SM-liigan ennustusketju 2011-2012

  • 491 726
  • 857

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Alkamassa on taas herkullinen ja mielestäni vielä edelliskausia kiinnostavampi liigakausi - kiitos nuorten tähtipelaajien! Kiinnostavuutta lisäävät entisestään koko kansan tuntemat konkaripelaajat kuten Ville Peltonen ja Jarkko Ruutu. Kilpavarustelu pääkaupunkiseudulla käy kuumana! Tässä veikkaukseni:

(arvosanat järjestyksessä 1. maalivahdit 2. puolustus 3. hyökkäys 4. valmennus ja taustapirut)

Runkkarissa:

Sijat 1-3:

Jokerit 8,5 / 8 / 9,5 / 8,5 = 34,5 p.
Kekäläinen on koonnut huippuvalmentaja Westerlundille SM-liigan nimekkäimmän ja kalleimman joukkueen. Sekä paineet että mahdollisuudet ovat valtavat. Hyökkääjien nimilista on liigatasolle lähes mieletön. Muodostuuko nimimiehistä yhtenäinen joukkue ja mahtuvatko kaikki isot egot samaan pukukoppiin?

HIFK 8,5 / 8 / 9 / 8 = 33,5 p.
HIFK:lla on kaikki mahdollisuudet uusia mestaruus. Kylläisyys näkyy silti varmasti ainakin runkosarjassa. Ville Peltosen tasoinen liideri saattaa olla se mestaruuden ratkaiseva ero lähinnä Narreihin ja JYP:iin verrattuna. Etenkin sentteriosasto on jäätävä. Todennäköiseti Kissapedot hankkivat kauden aikana vielä kovan luokan laiturin ja pakin. Kestääkö Riksmanin selkä?

JYP 7,5 / 8,5 / 9 / 8 = 33 p.
JYP on varmasti nälkäinen kahden viime kevään pettymysten jälkeen. Avainkysymys on, pystyykö Dufva päivittämään valmennusfilosofiaansa. Ei ole selvää, tuleeko Myllykoski vai Helenius olemaan ykkösvahti. Hyökkääjistö on tasapainoinen ja laadukas, ja Vatanen ja Laatikainen ovat kovia viivapelotteita. Mahdollisuudet päästä aivan päätyyn asti.


Sijat 4-7: Viimeisissä suorissa poff-paikoissa ovat tiukoimmin kiinni pienten paikkakuntien joukkueet "landelta".

KalPa 8,5 / 7,5 / 8,5 / 7 = 31,5 p.
Kuopiossa pyyhkii hyvin. Joukkue voi luottaa Ahoseen joka tilanteessa. Puolustus on tasapainoinen. Laitureilla on mielettömästi taitoa, mutta hyökkääjät ovat lähes kaikki Mikki Hiiri -osastoa. KalPalta puuttuu selvä ykkössentteri. Sami Kapasen paluu on suuri helpotus kokemattomalle valmentaja Tuokkolalle, jonka kyvyistä toimia liigaseuran ykkösvalmentajana ei ole takuita.

Ässät 7 / 7,5 / 8,5 / 7,5 = 30,5 p.
Pata on valttia tulevallakin kaudella. Etenkin hyökkääjistö on järkevästi rakennettu. Puolustuksessakin on niin määrää kuin laatua. Nuori maalivahtitandemi on pieni kysymysmerkki. Vakavaraisella seuralla kuitenkin riittää tuohta uuteen ykkösvahtiin, jos pojista ei ole vielä niin suureen vastuuseen. A-nuorten kanssa ja kakkosvalmentajana vahvat näytöt antanut Karri Kivi oli looginen valinta päävalmentajaksi. Jatkuvuus viime kaudesta oli hyvää luokkaa, ja nykyjoukkue on lisäksi melko porilaistaustainen ja nuorekas. Padalla menee paremmin kuin todella pitkään aikaan!

Lukko 8,5 / 7 / 8 / 7 = 30,5 p.
Lukon kurssi on lievässä laskussa. Noronen on kuitenkin vahva selkäranka joukkueelle. Puolustusosasto on keskinkertainen. Hyökkäyksen kärki ei ole yhtä terävä kuin viime kaudella, mutta syytä paniikkihankintoihin ei ole. Taustaorganisaation toiminta on helpon rahansaannin takia sekalaista, eikä Urama saa sieltä suunnasta yhtään liikaa tukea.

Pelicans 8 / 7,5 / 7 / 8 = 30,5 p.
Pelicans pesee kasvonsa viime kauden räpiköinnin jälkeen. Suikkasella on homma tiukasti hallussa. Hovisella on tähtipotentiaalia, mutta alla on kuitenkin vasta yksi onnistunut liigakausi. Puolustus on laadukas ja hyvin roolitettu. Pussinokilla on paljon nuoria potentiaalisia hyökkääjiä, mutta kokeneet liiderit puuttuvat.


Sijat 8-13: Alemmassa keskikastissa on tasainen kamppailu viimeisistä pudotuspelipaikoista.

TPS 8 / 7 / 7 / 8 = 30 p.
Turussa on nouseva trendi, mutta epävarmuustekijöitä riittää. Kenttäpelaajien joukossa ei ole montaa varmaa korttia, vaikka joukkuetta onkin selvästi vahvistettu loppukesästä ja alkusyksystä. Tehot ovat liikaa Vahalahden varassa. Schwarzin potentiaalista saadaan todennäköisesti ulosmitattua paljon Upi Ylösen valmennuksessa. Pekka Virran kolmivuotinen projekti tarjoaa hyvät lähtökohdat Palloseuran nousulle tulevaisuudessa.

Blues 7 / 7,5 / 7,5 / 7,5 = 29,5 p.
Maalivahtipeli on espoolaisten huolenaihe tällä kaudella. Muutoin nuori joukkue on ihan järkevästi rakennettu, ja potentiaalia riittää. Kokenut laatusentteri kuitenkin parantaisi Sinisten asemia selvästi. Marjamäen nousu Bluesin päävalmentajaksi on hänelle varsin luonteva urakehitys - ainakin hän tuntee nuoret espoolaislahjakkuudet kuin omat taskunsa.

Ilves 7,5 / 8 / 6,5 / 7,5 = 29,5 p.
Ipa on ottanut Tampereen ykkösseuran tittelin, vaikka se ei tällä hetkellä paljoa vaadikaan. Paljon riippuu viime kauden lähes pelaamatta jättäneen Toskalan tasosta - hän voi olla vaikka koko liigan paras. Koistisen ja Järventien tultua puolustus on kovaa luokkaa. Nuoria taitohyökkääjiä riittää, mutta hyökkäyksen kärki on Niinimäkeä lukuun ottamatta tylsä. Kokoonpano suorastaan huutaa kokenutta ja taitavaa sentteriä.

Kärpät 6,5 / 7,5 / 7,5 / 7 = 28,5 p.
Huonosti menee, mutta menköön - tai niin Kärppäjohto vaikuttaa ajattelevan. Oululaisten ongelmat ovat niin syvällä, että niitä ei ratkaista lennättämällä pohjoiseen marraskuussa pari taitavaa tsekkipelaajaa. Kovan luokan ykkösvahti olisi sopivaa ensiapua. Joka tapauksessa Kärppien joukkueenrakennus on taas ollut päämäärätiedotonta sekoilua. On käsittämätöntä, jos tämän hetkeen keskinkertaiseen joukkueeseen on kulutettu 2,8 miljoonaa euroa. Joukkueessa on kuitenkin muutama sopiva rakennuspalikka eli Haataja, Lehtonen, Donskoi, Salomäki, Junttila ja Pokka. Tällä kaudella Oulussa kannattaisi jo aloittaa jälleenrakennusprojekti näiden pelaajien ympärille, sillä nykyjoukkueessa on niin paljon (kallista) mätää.

HPK 7 / 7,5 / 6,5 / 7,5 = 28,5 p.
Joukkueen vahvuuksien on taas löydyttävä pelaajien kehittämisestä. On jopa todennäköistä, että Hämptonissa saadaan taas revittyä rajallisesta materiaalista kaikki irti, mutta sekin riittää korkeintaan säälipleijareihin. Tasapainoinen puolustus on tällä kaudella HPK:n paras ase.

Tappara 7 / 7,5 / 6,5 / 7 = 28 p.
Entisen suurseura Tapparan kurssi on tällä hetkellä pahasti hukassa. Kärkipelaajiksi on ostettu epävarmoja kortteja kuten Makkonen, Männikkö ja Tenute. On hyvinkin epävarmaa, onko nuorista Niemisestä tai Metsolasta ykkösvahdiksi. Hyökkäys on tasoltaan kehno ja oudosti roolitettu, ja lisäksi hyökkääjät ovat lähes poikkeuksetta taskukokoisia. Puolustuskalusto sen sijaan on asiallinen. Kokonaisuutena kokemattomalla valmentaja Hirvosella on aikamoinen soppa hellalla kiehumassa.


Sija 14:


SaiPa 7 / 7 / 5 / 7 = 26 p.
On pieni ihme, jos liigakarsintoja ei pelata Lappeenrannassa ensi keväänä. Hyökkäys on lähempänä mestis- kuin SM-liigatasoa. Myllyniemelle on tiedossa todellista kiekkosadetta. Pakit Lintner ja Salcido ovat joukkueen valopilkut. Talouden hevoskuuri ei auta hyökkääjävahvistusten hankinnassa.


Poffeissa: 1. HIFK 2. JYP 3. Ässät

pistepörssin voittaja: Eric Perrin, JYP

maalikunkku: Teemu Pulkkinen, Jokerit

runkkarin paras pelaaja: Ville Peltonen, HIFK

paras pakki: Ville Koistinen, Ilves

paras maalivahti: Ari Ahonen, KalPa

vuoden valmentaja: Kai Suikkanen, Pelicans

jäähykunkku: Jarkko Ruutu, Jokerit

1. valmentajapotkut: Hannu Aravirta, Kärpät

vuoden tulokas: Markus Granlund, HIFK

poffien paras pelaaja: Sami Vatanen, JYP
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Kaljan voin tarjota :D
Emmä juo kaljaa, mutta siiderin voin ottaa. Annan sen verran armoa, että saat aikaa ennustuksesi toteutumiselle runkosarjan loppuun asti, pelkkä syyskausi tuntuisi liian julmalta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tylsä ja sateinen maanantai, joten pistetään omakin lottorivi vetämään:

1. HIFK
2. Jyp
3. Jokerit
4. Ässät
5. Kärpät
6. Pelicans
7. Lukko
8. KalPa
9. TPS
10. Blues
11. HPK
12. Ilves
13. Tappara
14. SaiPa

- Sami Kapanen ei tee yli 30 pistettä
- Ilves pelaa surkean alkukauden ja Juha Pajuoja saa ensimmäisenä
valmentajana potkut. Yllättäen valmentajanvaihto ei merkittävästi
paranna joukkueen peliesityksiä.
- Eric Perrin on SM-Liigan tehokkain ulkomaalainen runkosarjassa
- Kris Beech ei pelaa koko kautta raumalla
- Jyp ei pelaa välierissä. Myös toinen helsinkiläisjoukkue jää puolivälieriin
- Tomas Zaborsky ja Joel Armia tekevät runkosarjassa tasan yhtä monta
maalia

Lisäksi toivon vilpittömästi, että SaiPa ei jäisi viimeiseksi. Tuskainen taival sarjan hännillä vaikuttaa kuitenkin enemmän kuin todennäköiseltä, varsinkin kun joukkue joutuu taistelemaan liigan alun ilman Lintneriä ja Salcidoa.
 

Jameson

Jäsen
Laitetaas faktat tiskiin:

1. JYP
2. HIFK
3. Kalpa
4. Jokerit
5. Ässät
6. Kärpät
7. Pelicans
8. Lukko
9. TPS
10. Blues
11. Ilves
12. HPK
13. Tappara
14. Saipa

Pistepörssin voittaja: Ville Peltonen
Maalipörssin voittaja: Antti Pihlström
Syöttöpörssin voittaja: Ilari Filppula
Paras hyökkääjä: Ville Peltonen/Ilari Filppula/Eric Perrin
Paras puolustaja: Mikko Jokela
Paras maalivahti: Niko Hovinen
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Totuus:

1. Jokerit
2. HIFK
3. Lukko
4. Pelicans
5. Kärpät
6. JYP
7. TPS
8. Kalpa
9. Ässät
10. Blues
11. Ilves
12. HPK
13. Tappara
14. Saipa

Pistepörssin voittaja: Ilari Filppula
Maalipörssin voittaja: Eaves
Syöttöpörssin voittaja: Perttu Lindgren
Paras hyökkääjä: Perttu Lindgren/Ville Peltonen/Ilari Filppula
Paras puolustaja: Ossi Väänänen
Paras maalivahti: Mika Noronen
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kärpät 6,5 / 7,5 / 7,5 / 7 = 28,5 p.
Huonosti menee, mutta menköön - tai niin Kärppäjohto vaikuttaa ajattelevan. Oululaisten ongelmat ovat niin syvällä, että niitä ei ratkaista lennättämällä pohjoiseen marraskuussa pari taitavaa tsekkipelaajaa. Kovan luokan ykkösvahti olisi sopivaa ensiapua. Joka tapauksessa Kärppien joukkueenrakennus on taas ollut päämäärätiedotonta sekoilua. On käsittämätöntä, jos tämän hetkeen keskinkertaiseen joukkueeseen on kulutettu 2,8 miljoonaa euroa. Joukkueessa on kuitenkin muutama sopiva rakennuspalikka eli Haataja, Lehtonen, Donskoi, Salomäki, Junttila ja Pokka. Tällä kaudella Oulussa kannattaisi jo aloittaa jälleenrakennusprojekti näiden pelaajien ympärille, sillä nykyjoukkueessa on niin paljon (kallista) mätää.

Varmaan osa provonakin heitetty, mutta mistäpä sitä tietysti kaikkea voisi tietääkään. Voin nimittäin kertoa, että ilmoitettu pelaajabudjetti sarjan alussa ei ole kuin muutamaa pikkuseuraa lukuun ottamatta käytetty. Kärpillä tuossa 2,8 miljoonassa on käyttämättä vielä todella iso lovi. Kuten monella muullakin. Budjetti ei esimerkiksi vähentynyt tippaakaan, vaikka Iiro Tarkki jätti tulematta. Hänen palkkakulutkin on siis käyttämättä.

Puhumattakaan tietysti siitä, että Kärppien joukkueen kasaamisessa on ensimmäistä kertaa liki kahteen vuoteen jotain järkeä.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Varmaan osa provonakin heitetty, mutta mistäpä sitä tietysti kaikkea voisi tietääkään. Voin nimittäin kertoa, että ilmoitettu pelaajabudjetti sarjan alussa ei ole kuin muutamaa pikkuseuraa lukuun ottamatta käytetty. Kärpillä tuossa 2,8 miljoonassa on käyttämättä vielä todella iso lovi. Kuten monella muullakin. Budjetti ei esimerkiksi vähentynyt tippaakaan, vaikka Iiro Tarkki jätti tulematta. Hänen palkkakulutkin on siis käyttämättä.

Puhumattakaan tietysti siitä, että Kärppien joukkueen kasaamisessa on ensimmäistä kertaa liki kahteen vuoteen jotain järkeä.

Arvioni Kärppien joukkueesta ei ollut provo vaan ihan realistinen arvio. Olen IS SM-liigan kausiennakon kanssa samaa mieltä siitä, että oululainen jääkiekko on kriisissä. Yhtenä suurena syynä siihen on etenkin Junnon linjaton puuhastelu. Tälläkin hetkellä avainrooleihin kaavaillaan todellisia kysymysmerkkejä kuten Hostikkaa, Saarenheimoa ja selkäpuoli Viuhkolaa.

Jos Ässien tämän kauden joukkueeseen on oikeasti kulunut vain 1 850 000 niin kärppälauma on ylipalkattu, jos tämän hetken sopimuksiin on kulunut yli kaksi milliä. Huhujen mukaan ylipalkattuja ovat ainakin Mäntymaa, Mikkola, Saarenheimo, Kossu ja Kemppainen.

Toisaalta Donskoi, Salomäki, Junttila ja Pokka tuovat päivänpaistetta Ouluun, ja kunnon ykkösveskari nostaisi Kärppien osakkeita tällä kaudella selvästi.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Ennustukseni on että hurrikaani Vatanen on runkosarjan kurko ja hän johdattaa joukkueensa korkealle. Kurko pitää traktoristit runkkarin piikissä törkeän suuren peliajan kautta ja akut ovat jälleen kerran tyhjät kun tosipelit alkavat.

Narrit söhläävät alkukauden etsiessään oikeita kentällisiä. Isoa kriisiä on ilmassa syksyn pimenevissä illoissa. Suippoleuat petraavat kuin sika juoksuaan talven mittaan ja POffeissa kukaan ei halua heitä vastaansa. Päätyyn pääsy näyttää varmalta, mutta ratkaisevalla hetkellä veskaripeli sakkaa ja käteen jää pronssi.
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
1. JYP
2. HIFK
3. Jokerit
4. Kärpät
5. KalPa
6. Lukko
---
7. Pelicans
8. TPS
9. Ässät
10. Blues
---
11. Ilves
12. Tappara
13. HPK
---
14. SaiPa


1. HIFK hallitsee runkosarjan alkua mutta keskitalvesta eteenpäin Dufvan pelityyli toimii tiistai-iltojen tylsissä peleissä
2. SaiPan Lintner on puolustajien piste-ja maalipörssin top 5:ssä vaikka aloittaakin myöhässä
3. Masuhr tekee enemmän maaleja kuin viime kaudella, mutta kuitenkin vähemmän kuin toissa kaudella
4. Syksyllä jompikumpi tamperelais joukkueista yllättää, mutta hyytyy lopulta playoff-paikkojen ulkopuolelle
5. SaiPa yllättää minut
6. Pistepörssin voittajan nimi ei ole Granlund, ja maalipörssin voittajan nimi ei ole Pulkkinen tai Armia
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Arvioni Kärppien joukkueesta ei ollut provo vaan ihan realistinen arvio. Olen IS SM-liigan kausiennakon kanssa samaa mieltä siitä, että oululainen jääkiekko on kriisissä. Yhtenä suurena syynä siihen on etenkin Junnon linjaton puuhastelu. Tälläkin hetkellä avainrooleihin kaavaillaan todellisia kysymysmerkkejä kuten Hostikkaa, Saarenheimoa ja selkäpuoli Viuhkolaa.

Jos Ässien tämän kauden joukkueeseen on oikeasti kulunut vain 1 850 000 niin kärppälauma on ylipalkattu, jos tämän hetken sopimuksiin on kulunut yli kaksi milliä. Huhujen mukaan ylipalkattuja ovat ainakin Mäntymaa, Mikkola, Saarenheimo, Kossu ja Kemppainen.

Kuten Veikkaaja, myös sinä tunnut olevan aikaasi hieman jäljessä. Oululainen jääkiekko OLI muutaman kauden ajan kriisissä. Todella pahassa sellaisessa. Yksi kausi lisää samaa spedeilyä, niin korttitalo olisi huojunut todella pahasti.

Nyt, sekoilun jälkeen, tuo joukkue on oikeasti fiksusti koottu. Hyökkäyksestä pistettiin pihalle kaikki turistit, tilalle tuli vain kaksi uutta, Vondrka ja Haataja, molemmat kahden ensimmäisen kentällisen pelaajia. Joukkue on ollut koossa huhtikuusta lähtien, ketään ei jouduta mukaan enää odottelemaan eikä mihinkään suuntaan voivotella. Ensimmäistä kertaa sitten kevään 2008 Kärpät näyttää jääkiekkojoukkueelta. Nuorille raivattiin laiturin paikat ykkös-, kakkos- ja kolmosketjuista.

Puolustuksesta on edes turha puhua, siellä Helbling ja Antti Ylönen vaihtui Mäntymaahan ja treenipelien perusteella huimaan kaappaukseen Eklundiin.

Vanhat rasitteet (Saarenheimo, Koskenkorva) ovat vielä yhden vuoden budjetissa. Niille nyt ei vaan mitään mahda. Kumpikin tulee kuulumaan kokoonpanoon koko kauden, pelanneet isolla asenteella ja saaneet kiitosta esiintymisistään. Molemmilla kun on oma uransa pelastettavana.

Ja mitä tulee Viuhkolaan ja Mikkolaan, heidän palkkansa pienentyivät uusien sopimusten myötä. Ensin mainitun jopa reilusti, viime kaudella tienestit olivat yli 300k.
 

JimStorm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp&Arsenal
Tässä mun runkkariarvio:
1. Jyp
2. HIFK
3. Pelicans
4. Jokerit
5. Lukko
6. Kalpa
7. Ässät
8. TPS
9. Kärpät
10. Blues
11. Ilves
12. HPK
13. Tappara
14. SaiPa

1. Pistepörssin voitto menee Helsinkiin.
2. Puolustajien pistepörssin voitosta käydään tiukka taistelu useamman miehen välillä (Lintner, Koistinen, Vatanen, Seikola ja Uusitalo)
3. Ässät ei saa maalivahtipeliä kuntoon missään vaiheessa kautta.
4. Tapparan valmentaja vaihtuu ensimmäisenä.
5. TPS yrittää kosiskella kauden aikana Antti Virtasta riveihinsä.
6. Hannu Aravirta eroaa Kärppien peräsimestä.
7. Iskuareena on tällä kaudella yli 20 kertaa loppuunmyyty.
8. Poika ei mene Helsinkiin!
 

Frasier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
  1. JYP
  2. HIFK
  3. Jokerit
  4. KalPa
  5. Ässät
  6. Lukko
  7. Kärpät
  8. Blues
  9. Pelicans
  10. HPK
  11. Tappara
  12. TPS
  13. Ilves
  14. SaiPa

- SaiPa pelaa todella huonon kauden ja kerää ainoastaan max. 55p.
- Ensimmäinen päävalmentaja kuka saa potkut: Hannu Aravirta, Kärpät
- Donskoi, Pulkkinen ja Armia tekevät mieheen ainakin 20 maalia.
- Eric Perrin voittaa pistepörssin
- Ässien Dixon tekee yli 40 pistettä
- Ässien maalivahtipeli toimii saumattomasti, joko Järvenpää tai Raanta on parhaan torjuntaprosentin omaavana maalivahtina top 3 joukossa.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Runkkari:

1.Jyp
2.Hifk
3.Ässät
4.Jokerit
5.Kalpa
6.Kärpät
7.Pelicans
8.Lukko
9.Tps
10.Blues
11.Ilves
12.Tappara
13.Hpk
14.Saipa

-Jokerit joutuu hankkimaan kesken kauden uuten maalivahdin
-John Klingberg floppaa täysin
-Jukka Hentunen tekee yli 20 maalia
-Ässät jatkaa vahvaa menoaan, armia ja dixon etunenässä
-Jake Ruutu kärsii nimestä selässään
-Hpk:lla kauden pienin yleisökeskiarvo
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Runkosarjan sijoitukset:
01) HPK
02) HIFK
03) Ässät
04) JYP
05) Kärpät
06) Jokerit
-------------------------
07) Lukko
08) Ilves
09) Pelicans
10) Kalpa
-------------------------
11) Blues
12) TPS
13) Saipa
14) Tappara
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
AA-kerholaisten keskinäinen mittelö meni puolestaan väistämättä reisille, kun akipööki ei lähtenytkään purjehdukselle mukaan, ja kausipistesaldo 1+1 lienee kaksikon toiselle sankarille yksinkertaisesti mahdoton saavutettava.

Veikkaanpa, että huomattavasti peliään parantanut AJ tekee nuo pisteet jo kauden avausottelussa.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huom pelikiellossa olevat veikkaajat!

Hei,

Näemmä melkoinen kato keskustelijoista päällä. Ilmaisen omalta osaltani pettymykseni moderaattoreiden toimintaan, moni hyvä keskustelija on nyt sitten poissa juuri kauden kynnyksellä yhden moderaattorimokan takia (jos asian oikein ymmärsin) ja tämä näkyy keskustelunkin tasossa. Kannattaa todella miettiä, ketä tällä palvellaan. Homma näkynee nyt jälkijäristyksinä kääntyen itse itseään vastaan. Tämä on keskustelupalsta.

Asiaan: nimimerkki Bbird80 on vuosia tehnyt excelin, jonne kirjataan nämä ennustukset. Myöhemmin hän samoin lähettää monenlaisia kivoja statuksia siitä, kuka on kauden edessä parhaalla ennustuksella liikenteessä jne. Hän pyysi välittämään viestin kaikille pelikieltoansa kärsineille, että ei hätää, YV toimii edelleen ;=) Ohessa siis ohjeet kaikille, jotka haluavat pelikiellostaan huolimatta osallistua ennustusketjuun:


1) Kaikki pelikiellossa olevat, joilla ei ole vielä runkosarjaveikkausta sisässä tai haluavat vielä muuttaa sitä, voivat lähettää oman veikkausrivinsä YV:llä 15.9. klo 18:30 mennessä -> Bbird80 (hänkin on siis yksi tuomituista)

2) Sama dedis koskee kaikkia kisaan ilmoittautuvia, mutta kirjoitusoikeudelliset heittäkööt veikkauksensa tähän ketjuun suoraan.

Lisättäköön vielä muistutus, että kaikki ko. ketjuun kirjoitetut runkosarjasijoitusveikkaukset ovat automaattisesti kisassa mukana, ja vain uusin on voimassa (jos alkuperäistä on editoitu, editointiraja on sama 15.9. klo 18:30.

Jupa
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Jospa minäkin nyt sitten.

1. HIFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Ässät
5. Pelicans
6. KalPa
7. Lukko
8. Blues
9. Kärpät
10. Ilves
11. TPS
12. Tappara
13. HPK
14. SaiPa

Finaalissa helsinkiläiset, pronssiottelussa JYP-Ässät.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Nimet ovat nimiä ja numerot numeroita, mutta rankasti yli- ja alisuorittavia joukkueita on joka vuosi. Tänä vuonna ennustan miehistön arvostukseen ja yleisiin odotuksiin nähden parempaa menestystä Saipalle ja Ipalle, erittäin heikkoa hiihtokeliä Kärpille ja Lukolle. Kaiken kaikkiaan odotan, että kausi on hyvin tasainen sijojen 3-9 sekä 10-14 sisällä. Runkosarjassa stadilaisjoukkueet menevät omia polkujaan, mutta playoffseissa toinen tippuu yllättävän varhain.

Jay Low's regular season 2011-12:

1. Jokerit
2. HIFK
3. Ässät
4. Kalpa
5. JYP
6. TPS
----------
7. Blues
8. Ilves
9. Pelicans
10. Kärpät
----------
11. Saipa
12. Lukko
13. HPK
14. Tappara

Lisää ennakointia:
- JYPin alkukausi on kauheaa kuraa: Dufva huomaa että kiekon kanssa taiteilu onkin yllättävän vaikea laji havumetsämiehistöllä - joutuu pakon edessä palaamaan vanhaan, mikä parantaa hieman suorittamista ja joukkue pelastuu suoralle po-paikalle
- Kuopiolaisten suureksi ihmetykseksi Kalpa pelaa Tuokkolan johdolla vahvan kauden
- Vaikka Suikkanen onkin Kaitsu ja harjoitusmatsit reenipelejä, on Pelicansin runkosarja yllättävän vaikea - säälien jälkeen voikin tapahtua mitä vaan
- Kärppien kausi on tuskainen - muutama veronkiertotähti tulee kauden aikana, mutta intoa ja himoa ei vaan voi ostaa...
- Lukko on takalukossa. Materiaaliltaan heikommat joukkueet murtavat paremmalla pelitavalla Lukon ysäriprässin ja Urama on ensimmäinen valmentaja, jonka asema tukaloituu
- Playoffeissa Erkan ja Jokereiden kasetti ei kestä, Ruutu ei pelaa joukkueen viimeisessä ottelussa
- TPS:n runkosarja ei ole mitenkään hohdokas ja maalinteko on vaikeaa, mutta heikoksi mollattu puolustus toimii sittenkin ja viimeistään maalivahdit antavat mahdollisuuden vähämaalisiin voittoihin - keskinkertaisen syksyn jälkeen Palloseura nousee kuin varkain viimeiselle suoralle po-paikalle
- Kiristyvän taloustilanteen vuoksi pelaaja- ja valmentajaliikenne on pienempää kuin viime kaudella
 
Viimeksi muokattu:

hokielmeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä on runkosarjan lopulliset sijoitukset ensi keväänä. Pakko olla. Katsoin Urheiluruudusta.

1. HIFK
2. JYP
3. Ässät
4. Jokerit
5. Lukko
6. Pelicans
7. TPS
8. KalPa
9. Kärpät
10. Blues
11. Ilves
12. HPK
13. SaiPa
14. Tappara

Ja vielä muutama ranskis mukaan..
- Pistepörssin vie Ilari Filppula.
- Tappara vaihtaa valmentajaa vuoden vaihteessa.
- Toni Mäkiaho saa loppukauden sopimuksen Tepsiin, ja tekee yli 30 pojoa.
- Rasmus Ristolainen pelaa yli puolet TPS:n otteluista.
- Peruspuolustaja Joonas Järvinen väläyttää kiekollista osaamista ja tekee kauden aikana 20 pistettä.
- Paras maalivahti on Marek Schwarz.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
#41 & #66
1. HIFK
2. Jokerit
3. KalPa
4. JYP
5. Pelicans
6. Kärpät
---------
7. Ässät
8. Lukko
9. TPS
10. Ilves
---------
11. Tappara
12. Blues
13. HPK
14. SaiPa
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muita ennustuksia tuli jo tehtyä mutta tehdään nyt vielä ennustus runkosarjan loppujärjestyksestäkin:

1. HIFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Pelicans
5. KalPa
6. Kärpät
----------
7. Lukko
8. Ässät
9. TPS
10. Ilves
----------
11. Blues
12. Tappara
13. HPK
---------
14. SaiPa
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
1. JYP
2. Jokerit
3. HIFK
4. KalPa
5. Pelicans
6. TPS
7. Lukko
8. Ilves
9. Ässät
10. Kärpät
11. HPK
12. Blues
13. SaiPa
14. Tappara

Pistepörssin voittaja: Mikael Granlund
Eniten toimitsijakieltoa: Pekka Virta
Paras torjuntaprosentti: joku JYPin maalivahti
Puolustajien pistepörssin voittaja: Ville Koistinen
Suurin yleisökeskiarvo: Jokerit
Pienin yleisökeskiarvo: SaiPa
Loppuottelut: Jokerit-KalPa
Lopullinen järjestys: 1. Jok 2. Kal 3. JYP
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyypä itsekin heittää pikku ennustukset vaikkei tämä niin järkiperäistä olekaan.

1. JYP
2. Jokerit
3. Hifk
4. Pelicans
5. Lukko
6. Kalpa
----------
7. Ässät
8. Kärpät
9. Blues
10. Ilves
----------
11. TPS
12. HPK
13. Tappara
---------
14. SaiPa
 
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Voisi itsekkin pistää nyt ennustusta kehiin, kun alkaa tuo kausi olemaan jo ovella.

1. HIFK
2. Jokerit
3. JYP
4. Kalpa
5. Ässät
6. TPS
------
7. Pelicans
8. Lukko
9. Blues
10. Kärpät
------
11. Ilves
12. Tappara
13. HPK
------
14. SaiPa

HIFK: Granlund on maaginen, ja kamppailee Ilari Filppulan kanssa tiukasti pistepörssin voitosta.
Jokerit: Kilpeläinen floppaa.
JYP: Riston robottikiekko alkaa näyttämään heikkouksiaan runkosarjassa. Putoaa viimeistään välierissä.
Kalpa: Hentunen löytää takaisin maalijyvänsä, ja Kapanen-Hentunen tutkapari on vaarallinen.
Ässät: Armia jysäyttää yli 30 pörsää kaudella, ja on Ässien paras pelaaja tulevalla kaudella.
TPS: Schwarz on uskomaton, ja hinaa Tepsin väkisin kuuden joukkoon. Voittaa parhaan veskarin palkinnon.
Pelicans: Suikkasen Pelsut kokevat melkoista vuoristorataa kaudella, välillä ollaan top-3, välillä ei edes säälipoffeissa.
Lukko: Lukko floppaa täydellisesti. Kaikki tökkii, ja ei pääse säälikierroksilta jatkoon.
Blues: Bluesin viime kauden playoff vire ei jatku runkosarjaan. Lajunen on kaudella hyvä, ollen paras Bluesin pistemies.
Kärpät: Hostikka ja Donskoi-Salomäki-Junttila vievät Kärpät juuri ja juuri sääliplayoffeihin.
Ilves: Hyökkäys ei ole laaja, ja puolustus joutuu kantamaan liian kovaa viittaa. Toskala imaisee puolesta kentästä ainakin yhden vedon.
Tappara: Voittaa kaikki paikalliskamppailut Ilveksen kanssa. Playoffeihin ei paljon asiaa.
HPK: Etsii ensimmäisenä uutta maalivahtia, ja kovaa pistenikkaria.
SaiPa: Lintner tekee parhaansa, mutta sekään ei auta. Karsinnat tulee, ja niissä SaiPa joutuu koville.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös