Mahallaan ollessa ei peitä maalista hirveän paljon sanoo järkikin...

Eiköhän Zapolski ollut maissa edellisestä tilanteesta johtuen. Maalia on vaikeaa laittaa Zapolskin piikkiin kun puolustajilta unohtuvat äijät maalin edessä.

Mielestäni hyvä peli tänään Zapolskilta. Sijoittuu jo paljon paremmin. Jalat ovat todella nopeat. Reboundeja kyllä antaa aika paljon, joten pakkien pitää olla hereillä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Laitetaan nyt tähän ketjuun. Elikkä Urheilusanomien ennakossa Lukko oli rankattu sijalle 5.

Tässä muutama omasta mielestä mielenkiintoinen kohta jutusta:

- "Lukko tavoittelee tällä kaudella kaudella tuplamestaruutta: Kanada-Maljaa ja ikämiesten SM-titteliä."

- "Tuottavatko suuret satsaukset hedelmää" ? " Risto Dufva sai haluamansa: Lukko hankki suurella rahalla nipun kokeneita voittajatyyppejä. Nyt on näytön paikka. "

- "Kaikki nämä pelaajat halusin. Täällähän valmentajat ovat aina koonneet joukkueen, näin olen ymmärtänyt. Yhteistyössä Hannu Vanhatalon (pelaajakoordinaattori) kanssa, Dufva täsmentää. "

-"Tämä pelikirjajuttu on ampunut yli mediassa. Meillä ei ole paljon pelikirjoista. Tietysti jokaisella joukkueella on oma systeeminsä, jota yritetään noudattaa. Yksilöiden tekeminen on pelitapaa tärkeämpää". Toni Koiviston haastattelusta.

- "Nummelinin lähipiirissä hämmästeltiin, pitäisikö tämän pelata TPS:ssa pienemmällä korvauksella kuin esimerkiksi keskushyökkääjä Tero Koskirannan. (TPS:n pelaajabudjetti tosin liki 900 000 euroa Lukkoa pienempi)

-Nummelin oli itse ottanut yhteyttä Lukkoon, kun neuvottelut TPS:n kanssa kariutuivat.

- Pelaajabudjetti on nostettu 2 750 000 euroon (+ 150 000 euroa). Tuo on Liigan 4. suurin.

- Tähtiä Lukossa oli 1 kpl (Nummelin). Tulevia tähtiä 1 kpl (Saarela). Luottomiehiä 8 kpl (Zapolski, Mikkola, Honkaheimo, Zalewski, Koivisto, Tukonen, Uusikartano ja Vahalahti).
 
Viimeksi muokattu:

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Omasta mielestäni Zapolski pelasi tänään vahvan pelin. Kummassakaan maalissa en nähnyt Zapossa vikaa. Eka maali tuli maalinedussählingin jälkeen ja toisessa maalissa se kiekko pomppasi nähdäkseni jotenkin ihmeellisesti Smolenakille, joka sitten sattui olemaan niin vapaassa paikassa että siitä ei yksinkertaisesti onnistunut epäonnistumaan (tosin Viirlas tässä mahdottomassa onnistui erää aikaisemmin). Mutta tosiaan olisiko niin, että Pelicans-pelaaja olisi vetänyt maalia kohti, Zapo reagoinut, veto pompannut Lukon pakista Smolenakille jolla oli helppo työ pistää kiekko pussiin. En nyt varmaksi sano että se näin meni, mutta jotain erikoista tuossa Smolenakille siunaantuneessa paikassa oli. Harmi kun en ollut ihan skarppina ko. tilanteessa.

Eniveis, ainakaan tämän pelin perusteella Lukolla ei tällä osastolla mielestäni ole mitään hätää. Eikä sen puoleen vissiin Sveitsin reissun perusteellakaan. Ei me varmaankaan mitään liigan kärkipäätä olla mv-osastolla, mutta ei Lukon kyllä siihen pitäisi kaatuakaan. Eteensähän tuo torjuu melko runsaasti, mutta ei sen pitäisi Lukon pakeille mikään uusi juttu olla, nimittäin viime kaudella se yks Pete torjui kanssa aika paljon eteensä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä mieltä, olisikohan mahdollista saada joku Kauvosaari, Kangasmäki, Koski akselilta vähän pidemmäksi aikaa lainalle tänne Vaasaan? Näyttäisi teillä olevan melkoisen laaja hyökkäyskalusto ja meillä olisi sentteripuolella vajetta. Yhteistyötä on ennenkin tehty Rauman ja Vaasan välillä, joten tuli tällaista mieleen.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pakko palata vielä tähän maalivahtiasiaan. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Setänen taistelee tosissaan ykkösmolarin paikasta, mikä on oikein hyvä asia.

Milloin Lukon maalilla on viimeksi ollut kilpailua kunnolla? Tarkoitan kunnon kilpailulla sitä, että molari vaihtuu hyvien eikä huonojen esitysten takia. Eli molemmat pelaavat suhteellisen hyvin niin molemmille on pakko antaa mahdollisuus.

Olen edelleen hieman huolissani maalivahtitilanteesta lähinnä Zapolskin tyylin ja Setäsen kokemattomuuden takia, mutta positiivisena pidän juuri tuota kilpailua. Olisi hieno nähdä Raumalla kilpailua ykkösmolarin tontista kunnolla! Maalivahditkin nauttivat tilanteesta enemmän, kuin siitä että laitetaan maaliin vain sen takia, että jompi kumpi on pakko.

Otetaan muutama esimerkki tilanteista: Engren ja Leggio mestaruusvuonna, Wallinheimo ja Tuokkola mestaruusvuonna.

Aikasemmin totesin, että pitäisi olla ns. selkeä ykkösvahti, joka on liigan kärkeä, mutta otan sitä hieman takaisin. Kaksi hyvää taisteluhenkistä maalivahtia käy, kaksi huonoa/keskitasoa=katastrofi.

Täällä on nyt mainittu myös siitä, että omissa on soinut harvinaisen vähän. Heitänkin nyt kysymyksen ilmoille, onko RD:llä mitään asiaa tämän suhteen varsinkaan kun maalivahdeilta ei ole odotettu mitään suurenmoista? Joko RD:n JYP aikainen puolustaminen alkaa näkyä? Vieläkö porukka on potkujen kannalla? Toki on aikaista puhua, mutta silti.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Stachin sopimus on irtisanottu yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran kesken. Ei mikään yllättävä uutinen, kun oli jo pari viikkoa hakemassa uusia tuulia kasvattajaseurastaan.

Stach ei jatka Lukossa | Rauman Lukko

Peliaika olisi varmaan jäänyt ihan nollaan ilman massiivista loukkaantumissumaa.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun kun tulevaa kautta koskee.. Tämän päiväisessä Turun Sanomissa on juttua mikä koskee Vahaa, Numppaa ja muita Turkulaisia. Ei mitään ihmeellistä mutta jos jotain kiinnostaa ja käsiinsä lehden saa niin voi lukaista..
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun kun tulevaa kautta koskee.. Tämän päiväisessä Turun Sanomissa on juttua mikä koskee Vahaa, Numppaa ja muita Turkulaisia. Ei mitään ihmeellistä mutta jos jotain kiinnostaa ja käsiinsä lehden saa niin voi lukaista..

Pystytkö laittamaan referaattia?
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pystytkö laittamaan referaattia?

Nummelin:
Iloisin ja odottavin mielin uuteen kauteen taas lähden. Pelaaminen tuntuu edelleen kivalta. Olen sopeutunut uuteen ympäristöön oikein hyvin, minulla ei ole mitään valittamista.

Vaha:
Ehkä se olikin suurin syy seurasiirtooni (TPS:n vakiokalustoon kuuluminen). Asiat alkoivat olla liian tuttuja ja roolini joukkueessa samanlainen vuodesta toiseen. Halusin näyttää, että minussa asuu vieläkin jääkiekkoilija. Lukossa sen osoittaminen tuntuu olevan helpompaa.

AUK ja Vaha kuuluvat liigan aliarvostetuimpiin pelaajiin, tämän myöntää myös Dufva. -Olen erittäin iloinen, että he pelaavat meillä.

Tuossa kai ne tärkeimmät.. muuten yleistä liirumlaarumia kimppakyydeistä ja asumisesta... Dufva vielä mainitsi ettei hankintojen ikää katsella vaan pitää olla nopea kun tilaisuus tulee..
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Dufva: Ei rotaatiota, jos peli toimii | Kiekkoareena

Täällä olen itsekin huudellut rotaation perään ja ihmetellyt kun RD ei siihen perusta. Tässä vielä vahvistus, että turha enää tuosta puhua. Viime kauden tapaan RD ei tule rotaatiota käyttämään, vaan samat miehet istuvat katsomossa pelistä toiseen.

Tuo on minusta siinä mielessä heikkoa asia, että laajaa rosteria ei päästä hyödyntämään. Omasta mielestä 3-4 ketjussa pitäisi hyökkääjiä kierrättää, jotta tuoreus ja kilpailutilanne pysyy yllä. Sama koskee 5.-6. pakkia. Tämä pitäisi tehdä, vaikka voittoja tulisikin.

Nyt kun miehiä alkaa kuukauden sisällä palata sairastuvalta, lienee järkevintä ulostaa vielä 1-2 hyökkääjää. Kauvosaari? Kangasmäki? Koski?
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tulkaahan bojat katsomaan miltä näyttää kun mestaruusviiri nostetaan hallin kattoon. Hieno avaus Lukon kaudelle! Halli on loppuunmyyty ja Lukolla taas rosteri täynnä kalliita kiekkotaikureita. On se kyllä ihme jos ette tänäkään vuonna pärjää. Tervetuloa Isomäkeen ja hyvää kauden avausta!
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dufvan kommentista tulee mieleen vanha viisaus: voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Eli jos homma toimii. Kaikki eivät tule olemaan tyytyväisiä mutta sellasta se on.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Viime kaudella homma ei toiminut ja silti rotaatio oli kiven takana. Yksi luisteli ympäri kaukaloa koskematta kiekkoon, yksi yritti tehdä maalia mut ei tarvittu sitä maalia ja eräs koomaili puoli kautta pakkina. Hieman aikaisemmin voisi toimimattomuuteen reagoida.

Tämä vaan ei tiedä hyvää Virtaselle, Viirlakselle ja Tommilalle. Pistää vaan enemmän ihmettelemään Generouksen jatkosopimusta.
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin no, toinen vaihtoehto on rotaatio, toinen taas lainat Mestikseen. Uskoisin, että mieluummin vilttimiehet käyvät pelaamassa isoja minuutteja Mestiksessä kuin istuvat Raumalla katsomossa. Mihinkään Mestis-seuraan Lukolla ei kai ollut mitään diiliä? Onko tänä vuonna sitten näissä suuntana Vaasa, Turku, Lempäälä vai joku muu?
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Niin no, toinen vaihtoehto on rotaatio, toinen taas lainat Mestikseen. Uskoisin, että mieluummin vilttimiehet käyvät pelaamassa isoja minuutteja Mestiksessä kuin istuvat Raumalla katsomossa. Mihinkään Mestis-seuraan Lukolla ei kai ollut mitään diiliä? Onko tänä vuonna sitten näissä suuntana Vaasa, Turku, Lempäälä vai joku muu?

Tämäkin on totta, mutta...

Tämä vaatisi ihan omaa farmijoukkuetta. Sellaista sopimusta, että Lukko määrää ja tähän tuskin mestisseurat suostuu. Eikö Vaasan suunnalta muinoin itketty, kun Lukko pyysi pelaajansa takaisin. Näin ainakin muistelen. Ei siinä mitään jos homma toimii Lukon etujen mukaisesti. Mestisseurat tietysti ajaa omia etujaan. Miksei ajaisi?

Virtasten ja Viirlasten paikka ei tosin ole Mestiksessä vaan Liigassa ja vielä pelaavassa kokoonpanossa. Tulevaisuutta ajatellen näiden pitäisi ajaa Generouksen ja Jaatisen ohi joka ilta.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko,Colorado, Bayern München ja MYPA
Kun tuota joukkuetta vihdoin pääsee lukemaan ennen virallista ottelua, niin onhan meillä helvetin kova hyökkäysarsenaali. Tuohon kun vielä lisätään terve Nurmi kaupantekijäistä, niin huh huh. Puollustus on kaikkien ollessa kunnossa myös luokkaa loistava.
Mielestäni kauden alussa ei ole huolta onnistuuko ykkössentterimme vai ei. Suurin huolenaihe maalivahtipelin lisäksi on se, että juoukkueesta puuttuu "poliisi". En tarkoita mitään mallia Hifk, mutta kyllä tuossa joukkueessa on niin paljon satuttamisen arvoista, että mielelläni näkisin yhden generoussin kentällä.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kyllä esim. Riska Bros. ja vaikka Honkaheimo hoitaa ne vähäiset poliisin hommat mitä 1ügassa tarvitaan. Genematin lisäksi.

Turha noita on juuri enempää mukana roikottaa. Kangasmäkikin osaa sen verran painia kuin on tarvis.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voiko joukkueen haukkua jo tässä vaiheessa kautta? Okei no ei tehdä sitä täysin, mutta tokan erän loputtua fiilikset on samat ku Suomi-Usa ottelun ensimmäisen erän jälkeen olympialaisissa.

Peli on ollut oksettavaa. Yhtään maalipaikkaa Lukko ei ole saanut, ei edes laukauksia 4metrin etäisyydeltä. Uskomattoman huvittavaa. Onko joukkue oikeasti noin huono vai näenkö pahaa unta?

Zapolski on ainakin vastannut epäilijöille, joihin itsekin kuuluin. Hyvin on pelannut vaikka 4-0 tilanne.

Sitten se puheen aihe mikä on ollut jo monta vuotta: Miten joukkueen huonoin pelaaja voi olla joukkueen kapteeni? Otto Honkaheimo ainakin -2 tänään. Huhtasen maalissa hävisi luistelussa 100-0 eikä edes voimalla pystynyt kompensoimaan. Sitten 4-0 ylivoimamaali: Honkaheimo menee takatolpalle vartioimaan näkymätöntö miestä ja näin vapaana oleva mies iskee kiekon reppuun. Honkaheimosta ei ikinä ole liigatason pelaajaksi PISTE.

Eka matsi, mutta silti aivan käsittämätöntä, miten voidaan olla näin paljon perässä Ässiä. Pelaajabudjettikin Lukolla huimasti suurempi.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Pakkikaupoille tässä on lähdettävä. Ei riitä pakisto, ei.

Honkaheimo ja Mikkola ovat surkeita. Tikkaselta on voimat loppu. Viirlaksen ja Tommilan taso ei riitä. Nummelinin vahvuudet on hyökkäyspäässä, mutta sinne ei päästä.

Varaan oikeuden perua sanani, jos huomenna peli sujuu paremmin ja tämän päivän paskuus menee vain porilaisten alkuhurmoksen piikkiin.
 

Ketunkolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
Otetaan nyt ihan rauhassa. Runkosarja kestää 60 ottelua eikä 60 minuuttia. Täällä on porukka mestaamassa itsensä ja kaikki pelaajat, jotka ei saa jotain aikaiseksi heti ensimmäisen matsin jälkeen. En ole Lukon suoritukseen tyytyväinen, en todellakaan, mutta tuossa ryhmässä on sellainen potentiaali, että on ihan naurettavaa tämmöinen negailu ensimmäisen runkosarjapelin jälkeen.

Itse olen sitä mieltä, että Jaatisen olisi pitänyt tänään pelata. Vaikka ei ole mikään pisterohmu, niin olisi varmasti laittanut kaveria kumoon maalin edustalla ja maalinedustalla ei olisi patapaidat tehnyt mitä lystää.

Katotaan sitten ensimmäisen maaottelutauon jälkeen, että miltä tilanne sitten näyttää.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Pakkikaupoille tässä on lähdettävä. Ei riitä pakisto, ei.

Honkaheimo ja Mikkola ovat surkeita. Tikkaselta on voimat loppu. Viirlaksen ja Tommilan taso ei riitä. Nummelinin vahvuudet on hyökkäyspäässä, mutta sinne ei päästä.

Varaan oikeuden perua sanani, jos huomenna peli sujuu paremmin ja tämän päivän paskuus menee vain porilaisten alkuhurmoksen piikkiin.

Meidän maali sarakkeessa on 0. Kiekko ei ollut hallussa oikeastaan kertaakaan punaisen jälkeen. Surkea esitys hyökkääjiltä. Eipä muutkaan, mutta ei kyllä hyökkääjätkään.

Lisätään nyt vielä, että viime kaudella tuli kuudesta ekasta turpaan. Sitä ei sitten koko kautena saatu kiinni. Kyllä kausi alkaa ihan ekasta runkosarjan pelistä.Näistä ekoista peleistä yleensä saadaan niitä tarkeitä kevään pisteitä hieman helpommalla. Ikävä kyllä tänään Lukko oli ne helpot pisteet.
 

Lupine

Jäsen
Lukko ostaa pakkeja, kun maalisarake näyttää pyöreää nollaa? Ei sillä, kyllähän tuo Lukon pakisto oli pelkkä vits itänään, mutta niin oli hyökkäyskin.

Saas nähdä, kuinka kauan Risto setä antaa Riska - Riska - Sipiläinen ketjun olla kasassa, kun katsomossa odottaa nälkäisiä äijiä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko ostaa pakkeja, kun maalisarake näyttää pyöreää nollaa? Ei sillä, kyllähän tuo Lukon pakisto oli pelkkä vits itänään, mutta niin oli hyökkäyskin.

Saas nähdä, kuinka kauan Risto setä antaa Riska - Riska - Sipiläinen ketjun olla kasassa, kun katsomossa odottaa nälkäisiä äijiä.

Oletko kommenttisi kanssa aivan tosissaan? Riskat ja Sipiläinen pelas parhaiten kaikista neljästä kentästä. Vai katoinko eri peliä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös