PS3: NHL12 - EASHL - 65min

  • 47 935
  • 419

JKyykka

Jäsen
Illan viimeinen peli oli kyllä oman EASHL-urani hienoin voitto ja ihan noin muutenkin ehkäpä jännittävin peli! Pelattiin kolmestaan Cruemanin ja Kahvaajapakin kanssa. Tasaista vääntöä koko ottelu ja varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1, vaikka itse vielä meninkin kolmannen erän viime hetkillä ottamaan typerän jäähyn. Jatkoaikaa ei loppujen lopuksi ehditty kovinkaan kauaa pelata, kun iskimme kiekon vastustajan reppuun. Tuntui todella hyvältä tuo voitto niiden lukuisien murskatappioiden jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa! :)
 

Calcichew

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko mitään mahdollisuutta edes aavistaa alkuvalikossa millanen sakki on arvottu? Tokihan nuo "Nupen viinat" (kiitos vaan pelistä, ei ihan saatu kiekkoa pois) ja muut alkaa hiljalleen tuntea.

Kyllä noita vastustajia alkaa pikkuhiljaa tunnistamaan, kunhan saatte vielä enemmän pelejä alle.

Myös EA:n sivuilta voit etsiä joukkueen käsiisi käyttäen hakutoimintoa, mutta tuo on lähes mahdotonta suorittaa ennen pelin alkua. EA:n sivut kun ovat äärimmäisen hitaat. http://www.easportsworld.com/en_US/clubs/nhl12 tuossa vielä suora linkki joukkuehakuun.

Toinen kysymys: Missä vaiheessa voi vielä poistua ilman että se vaikuttaa arvosanoihin tai muihin? Ei paljon lohduta 7-0 voitotkaan kauaa kun kahdesta seuraavasta tulee jo luokkaa 9-0 takkiin. Plus/miinus -saldoki on sen mukainen.

Pelistä voi poistua ilman minkäänlaista sakotusta, kun alle minuutti on pelattu (huom. jos tasan minuutti on pelattu niin ei voi enää poistua, tänään kokeiltu ja kirottu) Monet joukkueet toki tekevät niin, että pyörittelevät kiekkoa tyyliin omassa päässä ennen minkäänlaista pelikatkoa minuuttiin, ettei kukaan ehdi poistumaan.

Suosittelen silti, että lähdette rohkeasti pelaamaan jokaista vastaan. Tappiot kasvattaa jne.

Poislukien jenkit, niitä vastaan ei kannata lähteä vieraissa pelaamaan, kun lagaaminen on järkyttävää. Jenkit tunnistanee helposti nimimerkeistä.

Jos mieleenne juolahtaa vielä lisää kysyttävää niin vastaan mielelläni jos osaan.
 

Ralph

Jäsen
Vieläkö mahtuu?
PSN: GaDa-AVS
Voin pelata hyökkääjänä tai puolustajana.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Vieläkö mahtuu?
PSN: GaDa-AVS
Voin pelata hyökkääjänä tai puolustajana.

Mahtuu joo, laita vaan liittymispyyntöä pelissä.

Olisi muuten loistavaa, jos jostain löytyisi maalivahti. Taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty...
 

Ralph

Jäsen
Koska saataisiin peliä aikaiseksi, palan halusta debytoida.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Illalle pelejä, odottelen jo kopissa.
E: Gada jo paikalla, vielä lissää!
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Siinä tuli pelattua seitsemän ottelua puolustajana, joukkueen saldona 2-5-0 ja omina 4+3=7. Kiva oli pelata ensi kertaa, vaikkei joukkue niin kova ole. Omalta osalta parit plussat ja miinukset debyyteistä:

+ Piste per peli
+ Monta katkoa omalla maalilla
+ Muutama hyvä vetopaikka pujottelulla
+ Pari kelpo avausta
- Monta kiekonmenetystä
- Huonoja taklauksia
- Parit merkkausvirheet
- Turhaan koitin välillä mennä yksin

Huomenna lisää.
 

Ralph

Jäsen
Ihan vaan ilmoitusluontoisena asiana, vaihdoin pelaajani nimen. Tätä nykyistä mietein jo aiemmin, mutta unohdin sen pelaajaa tehdessä.
 

gerlis15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, F.C. Barcelona
Ite muokkasin täältä jostain lukemani jälkeen pelaajani uuteen uskoon:

Nostin KH:n alotusarvot 99:ään ja muillakin pelipaikoilla kaikki pelisilmät sun muut, mistä täällä on ollut puhetta. Eli pelaaminen muuttui todellakin helpommaksi, suosittelen muillekin jos tuntuu, ettei kiekko pysy lavassa. Hyökkäys- ja puolustustietoisuudet siis tappiin, samoin kiekkokontrolli ja hand-eye...

Jouduin karsimaan laukaustehoja, joten älkää ihmetelkö jos ei tyhjistäkään saa uppoamaan... Tässä neljän ja seitsemän välillä oon linjoilla, jos pelejä saatas aikaiseksi.
 

Jämeräparta

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Devils
Ilmoitusluontoisena asiana: en pelaa joukkueessa ennen kuin olen saavuttanut legenda 2 tason. Sain jauhettua sparreja sen verran, että arvosana on jo 14% kohdalla ja gameplan on selvillä. Parhaassa tapauksessa olen jo illalla käytettävissä.

EDIT: 71% ja kaksi pelipaikkaa jo valmiina.
EDIT: 85% ja kolme pelipaikkaa valmiina. Vain pakki puuttuu...
 
Viimeksi muokattu:

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Ilmoitusluontoisena asiana: en pelaa joukkueessa ennen kuin olen saavuttanut legenda 2 tason. Sain jauhettua sparreja sen verran, että arvosana on jo 14% kohdalla ja gameplan on selvillä. Parhaassa tapauksessa olen jo illalla käytettävissä.

Taidan ottaa itselleni myös projektiksi legenda 1-tason sparrien kautta. Kerhopelit on siitä v-mäisiä tuon yleisarvosanan kanssa, että nuo 9-0 turpaanottamiset Elite-jengeiltä tuppaa sitä hieman laskemaan.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Itsellänikin viittä vaille Legenda 2, joten pelaan sen kortin ja tulen sitten kerhopeleihin mukaan. Mahdollisesti viikonloppuna jo.
 

Jämeräparta

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Devils
Uusi legenda on syntynyt! Pitkään kesti, mutta nyt se on plakkarissa.

Kerhopelien jälkeisen B- yleisarvosanan nostamiseen vaadittuun A-:een kesti noin 12 tuntia jatkuvahkoa pelaamista pelipaikka kerrallaan edeten, satunnaisille sparripelaajille kiroten...

Tsemppia vaan omalle projektillenne Crueman ja Kuubextra.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Muutaman sparrin olen pelannut tänään gerlis15:ta kanssa. Pätevän oloinen kaveri, josta teidän kannattaa pitää kiinni. Vielä kun saa ukkoa paremmaksi ja sisäistää muutaman kikan pelistä, niin hyvä tulee.
 

Jämeräparta

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Devils
Yöllä oli Kuubin kanssa puhetta roolituksista joten ajattelin, että jokainen voisi kertoa omista pelaajistaan ja pelityyleistään. Itse pelaan peliä englanniksi, joten en muista kaikkien termien suomalaisia vastineita.

Keskushyökkääjä

Itsellä yleisin ja selvästi vahvin paikka. Pelaajatyyppinä on kahdensuunnan hyökkääjä (työmyyrä?)

Pelityylistä ei muuta sanottavaa kuin että syöttö ja puolustus ensin. Aiheuttaa usein liiankin tunnollista puolustusta, jolloin olen hyökkäyksestä myöhässä. Osin tästä syystä kannatan hallittuja rintamahyökkäyksiä nopeiden vastahyökkäysten sijaan.

Hyökkäys: Kaikki muut taidot paitsi lämäri vähintään 80.
Puolustus: Kaikki aloituksista jääneet pisteet jaettu oleellisiin taitoihin siten, että ainoastaan taklaaminen hieman heikompaa.
Urheilullisuus: tasaista n. 85 +-5.

Vasen laitahyökkääjä
Harvimmin pelaan tätä. Yleensä joko pelinrakentaja tai snaipperi. Tällä hetkellä pelinrakentaja.

Pelityylistä melko samat turinat kuin sentteristä, mutta hieman neutraalimpi hyökkäys-puolustus asetelma. En lauo ellei ole pakko.

Hyökkäys: "Kädentaidot" 99 ja rannari sen verran hyvä että tyhjään maaliin osuu.
Puolustus: Oleellisista ainoastaan taklaaminen jää vähemmälle.
Urheilullisuus: Heikompi versio sentteristä.

Oikea laitahyökkääjä:
Mietin pitkään, miten saisin tehtyä maaleja tehokkaimmin ja Pilluhan se oli heti mielessä. Pelaajatyyppinä snaipperi.

Ehkä liioitellullakin luisteluvoimalla varustettu pelaaja, joka taklaa kaikkea mikä liikkuu. Kääntyvyys hillitty, mutta mitä sitä suotta jos voi taklata muutaman potkun vauhdilla vastustajan naapuripitäjään. Maalinteko jää sitten vastustajan pakkien hitauden varaan meikäläisen maalintekotaidoilla. Yksinläpiajoja tiedossa. Rankkareita myös. Ja ulosajoja...

Hyökkäys: Käsiäkin löytyy esikuvansa vastaisesti, kädentaidot 90-95, rannari 92/92.
Puolustus: Taklaa.
Urheilullisuus: Vauhtikone. Kiihtyvyys 90, ketteryys 84, nopeus 99(!) ja kunto 85.

Puolustaja
Jos en ole sentteri, olen pakki. En osaa pelata liian hyvin liikkuvalla hyökkäävällä pakilla puolustusalueella, joten kankea puolustava puolustaja on valintani.

Stay-at-home pakki viimeiseen piirtoon. Jää jalkoihin nopeissa vastahyökkäyksissä, mutta yleensä hyvän sijoittumisen takia ei ongelma.

Hyökkäys: Kauhea lämäri ja varmat avaussyötöt. Tartteeko pakki muuta?
Puolustus: Kaikki oleelliset 99. Kuriakin löytyy lopuilla pisteillä.
Urheilullisuus: Kankea. Mutta ei liikuteta millään paikaltaan.

Modeille tiedoksi, tämä ei ole metrinen lainaus. Vajukkilisäyksestä en sano mitään...

Kun pelataan kerhopelejä, yritetään saada mahdollisimman yhteensopiva kentällinen. Seuraavassa muutamia prinsiippejä:

  • Sentteri on ensisijaisesti pelinrakentaja tai pelinrakentajan merkit täyttävä.
  • Laiturit maalintekijöitä, kuitenkin valmius pelinrakentamiseen (syötöt tarpeeksi korkeaksi) ja puolustamiseen olisi hyvä olla.
  • Puolustajat onkin vaikeinta järjestää. Mielellään sekä leftin että rightin ja hyökkäävä ja puolustava puolustaja. Tästä joudutaan kuitenkin näillä näkymin tinkimään. Sinänsä ei ole väliä aloitetaanko valmiina laukaisemaan vai lavat laitaa kohti, paikat saa aina vaihdettua lennosta.
Esimerkkikentällinen:
Voimahyökkääjä - Kahdensuunnan hyökkääjä - Snaipperi
Hyökkäävä puolustaja - Puolustava puolustaja

Tuossa olisi tasapainoa, kun molemmilta puolilta löytyy sekä nopea että fyysinen pelaaja.

Ehdotan että ruvetaan rakentamaan joukkuetta paikoittain. Jokainen lisää oman ensisijaisen pelipaikkansa ja ne paikat jotka onnistuvat ensisijaisen lisäksi. Sovitaan pakit vaikkapa niin, että leftit OP ja rightit VP. Katsotaan sitten mille paikalle täytyy kehittää lisää pelaajia.

KH:
Jämeräparta/BrickBash61

VLH:


OLH:
Jämeräparta/BrickBash61

VP:


OP:
Jämeräparta/BrickBash61
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Urheilullisuus: Vauhtikone. Kiihtyvyys 90, ketteryys 84, nopeus 99(!) ja kunto 85.

Mahtaa olla todella kankea ohjattavaksi.

Esim. 95+ nopeus, 60-65kiiht (ei yhtään pisteitä kiiht) ja 93+ ketter on huomattavasti parempi ja saat myös kunnon yli 90 joka on ehkä tärkein taito ketteryyden lisäksi. Huomioi kiihtyvyyden merkitys. Sori huutelusta vieraisiin pöytiin.
 

gerlis15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, F.C. Barcelona
Noh, kuten eräs kollegamme tuossa ylempänä totesikin, niin pari kikkaa olisi vielä opittavana... ELi kuten varmaan joku on jo huomannut, niin puukätinen peluri ihan siitä syystä, että en tosiaan osaa mitään kikkailuja pelissä. Suoraviivaisuus on hyve!

Kaikki pelipaikkani olen luonut niin, että pelisilmät sun muut on laukausominaisuuksien kustannuksella nostettu tappiin. Sentterinä olen pelannut paljon nostettuani aloitukset ylös, alkoikin muuten tarttumaan kiekot lapaan aloituksista muokkauksen jälkeen.

Pakkina päätin myös jättäytyä puolustavaksi. Syötöt ja kiekonkäsittelyt yritin nostaa kattoon, jotten niin paljoa menettäisi osaamattomuuteni takia...

Eli: puukätinen pelaaja ohjaimissa, "pelaajalla" silti syötöt ja tietoisuudet korkealla. Pehmeillä käsillä (pl. laukaustaidot) varustettua pelaajaani ohjaan silti päin kaikkea mikä liikkuu. Korkeiden syöttöarvojeni takia haen mielummin syöttöä kuin omaa ratkaisua. Peliälyyn liittyvillä ominaisuuksilla oon saanut sparripeleissä jatkuvasti joukkuepelin arvot kohti legendan vaatimaa A- sta.

Pelipaikalla ei ole väliä, mutta toivejärjestys on keskeltä laitoihin ja sieltä pakkiin. Puolella ei minulle ole väliä, mutta kätisyyshän on left.

Pelaajatyypiksi muutin kahdensuunnan hyökkääjän.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Lähdin EASHL-touhuun sillä oletuksella, että olen ehdottomasti hyökkääjä. Muutaman pakkina pelatun ottelun jälkeen mieli muuttui ja todella tykkäsin hommasta. En oikein enää edes osaa pelata hyökkääjänä, vaan puolustaja on mulle kyllä se ominainen paikka.

Pelaan OP:tä, vaikka olenkin right. En vain jotenkin osaa pelata VP:nä, mutta kyllä noita maaleja on tullu tykiteltyä viivalta ilman poikittaissyöttöjäkin.

Hyökkäys: Syöttäminen, kiekonkäsittely ja lämärin tarkkuus hyviä.
Puolustus: Taklaaminen, puol. tietoisuus ja mailapuolustus jne. hyviä.
Urheilullisuus: Voima, kestävyys ja nopeus jotain 90-99. Muista tingitty.
 

Jämeräparta

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Devils
Mahtaa olla todella kankea ohjattavaksi.

Esim. 95+ nopeus, 60-65kiiht (ei yhtään pisteitä kiiht) ja 93+ ketter on huomattavasti parempi ja saat myös kunnon yli 90 joka on ehkä tärkein taito ketteryyden lisäksi. Huomioi kiihtyvyyden merkitys. Sori huutelusta vieraisiin pöytiin.

Kiitoksia vinkeistä, pitää kokeilla.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hyökkäys: Syöttäminen, kiekonkäsittely ja lämärin tarkkuus hyviä.
Puolustus: Taklaaminen, puol. tietoisuus ja mailapuolustus jne. hyviä.
Urheilullisuus: Voima, kestävyys ja nopeus jotain 90-99. Muista tingitty.

anteeksi taas huutelu tänne, mutta kestävyys vaikuttaa siihen miten 'vähän' kokonaisuutesi arvo laskee jos loukkaannut (itellä kest 60). Turhin taito ennen kiihtyvyyttä.
Kokkeile kiekollista pakkia, tasapaksu hyökk päässä saat tärkeät syött, kiekonk yli 90 ja lämyn tappiin, +80 tarkkuudella ja reaktiot, hyökkitiet 70-80, puolustus taidot +-90 ja urheilullisuus ehkä korkein muista pelityyleistä.

edit.

pieni vinkki, jotka haluavat kovan lämyn nakatkaa pois boostit lämyn voimakkuudesta. Tarkkuuteen ja voimakkuutteen (urheilullisuus) voi pistää boosteja. Testailin, että boostien kanssa 99 lämy ja ilman boosteja 99 lämy tiputtaa lämärin tehoa 6-8km/h. Eli 183cm ja 83.9 kg palli tykittää sen piirun verran ali 150km/h
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös