Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 177 950
  • 7 196

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt on niin hieno meininki päällä tässä ketjussa, että pakkohan se oli omakin korsi kantaa kekoon. Osallistuttu siis 19,29€ edestä. HIFK-fanit (ja kaikki muutkin osallistuneet), nostan teille hattua!
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitkällisten neuvottelujen jälkeen sain sovittua kummilasteni kanssa että laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen ja sijoitetaan puolet joululahjoihin varatuista kapitaaleista Pataan. Osan kanssa neuvottelut oli helpompia vähäisen iän vuoksi, mutta 4 vuotiaalle täytyy jo perustella todella tarkasti miksi vastustajajoukkueen anemiaan täytyy saada muutos. 8-vuotias taas ihmetteli miten autoradalla voi ajaa jos puolet puuttuu. Vanhin suojattini suostui siihen että teemme pienen rikoksen ja puhun hänet lasten lipulla seuraavaan JYP-Hifk matsiin vaikka oikeasti pitäisi maksaa täysihinta.

Suoritin lahjoitukseni.

Tsemppiä!
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Mitä, jos tuo päivämäärä tarkoittaakin, että Sopan jatkuvasti voimassa oleva jatkosopimus julkistetaan? Lähdette rakentamaan valmennuksen jatkuvuutta kuten vaikka Manchester Unitedissa.

Että silleen...

Sitähän yritetiin, mutta Kojolle ei tehty jatkodiiliä. Kojossa ja Sir Alexissa on paljon samaa, molemmat hakivat pelaajiaan alkuaikoina baareista ja totuteltiin urheilullisuuteen. Sir Alex haki kaksi ensimmäistä vuotta pojat pubeista ja viidentenä vuotena tuli ensimmäinen pytty 36:sta.

Oma pieni panostus on nyt laitettu keräykseen. Kohti 10k!
 

PetoSydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Office kirjoitti:
Gvrqbvgr 14.12.2012

Enchwhuyvra buwryzn:

Enchwn iäuvagääa 8-15 xnccnyrggn / uyö
Whuynna fbcving ynhgnfyvvang
Lxfv gnv hfrnzcv yrviäacnnuqva, Sööavxva xrycnn!
Whbzng: greirghybznywng, inyxbivvav, byhg wn fancfv
Enchynhyhg (rfvzrexvxfv ghybfgrgghvan)

Cnvxxn:

Ahheqvxfra xelcgn

Vyyna vfäagäaä gbvzving:

Qvabg

Olin jo toviksi kerennyt nukahtamaan poterooni, koska kolmas vuorokausi vaati veronsa. Hetki tämän jälkeen viritetty faksini Enigma kaappasi yllä olevan viestin. Kyseinen viesti on ilmeisesti sitä Webmasterien suosimaa HTML-kieltä, koska oma laitteeni ei sitä kyennyt purkamaan. Toivottavasti täältä löytyisi sen verran ATK orientoitunut henkilö (ehkä jopa se myyttinen Webmaster), joka saisi salauksen murrettua. Tällöin voisimme saada selville sen, että onko kyseessä kauan odotettu Tiedoite.

Toivoo,
PetoSydän
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Pitkällisten neuvottelujen jälkeen sain sovittua kummilasteni kanssa että laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen ja sijoitetaan puolet joululahjoihin varatuista kapitaaleista Pataan. Osan kanssa neuvottelut oli helpompia vähäisen iän vuoksi, mutta 4 vuotiaalle täytyy jo perustella todella tarkasti miksi vastustajajoukkueen anemiaan täytyy saada muutos. 8-vuotias taas ihmetteli miten autoradalla voi ajaa jos puolet puuttuu. Vanhin suojattini suostui siihen että teemme pienen rikoksen ja puhun hänet lasten lipulla seuraavaan JYP-Hifk matsiin vaikka oikeasti pitäisi maksaa täysihinta.

Suoritin lahjoitukseni.

Tsemppiä!

Tästä täytyy kyllä nostaa hattua! Aivan mahtavaa toimintaa. 8v on kyllä välkky, hehe. Ja hienoa, että "pientä viilausta" 4v kanssa ensi peliin. HYMIÖ!

edit: 7874€ nyt potissa. Mahtaa PA henkilöstö ihmetellä, että mikä se tämmöinen yhteisö on.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Faga: Sanoin nimenomaan niin, että jos toiminta tapahtuu PELKÄSTÄÄN Jatkoajan sisällä, niin se on sukalla seinään hakkaamista. Kehotin samalla kaikkia lähettämään toimistolle aitoja meilejä ja jopa käymään tarvittaessa. Nyt kapinointi on levinnyt Jatkoajan ulkopuolellekin ja kukaan HIFK-officessa ei voi sulkea silmiään ja korviaan tältä. Eivät uskalla enää lukea Hesaria ja ip-lehtiäkään. Jatkoajassa toki kaikki alkoi, siitä propsit.

Ironiaa lienee myös siinä, että itse heitin ihan pikkuviattomasti tämän päivystysidean. Tämä 12.12.klo 21.32:

No perkele, meikäläinen menee tänään aikaisin nukkumaan. Kai me järjestämme tähän ketjuun jonkuntyyppisen 24/7 päivystyksen? Voisin itse esimerkiksi valvoa klo 04 - 04.15. Tässähän on ideana se, että kun yöllä herää, pääsee heti tähän ketjuun seuraamaan kihelmöivän jännitysnäytelmän etenemistä. Tässä tulisi niin isänmaallinen olo, kun jaettaisiin väijyvuoroja, kuten intissä! Unohtamatta fantastisen kivoja kipinämikkovuoroja, jolloin aina joku saatanan uuvatti nukahti omalla vuorollaan. Tämän ketjun päivystäjällä ei ole pelkoa nukahtamisesta, niin kiinnostavaa tämä nyt on! Ihan kuin NHL-draft. Reservin alikersantti ilmoittautuu palvelukseen!

Tästä noin 45 minsaa rupesivat väijyvuorot olemaan jo varattuja. Eilen toverikomentaja Bismarck teki jotain paljon isompaa ja todella siirsi Jatkiksen "Soppa" -ketjun uudelle levelille. Mielestäni Bismarckin tempaus ansaitsee "vuoden sykähdyttävin urheiluteko" -palkinnon. Minä keksin päivystysidean, joka on peruspeliä, mutta Bismarck teki ilmaveivin. Mutta kaikkiaanhan tässä on saanut hieman ironisen opetuksen sille, että kyllä tätä palstaa jokunen ulkopuolinenkin lukee. Jatkoajan yleishuomiotason kritisoija aloittaa kipinävuorojen jakamisen ja huomaa itse, että ei tämä jäänytkään Jatkiksen sisälle. Siltikin paras keino kapinoida on tehdä jotain uutiskynnyksen ylittävää.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yhtäkkiä kaikki latistui: ei kiinnosta finaali, ei kiinnosta lätkä ylipäänsä virnuilevan Hjalliksen ja hymyilevän Sopan ansiosta. Aika boolssi teko Sopalta.

No - minä en ole antanut anteeksi. Katsoin saman lähetyksen ja siinä hehkutettiin etukäteispuffauksessa, että kohta tauolla Harkimo juhlistaa uuden Jokerivahvistuksen ja sitä sitten nuorena aikuisena venasi kauhulla, että mikä huippupelaaja sieltä nyt tulee - ja Soppahan se siellä patsastelee...

Toisaalta kenekään muun siirto sen jälkeen ei ole tuntunut yhtä vittumaiselta. En olisi Soppaa halunnut enää täällä nähdä, enkä kohta enää toivottavasti näe, ihan hyvää jatkoa vaan jonkun muun jengin koutsiksi.

Kluuvissa ei muuten tapahtunut mitään koko yönä, Krunikasta päin kuului vaan tervasaarsta kaadettujen koivujen kalikoiden kolahduksia kamiinapönttöön ja kipinäsuihkua taivaalle! Keskisen Etelä-Helsingin kaupunginosadivisioonat, rinta rinnan Pitkänsillan omilla puolillaan kiviarkkua panostamassa, odotettavissa olevaa tiedotehyökkäystä Pasilan suunnasta torjumassa.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Twitteristä

Alkaa tapahtumaan, mutta ei sittenkään...

(linkki vie twitteriin) Twitter / Haku - tiedotelive

"Janne Reiman ‏@jrman80
Töihin oli tullut faksi. Toimistokalustemainos. Turhaan nousi odotukset #tiedotelive"
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Petosydämen Enigmaan saapunut tiedoite avautui autopuhelimessani näin:

Tiedoite 14.12.2012

Rapujuhlien ohjelma:

Rapuja vähintään 8-15 kappaletta / hlö
Juhlaan sopivat lautasliinat
Yksi tai useampi leivänpaahdin, Föönikin kelpaa!
Juomat: tervetulomaljat, valkoviini, olut ja snapsi
Rapulaulut (esimerkiksi tulostettuina)

Paikka:

Nuurdiksen krypta

Illan isäntänä toimivat:

Dinot
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Myös täältä rahallista ja henkistä tukea Soppa-kulhollisen hinnalla Punaisten Toveriemme periksiantamattomalle taistelulle uuden oikeamielisen maailman puolesta.
Tietäkää, ettei tässä taistelussanne mukana olleita, ei etenkään vammautuneita, kadonneita ja menehtyneitä, unohdeta myöskään näillä raukoilla rajoilla. Jälkipolvet tulevat vielä muistamaan pitkään sen uhrin, jonka olette antaneet tukeaksenne jaloa päämääräänne tinkimättä, pelkäämättä ja valmiina uhraamaan niin omanne kuin mahdollisesti SPR:n Veripalvelusta saamanne veren rakkaan seuranne kunnian ja menestyksen puolesta - kunnioitukseni!

PS. Täällä Pohjoisessa, mittaamattomissa selkosissa, pakettipellon reunalla, navetan takana aamukusella käydessäni näin taivaalla omituisen valoilmiön, joka kohtuu hitaasti eteni kohti Etelää - arvioitu saapumisaika ehkä joskus 24.12. iltapuolella.
Ilma-alus muistutti etäisesti jotain ammetta ja sitä veti joku Punanenäinen otus - niitähän teidänkin VIP-aitiossanne on nähty yllin kyllin. Kyydissä sillä oli epäilyttävästi Rockya muistuttava tukeva hahmo valkoisine partoineen ja römeine äänineen - ja sieltä ikään kuin kuului ivallista naurunsekaista hoilotusta tyyliin:
"Lahjoja lahjattomille..."
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mahtavaa toimintaa! Hieno oivallus Bismarck!

Suunnittelin juuri ensi viikon matseja mutta tämän innoittamana ja HIFK:n yleisen alennustilan johdosta sijoitan rahat keräykseen ja käyn tsiigaa bondin. Katsotaan sitten ensi vuonna jos on uudet tuulet niin tullaan hallille.

Lahjoitettu asianmukaiset 18,97€


_
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs intissä saikaan kun nukkui oman kipinänsä sikeästi kuorsaten?

Rauha. Näin meinaan sellaista unta että nyt on pakko olla jo korkeammmalta tullut merkki kyseessä. Makoilin unessa täydessä pakkasvarustuksissa(+ fullbody camouflage) Nordiksen pusikossa. Olin mieli täynnä intoa ja uhkuin tärkeyttäni(vähän kuten Dinot) siitä että minä saan jotain aikaan.

Yhtäkkiä Toimiston Ovet aukesivat ja sieltä sipsutti uhkea blondi päällä vain yksi(1!!!)kpl HIFK-kaulaliinoja. Tämä Aphrodite kolasi mut kuin Lennu vastustajan ja siellä sitä oltiin päällekäin pusikossa allani vain kylmää snögöö. Mimmi heilautti kaulaliinan etuosastaan pois. Odotin tietysti näkevinäni sellaiset kunnon blondidöllit, mitä näkee aina liivijätkien kainalossa yms, mutta ei! Siinä luki TIEDOTE!!!! Sitten oli sellaista pientä pränttiä missä oli etu- ja sukunimet, työsuhteen kesto jne. Mutta ne oli kauhea suttuista ja se blondikin hytky siinä päälläni etten saanut ihan selvää. Tarkoitukseni oli sutaista epäselviä kohtiä hellästi jos ne olisikin selvenneet mutta tuolla hetkellä heräsin karmeaan pärinään niin että lähellä oli kammiovärinät perkele. Herätyskello se siellä herätti 'kipinään!', vain 30min myöhässä.

Tänhän on pakko luvata jotain eikö? Saan siis anteeksi kipinävuoroni zetailun? Ilmottaudun innokkaasti myös ensiyön vuoroihin. Mulla on kana kynittävänä sen blondin kanssa.
 

kingstonwall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Gvrqbvgr 14.12.2012
Enchwhuyvra buwryzn:
Enchwn iäuvagääa 8-15 xnccnyrggn / uyö
Whuynna fbcving ynhgnfyvvang
Lxfv gnv hfrnzcv yrviäacnnuqva, Sööavxva xrycnn!
Whbzng: greirghybznywng, inyxbivvav, byhg wn fancfv
Enchynhyhg (rfvzrexvxfv ghybfgrgghvan)
Cnvxxn:
Ahheqvxfra xelcgn
Vyyna vfäagäaä gbvzving:
Qvabg

Dinojen rapujuhlien ohjelmastahan tässä on kyse. Juomista päätellen soppa näyttää herroille maistuvan.
EDIT: modeemini on hidas
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Alkoi mietityttämään. Nyt kun tässä alkaa paine siirtyä tuolta lehdistön puoleltakin officen suuntaan, niin uskaltavatko he enää edes laittaa mitään Tiedotetta esille? Hehän ovat jo tehneet kardinaalimunauksen kesällä, joten löytyykö sieltä kiveksiä laittaa uudesta valmentajasta tiedotetta?! Epäonnistumisen ja häpeän pelko on varmasti käsinkosketeltavissa tällä hetkellä? Vai onko niin, että mm. dinot ovat jo siinä iässä, että omatunto on surkastunut pois?

Illalla lähtee pataan tuttu summa.

Edit. Vieläkö ne dinot juhlii rapujuhlia? Taitavat olla Kulosaaren Casinolla, kun siellä oli suhteellisen tyhjän näköinen baari ja merisali muistutti Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa elokuvassa nähtyä hotellihuonetta.
 
Viimeksi muokattu:

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itä-Helsingin tiedusteluosasto kaappasi tällaisen viestin yöllä faxilinjalta:

ETODEIT: Appos no tunaas ääknek. Isuu ajatnemlav no eht Ris Anep. Anep no tunatnemlav äignej niknenne.

Elämme mielenkiintoisia aikoja ystävät hyvät.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ai niin, Kierrätyskeskuksen "Parhaat läpät" -ketjussa joku hämeenlinnalainen murmuttaa tämän ketjun olevan tylsää ja epäkiinnostavaa läppää. Hmmm..."Läpät" ketju on aloitettu vuonna 2004 ja koko ketjua on luettu 2.026311 kertaa eli 2 miljoonaa on puhki. Vuodessa siis keskimäärin 200.000 lukukertaa. Tämä tylsä ketju on avattu 18.09.2012 eli Soppa-ketju täyttää kohta 3 kuukautta. Tänä aikana kyseinen tylsäketju on kerännyt 949.557 lukukertaa ja miljoona taitaa mennä rikki ihan justiinsa. Uskon kansan ääntä, tämän ketjun lukijamäärä puhuu puolestaan. Karavaani kulkee ylpeästi ja pikkukoirat räksyttää! Mutta ojennan rauhan kättä siis kaikille niille hämptonilaisille, jotka ovat osallistuneet keräykseen. Kaikkia ei kuitenkaan kukaan pysty miellyttämään, ei edes Dingo uusimmalla biisillään.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänhän on pakko luvata jotain eikö? Saan siis anteeksi kipinävuoroni zetailun? Ilmottaudun innokkaasti myös ensiyön vuoroihin. Mulla on kana kynittävänä sen blondin kanssa.

Lähinnä täällä ollaan oltu huolissaan kaksikon Red Machine ja Stigun kohtalosta. Vahvat huhuthan kertoivat, että dinot olisivat saattaneet kaapata teidät. Viimeinen kirjoituksesikin indikoi tätä, koska se oli kirjoitettu Uusi hallitus on floppi tms. -ketjuun. Säästyit konjakkikylvyiltä, Frankin bridgeltä ja Kifen läpältä. Se on tärkeintä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siltikin paras keino kapinoida on tehdä jotain uutiskynnyksen ylittävää.

Tämä on saanut todella hienoja piirteitä. HIFK:n kannattajia ei yhdistä mikään niin paljon, kuin menestymättömyys. Huvittavaa tai lähinnä surullista tässä vain on se, että mitään ei tapahdu. Miksi? Oma veikkaukseni on se, että valmentajaa on toki päätetty vaihtaa, mutta ratkaisua ei saada aikaiseksi. Miksi? HIFK haluaa todennäköisesti kotimaisen nimekkään päävalmentajan ja kannatus voimakkaasti jakautunut. HIFK:n dino-osasto tukee todennäköisesti erittäin voimakkaasti Rautakallion valintaa päävalmentajaksi. Tämä ratkaisu olisi vain tulipalon hetkellistä sammuttamista, mutta Mobergin ja muiden dinojen lajitietämys on sillä tasolla, että tälläisillä pelitapa-asioilla ei ole merkitystä. Perkele jos olet koko elämäsi ollut lätkän kanssa tekemisessä, niin miten lajiymmärrys voi olla noin puutteellista? Sydän ja henkilökohtaiset syyt menevät järjen edelle. Kannattaa käydä katsomassa Mobergin kasaamia joukkueita ja hänen valitsemiaan valmentajia, niin pääsee jyvälle siitä mitä tarkoitan. HIFK:ssa on vuosikymmeniä menty valmennusvalinnoissa alta riman ja aliarvioitu koko pestin merkitys. Nybondas on dinojen rinnallaan raju ammattilainen, vaikka aika jälkeen Jalosen on tätä kuvaa himmentänytkin. Osa HIFK:ssa on todennäköisesti Summasen palkkaamisen kannalla. Summanen on mielestäni ainoa tiedossa oleva nimi, joka tämän laivan pystyi kääntämään lyhyellä tähtäimellä. Tietysti joku puhdas pystysuunnan lätkään vannova valmentaja tekee suuren näennäisen muutoksen ja pelistä tulisi ainakin hetkellisesti viihdyttävämpää, mutta jos puhtaasti menestyksestä puhutaan, niin Summanen on ainoa esillä ollut nimi, joka tähän pystyy vielä tällä kaudella.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ai niin, Kierrätyskeskuksen "Parhaat läpät" -ketjussa joku hämeenlinnalainen murmuttaa tämän ketjun olevan tylsää ja epäkiinnostavaa läppää.

Ääähh, hämeenlinnalaiset. Nuo eteläsuomen vogonit. Sinänsä mielenkiintoista tai lähinnä ironista että jo isovaarilta perimästäni synonyymikirjasta löytyi yhtäläisyysmerkki sanojen Hämeenlinnan kaupunki ja tylsyys väliltä.

Näin naapurista mahdollisimman objektiivisesti katsottuna tämä ketjuhan on eeppisintä viihdettä mitä Jatkoaika ainakaan hetkeen on tarjonnut - pitäkää siis kamina kuumana ja silmät terävinä, lahjoitan hyvälle asialle purkillisen kofeiinitabletteja havainnointikyvyn ylläpitämiseksi (kunniakas ikäluokkamme ei energiajuomiin tulenjohtopaikalla turvautunut!).
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kypärä kestää. Ja niin kestää Pasi Sormunenkin. Tässä pitää palata vuoteen 1994(?) ja MM-kisojen loppuottelun kisastudioon PTV-kanavalla. Tuolloin vielä mua kiinnostaneet MM-kisat olivat huipennuksen edessä Kanada-Suomi -finaalin myötä äitienpäivänä sunnuntaina, ja mitä vittua tapahtuu? Lähetys alkaa ja pöydän takana kommentaattorin kanssa istuu Hjallis ja Soppa, joka oli noussut ehdottomaksi suosikkipelaajaksi pelityylinsä myötä. Sitten alkaa länkytys sopimuksen julkistamisesta Jokereihin suorassa tv-lähetyksessä. Buum. Yhtäkkiä kaikki latistui: ei kiinnosta finaali, ei kiinnosta lätkä ylipäänsä virnuilevan Hjalliksen ja hymyilevän Sopan ansiosta. Aika boolssi teko Sopalta, kun tuohon mennessä ei monia Helsingin joukkueiden välisiä siirotja ollut tapahtunut, joten kokemusta kaverilla on lätkäbusineksen raadollisuudesta...

Vuoroin vieraissa.

Mä taas muistan kun joskus muinoin dinojen valtakaudella, joskus vuonna miekka ja kirves, mäkin olin nuori ja viriili ja jaksoin "vihata" IFK:ta. Anssi ja Toni kun siirtyivät ifkiin, niin silloin oli kyllä suru puserossa, iso paha IFK...
Nuoremmille tiedoksi, että tää oli joskus silloin, kun hjöördiskin vielä imi tuttipullosta koffia punainen paita päällä ja hengitti vuoristoilmaa maailman merillä.

Mä haluun nyt, että te saatte kunnon valmentajan, et me saadaan voittaa teidät finaalin 7:ssä pelissä 5:ssä jatkoerässä. Vieläkin ketuttaa viime kevään pleijariperseily. Ei se oo kiva voittaa 6-0.

Mihin bunkkeriin se hallitus nyt on sulkeutunut, kun kahteen päivään ei oo kuulunut edes mitään huhuja? Onks dinot talviunilla? Kai siellä officella nyt jotain tapahtuu...
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Suosikkijoukkue
IFK
Autopartiointia suoritettu strategisesti tärkeillä alueilla. Huomion herätti sinertävä Audi, joka kääntyi nordiksen parkkikselle. Olisiko sittenkin Don Tami, jonka on huhuttu suosivan kyseistä merkkiä?

Hallin pääovien edessä oli hiljaista, vain talonmies pikkarainen auraili lumia soppatykin tieltä. Olishan se upeeta saada siihen kunnon soppajono ja joulupata tiistaiksi ennen peliä, jolloin myös muut kuin Jatkislaiset voisivat laittaa lanttinsa pottiin!

Mielenkiintoista oli lisäksi se, että eltsun nesteen vieressä liikennevalot olivat poissa päältä. Jumakauta ne yrittää jo hankaloittaa liikennettä ja sitä myöten myös tiedotteen saapumista, mutta me ei veljet luovuteta!
 

Katto

Jäsen
Ääähh, hämeenlinnalaiset. Nuo eteläsuomen vogonit. Sinänsä mielenkiintoista tai lähinnä ironista että jo isovaarilta perimästäni synonyymikirjasta löytyi yhtäläisyysmerkki sanojen Hämeenlinnan kaupunki ja tylsyys väliltä.

Niin eikös Hämeenlinnasta ole sanottu, että se on talvisin maailman suurin valaistu hautausmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös