Espoo Blues kaudella 2013–2014

  • 590 343
  • 1 597

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Niin tosiaan, voishan Aaltonen vetää sentterinäkin. Sit ois Talajallekin tilaa.

Talajalle on aina tilaa. Talaja on ihana. Talajalla on sellaista cojonesia mikä viime kaudella puuttui täysin ja minkä puuttumisen takia jengin pelaaminen oli vetelää ripulipaskaa loppukauden. Kun taito hävisi rosterista joulu-tammikuussa (Aaltonen ja Ramu), jäljelle ei jäänyt viime kaudella enää mitään.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ottaisin periaatteessa Talajan riemuiten vastaan mutta kaksi asiaa puhuu sitä vastaan. Ensinnäkin miehen palkka on esim Blues-vuoteen nähden hulppea joten HIFK pitäisi saada maksamaan ihan kunnon osa tuosta jotta vielä jäisi rahaa siihen sentteriin. Koska jollei rahaa siihen sentteriin ole niin ketjuilla

Huhtala -Sallinen - Ikonen
Talaja - Aaltonen - Widing
Rinkinen - Liivik - Pöysti
Pitkänen - Järvinen - Virkkunen

ollaan toisessa ongelmassa eli siinä että tuo sentteriosasto on niin kapea että lähes itkettää (vaihtaisin muuten Ikosen ja Widingin paikat päittäin). Tuossa lasketaan aivan helvetisti sen varaan että sekä Sape säilyttää tasonsa ja Aaltonen oikeasti pystyy pelaamaan kakkosen keskellä. Vaikka nämä kaksi asiaa toteutuisivatkin niin jo yksikin loukkaantuminen kun tulee niin ollaan todella vaikeassa tilanteessa. Jos jo muutenkin maalinteko on ollut esim viime vuonna tuskaista niin nyt niitä peliätekeviä senttereitä on vielä vähemmän. Siksi jättäisin ainakin tässä vaiheessa Talajan hankkimatta ja laittaisin kaikki rahat siihen sentteriin.
 

Voranen

Jäsen
Sasha Huttunen ‏@kuplassasha 2m
Blues on keskustellut Hirschovitsin kanssa. #EspooBlues

Toivottavasti tämä ei tarkoita mitään. Ottaisin mieluummin taas jonkun ahl-jyrän. Kyllä niidenkin on pakko joskus osua. Paitsi Vuorinen tuskin paljon Rosaa parempaa hankintaa onnistuu kalastamaan.
 

Fordél

Jäsen
Eipä tuo ole mikään uutinen, että Blues on keskustellut Hirson kanssa. Blues on varmasti keskustellut hyvin monen pelaajan kanssa ja hyvä niin. Hirson jättäisin kuitenkin väliin ja suuntaisin katseen ulkkariin jos kotimaisia varmoja nakkeja ei ole saataville.

Tuo Talaja vs. sentterihankinta on kyllä paha pohdinta. Itsekin olen sitä mieltä, että jos toinen pitää valita niin silloin ehdottomasti kunnon sentteri. Muuten sentteriosasto on liian kapea ja haavoittuvainen. Kenties on kuitenkin mahdollisuus saada molemmat.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kirjotin noin kuukausi sitten tähän ketjuun että pelkään että Hirschovits on meidän ensi kauden ykkössentteri. Varmaan Hirschovitsille Ilves olisi ainoa toinen potentiaalinen jengi sm-liigassa, ja sen jälkeen parhaat vaihtoehdot löytyy tuolta Allsvenskan - Kazakhstan - Itävalta linjalta. Joten voi olla että Hirschovits haluaa mielummin asua Stadissa ja tulee palkassa niin paljon vastaan että säästöliekillä elävä Blues ei voi vastustaa kiusausta. Ja halvallahan Hirsovitsin pitää tulla että Bluesin kantataisi ottaa riksi hänen kanssaan kun kaikki merkit on siitä että tässä ois Ryan Vesce vol.2 tarjolla.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Hirschovitshan olisi todellinen lottovoitto. Pelasi erittäin hyvin ja pirteästi "häviäjien playoffeissa" KHL:ssä. Uskoisin Hirson olevan välitön, sanotaanko 45-50 pinnan mies ehjänä pysyessään Bluesin ykkössentterinä. Kysymys on vain se, onko meillä varaa tämän tason pelaajaan.

Sallisella ei ainakaan pitkälle pötkitä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Hirsosta en hirveästi syty, mutta toisaalta en syttynyt tulohetkellä Ramstedtistakaan. Enkä muuten aikanaan edes Calounista. Pelaajatyypit Hirson ja Ramun kesken on tosi lähellä toisiaan. Ikäeroa vain 5 vuotta. Lisäksi Hirso on parempi kuin Ramu nimen omaan Ahon tyyppisessä kiekossa.

Jos pituus ja paino on suhteessa toisiinsa, voisin Hirson ottaa kokeelle. Osalan pikkurilliä ei ole unohdettu, mutta silti. Kauteen olisi paljon helpompi lähteä Hirson kanssa kuin ilman ykkössenaa. Jos ei napsu, sitten paikkaaja kehiin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Vaikka en Hirsosta tyyppinä pidäkään on se sivuseikka jos mies osaa pelata ja tekee pisteitä. Isoin syy sille, miksi en häntä Bluesiin haluaisi on se että muistikuvat viime vuosilta Hirsosta ovat että hän ei olisi erityinen vahvistus joukkueelle, ainakaan hänen olettettavalla hinnalla. En olisi edes vakuuttunut siitä että asetelmassa Sallinen/Hirsovits olisi jälkimmäinen se ykkössentteri.

Edit: Ja tottakai Blues, eli käytännössä varmaankin Vuorinen, jollakin tavalla keskustelee about kaikkien saatavilla olevien sentterien kanssa. Iltalehtimäistä "uutisointia" Huttuselta.
 
Viimeksi muokattu:

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Ahon tuoretta haastattelua lukiessa nouseen kyllä esiin, että ainakin paperilla omat nuoret tulevat saamaan mahdollisuuden nousta pelaavaan kokoonpanoon messiin. Toki voi olla korupuhettakin tässä kohtaa kesää, mutta haastiksessa ainakin nostetaan esiin positiivisessa mielessä nimet Virkkunen, Nyberg, Rooba ja Rutanen. Näistä 3/4 ei ole paljoakaan tämän ketjun kokoonpanoissa esiintynyt. Mielenkiintoista nähdä pelaako joku kesällä itsensä ihan aloituskokoonpanoon asti täällä esitetyistä veikkailuista poiketen.

Hirsolle varovainen peukku. Paskat muistot miehestä, mutta nyt on vaan hyväksyttävä se tosiasia, että kovia keskushyökkääjiä ei SM-liigaan juurikaan tänä päivänä saada hinattua KHL:n (ja muiden rahakkaampien sarjojen) vuoksi. Varsinkaan Bluesiin, joka koittaa laittaa taloutensa kuntoon. Toki sen perus kanadahaun voi tänne raahata, mutta viime vuodet ovat osoittaneet, että aika harva niistä loppupeleissä osuu maaliin. Hakuu tulee siis joka tapauksessa olemaan vähän luokkaa "toivotaan toivotaan" oli kyseessä sitten Hirso tai Pohjois-Amerikkalainen pelaaja. Toivotaan, että osuu.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hirsolle varovainen peukku. Paskat muistot miehestä, mutta nyt on vaan hyväksyttävä se tosiasia, että kovia keskushyökkääjiä ei SM-liigaan juurikaan tänä päivänä saada hinattua KHL:n (ja muiden rahakkaampien sarjojen) vuoksi. Varsinkaan Bluesiin, joka koittaa laittaa taloutensa kuntoon. Toki sen perus kanadahaun voi tänne raahata, mutta viime vuodet ovat osoittaneet, että aika harva niistä loppupeleissä osuu maaliin. Hakuu tulee siis joka tapauksessa olemaan vähän luokkaa "toivotaan toivotaan" oli kyseessä sitten Hirso tai Pohjois-Amerikkalainen pelaaja. Toivotaan, että osuu.
Täältä sama. Hirso ei olisi mikään ideaali ratkaisu, mutta toisi selvästi tarvittavaa kiekollista taitoa Bluesiin. Hänen hankintansahan ei tarkoita sitä, etteikö nuorille voi antaa peliaikaa. Parempi kesällä rakentaa peruspalikat hyvään kuntoon kuin lähteä syksyllä toivotaan toivotaan hauilla paikkailemaan jengiä.

Vaikka Hirso hieman epäonnistuisikin, uskon hänen olevan tehoilla kärkihyökkääjiä ensi kauden Bluesissa (mikäli siis tulee). Hyvässä lykyssä tämä tarkoittaisi sitä, että Bluesilla olisi kaksi tasaista hyökkäyskenttää. Niistä on haaveiltu ties kuinka kauan, mutta koska viimeksi näin on ollut?

Sentterit: Sallinen & Hirso
Laiturit: Huhtala, Aaltonen, Widing, Ikonen

Kyllä noiden varaan voisi rakentaa kaksi tuloksia tekevää ketjua.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hyvässä lykyssä tämä tarkoittaisi sitä, että Bluesilla olisi kaksi tasaista hyökkäyskenttää. Niistä on haaveiltu ties kuinka kauan, mutta koska viimeksi näin on ollut?

Viime kaudella jonkin aikaa Rinkinen-Ramstedt-Nieminen ja Ikonen-Kuusela-Aaltonen paukuttelivat tasaiseen tahtiin tehoja.

Hirso muuten liitetty myös Jokereihin. Kuulemma treenailee nyt narrien kanssa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jokerit tarvitsee myös kuumeisesti ykkössentteriä, vaikka siellä iki-Blues Benkku puolet kaudesta varmaan pelaileekin. Bluesilla ei ole mitään saumoja lähteä kilpalaulantaan, eikä oikeastaan järkeäkään. Jos talous on "ihan jees"-tolalla, pitää nyt pelata fiksusti ja katsella miten hommat etenee eikä lyödä rahoja kiinni Hirsoon - vaikka toki mies itsellenikin kelpaisi.

Edelleen harmittaa, näin jälkiviisaana toki, että viime kaudella Ramusta saatuja rahpja ei säästetty tälle kaudelle. Mark Leen ja Ryan Vescen kaltaisia huteja ei saa enää tulla. Mieluummin ei ketään kuin tollaisia tyyppejä.

Uskon muuten vahvasti, että Nyberg ottaa vakiopaikan joukkueesta jos laitureita ei enää hankita. Oli jo viime kaudella erinomainen niissä muutamassa pelissä, joissa pääsi kokeilemaan ja toisin kuin junnuista tulevat koohottajat yleensä, pelasi todella rohkeaa kiekollista peliä. Veikkaan ensi kaudelle kourallista maalia ja n. 10 tehopistettä, mikä on nelosessa oletusarvoisesti pelaajalle varsin hyvä entree liigakiekkoiluun.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toki voi olla korupuhettakin tässä kohtaa kesää, mutta haastiksessa ainakin nostetaan esiin positiivisessa mielessä nimet Virkkunen, Nyberg, Rooba ja Rutanen. Näistä 3/4 ei ole paljoakaan tämän ketjun kokoonpanoissa esiintynyt. Mielenkiintoista nähdä pelaako joku kesällä itsensä ihan aloituskokoonpanoon asti täällä esitetyistä veikkailuista poiketen.

Tämä on sinänsä ihan positiivista signaalia kyllä. Virkkunen kuuluu tietty jo "kalustoon" ja välillä ei edes muistakaan että kaverihan on pörrännyt lähinnä tuossa nelosketjun roolissa Bluesin paidassa jo kaikkiaan yli 150 ottelua. Mutta tuohon junnulistaan kun lisää Tiivolan ja Elon, niin kärjen takana on kyllä ihan mielenkiintoinen taisto luvassa pelipaikoista. Mestis-kierrätys lienee monen kohtalona, mutta eiköhän sieltä joku lyö itsensä ensi kaudella jo läpi. Tämä ei tietenkään helpota sitä tosiasiaa, että hyökkäyksen kärki on vielä nykyisellään aika tylsähkön oloinen ja on totta, että kapean sentterikaluston takia Talajaa ennemmin tilausta olisi osaavalle keskushyökkääjälle. Pääasia kuitenkin, että ensi kaudella sitten myös annetaan todella näytönpaikkoja junnuille tarpeen tullen, eikä hankita mitään nyholmeja ym. paikkaajaksi.

Pakkiosastollakin olisi vielä tilaa yhdelle "Ilvoselle" kun tämä Arousva on liigassa ihan kirjoittamaton kortti. Tosin siihen voi tulla ratkaisuna jonkun jo mainitsema Mestis-lainojen harrastaminen. Esim. HCK:n Henrik Forsbergin tyyliset kaverit saattavat hyvin tulla kyseeseen loukkaantumisten sattuessa.
 
Viimeksi muokattu:

Smeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pakko nyt kommentoida Hirson huhuja, varsinkin nyt kun Rosa lähti teiltä. Paljon paskaa niskaan saanut, "flegu" kaveri, joka ihan varmasti oikeanlaisen valmentajan alaisuudessa saa tehoja aikaan.

Suosittelen teille Bluesin faneille, että ei kannata lukea/kuunnella liikaa IFK-fanien juttuja Hirsosta. Oiva peluri, mutta vaatii jossain kehon syvimmissä uumenissa sen statuksen, jossa tuntee itsensä tärkeäksi.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Pakko nyt kommentoida Hirson huhuja, varsinkin nyt kun Rosa lähti teiltä. Paljon paskaa niskaan saanut, "flegu" kaveri, joka ihan varmasti oikeanlaisen valmentajan alaisuudessa saa tehoja aikaan.

Suosittelen teille Bluesin faneille, että ei kannata lukea/kuunnella liikaa IFK-fanien juttuja Hirsosta. Oiva peluri, mutta vaatii jossain kehon syvimmissä uumenissa sen statuksen, jossa tuntee itsensä tärkeäksi.


Ihan taitava kaveri, yksi kirvesisku kaiken muuttaa voi....
Valitettavasti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toki voi olla korupuhettakin tässä kohtaa kesää, mutta haastiksessa ainakin nostetaan esiin positiivisessa mielessä nimet Virkkunen, Nyberg, Rooba ja Rutanen. Näistä 3/4 ei ole paljoakaan tämän ketjun kokoonpanoissa esiintynyt.
Johtuu varmasti siitä että aika moni täällä ketjuja rakennellu nimimerkki antaa Järviselle automaatisen paikan kokoonpanossa. Mutta kyllähän esim. kolmosketjusta voisi tarjota noille junnuille näytönpaikkaa ja katsoa että kuka sen psytyy lunastamaan.

Kyllä noiden varaan voisi rakentaa kaksi tuloksia tekevää ketjua.
Mun mielestä voisi jopa rakentaa kolme hyvää ketjua tyyliin:

Huhtala - Sallinen - Widing
Aaltonen - Liivik - Ikonen
Rinkinen - Hirschovits - Rutanen/Tiivola/Nyberg/Rooba/Elo
Pitkänen - Virkkunen - Pöysti

Ykkösessä nopea rightin laituri Widing korvaa nopean rightin laiturin Kuuselan lähdön. Kakkosessa edlleen pitäisi tutkaparin Aaltosen ja Ikosen yhdessä ja Liivik saataisi olla juuri oikea pelaaja heidän keskelle. Puolustava ja toisi sitä tarvittavaa vääntövoimaa ketjuun. Hirschovitsin laidalle taas sopisi duunari Rinkinen ja toiselle laidalle sitten jollekin junnulle kunnon näytönpaikka. YV:llä taas Hirschovits voitaisiin nostaa ykköseen tai muistaakseni aikoinaan Doug Shedden peluutti YV:llä Hirschovitsia pakkina joten voisi olla myös viivalla Ladan sijasta.

Paljon paskaa niskaan saanut, "flegu" kaveri, joka ihan varmasti oikeanlaisen valmentajan alaisuudessa saa tehoja aikaan.
Tosiaan Hirschovitsin vikalla Hifk-floppikaudella oli valmentajana P.Matikainen ja hänen alaisuudessaan on kyllä noi taitelijasieluiset pelaajat saattaa alisuorittanut Bluesissakin. Tiedä sitten oisko sitten Aho sen oikeampi valmentaja Hirsolle.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosiaan Hirschovitsin vikalla Hifk-floppikaudella oli valmentajana P.Matikainen ja hänen alaisuudessaan on kyllä noi taitelijasieluiset pelaajat saattaa alisuorittanut Bluesissakin. Tiedä sitten oisko sitten Aho sen oikeampi valmentaja Hirsolle.

Tämä on hyvä muistaa. Muun muuassa Mikael Granlund ja Ville Peltonen pelasivat myös huonon kauden 2011-2012, kun Petu oli koutsina. Ei ehkä pisteiden valossa, mutta otteet olivat molemmilla jotenkin huomattavasti vaisumpia kuin aikaisemmalla kaudella.

Hirso on silloin parhaimillaan, kun mies saa olla joukkueensa ykköstähti. Näin oli 06-07 Jokereissa ja 09-10 IFK:ssa. Toissakaudella mies jäi ikävästi varjoon, kun joukkue vilisi tähtiä aina Mikkeä, Villeä ja Janne Pesosta myöten.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hirso on silloin parhaimillaan, kun mies saa olla joukkueensa ykköstähti. Näin oli 06-07 Jokereissa ja 09-10 IFK:ssa. Toissakaudella mies jäi ikävästi varjoon, kun joukkue vilisi tähtiä aina Mikkeä, Villeä ja Janne Pesosta myöten.

Silloin kun pelaa paskasti, saa harvoin olla joukkueen ykköstähti. Tosin esimerkkejä tästäkin varmasti löytyy...

En tunne Hirsoa enkä väitä ettetkö ehkä olisi oikeassa, mutta tässä on siis kehäpäätelmän vaara. Ykköstähdeksi tullaan pelaamalla hyvin, ei päinvastoin. Tosin toki ymmärrän kyllä että jos menettää ykköstähden peliajan, luottamuksen ja erivapaudet, niin se voi näkyä peliesityksissä. Siltikin, ainakin ulkopuolisten on vaikea sanoa kumpi oli ensin, muna vai kana (muna).

Toivon kuitenkin että Hirso pelaa ensi talvena maagisen kauden Bluesin ykköstähtenä eikä suostu lähtemään KHL:n, koska joutuisi pelaamaan kakkosketjussa.
 

Fordél

Jäsen
Jaahas, Hirsohan se sieltä sitten tuli. Varmasti hintalappu on kohdillaan, kun Blues päätyi tällaiseen riskihankintaan. Itse en olisi ottanut tätä riskiä joukkueen yhden tärkeimmän pelipaikan suhteen. No kaikki me tietysti tiedämme Hirson potentiaalin, joten ei se mikään ihmekään ole mikäli paukuttaa yli 40 pistettä. Tonttia on ainakin luvassa ja ilmeisesti Ahon oletettava aktiivinen pelitapakin sopii Hirsolle. Toivottavasti kemiat natsaa valmennuksen kanssa ja Hirson pääkoppa kestää.

Hyökkäys voisi näyttää nyt tältä:

Aaltonen - Hirschovits - Widing
Huhtala - Sallinen - Ikonen
Rinkinen - Liivik - Virkkunen
Pitkänen - Järvinen - Pöysti/Nyberg/Rooba/Elo
 

Fordél

Jäsen
Uskallan väittää, ettei markkinoilta löydy kuin riskejä. Moni liigaseura etsii vielä kärkitason senttereitä, mutta tarjonta taitaa olla aika heikkoa, kun huippunimiä ei ole helppo liigaan saada. Hirso sentään on liigasta tuttu kaveri - muut vaihtoehdot ovat varmaankin AHL-hakuja.

On siellä jo kotimaisissakin nimissä muutama riskitön tapaus ilmeisesti saatavilla SM-liigaan: Juha-Pekka Hytönen ja Niko Kapanen. Näistä toki Hytönen on Suomessa pelatessaan hyvin suurella todennäköisyydellä JYP:n mies ja Kapanen Bluesin tavoittamattomissa. Miksei myös Petteri Nokelainen sopisi Ahon pelifilosofiaan, kun laidoilta voisi löytyä paikkausta taitovajeeseen.

SM-liigassa ihan hyviä näyttöjä antaneita ulkkareitakin on, kuten Stephen Dixon, Daniel Corso, Joakim Eriksson, Kris Beech ja Jamie Johnsson.

En siis ihan osta sitä ajatusta, että nyt olisi tarjolla vain ja ainostaan selkeitä riskihankintoja tai AHL-hakuja. Toki ei Hirso jää monelle näistä pelaajista, mutta on tossa nimiä, jotka olisin ottanut Bluesiin Hirsoa mielummin ja joita en näe ainakaan yhtä suurina riskeinä kuin Hirsoa.

Harmittaa, että monilla on niin negatiivinen näkemys Hirsosta. Hän on vähän kuin SM-liigan Olli Jokinen.

Ei mulla ole mikään erityisen negatiivinen kuva Hirsosta. Harmittaa, kun pari viime kautta on mennyt reisille ja ura on ollut laskusuunnassa. Sen mitä olen haastatteluita lukenut ja kuunnellut niin oikein sympaattinen kaveri kyseessä. Samaa kuvaa en ole saanut Jokisesta...

Toivotaan, että Hirso saa itsestään parin vuoden tauon jälkeen parastaan irti, pystyy pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja löytää vähän kateissa olleen itseluottamuksensa. Asenteen pitää olla nyt 100% kunnossa, jos aikoo pärjätä Ahon Bluesissa. Jengi on varmasti hyvin yhtenäinen, joten taiteilijamaisen Hirson on nyt oltava vain yksi osa sitä.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Mielenkiintoinen haku. Tyytyväinen olen, ettei Hirso palannut Ilmalaan (niin kuin muutama paha kieli huhuili), sillä jätti etovan kuvan itsestään. Veikkaan olevan kuitenkin Bluesille hyvä hankinta. Näillä näkymin on saamassa ykkössentterin roolin ja tätä kautta paljon vastuuta, joten todennäköisesti tehojakin syntyy.

Ylipäänsä kun Bluesin hyökkäystä katselee, niin sieltä löytyy jo valmiita tutkapareja ja uskoisin Hirson ja Huhtalan muodostavan tulevalla kaudella yhden lisää. Muut siis Ikonen - Aaltonen ja Pöysti - Liivik. Ketjulotolla siis jotain tällaista:

Huhtala - Hirschovits - Widing
Aaltonen - Sallinen - Ikonen
Pöysti - Liivik - Rinkinen
Pitkänen - Järvinen - Virkkunen
 

Fordél

Jäsen
Ylipäänsä kun Bluesin hyökkäystä katselee, niin sieltä löytyy jo valmiita tutkapareja ja uskoisin Hirson ja Huhtalan muodostavan tulevalla kaudella yhden lisää. Muut siis Ikonen - Aaltonen ja Pöysti - Liivik.

Huhtala ja Sallinen oli viime kaudella jo yksi tutkapari, joten sitä tuskin erotetaan. Eli kenties näin:

Huhtala - Sallinen - Widing
Aaltonen - Hirso - Ikonen
Rinkinen - Liivik - Pöysti
Pitkänen - Järvinen - Virkkunen

Jotenkin tässä muodostuu kaksi hyvin erilaista kärkikenttää ja jakaisin esim. taito-ominaisuuksia tasaisemmin. Nyt ykkönen on aikalailla ns. metsurikenttä ja toisaalta kakkonen melkosen hyökkäysorientoitunut taitokenttä.

Se, miksi näen Hirson riskihankintana, liittyy johtajuuteen. Nuorehko Blues tarvitsisi hyökkäykseen selkeää pelillistä ja henkistä johtajaa. Kokenutta pelaajaa, joka kannattelisi joukkuetta lähes illasta toiseen ja olisi henkisesti vahva johtaja. Hirso voi toki tuoda näistä ominaisuuksia tai sitten pelaa sellaisen 28 pisteen epätasaisen kauden ja asenne on mitä on. Silloin Bluesia on vaikea nähdä esim. mitallipeleissä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Se, miksi näen Hirson riskihankintana, liittyy johtajuuteen. Nuorehko Blues tarvitsisi hyökkäykseen selkeää pelillistä ja henkistä johtajaa. Kokenutta pelaajaa, joka kannattelisi joukkuetta lähes illasta toiseen ja olisi henkisesti vahva johtaja.

Totta. Tiedä sitten olisiko Widingistä ottamaan sitä roolia?

Yksittäisistä pelaajista voi olla montaa mieltä. Kannattaa kiinnittää huomiota myös joukkueeseen kokonaisuutena. Joukkuehan lienee nyt valmis. Kun olen katsellut noita erilaisia ketjuhahmotelmia huomaa, ettei tuo rosteri nyt itse asiassa hullummalta vaikuta. Ei mitään liigan eliittiä, mutta potentiaaliselta ja sellaiselta joka pystyy kyllä voittamaan kenet tahansa.

Tuossa on mahdollisuuksia aika monenlaisiin variaatioihin ja nuoria, nälkäisiä pelaajia on kilpailemassa pelipaikoista. Maalinteko-osasto varsin hyvin kunnossa, rouhijaosasto liigan eliittiä ja selkeä ykkösveskari. Eniten mietityttää puolustuksen materiaalin kapeus ja viivapelotteen puute. Mutta kyllä meillä nyt keskimääräistä paremmin pullat on uunissa.
 

Fordél

Jäsen
Totta. Tiedä sitten olisiko Widingistä ottamaan sitä roolia?

Toivotaan, jos Hirsosta ei ole siihen. Kuitenkin tällaista hahmoa tuo jengi eittämättä tarvitsee. Viime kaudella Ramusta ei ehkä lopulta olisi edes ollut siihen vaikka pelillisesti olikin selkeä johtaja. Nyt pahoin pelkään, että ei ole Hirsostakaan, mutta kenties Widing ottaa tätä roolia.

Yksittäisistä pelaajista voi olla montaa mieltä. Kannattaa kiinnittää huomiota myös joukkueeseen kokonaisuutena. Joukkuehan lienee nyt valmis. Kun olen katsellut noita erilaisia ketjuhahmotelmia huomaa, ettei tuo rosteri nyt itse asiassa hullummalta vaikuta. Ei mitään liigan eliittiä, mutta potentiaaliselta ja sellaiselta joka pystyy kyllä voittamaan kenet tahansa.

Tuossa on mahdollisuuksia aika monenlaisiin variaatioihin ja nuoria, nälkäisiä pelaajia on kilpailemassa pelipaikoista. Maalinteko-osasto varsin hyvin kunnossa, rouhijaosasto liigan eliittiä ja selkeä ykkösveskari. Eniten mietityttää puolustuksen materiaalin kapeus ja viivapelotteen puute. Mutta kyllä meillä nyt keskimääräistä paremmin pullat on uunissa.

Jep, ihan samaa mieltä. Kokonaisuus näyttää hyvältä ja joukkueeseen kohdistuu paljon positiivisia odotuksia. Joukkueessa on monipuolinen rakenne niin osaamisen, potentiaalin kuin kokemuksen suhteen. Paljon erilaisia pelaajia, jotka ovat eri vaiheessa uraansa. Erityisesti kutkuttavat nämä muutamat nuoret/nuorehkot pelaajat, jotka voivat ottaa urallaan suuria harppauksia ensi kaudella. Tällaisia pelaajia ovat etenkin Ikonen, Aaltonen, Sallinen ja Huhtala. Kaikki ovat jo liigapelaajia tai hyviä liigapelaajia, mutta voivat hyvinkin murtautua ihan sinne terävimpään kärkeen. Etenkin Sallisella näen olevan nyt mainio paikka pelata elämänsä kausi.

Suurimmat riskit näen liittyvän ykkösveskaan, ykkössentteriin ja juuri tuohon mainitsemaasi viivapelotteen puutteeseen ylivoimassa. Voi kuitenkin hyvin olla, että Koskisen henkinen puoli vahvistuu tutussa ympäristössä, Hirso palaa omalla tasolle ja ylivoimaankin löytyy joko pakki tai joku hyökkääjistä tuomaan pelotetta myös viivaan. Tällöin Blues voi hyvinkin palata mitallikantaan.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Hyvät perustelut Juhaht:ltä. Vaikka tästä uutisesta tuli ensi alkuun hiukan paskainen sivumaku, niin järjellä ajatellen tämä on kyllä hyvä hankinta. Kotisivun haastattelukin vahvistaa sitä kuvaa että Hirso on aika sopiva pelaaja meille, ja Blues sopiva seura Hirsolle.

Voi olla että menee kesäoptimismin puolelle, mutta mielestäni joukkue on nyt kokonaisuutena piirun verran vahvempi kuin vuosi sitten. Avainpelaajien osalta ollaan about samoilla metriluvuilla, mutta nyt sinne ympärille on tullut enemmän lihasta ja joukkue on kokonaisuutena kokeneempi. Ja kun vielä pitää mielessä että liigan yleistrendi on päinvastainen niin eihän tämä pahalta näytä.

Yksi pakki vielä, joku Ilvosen kaltainen kelpaa tähän väliin, niin joukkue on valmis kauteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös