Pesiskausi 2013

  • 242 951
  • 1 297

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
On kyllä niin huikeaa settiä selostajalta ja taulupojalta, että nauroin vedet silmissä. Miten nuo on mennyt läpi ja eikö noita olisi voinnut mutettaa.

Huikeinta on ikinä, kun kuuluttaja vittuilee kesäpojalle yleisömäärästä ja joka vastaa "tekevänsä vain mitä käskettiin", jolloin kuuluttaja sanoo, että "hae sitten vittu kylmää lonkeroa ja olutta."
Jaaha, sielä on selkeästi Koplan toimistolla luettu Jatkoaikaa ja otettu mahdollisesti nokkiinsa, sillä nyt on viimeisimmästä Tahko pelistä vedetty äänet kokonaan pois, heh. Tai sitten tuon pelin setit eivät ole vain kestäneet päivänvaloa :)

- - - - - - - - - - - -

EDIT: Janne Mäkelä tänään 6 lyötyä ja nyt näyttää lyöjätilaston voiton kannalta hyvälle. Toki Sotkamo vierailee tänään Jyväskylässä, joten ei tiedä minkälaiset "ravit" sielä vielä kehkeytää. Mutta muotoillaan nyt näin, että ei ainakaan haittaa yhtään, jos Korhonen ei tuosta tilastoa vie ;)
Puputti tänään 100% (10/10).
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sotkamon alueella on enemmän tekemistä kuin Kouvolassa on koskaan ollut. Ja seison edelleen väitteeni takana.

Miten tuo kulttuuripuoli luonnistuu Sotkamossa? Kouvolassa on Kouvolan teatteri, Kouvolan kesäteatteri, Mikä?teatteri, Kuusankosken teatteri ja Anjalankosken teatteri. Onko teatterin ystävällekin Sotkamossa enemmän tarjontaa kuin Kouvolassa? Entä mitä tekemistä Sotkamossa voi harrastaa mitä Kouvolassa ei voi?
 

Steus

Jäsen
Entä mitä tekemistä Sotkamossa voi harrastaa mitä Kouvolassa ei voi?

Sotkamossa voi hiihtää kesällä. HAH, in your face! 100-0 Sotkamolle.

Vimpeli vei Mäkelän johdolla KaMaa 100-0, tänään vielä 4 ottelua;
SMJ - Kitee
Jkl -Sotkamo
JoMa - Tahko
PattU - Alajärvi

JoMan viedessä kamppailunsa puhtaasti tai kahdella pinnalla on se melko varma kolmonen, sillä viimeisessä matsissa sillä on vastassa AA. Tahkolla Veto ja PattUlla KossU (vieläpä vieraissa).

Lyöjäkuninkuus menossa Mäkelälle ansaitusti, Haapakoski ei riko tuotujen ennätystä, karsija päätetään tiistaina Kankaanpäällä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sotkamossa voi hiihtää kesällä. HAH, in your face! 100-0 Sotkamolle.

Kiitoksia tiedosta. Kesähiihtoa Kouvolassa tosiaankaan ei voi harrastaa, mutta kesähiihdon mahdollisuus Sotkamossa ei pelkästään selitä Graingerin jatkuvaa Kouvolan haukkumista. Jotain muitakin perusteluja vielä Graingerilta kaipaisin. Kouvolassa voi harrastaa laskuvarjohyppyjä ja purjelentoa, voiko Sotkamossa harrastaa näitä lajeja?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Selkärangan katkeamisen myötä Jymy pääsi sitten vielä kaunistelemaan loppunumeroita. Mutta se nyt on sitten sama häviääkö jakson 1-0 vai 100-0.

Höpöhöpö tähänkin. Kummankaan jakson lopuissa ei näkynyt mitään kaunisteluja kuin korkeintaan yhden juoksun verran. Ei Veto ole mikään kasa velttoa tuubaa, joka on hävinnyt jakson tilanteen ollessa 3-0 vastustajalle. Tuossa vaiheessa sitten Antti Hartikainen iski lopullisen ratkaisun kurmuutettuaan Puputtia 1+1 -arvoisella lyönnillään. Toki tuo kuudes juoksu oli sitten kaunistelua, ihan kuten Vedon ainokainen. Toisella jaksolla tilanne oli Vedolle 3-2, kunnes Komulaisen 1+2 ratkaisi jakson. Toki silläkin jaksolla sitten kuudes juoksu oli tätä kaunistelua.

Minä en perusta Puputti-arviotani yhteen otteluun, vaan siihen, että mies järjestelmällisesti romahtaa Sotkamon Jymyä vastaan. Todisteet tälle on jokaisen hyvin helppo löytää, minäkin olen tuonut ne usein esille. Sami Haapakoski on Vedosta ainoa, joka pitää tasonsa myös Jymyä vastaan. Varauksin myös Janne Mäkelä. Viime finaaleissa Puppe toki oli rikki, mutta Vedon kannalta on iso ongelma, jos kaverin peli ei kulje. Kun kulkee, Veto aika usein pärjää Jymyä vastaan. Kun ei kulje, Jymy vie näytöstyyliin.

Puputti tänään 100% (10/10).

Tämä vain tukee näkemystä, että Henri Puputti on liian usein kova pehmeille ja pehmeä koville. Meinaan Puputin kaksi edellistä ottelua Jymyä vastaan ovat olleet 10/16 = 62,5%. Toivon toki, että Puputti kantaa joukkueensa finaaleihin ja Jymy tekee toisaalla saman. Loppuhuipennus ei ole loppuhuipennus, jos kaksi parasta eivät kohtaa.

kesähiihdon mahdollisuus Sotkamossa ei pelkästään selitä Graingerin jatkuvaa Kouvolan haukkumista.

Kouvola on varmasti ihan hieno paikka, mutta Old Tomille sen verran, että voisit vaikka siirtyä hehkuttamaan kyseistä kaupunkia jonnekin ihan muualle. Toki KPL:sta kirjoittaminen on jopa suotavaa, mutta muuten ko. kaupunki ei kuulu tähän ketjuun. Kuvittelin, että tämä lapsellinen väittely olisi käyty loppuun jo ajat sitten. Tästä yllä olevasta lainauksesta haluaisin kuitenkin lisätietoa vaikka yv:llä. Nimittäin jatkuva haukkuminen ei ehkä ihan tule kyseeseen, jos olen kerran vastannut eräälle kouvolalaistrollille samalla mitalla.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Old Tomille sen verran, että voisit vaikka siirtyä hehkuttamaan Kouvolaa jonnekin ihan muualle.

En ole Kouvolaa mietenkään hehkuttanut enkä ole tietääkseni myöskään Sotkamoa haukkunut. Kiinnitin tässä viestiketjussa huomioni sinun harjoittamaan Kouvolan haukkumiseen. Ei varmaankaan ole itselläkään asiat hyvin, jos pitää alkaa jotakin paikkakuntaa täällä haukkumaan.

Samaan yv:hen voit vastata, että voiko Kouvolassa nähdä jonkin merkittävämmän joukkuepalloilulajin Suomen mestarin pelaavan kotiotteluitaan?

Minkä vuoden Suomen mestareita tarkoitat. Olen nähnyt Kouvolassa Suomen mestareiden Kouvojen ja MyPan otteluita ja ilmeisesti myös KPL on joskus takavuosina voittanut Suomen mestaruuksia, mutta minulle on ihan yksi lysti tuleeko Kouvolaan jatkossakaan yhtään Suomen mestaruuksia vai ei. Minun ei tarvitse alkaa nostattamaan egoani tai itsetuntoani minkään Suomen mestaruuksien takia eikä itselläni jatkossakaan ole mitään syytä alkaa haukkumaan täällä sen enempää Sotkamoa kuin mitään muutakaan paikkakuntaa.

Omalta osaltani päätän keskustelun tähän. Itse voit tietysti jatkaa valitsemallasi tiellä, jos saat jotain tyydytystä paikkakuntanne joukkueen Suomen mestaruuksista ja Kouvolan haukkumisesta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kiitos kysymästä, minulla on asiat tietääkseni ihan hyvin. Näin kun pesäpalloketjussa ollaan, niin myös Jymy tekee olon hyvin iloiseksi juuri näinä päivinä.

Minun ei tarvitse alkaa nostattamaan egoani tai itsetuntoani minkään Suomen mestaruuksien takia eikä itselläni jatkossakaan ole mitään syytä alkaa haukkumaan täällä sen enempää Sotkamoa kuin mitään muutakaan paikkakuntaa.

Niin, parempihan se on on kasvattaa egoa hehkuttamalla oman kaupungin kulttuuria kulttuuritaloineen, laskuvarjohyppyä ja purjelentoa. Et taida itse tajutakaan kuinka pussiin kirjoitat itsesi. Tai sitten pesäpalloketjussa on sallittua nostattaa egoa kehumalla purjelennolla, mutta ei pesäpallojoukkueen menestyksellä.

jatkuvasta Kouvolan haukkumisestasi.

En nyt tiedä, että missä on vika, kun pyysin tähän vastausta edellisessä viestissä, mutta sen sijaan et ilmeisesti ymmärtänyt, vaan heitit vain lisää perusteettomia väitteitä ilmaan. Huvinsa kullakin.

Minulla ei ole mitään Kouvolaa tai KPL:ää vastaan, ja itse asiassa kouvolalainen KKtig on Jatkoajan parhaita pesäpallokirjoittajia. En vain pidä trolleista ja sellaisen viestiin vastaamisestahan tämä koko juttu lähti.
 

Steus

Jäsen
Lopeta nyt iso lapsi niistä trolleista/provoista puhuminen ja harrasta vähän itsekriittisyyttä. "Pesisketjun Tuusa" - kaikki on perseestä paitsi omat.

Seinäjoella Mika Laukkasen johdolla Kitee ottamassa pientä kaulaa kahden vuoroparin jälkeen, Jyppilässä 0-0, Joensuussa Hyvinkäällä kova aloitus, mutta Niemi kaventanut ja Rännärillä peli selvitetty ensimmäisellä lyöntivuorolla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin, parempihan se on on kasvattaa egoa hehkuttamalla oman kaupungin kulttuuria kulttuuritaloineen, laskuvarjohyppyä ja purjelentoa. Et taida itse tajutakaan kuinka pussiin kirjoitat itsesi.

Päinvastoin. Oletin, että Sotkamo on ihan Suomen ykkönen teatterimaailmassa, laskuvarjohypyissä ja purjelennossa, koska kirjoitit, että Sotkamon alueella on enemmän tekemistä kuin Kouvolassa on koskaan ollut. Kouvolassa kyseisiä lajeja harrastetaan erittäin vaatimattomalla tasolla. Eihän me Kouvolassa missään pärjätä yhtä hyvin, kuin sotkamolaiset.

Lopeta nyt iso lapsi niistä trolleista/provoista puhuminen ja harrasta vähän itsekriittisyyttä. "Pesisketjun Tuusa" - kaikki on perseestä paitsi omat.

En ole oikeastaan aikaisemmin käynyt tässä pesiskeskustelussa kuin vasta muutama päivä sitten, kun huomasin tämän trolli Graingerin kirjoitukset. En tiennytkään, että jatkoajassa on pesiskeskustelussakin mukana ihan oma pesis-Tuusa.

Eikö näille pesiksen itsekehujille (lue: Grainger) ole mitään omaan foorumia, ettei tarvitsisi olla itseään kehumassa jääkiekkosivustolla?

Itsekehumisen tietysti vielä jotenkin ymmärtäisin, mutta jos siinä samassa pitää vielä alkaa muita haukkumaan niin se menee jo pikkasen yli ymmärryksen.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
kaikki on perseestä paitsi omat.

Näinhän se valitettavasti tuntuu olevan. Se ei kuitenkaan ole Sotkamon tai Jymyn vika, muualla pitäisi vain hoitaa asiat paremmin. Toki Jymyssäkin on kritisoitavaa, mutta huomattavasti vähemmän kuin monessa muussa pesäpallo-organisaatiossa. Se on kuitenkin kohtalaisen täydelliseksi trimmattu joukkue ja organisaatio. Miksi se ei ole täydellinen? Koska esimerkiksi nyt se on 1-0 -tappiolla Jyväskylän Kiriä vastaan.

Old Tomin olemattomiin väitteisiin samasta aiheesta en viitsi edes kiinnittää huomiota. En ole missään vaiheessa kehunut itseäni, vaikka kovasti niin väitätkin. Myös oma kolmevuotias poikani kuvittelee, että typerät väitteet muuttuvat todeksi, kun tarpeeksi kauan niitä jaksaa hokea. Ihan sama juttu sinulla.

Oletin, että Sotkamo on ihan Suomen ykkönen teatterimaailmassa, laskuvarjohypyissä ja purjelennossa, koska kirjoitit, että Sotkamon alueella on enemmän tekemistä kuin Kouvolassa on koskaan ollut.

Niin, jos kaipaa pelkästään tuollaista aktiviteettia. Oikeiden ihmisten tekemisestä ja ajanvietteestä tässä kuitenkin oli kyse.

Odotan edelleen perustelua (esim. sillä yv:llä) olemattomaan väitteeseesi. Olen tiedustellut asiasta jo kahdessa viestissä, enkä ole saanut mitään vastaukseen liittyvääkään.

Eikö näille pesiksen itsekehujille (lue: Grainger) ole mitään omaan foorumia, ettei tarvitsisi olla itseään kehumassa jääkiekkosivustolla?

En osaa vastata, minusta Jatkiksen pesäpalloketju on ihan kiva, mielestäni Suomen asiantuntevinta keskustelua tämän lajin osalta. Viihdyn täällä sen verran hyvin, etten kaipaa muuta. Miksi asia sinua vaivaa, kun kirjoitit, ettei pesäpallo kiinnosta? Miksi avaat siis tämän ketjun? Taidat olla tyypillinen mielensäpahoittaja, loukkaannut asioista, jotka eivät sinua edes kosketa millään tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toni Kohonen ratkaisee ensimmäisen jakson voiton Jymylle iskemällä neljännen tasoittavalla pallon kakkosrajasta läpi ja tuloksena 1+2. Kaverini mukaan Kiri pelasi hyvin, Jymy ei. Tärkeä jaksovoitto, mutta Kiri olisi kuulemma ansainnut enemmän.

Jymy on ärsyttävän hyvä ja itsetietoinen. Se pelaa vastustajan mukaan ja syttyy sen verran kuin tarvitsee. Vetoa vastaan torstaina kauden suvereenein esitys, sunnuntaina Kirin vieraana kaikkea muuta,
 

Steus

Jäsen
Luetko kenenkään muun viestejä ajatuksella vai tyydytkö vain quotaamaan sieltä jotain, mistä sitten piikittelet muita? :/ Esität, että toiset olisivat kolmevuotiaan poikasi tasolla yms.

Kitee vei ensimmäisen jakson 1-5 (Laukkanen 4), voisi väittää pienimuotoiseksi yllätykseksi. Myyryläinen siellä taas lukkarina Laakson pelatessa kolmospolttajana.
Kohosen läpärillä Jykylässä 1J pakettiin 1-3. Pitkän aikaa oli bittilähde jumissa 1-3 -tilanteessa, näinköhän siellä on ollut jotain kalabaliikkia.
Joensuun ottelu on ilmeisesti Niemi(4/0 - 80%) vastaan Tahko, 4-5 1J. Rantanen 2/1.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Luetko kenenkään muun viestejä ajatuksella vai tyydytkö vain quotaamaan sieltä jotain, mistä sitten piikittelet muita?

Luetko itse? Old Tom on nyt useammassa viestissä väittänyt minun haukkuneen Kouvolaa, näin ei suinkaan ole asian laita. En muista, että olisin koskaan haukkunut Kouvolaa, toki -09 finaalien aikana täälläkin oli kuuma tunnelma, mutta silloinkin antipatiat varmaan kohdistuivat Koplan tiettyihin pelaajiin, eivät kaupunkiin.

Kolmevuotias poikani oli esimerkki siitä kuinka jauhetaan samaa olematonta väitettä tuntitolkulla. Sitähän Old Tom tuossa tekee, kun väittää minun haukkuneen Kouvolan kaupunkia. En nimittäin itse ainakaan löytänyt haullakaan mitään tuollaista. Totesin toki, että Sotkamossa on enemmän tekemistä kuin Kouvolassa, ei kai se ole Kouvolan haukkumista? Ei sekään ole ViVen haukkumista, kun toteaa, että Veto on juuri nyt maailman toiseksi paras pesäpallojoukkue.

Toki kysyin, että pelaako Kouvolassa kotiottelunsa jokin joukkuepalloilun Suomen mestari, mutta se oli lähinnä vastine tuolle purjelennolle ja laskuvarjohyppelylle. Ne kun ovat lajeina niitä kaikista suosituimpia harrastuksia.

Pahoittelut aiheuttamastani mielipahasta, ei ole mitään Kouvolaa vastaan, enkä myönnä sitä haukkuneeni. Jospa annettaisiin asian jo vihdoin olla.

Jymy toisella jaksolla 1-0 -johtoon Roope Korhosen lyönnillä. Juoksun toi Antti Hartikainen.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän keskitytä pesäpalloiluun taas..

Viimeiselle kierroksille jännää toi ainakin Mäkelän Janne, jolla on paikka rikkoa maaginen 100 lyödyn juoksun rajapyykki ensi matsissa. Matkaa tähän rajapyykkiin on neljä lyötyä.

Ykköspesiksen puolella tuntuu, että kauden kovasti aloittanut Hamina on hyytymässä tyystin ja Kuopio taas kovemmassa vireessä. Nopealla vilkaisulla kuitenkin joukkuen nimilistoihin voi todeta, että tänäkään vuonna ei ykkösen jengillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia Superin jengejä vastaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tuossa vaiheessa sitten Antti Hartikainen iski lopullisen ratkaisun kurmuutettuaan Puputtia 1+1 -arvoisella lyönnillään.
Tuo Puputin haistelu vaikutti juuri siltä, että tultiin ylirohkeasti viimeisellä lyönnillä todella lähelle, kun ei mitään menettävääkään enää ollut ja selkäranka oli juuri aikaisemmin sanonut naps.
Jos peli olisi ollut esim. tasan, Puputti ei olisi noin lähellä pelannut.
Mutta tämä(kin) turhaa jaarittelua sinänsä.

Viime finaaleissa Puppe toki oli rikki, mutta Vedon kannalta on iso ongelma, jos kaverin peli ei kulje. Kun kulkee, Veto aika usein pärjää Jymyä vastaan. Kun ei kulje, Jymy vie näytöstyyliin.
Näinhän se on, että Puputti on tuossa h*lvetin isossa roolissa. Haapakoski kun hoitaa leiviskänsä lähes aina moitteitta, niin myös Puputin hoitaessa, on Vedolla aina vähintään se ykkös-kakkostilanne päällä. Parhaimillaan kahden lyöjän jälkeen ykkös-kolmostilanne.

Puputin huonoimpiin prosenteihin Jymyä vastaan on ainakin kaksi olennaista syytä; valtakunnan paras lukkari sekoittamassa vaihtotyöskentelyä ja myös ulkokenttä on tiiviimpi kuin muilla vastustajilla. Toki voidaan keskustella sitten myös siitä, kestääkö Puputin pää vai eikö kestä Jymyä vastaan.
Onhan siitä näyttöjä pleijareita myöden, että on myös Jymyä vastaan onnistunut. Esim. 2010 pleijareissa Jymyn tippuessa välieristä lauluun Vetoa vastaan. Luulisi, että jo kokeneen pelaajan pää ei ainakaan nykypäivänä huonommin kestäisi kuin kolme vuotta takaperin.

Viime finaaleissa oli tosiaan herra rikki, joka ei voinut olla näkymättä peliesityksissä. 2011 finaaleita en nyt ulkoa muista, mutta ne eivät tainneet mieheltä mikään nappisuoritus olla. Toki kun prosenteja katsoo, niin sieltä löytyy mm. 100% ja 90% tehoilla pelatut matsit. Kaksi floppia, joissa on menty 50% tehoilla. Tuli tartuttua nyt nimenomaan pleijareihin, toki sielä on monta runkosarjamatsiakin ollut välissä.

Kitee vei ensimmäisen jakson 1-5 (Laukkanen 4), voisi väittää pienimuotoiseksi yllätykseksi. Myyryläinen siellä taas lukkarina Laakson pelatessa kolmospolttajana.
Oho. Mielenkiintoista. Tämä ei tiedä ainakaan Kiteelle hyvää Sotkamoa vastaan. Mikäs Laaksolla on, ei kai lautaskammoa sentään?

Jymyjussit on tänään kaatumassa surkeaan kolmostilanteiden purkuun. Tilanteita on kyllä ollut enemmän kuin Kiteellä, mutta kun JP Vainionpäällä kotiutukset yskii, niin taustatukea on muilta melkein turhaa odottaa.

Jymyjussit pelaa itseänsä juuri Vetoa vastaan puolivälieriin ja se ei tiedä hyvää heidän kannaltaan.. Tavallaan olisi kiva nähdä edellä mainittu pohjalaispari pleijareissa, mutta toisaalta JymyJusseilla voisi olla paremmat yllätysmahdollisuudet esim. Tahkoa tai Joensuuta vastaan. Tahko onkin nousemassa runkosarjassa jopa kolmossijalle saakka, johtaa tällä hetkellä toista jaksoa Joensuuta vastaan.

Ykköspesiksen puolella tuntuu, että kauden kovasti aloittanut Hamina on hyytymässä tyystin ja Kuopio taas kovemmassa vireessä. Nopealla vilkaisulla kuitenkin joukkuen nimilistoihin voi todeta, että tänäkään vuonna ei ykkösen jengillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia Superin jengejä vastaan.
Minä taas väitän, että siipirikkoinen Kiri voi hyvinkin olla ns. kusessa. Viime kierroksien esitykset eivät vakuuta ja lähes kaikki "nimimiehet" ovat telakalla. Kuopiollahan on ihan hyvänoloinen ja suhkot nimekäskin nippu ykköspesistasolle kasassa. Ja tärkeintä, tilastojen mukaan etenkin ulkopeli näyttäisi olevan rautaa.

Jos nyt Kiri edes viimeiseksi jää ja Kuopiota kohtaa. Heidän onnensa voikin olla jos pystyvät pitämään Ankkurit takanaan ja kohtaavat Haminan, joka lienee aavistuksen helpompi vastus ennakolta kuin Kuopio.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eiköhän keskitytä pesäpalloiluun taas..

Kyllä kiitos. Ja anteeksi.

Luulisi, että jo kokeneen pelaajan pää ei ainakaan nykypäivänä huonommin kestäisi kuin kolme vuotta takaperin.

Ei se pään kestävyydestä ole kiinni, kyllä nämä todelliset huiput ovat päältään sellaisia, että siitä ei jää kiinni. Toki aina voi pelin tiimellyksessä tulla monenlaista kuittia kirjoitettua, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö Henri Puputti olisi yksi Superpesiksen kovapäisimmistä pelaajista.

Lähinnä ongelma on siinä, että Puputti tosiaan on Vedon kenties tärkein sisäpelaaja. Kyllä, Haapakoski menee kentälle lähes aina, mutta ongelma onkin siinä, että hänen kentällemenonsa on hyödytöntä, jos numero kaksi polttaa tai haavoittaa hänet. Lisäksi Puppe on itse valtakunnan parhaita etenijöitä, joten hänen pitäisi saada vähintään etupesät täyteen, usein myös ykkös-kolmostilanne, jolloin Mikko Kanalan tehtävä helpottuisi huomattavasti.

*****

Toisella jaksolla Jymy sitten laittoi asenteen kuntoon ja ilmeisesti myös Kirillä vähän kaiveli tuo läheltä piti -jaksovoitto, sillä toinen jakso päättyi Jymyn 11-1 -voittoon. Jymy osoitti ettei se ole pelkästään Roope Korhosen varassa, sillä Jymyn 14 juoksusta Kohonen, R. Korhonen, Orava ja K. Rautiainen paukuttivat jokainen kolme mieheen. Lisäksi Saku Hakkarainen ja Mikko Korhonen löivät molemmat yhden juoksun.

Kolmas peräkkäinen runkosarjan voitto ratkesi tänään, tiistaina vielä Jymylle panokseton ottelu Seinäjoen JymyJusseja vastaan vieraissa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minä en perusta Puputti-arviotani yhteen otteluun, vaan siihen, että mies järjestelmällisesti romahtaa Sotkamon Jymyä vastaan. Todisteet tälle on jokaisen hyvin helppo löytää, minäkin olen tuonut ne usein esille. Sami Haapakoski on Vedosta ainoa, joka pitää tasonsa myös Jymyä vastaan. Varauksin myös Janne Mäkelä. Viime finaaleissa Puppe toki oli rikki, mutta Vedon kannalta on iso ongelma, jos kaverin peli ei kulje. Kun kulkee, Veto aika usein pärjää Jymyä vastaan. Kun ei kulje, Jymy vie näytöstyyliin.

Tämä vain tukee näkemystä, että Henri Puputti on liian usein kova pehmeille ja pehmeä koville. Meinaan Puputin kaksi edellistä ottelua Jymyä vastaan ovat olleet 10/16 = 62,5%. Toivon toki, että Puputti kantaa joukkueensa finaaleihin ja Jymy tekee toisaalla saman. Loppuhuipennus ei ole loppuhuipennus, jos kaksi parasta eivät kohtaa.

Mites sitten toi Roope Korhonen? Viime ottelussa Vimpeliä vastaan tilastojen perusteella aivan paska ja muissakin tämän kauden kohtaamisissa Vimpeliä vastaan on ollut tilastojen valossa reilusti huonompi kuin haukkumasi Puputti. Mielenkiintoisesti myöskin haukkumaasi Puputtia huonompi näissä Vimpeli-Sotkamo -kohtaamisissa pelkästään kärkilyöntitilastoja katsomalla on ollut myöskin Antti Hartikainen, joka siis pelaa samaa roolia sisällä kuin Puputti. Ovatko siis Roope Korhonen ja Antti Hartikainenkin vain kovia pehmeille ja pehmeitä koville?

edit. Puputilla myöskin tällä kaudella 8 tuotua juoksua keskinäisissä peleissä, Hartikaisella vain 3.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ovatko siis Roope Korhonen ja Antti Hartikainenkin vain kovia pehmeille ja pehmeitä koville?

Ovat. Sehän selviää esimerkiksi katsomalla vielä päälle viime ja toissa kausien finaalisarjojen tilastot. En nyt mollaa Puputtia millään lailla, mutta jos välttämättä haluat verrata Hartikaiseen, niin syksyn 2012 finaaleissa Puputti 15/24 = 62,5 ja Hartikainen 18/22 = 81,8. 2011 finaaleissa Hartikainen iski 30/37 = 81,1 ja Puputti 28/38 = 73,7. Minusta nämä ovat olennaisempia kuin runkosarjatilastot, sillä Puputin on mahdollisissa finaaleissa pakko päästä Hartikaisen tasolle ja jopa edelle, jos Veto haluaa taistella voitoista.

Kokonaisuutena Jymy on tällä hetkellä sen verran edellä, että se vie nämä pelit tasaisuudellaan. Koska kylmä fakta on se, että Puputti on tällä kaudella pelannut keskinäisissä tehokkaammin kuin Hartikainen, silti voitot ovat Jymylle 3-1. Jokainen voi myös arvata, että miten kävi 2011 niissä finaaleissa, joissa Puppen prosentit olivat hieman heikommat. Eli toisin sanoen ViVe tarvitsee huippuiskuista Puputtia, se on selvä. Jymy pärjää paremmin, vaikka Hartikainen ei onnistuisikaan sataprosenttisesti.

Roope Korhonen on tällä kaudella pelannut runkosarjassa välillä heikkoja otteluita, sitähän kukaan ei haluakaan kiistää. Silti, kun puhutaan finaalien kaikkien aikojen eniten juoksuja lyöneestä pelaajasta, niin voidaan todeta, että hänellä ei ole enää mitään todistettavaa kenellekään.

Ovatko siis Roope Korhonen ja Antti Hartikainenkin vain kovia pehmeille ja pehmeitä koville.

Sehän riippuu katsojasta, mutta minusta yhteensä 15 Suomen mestaruutta voittanut kaksikko on muutakin kuin pehmeä koville. Tietysti se tosiaan riippuu katsojasta, nimimerkki Kisapuisto voi pitää heitä pehmeinä. Kunnioitan mielipidettäsi, mutta olen eri mieltä.

edit. Puputilla myöskin tällä kaudella 8 tuotua juoksua keskinäisissä peleissä, Hartikaisella vain 3.

Niin? Voit toki kaivella muutaman sivun taaksepäin, olen jo pidemmän aikaa valitellut, että Hartikainen kyllä vaihtaa edessään menevää miestä eteenpäin kovalla prosentilla, mutta sitten joko palaa tai haavoittuu itse, kun pitäisi edetä takana. Se on ongelma, sillä Härmä on kaikesta huolimatta Jymyn paras etenijä.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sehän riippuu katsojasta, mutta minusta yhteensä 15 Suomen mestaruutta voittanut kaksikko on muutakin kuin pehmeä koville. Tietysti se tosiaan riippuu katsojasta, nimimerkki Kisapuisto voi pitää heitä pehmeinä. Kunnioitan mielipidettäsi, mutta olen eri mieltä.

Jaahas, luulin että sinun kanssasi voisi keskustella asiallisesti, mutta eipä sellaisia nimimerkkejä tältä palstalta taida valitettavasti löytyä. Missähän sanoin, että mielestäni Hartikainen tai Korhonen olisivat pehmeitä? Voin vastata sinulle, en missään. Kyseenalaistin vain tuon mielipiteesi, jossa väitit Puputtia pehmeäksi kovissa tilanteissa pelkästään tilastojen valossa (käytit vieläpä tasan kahta edellistä Jymy-ottelua perustelunasi aluksi) vaikka esim. Hartikaisen tilastot ovat tänä vuonna keskinäisissä otteluissa huonommat. Korhosesta puhumattakaan.

Mielestäni Puputin mollaaminen "pehmeäksi kovissa tilanteissa" on täysin turhaa, sillä Puputti oli mestaruuskautena yksi suurimmista syistä siihen, miksi Vimpeli voitti mestaruuden ja miksi Sotkamo tippui jo välierissä. Sitäpaitsi pesäpallossa pelkästään tilastojen (siis kärkilyöntien/prosenttien) tuijottaminen on todella typerää, koska ei se pelkästään lyöjästä riipu kuinka kovat prosentit hän saa. Ja jos pelkkiä kärkilyöntitilastoja tuijottaa, niin esim. Roope Korhonen oli viime kaudella aika sukka, sijoittui kärkilyöntiprosenteissa sijalle 64 ollen Sotkamon 6. paras ko. tilastossa. Mm. Sotkamon Saku Hakkarainen, Roni Vartama ja Niko Korhonen olivat parempia. Vimpeliltä löytyi 9 parempaa. Tällä kaudella on tällä hetkellä sijalla 62, Sotkamon 7. paras tällä hetkellä. Vimpeliltä ei löydy nyt kuin kuusi parempaa tuossa tilastossa.

Mielestäni siis Hartikainen tai Korhonen eivät ole "pehmeitä" kuten ei missään nimessä myöskään Puputti. Pelkät tilastot vain ovat todella typeriä määrittelemään jonkun "pehmeäksi", kuten sinä teet Puputin kohdalla. Varsinkin kun puhutaan miehestä, jonka jokainen joukkue ottaisi milloin tahansa omaan jengiinsä numeroksi kaksi, jos Puputti vain olisi saatavilla ja Puputtia itseään jostain kumman syystä kiinnostaisi seuran vaihto. Myös se Sotkamo ottaisi, ei kahta sanaa.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jaahas, luulin että sinun kanssasi voisi keskustella asiallisesti, mutta eipä sellaisia nimimerkkejä tältä palstalta taida valitettavasti löytyä. Missähän sanoin, että mielestäni Hartikainen tai Korhonen olisivat pehmeitä? Voin vastata sinulle, en missään.

Asia kunnossa, käsitin tarkoituksesi väärin. Kyllä minä toivon, että voimme keskustella asiasta ihan asiallisesti. Kyllä täällä pesäpalloketjussa sellainenkin on joskus onnistunut, jopa aika usein. Kysyit, että ovatko em. herrat mielestäni pehmeitä, minä vain totesin, että sinä voit toki pitää heitä pehmeinä, mutta minä olen eri mieltä. Jos et pidä heitä pehmeinä, niin olemme asiasta samaa mieltä.

Ei, Puputti ei ole pehmeä pelaaja, jos unohdetaan pieni piikki ViVen kannattajien suuntaan. ViVen suurin ongelma tällä hetkellä kuitenkin on, että Puputti pelaa pehmeästi Jymyä vastaan. Ei ViVe pärjää Jymylle, jos Puputin prosentit ovat 60 luokkaa ja kaverin tontilta paukutetaan kuusi juoksua ottelussa. Jymy nimittäin teki kuusi juoksua Puputin tontilta. Näistä vain Hartikaisen lyömä 1+1 oli suoraan Puppen vika, mutta yleensä Puputilla on ikävä tapa suolata etenijää kotiin noista ns. ottamattomista välilyönneistäkin, torstaina sitä ei tapahtunut.

Ja jos pelkkiä kärkilyöntitilastoja tuijottaa, niin esim. Roope Korhonen oli viime kaudella aika sukka, sijoittui kärkilyöntiprosenteissa sijalle 64 ollen Sotkamon 6. paras ko. tilastossa.

En tiedä minkä verran olet seurannut pesäpalloa, mutta tuo on ehkä suurinta sinisilmäisyyttä mitä olen tässä ketjussa lukenut. Ei eri roolin kavereiden kärkkäreitä voi verrata, vaan Roope Korhosen kärkilyöntejä verrataan esimerkiksi Janne Mäkelään (ei tämäkään aukotonta, koska Roope pelaa numerolla, Mäkelä on jokeri), kun taas Hartikainen ja Puputti ovat suht suoria verrokkeja keskenään. Kärjistetysti Antti Hartikaisen tärkein tilasto on kärkilyönnit, Niko Korhosen tuodut ja Roope Korhosen lyödyt juoksu.

Roope Korhosen kotiutusprosentti on 59,4, mikä on kymmenestä parhaasta kotiuttajasta kolmanneksi paras. Edellä Marko Pelkonen ja Juha Korhonen. Viidestä eniten lyöneestä tuo luku on "ylivoimaisesti" paras, Janne Mäkelän vastaava on 56,6. Tuo on todellinen vertailu, ei se, että verrataan Janne Mäkelän kärkilyöntiprosenttia Sami Haapakosken vastaavaan.

En minä perusta Puputti-tulkintaani pelkkiin tilastoihin, vaan olen nähnyt herran Jymyä vastaan pelatuista otteluista viime kaudelta neljä ja tältä kaudelta kaikki viisi halli mukaanlukien. Kaiken kaikkiaan olen muistaakseni nähnyt kolmelta viimeisimmältä kesältä yhtä vaille kaikki Jymyn ja Vedon väliset ottelut, joten Puputin peliä Kohosta vastaan on tullut nähtyä riittävästi. Puputti ei ole Jymyä vastaan oma itsensä ja se on ViVelle todella suuri ongelma. Ei hän ole huono pelaaja, mutta ei kyllä omalla tasollaankaan, kun vastassa on Kohonen ja Jymyn ulkokenttä.

Myös se Sotkamo ottaisi, ei kahta sanaa.

Ei ottaisi. Ensinnäkin siihen on historialliset syyt, mutta ei ottaisi muutenkaan. Jymy suosii sotkamolaisia pelaajia ja Antti Hartikainen on osoittanut, ettei hän kalpene yhtään Puputin vieressä. Puputti on ehkä edelleen paras numerolla kaksi lyövä pelaaja, mutta Jymy ei ottaisi Puputtia Hartikaisen tilalle. Tämä ei ole mikään yksittäinen mielipide, vaan puhdas fakta. Ehkä 11 Superpesisjoukkueesta ottaisi mieluummin Puputin, mutta Jymy ottaisi Härmän.
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Kun täällä on aiemmin hehkutettu tätä Jymy-pelaajien monipuolisuutta, niin tuleva lyöjäkuningas Janne Mäkelä pelasi tänään toisen jakson ulkopelissä kakkosvahtina. Liike ei tietenkään ollut mitenkään hääviä, mutta pallot tarttui hanskaan ja heittokäsi melkein parempi kuin vakituisilla linjapelaajilla.

Sitten tuohon Puputti-keskusteluun vähän; mielestäni kyseessä Suomen paras pesäpalloilija. Kiistaton ykkönen ulkopelipaikallaan, ja melko lailla paras myös sisäpeliroolissaan. Eli jos pitäisi valita Vedolle yksi pelaaja Haapakosken ja Puputin väliltä, ottaisin jälkimmäisen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sitten tuohon Puputti-keskusteluun vähän; mielestäni kyseessä Suomen paras pesäpalloilija. Kiistaton ykkönen ulkopelipaikallaan, ja melko lailla paras myös sisäpeliroolissaan. Eli jos pitäisi valita Vedolle yksi pelaaja Haapakosken ja Puputin väliltä, ottaisin jälkimmäisen.

Nyt en ymmärrä. Puputti ei millään muotoa ole kiistaton ykkönen ulkopelipaikallaan. Roope Korhonen on hyvin pitkälti samalla tasolla. Puputti on näyttävämpi ja atleettisempi, Korhonen luotettavampi ja taktisesti älykkäämpi. Makuasia kumpaa pitää parempana. Omasta mielestäni Haapakoski sen sijaan on kiistattomasti paras kakkospolttaja. Immo Rautiainen, Tuomas Jussila ja Jaakko Heikkinen ovat myös hyviä, mutta eivät ihan Haapakosken veroisia linjamiehiä.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Nyt en ymmärrä. Puputti ei millään muotoa ole kiistaton ykkönen ulkopelipaikallaan. Roope Korhonen on hyvin pitkälti samalla tasolla. Puputti on näyttävämpi ja atleettisempi, Korhonen luotettavampi ja taktisesti älykkäämpi. Makuasia kumpaa pitää parempana.

Noh, ei tuolle Puputillekaan kauheasti noita virheitä satu. Lisäksi miehellä on sen verran kova heittokäsi, että kotiutustilanteissa merkkaamattomilla välilyönneillä kotiin yrittäville käy heikosti. Ja Korhosen Roope kuuluukin tuohon Superin top 3 -osastoon, mutta erityisesti lyöntipelinsä ansiosta.

Omasta mielestäni Haapakoski sen sijaan on kiistattomasti paras kakkospolttaja. Immo Rautiainen, Tuomas Jussila ja Jaakko Heikkinen ovat myös hyviä, mutta eivät ihan Haapakosken veroisia linjamiehiä.

Jep, näin on.
 

JiiMani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Forsberg, ManU, SoJy
Kun täällä on aiemmin hehkutettu tätä Jymy-pelaajien monipuolisuutta, niin tuleva lyöjäkuningas Janne Mäkelä pelasi tänään toisen jakson ulkopelissä kakkosvahtina. Liike ei tietenkään ollut mitenkään hääviä, mutta pallot tarttui hanskaan ja heittokäsi melkein parempi kuin vakituisilla linjapelaajilla.

Sitten tuohon Puputti-keskusteluun vähän; mielestäni kyseessä Suomen paras pesäpalloilija. Kiistaton ykkönen ulkopelipaikallaan, ja melko lailla paras myös sisäpeliroolissaan. Eli jos pitäisi valita Vedolle yksi pelaaja Haapakosken ja Puputin väliltä, ottaisin jälkimmäisen.

Oliko Mäkelä kenties Kanalaa tuuraamassa vai miksi pelasi ulkokentällä? Ja ei, ei todellakaan Puppe oli ulkopelissä pelipaikkanssa ylivoimaisesti paras. Mitä olen herojen otteita nähnyt niin kyllä se on Roope ollut joka on pelannut varmemmin. Ja Roopella on myös todella kova heittokäsi. Ettei se Roope ole pelkästään sisäpelitaidoillaan superin aatelia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaaha, syksy lähestyy ja yhdellä mopo keulii, kuten aina tähän aikaa vuodesta. Pelit ratkaistaan kentällä, Vimpelillä on omat mahdollisuudet, Ojanperä on kuulemma lähettänyt häjyjä Kohosen kotipihalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös