Tulevaisuuden lupaukset

  • 101 075
  • 129

Baldrick

Jäsen
En löytänyt vastaavaa, joten avasin uuden ketjun. Ketjun tarkoituksena siis jakaa tietoa alle drafti-ikäisistä lupauksista, joiden odotetaan sen hetken tietoihin perustuen keräävän mainetta ja kunnia, sekä seurata heidän kehittymistään.

Aloitetaan pelaajalla, joka on todennäköisesti vuoden 2018 1. pick ja todennäköisesti dominoi taalakaukaloita samalla tavalla kuin nytkin junnuja. Kyseessä siis nyt 12-vuotias(?) Matthias Emilio Pettersen, josta tippuu aina joka vuosi uusi video ja tässä on viimeisin: Mathias Emilio 2012 - YouTube

Olisi hauska nähdä, että veivaako samanlailla Kanadan midgeteissä. Kuitenkin henkilökohtainen taitotaso on tuon ikäiselle pojanklopille aivan järkyttävän korkea ja tuollaista dominointia ei taideta ihan joka vuosi junioreissa nähdä. Peli-silmä näkyy olevan huikea ja kiekollinen taito on aivan muista maailmoista tuon ikäiselle kaverille. Innolla odotan, että miltä kaverin peli näyttää esim. viiden vuoden kuluttua.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Minulla on pikkuserkku, joka on tämän ylläolevan hepun ikäinen ja olen nähnyt aika paljon juurikin tuon ikäisen jannujen pelaavan. Ylläoleva youtube-pätkä todellakin vakuutti minut, sillä eihän tuon ikäiset ainakaan täällä Suomessa ole vielä kovinkaan kummoisia... taitava kaveri tämä ja varmasti ikäluokkansa paras, ainakin toiseksi paras.

Hienoa dominointia!

EDIT: Ai tämä olikin norjalainen, miten katoinkin, että suomalainen heppu kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Ruotsin maalta on tulossa monia hyviä nuoria puolustajia, jotka voisi mainita. Mutta tässä viestissä pyrin kirjoittamaan parista Allsvenskanissa debytoineesta puolustajasta.

Julius Bergman (s.1995) on Karlskronan kasvatti ja pelannut tällä kaudella säännöllisesti Allsvenskanissa. Karlskrona pelasi vielä tätä kautta ennen 1. divisioonassa, ennen kuin nousi sarjaporrasta ylemmäksi. Bergmanin tehotilasto on -10, mutta Karlskrona on liigan huonoimpia joukkueita. Nuori 16-vuotias puolustaja on osoittanut hyvää kiekollista taitoa sekä liikettä. Pelejä on Ruotsin nuorten maajoukkueistakin. Toinen lupaava pelaaja on Malmön Rasmus Andersson (s. 1996). Andersson debytoi tällä kaudella Ruotsin 2. sarjatasolla 15-vuotiaana. Kovaa laukova puolustaja, jolla on hyvät raamit (182 cm/91 kg).

Bergman on mainittu potentiaalisena ykköskierroksen varauksena 2014, kun taas Andersson 2015. Paljon on jääkiekkoa pelattavana, mutta molemmat ovat osoittaneet vahvaa kehitystä.

Jos pitäisi mainita vielä yksi lupaava pakki, niin ensi vuoden draftissa varattava Robert Hägg on potentiaalinen ykköskierroksen varaus. Tässä pari maalia: Ruotsi vs. Slovakia & Ruotsi vs. Suomi

Edit: linkit vievät Youtubeen
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyseessä siis nyt 12-vuotias(?) Matthias Emilio Pettersen, josta tippuu aina joka vuosi uusi video ja tässä on viimeisin: Mathias Emilio 2012 - YouTube
Vaikuttaa liian pienikokoiselta. Ei NHL:ään.

Kyllähän näitä Gretzkyja tuossa iässä riittää, muistan sen omasta nuoruudestakin, mutta kummasti ne sitten katoavat ja lähtevät muille poluille. Ehkä se on se, että pelkällä talentilla ei pärjää loppumattomiin, tarvitaan totista treeniäkin.
 

Ralph

Jäsen
Vaikuttaa liian pienikokoiselta. Ei NHL:ään.

Näin on. Jos et ole 12-vuotiaana sellainen 180cm ja 90kg, et ole koskaan NHL:ssä. Terveisin Martin St.Louis. Onko se joku yllätys, että 12-vuotias näyttää pienikokoiselta 15-vuotiaiden seurassa?
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Älä huoli. Kyllä ne miinat tulevat tutuiksi sitten armeijassa.

Tätä Internet on nykyään. Tuostakaan ei ota taas selvää kuka tässä trollaa ja ketä. Meninkö minä tässä ilmiselvään trolliin vai olenko sitä mahdollisesti itse?

Asiaan. Nostetaan tuo Kuopion oma poika Kasper Kapanen tähän ketjuun. Eemil Selänne ja Aleksi Saarela lienevät myös maininnan arvoisia. Taitaa sieltä olla niissä nuoremmissakin ihan nimekkäitä ukkoja tuloillaan. Kyllähän näitä Suomestakin tulee ja vaikka nimiensä takia nuo ensimmäisenä tulevat mieleen ei se tarkoita että olisivat edes Suomessa draft-vuotenaan ikäluokkiensa parhaita.

Tämä ketju on jokatapauksessa mielenkiintoinen, mutta turha noita drafteja 5 vuoden päähän on edes yrittää ennustaa, koska kehitys on myöhemmässäkin vaiheessa erittäin nopeaa suuntaan jos toiseen. Kuitenkin noiden tulevaisuuden nimien tänne tuominen on mahtava idea. Tulee sitten varmaan jokaisen paremmin seurattua.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tätä Internet on nykyään. Tuostakaan ei ota taas selvää kuka tässä trollaa ja ketä. Meninkö minä tässä ilmiselvään trolliin vai olenko sitä mahdollisesti itse?

Älä huoli, minakään en pääse perille omasta päästäni.

Vaikka kyseessä ovatkin lupaukset, niin mainitsen pari melkein lupausta. Eli Nättisen veljekset*3. Varsinkin nuorin veljeksistä on oikeasti lahjakas, tai näin minulle on kerrottu.
 

DaleDoback

Jäsen
Suosikkijoukkue
Prospects
Jesse Puljujärvi (Hyökkääjä s.1998 184cm 75kg) pelaa Kärppien B-junnuissa eli siis kaksi ja kolme vuotta vanhempien kanssa samassa sarjassa. 12 ottelua ja 14 pistettä tähän mennessä taottuna, joten tuskin mikään turha kaveri. Granlund ja Pulkkinen eivät esimerkiksi pelannaat tuolloin vielä B:ssä vaan he dominoivat C:ssä.

Toinen mielenkiintoinen nimi on Urho Vaakanainen (Puolustaja s.1999 181cm 72cm), joka pelaa Jokipoikien B:ssä ja C:ssä. B-nuorten Mestiksessä 4o ja 6p. C-nuorten sm-karsinnoissa 5o 6p.

En todellakaan osaan sanoa pelaajista mitään, mutta kaverit pistää kyllä vakuuttavia tehoja ikäisiksiin.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Hieman samasta aiheesta on keskustelua käyty Maajoukkue-osion puolella. Linkki kyseiseen ketjuun: Alle varausikäiset tulevaisuuden lupaukset - Jatkoajan keskustelupalsta

Tuolla on siis puidaan suomalaisia lupauksia ja mm. tuo Jesse Puljujärvi on mainittu useaan otteeseen.

Kun tämä ketju käsittelee tulevaisuuden lupauksia maailman laajuisesti niin lienee syytä nyt mainita jo tuossa Entry Draft 2013 -ketjussakin mainitut Connor McDavid ja Aaron Ekblad, jotka tullaan varaamaan tulevina vuosina varmasti top-3 overall, molempia hehkutettu jopa varmoiksi first overall -pickeiksi. Ekblad (Can, D) varataan 2014 ja McDavid (Can, C) varataan vuotta myöhemmin. Molemmat pelaavat OHL:ssä, Ekblad Barrie Coltsin ja McDavid Erie Ottersin riveissä, jos joku haluaa seurata.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Jesse Puljujärvi (Hyökkääjä s.1998 184cm 75kg) pelaa Kärppien B-junnuissa eli siis kaksi ja kolme vuotta vanhempien kanssa samassa sarjassa. 12 ottelua ja 14 pistettä tähän mennessä taottuna, joten tuskin mikään turha kaveri. Granlund ja Pulkkinen eivät esimerkiksi pelannaat tuolloin vielä B:ssä vaan he dominoivat C:ssä.

En ole nähnyt Puljujärven pelaavan, mutta ennen Ouluun tuloaan hän dominoi Torniossa sekä lätkässä että jääpallossa. Jälkimmäinen kertoo tietysti huikeasta luistelutaidosta, ja tämän kun yhdistät varsin miehekkäisiin raameihin, on pelaaja taatusti seuraamisen arvoinen. Ei liene mahdotonta toivoa, että hän kasvaa yli 190 cm pitkäksi, jolloin olisi kyse jo aika poikkeuksellisesta lupauksesta Suomessa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En todellakaan osaan sanoa pelaajista mitään, mutta kaverit pistää kyllä vakuuttavia tehoja ikäisiksiin.

Ja ovat kyllä isoja sällejä joita Suomella ei paljoon ole. Koko on tässä lajissa lähes aina plussaa vaan.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Connor McDavid valittiin kuukauden tulokkaaksi OHL:ssä ja samalla Subway Super Seriesin OHL:n rosteriin, kaikkien aikojen nuorimpana pelajaana. Tosin sen takia, että Lucas Lessio kärsi pahan loukkaantumisen eikä pääse osallistumaan sarjaan. Tuossa vielä ESPN:n top-10 listalle yltänyt maali ottelusta Sarniaa vastaan: Connor McDavid scores a great goal against Sarnia - YouTube

Hype sen kun jatkuu. Osaako kukaan muuten sanoa, pelaako McDavid Ottersin kotipelissä lauantaina 10.11, kun pelaa Team OHL:n riveissä venäläisiä vastaan edellisenä torstaina? Luultavasti pelaa, mutta olisi kiva saada varmuus kun olen tuota peliä menossa katsomaan - enkä vähiten McDavidin vuoksi.
 

Pengu

Jäsen
Juu kyllä McDavid on varma vuoden 2015 Draft-tilaisuuden ykkösvalinta. On kyllä kova äijä tekemään tehoja tuon ikäiseksi eikä näytä tahti hiipuvan. Niinkuin SVSV sanoi niin hype jatkuu ja tulee varmasti jatkumaan. Nyt hypettää maailman paras kiekkoilija Sidney Crosby. Tässä Tribliven artikkelissa Sidney kehuu nuorta talenttia ja sanoo että McDavidin pelaaminen muistuttaa hieman hänen pelaamistaan.

“When I watched him play, he reminded me of myself.” - Sidney Crosby

Tässä highlight pätkä McDavidista. Onse kova äijä kun tätäkin pätkää kattelee...

Joku taisi täällä mainita Aleksi Saarelan? Itse pääsen täällä Satakunnassa katselemaan pojan otteita. Kova on tämäkin poika, ainakin jos kattelee suomalaisista tämän ikäisistä. Loistava peliäly, perinyt isältään kovan rannelaukauksen. Tällä hetkellä paras suomalainen -97 vuoden 2015 Draftissa. Alla Saarelan otteista Prahassa, aika huikeita syöttöjä ja maaleja. Linkki Youtubeen.

http://www.youtube.com/watch?v=929PZVIPuwo
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
. Nostetaan tuo Kuopion oma poika Kasper Kapanen tähän ketjuun. Eemil Selänne ja Aleksi Saarela lienevät myös maininnan arvoisia.

Selänne kai oli vitsinä laitettu? Ainakin B2-nuorten SM-sarjasta samaan koulujoukkueeseen siirtynyt Tatu Hiltunen näyttää olevan tilastojen perusteella ihan eri kaliiberia Selänteen kanssa ja kun lahjakkaimmat lupauksemme (eikä todellakaan tarvitse olla edes Kapasen tai Saarelan luokkaa) skippaavat B2-nuoret kokonaan, eikä Hiltunen kuitenkaan siellä ollut kuin TOP-20 pistepörssissä, niin Selänteellä tekisi tiukkaa mahtua pelaamaan koko B2-nuorten SM-sarjassa. Saati sitten, että häntä voisi tituleerata ikäluokkansa lupauksiin kuuluvaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Selänne kai oli vitsinä laitettu? Ainakin B2-nuorten SM-sarjasta samaan koulujoukkueeseen siirtynyt Tatu Hiltunen näyttää olevan tilastojen perusteella ihan eri kaliiberia Selänteen kanssa ja kun lahjakkaimmat lupauksemme (eikä todellakaan tarvitse olla edes Kapasen tai Saarelan luokkaa) skippaavat B2-nuoret kokonaan, eikä Hiltunen kuitenkaan siellä ollut kuin TOP-20 pistepörssissä, niin Selänteellä tekisi tiukkaa mahtua pelaamaan koko B2-nuorten SM-sarjassa. Saati sitten, että häntä voisi tituleerata ikäluokkansa lupauksiin kuuluvaksi.

Nimensä perusteellahan tuon tuohon laitoin. Mitään kuvaa minulla ei tosiaan tämän pelaajan otteista ole, mutta jostain syystä on jäänyt kuva että voisi olla ihan lupaavakin. Tosiaan tämä Eemil Selänne taitaa olla aika tuhottoman ylihypetetty ja näytöt ovat aivan eri luokkaa kuin nimi selässä antaa odottaa. Eihän sitä kuitenkaan koskaan tiedä millaisia kehitysharppauksia noinkin nuoret voivat ottaa.

McDavidista en välttämättä vielä aivan hirveästi täysin varmana ykkösvalintana puhuisi. Onhan tässä viime vuosina ollut paljonkin näitä aivan varmana ykkösvalintana jo vuosia draftivuottaan ennen pidettyjä lupauksia. Osa on ykkösvalintoja ollutkin, mutta on siellä myös takaa noustu ohi. Missään tapauksessa en sano McDavidin varmasti tippuvan, mutta siihen nyt vielä voi vaikuttaa monikin asia, tullaanko varaamaan ensimmäisenä. Loukkaantumiset tietenkin suurimpana. Toivotaan toki parasta sen suhteen, että pysyy terveenä ja yltää potentiaalinsa edellyttämälle tasolle ja sitä kautta pystyy mahdollisimman ehjään uraan.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Joku taisi täällä mainita Aleksi Saarelan? Itse pääsen täällä Satakunnassa katselemaan pojan otteita. Kova on tämäkin poika, ainakin jos kattelee suomalaisista tämän ikäisistä. Loistava peliäly, perinyt isältään kovan rannelaukauksen. Tällä hetkellä paras suomalainen -97 vuoden 2015 Draftissa.
Kannattaa seurata myös pelaajien kuten Julius Nättinen (JYP), Ville Järvinen (Ilves) sekä Sebastian Aho (Kärpät) kehittymistä tuosta ikäluokasta. Kaikki ovat pelanneet tällä kaudella näkemissäni peleissä hyvin lupaavasti.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
OHL myöntää jälleen erikoisluvan, jolla pelaaja saa pelata alaikäisenä sarjaa ensi kaudella. Tämän exceptional statuksen saa kanadalainen pakki Sean Day, josta tulee siis neljäs tämän statuksen omaava pelaaja (Tavares, Ekblad, McDavid). Tuossa linkki jo hieman vanhaan uutiseen asiasta.

Toivottavasti näitä poikkeuspelaajia ei nähdä nyt joka vuosi, niin kuin näyttää olevan trendi. Tuskin sieltä nyt mitään generation talentteja tulee tähän tahtiin, vaan kriteerit ovat löystyneet. Kivahan näitä hypejä on seurailla, kunhan eivät käsistä lähde.

Perinteikäs Ottawa 67s pääsee varaamaan ensimmäisenä, katsotaan ottavatko 15-vuotiaan lupauksen.

E: profiili
 
Viimeksi muokattu:

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers

Vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta pelaajalta, erityisesti kokonsa takia (188cm/89kg), eli ei todellakaan puhuta mistään pikkupojasta. Nakuttanut myös puolustajaksi ihan kivat tehopisteet joka kausi, joten varmasti menee todella aikaisessa vaiheessa jos puolustuspelikin on yhtä kovalla tasolla. Pitää alkaa vähän seurailemaan ensi kaudella Dayn pelejä.

PS. Pelaakan Day tulevaisuudessa Belgian vai Kanadan maajoukkueessa? :)
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tyler Benson, on oman ikäluokkansa aikalailla paraspelaaja uudella mantereella, muta koska periaatteessa "kuuluu" WHL:lle, jonne ei tiettävästi paljon expectional talent - lupia myönnetä niin jää vielä nähtäväksi pelaako tulevaulla kaudella vielä WHL:ssä, vai sitten yhden kauden Midgeteissä. Nähtävästi pitäisi kevään aikana tulla päätös siitä saako pelata ensi kaudella WHL:ssä. Tosiaan täytti vasta pari viikkoa sitten 15- vuotta , mutta ikäisekseen löytyy jo kokoakin eli 5´11 / 180lbs.

Mutta tuossa vähän statistiikkaa, pisti Rattien piste-ennätyksen uusiksi ja mitä nyt noita juttuja on seuraillut niin on vaikuttaa generational talentilta, tosin WHL pomot ovat sitä mieltä että sitten vasta WHL:ään jos fysiikka täyttää vaatimukset ja vanhemmat antaa luvan (Rattien vanhemmathan taannoin eivät sitä suoneet, mutta varmasti oikea päätös pienikokoisen kaverin suhteen).

Eliteprospects.com - Tyler Benson
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
OHL:n Priority selection eli drafti pidetään tulevana lauantaina. Yleisesti ottaen top-5 varauksista löytyy lähes varmasti tuleva NHL Entry draftin kärkinimi. Tuossa linkki OHL:n draft previewiin, jossa esitellään muutama kärkinimi. Esittelyssä mm. Ryan Stromen pikkubroidi sekä yllämainittu Sean Day. Tästä linkistä pääsee kuluttamaan päiväänsä ja tarkastelemaan menneiden vuosien OHL:n draftihistoriaa.

WHL:n Bantam draft pidetään kolmisen viikkoa myöhemmin ja Q:n draftista en jaksanut etsiä faktaa. Ulkomaisten pelaajien Import draft on sitten kesäkuussa.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Aloitetaan pelaajalla, joka on todennäköisesti vuoden 2018 1. pick ja todennäköisesti dominoi taalakaukaloita samalla tavalla kuin nytkin junnuja. Kyseessä siis nyt 12-vuotias(?) Matthias Emilio Pettersen, josta tippuu aina joka vuosi uusi video ja tässä on viimeisin: Mathias Emilio 2012 - YouTube
.

12-vuotiaista on mielestäni, etenkin jääkiekossa vähän huono puhua suurlupauksina ja todennäköisinä 1. pickeinä. Muuvit on toki hallussa, mutta on tuossa vielä monta mutkaakin matkassa. Jos sattuu esimerkiksi säkit tipahtamaan vuoden pari ikätovereita myöhemmin eikä tulosta synny samaan malliin, niin voi käydä hyvinkin niin, että koko mielenkiinto lajiin sammuu. Tosin onhan tällaisilla luokkaa "Gretzky" lupauksilla tietenkin taustaporukat yms. kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös