Otteluseurantaketju: Suomi - USA U20 22.12.

• 48 868
  • 198

Murkula

Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Onkohan minulla rähmää silmässä, mutta melkein väittäisin että USA:ta jätettiin yksi maali laskematta.

Steegil

Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ei ole mikään ihme, että Suomi voittaa kun vastustajan maaleja ei hyväksytä :D Viime pelissäkin Kanadalta vietiin selvä maali.

Taikuri

Täähän menee jo legendaariseksi, jos oli tosiaan maali. :D Onko tuolla sm-liigatuomarit? Toivottavasti tästä opitaan jotakin ja saatais ammattimaisia tuomareita hommattua.

Pengu

USA pelasi mielestäni hyvää YV:tä vaikka ei maalia tehnytkään mutta pelasi melko yksinkertaista ylivoimaa ja loi paikkoja. Erätauolle 1-0 Suomen johdossa.

MrMacmanaman

Vaasan Sport
Tuomareina:

FONSELIUS Stefan
VANNINEN Mikko

Kyllä on tuomareiden taso laskenut Suomessa. Itse en tosin striimistä nähnyt kiekkoa, mutta kai se on enemmistöä uskottava.

bulftrik

Ilves, Bruins, MM, LHC
USA tekee maalin, mutta päätuomari hylkää. Aivan selkeä maali, kiekko käy takaraudassa ja päätuomari kusee housuun. Ei edes videotarkistusta.

Jostain luin että näissä näytösotteluissa ei saa/pysty tarkistamaan videolta.. Ymmärrettävää tosin koska ei ole mitään väliä kumpi voittaa. Voidaan tietysti kuvitella, että peli on 1-1.

Kuubextra

Kokkolan Hermes
Mitä ihmettä maalin näkemiseen vaikuttaa se, että onko ammattituomarit vai ei :D .. videotarkistusta ei ole ja siinä syy pelin jatkumiselle vaikka kiekko kävi maalissa.

Drygin

Jokerit, Minnesota
Tuomareina:

Itse olen täällä muutamaan otteeseen kritisioinut tuomareita ja myös eilen mutta nyt on pakko sanoa että tuomarit ovat olleet ensimmäisen erän perusteella loistavia. Kaikki jäähyt hyviä vihellyksiä eikä yhtään jäänyt viheltämättä.
Ainut miinus tosiaan tämä maali mutta aika usein sm-liigassakin jää näkemättä tuomareilta oliko maali vai ei ja päästään katsomaan videolta..

Mazaa

Karsinnat
Suomi voitti aloitukset 10-9 ensimmäisessä erässä. Se lupaa hyvää turnausta ajatellen, ettei olla ihan purjeessa aloituksissa Kanadaa ja USA:ta vastaan.

Free

Espoo Blues
Onneksi nyt ei ole, kun harkkapeli. Toivottavasti ei jää yhdestä maalista kiinni kuitenkaan peli. USA:lta mielestäni parempi erä, kuin Suomelta. Jäähyjä oli paljon ja rikkoivat peliä.

Uniquewn

TPS, Calgary Flames
Tämän erän jälkeen pitää tuota pudotettavaa hyökkääjää pohtia tarkemmin. Siellä on näköjään yv:stä päätellen kaavailtu Järveläiselle paikka viivamiehenä, joten onkohan se sitten viesti siitä, että sitä miestä ei ainakaan heitetä ulos. Eniten näistä jäljelläolevista hyökkääjistä olin ennen peliä ulos heittämässä Nykoppia tai Leinoa, mutta luonnollisesti kun värkkäsivät maalin, se sekoittaa valintoja. Vaikea paikka tehdä valinta, mutta voipi olla Salminen, joka lähtee.

Lindell ei ekan erän perusteella vaan vakuuttanut, oli taas pujottelukeppinä kerran, kun ei takaperinluistelu riittänyt ja jenkki meni kevyesti vierestä ohi. Riikola oli myös huono, mutta ei niin huono kuin Lindell.

Kaitsu

Raimo Summanen ja antipatiat
Suomen pelaamiseen 20-vuotiaiden maajoukkueessa näyttää pesiytyneen sama syndrooma, kuin venäläisillä oli varmaan kymmenen vuotta: omien taitojen esittely joukkueen pelaamisen kustannuksella.

Viime vuonna siinä kunnostautui erityisesti se yksi Ilveksen puolustaja ja tänä vuonna on useampikin "kikkailija". YV kusee tuon ilmiön takia. Typeriä harhaustusyrityksiä, kun voitaisiin hakea maalipaikka kiekon kierrättämisellä. Useampikin ylivoimahyökkäys tuli omaan päähän ylivoimalla tuon takia. Jos kisoissa meinataan menestyä, niin nuo pitää saada karsittua.

Toinen ongelma, joka näkyi erityisesti ylivoimalla, mutta myös muutenkin oli huonot syötöt. Yksinkertaiset siirrot jäivät monta kertaa matkalle. No onneksi nämä on harjoitusotteluita, joissa voidaan ylimääräinen jännitys purkaa.

Ressa

Ässät
Olenko vaan niin puusilmä, että en käsitä mikä tuo Järveläisen rooli tossa viivalla ylivoimalla on? Yks suonenveto yläpesään ja paikka sementoitu. Nopea kaveri on mutta tuntuu jotenkin, että pelkää kokonsa puolesta ja tekee hätäisesti ratkaisuja.

EDIT: Barkov ja englanti, Häkkinen syndroomaa näköjään :D

Jeffrey

Eikö näissä peleissä oikeasti ole mahdollisuutta tarkistaa tilanteita viedeolta?

Ainakin TSN:n selostajat kertoivat heti tilanteen jälkeen, että näissä pre-otteluissa ei edes saa käyttää videokuvaa. Sanoi vielä, että hallissa screenillä tilanne pyörii, mutta tuomarit eivät saa kuvia käyttää.