SM-liigan fanitoiminta; Minne kuljet SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 548 458
  • 1 894

trap

Jäsen
Kotiyleisö oli kyllä aika vaisu Espoossa vrt. esim Game 6 puolivälierissä. Siinä pelissä oli tosin varmaan enemmän espoolaisia paikalla, nyt oli aika runsaasti lahilaisia, jotka piti erinomaista meteliä.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo on kyllä todella törkeää. Kuuleman mukaan loviisankadullakin (putkan osoite Lahdessa) oli "asukkaita" kärppä otteluiden jälkeisinä öinä. Mitähän tekemistä tällä on katsomokulttuurin ja kolikonheittelyn kanssa?

Olen samaa mieltä. Pelien ohessa häiriköinti niin, että hankkiutuu putkaan, se on törkeää. Jos sinne putkaan menee pelissä olleita faneja, niin totta kai se liittyy katsomokulttuuriin. Jos Lahdessa on ollut faneja putkassa samasta syystä, niin törkeää se on sekin. Luokittelen kolikonheittelyn pienemmäksi pahaksi, kuin väkivaltaisen käytöksen vastapuolen faneja kohtaan pelitapahtumien yhteydessä. Aivan sama silloin, miten ne chantit lähtee tai ääni katsomossa kantaa, jos sen "hintana" on rähinöinti.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Olen samaa mieltä. Pelien ohessa häiriköinti niin, että hankkiutuu putkaan, se on törkeää. Jos sinne putkaan menee pelissä olleita faneja, niin totta kai se liittyy katsomokulttuuriin. Jos Lahdessa on ollut faneja putkassa samasta syystä, niin törkeää se on sekin. Luokittelen kolikonheittelyn pienemmäksi pahaksi, kuin väkivaltaisen käytöksen vastapuolen faneja kohtaan pelitapahtumien yhteydessä. Aivan sama silloin, miten ne chantit lähtee tai ääni katsomossa kantaa, jos sen "hintana" on rähinöinti.
Mitäs pitäis sanoa niistä Kärppä-huivisista "kyselijöistä" matsin jälkeen hallin pihalla, jotka sitten syyttivät lahtelaisia siitä kun eivät poliisien läsnäollessa uskalla tapella? :)

Tietty putkatilastoja tulkitsemalla asiat on jo hieman mustavalkoisempia.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Vaikkei ihan suoraan ehkä kuulukaan tämän ketjun otsikon alle, niin tässä ketjussa on hyvin pohdittu ja ihmetelty sitä, että miten joissain otteluissa on ollut pienemmissä halleissa vapaita paikkoja, vaikka pelataan mitaleista.

Ehkä tässä on myös oma osuutensa seurojen omalla, osin epäonnistuneella, markkinointiviestinnällä. Seuran markkinontijohtaja X hehkuttaa medialle, että myytiin taas ottelu loppuun 10 minuutissa, kun liput tulivat tänään aamulla myyntiin. Oikeampi termi pitäisi tietysti olla, että varattiin taas ottelu loppuun.

Näin on paljon katsojia, jotka eivät enää ottelupäivänä lähde edes katsomaan tilannetta netistä, kun ovat varmoja, että peli on loppuunmyyty. Hienoa, jos Lahdessa on osattu markkinoida pelipäivänä, että lippuja tulee vielä mahdollisesti myyntiin. tässä on monella paikkakunnalla yhä oppimista ja Jokereilla ei nyt ole ongelmaa katsojakapasiteetin suhteen kuin ehkä mahdollisissa finaaleissa.

Eli pitäisi minustakin siirtyä siihen, että varauksia ei välttämättä otettaisi ollenkaan vastaan. Jos on pakko, niin pitääköt sitten jonkin kiintiön "hyvä veli"-järjestelmälle, vaikka toivoisin, että pleijareissa näitä kermaperseitä olisi vähemmän ja oikeasti kiinnostuneet pääsisivät peliin.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loppuisikohan tuo kolikoiden heittely jos Jokereiden pelaaja, esim Väänänen, vetoaisi faneihin, että lopettavat tuon täysin idioottimaisen käytöksen(epäilen ettei auttaisi mitään, mutta voisi sitäkin kokeilla).
Lainataas tämä tuolta JYP-Jokerit -ketjusta.

Voisi kuvitella auttavan edes jonkin verran. Käsittämätöntä perseilyä faneilta kyllä vuodesta toiseen, Eteläpäädyn tekemä hyvä duuni hautautuu helposti kannattajien törttöilyjen alle. Monelle tulee varmasti Jokerikannattajista mieleen ensimmäisenä savupommit jäällä, soihdut (sisätiloissa...) katsomossa, vieraiden fanibussin paskomiset, kolikkojen heittelyt, järjestyshäiriöt ja muut neronleimaukset, vaikka paljon hyvääkin porukka on saanut aikaan kannattajakulttuurin suhteen.

Jokereilla on kuitenkin suuri ja äänekäs faniryhmä, jolla on nykyään varsin monipuoliset chantit ja isot fanimatkat. Sääli, että joukossa tyhmyys tiivistyy ja näitä vatipäitä löytyy turhankin kanssa. Joku asia faniryhmän johdossa on eittämättä pielessä, kun ryhmäkuri ei tunnu toimivan millään tasolla. En tunne millään muotoa Eteläpäädyn capoja ym. hahmoja, mutta ainakin meillä päin Stadia on hyvin selkeät säännöt vierasmatkoille, (jotka toki pätevät kotihallissakin) joita rikkomalla evätään oikeus osallistua vieraspeleihin tai koko Fan Club-jäsenyys. Vierasmatkoilla kuitenkin edustetaan sekä omaa faniryhmää, että omaa joukkuetta, ja tuskin kukaan oman jengin profiilipelaajistakaan kauheasti arvostaa näitä kolikon heittelyitä ym. tempauksia.

Käsittääkseni Eteläpäädyssä on aika reippaasti nuorempaa porukkaa kun meillä, varsinkin fanimatkoilla, ja tämä luonnollisesti selittää osan ongelmista. Tosin nuoriin (lue: alaikäisiin) sen ryhmäkurin luulisi ainakin toimivan, ei varmaan Jonne 16v kauheasti sano vastaan jos Iso Paha Capo vetää sivummalle ja sanoo pari valittua sanaa. En tiedä sitten, onko homma haluttomuudesta vai kyvyttömyydestä kiinni, mutta ei voi mitenkään olla sattumaa että Jokereiden faniryhmän suunnalta aina sattuu ja tapahtuu.

Siitä vaan joku Väänänen tai vaikka Tomek Valtonen junnujen puolelta pistämään viestiä Eteläpäädylle, että kiitos kannustuksesta ja hyvää duunia jätkät, mutta lopettakaa se perseily. Melko takuuvarmasti auttaisi, ja loisi sitä negatiivista asennoitumista koko faniryhmälle esim. kolikoiden heittelyn suhteen, jolloin ne syyllisetkin kummasti löytyisi helpommin.

Tämä siis täysin kaikella kunnioituksella Eteläpäätyä, ja sen tekemää työtä suomalaisen kiekkokulttuurin puolesta, kohtaan.
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meillä rahat käytetään bisseen, toiset heittää rahaa jäälle.
Kyl teillä ainakin osa rahoista saadaan käytettyä tarroihin, joita löytyy sit liimattuna ihan mistä vaan. Tähtihovissakin on joka keleen roskikseen lätkitty blues-tarroja. Muistakseni vuossitten niitä löyty paikallisen pitserian jokaisesta seinästä ja pöydästä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli seurat itse eivät saa siivottua näitä mätiä omenoita keskuudestaan pois, Liigan pitää siihen puuttua. Sakkoja seuralle, kun joukkueen kannattajat vaikkapa kolmannen kerran kauden aikana heittävät kamaa kentälle. Kummasti alkaa kiinnostaa. Lisäksi tiedotusvälineiden tulisi tietoisesti ottaa asia esille ja kertoa, miten sen ja sen seuran kannattajat törttöilivät katsomossa. Ja kas kummaa, kyllä pitäisi alkaa seuroja kiinnostaa. Myös yhteistyökumppaneiden tulisi vaatia seuralta sitä, että kannattajat käyttäytyvät asiallisesti. Kyllä perinteisesti lompakkoon iskeminen saa muutosta aikaan, jos muuten ei ymmärretä.

Kyllä tähän ryhmäkuriin voi seurat itsekin vaikuttaa. On ihan paskapuhetta väittää, ettei esim. seurajohto pystyisi vaikuttamaan siihen. Jokaisessa kannattajaryhmässä kai kuitenkin enemmistö on näitä ihan täyspäisiä tyyppejä, joiden kanssa seurajohdon tulee asioida. Kun kerran väitetään, että ollaan paikalla rakkaudesta seuraan, on tällöin hirveän helppoa toteuttaa ihan käytännössäkin seuranjohdon pyyntöä/toivetta/vaatimusta. Ja kun riittävän moni vahva ja rohkea ihminen päättää, että meidän faniryhmässä ei käyttäydytä huonosti, monesti sieltä nousee myös lisää saman asian ihmisiä mukaan. Ja äkkiä nämä vatipäät ovatkin vähemmistössä. Jää reissut reissaamatta, kun muu jengi katsoo halveksuen. Ei olekaan niin vitun siistii enää. Ja jos rakkaus seuraan on niin kiihkeää ja suurta kuin väitetään, ehkä se itsehillintäkin sieltä jostain sielun syövereistä löytyy.

Mielestäni jokainen liigaseura voisi tehdä jonkinlaisen videon, missä pelaajat kertoisivat, millaista kannustusta he haluavat kuulla ja miksei tavaraa kentälle saa heittää. Kun yksilöiden ymmärrystaso ei muka riitä ilman ohjeistusta tätä käsittämään, ehkäpä oman joukkueen pelaajat edes ovat niitä, joita kunnioitetaan riittävästi.

Ihan turha tulla jauhamaan paskaa, että rapatessa roiskuu ja kun elää mukana, joskus läikkyy yli. Paskan marjat. Jos ei pysty omaa käytöstään kontrolloimaan sen vertaa, ettei heittele tavaraa kentälle, kannattaa hankkia ammattiapua. Noin neljävuotiaalta lapseltakin voi jo olettaa, että osaa kanavoida harmituksen toisella tavalla kuin heittämällä roinaa pitkin poikin. Tuon ikäiseltä voi kuitenkin moista käytöstä aina silloin tällöin katsoa sormien lävitse, jos pääsääntöisesti kuitenkin osaa hillitä kiukkuaan vaikkapa vain huutamalla. Aikuiselta ihmiseltä voi kuitenkin vaatia, että katsomossa kykenee oman vittuuntuneisuutensa kanavoimaan toisin. Toisinaan pienten lasten vanhemmat antavat raivarin tullessa lapselle periksi, mutta koskaan en ole vielä kuullut, että erotuomari olisi muuttanut linjaansa kentälle heitettyjen tavaroiden takia. Pikemminkin päinvastoin.

Jokereilla on nyt isosti muutoksen aika. Oletan, että joukkueessa on pelaajia, joilla kantti kestää astua esiin ja tuomita moinen käytös. Kohta nimittäin voi käydä niin, että ne fiksut ja seuran värejä hienosti edustavat yksilöt kyllästyvät olemaan suurennuslasin alla muutamien sekopäiden takia ja jättäytyvät taka-alalle. Ja yhdelläkään seuralla ei tästä joukosta ole varaa luopua. Jäljelle jää vain se kaikkein heikoin ja säälittävin osa ja jossain vaiheessa homma menee liian pitkälle ja lähtee täysin lapasesta. Kyllä seuran itsensä ja seurajohdon pitää pystyä pitämään huolta siitä, että he ovat kuskin paikalla. Aina.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvää kirjoittelua Silkkeriltä ja BOL:lta.

Ihan turha tulla jauhamaan paskaa, että rapatessa roiskuu ja kun elää mukana, joskus läikkyy yli. Paskan marjat. Jos ei pysty omaa käytöstään kontrolloimaan sen vertaa, ettei heittele tavaraa kentälle, kannattaa hankkia ammattiapua. Noin neljävuotiaalta lapseltakin voi jo olettaa, että osaa kanavoida harmituksen toisella tavalla kuin heittämällä roinaa pitkin poikin. Tuon ikäiseltä voi kuitenkin moista käytöstä aina silloin tällöin katsoa sormien lävitse, jos pääsääntöisesti kuitenkin osaa hillitä kiukkuaan vaikkapa vain huutamalla. Aikuiselta ihmiseltä voi kuitenkin vaatia, että katsomossa kykenee oman vittuuntuneisuutensa kanavoimaan toisin. Toisinaan pienten lasten vanhemmat antavat raivarin tullessa lapselle periksi, mutta koskaan en ole vielä kuullut, että erotuomari olisi muuttanut linjaansa kentälle heitettyjen tavaroiden takia. Pikemminkin päinvastoin.

Tässä hyvin kiteytetty asian ydin. Tottakai tavaraa on lennellyt aikojen saatossa varmasti joka hallissa kentälle sieltä täältä, mutta nyt viime aikoina on alkanut taas tuntumaan, että kasautuuko tämä homma jotenkin.

Jonkinasteinen urpojen suojelu ja homman hiljainen hyväksyminen tässä haiskahtaa, koska mikään ei tunnu muuttuvan.

Eilenkin Eteläpäädyltä hienoa meiniginluontia läpi ottelun, mutta kolikkoepisodi vei taas huomion epäolennaiseen. Asiaan on kyllä varmasti teilläkin herätty. Toivottavasti löytyy riittävästi keinoja uunoilujen kitkemiseen jatkoa ajatellen.
 
Jos luulette, että asiat on noin helposti hoidettavissa, niin miksi sitten luulette, ettei esim. ulkomailla saada kitkettyä huliganismia pois? Aina löytyy niitä, jotka ei seuraamuksista välitä ja näitä yleensä pelätään, eikä heitä ilmianneta, koska pelätään seuraamuksia.

Nyt puhutaan tavaran heittämisestä, eikä esim. poliisien puukottamisesta katsomossa. Ei näin pieniä asioita kitketä pois, kun ei niitä ole ikinä saatu edes kitkettyä jäähallin ulkopuolelta.

Mielestäni se kertoo järjestyksen valvonnan tasosta, jos nämä eivät muka tunnista heittelijöitä. Järjestyksenvalvojan työ on valvoa järjestystä, eikä seurata peliä.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Jos luulette, että asiat on noin helposti hoidettavissa, niin miksi sitten luulette, ettei esim. ulkomailla saada kitkettyä huliganismia pois? Aina löytyy niitä, jotka ei seuraamuksista välitä ja näitä yleensä pelätään, eikä heitä ilmianneta, koska pelätään seuraamuksia.

Sen takia, että fanimäärät ovat täällä huomattavan pieniä verrattuna ulkomaihin. Siksi on erittäin tärkeää, että huliganismi tms. saadaan kitkettyä heti alkuunsa, ennen kuin se on myöhäistä tai jopa mahdotonta.

"Aikuisten" tai aikuisten on otettava vastuu suunnan näyttämiselle. Kyllä se fiksuuskin joukossa tiivistyy samalla tavalla kuin tyhmyys. Pitää vaan uskaltaa. Meillä vedetään HETI muuta chanttia päälle, jos viha- tai muita negatiivisia chantteja alkaa kuulumaan.
 

trap

Jäsen
Kotiyleisö oli kyllä aika vaisu Espoossa vrt. esim Game 6 puolivälierissä. Siinä pelissä oli tosin varmaan enemmän espoolaisia paikalla, nyt oli aika runsaasti lahilaisia, jotka piti erinomaista meteliä.

Eilen sitten olikin taas ihan toisinpäin, eli Bluesin kulmaus piti huomattavasti parempaa ääntä mitä Pelicansin kannattajakatsomo.

Noista läpsyttimistä en kyllä oikein tykkää, kuulostaa joltain kovaäänisiltä heinäsirkoilta ja eteläafrikkalaisittain niitä hakataan läpi matsin monotonisesti pelitapahtumista välittämättä.
 
Sen takia, että fanimäärät ovat täällä huomattavan pieniä verrattuna ulkomaihin. Siksi on erittäin tärkeää, että huliganismi tms. saadaan kitkettyä heti alkuunsa, ennen kuin se on myöhäistä tai jopa mahdotonta.

Tämä on vähän kuin muoti. Se tulee Suomeen vaan viiveellä, mutta sitämukaa mitä enemmän fanitoiminta kehittyy ja ottaa vaikutteita, se tulee myös ottamaan vaikutteita huonommista asioista. Nämä asiat ovat niin lähellä toisiaan, että on vain ajan kysymys, kun Suomestakin löytyy "alangruppoja."
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitää vaan uskaltaa.

Siltähän se viime kaudellakin vaikutti kun teidän aavistuksen intohimoisempi osasto oli kerrankin vaivautunut jääkiekko-otteluun sämpylät mukanaan, päätyivät siis jäälle asti kuten varmasti muistat. Lisäksi sieltä tuli hieman perus-chanttejä räväkämpää kannatusmateriaalia suustakin. Satuitte varmaan sitten olemaan juuri kahvilla tjsp.?

Ei sillä, ei se minua häirinnyt enkä näe tuollaista kuittailua mitenkään kuoleman vakavana vaikka varmasti 90% palstalaisten mielestä joku olisi voinut jäällä lojuvaan sämpylänmuruseen loukkaantuakin.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Tämä on vähän kuin muoti. Se tulee Suomeen vaan viiveellä, mutta sitämukaa mitä enemmän fanitoiminta kehittyy ja ottaa vaikutteita, se tulee myös ottamaan vaikutteita huonommista asioista. Nämä asiat ovat niin lähellä toisiaan, että on vain ajan kysymys, kun Suomestakin löytyy "alangruppoja."

Kyllä varmasti osittain näinkin. En toki myöskään usko että eletään jossain lintukodossa tämänkään asian suhteen. Olen silti sitä mieltä, että mitä enemmän tätä positiivista pusketaan framille ja otetaan kantaa huliganismia vastaan, niin sitä paremmin saadaan ehkäistyä näitä vatipäitä toteuttamasta itseään. Ei pidä antautua sillä varjolla, että ei me voida asialle mitään.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Siltähän se viime kaudellakin vaikutti kun teidän aavistuksen intohimoisempi osasto oli kerrankin vaivautunut jääkiekko-otteluun sämpylät mukanaan, päätyivät siis jäälle asti kuten varmasti muistat. Lisäksi sieltä tuli hieman perus-chanttejä räväkämpää kannatusmateriaalia suustakin. Satuitte varmaan sitten olemaan juuri kahvilla tjsp.?

Ei sillä, ei se minua häirinnyt enkä näe tuollaista kuittailua mitenkään kuoleman vakavana vaikka varmasti 90% palstalaisten mielestä joku olisi voinut jäällä lojuvaan sämpylänmuruseen loukkaantuakin.

Nyt täytyy kyllä oikeasti kysyä, että mitäköhän matsia mahdat tarkoittaa, kotona vai vieraissa?

Nimenomaan kotona, fanikatsomossa ollaan kyllä saatu kaikki nämä negatiiviset chantit "tukahdutettua" muiden chanttien alle. Toki alussa voi jonkun negachantin alkua kuulua muutama sana, mutta heti alkaa jokin muu chantti kuulumaan päälle. Eikä näitä kertoja ole tullut edes montaa kauden aikana. Siis meidän fanikulmauksesta ei ainakaan ole näitä kuulunut.

edit: Niin kun ei sieltä monen mielestä mitään muutenkaan koskaan kuulu... =D
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt täytyy kyllä oikeasti kysyä, että mitäköhän matsia mahdat tarkoittaa, kotona vai vieraissa?

Uskoisin, että hän tarkoitti viime kautta, eli 2010-11. Sieltä muistan kyllä jonkun sämpylänheittelyepisodin, olisko ollut ihan pleijareissa jopa? [* Jaa, tammikuun tasauksesta 2011 oli kysymys. *] Uskoisin, että siellä ollaan kyllä puututtu FC:n toimesta moiseen typeryyteen, jos virallisesta fanikatsomosta jotain on heitetty. Sillehän ei sitten mitään mahda, jos joku yksittäinen urpo jotain heittelee. Ja sama koskee tietysti muidenkin joukkueiden yksittäisiä idiootteja. Mutta Jokeri-fanien kohdalla tässä nyt on kyse näistä ihan virallisista fanimatkoista ja -katsomoista. Ja nämä "kaikkein intohimoisimmat IFK-fanit" eivät tällä kaudella juurikaan jääkiekkokatsomoita sulostuttaneet. Ehkäpä he ovat kokeneet, että kendojanarismi on liian boringia heidän makuunsa, en tiedä.

Täytyy kyllä muuten sanoa, että jos kaivellaan nyt yli vuoden takaisia asioita ja jotain sämpylää (joka sekin on rangaistavaa ja tekona ihan perseestä), niin silloin kai IFK-fanit ainakin ovat onnistuneet edustamaan seuraa vähintäänkin hyvin.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Täytyy kyllä muuten sanoa, että jos kaivellaan nyt yli vuoden takaisia asioita ja jotain sämpylää (joka sekin on rangaistavaa ja tekona ihan perseestä), niin silloin kai IFK-fanit ainakin ovat onnistuneet edustamaan seuraa vähintäänkin hyvin.
Jos kaiveltavana on vain pari kolikonheittoa, jokerifanitkin ovat onnistuneet edustamaan seuraansa vähintäänkin hyvin. Minusta.

En kirjoita, että kolikoiden heittely olisi tosi jees ja ihanaa, vaan että se ei oikeasti ole mikään kuolemanvakava ongelma. Siis jos fanitoiminnan haittapuolena on se, että pari ryhmää heittelee kolikoita jäälle muutaman kerran pudotuspeleissä, ei olla hirveän ison asian parissa.

Minä en tietenkään heittele ja kiellän kavereitakin heittelemästä ja alan heitellä namuja jäälle, jos näyttää siltä, että kolikoiden heittelijät aikovat aloittaa shownsa. Kaikilla on sitten parempi mieli.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siltähän se viime kaudellakin vaikutti kun teidän aavistuksen intohimoisempi osasto oli kerrankin vaivautunut jääkiekko-otteluun sämpylät mukanaan, päätyivät siis jäälle asti kuten varmasti muistat.

Boldaus ''intohimoisempi'' sanan kohdalla on omani. Se, että heittelee irtaimistoa jääkiekkokaukaloon kesken pelin ei ole intohimoa vaan silkkaa typeryyttä ja piittaamattomuutta pelaajien terveydestä. Eikä näitä idiootteja, jotka tuommoisiin älyttömyyksiin sortuvat voi millään mittareilla lanseerata intohimoisemmiksi kannattajiksi kuin niitä, jotka ovat ''normaalisti älykkäitä'' eivätkä sorru moiseen typeryyteen. Ihan selvästi suomen kielellä ilmaistuna nämä kaikki jääkiekkokentälle irtaimiston heittelijät ovat, kuten tuolla ylempänä jo sivumennen mainitsinkin, idiootteja.

Minun puolestani jos tuota kolikoiden ym. tavaroiden heittelemistä ei saada loppumaan seuran toimesta niin sitten siihen on liiton puututtava ja pistettävä joukkue, jonka kannattajat noihin typeryyksiin toistuvasti sortuvat pelaamaan pelinsä x-määräksi tyhjälle katsomolle.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
En kirjoita, että kolikoiden heittely olisi tosi jees ja ihanaa, vaan että se ei oikeasti ole mikään kuolemanvakava ongelma.

Milloin siitä tulee sitten kuolemanvakava ongelma? Kun joku luistelee täydellä vauhdilla laidan lähellä olevaan kolikkoon ja halvaantuu kaatuessaan? Tarvitseeko odottaa ennakkotapaukseen asti?

Tiedostavatkohan nämä heittelijät sen loukkaantumisriskin? En haluaisi ainakaan itse omalletunnolleni jonkun pelaajan halvaantumista.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni se kertoo järjestyksen valvonnan tasosta, jos nämä eivät muka tunnista heittelijöitä. Järjestyksenvalvojan työ on valvoa järjestystä, eikä seurata peliä.
Olisihan se ikävää laskea se kahvi ja makkara pois kädestä ja kääntää naama kentältä kohti katsomoa. Hippoksen vieraskatsomokin on niin pieni että ei pitäisi olla liian vaikea tehtävä valvoa sitä edes välttävästi. Ja jos joku sattuu katsomoonpäin kerran ottelussa vilkaisemaan, niin silloinkin ollaan vain kiinnostuneita ettei kenenkään kengänkärjet vain hipaise lattian maagista keltaista viivaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös