Ti 2.10.2012 HPK - JYP

  • 21 340
  • 69

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kerhon sentterit aika huikeat, jees. Vänttinen-Leino-Kiilholma-Paajanen.

Illalla paremmin sitten tekstiä, nyt sen verran hoppua.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Ei haittaa vaikka Viitaluoma ja Piispanen poissa. HPK:lle 5-3. Tervetuloa hurrikaani taantumaan Oranssille Alueelle. Ei mulla muuta...
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kerhon sentterit aika huikeat, jees. Vänttinen-Leino-Kiilholma-Paajanen.

No mut Kiilholma on sentään liigapörssissä korkealla. Ei näy siellä meidän Perriniä tai Peverleya.

Asiaan. Enemmän kuin mukava nähdä Peverley liigassa ensimmäistä kertaa. Valitettavasti alusta joutuu hieman missaamaan, mutta toivottavasti Louhen (lakki päästä) juhlallisuudet venyvät eikä montaa minuuttia ennätä mennä.
Vänttinen menee erityistarkkailuun myös. JYP-vuodet nostivat miehen kaikkien aikojen suosikkipelaajien listan kärkipäähän. Välillä torjui enemmän kiekkoja kuin maalivahti. Kunnioitukseni kyseistä pelaajaa kohtaan on erittäin korkealla.

Eipä tässä paljon muuta tule mieleen. Tunnit vaan alta pois.

Hyvää kiekkoiltaa kaikille!
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Monet Kerhon kannattajat kuulostavat melko itsevarmoilta illan ottelun suhteen. Tai sitten joukossa on sarkasmia, en tiedä.

Kyllähän JYPin pitäisi tämä matsi hoitaa ilman muuta. Perustelen kantaani sarjataulukolla, viimeaikaisilla ottelutuloksilla ja pelaajarosterilla. Huom, en pelaajabudjetilla.

Jännä nähdä, saako Kerho lisäbuustia Louhesta vai meneekö fokus vääriin asioihin.

No, JYPin luulisi ainakin saavan uutta virtaa ykkössentteristään. Lopputulos on jossain paikkeilla 1-4.

Pidätän oikeuden muutoksiin.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Mitäpä muuta HPK:n osalta pitäisi hämeenlinnalaisten asiantuntijoiden mielestä tarkkailla?

Olen ymmärtänyt, että ainakin JYPin hyökkääjien kannattaa tarkkailla Juha Alénia. Taitaapa joutua ostamaan yhden Urho-matsin tänään, sen verran paljon kiinnostaa tuon Peverleyn debyytti. Ihmeitä ei kannattane vielä odottaa, kun vissiin vasta viikonloppuna äijä on maahan saapunut, mutta mielenkiintoinen heppu silti.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Niin missä siellä? Ei ole korkealla missään pörssissä minkä sieltä kaivoin.

Mites tuo parhaat joukkueet listaus ja sija 18?

Meni jo tuplaten ohi aiheen, joten lisäillääs vielä pari mieleentullutta asiaa. Pidän HPK:ta lievänä suosikkina tähän peliin lähdettäessä otettaessa huomioon yhteinen historia. Esimerkiksi Veikkaus tarjoaa kotivoitolle kerrointa 2,65, joka on hyvinkin pelattava. Toinen asia oli tämä Lepine - Quirk -asia. Uskon Quirkin ottavan paikan hyökkäyksessä takaisin, kun pakisto saa miehiä kuntoon. Mielestäni Quirk on ollut joukkueelle huomattavasti Lepineä hyödyllisempi.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saas nähdä millä kerho meinaa tänään hassutella vastustajaa. Todella jännä ottelu tulossa, Peverleyn sisäänajo, ja minullakin tarkoitus tehdä investointi Urhon slideshown suuntaan (eikä vähiten siksi, että on kerrankin saatu ajettua pelin ajaksi vaimo ja lapset pois talosta! - juhuu!). JYPillä on kentällä nyt neljä paluun tekevää pelaajaa, eli Peverleyn lisäksi myös sairaslomalta palaava Jaatinen sekä muutaman pelin sivussa olleet Sipiläinen ja Kalteva. Jännä nähdä, onko ylivoimaan kehitetty jotakin uutta jujua NHL-staran ympärille vai mennäänkö vanhalla kaavalla ja Peverley ainoastaan korvaa Quirkin. Tällöin kakkosylivoima olisi hyökkäyksen osalta Louhivaara-Peverley-Virtanen/Jaatinen. Ja Tarkki se vaan jatkaa maalilla, mutta mitäpä sitä suotta voittavaa maalivahtia on vaihtaa. Jälleen kerran minimivaatimus on kolme pistettä tai enemmän. Aiemmista peleistä ei JYPin pisteille olla annettu älyttömän hyviä tyylipisteitä, mutta samapa tuo.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPillä on kentällä nyt neljä paluun tekevää pelaajaa, eli Peverleyn lisäksi myös sairaslomalta palaava Jaatinen sekä muutaman pelin sivussa olleet Sipiläinen ja Kalteva.
Piti oikein tarkistaa tuo Sipin tilanne ja toden totta, siellähän Sipi on nyt korjattuna Salmion tilalle. Ja siis tarkoitan tässä nyt liigan kokoonpanolistausta.

Aina vaan paranee. Nyt ollaan saatu luotettava työmyyrä takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Vänttistä käy hieman sääliksi vaikka saakin nyt himoitsemaansa ykkösketjun roolia.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Pelit voitetaan jonkin järkevän sanonnan mukaan keskeltä ja tänään kyllä näyttää melko vaatimattomalta.

Kaverilla on ykkös- ja kakkossentterit Stanley Cup voittajia ja meillä on heittää vastaan Vänttinen, joka kolmos-nelosketjun pelaaja ja Robert Leino, joka on A-junnu.

Kolmosen sentteri meillä on parempi, vaikka monet tietenkin sanoo toisin. Tämä on minun mielipiteeni. Kiilholma on kurko. Paajanen on pelannut hyvin nelosessa, toki siellä toisena laiturina on sitten OP Grönholm. Käsiä löytyy.

Kyllä täytyy olla jokseenkin päästään sekaisin jos Kerhoa tänään pelaa, ei helvetti minkään järjen mukaan pitäisi olla yhtään mitään jakoa, vaikka Kerho kivasti onkin pelannut.

Hyvä Louhi!! Mekkalaa katsomoon, Jykä sen ansaitsee.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
On jännä peli! Peverleyn ensiesiintyminen, Jaatinen palaa sniputtamaan maaleja, Rinkelinmäki perinteisesti paha paikka, Louhen paita kattoon (asiaa) ja Tarkki jatkaa maalilla. Ja hei, eräs ikisuosikeistani, Tuomas Vänttinen pelaa vastustajan sentterinä! Kaikkea hyvää Vänttiselle, siinä on taistelijaluonne vailla vertaa.

Tilastotappio, perinteisesti paha paikka jne. Täyttä roskaa. JYP on voittanut pelinsä vaikka ei ole edes pelannut hyvin ja jäähyjä on tullut uskomattoman paljon. Niin paljon, että on epäilty jopa tuomariston kauheaa kostoa (linkki ksml:n juttuun).

Joten jos JYP saa pelinsä edes auttavasti kulkemaan, niin eiköhän tämä ole selvä peli. Miksi joukkueen pitäisi hävitä kertaakaan kauden aikana? Ehkä myöhemmin, mutta tuskin tänään. Vaihteeksi voisi tulla vaikka suurinumeroinen voitto, tyyliin 1-5.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin sellainen kutina, että jatkoajalle mennään tänään. 2-2 tai 3-3. Rinkelinmäki on veemäinen paikka JYPille pelata, oli siellä penkin takana tai kentällä ketä tahansa. Nämä on niitä pelejä, joissa kauden aiemmilla suorituksilla ei ole vaikutusta.

Pessimistinen fiilis tästä illasta, mutta odotan todella innolla Rich Peverleyn ensiesiintymistä ja tervehdin ilolla myös Jaatisen paluuta kokoonpanoon! Harkkapelien snaipperi on tullut takaisin.

Ja lopuksi (tai siis matsin aluksi) hattu päästä Jyrki Louhen paidanjäädytysepisodin vuoksi! Hieno taistelija, muistikuvat liittyvät vahvasti Kerhon menestysvuosiin ja mestaruuskauteen.

JYPin tapa ilmoittaa pelillinen kakkosketju ykkösketjuna jatkuu kaudesta toiseen. Taisi olla jo käytössä jo 2008-2009? Oliko JP:llä sopparissa pykälä, että pitää vetää joka matsi ykkösen keskellä? Tosin taisivat nämä kaverit pelata isoimmat minuutit, vaikka hyökkäyspelin aivot löytyivät kakkosesta (hakamussuttelijat huomio!).
 
Hämeenlinnasta ei tosiaan ole ollut tuliaisina ’yleensä’ muuta kuin mustelmia ja paha mieli joten tämä vääryys pitäisi korjata. JYP ottanee tällä kaudella nyt ainakin yhden tilastotappion joten tänään taitaa olla siihen hyvä sauma. Nyt kun Kerholla on hieman vajausta rosterissakin niin sekös antaa äijille hieman ylimääräistä boostia näyttää mestareille mistä se kana pissii.

Jos JYP jatkaa samaa rataa kuin alkukauden muissakin peleissä niin siinä on kyllä Rich Peverleyllä ihmettelemistä että mihinkäs helvetin mestaan sitä tultiinkaan. Hallitseva mestari ja runkosarjaa johtava joukkue pelailee hieman miten sattuu ja ottaa 8-14 kiintiökakkosta milloin mistäkin syystä – ensikosketus SM-liigaan voi olla siis Richille hieman hämmentävä.

Valitettavasti ottelun seuraaminen jää ainoastaan Lievemaan selostuksen varaan, jos siihenkään sillä meikäläisen nokian nettiradiosta ei ole radio cityyn saatu yhteyttä pariin viikkoon. Menetys ei tosin ole suuri mutta niin vittumaista kuin se onkin niin Lievemaa on parempi kuin ei mitään, nippa nappa.

Peverley lienee kaikilla jonkinlaisen tarkkailun alla mutta kiinnittäkää erityistä huomiota siihen millaisella prosentilla äijä voittaa aloituksia – ymmärtääkseni aika suvereeni jätkä noissa. Jetlag voisi syödä miehen jaksamista luistelusta jne. mutta eiköhän tuo aloittaminen onnistu vaikka hieman ramaiseekin.

HPK-fanien kannattaa seurata JYPistä myös eksoottista Ramzia jota ei voi millään muotoa ainakaan kuvata sanalla ’koohottaja’. Abid on siitä ihmeellinen jamppa että vaikka fyysistä preesenssiä riittää niin Ramzi on melkoinen hiippailija joka yhtäkkiä ”katoaa kuvasta” (terveisiä kerhopakeille) ja seuraavan kerran kun jätkän noteeraa niin se onkin kiekko lavassa tyhjän maalin kulmalla ja verkko soi. Toivottavasti tänäänkin.

Mielenkiintoinen ottelu kaikin puolin ja parempi voittakoon!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin tapa ilmoittaa pelillinen kakkosketju ykkösketjuna jatkuu kaudesta toiseen. Taisi olla jo käytössä jo 2008-2009? Oliko JP:llä sopparissa pykälä, että pitää vetää joka matsi ykkösen keskellä? Tosin taisivat nämä kaverit pelata isoimmat minuutit, vaikka hyökkäyspelin aivot löytyivät kakkosesta (hakamussuttelijat huomio!).
Mestaruuskaudella VIP oli vielä paperillakin ykkönen. Seuraavalla kaudella "I" lähti Venäjälle, mutta V?P oli aluksi vielä otteluohjelmaan merkattuna ykköseksi. Ja ykkössentterinä ekoissa peleissä, kukapa muukaan kuin ykkössentteri luonnostaan: Tuomas Vänttinen. Aika pian tuosta Hytösen kolmikosta (+Jäsä & Opa) tehtiin kuitenkin sitten paperille se ykkönen ja sitä paikkaa se sai pitää, vaikka Perrin myöhemmin tuli kuvioihin mukaan. Mutta tosiaan, tuohon taustaan tuo liittyy ja kyse on todellakin enemmänkin "ykkösestä" kuin ykkösestä - tosin nyt Peverleyn tulo tuohon Mallun ja Opan väliin laittoi nokkimajärjestyskysymyksen uusiksi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Yksi ylitse muiden Petr Hubacek! Hienoa, että sai palkinnon voittomaalin muodossa. Hän oli kaukalon kuningas tänään. Tuota periksiantamatonta joukkueelle pelaamista ei yksinkertaisesti näe keneltäkään tässä sarjassa. Tällä hetkellä JYPin tärkein kenttäpelaaja.

Tärkeä voitto ja edelleen mennään pisteputkessa ja heti jauhot suuhun muille. Peverley näytti muutaman kerran taitonsa. Ylivoimalla hieman harmitti, ettei miestä käytetty juurikaan, kun kakkosesta kuitenkin parhaat paikat jakeli. Uskomattoman ketterä kaveri ja maalin takana pariin otteeseen vastustajaa vietiin.

Hubacekin ohella ehdottomiin onnistujiin lukeutuivat Abid, Perrin, Koskinen ja Viitanen. Näkyvä oli tänään paikoin hukassa. Tarkki oli oma itsensä.

Kiitos JYP!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taas voitto saman kaavan mukaan: ensin annetaan vastustajalle johtoasema ja sitten vängätään väkisin tasoihin ja ohi. Nollapelitilastoja ei tällä kaavalla tietenkään voiteta, mutta pääasia että pisteitä tulee. Omia huomioita JYPin pelistä Urhon kautta katsottuna:

- Peverley: pelasi lyhyttä vaihtoa ja jos vaihdot venyi, niin väsy vähän näkyi. Mutta on kyllä pirun nopea kaveri ja taitoa löytyy. Syötöt on nopeita ja aina kun saa kiekon, niin vastustajan pitää olla varuillaan. Sai vaan valitettavan vähän kiekkoa haltuun. Ylivoimallakin Jaatinen ja Välivaara syöttelivät keskenään. Tykkään tästä pelaajasta.
- ei mulla ole mitään Koskista vastaan, mutta ei se kyllä mitään kehuttavaa esittänyt. Jälleen paljon virheitä, huonoja ratkaisuja, mutta kyllähän se peruspeli on sitten ihan mallillaan. Viitanen oli kyllä tänään siinäkin vakuuttavampi - saikohan boostia tuosta maalistaan, kuten viime keväänä.
- myös Välivaaran pelaaminen on - no, toisaalta ihan ok - mutta ei tuo mitään liiderin peliä kyllä ole. Liikaa hautoo ylivoimallakin kiekkoa, vaikka miljoona kertaa taitavampi Peverley seisoo vieressä.
- Lahden kenttä, erityisesti Jaatinen, oli alussa hyvä, mutta hiipui sitten loppua kohden. Vastaavasti Jonnen nelonen oli alussa ihan kusessa ja kuutamolla, mutta lopussa alkoi vähän ideaa löytyä.
- Abidista ei ole kyllä pahaa sanottavaa millään osa-alueella. Erittäin kova pelaaja. Hubacek oli alussa vähän eksyksissä välillä, mutta enemmän kuitenkin esitti plussaa kuin miinusta ja kaksi viimeistä erää oli jälleen sitä loistavaa Hubaa.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika huono peli varsinkin ensimmäisen erän osalta, mutta onneksi jälleen voitto tuli. Hubacek-Perrin-Abid on kyllä uskomaton ykkösketju, tekee 1-2 maalia joka pelissä mutta sen lisäksi on omaan päähän joukkueen luotettavimpia koostumuksia. Hubacek on tietysti puolustavana hyökkääjänä oma lukunsa, mutta kyllä siellä Abidkin pelasi mainiosti puolustuspään tänään, ja oli sitten hyökkäyksessä totutun vaarallinen.

Lepine sitä vastoin joutaisi kokoonpanosta pois kunhan puolustajatilanne vähän paranee. Pelaa yhtä huonosti kuin Auvitu viime kauden alussa, mutta Auvitu paransi kauden aikana niin valtavasti peliään että laittaisin hänet paljon mieluummin kentälle tällä hetkellä. Pahoin pelkään, että Lepineltä ei samanlaista kehitystä nähdä. Nuo puolustuspään vaikeudet voisivat mennä läpi, jos mies olisi hyökkäyspäähän vaarallisempi, mutta ei ole oikein kulkenut sielläkään.

Ei ollut mikään viihdyttävin ottelu eikä ehjin suoritus, mutta pisteisiin pitää olla tyytyväinen.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Semmoinen tiistai-illan kamppailu.

Ensimmäinen erä oli JYPilta uskomatonta paskaa ja 2-1 erän jälkeen oli hyvä saavutus verrattuna pelitapahtumiin. Ketään ei tuntunut kiinnostavan ja HPK:n hyökkäysalueella oltiin suurin osa erästä.

Toinen ja kolmas erä olivat jo sitten selvästi tasaisempia ja onneksi Jääskeläinen ja Hubacek saivat iskettyä maalit mieheen, jolla irtosi kolme pistettä.

HPK:n puolelta huomiota herätti vikkeläjalkainen Rautiainen sekä Spang. Voitaisiin vaihtaa vaikka meidän Lepine Spangiin jos kerholaisille sopii. Voidaan laittaa vaikka Akatemiasta joku hyökkääjä vielä mukaan ettei teidän tarvitse Grönholmia hyökkääjänä pitää.

JYPistä Peverleyllä näkyi selvästi alussa uusi pelisysteemi ja oli vähän ulapalla. Ylivoimalla muutama hassi, mutta vastapainona samassa vaihdossa laitetut kaksi hienoa poikkikentän syöttöä. Parani loppua kohden ja aloituksia kaapi hyvällä prosentilla.

Tämän päivän huumorit aiheuttivat sitten ennen lähetystä ollut Spangin haastattelu sekä Kalle Koskinen. Spang kertoi haastattelussa Kerhon vahvuuksiin kuuluvan laajan materiaalin ja siltähän se todella vaikuttaa kun pakki pistetään hyökkääjäksi. Koskisen kohdalta taas huumoria (sillä kyseisellä hetkellä vitutusta) aiheutti JYPille tullut 3vs1-hyökkäys. Louhivaara lainaa kiekkoa Koskiselle ja nestorilla (ei Lähteellä!) on paikka siirtää joko Peverleylle maalin nurkalle, siirtää takaisin Louhivaaralle tai yrittää tulista rannevetoaan. Tuloksena kuitenkin todellinen jäätyminen ja HPK-pelaaja tulee perästä ottamaan kiekon pois lavasta. Jostain käsittämättömästä syystä tosin kyseinen Kerho-pelaaja sai tästä jäähyn, vaikkei mitään kiellettyä tehnytkään.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kerhon alku oli loistava, mutta ei ihan riittänyt.

Materiaaliero tuli lopussa esiin.

Kerholla oli kyllä lopussa tasoitukseen paikkoja ja yhden kerran olin jo kädet ylhäälläkin, mutta (Aaarnio?) ei saanut kiekkoa nousemaan.

Joku haukkui tuolla otteluseurannassa tämän pelin tuomarit, mutta mielestäni ihan syyttä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Dan Spangilla on tällä menolla iso riski löytää itsensä ensi kaudella kokemasta "niitä kahta kotivoittoa" HPK:sta.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huh, en uskaltanut kirjoittaa mitään ennen peliä, Hämeenlinna on niin paha paikka. Pelin kuva sama kuin alkukauden peleissä on ollut. Vastustaja menee johtoon ja sitten tullaan tasoihin ja ohi. Sitkeä on JYP, mutta hyvä kausi on tulossa HPK:lle myös.

Jyrkille peukku, hieno mies ja hieno puhe!
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Copypaste 2 viimeisestä ottelusta, tosin jäähyjä otettiin paljon vähemmän. No kaikki pisteet otetaan mitä saadaan, mutta miksi pitää aina päästää vihu eteen?

Huba on uskomaton pelaaja. Piste.

Edit: Peverley oli silminnähden väsynyt mutta myös äärettömän haluton. Toivotaan että johtui jetlagista!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös