Lahden jäähallista Isku Areena

  • 363 110
  • 1 216

lihaani

Jäsen
Niinpä. Äänentoiston uudistukselta odotettiin paljon, mutta paraniko tuo edes? Ne ufokaiuttimet eivät vain toimi oikein tuollaisessa tilassa. Kuka ikinä niitä onkaan suositellut, saisi maksaa rahat takaisin. Tuskinpa Pelicans on tuohon investoimassa edes niitä muutamia tuhansia lähiaikoina, onhan äänentoisto juuri uusittu.

Nämä ufot olisi pitänyt suosiolla jättää valmistajalle, koska Suomessa tehdään erästä maailman arvostetuimpiin kuuluvaa ammattikaiutinta eli tätä. (linkki vie isojen Genelec kaiuttimien sivulle.)

Näillä olisi takuuvarmasti saanut halliin selkeän puheäänen ja niin puhtaan musiikin toiston, että Sepi Kumpulainenkin kuullostaisi aika hyvältä.

Olisi kannattanut ehkä kuunnella puolueettomia äänentoiston ammattilaisia eikä uskoa kaiken maailman ufokauppiaita.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Täytyy muistaa että tavarantoimittaja myös suosittelee tuotteita sen perusteella mitä vaatimuksia ja specsejä tälle esitetään. Toki ammattitaitoon pitäisi kuulua, että tietää edes vähän alusta mitä erityisesti jääkiekkotapahtumassa laitteilta vaaditaan. Tiedä sitten kuka on hallin puolesta ollut äänentoistoprojektia hoitamassa, sen kuvan sai että Pelicans-toimistolla oltiin kyllä vahvasti asiassa mukana joten luulisi että on annettu oikeat vaatimukset (=sekä musiikin että kuulutusten laatu oltava korkeatasoista ja riittävän voimakasta).

Mutta sekään ei olisi suuri ihme, jos asiasta ymmärtämätön on ollut tilaajana ja toinen samanlainen on ollut myymässä. Siltä se kovasti vaikuttaa kun nämä ufo-Boschit ovat myyntikatalogien mukaan jotain lentokenttien auloissa käytettäviä lähinnä kuulutukseen tarkoitettuja vehkeitä. Kustu mikä kustu tämäkin homma. Perään vielä tyhjänpäiväistä lässytystä hallin vaikeasta akustiikasta jiiänee...


Pelicansin pelien DJ:stä olen itekin menettänyt jo toivoni. Kun ei ole pelisilmää/ammattitaitoa eikä ilmeisesti kunnon intohimoakaan niin kilometritehtaalle joutaisi. Pelistä toiseen ihmeellisiä valintoja eri pelitilanteisiin ja pari yleisön suosikkikappaletta soitossa aniharvoin. Plus sitten tämä Seduloiden dance-r'n'b-jytke ja räpäytykset, joista ns. suuren yleisön on mahdotonta saada mitään otetta, vaikka pahimmista rimanalituksista onkin tällä ja viime kaudella päästy.

Niin ja DJ ei haluaisi soittaa Tule Lahteen Suomen Chicagoon-biisistä jota aina ennen 3. erän alkua soitetaan. Kertoo vähän onko jamppa oikeassa hommassa vai ei.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ainakaan A4 katsomon kohdalla ufokaijutin ei toimi kunnolla. Ääni häviää lähes poikkeuksetta kuuluttajan puhuessa(huutaessa).

Musiikimakuja löytyy niin paljon ettei kaikkia voi mitenkään miellyttää. Ihmettelen vain, ettei mediakuution ominaisuuksia käytetä hyväksi yleisön saamiseksi mukaan kannustamaan. Keväisessä maaottelussa sekä kuuluttaja että mediakuutio virittivät yleisöä kannustamaan joka välissä. Eikö vain kukaan osaa?

Tuleehan tässä vielä mieleen se, että miksi ihmeessä tämä junioriarpojen voittoluettelo pitää laittaa esille hallin kapeimpaan kohtaa vielä niin, että sitä lukevat varmasti tukkivat toisella erätauolla pääkäytävän liikenteen. Ei voi olla niin vaikeaa laittaa sitä tolpan toiselle puolelle missä on tyhjää tilaa vaikka muille jakaa...?
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihmettelen vain, ettei mediakuution ominaisuuksia käytetä hyväksi yleisön saamiseksi mukaan kannustamaan. Keväisessä maaottelussa sekä kuuluttaja että mediakuutio virittivät yleisöä kannustamaan joka välissä. Eikö vain kukaan osaa?

Kyllähän viime kaudella niitä Zamppooni ja Jyssynpyssyä käytettii erien alussa. Mutta nyt nekin on poistuneet. Oon ymmärtäny niin, että siellä kannattajakatsomossa ei tykätty siitä ja näin ollen ne jätettiin pois tällä kaudella. Mikäli tuo tieto pitää edes paikkaansa, niin kyllä vähän täytyy ihmetellä. Mun mielestä ne oli ihan hauskoja juttuja..Välillä tuntuu että sinne kannattajakatsomoon pitäis laittaa se mikki piiloon, tuppaa olee aika hiljaista välillä kun ei kiinnosta kannustaa.

Tiedän että joku vetää herneet nenään tuosta mitä ylempänä kirjoitin, mutta ei lahtelaista kirkkoyleisöä saa syttymään ilman kannattajakatsomon älämölöä.Ei varmaa edes silläkään..
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Halliremontissa uuden siiven ja pääkäytävän välissä oleva portaikko jätettiin tietääkseni tarkoituksella kapeaksi, jotta enimmältä "vaellukselta" näiden alueiden välillä vältyttäisiin. Toki selvää on, että pääkatsomosta haluaa moni käyttää uuden siiven hienoja tiloja, ja osa tunkeekin nykyään kätevästi Kannattajakatsomon läpi matkalla bisselle.

Kyllähän viime kaudella niitä Zamppooni ja Jyssynpyssyä käytettii erien alussa. Mutta nyt nekin on poistuneet. Oon ymmärtäny niin, että siellä kannattajakatsomossa ei tykätty siitä ja näin ollen ne jätettiin pois tällä kaudella. Mikäli tuo tieto pitää edes paikkaansa, niin kyllä vähän täytyy ihmetellä. Mun mielestä ne oli ihan hauskoja juttuja...
Palautetta niistä on varmaan tullut annettua, mutta empä sitten tiedä kuinka paljon toimistolla tuossa asiassa sitä kuunnellaan. Ja on niitä muuallakin yleisössä yksilöitä jotka pitivät noita aika teennäisinä.

Sen verran puritanisti olen, että mun puolesta niitä Clap Your Handseja ja lähinnä myötähäpeää aiheuttavia Zamboni-raceja ei tarvitse koskaan takaisin tuodakaan. Niissähän kajareista puskettiin yleisön kohinaa ilmoille kun ei yleisöstä sitä muuten irronnut. En tiedä miten tämä muka tunnelmaa nostaa. Toki jotain taputus- tai huudatusjuttuja voisi kokeilla esim. johonkin kannatuslauluun liittyen ja sellaista on kulisseissa suunniteltukin, mutta nämä bulkkitavarana jostain animaatioiden alelaarista kaivetut pätkät voi mun puolesta unohtaa kokonaan.

Yleisö taputtaa jo nyt kiitettävästi kunhan DJ tarjoilee sopivissa kohdissa oikeanlaisia biisejä eetteriin, ei siihen välttämättä tarvita mitään animaatioita erikseen. Muutenkin on mielestäni turhaa verrata (Isku Areenassa) harvinaislaatuista maaottelukarnevaalia ja 30 sarjapeliä keskenään. Mikä toimii toisessa ei välttämättä toimi toisessa.

Välillä tuntuu että sinne kannattajakatsomoon pitäis laittaa se mikki piiloon, tuppaa olee aika hiljaista välillä kun ei kiinnosta kannustaa.
Siinä vaiheessa kun mikki ilmestyy Kannattajakatsomoon niin joko lähtee mikki tai kannattajat. Pari vuotta sitten "joku" asensi mikin silloiseen kannattajakatsomoon vastoin kannattajaryhmän mielipidettä ja kävin omakätisesti repimässä sen mikin helvettiin sieltä.

Hiljaista on joo välillä kun aina ei kiinnosta kannustaa. Varsinkaan viime keväänä ei hirveästi kiinnostanut kun järkkäreiden tehoiltua syytteet ja sakot muhivat poliisilaitoksella olemattomista tapahtumista. Sitten on niitä pelejä muistaakseni tälläkin kaudella ollut, että laulut ovat kajahtaneet välillä aika kovaakin. Välillä kannattaa muistaa, että täällä vasta rakennetaan kannattajakulttuuria ja meininkiä, nyt kun on pari kautta ollut käytössä katsomo missä voi jotain tällä saralla saada aikaankin. Jonkun Porin tai Vaasan meiningin saavuttamisesta voi Lahessa heittää kirveen kaivoon jo nyt (ellei kokonaan uutta hallia joskus rakenneta), koska kannattajat on ahdettu yhteen kusiseen nurkkaan, mutta yritetään nyt ottaa tästä asetelmasta irti se mitä otettavissa on. Ja ihan perinteisin keinoin vieläpä, suulla ja käsillä.

Suurin ongelma Lahessa on taputusten puuroutuminen kun tahti yltyy liian kovaksi. Korkeintaan sitä varten voisi ehkä joskus matalaäänistä rumpua harkita.
 

Isaa

Jäsen
Itse löydän musiikkivalikoimasta kasan positiivisiakin puolia. Ainakaan mitään "Poika saunoo"-biisejä ei kuulu valikoimaan, ja ylivoiman aikana soitettavat biisit ovat mielestäni erittäin sopivia ja toimivia. Pisteet minulta myös ottelua edeltävälle biisikombolle (Ecstasy of Gold+jokutuntematon+Indestructible+Surfin' Safari+Run Runaway) sekä erien alussa soitettaville kappaleille (Mallorca Hey Wir Kommen ja Suomen Chicago), jotka ajavat asiansa hyvin.

Mediakuutiolta näkyvien haastattelujen puheesta on tosiaan vaikea saada selvää, siis silloin kun mitään ääntä edes ylipäätään kuuluu. Musiikki kyllä kuuluu kovaa, mutta laadun kanssa on vähän niin ja näin.

Jyssynpyssyjä en tosiaankaan jäänyt kaipaamaan.

Edit: Niin, ja LED-valojen sammuttaminen ajallaan vaikuttaa edelleen olevan melko vaikea tehtävä.
 
Viimeksi muokattu:

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itsekään en jäänyt kyllä kaipaamaan esimerkiksi "Jyssyn pyssyä" joka saa todennäköisesti hallissa olevat ala-asteikäiset innostumaan mutta ei paljon muita. Viime keväänä maaottelussakin koin lähinnä suurta myötähäpeää kun aikuiset miehet huusivat vieressä jumalatonta älämölöä saadakseen mediakuutiolla olevan tuopin täyttymään.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Keväisessä maaottelussa sekä kuuluttaja että mediakuutio virittivät yleisöä kannustamaan joka välissä. Eikö vain kukaan osaa?

Ne keväisen maaottelun videotaulun ja kuuluttajan pelleilyt ovat surullisinta paskaa mitä Isku Areenassa on nähty. Kovasti olen yrittänyt unohtaa nuo tuon ottelun yleisön kosiskelut ja muut, joten ihan tarkkaan en enää muista mitä siellä tehtiin, mutta nyt kun otit asian esille, niin järkyttävät takaumat puski päälle. Jotain Karjala-lasia siellä muistaakseni huutamalla täytettiin ja kuuluttaja piipitti joitain noloja kannustus aneluja päälle. Ja tätä joka saatanan katkolla. Meinasin lähteä kesken kaiken helvettiin, kun kävi niin ankarasti vituttamaan. Hovisen hyvät otteet maalilla sai kuitenkin pysymään katsomossa.

Mitä tulee ässämliika peleihin, niin kyllä tuon hallin DJ:n voisi kenkästä johonkin helvetin kauas. Siis onko siellä oikeasti joku DJ? Olen luullut, että Ili painaa sieltä vaan play-nappulaaa ja soittaa sieltä mitä joku on hänelle soitettavaksi valinnut. Oikea DJ:hän aistisi pelin tunnelmia ja laittaisi oikeanlaista musiikkia tulemaan oikeaan aikaan. Välillä voisi olla hereillä ja jättää musiikin jollain katkolla kokonaan väliin, jos kannattajakatsomolla on joku hyvä huuto kesken, eikä väkisin vääntää sihen jotain paskaa päälle.

Ja siitä edellisen (Isaa) kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että ottelua edeltävät sisääntulomusa ja joukkueiden esittelyt on ihan hyvät. Varsinkin Surfin' Safari ja Run Runaway ovat jo osa perinnettä ja niitä ei tule vaihtaa. Samoin kuin Suomen Chicago on parhautta. Toki siellä biisilistassa on muitakin ihan kelvollisia kipaleita, mutta nämä Sedula änkytykset pitäisi pitää poissa kiekkomatsista.

Luulen myöskin, että nykyisistäkin lentävistälautasista saisi enemmän irti, jos vaan ne osattaisiin säätää oikein. Mielestäni ne toimii toisinaan jopa ihan hyvin, mutta suurimmassa osassa peleistä säädöt on päin persettä ja silloin tapahtuu tuota äänen särkymistä/katoamista. Paskat ja käyttötarkoitukseen sopimattomathan nuo varmasti on, mutta paremmalla säätämisellä ne voisi olla siedettävät.
 

BaronFIN

Jäsen
Ainakaan A4 katsomon kohdalla ufokaijutin ei toimi kunnolla. Ääni häviää lähes poikkeuksetta kuuluttajan puhuessa(huutaessa).

Ei kenellekään tullut mieleen että vika saattaisi ihan olla vain Varmavuon (tahi Mertarannan) puhenopeudessa ja huutamisessa ettei mistään saa kukaan mitää selvää. Eihän tuosta saa mitään selvää aina radiossakaan kun menee huutamisen puolelle. Ainakin mainoksien puheet kuuluu mielestäni aika hyvin ympäri hallia, joten siiä mielessä äänimaailma on suhteellisen hyvin kalibroitu verrattuna näiden ufojen ensiesiintymiseen...
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Naurahdin hieman kun Isaa mainitsi tuosta Poika Saunoo- biisistä. Tiesittekin varmaan, että Poika Saunoo-biisin isä Poju on tehnyt Pelicansille kappaleen ja se tulee myöhemmin kaiken kansan kuultavaksi.. :D
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tyhmä kysymys ehkä, mutta onkohan hallin ympäristössä minkälaiset parkkipaikat? huomenna olisi ajatusta lähteä matsia katsomaan kun aika lähellä olen, mihinpäin kannattaa autonsa yrittää jättää parkkiin?
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tyhmä kysymys ehkä, mutta onkohan hallin ympäristössä minkälaiset parkkipaikat? huomenna olisi ajatusta lähteä matsia katsomaan kun aika lähellä olen, mihinpäin kannattaa autonsa yrittää jättää parkkiin?
Kannattaa viedä Suurhallin ja Lahtihallin parkkipaikalle. Iso ja ilmainen alue, ja varmana mahtuu jos on ajoissa liikenteessä.

Eli jäähallilta katsottuna kun hyppyrimäkien suuntaan ajaa, niin parin sadan metrin päässä.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä kun liiga on tauolla, voisi olla hyvä virittää keskustelua ei niin pelillisistä asioista. Olin katsomassa Latvalan juhlaottelun ja mielestäni se oli hienosti järjestetty. Sain jopa kiekon muistoksi kun se laidan yli kohti tuli. Tai ei se ihan kohti tullut, olisi osunut takana olevaa poikaa joka ei pelistä välittänyt vaan levottomasti potki selkääni koko ottelun. Mielessäni ei edes käynyt kiekon ojentaminen hänelle vaan se päätyi omaan hyllyyn. Pelastin kuitenkin epäilemättä pojan hengen ja se saa riittää yhteen kiekko-otteluun.

Kuitenkin asiaan. Jo Pelicansin ensimmäisessä kotipelissä kritisoin led-valoja. Hemmetin hyvä idea, mutta ei niitä huomaa kuin ottelun alussa. Täten niiden määrää pitäisi lisätä. Ottaisi sen "kiitoradan" pois josta kukaan ei luistele ja joka ärsyttävästi leikkaa päätyviivan ja sen sijaan ledittäis vaikka siniviivat ja kaikki ympyrät. Vielä tätä korostamaan hallista pitäisi ottaa valot pois aina kun pelsu tekee maalin mentäis pelkän mediakuution ja ledien valojen varassa. Johan alkais ledit näkymään ja tulis tunnelmaa.

Ongelmaksi saattaa tosin koitua hallin pimentäminen. Nyt Laden juhlaottelussa ainakin tuli tiedote, että hallin valot sammuvat minuutin kuluttua. Mikäli tämä on jokin uusi standardi, niin sittenhän kyseinen masterplan ei onnistu.

Myös erätauolta tullessa pitäisi olla jotain lisänä. Nythän ne pelaajat vaan salakavalasti ilmestyy pikkuhiljaa jäälle ja muutama innokas fani läpsyttää käsiä yhteen. Miksei erätauolta voi myös tulla pimennettyyn halliin ledien vilkkuessa ja sisääntulobiisin pauhatessa?

Noin muuten kokisin Pelicansin kotipelin tapahtumana varsin onnistuneeksi. Mitä olen vuosien varrella Suomen halleja kierrellyt niin sanoisin Lahdessa olevan ihan parhaita toteutuksia. Se alun intro joka pyörii screenillä on hyvä, ehkä volumea saisi olla enemmän. Tai en tiedä saako olla, mutta pitäis olla. Myös Ilin kommentit alussa on ihan kiva lisä, saadaan siinä jo yleisöä vähän mukaan ja läpsyttämään käsiä yhteen. Alussa tuleva pamaus ennen pelaajien sinkoutumista jäälle on todella hyvä, siihen aina säpsähtää ja huomio kiinnittyy itse asiaan.
 

jth1976

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Volumetaso

Se alun intro joka pyörii screenillä on hyvä, ehkä volumea saisi olla enemmän. Tai en tiedä saako olla, mutta pitäis olla.

Äänenvoimakkuudessa on sellainen selkeä ongelma, että kun itse istuu omilla paikoilla pääkatsomossa niin ääntä saisi jopa olla hivenen enemmän, mutta kun tulee oltua päädyn aitoissa aika useasti myös asiakkaiden kanssa, niin sinne volume on nyt jo liian kovalla. Äänentoistoa on monasti kritisoitu ja jopa jossakin vaiheessa parannettu, mutta hyvä se ei ole vieläkään.

Kuitenkin huomattavasti parempi kuin esim. Jaffalassa, missä ylempänä ollessa ei saa mitään selvää mistään kuulutuksesta, ellei ole ihan keskellä pitkää sivua.

Vähän sama ongelma Baronalla myös.
 

jkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän äänentoisto on eritasolla niin Espoossa kuin Helsingissäkin, verrattuna Isku-Areenaan. Musiikki kuuluu huomattavasti paremmin. Lahdessa vois vaikka pistää nupista vähän lisää bassoa musiikkiin.

Blues-Kärpät pelissä kuulin omalle paikalle kuulutukset ihan hyvin, enkä muista että mitään ongelmia olisi ollut Hartwall areenallakaa.

Ehdottomasti halli pimeäksi kokonaan. Tosin onhan siinä sekin että ihmiset viivyttelevät käytävillä viimeseen asti, ja tulevat katsomoon ja ettimään paikkojaan vasta minuuttia ennen pelin alkua. Siinä mielessä ymmärrän, että hallissa on jotain valaistusta päällä.

Ledit on ihan hyvät. Vaikka eipä sitä "kiitorataa" kukaan edes luistele. Siitä olis pitäny tehä leveempi, ja laittaa vaikka cheerleaderit heiluttamaa huiskiaa siihen vierelle.

Kaikkea hienoahan olis mukava saada, esim laservalot tai sitten "tykki" millä saisi kuvan tykitettyä jäähän. Mitä tekniikkaa tommoset vaatii / mitä ne maksaa, siitä en tiedä mitää. Varmasti liikaa.

http://www.youtube.com/watch?v=fQlubqDRtKY

Linkki vie LA Kingsien jäälletulo videoon.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Äänenvoimakkuudessa on sellainen selkeä ongelma, että kun itse istuu omilla paikoilla pääkatsomossa niin ääntä saisi jopa olla hivenen enemmän, mutta kun tulee oltua päädyn aitoissa aika useasti myös asiakkaiden kanssa, niin sinne volume on nyt jo liian kovalla. Äänentoistoa on monasti kritisoitu ja jopa jossakin vaiheessa parannettu, mutta hyvä se ei ole vieläkään.

Tuossa alun introssahan (The Ecstasy of Gold) se alkaa melko hiljaisena ja volume ikäänkuin kasvaa loppua kohden jolla varmaan pyritään sitä tunnelmaa luomaan. Lopun fanfaarithan kuuluu kovaa ja selkeästi, joten voiskohan sitä alkua sitten soitattaa vähän kovemmalla? Nyt kun tuntuu, että puolet suhteellisen kauniista kappaleesta jää yleisen metelin alle.

Ehdottomasti halli pimeäksi kokonaan. Tosin onhan siinä sekin että ihmiset viivyttelevät käytävillä viimeseen asti, ja tulevat katsomoon ja ettimään paikkojaan vasta minuuttia ennen pelin alkua. Siinä mielessä ymmärrän, että hallissa on jotain valaistusta päällä.

Ihmisethän voitasiin vaikka pysäyttää siihen missä järkkärit seisoo. Sen jälkeen kun pelaajat on jäälle luistelleet ja valot tulee takaisin niin mielestäni on hyvin aikaa vielä etsiä se oma paikka.

Ledit on ihan hyvät. Vaikka eipä sitä "kiitorataa" kukaan edes luistele. Siitä olis pitäny tehä leveempi, ja laittaa vaikka cheerleaderit heiluttamaa huiskiaa siihen vierelle.

Ymmärrettävistä syistä se kiitorata osoittaa liiaksi oikealle pelaajista katsottuna. Siksi se kannattaisi poistaa kokonaan, kun ei sitä edes voida käyttää. Tosin jos sitä levennettäisiin ja cheerleaderit olisivat siinä sivuilla, niin se varmistaisi, että vierasjoukkue tulee vasta kotijoukkueen jälkeen jäälle. Tämä on mielestäni sinänsä hyvä, sillä näkemässäni Kalpa ottelussa Kalpan pelaajat tuli jäälle kesken ecstasy of goldin ja se tuntui jotenkin kovin väärältä tai turhan juhlavalta vierasjoukkueelle.


Kaikkea hienoahan olis mukava saada, esim laservalot tai sitten "tykki" millä saisi kuvan tykitettyä jäähän. Mitä tekniikkaa tommoset vaatii / mitä ne maksaa, siitä en tiedä mitää. Varmasti liikaa.

http://www.youtube.com/watch?v=fQlubqDRtKY

Linkki vie LA Kingsien jäälletulo videoon.

Tuossa clipissä on kyllä aika vakuuttavat valoshowt, ehkäpä jopa liiankin kun tuo tuntui olevan se kliimaksi, eikä se kun pelaajat tulevat jäälle.

Off topicina, olitko itse kuvaamassa kyseisen pätkän? On meinaan todella laadukkaan oloinen kamera.

Isku Areenalla voisi myös olla jokin varoitusääni erätauoille, joka kertoo kaljalla oleville pelin jatkuvan taas. Nyt se kaljanjuonti tuppaa olemaan sellaista kuikuilua, että onko kiire vai ei.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Äänentoistosta tosiaan puuttuu basso kokonaan. Itselläkin on sama kutina, että eri katsomonosissa volyymitasot heittelee aika paljonkin. Tätä varten tosin pitäisi käydä kuuntelemassa jokaisessa sektorissa, mutta luulisi että parin vuoden aikana olisi saatu fiksailtua. Pikkasen susi tuo uus järjestelmä tuntuu olevan, vaikka tietenkin ihan eri tasolla kuin ne vanhat neljä ponttöä tulostaulun alla.

Ehdottomasti halli pimeäksi kokonaan. Tosin onhan siinä sekin että ihmiset viivyttelevät käytävillä viimeseen asti, ja tulevat katsomoon ja ettimään paikkojaan vasta minuuttia ennen pelin alkua. Siinä mielessä ymmärrän, että hallissa on jotain valaistusta päällä.
Hallia ei voi kokonaan pimentää, koska Suomi. Pitäisi varmaan asentaa ne ledit sittenkin rappusiin kulkuvaloiksi, niin muu halli saataisiin showta varten riittävän pimeäksi. Toisaalta mediakuutioltakin tulee hajavaloa aika reilusti.

Ledit on ihan hyvät. Vaikka eipä sitä "kiitorataa" kukaan edes luistele. Siitä olis pitäny tehä leveempi, ja laittaa vaikka cheerleaderit heiluttamaa huiskiaa siihen vierelle.
Silloin kun sitä kiitorataa testailtiin ilman pelaajia, niin kattelin että eihän ne tosiaan tuosta kohtaa ja tuohon suuntaan tule luistelemaan. Pikkujuttu, mutta vähän sivuun menee koko idea, kirjaimellisesti.

Ite ledeistä muuten ja siitä aitiopuolen isosta led-mainostaulusta ei ole mitään sanottavaa, kun niihin ei ole mitään huomiota tullut kiinnitettyä matseissa.

Kaikkea hienoahan olis mukava saada, esim laservalot tai sitten "tykki" millä saisi kuvan tykitettyä jäähän. Mitä tekniikkaa tommoset vaatii / mitä ne maksaa, siitä en tiedä mitää. Varmasti liikaa.
Ohimennen rupattelujen perusteella muistelisin, että tuota videokuvan "tykittämistä" isona jäähän on kyllä toimistolla mietitty. Oishan siinä ainakin helvetin iso mainostila jos ei mitään muuta...
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ottelutapahtumassa muutaman kerran vierailleena pari ranskalaista viivaa:
-Halli toimii hienosti, pysäköinti huonosti.
-Ottelu alkaa tyylikkäästi kun pukumies pitää esittelypuheensa.
-Maskotti herättää myötähäpeää. Onneksi sitä ei enää hilata lentoon.
-Musiikkia voisi siistiä perhetapahtumaan sopivammaksi.
-Kuka tarvitsee viuhkatyttöjä? Pois pois. Jyväskylässä yleisömäärät viuhkatytöttömänä aikana ovat selvästi suuremmat verrattuna aikaan jolloin niitä oli. Ovat noloja, kuten muissakin halleissa.
-Ledit on tavallaan ihan hauskoja. Tuskin ne kuitenkaan myyvät lippuja.
-Olisi kiva jos yleisö tekisi jotain. Vaikka kannustaisi kotijoukkuetta.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
-Olisi kiva jos yleisö tekisi jotain. Vaikka kannustaisi kotijoukkuetta.

Tuo meille Jyäskylästä se kuuluisa rumpu? Oon kuullut että jos yleisö ei kannusta, niin sitä ois hyvä paukuttaa...
 

BaronFIN

Jäsen
Älkää haukkuko Pekkoa, omien lasten (poika 8v ja tyttö 4v) suosikki koko alkuintrosta, kuuluu asiaan.

J-kylässä ei ole kuin traktori. Ja rumpu. Hurray \o/
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
-Halli toimii hienosti, pysäköinti huonosti.

Mikä siinä pysäköinnissä on vikana? Ikinä ei ole ollut mulla mitään ongelmaa. Tuskin monella muulla paikkakunnalla saa autoa 50 päähän hallin ovesta parkkiin ja täysin ilmaiseksi. Tietenkin jos tunkee siihen hallin kentän klimppiin, niin sieltä on varmaan vittumaista lähteä pois.
 

Fordél

Jäsen
Mikä siinä pysäköinnissä on vikana? Ikinä ei ole ollut mulla mitään ongelmaa. Tuskin monella muulla paikkakunnalla saa autoa 50 päähän hallin ovesta parkkiin ja täysin ilmaiseksi. Tietenkin jos tunkee siihen hallin kentän klimppiin, niin sieltä on varmaan vittumaista lähteä pois.

Ainakin Tampereella ja Hakametsässä. Sama on onnistunut myös Hämeenlinnassa (no ehkä matka 100m) ja onhan noita käsittääkseni muitakin.

Mutta kyllä Lahdessa lienee isoimmat parkkitilat ja vielä hyvin lähellä hallia. Ei pitäisi olla mitään valittamista. Ainoa juttu on toki se, että sieltä ei oikein pääse kuin yhtä kautta pois ja vielä liikenneympyrän kautta, mikä saattaa vähän tukkeuttaa liikennettä.
 

jth1976

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
-Maskotti herättää myötähäpeää. Onneksi sitä ei enää hilata lentoon.

Tästä kyllä vahvasti erimieltä. Ehkä juuri siksi, itseltäkin löytyy yksi 5v kannattaja kotoa. Pekon merkitys on erittäin suuri juuri sille osalle yleisöä, jossa luodaan pohjaa jatkuvuudelle. Kun Pekko oli poissa nyt tällä kaudella muutamasta pelistä niin, poika oli kaupassa Kolun kimpussa missä Pekko on ja pitää tulla takaisin ja heti.

Oli mielenkiintoista kuunnella juniorin analyysiä mitä eroa on Pekolla ja Riian Dynamon maskotilla kun siellä on tullut käytyä katsomassa pelejä. Vaikka Dynamon pallopää on energisempi, heiluu ja hilluu niin, Pekko on se joka aika nopeasti palasi meillä suosikiksi.

Se, että Pekkoon törmäilee esim. kesällä Launeen perhepuistossa yms. on mielestäni hyvää pr-toimintaa seuralta joka vahvistaa tulevaisuutta. Muutaman kauden takainen päätöstilaisuus, missä junnut pääsi pelaamaan pelaajien kanssa ja lähes kaikki pelaajat olivat paikalla jakamassa nimikirjoituksia, oli varmasti monelle muullekkin juniorille mieleenpainuva tilaisuus. Kuten myös Niemen pyttytilaisuus, MM-pytty jne.

Karkasi ehkä liian syvälliseksi Pekko-aiheiseksi, mutta ehdottomasti osa Isku Areenaa

Parkkeerauksesta sen verran, että nyt kun Jalkarantaan ajoyhteys Suurhallin parkista loppui eikä takas enää tule, tuli suurhallin parkista sumppu juuri yhden purkusuunnan takia. Voisi auttaa kaistoittaa pysyvästi kaksi kaistaa ensiksi ympyrälle ja myös hallin mäki kaksikaistaiseksi, niin purkaisi jonkin verran nopeammin. Nyt kaksikaistaisuus toimii, kun joku menee edellä ja näyttää mallia. Kadun rakentamiseen kahdeksi kaistaksi tilaa olisi riittävästi. Yksi toinen vaihtoehto olisi rakentaa yhteys radan vieressä mytäjäisten ohitse, jolloin Salpakankaalta tulevat ja myös rautatieasemalta päin tulevat käyttäisivät sitä yhteyttä myös tullessa.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Älkää haukkuko Pekkoa, omien lasten (poika 8v ja tyttö 4v) suosikki koko alkuintrosta, kuuluu asiaan.

Mielestäni myös Pekko on ihan positiivinen asia. Luistelee ja vilkuttaa yleisölle, jota itse en edes oikein noteeraa. Perheen pienimmille varmasti iso asia ja siksi myös tärkeä.

Samaan kastiin nostaisin paljon kritisoidun muusikkivalikoiman. Nyt edellisessä pelissä se mielestäni toimi, sillä aika hyvin siellä rock pauhasi. Toki aina välillä tuli sitä disco jumputusta, mutta silloin on muistettava, että hallissa on myös paljon nuoria joita tämän tyylinen musiikki miellyttää. Tilanne oli muistaakseni paljon pahempi jokunen vuosi sitten, kun se oli pelkästään sitä nuorten suosimaa linjaa. Näkisin, että tässä suhteessa ollaan nyt faneja kuunneltu ja otettu opiksi.

Eli vaikka Pekko ja orastava teknobiitti ei itselle toimisi, niin on muistettava jääkiekko-ottelun palvelevan melko laajaa yleisöä. Silloin kun kaikkien tarpeet osataan ottaa huomioon, sanoisin tapahtuman olevan hyvä ja onnistunut. Ja sitähän Pelicans ottelut Lahdessa ovat tällä hetkellä.
 

Isaa

Jäsen
Kuitenkin asiaan. Jo Pelicansin ensimmäisessä kotipelissä kritisoin led-valoja. Hemmetin hyvä idea, mutta ei niitä huomaa kuin ottelun alussa. Täten niiden määrää pitäisi lisätä. Ottaisi sen "kiitoradan" pois josta kukaan ei luistele ja joka ärsyttävästi leikkaa päätyviivan ja sen sijaan ledittäis vaikka siniviivat ja kaikki ympyrät. Vielä tätä korostamaan hallista pitäisi ottaa valot pois aina kun pelsu tekee maalin mentäis pelkän mediakuution ja ledien valojen varassa. Johan alkais ledit näkymään ja tulis tunnelmaa.
Kiitorataa ei mielestäni tarvitsisi ottaa pois, mutta ehdottomasti se tulisi suunnata uudelleen tai sitten lisätä sen leveyttä. Lisäledivalot eivät toki olisi pahitteeksi. Valojen pimentäminen maalin tullessa on ihan mielenkiintoinen idea, mutta toteuttamiskelpoisuus onkin sitten tosiaan oma juttunsa.

Viime kaudellahan yhdessä vaiheessa, vai olisiko ollut lopulta vain yhdessä pelissä, välkyteltiin sitä pienempää spotlightia maalia kohti suunnattuna Pelicansin tehtyä maalin. Eihän siitä mitään toki tullut, sillä hyvä kun näkyy edes pimennetyssä hallissa se valo. Kattoon voisi pari uutta tehokkaampaa sellaista asentaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös