Mestiksen arvostus

  • 171 724
  • 802

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Lensi kahvit ja kaikki näppikselle. Ok, tuoremehut kaadoin vitutuksissani lopuksi, mutta muuten noin.

Erokkaa nyt kaikki oikeat seurat sieltä jääkiekkoliitosta ja laittakaa oma sarja pystyyn! Nyt näki viimeistään että Mestistä ei omakaan johtoporukka arvosta pätkän vertaa.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
K-Vantaa ja kumppanit tästä mitään hyötyy.
Saavat korealaisilta rahaa sitää hyvästä, että joukkueeseen ne kelpuuttivat?

Itseäkin tuo mahdollinen sopupeli huolettaa, veikkauksessa hereillä ja nuo kohteet pois sitten tulevaisuudessa listoilta.

Ukrainasta hyväksyttiin joukkue sentään tulevan kauden KHL:ään, tosin kovin montaa ukrainalaista joukkueessa tuskin tullaan näkemään.
Taitaa siellä olla yhdeksän ukrainalaista sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle, on se suhteellisen paljon kun sikäläisen kiekon nykytaso tiedetään.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Melko hullultahan tämä idea kuulostaa, mutta eivät ne eteläkorealaiset täysin huonoja ole pelaamaan, kun ajatellaan että ensi keväänä Etelä-Korea pelaa korkeamman tason MM-kisoissa kuin Ukraina, joka pelasi vielä 2000-luvulla useamman vuoden ajan A-sarjassa. Ukrainasta hyväksyttiin joukkue sentään tulevan kauden KHL:ään, tosin kovin montaa ukrainalaista joukkueessa tuskin tullaan näkemään.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Lisää turhaa tilastoseurantaa, ovat näköjään pelannu myös Viroa vastaan 2 ottelua kv-tasolla, maaliero 0-21. Viro rankingissa sijalla 26...

Heh, kerrassaan upeaa.

Joopa joo. Tässä lähestytään jo pikku hiljaa sellaista maagista rajaa, että joka toiseen matsiin saapuisi vieraaksi suoraan sanottuna turha jengi. Eli joko Liigajämistä koottu farmiseura, tai sitten korealainen heittopussi, jota kylvetetään 10-0 tai 15-1.

Hiljaiseksi vetää. Onneksi tämä on vain jääkiekkoa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jotain kun Mestiksessä tapahtuu, se on aina näköjään Toivakan ja Sirviön vika erään kannattajakunnan mielestä.

En ottanut sen enempää kantaa siihen onko päätös jonkun henkilön "vika", vaan siihen että hieman oudolta tuntuisi, jos esim. sarjan kehitysjohtajalla ei olisi ollut mitään tekemistä ko. keissin kanssa. Lisäksi tuntuisi jotenkin loogiselta, että myös Toivakkaan ollaan oltu yhteydessä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mitenkähän nämä yhteistyöseurat ensikaudelle on valittu? Saavat varmaan kohtuu korvauksen. Olisivat nyt lähettäneet vielä viisi Joensuuhin, niin sielläkin olisi paremmin rahaa lisenssiin.
Sinällään korean pojat jaksavat varmaan sinnikkäästi painaa koko matsin ja maalineduskamppailuissa heittävät taekwondo hyppypotkun, jos eivät muuten yllä leukaan. Saattavat olla hyvinkin korkealla taulukossa tiiminsä kanssa sitten 2013-14 kaudella.
 

Pardus

Jäsen
edit. Lisää turhaa tilastoseurantaa, ovat näköjään pelannu myös Viroa vastaan 2 ottelua kv-tasolla, maaliero 0-21. Viro rankingissa sijalla 26...

Nämä voitot ovat ajalta, kun Virossa osattiin vielä pelata, Etelä-Koreassa ei. Nykyään Viro ei (valitettavasti) voittaisi enää Etelä-Koreaa.

Oma arvioni on, että täysin eteläkorealaisista koottu joukkue olisi tällä hetkellä Suomi-sarjan kärkikastia ja täysin virolaisista koottu joukkue Suomi-sarjan häntäpäässä/II-divarin kärkikastia.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Oman maan amatööriseuroille laitetaan kaikenmaailman lisenssiehtoja, mutta jääkiekon kehitysmaista kyllä oikein etsimällä etsitään lisää "sisältöä" Mestikseen :D Ei herranen aika! Olet sinä, Sirviö, hieno mies. Ansiomerkit rintaan vaan ja linnanjuhliin.

Olkaa nyt humaanimpia. Ei nyt unohdeta ottaa Papua Uutta-Guineaa samaan junaan. Sieltä saadaan aivan huikeaa lisäarvoa suomalaiseen jääkiekkoon.

Eletään vuotta 2012 ja tällaista paskaa yritetään ihan tosissaan, huh huh. Pitää vissiin sittenkin vielä kerran tarkistaa kantani Maya kalenteriin uusiksi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Oikaisu YLE:n uutisointiin

Vastoin kuin YLEn julkaisemassa uutisessa kirjoitetaan, Suomen Jääkiekkoliitto ry. tai Sarjaseurat ry. ei ole tehnyt mitään päätöstä Korean maajoukkueen tai korealaisen joukkueen pelaamisesta Mestiksessä kaudella 2013-2014.

Olemme lähettäneet YLElle oikaisupyynnön liittyen virheelliseen uutisointiin.

Oikaisu YLE:n uutisointiin
 

Rocco

Jäsen
Oikaisu tai ei, todistivat samalla että neuvotteluita on varmasti käyty. Silti, VITTU MITÄ PASKAA siellä kravattipelle-kerhossa taas touhutaan.

Eihän tällaista Mestiksen perseraiskausta jaksa enää katsella. Pitäkää tunkkinne.

Ruotsissa osataan ja uskalletaan, Suomessa paskotaan housuun.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Sarjassamme helkkarin mielenkiintosta. Koreahan nousi viime kauden päätteeksi I-divari lohko A:han joten pientä nousujohteisuutta näkyisi tapahtuneen siellä päin. Koreasta on muistaakseni kaksi joukkuetta Asia Ice Hockey Leaguessa ja muut joukkueet tulevat Japanista ja Kiinasta.

Sarjassa on jonkun verran pelannut pohjois-amerikkalaisia, esim AHL:stä tulevia kavereita joten pelin taso ei välttämättä ole niin heikkoa kuin voisi olettaa. Silti tällaiset kabinettipäätökset varmasti vituttavat niitä joukkueita jotka yrittävät pelaamalla taistella tiensä Mestikseen. Jos Korean parhaat Koreassa pelaavat pelaajat kerätään samaan jengiin, niin joukkue taistelisi melko varmasti vähintään pudotuspelipaikasta. Tuskin P-Amerikassa pelaavia tulee mukaan.

Tarkoittaako tämä sitä, että ensi kaudelle otetaan myös Virosta tuleva HC Panter(?) mukaan?

Korealla olisi edellytyksiä olla Japanin tasoinen I-divari A-lohko joukkue, mutta Koreassa on pakollinen 2 vuoden mittainen asevelvollisuus. En tiedä miten helposti urheilijat pystyvät sluibaamaan tuosta, mutta tuolla se ei todellakaan ole Suomen urheilukoulun kaltainen päiväkoti minne tullaan 20 minuutin ajaksi patsastelemaan nollavitoset päällä ja loppuintti ollaan urheiluvapailla. Jos kehityksen kannalta ratkaisevat vuodet viettää tetsaamassa niin siinä on varmasti osasyy Korean vaatimattomaan menestykseen.

Mestiksen toimistolla on varmaan katseltu Kummelia: "Tänne on tulossa korealaisia neekereitä ottamaan jääkiekon pelaamisen mallia, jumalauta."

EDIT. Jaahas YLE oikoo lausuntojaan. Voisin kuvitella, että todennäköisimmin Virosta tulee 2013 joukkue Mestikseen. Melkoista kimpoilua. Seuraavaksi varmaan pakko tukea UAE:n kehitystä kv-jääkiekossa ja sieltä tulee joukkue Nuorten SM-sarjaan hakemaan tuntumaa kovista peleistä.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aasialaiset ovat tunnetusti todella kovia tekemään töitä ja nopeita oppimaan. Ennustan, että parin vuoden jälkeen joukkue voittaa Mestiksen, lyö karsinnoissa liigajumbon ja nousee SM-liigaan!

No, ainakin Mestiksellä on hetkessä 50 miljoonaa potentiaalista, uutta fania. Ei muuta kuin markkinointikoneisto käyntiin. ;)

Mestis - 西朝鮮灣
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Anteeksi mutta onko tämä joku myöhäinen aprillipila??

Tämä sarja ei kestä enää yhtään persraiskausta, kun samaan aikaan vielä HCK:sta tuli virallisesti farmi.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Ote Sirviön lausunnasta Pohjalaisessa 20.4.2012:

-Jos siellä on mestiksen kärkitason joukkue,
mahdollisesti Viron maajoukkuepelaajia tai KHL-joukkueen farmipelaajia,
ketä se sitten haittaa,
mutta kysymys kuuluu, mitä mestis siinä voittaa.

Koko teksti

Ilmeisesti siis Mestikselle ollaan tarjottu rahaa ja paljon?
Mitään muuta hyötyä ei kyllä voi olla. Haittana toki mm. se, että yleisöä ei kiinnosta ja turhia pelejä tulee lisää.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
No, ainakin Mestiksellä on hetkessä 50 miljoonaa potentiaalista, uutta fania. Ei muuta kuin markkinointikoneisto käyntiin. ;)

Mestis - 西朝鮮灣

No eiköhän siellä ole kohta Juti Etelä-Koreassa rillaamassa: 지금 굽고 - nyt grillataan by google-kääntäjä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mitä vittua ihmiset?

Huomaa kyllä että porukka luulee Etelä-Korean olevan maajoukkuetasolla luokkaa Arabiemiraatit. Tainnut kaikilta mennä ohi se fakta, että Etelä-Korea pelaa ensi vuoden kisoissa samalla sarjatasolla Kazakstanin, Italian, Unkarin, Japanin ja Iso-Britannian kanssa?

Se että joku Mestis all-stars on joskus kymmenen vuotta sitten voittanut Ranskan maajoukkueen, kertoo paljon silloisen kansainvälisen jääkiekon tasosta. Nykyään tuollainen Mestis-pelaajista koottu jengi ottaisi heittämällä turpaan nykyiseltä Ranskalta. Etelä-Korea voi olla ihan sopiva joukkue tälle tasolle, se on yksi jääkiekkomaa joka on oikeasti kehittynyt viime vuosina konkreettisesti. Etelä-Korean käyrä on jyrkässä nousussa ja on turha vetää esiin jotain Japania vastaan pelattujen pelien tilastoja, kun silloin ajat olivat erilaiset. Nykyään korealaisilla on loistavat mahdollisuudet voittaa näitä ykkösdivarimaita.

Mestiksen taso on silmissäni ollut laskussa, joten Etelä-Korea saa tasoisiaan vastustajia.

Positiivinen asia mielestäni, miinuksena se että tuskin moni käy heidän pelejään katsomassa. Itse voisin käydäkin.

Edit: virolaisjoukkue Mestiksessä olisi myös positiivinen asia, mutta se on oletuksellisesti heikkotasoisempi kuin korealaisjengi.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipojissahan pelasi kaudella 2006-07 Etelä-Korean maajoukkuepakki Kim Woo-Jae. Korean ihme mahtui keskitason Mestis-porukassa juuri ja juuri kokoonpanoon - ja tuohan oli vielä sitä aikaa, kun pöytäkirjaan sai merkitä 20 kenttäpelaajaa. Eli Kim Woo-Jae oli Jokipojissa yleensä se seitsemäs-kahdeksas pakki. Jäi mieleen erittäin yritteliäänä kaverina ja kohtalaisen hyvänä luistelijana. Toisaalta monilta muilta osin osaaminen oli kyllä varsin vaatimatonta. Kehitystä tosin tapahtui selvästi kauden mittaan, mutta silti matka Mestis-tasolla edes kohtuuhyväksi pelaajaksi oli kyllä aika pitkä.

Joka tapauksessa jos Etelä-Korean maajoukkuepelaajien taso ei ole noussut huomattavan paljon noista ajoista, niin vaikea uskoa, että sieltä Mestikseen uskottavaa porukkaa saataisiin - mikäli siis tämä Etelä-Korea-homma nyt joskus todella edes toteutuisi. Tuollaisille "viiden vuoden takaisille Kimeille" oikeampi taso olisi kuitenkin lopulta tainnut olla Suomi-sarja.
 

Rocco

Jäsen
Mestiksessä on 5-6 seuraa, jotka oikeasti yrittää kehittää toimintaansa, ja nousta SM-Liigaan. Nyt kun puolet seuroista on puhtaita farmeja tai osittain farmiseuroja, koko sarjan maine kärsii. Siitä kärsii välillisesti myös nämä omaa toimintaa kehittävät seurat. Kun kyseessä on "joku Mestis", sitä on vaikea markkinoida ja myydä omille asiakkaille. Sitten vastaan luistelee näitä 70 pelaajan kierrätyskeskuksia a'la JYP-akat, LeKi, Kiekko-Vantaa yms. Sitten puuhataan jotakin virolaista joukkuetta Mestistä sotkemaan, lisäksi nyt kuulemma uutisankaksi varmistunut Korea. Johan siinä viedään uskottavuus ja toimintaedellytykset kaikilta. Ei tänne mitään helvetin ulkomaalaisseuraa tarvi tuoda ikinä.

Parasta mainosta Mestikselle olisi Liigan pienentäminen, aito karsintasarja, farmisopimukset pois ja aito urheilullisuus tilalle. Mutta kun tähän ei ole itsevaltiaaksi julistautuneessa Liigassa mitään intoa, heitä ei kiinnosta mitä Mestiksessä tapahtuu, ja sitten Mestis joutuu hakemaan esim. tämän kaltaisia markkinajippoja.

Ruotsin mallista haaveillen...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mestiksessä on 5-6 seuraa, jotka oikeasti yrittää kehittää toimintaansa, ja nousta SM-Liigaan. Nyt kun puolet seuroista on puhtaita farmeja tai osittain farmiseuroja, koko sarjan maine kärsii.

Jos tämä on todellakin mestiksen ongelma, niin mestiksen pitäisi jakautua kahteen lohkoon, joista toiseen keskittyy nousua tavoittelevat joukkueet ja toiseen farmit. Runkosarja voidaan pelata, kuten nykyäänkin, mutta pudotuspelit ensin lohkojen sisällä ja nousua tavoittelevan lohkon ykkönen saisi karsintaoikeuden, vaikka häviäisikin lopullisessa mestis finaalissa farmilohkon voittajalle. Järjestelmää voisi kehittää siihen suuntaan, että farmilohko lyötäisiin lukkoon ja toisesta lohkosta voisi nousta ja pudota.
 

Rocco

Jäsen
Jos tämä on todellakin mestiksen ongelma, niin mestiksen pitäisi jakautua kahteen lohkoon, joista toiseen keskittyy nousua tavoittelevat joukkueet ja toiseen farmit. Runkosarja voidaan pelata, kuten nykyäänkin, mutta pudotuspelit ensin lohkojen sisällä ja nousua tavoittelevan lohkon ykkönen saisi karsintaoikeuden, vaikka häviäisikin lopullisessa mestis finaalissa farmilohkon voittajalle. Järjestelmää voisi kehittää siihen suuntaan, että farmilohko lyötäisiin lukkoon ja toisesta lohkosta voisi nousta ja pudota.
Mestiksen ongelmat johtuvat pääosin Liigasta. Mestis on nykyään mitä on, koska aikanaan "hyvä päätös" oli sulkea Liiga. Tällaisella ratkaisulla mentäisiin taas enemmän kohti heikompaa Mestistä. Mikä haloo siitäkin nousisi, jos farmilohkon ykkönen voittaisikin finaalit, ja sarjan kakkonen menisi karsimaan? Ei sekään ole millään tavalla urheilullista. Eikä tosiaan kaivata enää minkäänlaista nousu/putoamissulkua.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Aivan huikea juttu! Mestis ei kiinnosta sitten yhtään, mutta pakkohan se on Korealaisjoukkueen pelejä mennä katsomaan.

Upea juttu Mestikselle ja jääkiekkoilulle yleensä. Ketä kiinnostaa kahden suomalaisen divarijoukkueen kohtaaminen? Siinä ei ole mitään erityistä tai muutakaan, mikä saisi minut paikan päälle. Sen sijaan Korealaisjoukkueen edesottamukset suomalaisia joukkueita vastaan kiinnostavat aivan eri lailla. Siinä on jotain spesiaalia, näkee missä jääkiekko menee siellä ja samalla voi scoutata tulevia olympiakisojen pelaajia.

Lisää kansainvälisyyttä muutoinkin! Nämä kansalliset sarjat alkaa olemaan jo niin nähty juttu.

Edit: Tämä kirjoitus on vastine edellisen sivun uskomattomille mielipiteille.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Kausi aikaa poistua tästä sarjasta. Mitähän sieniä nuo päättäjät ovat tällä kertaa vetäneet?

Lähetään jo vittuun tästä sarjasta. Oikeasti, mitä vittua nyt taas...

Keväällä 2011 olin paikalla Isku Areenalla omin korvin kuulemassa kun lauloitte "SM-liiga: haistakaa vittu!". Nyt sitten herää kysymys onko Sport uusi KHL:n laajennusjoukkue?

Mutta joo tuo Koreameininki on kyllä hiukan liian paksua jo minunkin makuuni. Onkohan jääkiekkoliitto myynyt sarjapaikan Korean maajoukkueelle isostakin rahasta? Mestistä tuo*ei palvele yhtään mitenkään.

Tuli vielä mieleen, että ovatkohan korealaiset ulkkarikiintiön ulkopuolella? Mestisseurat voisivat vuokrata pelipaikkoja Korean liitolle. Jokaisesta korealaisen pelaamasta minuutista kilahtaisi 44 euroa plus paikallisverkkomaksu konkurssikypsän Jokipoikien tilille. Ylivoima-ajasta 60 egee. Tonni jokaisesta maalivahdin kokonaan pelaamasta erästä jne.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mikä haloo siitäkin nousisi, jos farmilohkon ykkönen voittaisikin finaalit, ja sarjan kakkonen menisi karsimaan? Ei sekään ole millään tavalla urheilullista. Eikä tosiaan kaivata enää minkäänlaista nousu/putoamissulkua.

No haloota syntyy joka tapauksessa, mutta jos mestisjoukkueet yhdessä päättäisivät, että karsintapaikka menisi nousua tavoittelevan lohkon parhaalle, niin mikä siinä sitten olisi ihmeellistä? Saataisiin joka vuosi aidosti nousua tavoitteleva joukkue karsintaan, vaikka itse mestiksen voittaisiki joku farmijoukkue.

Urheilullisuuden perään voidaan tietenkin haikailla, mutta mitä urheilullisuutta se sitten on, jos pakotetaan nousua tavoittelematon joukkue pelaamaan karsinnat? Mikä haloo nousisi, kun mahdollisen voiton jälkeen ilmoittaisivat, että juu, ei oo rahaa, ei tulla liigaan. Ennen oli tietenkin kaikki paremmin, kun urheilullisuuden perusteella mentiin, mutta nykyaika asettaa uuden vaatimukset ja siihen sopeutuminen on kaikkein kivuttomin vaihtoehto.
 

Rocco

Jäsen
Ennen oli tietenkin kaikki paremmin, kun urheilullisuuden perusteella mentiin, mutta nykyaika asettaa uuden vaatimukset ja siihen sopeutuminen on kaikkein kivuttomin vaihtoehto.
Siinäpä kaipailen myös Liigan vastuuta, mutta kun Liiga ei uskalla enää entiseen palata, niin minkäs tekee... Kyllä sitä on myönnetty, että sulkeminen aikanaan oli jääkiekon tyhmin päätös, mutta ei kukaan silti halua lähteä Liigaa enää muuttamaan sieltä katsottuna huonompaan suuntaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös