To 1.11.2012 TPS-Kärpät

  • 10 355
  • 35

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olenko nyt aivan pihalla jos väitän että TPS pelasi tänään hemmetin hyvän pelin?
Et ole mielestäni lainkaan pihalla. Itse näin ottelun samoin. Tunnustusta täytyy antaa myös Kärpille, olivat sitkeästi puolustava joukkue eivätkä millään meinanneet suostua häviämään. Selkeästi rutiinisuorituksen taso on oululaisilla korkealla ja silloin jää harvoin kokonaan ilman pisteitä. Harmittaa vain tuo nykyinen pisteidenlaskujärjestelmä, jossa tämä tulos arvostetaan vain tasapeliksi. Oikein laskettuna voitot - tasapelit - tappiot menisivät Tepsillä nyt 6 - 3 - 10, johon verrattuna tuo 3 - 7 - 9 näyttää melkoisen nihkeältä ja enemmänkin jalkapallo- kuin jääkiekkojoukkueen saldolta.

Tässä on nyt vallan piristäviä olleet parit ottelut viime aikoina, nimittäin viime lauantainen TPS-Blues ja nyt tämä TPS-Kärpät, joissa TPS on molemmissa voittanut hyvin pelanneen vastustajan ollen itse vielä parempi. On ilo seurata näinkin hyvää lätkää. Siinä välissä ottelu Pelicansia vastaan oli sitä viime vuosilta tutumpaa scheissea, kahden huonon joukkueen nihkeä vääntö, jonka nhl-miehet onneksi käänsivät.

Korpikoskelta tämä oli ilmeisesti viimeinen ottelu tähän saumaan, joten marraskuun lopulla näkee sitten miten Koivu pärjää Willsien ja kenties Locken kanssa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Hyvää peliä Tepsiltä näin paikanpäältä nähtynä.

Pelitavallinen heikkous ja Kärppien pakiston hyvyys maalin edessä esti voiton peliajalla. Suurin osa laukauksista tuli väkisin laidoista ja liian huonosta kulmasta. Maalivahdeilta hyvä peli. Martinezin voittomaali oli aika kuvaava, kun kiekko saatiin osumaan maalin suuntaan, se myös meni sisään. Lisää laukauksia pitää ehdottomasti saada ja ajaa keskeltä läpi, mutta suunta on kyllä koko ajan parempaan.

Kärpiltä varsinkin Mikkola ja Ohtamaa olivat koko ajan helisemässä. Turris väläytteli, mutta kävi turhan lämpöisenä. Liekö harmittanut, kun miestä pelattiin hyvin ulos pelistä?

Plussaa Tepsin puolesta; Engren, Russell, Virtala ja Locke.
Miinusta; Ristolainen
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo eipä tuota tarvi lähteä selittelemään, TPS oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Kärpille kuitenkin jälleen loistavasta taistelusta edes yksi piste matkaan. Vaikka maaleja nähtiinkin vain yksi, niin ainakin itse näin ottelun ihan viihdyttävänä. Tepsillä paremmat paikat, Kärpiltä jäi lähinnä mieleen Turriksen kaksi paikkaa läpiajoon, mutta molemmilla kerroilla Junttilan kädet jäätyivät syöttäessä.

Täytyy vielä kyllä kehua tuomareita. Joo, rikkeitä jäi viheltämättä, mutta tärkeämpää mielestäni oli se, että linja piti pitkin ottelun. Annettiin reilusti pelata eikä lähdetty ihan herkästä viheltämään ja 3. erässä selvät kampit pois. Pelkäsin jo sen heikosti tuomitun Korpikosken jäähyn jälkeen, että linja sekoaa, mutta eipä sittenkään.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Hyvä matsi

Kärpät on todella kova joukkue ja TPS:kin alkaa näyttämään jääkiekkojoukkueelta. Kakkonen ei saa mistään sisään, ei mistään. Tänäänkin oli muutamia avopaikkoja, mutta ei vaan mene sisään, yksi yläripa taisi olla kakkosella. Mielestäni laadukas peli ja Aravirtakin äityi kehumaan, että oli ns playoff-kiekkoa, paras peli mitä tällä kaudella on Turussa pelattu, tarkkaa puolustamista ja riskisyöttöjäkin nähtiin, mutta vain silloin kun pystytään paikkaamaan varmasti. Molemmat maalivahdit erinomaisia. TPS-Kärpät pelit on hyviä, Kärpät on ns reilu joukkue, yrittää loppuun saakka ja rehdisti. Aravirta on hieno mies, lehdistötilaisuudessa positiivinen kaveri, ai hauku eikä jossittele tai ei ainakaan tänään. Onkohan Koivu oikeasti treenannut valloissa? Ei kaverin luistin ole ikinä hirmuisella vauhdilla luistanut, mutta nyt jotenkin näyttää, että on hidas tai sitten on ns huonossa kunnossa ja isot minuutit näkyy luistelussa. Korpikoski on kyllä sellainen soturi, että ei voi liikaa kehua. Harmittaa kun lähtee pois liigasta nyt, miksiköhän? Veroja karkuunko lähtee eli jos NHL ei ala niin vuoden vaihtuessa sitten takaisin.
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakko tulla vieraaseen pöytään sen verran huuteleen, että tilastoja kun tuossa katselin, silmään pisti TPS:n nelosketjun peliaika. Tuomainen-Tuominen-Hattunen kolmikon peliaika yhteensä alle 6 minuuttia. Oliko tämä jokin poikkeus? Vai eikö tepsukan nelonen saa oikeasti tuon enempää jääaikaa? Voi synkkinä kuukausina kostautua, kyllä jokainen porukka tarvitsee neljä pelaavaa ketjua tasaamaan pelirasitusta pitkässä juoksussa.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Pakko tulla vieraaseen pöytään sen verran huuteleen, että tilastoja kun tuossa katselin, silmään pisti TPS:n nelosketjun peliaika. Tuomainen-Tuominen-Hattunen kolmikon peliaika yhteensä alle 6 minuuttia. Oliko tämä jokin poikkeus? Vai eikö tepsukan nelonen saa oikeasti tuon enempää jääaikaa? Voi synkkinä kuukausina kostautua, kyllä jokainen porukka tarvitsee neljä pelaavaa ketjua tasaamaan pelirasitusta pitkässä juoksussa.

Luulen,että peluuttivat noin koska tauko alkoi tepsin osalta tänään.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Pakko tulla vieraaseen pöytään sen verran huuteleen, että tilastoja kun tuossa katselin, silmään pisti TPS:n nelosketjun peliaika. Tuomainen-Tuominen-Hattunen kolmikon peliaika yhteensä alle 6 minuuttia. -- Voi synkkinä kuukausina kostautua

Erikoinen juttu, että eilen molemmat joukkueet pelasivat käytännössä kolmella kentällä. Kärppien nelosesta Suoranta sai jääaikaa 3:26, Huovinen 3:46 ja Keränen 5:37. Ihan sattumalta Kärppien bensa on loppunut jo vaikka kuinka monessa ottelussa kolmannessa erässä. Koko kauden tilastoissa Huovinen on yhden plussalla ja Suoranta nollilla, mutta silti Ara ei uskalla heitä tuon enempää peluuttaa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olipa kyllä tahmeaa peliä, puolin ja toisin. Tulos aikalailla pelin mukainen, imo.

Tepsin Russell otti silmään ekassa erässä, oli melkoisia hasardeja todella monta omassa päässä. Itsekin tuntui mies turhautuvan toimintaansa ja yksinkertaisti peliään silminnähden.

Veskat olivat molemmissa päissä mainioita, pomppuja tuli, mutta sisään ei uponnut sitten millään :)

Niin ja Korpikoski kävi myöskin suhtkoht lämpimänä koko matsin?


ps.
Ja peukkua TPS faneille sinne seisomakatsomoon, hienosti lähti yksinkertaista chanttia ja välillä meinasi toinen puolisko hallista olla jopa mukana.


pss.
Vladimir Jursinov bongattu!! Legenda!
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka maaleja ei syntynytkään kuin yksi, niin peli oli mielestäni erittäin hyvätasoinen ja viihdyttävä. Kumpikin joukkue puolusti hyvin, ja veikkaisin valmentajien olevan tyytyväisiä tällaisiin peleihin. Varsinkin Tepsiltä nähtiin alkukauteen verrattuna erinomaista puolustustyöskentelyä. Nyt ei ainakaan enää juostu vastustajien perässä kuin päättömät kanat, eikä hukattu jatkuvasti vastustajia. Muutenkin koko ajan tuntui, että TPS on hyvin pelissä mukana, ja loppua kohden TPS oli Kärppiä parempi ja ansaitsi voiton. Tavallaan ehjin suoritus mitä Tepsiltä ollaan tällä kaudella nähty.

Viime vuosina TPS on ottanut Kärpiltä tukkaan joka pelissa ihan ansaitusti, mutta tällä kertaa oli erilainen peli. Kärpistä on sanottava, että jos tämä oli fanien mielestä "huono peli" Kärpiltä, niin Kärppien rutiinitaso on aika korkealla. Enkä yhtään epäile etteikö taso olisi noin korkealla, kun sarjataulukkoa katsoo. Mielestäni TPS:n hyvä puolustuspelaaminen vaikutti aika ratkaisevasti siihen ettei Kärpät päässyt kunnolla myllyttämään. Laakson ketju pimensi Kärppien ykkösen täysin. Yllättävän vähän vetoja tuli Engreniä kohti, vaikka vaarallisia maalipaikkoja oli Kärpilläkin jokunen. Tepsillä niitä oli kuitenkin enemmän. Huml oli todella hyvä, ja laittoi parit aika näyttävät veivit. En olisi aikoinaan uskonut, että Humlista tulee tuollainen Kärppien tehohyökkääjä. Tepsissä vähän kummastuttaa mitä Virtala tekee ykkösyv:ssä. Ja annetaan kerrankin Seppäselle plussaa, kun aihetta on. Hän pelasi hyvän pelin, vaikka peliaikaa ei tullutkaan kymmentä minuuttia enempää.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Omia havaintoja eilisestä matsista:

- Backlund erinomainen, pari todellista huipputorjuntaa, esim. Willsien avopaikka toisessa erässä. En pistäisi viimeistä maalia Johanin piikkiin, Martinezille jätettiin turhan paljon aikaa viivalle ja jotenkin tuo veto hämäsi Backlundia, liekö sitten hieman muuttanut suuntaa jostain.
- Ohtamaa oli todella heikko eilen. Avaussyöttö kesti liian kauan ja oli askeleen jäljessä useimmissa tilanteissa. Sama pätee Mikkolaan. Eminger aika kevyt äijä pakistossa, ei esittänyt ihmeellisyyksiä. Tarvitsee fyysisyyttä lisää. Demersiltä odotin enemmän, vaikutti jotenkin hitaalta eilen eikä luistin liikkunut kunnolla. Pokka ihan ok eilen ja Lehtoselta suht turhia jäähyjä ja oli vaikeuksissa myös omassa päässä.
- Ykkösketju yössä, suurimmaksi osaksi Turrisin vuoksi. Huml oli pirtein ykkösestä, parit näyttävät kynäilyt, tarjosi Haatajallekin paikan jatkoajalla paikan ratkaisuun. Kakkosketjulta heikko peli kokonaisuudessaan. Junttilakin oli raskaalla jalalla liikenteessä, miten tuota kaveria on voitu ehdottaa Sm-liigan parhaaksi luistelijaksi? Salomäki raastoi tuosta ketjusta eniten, Kähköseltä pehmeä peli.
- Kolmosketjulta huippupeli, varsinkin Kemppainen pelasi todella loistavan matsin. Raastoi ja jaksoi heittää Tepsin pelaajia seinille jatkuvasti. Halava myös painoi loistavasti toisessa laidassa. Sen sijaan Mälkiä ei vakuuttanut, menetti kiekkoja helposti eikä jaksanut taistella yhtä hyvin kuin Kemppainen ja Halava. Nelosesta Keränen oli näkyvin, pari lämäriä katsomoon pakin varusteiden kautta.
- Ylivoima heikkoa, ei saatu mitään aikaan. Alivoima hyvää, ei annettu maaleja Tepsille, vaikka lähellä oli pariin otteeseen.
- Tepsi pelasi Kärpät loistavasti ulos maalintekotonteilta, aika hukassa oltiin koko matsi. Hyökkäyksiinlähdöissä kesti liikaa tai sitten syötöt menivät harakoille. Kulmaväännöissäkin oltiin heikompia kuin TPS.
- Pitää olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, TPS oli eilen selvästi parempi.
- Huikea trilleri nähtiin eilen ja eipä tuosta kovin p*ska maku jäänyt suuhun, vaikka ainoastaan piste saatiin. Ansaittu voitto Tepsille.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko tulla vieraaseen pöytään sen verran huuteleen, että tilastoja kun tuossa katselin, silmään pisti TPS:n nelosketjun peliaika. Tuomainen-Tuominen-Hattunen kolmikon peliaika yhteensä alle 6 minuuttia. Oliko tämä jokin poikkeus? Vai eikö tepsukan nelonen saa oikeasti tuon enempää jääaikaa? Voi synkkinä kuukausina kostautua, kyllä jokainen porukka tarvitsee neljä pelaavaa ketjua tasaamaan pelirasitusta pitkässä juoksussa.

Koivun ja Korpikosken tulon jälkeen TPS on pelannut käytännössä kolmella kentällä koko pelin. Ykköskenttä pelaa reilusti yli 20 minuuttia per peli joten väkisinkin muiden peliaika jää aika paljon pienemmäksi. Lisäksi Pajuoja on pyrkinyt peluuttamaan Laakson johtamaa kolmoskenttää jarrukenttänä vastustajan ykköstä vastaan. Nelosen jätkien peliaka jää tuonne 3-6 minuuttiin tässä yhtälössä. Pakistossakin esim. Russel pelaa n. 30 minuutin pelejä ja Martinezkin usein yli 25 minuuttia. Toistaiseksi tuo on toiminut ihan hyvin kun ollaan kolmen pelin voittoputkessa. Jatkossa on kuitenkin pakko vähän jakaa vastuuta, edes NHL-pelaajat eivät jaksa tuollaisia minuutteja viikosta toiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös