Jatkoaika valloittaa maailman!

  • 102 559
  • 488

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Terveisiä Hong Kongista. Ei varmaan uusi valloitus, muttei löytynyt haulla.

Enkä löytänyt Honkkaria edellisellä sivulla olleelta uusimmalta listaltakaan enkä muiltakaan sivuilta, eiköhän se uusi valloitus ole silloin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Enkä löytänyt Honkkaria edellisellä sivulla olleelta uusimmalta listaltakaan enkä muiltakaan sivuilta, eiköhän se uusi valloitus ole silloin.
Hongkong ei kyllä ole maa, vaan kaupunki Kiinassa, jolla on tiettyjä autonomisia piirteitä.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Sivun 15 alussahan tuosta Hongkongista on puhuttu jo kertaalleen. Ei siis kelpaa valloitukseksi, eihän Ahvenanmaastakaan saa uutta maata listoille.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
111. El Salvador

Terveiset San Salvadorista! Matka on menny loistavasti ja huomenna Isla Montecristolle levyttelemään. Blogin osoite on edellisellä sivulla, jos jotakuta kiinnostaa seurailla.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
112. 10 km Ruotsin yläpuolella, Norwegian-lennolla, matkalla Osloon 8.7.2011. Viikko ennen "breivik-päivää" Norjassa. Lähetin viestin lähiverkon kautta ilmassa jatkoaika.com sivulle lentokoneesta. Kelpaako ilmatilan valloitus, jos ei, niin ei sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Missä tämä viesti on matkannut koko tämän ajan?

Ok, pitää kokeilla seuraavalla lennolla uudestaan, kun vanhat jutut eivät kelpaa. Valloitetaan lähiaikoina ilmatilaa Euroopasta ja palaan ketjuun, kun on sen aika, että lennetään ja lähiverkko toimii.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ja sitten olennaisena kyssärinä on se että mitä oikeastaan edes tuossa valloitetaan? Kansalliset ilmatilat ulottuvat jonnekin pinnalle FL600 eli 20km tienoille, sitä alempana ollaan vain kyseisen maan alueella.

Sen sijaan valloituksesta voisi puhua jos sattuu lentämään jonkun sellaisen maan ilmatilassa mitä ei ole vielä valloitettu ja pystyy lähettämään viestin sieltä käsin. Tulevaisuudessa tämä tulee toki olemaan jo niin triviaalia, että ehkä tähän pitäisi vetää raja koska muuten koko valloitusketjulta menee pointti, yhdellä lennolla esim. jonnekin Etelä-Afrikkaan valloittaisi jo puolet Afrikkaa, siinä jo alkaisi Livingstone pyörimään haudassaan kun Jatkiksen suuret valkoiset metsästäjät noin vain tekisivät tutkimusmatkailua. Mielestäni ainoa hyväksyttävä valloitus lentovekottimista käsin olisi avaruuden valloitus tai nyt edes tuon kansallisen ilmatilan yläpuolisen alueen valloitus, sitä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

^Samaa mieltä. Ihan höpöhommaa tälläiset ilmatilan "valloitukset". Toinen juttu olisi sitten "Jatkoaika valloittaa Maailman ilmatilat" -ketju.
 
Ja tuossa ilmatilan valloittamisessa pitäisi olla vähintäänkin itse sitten sen koneen ohjaimissa, sillä mitä valloittamista se sellainen pelkästään toisen kyydissä oleminen on?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Palataanpa normaaleihin valloituksiin ja huudetaan 112. Nicaragua. Lokaatio: Little Corn Island, lämmintä riittää ja olut on kylmää!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Jatkoaika valloittaa maailman! Jo 113. Eli Costa Rica. Hieman yllättäen tämä maa on valloittamatta, kun on kuitenkin turistien suosiossa. Muistakaapa hajoilla sinne pakkaseen...
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Cambodia/Kambozha

Kuitataanpa tämä maa pois listalta, jossa se vielä yllättäen oli? Mulle tuttu maa jo entuudestaan. Ei vaan ole aiemmin tullut mieleen, että tämä olisi vielä valloittamatta, kun on kuitenkin reppumatkailijoiden ja muidenkin turismojen jonkinmoisessa suosiossa.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Jatkoaika valloittaa maailman! Jo 113. Eli Costa Rica. Hieman yllättäen tämä maa on valloittamatta, kun on kuitenkin turistien suosiossa. Muistakaapa hajoilla sinne pakkaseen...

Hajoile sä sinne hiostavaan kuumuuteen. Täällä mitä mainioin keli.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Päivitetty tilanne: 114 maata valloitettuna

Varsinkin Lutakon Leijona on valloittanut maailmaa viime aikoina kunnioitettavasti, joten päivitetääs tästä listaa välillä. Edellisen päivityksen (18.10.2011) jälkeen valloitetut viisi maata ovat boldattuina:


Alankomaat, Albania, Andorra, Arabiemiraattien liitto, Argentiina, Australia
Bahama, Bangladesh, Belgia, Belize, Bhutan, Bosnia ja Hertsegovina, Bolivia, Botswana, Brasilia, Bulgaria
Chile, Costa Rica
Dominikaaninen tasavalta
Ecuador, Egypti, El Salvador, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea
Fidži, Filippiinit
Georgia, Ghana, Guatemala
Haiti, Honduras
Indonesia, Intia, Irlanti, Islanti, Israel, Italia, Itävalta, Iso-Britannia
Jamaika, Japani
Kambodža, Kanada, Kap Verde, Kazakstan, Kenia, Kiina, Kosovo, Kreikka, Kroatia, Kuuba, Kypros
Latvia, Libanon, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg
Makedonia, Malawi, Malediivit, Malesia, Malta, Marokko, Mauritius, Meksiko, Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro
Nepal, Nicaragua, Norja
Oman
Qatar
Pakistan, Paraguay, Peru, Portugali, Puola,
Ranska, Romania, Ruotsi
Saksa, San Marino, Serbia, Seychellit, Singapore, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi
Taiwan, Tansania, Tanska, Thaimaa, Trinidad ja Tobago, Tšekki, Tunisia, Turkki
Uganda, Ukraina, Unkari, Uruguay, USA, Uusi-Seelanti
Valko-Venäjä, Vanuatu, Vatikaanivaltio, Venezuela, Venäjä, Vietnam, Viro
Zimbabwe

= Yhteensä 114 maata valloitettuna


Ja tässä sitten Ferron aikoinaan tekemän listan pohjalta suosituksia jatkoaikalaisten matkakohteiksi (81 kpl):

Afganistan, Algeria, Angola, Antigua ja Barbuda, Armenia, Azerbaidžan
Bahrain, Barbados, Benin, Brunei, Burkina Faso, Burundi
Djibouti, Dominica,
Eritrea, Etiopia
Gabon, Gambia, Grenada, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana
Irak, Iran, Itä-Timor
Jemen, Jordania
Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Kirgisia, Kiribati, Kolumbia, Komorit, Kongon tasavalta, Kuwait
Laos, Lesotho, Liberia, Libya
Madagaskar, Mali, Marshallinsaaret, Mauritania, Mikronesia, Mosambik, Myanmar
Namibia, Nauru, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko
Palau, Palestiina, Panama, Papua-Uusi-Guinea, Pohjois-Korea, Päiväntasaajan Guinea
Ruanda
Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Salomonsaaret, Sambia, Samoa, São Tomé ja Príncipe, Saudi-Arabia, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swazimaa, Syyria
Tadžikistan, Togo, Tonga, Tšad, Turkmenistan, Tuvalu
Uzbekistan


Vielä on siis paljon maailmaa valloittamatta, ja toki itsellänikin on suunnitelmissa kantaa taas jossain vaiheessa kortta tähän kekoon. Toivottavasti myös mahdollisimman moni valloittaja viitsisi kirjoitella edes hieman kokemuksiaan valloitetuista maista tänne pelkän kuittauksen sijaan, mikäli paikalliset nettiyhteydet vain sen mahdollistavat!
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja sitten olennaisena kyssärinä on se että mitä oikeastaan edes tuossa valloitetaan?

Jokainen kai vääristelee tilastojaan miten haluaa, mutta omiin kirjoihini laitan sellaiset maat missä olen käynyt esimerkiksi syömässä ja juomassa. Jos on pelkkä koneenvaihto, niin lentokentän parkkipaikka ei tietenkään riitä. Mutta jos ajatellaan Vantaan lentokenttää, niin sieltä Jumbossa käynti riittää minulle. Joillekin ei ehkä, mutta ne ovat heidän sääntönsä.

Valloitussääntö tätä ketjua koskien ei kai ole muuttunut? Minulla olisi neljä maata listaan, mutta oletettavasti niitä ei tässä kohtaa voi käyttää.

EDIT:

Pohjois-Korean voi tosin valloituksellani poistaa vai odotammeko maan vapautumista? Tällä hetkellä turisti ei sieltä internetiin pääse (ulkomaalaiset avustustyöntekijät tietenkin pääsevät), sähköpostia voi laittaa ja puheluita soittaa. Ehkä sitä ei kuitenkaan vielä poisteta vaan odotetaan jonkun laittamaa sähköpostia modeille?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Laitetaas tämän reissun viimeinen valloitus, eli Panama. Kotimatka alkaa viikon päästä ja matkalle sattuu vaan euroopan maille kuuluvia saaria.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
115. Tadzikistan.

Parin viikon matka takaisinlentoja vaille valmis. Lämmintä, komeita vuorimaisemia ja halpa hintataso, jos toki myös kaistapäistä liikennekulttuuria ja mielenkiintoisia ruokaelämyksiä.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
117) Armenia

Ghostille taisi sattua pieni laskuvirhe, sillä Lutakon Leijonan Panama oli jo valloitus numero 115.

Mutta minulle sitten 117. Täällä ollaan neljättä päivää Armeniassa, maan pääkaupungissa eli Jerevanissa parhaillaan.

Oikeastaan kaikki Ghostin Tadzikistanista mainitsemat asiat sopivat myös Armeniaan. Maisemat ovat komeita, vaikka toki toisaalta myös hieman yksitotisia: aika karua aroa sekä paikoin jopa lumihuippuista vuoristoa. Isommatkin maantiet ovat usein järkyttävässä kunnossa, ja ellei autona ole joku oikea maasturi (eli täkäläisittäin yleensä Lada Niva), niin pohjakosketuksilta ei voine täysin välttyä. Ja katuja ylitettäessä kannattaa tosiaan jalankulkijan varoa: vaikka paikalla olisikin suojatie ja vihreät valot, niin joku voi silti yrittää kaahata ylitsesi.

Armenian maaseutu näyttää kokonaisuutena olevan jokseenkin hunningolla. Sama pätee myös pikkukaupunkeihin: huomattavan suuri osa rakennuksista on aivan raunioina. Lisäksi toisinaan saattaa nähdä ilmeisesti jotain Neuvostoliiton aikaisia teollisuuskomplekseja pystyyn ruostuneina. Köyhyydestä kertonee sekin, että varsinkin raskaamman kaluston osalta autokanta on pitkälti kuin suoraan jostain museosta repäistyä. Ja onhan se perusladakin (ylivoimaisesti yleisin auto Armeniassa) jo perustaltaan 1960-luvun Fiat.

Sen sijaan tämä pääkaupunki Jerevan onkin sitten yllättäen aika toista maata. Toki täälläkin on paljon NL:n aikaista ei niin edustavaa rakennuskantaa, mutta ydinkeskusta on silti kokonaisuutena harvinaisen viihtyisä entisen kommarimaan miljoonakaupungiksi: isoja ja siistissä kunnossa pidettyjä puistoja, kävelykatua jne. Ylipäätään sen perusmahtipontisuuden (jota toki edustaa mm. tämä patsas) sijaan on ilmeisesti yritetty myös luoda paikkoja, joissa ihmiset viihtyvät. Ja kaupungin taustalla siintävä yli viiden kilometrin korkeuteen kohoava Ararat-vuori tuo myös mukavan elementtinsä kaupunkiin.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
118) Iran

Salam!

Taalla sita sitten ollaan suunnilleen pimeyden ytimessa, ainakin lansimaisen median perusteella niin voisi valilla luulla. Mutta nyt kun maassa on toista paivaa, niin on kylla tullut selvaksi, ettei tama Iran ole ollenkaan sellainen kahjola kuin ehka voisi kuvitella. Yhtaan pyhaa vihaa lansimaita vastaan julistavaa hullua tms. ei ole ainakaan viela nakynyt, erittain ystavallisia ja avuliaita ihmisia sen sijaan senkin edesta. Tietysti kaikkien naisten on pidettava huivia, alkoholi on taysin kiellettya ym. saantoja on, mutta noin muuten ei tama touhu taalla nyt niin kamalan epanormaalilta kuitenkaan vaikuta.

Talla hetkella ollaan jossain nettikahvilassa maan luoteisosassa sijaitsevassa Tabrizin kaupungissa. Paikan merkittavin nahtavyys lienee giganttisen kokoinen basaari, jonka pinta-alaksi sanottiin perati seitseman neliokilometria ja liikkeiden kokonaismaaraksi noin 5 500 kappaletta. Noh, kyllapa sinne vaan ihan kirjaimellisesti meinasi eksyakin.

Taalta matkan on tarkoitus jatkua maan keskiosiin Isfahaniin, ja tietysti myos Iranin paakaupunki Teheran pitaa tsekata, vaikka siita onkin kuullut lahinna vain haukkuja. Jo viikon paasta ollaan siis varmasti paljon viisaampia, mutta otetaan valloitus nyt heti pois, koska nettiin paasy ja yhteyksien toimivuus ei liene tassa maassa kovin varmaa. Kannykka vuorostaan pimeni melkein heti Armenian rajan jaatya taakse, joten mukavasti uutispimennossa ollaan, mutta eipa kait se haittaa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Salam!

Taalla sita sitten ollaan suunnilleen pimeyden ytimessa, ainakin lansimaisen median perusteella niin voisi valilla luulla. Mutta nyt kun maassa on toista paivaa, niin on kylla tullut selvaksi, ettei tama Iran ole ollenkaan sellainen kahjola kuin ehka voisi kuvitella. Yhtaan pyhaa vihaa lansimaita vastaan julistavaa hullua tms. ei ole ainakaan viela nakynyt, erittain ystavallisia ja avuliaita ihmisia sen sijaan senkin edesta. Tietysti kaikkien naisten on pidettava huivia, alkoholi on taysin kiellettya ym. saantoja on, mutta noin muuten ei tama touhu taalla nyt niin kamalan epanormaalilta kuitenkaan vaikuta.

Täytyy sanoa, että rohkea olet, kun olet Iraniin uskaltautunut. Kova juttu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täytyy sanoa, että rohkea olet, kun olet Iraniin uskaltautunut. Kova juttu.

Minulla on Iranista samanlainen käsitys kuin mitä Bird tuossa kertoi. Itse en ole käynyt, mutta kaveri on ollut maassa työreissulla, ja hyvin pitkälti samoja asioita hän kertoi kuin mitä Birdkin. Hänen valokuvistaan päätellen paikka on oikeastaan aika kaukana härövaltiosta.

Ei siinä, että Iran olisi itsellänikään mikään ensisijainen matkakohde...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös