Jukka Jalosen seuraaja?

  • 104 449
  • 410

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tuolla logiikalla pitäisi nyt heti potkia nykyinen valmennus pois, kun Suomea valmentaa nähtävästi Jalonen-Selin-Kurri, kaudella 12-13.
Erkka voitti keväällä 2006 hopeaa Torinossa ja pronssia MM-kisoissa. Jos on parempi vaihtoehto, kun Jukka jättää homman ikävällä hetkellä, niin kertokaa parempi saatavilla oleva vaihtoehto kuin EW tai Aravirta, yhden kauden 13-14 ajaksi.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
No eihän niitä ole, mm. sopimustilanteiden takia. Sitten jääkin enää kysymys, miksi tästä pikku nyanssista ei liiton johdossa oltu ns. tietoisia (ei, huippukoutsit eivät nykyisin odota kotona tai edes SM-liigassa, että Kelervo soittaa). Tai miksi maajoukkuepesti on muutenkin sellainen, että yksi jos toinen sopiva, pätevä ja "valmis" nimi ei muuten vaan hommasta innostu.

Ei maailma eikä edes Leijonat siihen kaadu, jos Westerlund hommaan on vielä kerran puhuttu. Apuriksi sitten ahkera poika Marjamäki (joka olisi päävalmentajana joutunut vielä ihan tekemättömään paikkaan, pilannut uransa tai ainakin ottanut sillä takapakkia - ja tietää sen todennäköisesti itsekin). Mutta onhan tää taas kerran jotenkin väsyneen koomista:).
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Ajatelkaapa nyt kolmikkoa Ara-Marjamäki-Selin? Kuka noista on sellainen joka piiskaa jengiä erätauolla kun ollaan tappioasemassa MM-finaalissa ja että nyt saatana jätkät verta pakkiin! Arvostan noita kaikkia paljon, mutta persoonina he ovat liian samanlaisia, liian hillittyjä. Westerlundkaan ei siinä suhteessa juuri erotu. J.Jalonen - P.Matikainen - Nurminen on ollut hyvä yhdistelmä taktista osaamista ja taisteluun tsemppaamista.

Juuri näin. Itsekin arvostan tota kolmikkoa paljon yksittäisinä valmentajina, mutta maajoukkueeseen pitää saada monipuolista osaamista. Johan se nähtiin mitä tulee kun siellä oli Jalonen, Lehkonen ja Dufva eli liian samanlainen kolmikko. Ei mielestäni ollut sattumaa, että tulosta alkoi heti tulla kun koppiin saatiin monipuolista osaamista Matikaisen ja Nurmisen muodossa.

Eli Westerlund - Marjamäki kaksikossa ei ole vikaa jos sitä täydennetään vaikka Pasi Nurmisella.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itsekin arvostan tota kolmikkoa yksittäisinä valmentajina, mutta maajoukkueeseen pitää saada monipuolista osaamista. Johan se nähtiin mitä tulee kun siellä oli Jalonen, Lehkonen ja Dufva eli liian samanlainen kolmikko.
Eli Westerlund - Marjamäki kaksikossa ei ole vikaa jos sitä täydennetään vaikka Pasi Nurmisella.

Jep, validi pointti tämäkin. Ja toteutunee, koska em. skenaario on tosiaan jo kerran kantapään kautta kokeiltu. (Mikä ei sinänsä toki takaa mitään kun ottaa huomioon keistä puhutaan, mutta noin periaatteessa:).
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Iltalehdessä on Tammiselta hupaisat kommentit taas kerran. Materiaali ratkaisee MM kisoissa ja aika sama kuka siellä valmentaa. Mikähän olisi ollut laulu, jos Tamminen itse olisi valmentanut MM joukkuetta? Hieno mies.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jos on parempi vaihtoehto, kun Jukka jättää homman ikävällä hetkellä, niin kertokaa parempi saatavilla oleva vaihtoehto kuin EW tai Aravirta, yhden kauden 13-14 ajaksi.
Eikös Kummola vahvistanut jo uuden päävalmentajan valittavan kahden vuoden ajaksi?

EW + Late kuulostaa hyvältä, mielummin näin, kun että Tomi Lämsä hyppäisi Erkan pariksi.
 

Wristlock

Jäsen
Tammista nyt ei ota tosissaan kuin jääkiekosta hyvin vähän ymmärtävät jokakeväiset gloryhunter Karjala-lippikset. Ai niin, niitä on aika paljon ja sen takia olisi toivottavaa, että tämä egoisti pudotettaisiin pois median kommentaattoritehtävistä. Tamin suusta tulee asiaa aina silloin, kun sattuu unohtamaan me,myself&I-egoilunsa. Tätä tapahtuu valitettavan harvoin. Ja erittäin rasittavaa on myös tiettyjen henkilöiden nuoleskelu (Koivut, Nummelin) ja sen takana lienee pyrkimys päästä mukaan tulevaisuudessa Koivujen hallinnoimaan Tepsiin. Se on tosin turha toive. Tamille tiedoksi, että Kärppien divarinousun viivyttäminen ei ole ansio ja et ole voittanut valmentajana kovissa sarjoissa yhtään mitään. Ja niiden omien paskalampi aikaisten amatöörijääkiekkopelien "suurmeriittien" esille nostaminen kannattaa myös unohtaa. Se oli amatöörien puuhastelua ja harrastelua, piste. Katkerat ja kateelliset itkut eivät sitä muuksi muuta - köh.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jotenkin erikoinen ratkaisu, jos Erkka palaa maajoukkueen peräsimeen. Tässä siis mennään ikään kuin taaksepäin, eikä suinkaan katsota eteenpäin. Itse olisin toivonut jotain uutta verta valmennuskuvioihin.

Ei siinä, onhan EW varmasti ihan pätevä tuohon hommaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ernesto Westerlund ainakin saapasteli mm. Hannu Virran kera lehdistötilaisuuteen.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sakari Pietilä ja Marko Kiprusoff
 

Fordél

Jäsen
Ernesto Westerlund ainakin saapasteli mm. Hannu Virran kera lehdistötilaisuuteen.

Hannu Virta tulee taas kerran saamaan paskaa niskaansa.

Enkä kyllä itsekään ymmärrä tätä valintaa, koska jengi tarvitsee monipuolista osaamista. Hantalla on omat vahvuudet, mutta ei tuo tähän jengiin mitään poikkeuksellista erityisosaamista. Pakit pystyy peluuttamaan joku muukin. Ei hyvä ratkaisu kokonaisuudessaan vaikka 2/3 on ihan ok.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Enkä kyllä itsekään ymmärrä tätä valintaa, koska jengi tarvitsee monipuolista osaamista. Hantalla on omat vahvuudet, mutta ei tuo tähän jengiin mitään poikkeuksellista erityisosaamista.

Olisiko Virta pitänyt jättää valitsematta, jos hän on Westerlundin valinta?

Lisäys. Kummola mainitsi juuri, että Virta ja Marjamäki ovat Westerlundin omat valinnat apuvalmentajiksi.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tässä sama kuvio kuin Jalosen kanssa, Marjamäki ajetaan sisälle Erkan avulla? Ja samalla Kärpät haukkasi kasan Itteensä?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Äärimmäisen helppo nähdä, mikä tässä on porkkana Erkalle: mahdollisuus kirkastaa Torinon hieno hopea vielä hitusen kirkkaammaksi kultamitaliksi.

Rohkenen väittää, että Erkka ei olisi tähän lähtenyt, jos ei juuri noi olympialaiset olisi tuloillaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vähän vakavaa meininkiä. Pitäisi saada se M10:n lanseeraama kärrynpyöriä tekevä somali tuonne taustalle.
 

Fordél

Jäsen
Olisiko Virta pitänyt jättää valitsematta, jos Virta on Westerlundin valinta?

Lisäys. Kummola mainitsi juuri, että Virta ja Marjamäki ovat Westerlundin omat valinnat apuvalmentajiksi.

Virta on tosiaan Westerlundin valinta, joten siltä kannalta ei tietenkään olisi pitänyt jättää valitsematta. Päävalmentajan pitää saada ympärilleen juuri se ryhmä, jonka hän näkee parhaaksi.

Mun vaatimaton näkemys on kuitenkin se, että toi ryhmä on liian homogeeninen eikä sitä kautta missään nimessä optimaalinen. Paluu Jalosen ensimmäisille kausille, jolloin peräsimessä oli kolme saman osaamisen taavia.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Yksi askel eteen ja kaksi taakse. Ei hyvä.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiwa-Erkka ja pojat. Ei helvetti. Taaksepäin mentiin ja roimasti.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ainakin Johtava on nyt tyytyväinen, ja onko millään muulla mitään väliä ?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mitä se Kummola sanoi? Vittumaisia ihmisiä?

Muutenkin huvittavaa mutinaa kysymysten väliin. Joo, en jaksaisi aina narista näistä, mutta olihan tuo aika laimea show.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Hannu Virta. Hannu-vitun-Virta. Eikö suurella rautakanslerilla Ilmalan-kumppaneineen ollut tällä kertaa munaa nimetä koko valmennusjohtoa haluamallaan tavalla, vai miksi Marjamäki valittiin combobreakeriksi "ilmiselvän" Lämsän tilalle?

Maajoukkueen päävalmentajat 1998-2014 (sulkeissa kaudet Jokerien päävalmentajana):
Hannu Aravirta 1998-2003 (1993-96 ja 2009)
Raimo Summanen 2003-2005 (2001-2003)
Erkka Westerlund 2005-2007 (1999-2001)
Doug Shedden 2007-2008 (2006-2008)
Jukka Jalonen 2008-2013
Erkka Westerlund 2013-2014 (2010-2012)

Alkaa olla kaikessa läpinäkyvyydessään ja tämän kokoisessa kiekkomaassa jo melko surkuhupaisaa, lähes surullista touhua.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös