SaiPa 2012–2013 – uusi aikakausi

  • 726 074
  • 2 062

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samaa olen miettinyt! Mankinen on vajonnut kauas tasostaan. Nuori kaveri ja ei oikeastaan voi edes odottaa kannattelevan joukkuettaan, vaikka kunnioitettava määrä pelejä liigassa onkin jo hänelle ikäänsä nähden kertynyt. Näkyvissä on kuitenkin sellaista hiipumista Mankisenkin osalta, että mikään ei tunnu enää onnistuvan! Syötöt, luistelu, halu, usko ja kaikki muukin on jotenkin kateissa. Mankinen ei tietysti ole ainut, mutta eniten hämmästelen juuri Mankisen ja Löfmanin peliä. Löfman puolestaan on ollut mielestäni aneeminen koko kauden ja vain ajoittain on jotain väläytellyt! Liekö ylikuntoa tai jotain Löfmanin osalta. Mankinen kuitenkin pelasi alkukauden todella hienosti ja siksi en voi käsittää hänen viimeisiä pelejään.

Koko joukkueen peli on kuitenkin joukkueena todella kuralla ja jotain olisi nyt tehtävä. Riikola nyt kiinnitettiinkin hiukan pidemmäksi aikaa, mutta tämä vaatii muutakin ja se muu on pelaajamarkkinat! Ellei ihmeitä loukkaantuneiden osalta tapahdu.
 
Viimeksi muokattu:

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuonne hyökkäykseen olisi varsin suotavaa hankkia yksi pelimies. Olkoot änärimies tai sitten joku muu koko kauden sopparilla. Ihan sama. Tällä hetkellä hyökkäys huutaa pelaajaa, joka pystyy pistämään limppua maaliin sekä osaisi herätellä muutakin joukkuetta, kuten esim. Löfmania ja Mankista.

"Ei oo rahaa" -selitystä ei jaksaisi kuunnella. Joo, ei sitä rahaa ole varsinkaan, jos yleisökeskiarvo tipahtaa alle 3500. Se tapahtuu melko varmasti, jos ei reagoida vallitsevaan tilanteeseen ja yritetä kääntää kurssi. Toivomisella tuskin saadaan hyvää lopputulosta aikaan. Ei se ole mitään paniikkinappulan painamista, jos seurajohto reagoisi tähän tilanteeseen pelaajahankinnan muodolla. Täytyy liigajengin olla aina valmis toimimaan vaikka pienillä resursseilla mennäänkin eteenpäin.

Vituttaa. Jengi on repalainen eikä tuolla rosterilla, mikä nähtiin tänään, voida pärjätä. Tyydytäänkö siihen vai tehtäisiinkö asian eteen jotain? Riikolan jatko oli kyllä hyvää duunia toimistolta, joten kiitosta siitä.

Puolustuksen tilanne näyttää huomattavasti valoisammalta, jos Savilahti ja Bruun pystyvät pukemaan viikonlopun otteluun. Peukut pystyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Noh, nuo saikut ja niistä johtuvat ketjumuutokset ovat sotkeneet nuo alkukauden hienot hyökkäyssommitelmat. Tässä tullaan vielä häviämään kaksi seuraavaa peliä, jonka jälkeen rupeaa saikkulista tyhjenemään.
Kyllä se siitä vielä lähtee!
Tämän päiväinen vastus (Lukko) oli kyllä helvetin hyvä. Ei mahdettu mitään ja jotenkin (Nieminen) roikuttiin pelissä mukana. Peli olisi voitu hävitä raiskausluvuin..

Vetoo muuten ilmoitteli Lintnerin pelaavan loppukauden Tsekissä tai Suomessa. Tervetuloa Lappeenrantaan! Saat täällä Maalahden pakkipariksi jos tulet...
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joku Lintnerin kaltaisella habituksella oleva kaveri olisi paras mahdollinen veto tähän väliin. Sellainen joka jäällä ollessaan tekee muista kentällä olevista pelaajista parempia.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Joku Lintnerin kaltaisella habituksella oleva kaveri olisi paras mahdollinen veto tähän väliin. Sellainen joka jäällä ollessaan tekee muista kentällä olevista pelaajista parempia.

No tuollaisesta ei ollut tietoakaan, kun äijä viimeksi täällä hiihteli. Toki se ensimmäisen kauden Lintner kelpaisi.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kuudesta pelaavasta puolustajasta puuttuu neljä, näistä kolme kahdesta ensimmäisestä parista. Ykkösketjusta puuttuu sentteri, kakkosesta puuttuu sentteri. Ykkösestä puuttuu laitahyökkääjä.

Ei oikeasti voi olettaa, että varamiehillä pystytään samanlaiseen peliin kuin ykköskalustolla.

Tänään oli ehkä normaalia enemmän kiekon pomputtelua, mutta kyllä minä luulen että ei se tuolla kokoonpanolla parhaimmillankaan kovin paljon komeamman näköstä toimintaa tule olemaan.

Tämän kauden SaiPa antaa kyllä vastustajalle huikeasti siimaa fyysisessä pelissä. Kokoonpanosta löytyy vain muutama kaveri, jotka pystyvät antamaan taklauksen taklauksesta. Siellä jäädään pelistä toiseen jyrän alle ja tuo tilanne ei ihmeesti muutu, vaikka SaiPalla olisi parhaat pelaajat jäällä. Puolustuksen osalta sentään Savilahti, Bruun ja Pukka kestävät fyysistä peliä (no ainakin kestivät...), vaikkeivät mitään taklauskoneita olekaan.

Mankinen ei onnistunut tänään oikein missään. Mutta minusta on turhaa odottaa, että Mankinen johtaisi SaiPan hyökkäyspeliä hyvänä päivänäkään. Ei Mankinen ole sen tyylinen pelaaja, ennemminkin sellainen kaveri joka haistaa paikat ja pistää kiekkoja paikoista sisään.

Eipä tuo mitään herkkua tällä hetkellä ole. Ja yleisökato sen kuin jatkuu... Noh, tarpeeksi kun odotellaan niin SaiPa pääsee punnertamaan niistä tutummista lähtökohdista taas. Eli vailla odotuksia ja paineitta sarjataulukon pohjalta.
 

ahal

Jäsen
Joopa joo. Hieman yllättäenhän tuo pakollinen tappioputki jo näin alkuun pelmahti. Kesällä sitä hekumoi, että onpas meillä kerrankin varamiehiä tarpeeksi ja rosteri iso. Mutta kattia kanssa, sama vempulasuma on taas tosiasia kuten muutamalla männäkaudellakin. Haaverit kuuluvat kiekkoon, mutta mistähän johtuu, että liigan pienimmälle niitä sattuu muita useammin?

Ironista on, että esim. PSN pelasi viime kaudella kaikki 60 peliä, mutta nyt nasahti jo muutaman pelin jälkeen. Lähes sama Pukalla, ja hänkin vempulassa. Mitä tästä voisi päätellä? No ehkä sitä, että yksikään ammatikseen pelaava ukko ei (kahta) tervettä kautta näe. Jossain vaiheessa on huilattava. Ja se taas asettaa paineita rosterin kasaamiselle. Alle 30 äijän kokoonpanolla on turhaa/uskaliasta lähteä pitkään kauteen - vaikeuksia tulee.

Pienelle seuralle näyttää tuottavan vaikeuksia saada riittävän tasokas reservi aikaan. Mestismiehillä ei yksinkertaisesti liigassa pärjää, kun runkopelaajat ovat sivussa. Heistä ei ole isojen saappaiden täyttäjiksi.

Tirkkonen kelasi pressissä, mikä meni vikaan. Kaikki pelin nähneet ja jopa sitä kuunnelleet havaitsivat myös, että pelaajien itseluottamus on tipotiessään. Silloin ei mistään tule mitään. Johtavien pelaajien (Koho, Hämäläinen, Backman...) olisi nyt otettava isompaa (henkistä) roolia kunnes saikkulaisia tervehtyy. Ei välttämättä helppo homma, mutta apinanraivolla eteenpäin ellei muu auta.

Nyt otetaan myös Tirkkosesta mittaa, miten hän pystyy umpisolmua aukomaan. Virheiden luettelemisen sijaan tarvitaan kokeneen pelurin tukea ja kannustusta. Toimisto voisi myös kantaa kortensa kekoon ja sainata vaikka lyhyemmäksi ajaksi Lintner-tyyppisen herättelijän. Hän voisi korvata tuon Leen, joka voitaneen pian lähettää matkoihinsa, ellei nivuset ala kuntoutua.

Tästäkin kyllä noustaan, mutta ennätyspitkää tappioputkea ei enää tarvittaisi. Se lisää taas vettä joukkueen provomyllyyn.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Kyllä se edellisten kausien äärettömän heikko syksy alkaa taas nostaa harmaata peitettään. Viime viikon varmoista peleistä jäi pisteet yhtä kapealla materiaalilla pelaavalle Kerholle ja alavireisille Lahtelaisille, saati eilisestä kotipelistä puhumattakaan. Löfmanin ja Mankisen tuuliajoilla oleminen tekee myös homman entistä vaikeammaksi. Nyt se "Scharfschütze" on saatava joukkueeseen heti, tuli sitten NHL:stä, KHL:stä, DHL:stä tai vaikka Bretagnen maalaisliigasta.

Jos KalPa, Jyp, Pelicans ja Ässät ovat saaneet viimevuosina joukkueensa menestykseen pohjamudista, niin miten se voi meille olla niin vaikeaa? Luulisi vaikka itärahalla rahoitettavan edes yhdeksi kaudeksi Gazpromin ja Rusaluminiumin mainoksilla runkosarjan mestaruudesta taistelevan SaiPan olevan mahdollista.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Puolustuksestahan kaikki lähtee. Taipalus, Maalahti ja Demen Willaume pelaavat ihan väärässä sarjassa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Puolustuksestahan kaikki lähtee. Taipalus, Maalahti ja Demen Willaume pelaavat ihan väärässä sarjassa.

Minusta Taipalukselle ja RDW:lle sarjataso on ihan oikea, mutta vastuuta tulee nyt pakon edessä liikaa. Ja samahan koskee Backmania lukuunottamatta muitakin puolustajia... Pulli tosiaan taas komeat 25 minuuttia, Riikolalle 20...

Eihän tuollaista pakkiparia kuin Taipalus - Maalahti pitäisi liigajäällä nähdä tässä vaiheessa herrojen uraa. Kaksi pienikokoista liigatulokasta samaan pariin, niin kyllähän siinä vaan kiire tulee. Ja kiireessä alkaa tuo kokemattomuus näkyä hätäilynä.
Taipaluksen pelissä on ollut minusta paljon hyvää, mutta siinä pitäisi olla sellainen Bruunin tapainen kaveri vierellä ja Maalahti tarvitsee pari Mestis-kautta.
 

Rawl

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihmetyttää kun täällä moititaan RDW:tä noin paljon, mutta Pullista ei puhuta mitään. Muutama edellinen peli aivan luokatonta peliä, ylivoimassa(olikohan pelicans-peli) hirveetä koomailua. lisäksi typeriä nousuja jotka yleensä päättyvät kiekonmenetykseen ja vastustajan ylivoimahyökkäykseen. Lukko-pelissä taisi olla muutama tällainen. Pelaisi sitä puolustajan roolia eikä yrittäisi vajaavaisilla kyvyillä luulla olevansa jotain muuta kuin on. Tosin saattaa virheet johtua liian suuresta peliajasta.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän Pulli (nyt jo -9) ja Taipalus olivat eilen meidän surkeimmat pakit. Ja menee se RDW vielä Maalahdenkin edelle joten ensin pitäisi puhua noiden pelaajien penkittämisestä ennen kuin annetaan monoa RDW:lle. Meillä on yksinkertaisesti tällä hetkellä sarjan kokonaisuutena paskin pakisto ja turha sieltä on lähteä nostamaan esiin yksilöitä erikseen. Tuo pakisto on mestistasoa noiden loukkaantumisten takia ja Backman on ainoa tuosta porukasta jolla taso riittää joka matsissa tähän sarjaan.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Jep kyllähän siellä nyt nuo kakkos- ja kolmoskorin pakit pelaavat sellaisia minuutteja mitä ei alunperin ollut suunnitelmissa. Mutta minkäs teet, tuleepahan heillekin peliaikaa ja varmasti ovat siitä enemmänkin mielissään. Ja ihan sama tilanne on hyökkäyksessä. Nyt vain niitä uusia vastuunkantajia huudetaan.

Eikä mielestäni voi sanoa, että joukkue on kokematon - ainakaan tällaisessa tilanteessa, kun porukkaa on paljon sivussa. Siitähän aika monella saipalaisella pitäisi sitä kokemusta juuri ollakin. No joo, ironia sikseen.

Harmittaa vain vietävästi, sillä unelma-alku ei suinkaan sotkeentunut siihen, että muut joukkueet alkavat hamstrata änärimiehiä, vaan valtaisaan loukkaantumissumaan. Tässä olisi aika monta kierrosta voinut tahkota hyvällä ilmeellä noita voittoja ja pisteitä ennen kuin heikostikin aloittaneet porukat saavat parsittua pelinsä kasaan.

Nyt täytyy vain odottaa, että sairastupa tyhjenee eikä uusia loukkaantumisia tulisi ainakaan samalla mitalla. Siinä menee tietysti taas oma aikansa, kun toipilaat pääsevät takaisin vauhtiin, paitsi että Jekimovs tekee paluuottelussaan 1+2.

Kyllä ne asiantuntijat varmaan hykertelevät, jos/kun pudotaan tuonne heidän veikkaamilleen sijoille. "Näinhän sen piti mennäkin - tiedettinhän se."
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joku vaihtoaition keskustelupalstalla oli bongannut twitteristä mielenkiintoisen twiitin: Pete McCormick (PistolMcCormick) Twitterissä

"Congrats to the boys today! @cemmer48 (Cory Emmerton) off to Finland and @gmckegg14 on the Marlies! #theboys #SaiPa #Marlies"

Ja tässä Cory Emmertonin statsit:
Eliteprospects.com - Cory Emmerton

Olisi kyllä juuri sellainen pelaaja, jota SaiPa tähän väliin tarvitsisi. Mutta ei auta vielä korkata. Aika heikolla pohjalla vielä tämä huhu.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei nyt niin mitenkään huippukausia edes AHL:ssa tahkonnut pelaaja, että voisi sikäli ollakin ihan mahdollinen peluri SaiPaan. Toki varmasti aika kallis pelaaja siltikin.

Olisihan se hienoa saada pelaaja SaiPaan suoraan legendaarisesta Detroit Red Wingsistä. =)

Kelpaisi enemmän kuin hyvin.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllähän tuo kelpaisi. Tosin nimimerkki Salt jo tiesi kertoa että me saadaan vain Mestisukkoja, joten tuskin tulee.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toki varmasti aika kallis pelaaja siltikin.
Minähän en asioista mitään tiedä, mutta palkka NHL:ssä on ihan todella pieni, joten vakuutuksmaksut eivät voi nousta kovin suuriksi. Lisäksi voisi olettaa, ettei mies tule tänne rahan perässä. Voi siis olla, että kyseessä olisi todella edullinen ulkomaalaisvahvistus. Mutta kuten sanoin, niin en tiedä mistään mitään.

Hankinta vaikuttaisi aivan loistavalta. Ihan turhat jätkät ei Detroitissa täysiä kausia vetele, ja nuorempana ollut joukkueensa kapteeni.

Odotan sitten Etelä-Saimaalta aukeaman kokoista "Red Wings tähti valitsi SaiPan" -hehkutusta, niin saadaan lisää ihmisiä hallille.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On ollut ainakin halukas tulemaan Eurooppaan, että sikäli voisi olla mahdollistakin.

Kuulostaa lupaavalta. Pistetään perinteiset pari videota youtubesta:

Emmerton laukoo komean maalin: Cory Emmerton goal. Detroit Red Wings vs Nashville Predators 4/13/12 NHL Hockey - YouTube
Ensimmäinen osuma NHL:ssä: Cory Emmerton first NHL goal - YouTube
Maali nollakulmasta: Cory Emmerton Goal vs Kari Lehtonen.Red Wings vs Dallas Stars Jan.3.2012. - YouTube
Riparista maali: Emmerton Goal: Wings 1 vs Flames 0: Jan 23 2012 - YouTube

Ei mitään ihmeellisyyksiä, mutta maaleja kuitenkin, jotka on tehty maailman parhaassa kiekkoliigassa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minähän en asioista mitään tiedä, mutta palkka NHL:ssä on ihan todella pieni, joten vakuutuksmaksut eivät voi nousta kovin suuriksi. Lisäksi voisi olettaa, ettei mies tule tänne rahan perässä.
Toivon, että olet oikeassa! =)

En myöskään itse tiedä mistään mitään, kunhan spekuleeraan.
 

Rawl

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmasti olisi joukkueelle vahvistus, kaivattu sellainen. Voi tosin olla ettei SaiPalla ole tarjota ukkoja rinnalle, jotka laittavat Coryn passeista maaleja tai laittavat passeja Corylle kunnon paikkoihin. Tällä hetkellä ainaki näyttää siltä.
Toinen asia mikä huolettaa on huhut NHL:n sopimusneuvottelujen eteneminen jo melkein hyväksymiseen asti. Voisi olla melko lyhyt visiitti, jos on tulossa. Katsellaan mitä tuleman pitää...
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Olisihan se hienoa saada pelaaja SaiPaan suoraan legendaarisesta Detroit Red Wingsistä. =)
No jaa. Tuo ei hymyilytä kyllä yhtään, suoraan Detoiletista...

Emmerton on NHL-tasolla näkemäni perusteella ihan puhdas turisti. Huono oikeastaan kaikessa. Tuskin pystyy kummoisiin tekoihin edes SM-liigassa.

Mutta ei miulla sinänsä olisi mitään tätä hankintaa vastaan. Parempihan tämä olisi kuin ei mitään.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Taitaa olla todella tulossa teille. Emmertonin omasta twitteristä:

David Vink ‏@Vinker25

Good luck in Finland @cemmer48 Keep working on your game. #cattle

... ja Emmerton vastaa:

Cory Emmerton ‏@cemmer48

@Vinker25 thanks a lot turkey

Julkistakaa tänään, niin on pienet mahdollisuudet nähdä kaveri Kuopiossa.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Hyvähän se on jos joku nyt on tulossa, toivottavasti pelaa sitten useamman ottelun, että ehtii sairastuvalta palailemaan miehiä ennenkuin työsulku mahdollisesti loppuu.

Useampi, minä yhtenä olen moittinut Mankista ja kyllähän tuohon vaisuuteen on syy löydettävissä. Jesse on hyvinlaukova maalintekijätyyppi, ei mikään kulmarouhija, siksi hänen ketjussaan olisi oltava mies mikä pystyy antamaan hänelle syöttöjä sinne maalintekosektoriin. Viime kaudella Jesse Saarinen ja Jarno Koskiranta noita paikkoja rakenteli, mutta nyt ei näytä olevan ketään joka pystyisi syötön siihen p-pisteiden väliin antamaan.

Yllättynyt olen, jos joku tulee, mutta nyt saattaa joku koko joukkueen herättelijä olla aivan tarpeen, toivottavasti tuo ison kassillisen maaleja tullessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös