Carolina Hurricanes 2012-2013

  • 83 181
  • 197

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
MITÄS HELVETTIÄ? Olen pitänyt Cam Wardia huikeana ukkona, mutta selittääkö se kaiken? Kuukausi sitten Carolinalla oli kaikki hyvin - nyt alla riemastuttava saldo, 12 peliä 11 tappiota. Mitäs siellä touhutaan?
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Onkos A.Semin laitettu poppareihin, kun ei ole kahteen peliin ollut kehissä? Mistään loukkaantumisestakaan ei ole puhuttu.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
MITÄS HELVETTIÄ? Olen pitänyt Cam Wardia huikeana ukkona, mutta selittääkö se kaiken? Kuukausi sitten Carolinalla oli kaikki hyvin - nyt alla riemastuttava saldo, 12 peliä 11 tappiota. Mitäs siellä touhutaan?

Treidasivat Jokisen Jussin. Managerille käy kohta kuten Réjean Houlelle aikanaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
MITÄS HELVETTIÄ? Olen pitänyt Cam Wardia huikeana ukkona, mutta selittääkö se kaiken? Kuukausi sitten Carolinalla oli kaikki hyvin - nyt alla riemastuttava saldo, 12 peliä 11 tappiota. Mitäs siellä touhutaan?

Ei ole Wardista kiinni, vaan koko joukkue vain päätti suorittaa kollektiivisen housuunpaskomisen. On näitä nähty aikaisemmillakin kausilla.

Alex Seminillä on ylävartalovamma, ei ole terveenä penkitetty.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei ole Wardista kiinni, vaan koko joukkue vain päätti suorittaa kollektiivisen housuunpaskomisen. On näitä nähty aikaisemmillakin kausilla.

Alex Seminillä on ylävartalovamma, ei ole terveenä penkitetty.

Noh, melkoista vähättelyä. Nimenomaan paljon on Wardista kiinni. Se on ihan eri asia olla pitkiä putkia hyvällä tasolla pelaava ykkösmaalivahti, kuin tuollainen silloin tällöin sisällä käyvä kakkonen. Peterskin on hyvä, kun se pääsee hyvässä pelivireessä yllättämään "puskista" farminostona. Mutta neljää peliä pitemmälle mies ei riitä. Sama Elliksen kohdalla. Ja sama toistuu muissakin organisaatioissa.

Lisäksi parhaan puolustajan Faulkin loukkaantuminen alkoi olla viimeisiä sysäyksiä tälle syöksylle. Sitten hajosi Pitkänen ja nyt Semin. Kapeasta materiaalista hirvittävän tärkeät avainpelaajat pois.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Noh, melkoista vähättelyä. Nimenomaan paljon on Wardista kiinni.

Niin, olisi varmaan pitänyt lisätä, että "totta kai silläkin on merkitystä", jne. Pettymyksen tila nyt vain on melko suuri tällä hetkellä, joten kirjoittelukin on varmaan turhan kärjekästä.

Loukkaantumiset vaikuttavat, mutta onhan tämä tappioputki silti aivan käsittämätön. Carolinan syöksykierrettä ei voi selittää pelkästään loukkaantumisten varaan, henkinen sulaminen on ollut todella kolossaalista kokoluokkaa. Osoittaako syyttävällä sormella valmentajaa, johtavia pelaajia vai huonoa valmistautumista lyhyeen kauteen? Hankala tässä on mitään johtopäätöksiä vetää. Saa nähdä reagoiko JR ja jos reagoi, niin millä tavalla.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Carolinan ensimmäiset 25 ottelua saldolla 15-9-1 eli 31 pistettä. Seuraavat 18 ottelua saldolla 2-14-2 eli 6 pistettä.

Carolina johti kauden 26.ottelussaan Washingtonia vastaan avauserän jälkeen 2-0, häviten kuitenkin lopulta pelin 2-3. Sen jälkeen oikeastaan mikään ei ole onnistunut. Kiekot pomppivat vastustajan eduksi, kiekkojumalat eivät tunnu olevan ollenkaan Carolinan puolella. Pelaajien itseluottamus on ropissut ottelu ottelulta. Mutta jos jostakin pitää olla ylpeä, niin siitä että viime pelit ovat osoittaneet etteivät pelaajat ole kuitenkaan luovuttaneet, vaan taistelevat vaikka kausi päättyy jälleen kerran runkosarjaan. Tosi asia on että 18 viime ottelun saldo on karmea. Ja vaikka Carolina ei todellakaan ole pelannut aivan noin huonosti, ja olisi ansainnut useammasta ottelusta enemmän, niin tilanne sarjataulossa on mikä on. Missään vaiheessa ei ole saatu sitä breakiä, sitä yhtä onnistumista mikä sytyttäisi joukkueen ja toisi itseluottamuksen takaisin. Nyt ei sitten taistella enää konferenssin kärkisijoista, vaan draftin top5-varauksesta.

Loukkaantumisten taakse on tietysti helppo mennä, mikä osittain pitää varmasti paikkansakin. Vaikka Dan Ellis ja Justin Peters ovat ajoittain pelanneet ihan hyvin, niin kumpikaan ei ole pystynyt täyttämään Cam Wardin paikkaa. Ellis oli alkukaudesta hyvä, mutta loukkaantumisen jälkeen taso on tippunut. Peters taas on ihan pätevä kakkosmaalivahti, mutta ei pysty kantamaan varsinkaan alavireistä joukkuetta. Wardon tilastot eivät ole olleet koskaan aivan sitä NHL:n huipputasoa, mutta ainakin kaikki Carolinaa seuraavat tietävät, että kyseessä on kapteenin ohella joukkueen tärkein pelaaja, ehkäpä jopa se kaikkein tärkein.

Lopullinen niitti oli sitten ykköspuolustaja Justin Faulkin loukkaantuminen. Kuukausi sitten 21 vuotta täyttänyt Faulk on nopeassa tahdissa noussut kohti huippua ja jonka ympärille on hyvä rakentaa niin lähitulevaisuuden kuin pidemmän aikavälinkin 'Canes-puolustusta. Lisäksi mm. "kakkospakki" Pitkänen on pelannut vain 22 ottelua, Ruutu alkaa vasta pääsemään kuntoon ja Skinnerin hyvin alkanut kausi taantui taas loukkaantumiseen kuten viime kaudellakin. Mutta kuten tiedetään, niin loukkaantumiset kuuluvat jääkiekkoon, ja niistä on selvittävä yli jos haaveilee menestymisestä. Carolina ei ole siinä onnistunut.

Yksi iso ongelma on ollut koko kauden ajan se, että hyökkäystehot ovat olleet lähes pelkästään hyvin toimineen ykköskentän harteilla. E.Staalilla on 46 pistettä (17+29), Seminillä 39 (11+28) ja läpimurtonsa lopullisesti tehneellä Tlustylla 31 (19+12). Ensi kaudeksi pitää löytää apuja niin J.Staalin kentästä kuin varsinkin 3.kentän suunnalta.

Tällaisen kauden jälkeen yksikään pelaaja ei saa puhtaita papereita. Mielenkiintoista nähdä mitä tämän tason pettymys saa aikaan kesällä, vai saako mitään...

-----

439 AHL-ottelun jälkeen Nicolas Blanchard sai vihdoin kutsun NHL:ään. Ilman muuta synkän loppukauden yksi positiivisemmista asioista. Blanchard on juuri sellainen "sytyttäjä", joka tuo lisäenergiaa koko joukkueeseen. Neljässä ottelussa 3 tappelua ja 13 taklausta. Tuo mukavasti kokoa neloskenttään, eikä ole kuitenkaan ihan mikään "puukäsikään". Kotisivuilta löytyy hyvä juttu tästä 2005 vuoden 6.kierroksen varauksesta ja Albanyn bussionnettomuuden yhdestä pahiten loukkaantuneesta taistelijasta: Blanchard's Winding, Treacherous Road to the NHL

Positiivisuutta voi myös löytää siitä, että Charlotte on selvittänyt tiensä AHL-pudotuspeleihin lukuisista loukkaantumisista huolimatta. Playoffeihin Carolinasta rientävät avuksi vielä Riley Nash, Nic Blanchard ja Tim Wallace. Valitettavasti Checkers joutuu tulemaan toimeen ilman maalivahteja Justin Petersiä ja Dan Ellisiä. John Muse ja Rob Madore ovat vielä kokemattomia maalivahteja AHL-tasolla, ja Mike Murphy pelasi vasta eilen ensimmäisen pelinsä sitten syksyn KHL-visiitin. Vaikuttaisi selvältä kompastuskiven paikalta.

Juniorisarjoissa puolestaan neljän Carolinan varaaman pelaajan kausi jatkuu edelleen. WHL:ssä Edmontonin Keegan Lowe ja Calgaryn Victor Rask pelaavat vastakkain välierissä ja OHL:ssä Plymouthin Matt Mahalak ja Austin Levi ovat myöskin pelaamassa finaalipaikasta. Charlotteen ovat matkanneet jo kautensa juniorisarjoissa/yliopistossa päättäneet Danny Biega, Brock McGinn, Brendan Woods ja viimeisimpänä Ryan Murphy, joka toivottavasti täyttää ainakin osittain Marc-Andre Gragnanin loukkaantumisesta tulleen aukon.

-----

Carolina saa tänään vastaansa Phillyn kotona, ja Charlotte pelaa puolestaan runkosarjan päätöspelinsä Peoriaa vastaan tavoitteena saavuttaa kotietu tuleviin playoffeihin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jaksaisiko joku Carolinaa enemmän seuraava kirjoittaa pienen yhteenvedon Jordan Staalin ensimmäisestä kaudesta Hurrikaani-paidassa? Tilastojen valossa se ei kovin hyvin sujunut. 45 ottelun jälkeen Jordan on tehnyt ainoastaan 9 maalia ja syöttänyt 19 maalia. Eli pistetahti on ollut samaa kuin Pittsburghissakin, mikä on ainakin täällä suunnalla pettymys, sillä uskoin Jordanin pystyvän nousemaan pisteiden puolesta korkeammalle tasolle lisääntyneen hyökkäyspään vastuun myötä. Puolustuspelikään ei ole sitten ilmeisesti ollut lähelläkään Selke-tasoa, sillä tehosaldo on rumasti 19 pykälää pakkasen puolella. Tuolla ollaan samalla koko liigassa kuudentena miinusten määrässä. Staal ja ketjukaveri Skinner ovatkin vastanneet pitkälti Carolinan keräämistä miinuksista tänä vuonna, joten ilmeisesti yhteispeli ei ole kovinkaan hyvin sujunut?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tällä kertaa ei ehdi kirjoitella valitettavasti Jordanista, mutta toivottavasti joku ehtii vastailla Boscolle. Mutta eiköhän sitä vielä tule itsekin palattua Jordanin kauteen, kunhan Carolinan urakka kahden pelin jälkeen päättyy.

'Canes lähetti AHL:n playoff-avausta ajatellen Riley Nashin ja Tim Wallacen Charlotteen, ja kutsui sieltä Jared Staalin. Eihän Jared normaalitilanteessa ole missään tapauksessa kutsuttujen listalla, mutta kun kaksi veljestä on jo pelaamassa, 'Canes on kautensa tuhonnut ja Jared ei ole Charlottellekaan niin tärkeä pelaaja, niin ihan ymmärrettävä siirto. Harmi ettei Marc ole Rangers-kokoonpanossa, sillä torstaina olisi muutoin neljä veljestä samassa ottelussa.

All Staal Everything
Canes to have full complement of Staals
 

ipaz

Jäsen
Canes aloitti Rangersia vastaan täydellä veljeskentällisellä kun numerot 11, 12 ja 13 asettuivat ensimmäiseen aloitukseen. Ilta olisi ollut Staalin pojille täydellinen, jos Eric olisi pukenut Rangerissa, mutta ei ollut kuitenkaan vielä pelikunnossa.

Ottelun recapin photo-osiossa muutama hieno kuva kolmesta veljeksestä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ilta olisi ollut Staalin pojille täydellinen, jos Eric olisi pukenut Rangerissa, mutta ei ollut kuitenkaan vielä pelikunnossa.

Älä nyt noin mene sanomaan. Marcin vielä hyväksyn Rangers-nutussa, mutta ei kai nyt Eric?

Joskus sitä käy flaksi, Jared ei meinaa edes mahtua AHL-kokoonpanoon, mutta pääsee pelaamaan NHL:ään, kun samaan aikaan tärkeämmät hyökkääjät pelaavat AHL-playoffeja. Ei vaan, mukavahan se on, että veljessarjan nuorinkin pääsi haistelemaan NHL-tuulia muutoinkin kuin katsomossa isoveljien pelejä seuranneena.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jaksaisiko joku Carolinaa enemmän seuraava kirjoittaa pienen yhteenvedon Jordan Staalin ensimmäisestä kaudesta Hurrikaani-paidassa?

Vanha viesti, mutta nyt kestää jo taas palailla muistelemaan Carolinan mennyttä kautta, niin vastataan. Minusta Staalin kausi oli "kolmijakoinen", eli aloitti vähän kehnosti, sitten selkeä tasonnosto ja lopussa lähes koko muun joukkueen mukana pelillisesti alamäkeen. Tynkäkaudesta on kuitenkin hankala vetää mitään johtopäätöksiä kaverin potentiaalista isommalla vastuulla 82 pelin runkosarjassa. Odotukseni täyttyisivät, mikäli ensikaudella tulisi hyvin hoidetun oman pään lisäksi sellaiset 60+ tehopistettä ja tietenkin hyvät playoffit päälle.
 

ipaz

Jäsen
The New Storm

Canes julkaisi tänään uudet peliasut. Myös Raleighissa mennään yksinkertaisempaan ja retrompaan suuntaan, kuten Tampassa vuosi sitten. Kotiasu on hyvinkin pelkistetty punainen, jossa kaksi valkoista vaakaraitaa paidan helmassa ja hihoissa. Valkoiset vieraspaidat ovat mielestäni hienot. Tulee hieman mieleen 70-luvun Cleveland Baronsin paidat. Harmaa väri on heivattu kokonaan pois.

Ja vielä esittelyvideo.

Minä pidän uudistuksesta. Mitä pelkistetympi, niin sen parempi.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Canes julkaisi tänään uudet peliasut. Myös Raleighissa mennään yksinkertaisempaan ja retrompaan suuntaan, kuten Tampassa vuosi sitten (--)

Minä pidän uudistuksesta. Mitä pelkistetympi, niin sen parempi.

Samaa mieltä. Klassinen lätkäpaita voittaa aina kammotukset, joita siirtyminen Reebokin edge-paitoihin poiki monia.

Ainoa, mistä on nokan koputtamista, ovat numerot. Klassisen paidan kanssa olisivat sopineet paremmin vanhan koulukunnan numerotkin.

Kokonaisuutena asut muistuttavat aika paljon Team Canadan nykyisiä asuja (toki Kanadalla mustat housut).

Sinänsä omasta mielestäni Canesin vanhatkin asut olivat tyylikkäät, ja mielellään niitäkin katseli. Vaikka kyseessä mielipidekysymys, niin enemmän olisi toivonut, että esim. St. Louis olisi heivannut ns. modernit asunsa hemmettiin kaikkine pystyraitoineen ja palannut todella pelkistettyyn lookiin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Hienoilta näyttivät uudet asut, vaikka ei Carolinan vanhatkaan asut huonot olleet. Noissa uusissa pistää vaan silmään erilaiset (eri paksuiset) raidoitukset. Vähän outoa.
ps.uutta ketjua pystyyn
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ihan tyylikkäät nuo Hurricanesin uudet paidat. Muistuttavat tosiaan Kanadan maajoukkueen paitaa aika paljon vielä kun niin monessa paidassa lukee Staal selässä. Hassua, että aiemmin Hurricanesille uniikki neliöiden rivi helmassa on piilotettu pieneksi yksityiskohdaksi kauluksen sisäpuolelle.

Cleveland Baronsin paitojen lisäksi Devilsin vaalea paita on melkein samanlainen vieraspaidan kanssa, mutta hartioiden ja raitojen värit menevät päinvastoin. Jonkin verran löytyy samanlaisuutta myös Blackhawksin 40-luvun vaaleaan paitaan.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Kyllähän nämä uudet peliasut ovat omaan silmääni varsin tyylikkäät, etenkin vieraspaidat joista tykkään kovasti. Kotipaidassa olisi voinut ehkä olla poikkiraitojen kanssa pieni määrä mustaa kuten vieraspaidoissa, mutta tiedä sitten, ihan nätit ne on noinkin. Jotenkin vaan tottunut että kotipaidoista löytyy se mustakin väri enemmänkin kuin vain kauluksesta. Uniikin neliörivin piilottaminen kokonaan näkyvistä on minunkin mielestäni hassu veto, tai no, onhan se vielä tuossa kolmospaidassa jäljellä joten eipä siinä. Uudistustahan tässä haettiin ja siinä onnistuivat kyllä melkein kympin arvoisesti.
 
Huono uudistus.
Tehdään vähän paluuta klassiseen tyyliin, vaikka joukkue tuli Carolinaan 90-luvun lopulla. Aika fake.
Otetaan vaikutteita Team Canadasta, vaikka kyseessä on etelässä pelaava seura.
Lisäksi valkoinen peliasu muistuttaa divisioonakilpailija Washington Capitalsin entisaikojen peliasua. Kiva.

Tai ehkä se on hyväkin, jos klassisemmalla tyylillä ja canadalla koitetaan saada aikaan uskottavampaa perämetsien jykeväleukainen hokihemmo-lookkia?
Ei olisi mielestäni ollut mitään tarvetta muuttaa hienoja asuja. Punainen-valkoinen-musta on ollut todella hyvä yhdistelmä, ja varsinkin se etelävaltioiden kapinalippua muistuttava logo on kyllä hyvä, olipa se olkapäissä tai varsinaisena logona. Ja ne ruudut paidan helmassa.
 

ipaz

Jäsen
Huono uudistus.

Trendi NHL-joukkueiden paidoissa on menossa huolella kohti 70-luvun pelkistettyä hockey-jersey-lookia. Phoenix sen aloitti (tosin poisti typerästi vaakaraidat Rbk-paidan myötä) ja Tampa vei tuon linjan todella pitkälle verrattuna entiseen kuosiin. Perusteluina näihin muutoksiin pidetään juurikin tuota "back to hockey roots" mentaliteettia, eli haluataan päästä eroon joko liian sarjakuvamaisista tai muuten vaan monimutkaisista ja ylivärikkäistä peliasuista. Kuten jo aiemmin sanoin, niin yksinkertainen on kaunista - vai miksi Detroit ja Toronto ovat aina parhaiten arvostettujen peliasujen kärjessä?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kauniit paidat jumalauta. Arvostan.

Siinä missä Dallasin uusi paita ei miellytä silmää logonsa vuoksi, Carolinan paita sitä tekee senkin edestä. Simppelin kaunis ja tuo mieleen vanhat hyvät ajat.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös