17.6.2012 pelit: Portugali-Hollanti ja Tanska-Saksa

  • 26 821
  • 172

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Alle 3 tuntia peleihin aikaa ja B-lohko pyörähtää käyntiin. Nyt on aika tehdä seuranta- ja otteluketjut tämän illan peleille ja illastahan on tulossa erittäin jännittävä! Hollanti tarvitsisi Portugalista kahden maalin voiton sekä Hollannin jatkoonpääsylle tarvittaisiin Saksan voitto Tanskasta. Kaikilla on vielä mahdollisuus jatkoon ja se antaa tälle illalle todellisen sysäyksen.

Portugali-Hollanti

Tulemme varmasti näkemään "maalirikkaan" (mitä se jalkapallossa tarkoittaakaan) pelin, kun Hollannilla on pakko hyökätä ja yrittää kahden maalin voittoa ja Portugalille Hollannin tiukka hyökkäyspeli avaa varmasti mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Jopa kahden kärjen hyökkäystä on Hollannin peliin ehdotettu ja saas nähdä, että nähdäänkö se tänä iltana jossain välissä, luultavasti Bert Van Marwjik on siihen pakotettu mikäli ottelu venyy tarpeeksi pitkälle epäedullisissa olosuhteissa Hollannin näkökulmasta.

Portugali on pelannut kohtalaista futista ja on hyvinkin todennäköinen jatkoonmenijä tästä lohkosta Saksan kanssa, mutta paljon on vielä Portugalillakin tekemättä. Miten Cristiano Ronaldo onnistuu tänään, saako hän paikoista pallon sisään? Siinä on mielenkiintoinen kysymys, joka voi vaikuttaa koko Portugalin peliin joko hurmosta lisäävästi tai jäädyttämällä pelin kokonaan.

Hollannilla on mahdollisuudet, mutta kovan iltapuhteen he saavat tehdä ja taistella koko illan verissä päin voittaakseen tämän pelin. Tämän illan mielenkiintoisin peli.

Tanska-Saksa

Tässä on myös hyvin mielenkiintoinen peli, jossa Tanskalla on yllätysmahdollisuudet ja mahdollisuus lunastaa jatkopaikka. Tanskalle riittää tasapelikin, mikäli Hollanti voittaisi Portugalin.

Tanska on näyttänyt vaarallisuutensa Hollantia vastaan ja kyllä Portugalikin oli tiukoilla, kun juuttilaiset pistivät tuulta myllyyn Nicklas Bendtnerin johdolla, joka laittoi pallon kahdesti maaliin Portugalia vastaan.

Saksa on osoittanut suvereenisuutensa tässä lohkossa tähän asti ja on hyvin potentiaalinen jatkoonmenijä ja lohkovoittaja, mutta missään nimessä he eivät saa aliarvioidda yllätysvalmista Tanskaa.

Ketkä tulevat pääsemään jatkoon milläkin tuloksilla?

Hollanti etenee jatkoon, jos Saksa voittaa lohkon toisessa kamppailussa Tanskan ja Hollanti kaataa omassa ottelussaan Portugalin kahden maalin erolla. Portugali etenee puolivälieriin, jos se voittaa ja Tanska ei voita Saksaa maalin erolla (paitsi 1-0 tai 2-1). Portugali etenee jatkoon myös tasapelillä, jos Tanska ei voita Saksaa. Myös maalin tappiolla Portugali etenee jatkoon, mikäli Saksa voittaa Tanskan.

Saksa etenee jatkoon lohkovoittajana voitolla tai tasapelillä. Saksalla on mahdollisuus myös jatkoon jopa tappiolla, mutta sillä on varaa vain yhden maalin häviöön, niin että Saksa tekee vähintään kaksi osumaa (eli esim. 2-3, 3-4 jne.), ja samaan aikaan Portugali kaataa Hollannin. Muilla tappioilla Saksa putoaa.

Tanska pääsee jatkoon voitolla. Tasapelikin riittää, mikäli Hollanti kaataa Portugalin. Tappiolla Tanska putoaa. (Lähde: YLE)

Molemmat pelit alkavat klo 21.45, valitettavasti. Molemmissa peleissä olisi ollut jännitettävää, mutta nyt pitää valita telkkarista jompi kumpi.
 
Viimeksi muokattu:

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
---------------Stekelenburg-----------------
--Van Der Wiel - Mathijsen - Vlaar - Willems--
-De Jong - Sneijder - Van der Vaart - Robben-
------------Van Persie - Huntelaar-----------

Ja on muuten hyökkäysvoimaa jonkin verran.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ja on muuten hyökkäysvoimaa jonkin verran.

Jaa jaa, mielestäni täysin väärä taktiikka lähteä Portugalia vastaan. Itse olisin lähtenyt maltillisesti hakemaan alussa yhtä maalia, ettei ainakaan omissa soisi ekalla puolikkaalla.

Nyt näyttää siltä, että Portugali pääsee kyttäämään vastaiskuja ja muistetaan nyt se, että Portugali puolusti mm. Saksaa vastaan erinomaisesti.

Kuten todettua, toivon Hollannin voittoa, mutta itsessäni ei kokoonpano herätä luottamusta. Rukoilkaamme.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Tästä alla olevasta kuvasta voi pelin tiimellyksessä katsoa että millä tuloksella mitkäkin kaksi joukkuetta ovat lohkosta pääsemässä jatkoon.

http://i48.tinypic.com/aniyw1.jpg
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hollanti tarvitsee kyllä pienen ihmeen jotta pääsisi jatkoon. Ensinnäkin vastassa on erittäin laadukas joukkue, jota ehkä hieman aliarvioidaan näissä kisoissa. Portugali osaa myös puolustaa ja Hollannin kahden maalin voitto on siinä mielessä ison kiven alla.

Toinen asia on Hollannin omat esitykset jotka ovat jättäneet paljon toivomisen varaa. Joukkue on hengetön ja pelaa aivan liian hitaasti tämän tason puolustuksia vastaan. Eipä se olisi ensimmäinen kerta, että Oranjella olisi sisäisiä ristiriitoja. Itse pidän lopun alkuna tuollaisia tapahtumia, että pelaajat alkavat julkisesti vaatia peliaikaa. Se ei kieli kauhean harmonisesta pukukopista. Omat mahdollisuutensa toki vielä on Hollannillakin, taas on uusi 90 minuuttia edessä.

Portugali tarjoaa kovan haasteen Hollannin puolustukselle ja omaa hyökkäysvoimaa. Toki Tanska-ottelu heittää kysymysmerkkejä myös Portugalin suuntaan, mutta samalla joukkue osoitti venymiskykynsä saman matsin lopussa.

Itse näkisin tasapelin olevan aika lähellä, tai jopa Portugalin voiton. Hollantiin en luota yhtään, ellei se tee heti alussa yhden tai kaksi maalia.

Toisessa matsissa Saksa on valtava ennakkosuosikki ja kun sille riittää tasurikin jatkoon, niin sen ei edes tarvitse avata peliään. Omalla peruspelilläänkin Saksa tulee luomaan paikkoja ja melko varmasti tekee myös ainakin yhden maalin, joten Tanska saa keksiä jotain, että oma hyökkäyspeli kompensoi sitä.

Tanska puolusti hyvin Hollantia vastaan ja sitten päästi kolme maalia Portugalille. Niklas Bendtneristä en usko olevan suurta uhkaa Saksan toppareille ja Saksalla on myös loistavat laitapakit Tanskan laitureita vastaan. Keskeltä juutit eivät tule pääsemään yhtään mihinkään, se on aivan saletti asia.

Uskon Saksan voittavan 1-0 tai 2-0 ja näin ollen jatkoon menisivät Saksa ja Portugali.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jopa kahden kärjen hyökkäystä on Hollannin peliin ehdotettu
Tätä mie aina ihmettelen. 70-, 80- ja vielä 90-luvullakin oli sääntö eikä poikkeus että kärkiä oli kaksi. Joskus kolmekin. Yhdellä hyökkääjällä saattoi pelata joku Honduras tai Färsaaret jos vastassa oli Brasilia tai Saksa. 4-4-2 tai 4-3-3 olivat ne systeemit joita käytettiin. Nykyisellään hyökkääjiä ei kyllä enää tunnuta arvostavan pätkääkään, ja se vituttaa. Kaksi pikkuisen erilaista kärkeä (esim. pitkä pääpelaava torni ja pienempi, vikkelä kaveri) antaisi helvetisti variaatiomahdollisuuksia sen yhden piikin sijaan. Voi kun valmentajilla olisi taas munaa, eivätkä nysväisi hirveillä puolustusarsenaaleillaan.

Illan peleistä: toivon Tanskan voittavan Saksan suurinumeroisesti ja Hollannin näyttävän Portugalin epäsikiöille närhen vermeet. Näin tuskin käy; Saksa voittanee matsinsa ja lohkon, mutta toivottavasti edes Portugali saisi kuonoonsa ja tippuisi jatkosta.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tätä mie aina ihmettelen. 70-, 80- ja vielä 90-luvullakin oli sääntö eikä poikkeus että kärkiä oli kaksi. Joskus kolmekin. Yhdellä hyökkääjällä saattoi pelata joku Honduras tai Färsaaret jos vastassa oli Brasilia tai Saksa. 4-4-2 tai 4-3-3 olivat ne systeemit joita käytettiin. Nykyisellään hyökkääjiä ei kyllä enää tunnuta arvostavan pätkääkään, ja se vituttaa. Kaksi pikkuisen erilaista kärkeä (esim. pitkä pääpelaava torni ja pienempi, vikkelä kaveri) antaisi helvetisti variaatiomahdollisuuksia sen yhden piikin sijaan. Voi kun valmentajilla olisi taas munaa, eivätkä nysväisi hirveillä puolustusarsenaaleillaan.

Eikös hyökkääjiä nyt ole pikemminkin enemmän kuin aiemmin. Esimerkiksi jossain 4-2-3-1-systeemissä niitä voi olla jopa neljä, vaikka eivät tietenkään ole kaikki kärkiä. Muutenkin aika on tainnut jättää tuollaisen iso ja pieni kärki ajattelun taakseen, sillä se on loppujen lopuksi aika yksipuolinen pelitapa. Italialla on nyt ollut esim. Cassano-Balotelli mutta siinäkin Cassano on enemmän pelintekijä ja Balotelli periaatteessa puhdas maalintekijä.

Italiassa on noussut jostain syystä oikein hyökkäyspelin kukoistuskausi ja jopa 4-2-4-systeemiä on käytetty. Napoli pelaa 4-3-3-systeemillä nopeaa vastaiskupeliä jossa on yksi piikki ja kaksi laituria mutta hyökkääjiä kuitenkin kaikki.

Enemmänkin ihmettelen mihin ovat kadonneet perinteiset laitalinkit, eihän niitä taida käyttää kuin joku Englanti. Laitapakit hoitavat linkkien hommat ja keskikentän laitimmaiset kaveritkin pelaavat reilusti keskemmällä kuin aiemmin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Eikös hyökkääjiä nyt ole pikemminkin enemmän kuin aiemmin. Esimerkiksi jossain 4-2-3-1-systeemissä niitä voi olla jopa neljä, vaikka eivät tietenkään ole kaikki kärkiä. Muutenkin aika on tainnut jättää tuollaisen iso ja pieni kärki ajattelun taakseen, sillä se on loppujen lopuksi aika yksipuolinen pelitapa.
Niin, no joo. Eikä toki ennenkään aina hyökkääjät olleet mallia majakka ja perävaunu: esimerkiksi Saksan 90-luvun parivaljakko Völler ja Klinsmann olivat molemmat pitkiä kavereita, kun taas samoihin aikoihin Brasilian kärjessä herätti pelkoa kaksikko Romario-Bebeto, molemmat tumppeja. Italialla oli vuoden 90 kisoissa hyökkääjinä Schillaci ja Baggio, pienehköjä kavereita (kunhan tehottomat Vialli ja Carnevale oli ensin saatu penkitettyä). Vähän myöhemmin Azzurrin kärjessä möyri romuluinen Vieri parinaan vikkelä herra paitsio, Pippo Inzaghi. Esimerkkejä on monenlaisia, ja pointtini on se että enemmän kuin hyökkääjien koko tai edes pelityyli tulokseen vaikuttaa hyökkääjien keskinäinen kemia, ja tietenkin pelintekijät. Kuinka he ottavat hyökkääjien parhaat puolet huomioon, jne jne...

Tästä voisi jauhaa vaikka viikon. Kansallislaulut soi jo, nyt kanavapujottelemaan villisti. Suuremman huomion saanee Hollanti-Portugali, mutta tilanne voi toki muuttua.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mielenkiintoinen ilta tulossa. Hollanti tarvitsee selkeän voiton ja muiden apuja. Toisilla jatkopaikka on vielä omissa käsissä. Kuten avauksessa Nume totesi, Saksa ja Portugali voivat tappiollakin mennä jatkoon, mutta kukin jengi lähtee varmasti hakemaan sellaista lopputulosta jonka kanssa ei tarvitse laskea keskinäisten ottelujen maalieroja.

Hollannilla ei siinä mielessä luulisi olevan mitään hävittävää, että nyt jos koskaan pitää olla kanttia hyökätä alusta saakka ja jonkin verran riskilläkin. Moni odottaa Hollannilta heti avaukseen kahta kärkipelaajaa. Maalintekotaitoa joukkueesta löytyy ihan riittävästi, josko nyt tulisi jo maalejakin.

Tanskalla on paska rako. Portugalia vastaan kärsitty kirvelevä tappio heikensi juuttien tilannetta merkittävästi jatkoonpääsyn kannalta. Kun tanskalaisten tämän illan vastustaja on turnauksen aivan terävintä kärkeä edustava Valtakunta, niin Tanskan pisteet ovat tiukassa. Jos Saksa jatkaa hyvänä turnausjoukkueena nousujohteisesti ja asenne on kohdallaan, niin Tanskan osa on hävitä noin parilla maalilla. Voi repsahtaa rumastikin, jos Valtakunta käy alistamaan kunnolla.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Portugali-Hollanti peliä väijytään.

ps. Viitasusi/Viita-Susi/viitasusi mainittu.

edit. Sopii kuin karvat apinalle.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Cristiina katsoo tuomaria kuin lokinpoikanen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Van der Vaart 1-0, komia kuti.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
RVDV iskee 0-1 Hollannille. Jännäksi menee tämä lohko.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Urheilullisestihan tämä on ainoa oikea tapa, mutta katsojalle tämä lohkon viimeisten pelien päällekkäisyys on vähän perseestä. Hollannin peliä katson telkkarista ja Tanska-Saksa Areenasta. Aika hankalaa.

Van der Vaartilta nätti kuti, 1-0.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Ei puhunut Van Der Vaart paskaa sanoessaan, että Hollanti ei voi voittaa ilman häntä. Sanoista tekoihin, arvostan!!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ja ennen kuin se eräs Hermosaha tulee muistuttamaan van der Vaartin pelaavan Valioliigassa, niin totean että heppu on puoliksi espanjalainen. Maalin hienous johtui tällä kertaa siis geeneistä, ei ympäristöstä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös