Juujärvelle kenkää(?)

  • 110 854
  • 345
Näytöt on annettu, mutta ei ikävä kyllä vakuuta. Kuka tilalle? Mahtaisikohan Erkalla olla aikaa ja kookoolla vielä sukan varressa rahaa?

Joukkueen otteissa ei näy valmentajan kädenjälki lainkaan. Peli näyttää siltä, että olisi sanottu pelaajille vaan "menkää ja pelailkaa, kyllä te osaatte".
Karvaus on aivan luokatonta, eikä omista päästä liikkeelle.

Tällä kaudella on näyttänyt siltä, että neljä kenttää käy pelaamassa neljää erilaista peliä ilman mitään systeemiä. Ketjumuutosten ja loukkaantumisten taakse ei voi piiloutua, koska niin ne vaan on muutkin joukkueet omalla pelityylillään pystynyt pelaamaan, vaikka silloin tällöin ketjussa yksi lenkki vaihtuukin. Materiaali pitäisi olla niin kovaa luokkaa, että pystyvät kyllä pelaamaan sellaista peliä, mitä reenataan.

Tarvitaanko oikeasti NHL- miehet apuun, että voidaan haastaa Sapko, Hokki ja Peliitat pelillisesti? Raju veikkaus, että ilman Lopin visiittiä olisi 3-4 pistettä vähemmän joukkueella kasassa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kieltämättä kauden alku on ollut varsin karu:

Kuvaavaa on, että kaikille potentiaalisille välierävastustajille (Nikerit, JokiPo & TuTo) ollaan hävitty ja ainoat suorat voitot on kalastettu KiVa:a (kiitos Rämön lopun) vastaan Tikkurilassa ja SaPKo:a vastaan Sumulaaksolla, molemmat yhdellä maalilla. Kajjaanista sitten onneksi raavittiin arvalla kaksi pinnaa ehkä munattomimmalla pelillä, millä mustaoranssilla on koskaan voitto irronnut. Tähän päälle tämän päivän tukkapölly tylyssä kaupungissa jonka, koodinimi ryssän helvetti, halli ei tosin ole koskaan ollut helppo paikka KooKoolle.

Periaatteessahan ollaan ihan "hyvissä kyttäysasemissa" seiskapaikalla, mutta huolestuttavaa on se, että KooKoo ei ole pelannut yhtään kokonaisuudessaan hyvää peliä tällä kaudella. Ei hyökkäyssuuntaan, ei omiin. Toki vain tuo Nikerit-matsi on ollut kunnon kylvetys, mutta samalla on ikävää todeta, että KooKoo on todella joutunut taistelemaan (lue: 90% Rämö) jokaisen pisteen eteen ja muutamaa poikkeuserää lukuunottamatta ei olla oltu kertaakaan selvästi ns. kuskin paikalla otteluissa.

Perseelleen alku on mennyt, mutta pitäisikö JuuJuu kenkiä jo nyt? Mielestäni ei, vielä.

Lopulta runkosarja on täysin yhdentekevä niiden tavoitteiden osalta joita joukkueella pitää olla, eli kunhan pudotupeleihin päästään (luonnollisesti kotietu tavoitteena) ja peli näyttää hyvältä, on sijoitus itsessään triviaali. Ongelma on nyt vain se, että peli ei vain näytä yhtään hyvältä, se on ihan hukassa. Allekirjoitan tämän viestin edelleen.

Todella heikoilla hangilla JuuJuu on, jos pelissä, ei siis suoranaisesti vain tuloksissa, tapahdu helvetin isoa parannusta seuraavien viiden kierroksen ajalta. Kouvolassa on kengitty valmentajia paremmillakin sijoituksilla...
 
Suosikkijoukkue
KK
En ihan vielä pistäis Juujärveä ulos. Vielä on paljon loukkaantuneita ja uusia miehiä astuu vielä kuviin mukaan, eikä joukkue ole vielä "hitsaantunut" kun jätkiä on käynyt ja häipynyt kun taudit bordellissa. Antaisin tämän kuun aikaa Juhalle saada paketti kasaa.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Äske kun vilkaisin tän illan Peliitat - KooKoo matsin tuloksen niin tuli ensimmäisenä mieleen, että jokohan täällä on "JuuJuulle kenkää"-ketju pystyssä. :D (ei siis minään provona)

Itse olen sitä mieltä, että ei Juujärveä vielä kannata potkia pois. KooKoon joukkue koki suuren vaihtuvuuden viime kauden jälkeen ja yhteenhitsautuminen vie varmasti aikaa. Tähän kun lisää uuden valmentajan ja uudet kuviot niin ei se peli kovin hyvältä voi heti alkukaudesta näyttää. Toki onhan KooKookin ollut jo sen pari kuukautta yhdessä jäällä eli pitäisi niitä tuloksia pikkuhiljaa tulla, niin pelillisesti kuin sarjataulukossakin. Liian pitkää ei kannata odottaa jos peli ei parane, mutta antakaa vielä aikaa JuuJuulle näyttää mihin pystyy.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Isä Reijon paluu

1. Isä Reijo
2. Ika
3. Esa Siren

Hyviä vaihtoehtoja on siis markkinat pullollaan.

Tosiaan otettuna, voisi mennä vaihtoon jos seuraavasta viidestä pelistä ei irtoa vähintään kymmentä pistettä. Kausi on mennyt alta lipan.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei saa syöttää apinoita..

Lainaus Jatkoajan otteluraportista:

"Tuskin on kouvolalaisjoukkue koskaan aloittanut ottelua yhtä vaisusti Heinolassa kuin tänään. Ajatus ja jalat tuntuivat vielä harhailevan jossain Jaalan Kelopirtin tuolla puolen. Jäällä näytti kurvailevan joukko vasta puistosta heränneitä rantojen miehiä."

Huolestuttavan kuuloista, itse en peliä nähnyt, mutta jos raportissa on puoletkaan totta, niin todella huolestuttavaa. Valmentajan tehtävä on saada joukkue valmiiksi ennen peliä. Pelaajat sitten toteuttavat pelisuunnitelman, täysillä alusta asti. Nyt molemmat pettää, valmentaja ei saa joukkuetta hereille ja rantojen miehet harhailee unten mailla.. Vähän vaikuttaa siltä, että nyt on sekä koutseilla, että pelaajilla Pohjola-talon kokoinen apina selässä, eikä kukaan oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Perusasioista kaikki lähtee, yksinkertaista peliä, nöyrää työntekoa, kiekkoa ja miestä maalille. Kyllä nämä ukot osaa jääkiekkoa pelata, kunhan vain muistavat, että miten.

En vielä pistäisi Juujärveä vaihtoon, tällä hetkellä jokainen alisuorittaa. Mutta jos valmennusjohto ei saa kierrettä poikki nopeasti, niin kohta tekee tiukkaa päästä edes pleijareihin. Josko NHL:stä saataisiin myös valmennusapua, esim Tortorella pariksi viikoksi penkin taakse..
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tässä nyt pelkästään peli ole sekaisin. Vai miksi kukaan valmentaja ei lopulta onnistu KooKoossa? Ei voi olla sattumaa, että peli on kroonisesti vuodesta toiseen "sekaisin". Kaukalossa nähdään kokonaisuus, josta vastaa valmentajan ohella seurajohto ja miksei yleisökin jollain tasolla. KooKoon ympärillä on kokonaisuutena sellainen ilmapiiri, jossa on todella hankala menestyä. Vertailun vuoksi 90-luku ja Kouvot. Ilmapiiri oli positiivisuudessaan kuin toiselta planeetalta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
No jos joku lanseerasi viime kaudella Ikan potkut koko jääkiekkoilevan maailman typerimmäksi teoksi, niin eiköhän Juujärven kenkiminen tässä vaiheessa saisi tuon arvon tältä vuodelta.
Sinälläänhän tämä ei minulle kuulu, mutta kun tuli veikattua KooKoota runkosarjan voittajaksi...ja olen niin pirun huono häviäjä.
Pelejä en ole nähnyt joten vaikea analysoida, mutta laukausten määriä seuraten pitäisi tehtyjä maaleja olla hiukka enemmän. Isoin ongelma täältä sivusta miettien saattaa olla juurikin se, että sellaisia kroonisia maalintekijöitä ei joukkueessa juurikaan ole. Onhan se tietysti osittain valmentajan "syytä" mutta se ei myöskään muutu valmentajaa vaihtamalla.
Pistelkääpäs jäitä hattuun, kyllä ne kiekot alkaa uppoomaan.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Ei vielä JuuJuuta ulos. Kyllähän tuo näyttää siltä,että joukko yksilöitä/lampaita ilman paimenta on kentällä kerrallaa. Eilistä Peliittojen esitystä ja KooKoon esitystä kun vertas niin Peliitoilla on paljon varmempaa tuo tekeminen kuin KooKoolla. Ensimmäiset syötöt menee omille ja päästään omista nopeesti pois, mutta KooKoolla tämä vie tolkuttoman kauan jos nyt edes päästään sieltä omalta alueellta pois. Paljon on tekemistä vielä,että joukkue hitsautuu kokoon.

Ensimmäinen erähän oli eilen aivan kammottavaa katseltavaa ja siihen vielä epävarma maalivahtipeli. Toisessa erässä oli paine siellä missä pitää,mutta ei saatu maaleja kuin se yksi.(Olis voinu vaikka ratkaista sen pelin jo sillon,paikkoja oli kuin hammaslääkärissä) ja 3. erä olikin sitten sitä samaa skeidaa kuin ensimmäinen. "Tamin" 60 min paine kesti tänää toisessa erässä 15min.

On se vaan kumma,että vuodesta toiseen kukaan valmentaja joka on haalinut meriittejä muualla niin ei tunnu onnistuvan KooKoon peräsimessä. Onko Kouvolassa joku valmentajien kirous?
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilistä Peliittojen esitystä ja KooKoon esitystä kun vertas niin Peliitoilla on paljon varmempaa tuo tekeminen kuin KooKoolla. Ensimmäiset syötöt menee omille ja päästään omista nopeesti pois, mutta KooKoolla tämä vie tolkuttoman kauan jos nyt edes päästään sieltä omalta alueellta pois.

Tähän samaan olen itse kiinnittänyt huomiota näkemissäni peleissä(eilistä en nähnyt). 4 matsia ja tuo ylläoleva pätee niihin kaikkiin lukuunottamatta yksittäisiä hetkiä pelissä. Homma pitäisi mennä vaan päinvastoin eli ne yksittäiset hetket olisivat niitä jolloin ei kulje kunnolla, mutta pääsääntöisesti kulkee. Lokakuun lopussa pitää olla parempaa tekemistä tai muuten alkaa heilua.

Ja onhan se kummallista kun ei Koposen tilanteesta voida sanoa mitään järkevää ulospäin.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
HeKi-pelit on perinteisesti päättyneet 2-1 1-1 tai 1-2 +-1 maali. Viime kaudet Ikan alaisuudessa pelattiin tarkkaa kiekkoa, jossa päästettiin aina vähiten maaleja, alivoima oli loistavaa, maalinteko suorista hyökkäyksistä ja yv:llä oli hieman nihkeää mutta kun se lähti rullaamaan, maaleja myös tuli.

Vaikuttaa että kaikki tämä on nyt unohdettu KooKoossa ja pelitapa on anttimuurinen, "näyttävää ja omissa soi". Tätä tosin ei tue Kajaanin peli ollenkaan, mutta siellä teemana taisi olla fire and forget, jo siniviivalta.

Eipähän tarvi kirota tylsiä pelejä tällä kaudella, häkkejä tulee ja useasti omaan päähän. Vedonlyönti kärsii, (tyhmä saa olla jos tällä hetkellä pelaa KooKoon pelejä, jännityskerrointa toki on) mutta nuori joukkue vaatii aikaa hitsaantuakseen. Parhaimmillaan tämä kausi menee niin kuin Sportilla pari vuotta sitten, persraiskauksia kunnes alkoi kulkemaan ja aina päätyyn asti. Pelaajille ei viime kausilla menestys maistunut (ongelmana toki pelitapa D Teamiä ym. vastaan + loukkaantumiset + sekä jäätyminen kotona), joten nyt on paikka räjäyttää jackpot hieman vähemmillä paineilla. Nyt rällätään!!

P.S. Alan olla kohta sitä mieltä että kaukaloa olisi syytä kaventaa se neljä metriä, tai laskea kattoa kymmenen, kotona ei vaan tule peleistä sellaista menestystä kuin pitäisi. Verratkaapa Lempäälään, Jyväskylään, Vaasaan, Turkuun tai Mikkeliin. Varmaan kaikissa näistä on kapeampi kaukalo, ja toki pienempi hallikin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Anteeksi puuttuminen minulle kuulumattomaan asiaan mutta.....

Ei KooKoon esitys voi olla pelkästä Juujärvestä kiinni. Miettikää nyt tuota teidän pelaajarulettia taas! Ei homma voi lähteä toimimaan tuolla pelaajaliikenteellä! Onko Juujärven käsialaa tuo HIFK:n kanssa kyhnääminen? Etc...Ja juuri kun roolia ottaa esim. Juutilainen, niin johan tulee taas uutta ukkoa senkin paikalle. Olli Julkunen 6 ottelua 1+0, Dineen 1+1, Mikko Alikoski 0+1. Kyllähän tuolla ne alisuorittaja alkaa löytymään. Tuokin kolmikko on kumminkin se KooKoon terävin ja varmasti kallein kärki yhdessä Hämäläisen kanssa....Antti Ropon vaisuutta myöskin ihmettelen. Odotin olevan mestiksessä kärkitykkejä. Jos myyntiin pistätte, niin kysykää Jokipojilta kiinnostuksesta. Entäs kapteeni Lippojoki? Tämän piti olla se viivapelote Yv:lle. Koko alkusarja kiikareilla ja tehotilasto pakkasella joukkueesta pahinten. Hirmuisesti on alisuorittajia nyt KooKoon ryhmässä.

Liian aikaista siis kiusata Juujärveä, vaikkakin otteet on ihmeen sekavat KooKoolla. Malttaako tämä teidän johtoporras mielensä olla sekaantumatta liikaa joukkueeseen? Onko Välimaa vain juoksupoika vai kuinka suuri rooli herralla on ollut joukkueen rakentamisessa ja tässä ihan liiallisessa pelaajarallissa? Löytyisikö tuosta johdon ja valmentajan välistä sittenkin oikea hämmentäjä?
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hiukka samaa mieltä kuin -Jonne-, mutta esim. Julkunen on mielestäni sellainen joka tarvii vierelleen sen osaavan sentterin: ainoa maali Lopin syötöstä... Ite oon ihmetellyt että kun aikaisemmilla kausilla käytettiin Julkusen vetoa edes yv:llä paremmin hyödyksi niin nyt niitä vetopaikkoja ei saada edes yv:llä aikaiseksi. Eli kyllä Julle tekis häkkejä jos vaan joku tekis paikkoja.
Mutta noin lyhkäsesti niin en vielä laittais Juujärveä kiertoon.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei KooKoon esitys voi olla pelkästä Juujärvestä kiinni. Miettikää nyt tuota teidän pelaajarulettia taas! Ei homma voi lähteä toimimaan tuolla pelaajaliikenteellä!

Ei pelaajaliikenne varmaan eduksi ole, mutta huono selitys kuitenkin. LeKillä on oletettavasti (en jaksa tarkistaa) pelaajarulettia samaan tapaan kuin KooKoolla, mutta alkukausi on silti ollut vahva.

KooKoolla on identiteetti hukassa. Viime vuosina on yritetty olla pelitavaltaan Mestiksen edelläkävijä, mutta haukattu menestyksen osalta paskaa. Pitäisiköhän peliä yksinkertaistaa paremmin Mestis-pelaajille sopivaksi? Onko pelitapa liian kunnianhimoinen, jonka toteuttamisen epäonnistuminen johtaa haluttoman muniin puhaltelun näköiseksi farssiksi. Vai mikä tässä mättää?
 
KooKoolla on identiteetti hukassa. Viime vuosina on yritetty olla pelitavaltaan Mestiksen edelläkävijä, mutta haukattu menestyksen osalta paskaa. Pitäisiköhän peliä yksinkertaistaa paremmin Mestis-pelaajille sopivaksi? Onko pelitapa liian kunnianhimoinen, jonka toteuttamisen epäonnistuminen johtaa haluttoman muniin puhaltelun näköiseksi farssiksi. Vai mikä tässä mättää?
No Ikan aikanahan kyse oli tästä. Varmasti olisi liigajengillä saanut pelinsä toimimaan paremmin kuin mestisbudjetilla hankkimillaan kädettömillä pakeilla. Tämän kauden joukkueen pelitavan kunnianhimoisuudesta on paha mennä sanomaan, kun pelitapa vaihtelee otteluiden, ketjujen ja erien sisässä niin paljon ettei siitä ota mitään tolkkua. TUTOa, KiVaa ja Jokipoikia vastaan peli on ollut siedettävää suurimman osan ajasta, niissä puolustettiin tiiviisti viisikolla tai vähintäänkin kolmella, ja hyökättiin tarpeeksi nopeasti ja rohkeasti. Ei niistä otteluista ole mitään valittamista, muutama askel eteenpäin ja viimeiset palaset kohdalleen niin joulutauon paikkeilla nautitaan taas voittoputkista.

Ongelman täytyy olla enemmän jossain valmistautumis/asenne/itseluottamuspuolella. Esim. Kajaanin esitys, mitä helvettiä? Ei yhtään laukausta siniviivaa pidemmältä, Hokki olisi ansainnut 4-0 voiton eikä rankkaritappiota. Ja tekikö Jokipo Kouvolassa nyt 3 vai 4 maalia viiteen minuuttiin kolmannen erän alussa, ja Peliitat johti eilen 2-0 ennen kuin ottelua oltiin pelattu 5 minuuttia.

Toivoisin, että jos ei tämä solmu tästä ala hyvin pian avautumaan, niin otetaan rohkeasti kopin ulkopuolelta apuja sitä avaamaan. Jupea ei kuitenkaan kannattane pois potkia, ensinnäkään parempaa korvaajaa tuskin löydetään ihan äkkiä ja toisekseen kalliiksihan tuollainen taitaa käydä.
 

lätkäheebo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat, Winnipeg Jets
JuuJuulle kenkää vai kengät

Ei anneta Juujärvelle kenkää, annetaan mieluummin kengät tulevaa, pitkää kautta varten. Tällä jengillä pelataan nimittäin vielä myöhään keväällä!
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Pojat, se on perjantai. Pelipäivä ja voitto tuli vaikka korealaiset yritti taistella kuin 70-luvulla. Ei muuta kun kartsalle tän tahtiin. (KooKoo-biisi)
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tick tack tick tack

Kello se tikittää kovasti, mutta viisaria saa mukavasti käännettyä takaisin hakemalla tänään yllätysvoiton Vaasasta. Muuten on kyllä silmukka kiristymässä kovaa vauhtia.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei se mitään tikitä,annettiinhan Ikallekin aikaa 2 kautta,rauhoitutaan nyt vaikka pelin katsominen ei niin suuri nautinto olekkaan tällä hetkellä.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei voi edelleenkään käsittää tuota menoa, ainut asia minkä nykyset otteet selittää on se, että äijät on porukalla päättäneet 'pelata' Juujärvelle potkut. Mikään muu ei taida enää selittää tuota menoa. Toinen on sitten, että palkat on myöhässä, tähän en kyllä usko.

Ja jos vaihtoon menee niin toivottavasti sitten Kultanen menee samalla. En tunne miestä sen kummemmin mutta tullut vähän sellainen käsitys ettei mikään kummoinen lahjakkuus ole penkin takana? Kaverilla aika flegmaattinen olemus ylipäätään. Okei tiedän, oma poika ja ex-nhl stara mutta kuitenkin...

Kuka muistaa, kuinka monen vuoden sopparin Juujärvi allekirjoitti?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mä olin ennen tätä iltaa aika varma, että KooKoossa on vain pelikirjan oppimisjakso ja niinhän se varmasti onkin, mutta jotenkin tuo (ainakin) tämän illan sekoilu näytti ulkopuoliselle omituiselta KooKoolle.
Mietinkin, voisik taustala olla oikeasti jotain Juujärvä vastaan, tai voisiko esim. Palkat olla rästissä? Tuskin, mutta tuskin tuo nippu noin aneeminenkaan voi olla. Yksilötaitoa pitäisi pelkästään kuitenkin löytyä sen verran, että jo sen turvin pelin pitäis näyttää yleisestkin paljon paremmalta.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mietinkin, voisik taustala olla oikeasti jotain Juujärvä vastaan, tai voisiko esim. Palkat olla rästissä?

Sen voin sanoa, että ainakaan palkat eivät ole rästissä vaan asia on pikemmin niin, että nämä pelaajamme saavat esityksiinsä nähden aivan liikaa palkkaa. Tällä hetkellä yksikään KooKoon pelaaja ei ansaitsisi saada lainkaan palkkaa. Kenkää kaikille! Tästä kaudesta tulee KooKoolle täydellinen pannukakku. Veikkaan, että KooKoo ei kauden päätteeksi ole kahdeksan parhaan joukossa. Täällä olisi yksi kausikortti myytävänä halvalla.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ironista tässä on se, että jo viime kaudella Juujärven ottaessa valmennusvastuun, mies totesi että tälle kaudelle täytyy kasata pelinopea joukkue. OK. Miten ihmeessä siis joukkueen pelaaminen voi olla noin hidasta?
 
Juujärvi ja kumppanit on kyllä kasannut ton joukkueen päin vittua. On kiukuttelija Koposta, joka kengitään joukkueesta pihalle, on Nickersonia ja Kiprusoffia jolla ei jalat liiku mihinkään, on Roppoa ja Heikkistä, joista ei yksinkertaisesti ole mihinkään.

Ukkoa pihalle jumalauta, jos ei pelaaminen kiinnosta. Pakistoon tarvittaisiin ehdottomasti lisää kiekollista osaamiseta tyyliä Vesa Kulmala. Kuitenkaan Juujärvelle en vielä potkuja antaisi, vaan katsottaisiin nyt tämä kortti huolella. (LeKille häviö niin kengänkuva perseeseen)

Ja mikäs sen Kultasen rooli on KooKoossa? Osaako se mitään muuta kun seisoa penkin takana naama näkkärillä?
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten ihmeessä siis joukkueen pelaaminen voi olla noin hidasta?

Jos on pelkästään hitaita pelaajia niin ei voi olla pelinopea joukkue. Joukkueen kasaamisessa on tehty sen verran suuria virheitä, että niiden korjaaminen tässä vaiheessa on jo myöhäistä.

Ukkoa pihalle jumalauta, jos ei pelaaminen kiinnosta.

Kausi on jo KooKoon osalta mennyt vittua vaikka pelaajia alettaisiinkin vaihtamaan. Nyt ei enää paljon mitään ole tehtävissä. Tulisikohan edes Luigi Liukkonen takaisin pelastamaan KooKoon täydelliseltä nöyryytykseltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös