• 1 792 422
  • 5 926

Elazi

Jokerit, Red Wings
Mainitaan vielä Hannu Järvenpään neljä maalia ensimmäisessä NHL harjoitusottelussaan. NHL ura jäi kuitenkin vain 114 ottelun mittaiseksi (ilmeisesti loukkaantumisten takia?), tehoja niissä syntyi 11+26=37.

TKH

Kaudesta 1987-88 lähtien hattutempun tehneitä voi selata hockey referencestäkin, mutta vilkaisin huvikseni ensimmäisistä Guide & record kirjoistani joitakin vanhempia hattutempun tehneitä "erikoisuuksia". Suluissa on koko uran maalimäärä. Listaa lukiessa kaikki varmaan huomaan myös sen ketkä johtavat kategoriaa "eniten hattutemppuja tehneet veljekset". Tämä siis silloin kun kummankin/kaikkien on täytynyt tehdä vähintään 1 hattutemppu.

Billy Carroll (30)

Suomalaisista Tomi Kallio (24) ja Niko Kapanen (36) olisivat myös ainakin aika lähellä päästä erikoisten hattutempun tekijöiden listalle.

Jiri Dopita on tässä yhteydessä myös mainitsemisen arvoinen. Koko uran saldoksi jäi 73 ottelua ja 12+21, mutta yhden ottelun piste-ennätys on todella komea 4+1. Kauaksi ei jää myöskään Jaroslav Svejkovsky - koko uralla 113 ottelua ja 23+19. Parhaimmalla kaudellaan teki 7 maalia, mutta yhden ottelun piste-ennätys on 4+0.

Laitetaan loppuun vielä esimerkkejä tehokkaasta peliajan käytöstä.

Ian Laperriere 8:17 - 3+0
Michael Nylander 10:41 - 4+0
Jussi Jokinen 11:04 - 4+0

Apmp-

Red Wings, TPS
Osaatko TKH sanoa, mikä on ennätys yhdessä erässä tehdyissä pisteissä/maaleissa? Kolme maalia erässä nyt on ihan "tavallista", mutta kuka on viimeksi tehnyt neljä maalia erässä? Franzen olisi tehnyt 2010 keväällä game 4:ssa Sharksia vastaan jollei yhtä maalia olisi merkitty Bertuzzille jostain käsittämättömästä syystä.

Tuosta päästään myös tuohon tehokkaasti käytettyyn peliaikaan.

Johan Franzen 14:44 4+2 (oikeasti 5+1, virallisesti 4+2)

-RVL-

Seuraavanlainen lista löytyi, mutta en luottaisi välttämättä täysin sokeasti.

Most goals, one period: Max Bentley (Jan. 28, 1943), Busher Jackson (Nov. 20, 1934), Clint Smith (Mar. 4, 1945), Red Berenson (Nov. 7, 1968), Wayne Gretzky (Feb. 18, 1981), Grant Mulvey (Feb. 3, 1982), Bryan Trottier (Feb. 13, 1982), Tim Kerr (April 13, 1985), Al Secord (Jan. 7, 1987), Joe Nieuwendyk (Jan. 11, 1989), Peter Bondra (Feb. 5, 1994), Mario Lemieux (Jan. 26, 1997) Johan Franzen (May. 6, 2010), 4.

Most assists, one period: Dale Hawerchuk, 5 (March 6, 1984)

Most points, one period: Bryan Trottier, 6 (Dec. 23, 1978, second period)

-----------------

Ja toiselta sivulta playoffseista (maali- ja piste-ennätys - molemmat 4 ?)

Most Points Scored in One Period of a Playoff Game:

4, twelve times, most recently, Alexander Mogilny, New Jersey Devils vs. Toronto Maple Leafs, 2nd period, April 28, 2001.

Most Goals Scored in One Period of a Playoff Game:

4, Tim Kerr, Philadelphia Flyers, vs. New York Rangers, 2nd period, April 13, 1985.
4, Mario Lemieux, Pittsburgh Penguins, vs. Philadelphia Flyers, 1st period, April 25, 1989.

Apmp-

No joo. Franzen ei ainakaan ole neljää maalia tehnyt virallisissa boxscoreissa vaikka oikeasti tekikin. (kuten yllä mainitsin) Näin ollen en ihan täysin tuohon listaan luottaisi. Mutta näkee tuosta nyt sen ettei tuo neljän maalin tekeminen erässä niin läpihuutojuttu olekaan. Kolmea maalia on sitten tehty monta kertaa erässä, mm. Franzenkin on siinä onnistunut kahdesti.

Franzenilla on muuten 5 hattutemppua urallaan. Niistä kolme on Coloradoa vastaan, yksi San Josea ja yksi Ottawaa. San Josea vastaan 4+2 ja Ottawaa vastaan 5+0. Franzenilla oli myös kolme playoff-hattutemppua ennen ensimmäistä runkosarja hat trickiä.

edit: no tuokin on väärässä tai ainakin vanhaa tietoa kun Franzen teki tosiaan 3+1 virallisten tilastojen mukaan silloin 6. toukokuuta 2010.

-RVL-

Niin. Seuraavanlaisen tekstin löysin:

Franzen originally was credited with four goals in a span of 5:36 in the first period, but in the first intermission Bertuzzi was awarded the first goal because Franzen's shot hit his thigh before caroming into the net.

Still, Franzen's three goals, recorded in a span of 3:26, are the second-fastest three goals scored by a player in NHL playoff history. The record belongs to Tim Kerr, who tallied three for the Philadelphia Flyers in 3:24 in 1985.

Joku kiireinen käynyt muokkaamassa sivuja ja sitten on jäänyt väärää tietoa. Muuten löytyy kyllä ihan samoja tilastoja vuoden 2009 Records Bookista, että niiltä osin nuo vanhemmat ehkä pitävät kutinsa.

Vaikka Muulin poistaisi tuolta listalta niin onhan noita "4 maalia yhdessä erässä kavereita" mielestäni ihan helvetisti. Käsittämätön saavutus.

TKH

"Laukaus ja maali"
Kaudesta 1987-88 lähtien 9 pelaajaa on tehnyt 4 maalia 4 laukauksella, viimeisimpänä Jan Bulis 2006, mutta NHL historiassa vain Ian Turnbull on tehnyt 5 maalia 5 laukauksella.

"Vaihto ja takaisku"
Kaudesta 1987-88 lähtien kovin saldo tässä mielessä lienee Chris Tamerilla - 5 vaihtoa ja -4. Samassa ottelussa Neckar keräsi -4 yhdeksällä vaihdolla. Heatley on puolestaan kerännyt kerran 15 vaihdolla -6. Samat miehet olisivat luonnollisesti kärkipäässä myös listalla, jossa olisi tutkittu miinuksia suhteessa peliaikaan.

Chris Tamer 4:00 ja -4
Stan Neckar 6:25 ja -4
Dany Heatley 12:32 ja -6

TKH

Bonino nakutti viime yönä 3+1 pienellä peliajalla 10:22. Saldolla pääsee kolmanneksi kategoriassa "pienimmällä peliajalla tehdyt 4 pinnaa". Hattutempun osalta ajalla pääsee vasta kuudenneksi.

Jesse Belanger 2+2 - 8:39
Dave Scatchard 3+1 - 10:12

teude

Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vanekilla tällä hetkellä 8+10 tehot ja Buffalo tehnyt 26 maalia. Suhteellisen jäätävällä prosentilla ollut osallisena Buffalon maaleissa.

Noppa10

Toronto Maple Leafs
Tampa Bayn Brian Lee on tällä kaudella ollut kai väärään aikaan väärässä paikassa. Koko muu joukkue on plussalla (tai vähintään +0), kun Lee on kerännyt miehekkäät -6. Siis miten tuo vaan voi olla mahdollista...

Tiedote

HIFK
Olin näkevinäni Phoenixin ja Minnesotan välisessä ottelussa esitettävän (ennen 3. erän alkua) tilaston, jonka mukaan Phoenixin recordi Dave Tippetin alaisuudessa olisi 102-4-4, silloin kun joukkue on johtanut 2. erän jälkeen.
Voiko tämä pitää paikkansa? Järkyttävän kova tilastohan tuo olisi.

kesäesa

Edmonton Oilers, KalPa
Sam Gagner on pelannut tällä kaudella yhteensä 10 ottelua tehden niissä jokaisessa vähintään yhden pisteen. Mikähän mahtaa olla NHL:än ennätys?

ipaz

Sellainen peluri kun Wayne Gretzky teki kaudella 1983-84 kauden alusta lähtien vähintään yhden pisteen 51 peräkkäisessä ottelussa. Hieman olis Gagnerilla vielä matkaa... ei taida tämä kausi riittää.

tsajari

Penguins

Katsoin alkukaudella jotain Phoenixin peliä ja näin vastaavan tilaston. En muista tarkkaan oliko lukemat ihan noin älyttömät, mutta oli ne jokatapauksessa varsin kunnioitettavat.

Viime kauden runkosarjan lukemat löytyivät netistä. Phoenixin johtaessa 2. erän jälkeen tilastot osoittavat makoisat numerot: 33-1.

Aln

HPK
104-4-4 oli se recordi Phoenixilla.

Googlettelin vähän ja Vancouverilta löysin 131-3-11 (jos pitää paikkansa, en muista miltä sivulta löysin). Tosiaan hurjia lukuja!

sventur

KJK & NasKi (R.I.P)

Mikähän joukkue mahtaa omistaa sen sijaan parhaan recordin tilanteesta, kun joukkue on lähtenyt kolmanteen erään tappioasemasta? Voisi äkkiseltään kuvitella löytyvän yhteyttä hyvän playoff-menestyksen kanssa.

Red Label

HIFK, Bruins, Miro Heiskanen

Ihan mutulla heittäisin Bruinsin olevan aika korkealla tässä tilastossa. Ei tosiaan ole mitään muuta kuin mutuilua.

Jack DiBiase

WiFi Password: XHeKaJ#72
Habs-fanin ominaisuudessa pakko antaa tälle hyväksyntä.

Turri

Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan

Nopealla googlettamisella loysin seuraavan sivuston:

(Linkin takaa sivustolle, joka nayttaa joukkueiden tilastoja johtaessa, ollessa tappiolla, ollessa tasoissa joko ensimmaisen tai toisen eran jalkeen)

Sivusto nayttaisi listaavan tilastoja aina kaudelta 1989-1990 saakka, mutta luotettavuudesta ei ole tietoa. Joukkueiden nimissa nayttaa olevan kirjoitusvirheita ainakin, mutta voihan se olla etta itse statistiikka on kunnossa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia kylla loytyy tuolta. Kuten esimerkkina kaudelta 2010-2011 Pittsburgh Penguins oli 20:ssa ottelussa tappiolla kahden ensimmaisen eran jalkeen, joista 19 paattyi tappioon varsinaisella peliajalla ja yksi tappioon jatkoilla. Eipa samalla kaudella Philadelphia "Comeback kids" Flyers ole hirveasti paremmin suorittanut, 22:sta ottelusta tappiolla 2 eran jalkeen jai kateen 1 voitto ja 5 jatkoaikatappiota.

edit.

aikani kuluksi tarkistin viela tuon 1989-1990 kauden tilastoja ja jaatavat tilastot kylla Quebec Nordiquesilta. Vastaavasti 2 eran jalkeen tappiolla olleet 61 kertaa, joista ainoastaan 2 kertaa onnistuneet nousemaan tasoihin, muut ottelut havinneet.

Canucks
En recordeja kaivellut, mutta pikaisesti vilkaisin vuodesta 2000 alkaen kausikohtaisesti kovimmat voittoprosentit, kun vikaan erään on lähdetty tappioasemassa. Tuo antanee suuntaa. Eli 11. kauden jakso oli kyseessä, Detroit oli kärjessä neljä kertaa, Dallas kolme kertaa. Yksittäiset piikkipaikat oli Bostonilla, Washingtonilla, Pittsburghilla ja ehkä yllättävimpänä Nashvillellä. Kovin prosentti oli 2005-2006 Dallasilla, jolloin joukkue voitti 39% peleistä, joihin lähti viimeiseen erään tappioasemassa.

Hordi24

Florida Panthers
Canadiensin Andrei Markovilla on 10 pistettä. Niistä 10 on ylivoimalla tulleita, ollaankohan valovuoden päässä "ennätyksestä" vai jo lähellä?

TKH

Vaikea olisi hakea mistään tuollaisen ennätyksen tekijää, mutta tuosta sain idean tarkastella, että kuka on tehnyt eniten pelkkiä YV-maaleja kaudessa. Ohessa on osalta myös YV-pisteet.

Kaikki maalit YV:llä.
Ron Hainsey 2007-08, 8+24, YV:llä 8+15
Alexandre Picard 2008-09, 6+8, YV:llä 6+4
Tom Poti 2006-07, 6+38, YV:llä 6+26

Doug Bodger 1987-88 maaleista 13/14 YV:llä.

Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko kukaan NHL-mies pelannut tällä kaudella enemmän otteluita mitä Detroit Red Wingsin Tomas Tatar?

Mies aloitti kautensa Slovakian pääsarjassa Piestanyn joukkueessa, siellä 8 matsia. Sitten mies siirtyi takaisin AHL:ään, jossa pelannut nyt 44 ottelua. Viikko sitten mies nostettiin NHL:ään ja pelannut siellä neljä mittelöä.

Slovakia 8
AHL 44
NHL 4

Yhteensä 56 ottelua tähän mennessä.

Harkkapelien määrästä en osaa sanoa mitään, mutta näitä ammattilais-sarjojen matseja kuitenkin tämä määrä. Yhtään peliä Tatarilta ei ole jäänyt väliin, sillä mies ei käsittääkseni ole ollut loukkaantuneena vielä kertaakaan urallaan.