NHL-joukkueesi prospect-kokoonpano

  • 39 081
  • 100

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Baby Leafseja ei tässä ketjussa vielä näkynyt olevan, joten tässäpä oma mielipiteeni:

Jerry D'Amigo - Nazem Kadri - Jimmy Hayes
Jerome Flaake - Chris DiDomenico - Mikhail Stefanovich
Kenny Ryan - Philippe Paradis - Dale Mitchell
Jamie Devane - Brayden Irwin - Matt Frattin

Keith Aulie - Jesse Blacker
Juraj Mikus - Korbinian Holzer
Phil Oreskovic - Simon Gysbers

James Reimer
Jussi Rynnäs
Ben Scrivens

Helmenä tuosta listasta pistää silmään tietysti Nazem Kadri, jota jotkut ovat jo Doug Gilmouriinkin ehtineet vertaamaan. Muutoin hyökkäyspään prospektit ovat vähän "toivotaan, toivotaan" -kaliiberia. Onnistuessaan D'Amigolla, Hayesillä, DiDomenicolla ja Stefanovichilla on mahdollisuuksia hyviksi NHL-tason pelureiksi, mutta kysymysmerkkejä on kaikkien kohdalla ilmassa. Muut hyökkääjät ovatkin sitten luultavasti farmikamaa, vaikka pieniä mahdollisuuksia NHL-paikkaan toki on ainakin Flaakella, Mitchellillä ja Devanella.

Puolustajalupauksista neljälle ensimmäiselle uskaltaa luvata melkoisen varmasti tulevaisuuden NHL:ssä. Auliesta uskotaan kehittyvän kakkosparin puolustava pakki, kun taas muut kolme ovat enemmänkin kolmosparin kamaa - tosin onnistuessaan voivat toki yltää korkeammallekin. Oreskovic menettelee seiskapakkina ja Gysbersin tulevaisuus lienee AHL:n puolella.

Maalivahdeista Reimer tulnee tulevaisuudessa olemaan jonkin NHL-joukkueen kakkonen - se jää sitten nähtäväksi, tapahtuuko tuo Leafsissa Gustavssonin aisaparina vaiko jossain muualla. Rynnäs on aika lailla kirjoittamaton kortti, joka voi onnistuessaan päätyä jopa NHL-ykköseksi, mutta toisaalta paluu maitojunalla Eurooppaankin on täysin mahdollinen. Scrivens pelasi tilastojen valossa erinomaisen kauden NCAA:ssa, mutta sumputtavan joukkueen takalinjoilla. Hänestä kaavaillaan lähinnä farmijyrää Marliesiin, koska sinnekin tarvitaan molareita. Mies aloittanee ECHL:ssä, koska Reimer ja Rynnäs ovat ennakkokaavailuissa Marliesin tandemi tulevalla kaudella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pittsburghin prospect-tilanne näyttää seuraavanlaiselta:

Eric Tangradi - Dustin Jeffrey - Nick Johnson
Ben Hanowski - Mark Letestu - Keven Veilleux
Casey Pierro-Zabotel - Joe Vitale - Nick Petersen
Joey Haddad - Andy Bathgate - Tim Wallace

Simon Despres - Ben Lovejoy
Brian Strait - Carl Sneep
Alex Grant - Robert Bortuzzo
Alex Velischek - Philip Samuelsson

Mattias Modig
Brad Thiessen
(John Curry - Alexander Pechurskiy - Patrick Killeen)

Eipä tuo prospect-tilanne kokonaisuudessaan miltään kovin vakuuttavalta vaikuta, mutta se on ymmärrettävääkin kun joukkueen runko muodostuu pääosin omista, alle 25-vuotiaista varauksista (Crosby, Malkin, Staal, Fleury, Letang, Goligoski ja Kennedy). Puolustus on prospectien osalta joukkueen vahvin osa-alue ja sieltä löytyy ihan hyvin laajuutta, kun taas hyökkäys on todella kapea. Tuotti nimittäin melkoisia vaikeuksia löytää neloskenttään saakka hyökkääjiä. Maalivahtiosastolla löytyy ihan hyvin syvyyttä ja kun ylhäältä löytyy Fleury, niin millekään huippuveskariprospecteille ei ole edes tarvetta.

Despres ja Tangradi ovat sieltä ainoat ehdottomat huippuprospectit ja molempien suhteen organisaatiolla onkin kovat odotukset tulevaisuudessa. Despres pelasi erinomaisen kauden junnuissa ja hänestä odotetaan top-3 pakkia joukkueelle tulevaisuudessa. Tangradista toivotaan kehittyvän Crosbylle tai Malkinille kovan luokan laituri ja siihen on kaikki edellytykset olemassa. Muita mainitsemisen arvoisia ovat Jeffrey, Johnson, Letestu,Veilleux ja Lovejoy. Jeffrey pelasi AHL:ssä loistavan kauden ja tulee taistelemaan training campilla paikasta ensi kauden kokoonpanossa yhdessä Tangradin, Johnsonin ja Letestun kanssa. Lovejoy puolestaan tulee olemaan varmuudella ensi kaudella jo vakiopelaaja NHL:ssä ja esimerksiksi trade-deadlinella Lovejoy oli Sheron papereissa untouchtable-statuksella. Veilleuxilla on myös erittäin paljon potentiaalia nousta kovan luokan pelaajaksi, mutta loukkaantumiset ovat olleet riesana ja hidastaneet kehitystä. Mikäli vaan pääsee eroon loukkaantumista, niin voi tulevaisuudessa kehittyä tärkeäksi pelaajaksi Pittsburghille.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Baby Blackhawks:

Kyle Beach-Marcus Kruger-Jack Skille
Brian Bickell-Brandon Pirri-Igor Makarov
Bill Sweatt*-Jake Dowell-Ben Smith
Nathan Davis-Byron Froese-Akim Aliu

Dylan Olsen-Shawn Lalonde
Brian Connelly- Nick Leddy
Ryan Stanton-Simon Danis-Pepin

Corey Crawford
Alec Richards

*Todennäköisesti ei tule saamaan sopimusta Blackhawksiin, mutta menkööt nyt vielä

On aika päivittää tämä lista, sillä joukkoon on liittynyt pari uutta nimeä:

Kyle Beach-Marcus Kruger-Jack Skille
Brian Bickell-Brandon Pirri-Igor Makarov
Jeremy Morin-Jake Dowell-Ben Smith
Kevin Hayes-Chris DiDomenico-Jimmy Hayes

Nick Leddy-Shawn Lalonde
Ivan Vishnevskiy-Dylan Olsen
Brian Connelly-Ryan Stanton

Corey Crawford
Kent Simpson

Uudet heput lihavoituna. Pari mainitsemisen arvoista nimeä ei mahtunut tähän joukkueeseen. Hyökkääjistä mm. Ludwig Rensfeldt, Byron Froese, Philippe Paradis, Nathan Davis ja Brandon Bollig eivät mahtuneet tällä kertaa mukaan. Puolustajista Simon Danis-Pepin, Justin Holl ja Stephen Johns voidaan nyt ainakin mainita mielenkiintoisina niminä. Maalivahtipuolella onkin sitten jo hiljaisempaa, vai mitä uskaltaa Richardsilta odottaa?

Kai noista uskaltaa ainakin vähintään viiden pelaajan lyövän itsenä läpi NHL-tasolla, jos nyt unohdetaan lähes varmat Bickell, Dowell ja Skille? Supertähtiä tai ykköketjun huippuja ei taida olla tulossa, mutta puolustukseen top 4 pakkia odotan ainakin yhdestä näistä neljästä tuolla kokoonpanossa mainituista.

Potentiaali-Ranking Top 5:
1. Beach
2. Olsen
3. Lalonde
4. Leddy
5. Kruger
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
pikku-Flyers

Pat Maroon-Michael Chaput-David Laliberte
Eric Wellwood-Dave Labrecque-Mike Testwuide
Shane Harper-Jon Kalinski-Stefan Legein
Luke Pither-Zac Rinaldo-Matt Clackson
Ben Holmstrom

Simon Bertilsson-Kevin Marshall
Joonas Lehtivuori-Marc-Andre Bourdon
Erik Gustaffsson-Ricard Blidstrand
Andrew Rowe

Sergei Bobrovsky
Joacim Ericsson


Sentteritilanne on aika lohduttoman näköinen, koko sakki taitaa olla vain parhaimmillaankin neloskenttäläisiä. Laitureista Maroonista voi odottaa top6-hyökääjää, ehkä myös Testwuidesta. Kaikki muut ovat alempien ketjujen/AHL-tasoa.

Pakistossa on ihan kohtalaisia puolustajalupauksia, mutta upside on kaikilla melko matala. Maalivahdit voivat vielä yllättää.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Les Juniors de Habs:

Max Pacioretty - Lars Eller - Danny Kristo
Gabriel Dumont - Louis Leblanc - Alexander Avstin
Andreas Engqvist - Ryan White - Aaron Palushaj
David Desharnais - Ben Maxwell - Joonas Nättinen

Sentteriosasto on ihan hyvässä mallissa, mikä on ehdottomasti hyvä asia. Hyviä laitureita onkin vähemmän, mutta parempi näin päin. Voi olla että yliarvostan Dumontia, mutta jotenkin vain uskon että siinä kaverissa on jotain erikoista. Monet pelaajat tästä ryhmästä pelaavat ensi kaudella Habsissa/Hamiltonissa.


PK Subban - Jarred Tinordi
Yannick Weber - Mathieu Carle
Greg Pateryn - Morgan Ellis

Ykköspari on erittäin kovaa valuuttaa verrattuna minkä tahansa joukkueen prospectiosastoon. Sen jälkeen tosin on heikompaa, vaikka näistä myöhempien kierrosten projekteista voikin tulla jotain hyvää (esim. Pateryn, Ellis ja Mac Bennett)

Cedric Desjardins
Petteri Similä

Ylimmäinen pelasi todella hyvän AHL-kauden ja hänessä on ehdottomasti NHL-potentiaalia. Similä on iso.

Ihan kelpo lauma. Kyllä tuosta useampi runkopelaaja pitäisi saada vakiokokoonpanoon muutaman vuoden sisällä. Kovimpia prospecteja järjestyksessä: 1. Subban 2. Eller 3. Tinordi 4. Leblanc 5. Kristo
 
Viimeksi muokattu:

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Kokeillaan heittää myös se Canucks-lusikka soppaan:

Sergei Shirokov - Cody Hodgson - Jordan Schroeder
Steven Anthony - Mario Bliznak - Anton Rödin
Alexandre Bolduc - Prab Rai - Guillaume Desbiens
Ilja Kablukov - Matt Butcher - Kellan Tochkin

Yann Sauve - Kevin Connauton
Evan Oberg - Taylor Ellington
Peter Andersson - Lee Sweatt
Jeremy Price

Cory Schneider
Eddie Läck

Tuollaisen nyt sain pikapikaa kyhättyä. Sanotaan näin, että kärki on kapea mutta terävä: "ykkösketjulla" on hyvät mahdollisuudet saada jotain aikaankin NHL-tasolla. Rödin on ollut myös positiivinen yllätys. Sitten joukosta löytyy näitä toivotaan-toivotaan tapauksia kuten epätasainen Anthony ja mahdollisia bottom 6 - jauhajia tyyliin Bliznak ja Bolduc. Nelosketjun kohdalla teki jo tiukkaa löytää realistisia nimiä kokoonpanoon. Hyökkaysosastolta lähti kesän aikana Michael Grabner Floridaan ja pienemmän profiilin Eric Walsky Eurooppaan. Victor Oreskovichilla tuli jo Florida-aikana nuo 25 peliä täyteen.

Puolustuksen syvyyttä on alettu korjata kunnolla vasta kahden viime draftin aikana, joten se voi elää vielä paljonkin. Sauve on varmaan se ykkösprospekti tällä saralla kun taas Ellington ei ole kehittynyt siihen Willie Mitchell-muottiin, mitä aikoinaan varatessa povailtiin. Maalivahdeissa taas Schneider on (edelleen) se herra ja hidalgo. Onko miehen tulevaisuus sitten Nucksissa vai jossain ihan muualla, saattaa selvitä jo ensi kauden aikana. Läck on mielenkiinoinen UFA-sainaus ja kantanee isoa vastuuta Manitobassa jo ensi kaudella.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tässä olisi oma Islandersin lupausjoukkueeni, nyt kun tämän vuoden varaustilaisuus on pidetty:

Nino Niederreiter - Ryan Strome - Rhett Rakhshani
Johan Sundström - Casey Cizikas - Kirill Petrov
Robin Figren - Andrers Lee - Kirill Kabanov
Brian Day - Brock Nelson - John Persson

Calvin de Haan - Scott Mayfield
Robbie Russo - Matt Donovan
Aaron Ness - Tony DeHart

Kevin Poulin
Anders Nilsson


Muutama ajatus tuosta:

- Uusina niminä kokonaan tulevat siis tänä vuonna varatut Strome, Mayfield, Sundström, Russo sekä Persson. Sundström oli melkolailla pakko laittaa LW:ksi, vaikka onkin listattu C/RW, koska ei olisi muuten saatu kunnon hyökkäysketjuja... Niederreiterin jälkeen vasen laita on melko heikko, ja sitä voitaisiin yrittää vahvistaa lupausten osalta. Figren sekä Day ovat aika kaukana NHL:stä (toki Day onnistui kai ihan hyvin try-outin aikana farmissa), ja tuo Sundström on pidemmän tähtäinen projekti. RW on aikalailla Kirillien varassa, sekä Rakhshanin kyvyissä NHL-tasolla.

- Sentteriosasto on sen sijaan todella hyvässä kunnossa. Strome on korkea varaus 1. kierroksella, ja Nelson oli #30. 2010. Cizikas on osoittanut erinomaista kehitystä OHL:ssä ja siirtyy ensi kaudeksi AHL:ään. Lee puolestaan pelasi vahvan kauden yliopistossa. Lisäksi kun on NHL:ssä Tavares (joka ei kylläkään ole enää lupaus), voi sanoa, että sillä osalla tulevaisuus on kunnossa.

- Pakkilupaukset ovat myös hyvällä tasolla, joskaan eivät ihan samalla tavalla. De Haan siirtyy ensi kaudeksi farmiin, kuten kaksi heikohkoa yliopistokautta pelannut Ness. Mayfield sekä Russo siirtyvät pelaamaan NCAA-kiekkoa. Donovan on onnistunut varaus 4. kierrokselta 2008, sillä hän oli vahva Denverin yliopistossa. Lisäksi mukaan pääsi DeHart, puolustaja OHL:n Oshawasta.

- Maalivahdit ovat melko hyvät mielestäni. Poulin onnistui hyvin NHL:ssä viime kaudella ja Nilssonin kanssa tehtiin entry-level-sopimus.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eric Wellwood-Brayden Schenn-Tom Sestito
Jason Akeson-Sean Couturier-Mike Testwuide
Marcel Noebels-Nick Cousins-Brendan Ranford
Ben Holmstrom-Michael Chaput-Zac Rinaldo
Stefan Legein

Erik Gustafsson-Kevin Marshall
Marc-André Bourdon-Simon Bertilsson
Brandon Manning-Ricard Blidstrand
Joonas Lehtivuori

Niko Hovinen
Joacim Eriksson

Paremmin Flyersista perillä olevat henkilöt voivat korjailla mun virheitä, varmaan jonkun unohdin. Uusimpien treidien jälkeen näyttää jo ihan kohtuulliselta, varsinkin sentteriosasto. Kun muistaa vielä, että Giroux,Simmonds,Voracek ja JVR ovat vielä hekin melkoisen nuoria, on Flyersin hyökkäysosasto turvattu aika pitkäksi aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Florida Cats

Quinton Howden - Jonathan Huberdeau - Joonas Donskoi
Garrett Wilson - Drew Shore - Zachary Hyman
A.J. Jenks - Nick Bjugstad - Anthony Luciani
Jeff LoVecchio - John McFarland - Josh Birkholz

Erik Gudbranson - Alexander Petrovic
Colby Robak - Adam Comrie
Michael Caruso - Rasmus Bengtsson

Jacob Markstrom
Tyler Plante


Kunniamaininnat: Rocco Grimaldi (C), Evan Oberg (D), Connor Brickley (C).
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
St. Louis Blues

Miellän prospecteiksi sellaiset jotka eivät ole vielä NHL:ssä pelanneet.

Jaden Schwartz - Max Gardiner - Vladimir Tarasenko
Dmitri Jaskin - Anthony Nigro - Ty Rattie
Yannick Veilleux - Brett Sonne - Sebastian Wännström
Cody Beach - Stephen MacAulay - Sergei Andronov
+ Anthony Peluso, Tyler Shattock, Jay Barriball

Mark Cundari - David Shields
Cade Fairchild - Brett Ponich
Joel Edmundson - Brock Beukeboom
+ Jani Hakanpää

Jake Allen
Jordan Binnigton

Laituriosastolle löytyi ylitarjontaakin, mutta senttereitä piti hakea kissojen ja koirien kanssa, pakisto vaikuttaa ihan ok:lta myös, kai tuosta vielä muutama voi nousta vielä Änäriin asti, maalivahtitilanne on erinomainen Allenin myötä. Erinomaiselta joka tapauksessa St. Louisin nuoriso-osasto vaikuttaa, kun vielä miettii että yli puolet NHL-joukkueesta on alle 25-vuotiaita.

Hyviä korjauksia TaoTaolta, Beukeboom unohtui ja Lehterää en tuohon laittanut kun en tosiaan usko että hän koskaan tulee NHL:ssä kiekkoilemaan. Drazenovic ei saanut offer sheetiä, joten tuskin tulee nuottipaidassa enää jatkamaan. Schwarzin kohdalla Eliteprospects, johon luotan eniten näissä asioissa, ilmoittaa hänen ensisijaiseksi pelipaikakseen laiturin.

Prospect-osaston tasapainon vuoksi toivon että ensi vuonna pari ensimmäistä valintaa kohdistuu senttereihin.
 
Viimeksi muokattu:

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Minnesota Wild:

Jason Zucker - Mikael Granlund - Charlie Coyle
Brett Bulmer - Johan Larsson - Zack Phillips
Mario Lucia - Tyler Gravoac - Mikko Lehtonen
Kris Foucault - Erik Haula - Jarod Palmer

Jonas Brodin - Jared Spurgeon
Tyler Cuma - Marco Scandella
Chay Genoway - Colton Jobke

Dennis Endras
Johan Gustafsson/Matt Hackett

Kyllähän se alkaa jo muodostumaan. Puolustusosasto alkaa jo näyttää ihan kelvolliselta. Hyökkäyksessäkin löytyy muutama, jotka todennäköisesti pääsevät NHL-tasolle asti. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jotain tällaista voisi olla Detroitin suunnalla:

Tomas Tatar - Calle Järnkrok - Tomas Jurco
Gustav Nyquist - Riley Sheahan - Teemu Pulkkinen
Marek Tvrdon - Landon Ferraro - Philippe Hudon
Alan Quine - Joakim Andersson - Mitchell Callahan

Kolme ekaa kenttää mahdollista 1-3 kenttien materiaalia ja nelosessa projektoituja jarrukenttäkavereita. Mursak ja Emmerton tuli nostettua jo ykköstiimiin, heidän mukana ollessa Ferraro ja Hudon putoaa pois.

Brendan Smith - Ryan Sproul
Adam Almqvist - Xavier Ouellet
Brian Lashoff - Nick Jensen

Petr Mrazek
Tomas McCollum
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Canucks:

Sergei Shirokov - Cody Hodgson - Anton Rödin
Billy Sweatt - Jordan Schroeder - Steven Anthony
Darren Archibald - Alex Friesen - Nicklas Jensen
Aaron Volpatti - Mario Bliznak - Alexander Grenier
Guillaume Desbiens

Chris Tanev - Yann Sauve
Kevin Connauton - Patrick McNally
Henrik Tömmernes - Sebastian Erixon
Adam Polasek - Peter Andersson

Cory Schneider
Eddie Läck
David Honzig

Cory Schneider ja Chris Tanev ovat jo niukasti ohittaneet tuon 25 pelin rajan, eivätkä ole enää teknisesti NHL-tulokkaita, mutta otin heidät tuonne mukaan koska ovat kuitenkin noita ketjun otsikon mukaisia tulevaisuuden pelaajia ja ovat juuri päässeet NHL-maailmaan (Schneiderilla on tosin jo "peräti" 40 NHL-peliä, mutta noista osa on vain osittain pelattuja).

Mukaan joukkueeseen otin tämän kesän varatuista pelaajista Jensenin, Grenierin, Tömmernesin ja Honzigin, mutta he ovat vielä pienessä roolissa kun ovat "prospect-urillaankin" vasta alussa. Kokonaisuutena puolustus ja maalivahtiosasto ovat joukkueen syvimmät alueet tällä hetkellä. Tänä kesänä haaviin tarttui minun (ja varmaan monen muun) iloksi pari isompaa hyökkääjää, joista toivottavasti ainakin yhdestä kehittyisi hyvän luokan prospecti.

Oma top-5 ranking tällä hetkellä tuosta joukkueesta:

1. Cody Hodgson
2. Cory Schneider
3. Chris Tanev
4. Eddie Läck
5. Anton Rödin
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eric Tangradi - Dustin Jeffrey - Beau Bennett
Paul Thompson - Keven Veilleux - Tom Kühnhackl
Ken Agostino - Joe Vitale - Bryan Rust
Ben Hanowski - Brian Gibbons - Nick Petersen
Dominick Uher - Nick Johnson

Simon Despres - Joe Morrow
Brian Strait - Robert Bortuzzo
Scott Harrington - Philip Samuelsson
Carl Sneep

Brad Thiessen
Patrick Killeen

Joltain tuon suuntaiselta Penguinsien prospectiosasto näyttää tällä hetkellä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Simon Bertilsson

Joacim Eriksson

Flyers ei tehnyt näiden kahden kanssa sopimuksia kesäkuun alkuun mennessä, joten Flyers menetti oikeudet näihin ja molemmat ovat nyt UFA-statuksella, kun kumpaakaan ei varattu viime viikonlopun draftissa uudelleen.

Dennis Endras
Johan Gustafsson/Matt Hackett

WHL:ssä palkintopöydän tällä kaudella tyhjentänyt Darcy Kuemper varmaankin mahtuu tuohon joukkoon mukaan. Sekä Kuemper että Hackett ovat molemmat hyviä prospecteja, ja selvästi jotain Endrasia parempia (nimenomaan prospecteina).
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilersin systeemillä eivät kaverit pitkään prospecteina pysy vaan homma toimii kuin aikoinaan länsirintamalla. Uutta verta vaan etulinjan lihamyllyyn. Viime kauden aikana tästä osastosta poistuivat Hall, Eberle, Pääjärvi, Omark, Peckham, Petry ja Dubnyk. No, tältä se nyt sitten näyttäisi tällä hetkellä:

Curtis Hamilton - Ryan Nugent-Hopkins - Tyler Pitlick (C)
Teemu Hartikainen - Anton Lander - Tobias Rieder (C)
Drew Czerwonka - Ryan Martindale - Toni Rajala
Ryan O'Marra (C) - Chris VandeVelde - Tanner House (C)

Oscar Klefbom - Jeremy Blain
Martin Marincin - Brandon Davidson
David Musil - Colten Teubert

Tyler Bunz
Olivier Roy

-Ykkösketju on ihan ok. Laitoin Pitlickin siihen oikeaan laitaan, koska hän sillä paikalla pelasi viime kauden... ja oikea laita on aika ohkainen noin muuten.

-Kakkosketjulaisista Hartikainen ja Lander ovat todennäköisiä tulevaisuuden kolmosketjulaisia. Rieder on taas sentteri, joka varattiin viime viikonloppuna. Pienikokoinen mutta taitava kaveri.

-Kolmosessa on isokokoinen Czerwonka, hyvät pisteet tehnyt Martindale ja Rajala, joka ei mahdu tällä hetkellä välttämättä edes kahdenkymmenen parhaan Oilers-prosepctin listalle, mutta kuten sanottu ei oikeaan laitaan ole muita tarjolla enkä viitsinyt täyttää koko jengiä senttereillä.

-Nelonen on sitten sentterikokoelma. O'Marralla ja VandeVeldellä on suuremmat mahdollisuudet pelata NHL:ssä kuin muutamilla ylemmissä ketjussa olevilla kavereilla, ja ovat siellä jo pelanneetkin, mutta jäivät nyt tuonne jämäosastoon lähinnä pelipaikkansa takia (eikä heidän voi olettaa kyllä ylempiin ketjuihin pääsevänkään). Tanner Housen kanssa tehtiin keväällä sopimus ja tulokset AHL:ssä olivat hyviä. O'Marralla on itseasiassa tilillään 24 peliä NHL:ssä, joten otin hänet mukaan rimaa hipoen.

-Hyökkäykseen olisi ollut vielä tarjolla juuri varattu voimahyökkääjä Travis Ewanyk, Milan Kytnar ja Marc Arcobello. Ehkä he olisivat ansainneet paikkansa ylempänä, mutta tämä oli tällä hetkellä oma näkemykseni. Niin ja he kaikki ovat senttereitä.

-Pakkipareissa viime kauden esitykset painavat varmaan vaakakupissa liikaakin. Esimerkiksi Jeremy Blain ei varmaan tule olemaan ykkösparin kaveri, mutta viime kausi oli häneltä hieno.

-Puolustukseen olisi ollut ehdolla vielä Martin Gernat, Alex Plante, Kyle Bigos ja Dillon Simpson.

-Maalille on tällä hetkellä mielestäni paremmat edellytykset Bunzilla kuin Roylla, mutta tästä taitaa tulla samanlainen kamppailu kuin Deslauriersin ja Dubnykin välillä. Perhonen on sitten sitä seuraavaa erää... niin ja Tuohimaakin saattaa siellä jossain pyöriä mukana.

Eli senttereitä on vaikka miten paljon (tosin suurin osa ehdolla alempiin ketjuihin) ja vasempaan laitaan on pari kohtuullista ehdokasta. Oikea laita on sitten enemmänkin musta aukko, johon ei ole oikein ketään tarjolla. Puolustuksessa on paljon kavereita, joilla on mahdollisuuksia NHL:ään, mutta ihan terävin kärki puuttuu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawks

Pistetään nyt vaikka tämmönen:

Kyle Beach-Marcus Kruger-Ben Smith
Kevin Hayes-Brandon Pirri-Jeremy Morin
Phillip Danault-Mark McNeill-Igor Makarov
Brandon Saad-Rob Flick-Jimmy Hayes
Ludvig Rensfeldt

Dylan Olsen- Shawn Lalonde
Justin Holl-Ryan Stanton
Adam Clendening-Stephen Johns
Joe Lavin

Alexander Salak
Kent Simpson

Tuollainen kyhäelmä kolmen sekunnin miettimisen jälkeen. Nick Leddyä en enää laske tuohon porukkaan, koska pelasi jo yli 40 ottelua runkosarjassa. Krugerilla, Smithillä ja Salakilla on vielä niin vähän pelejä vyön alla, että lasken heidät vielä prospecteiksi.

Oma arvio Top 5 rankingistä tällä hetkellä:

1. Jeremy Morin
2. Marcus Kruger
3. Ben Smith
4. Kyle Beach
5. Mark McNeill
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Schwartz - Gardiner - Tarasenko
Jaskin - Nigro - Rattie
Veilleux - Sonne - Wannström
Beach - MacAulay - Andronov
+ Peluso

Dekolta oikein hyviä hakuja. Sentteritilanne hieman paranee sillä, että Jaden Schwartzin siirtää sentteriksi (eri lähteissä on sentteri, toisissa forward). Jori Lehterää ei myöskään kannata unohtaa, hänet näkisin prospect-rankingissa kakkossentterinä (eri asia pelaako ikinä NHL:ssä). Sen jälkeen Anthony Nigro (on pelannut myös LW), Brett Sonne ja Nicholas Drazenovic vapaavalintaisessa järjestyksessä. Max Gardiner taasen 4-5 joukkoon mielestäni mahdu.

Pakistoon nostaisin Hakanpään ohi Brewer-kaupassa saadun Brock Beukeboomin.

Tosiaan Bluesin tilanne on mukava vaikka laskisi vain nuo ei-NHL:ää nähneet mukaan. Sen lisäksi muiden joukkueiden listauksiin verraten prospektiksi laskettaisiin heittämällä maalivahti Ben Bishop, puolustaja Ian Cole sekä hyökkääjät Philip McRae ja Stefan Della Rovere, joilla kaikilla on vyöllään vasta alle 30 peliä ylhäällä.
 

RepoMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs
Toronto:
Luca Caputi-Nazem Kadri-Greg McKegg
Matt Frattin-Joe Kolborne-Tyler Biggs
Marcel Muller-Bryden Irwin-Jerry D'Amigo
Kenny Ryan-Andrew Crescenzi-Jamie Devane

Jake Gardiner-Stuart Percy
Juraj Mikus-Jesse Blacker
Simon Gysbers-Korbinian Holzer

Jussi Rynnäs, Mark Owuya

Hyökkäyksessä kaksi ensimmäistä ketjua näyttävät hyvältä. Lupaavimpina esiin nousevat ehkäpä Kolborne ja Kadri, mutta myös Biggs, Caputi, Frattin ja McKegg ovat mielenkiintoisia nimiä. Lisäksi kolmosketjuun pudonneista ainakin D'Amigolla on mahdollisuudet kehittyä hyväksi NHL-pelaajaksi.

Myös puolustus näyttää Hyvältä Anaheimista hankitun Jake Gardinerin johdolla.
Talenttia löytyy myös Percyltä, Mikusilta, Blackerilta ja Holzerilta. Gysbers on itselleni ihan outo nimi, mutta pääsi mukaan hyvien statsien ansiosta. Yli 30 pinnaa AHL:ässä ei ole kuitenkaan huonosti pakilta. Lisäksi ampuu oikealta.

Maalivahdit vaikuttavat myös lupaavilta Rynnäksellä ihan hyvä kausi AHL:ässä ja Owuyalla myös hyvät statsit Elitserienissä.

Yllätyin ihan miten hyvä prospect tilanne Torontolla on. Luulisin että muutaman vuoden päästä näistä monikin tulee pelaamaan Leafsissa. Supertähtiä tuskin on tulossa(poikkeuksina ehkä varauksella Kolborne, Kadri ja Gardiner.) mutta hyviä NHL-miehiä kuitenkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kyllähän tuo Toronton prospectitilanne alkaa näyttää ihan siedettävältä. Tosin tuosta joukosta Brayden Irwin ei saanut qualifying offeria, joten tulee perjantaina UFA:ksi. Tilalle nostaisin Brad Rossin, joka kuuluu ehdottomasti tuohon Toronton prospectijoukkueeseen. Toronton viime kesän ykkösvaraus (toisella kierroksella numerolla 43.) ja on erittäin burkemainen pelaajatyyppi.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotain tällaista voisi olla Detroitin suunnalla:

Tomas Tatar - Calle Järnkrok - Tomas Jurco
Gustav Nyquist - Riley Sheahan - Teemu Pulkkinen
Marek Tvrdon - Landon Ferraro - Philippe Hudon
Alan Quine - Joakim Andersson - Mitchell Callahan
...
Brendan Smith - Ryan Sproul
Adam Almqvist - Xavier Ouellet
Brian Lashoff - Nick Jensen

Petr Mrazek
Tomas McCollum
Top-6:sta olen täysin samaa mieltä, mutta bottom-sixiin ehdottaisin pääasiassa Ferraron "katastrofikaudesta" ja Parkesin onnistumisista johtuen tällaista vaihtoehtoa:

Marek Tvrdon - Louis-Marc Aubry - Trevor Parkes
Andrej Nestrasil - Joakim Andersson - Mitchell Callahan

Pakkipuolella on taas nyt sen verran laajuutta, että on pakko pistää neljä paria:

Brendan Smith - Ryan Sproul
Xavier Ouellet - Nick Jensen
Adam Almqvist - Max Nicastro
Mattias Bäckman - Alexei Marchenko

Tuossa on se hienoa, että pitkästä aikaa riittää rightin puolen jätkiä joka pariin. Kaikki neljä omaavat vielä realistista NHL-potentiaalia. Smith - Sproul saattaa tulevaisuudessa esiintyä ihan oikeastikin parina Wings-pakistossa ja nelosparissa taas kaksi meikäläisen tämän draftin lempi pickiä.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Carolina Hurricanes:

Zach Boychuck-Zac Dalpe-Jerome Samson
Drayson Bowman-Victor Rask-Justin Shugg
Oskar Osala-Riley Nash-Gregory Hofmann
Chris Terry-Brett Sutter-Nick Dodge

Ryan Murphy-Mark Alt
Justin Faulk-Brian Dumoulin
Danny Biega-Michal Jordan

Mike Murphy
Justin Peters

Ja Wildin prospect- joukkue:

Jason Zucker-Mikael Granlund-Charlie Coyle
Mario Lucia-Zack Phillips-Erik Haula
Johan Larsson-Cody Almond-Casey Wellman
Colton Gillies-Tyler Graovac-Brett Bulmer

Jonas Brodin-Marco Scandella
Tyler Cuma-Jared Spurgeon Nick Seeler-Justin Falk

Matt Hackett
Darcy Kuemper

Hieman optimistinen osan uuden pelaajan kohdalla, mutta etenkin muutaman vuoden takaiseen Wildin prospect- joukkueeseen verrattuna, on Wild ottanut suuria harppauksia kohti parempaa tulevaisuutta.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Caps-prospekteista nopeasti kyhätty tiimi:

Andrew Gordon -Mathieu Perreault- Francois Bouchard
Cody Eakin - Marcus Johansson - Dmitry Kugryshev
Stefan Della Rovere - Anton Gustafsson - Steve Pinizzotto
Kyle Wilson - Jay Beagle - Garrett Mitchell

Parhaat unohtaen, Galijev ja Kuznetsov.


Miellän prospecteiksi sellaiset jotka eivät ole vielä NHL:ssä pelanneet.

Jaden Schwartz - Max Gardiner - Vladimir Tarasenko
Dmitri Jaskin - Anthony Nigro - Ty Rattie
Yannick Veilleux - Brett Sonne - Sebastian Wännström
Cody Beach - Stephen MacAulay - Sergei Andronov
+ Anthony Peluso, Tyler Shattock, Jay Barriball


Jori Lehterä mukaan ykkössentteriksi, bitte.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Brendan Smith - Ryan Sproul
Xavier Ouellet - Nick Jensen
Adam Almqvist - Max Nicastro
Mattias Bäckman - Alexei Marchenko

Tuossa on se hienoa, että pitkästä aikaa riittää rightin puolen jätkiä joka pariin. Kaikki neljä omaavat vielä realistista NHL-potentiaalia. Smith - Sproul saattaa tulevaisuudessa esiintyä ihan oikeastikin parina Wings-pakistossa ja nelosparissa taas kaksi meikäläisen tämän draftin lempi pickiä.

Rightin miehiä alkaa nyt olla kyllä ihan kivasti. Nedomlelkin oli vielä viides rightin pakki.

Ja hyökkäyksestä löytyy righteja Järnkrok, Pulkkinen, Ferraro, Hudon, Callahan ja Parkes jo ylösnostetun Mursakin lisäksi. Vielä hieman leftipainotteinen koko materiaali on, mutta huomattavasti paremmin balanssissa kuin aiemmin. Kaiken järjen mukaan tulevaisuudessa ei tarvitse kätisyyksien vuoksi itkeä, mutta nykyjengille pitäisi lyhyellä tähtäimellä tehdä jotain.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Kings:

Linden Vey - Andrei Loktionov - Brandon Kozun
Maxim Kitsyn - Justin Azevedo - Andy Andreoff
Dwight King - Tyler Toffoli - Bud Holloway
Ray Kaunisto - Jordan Weal - Marc-Andre Cliche

Viatcheslav Voynov - Jake Muzzin
Derek Forbort - Thomas Hickey
David Kolomatis - Nicholas Deslauries

Christopher Gibson
Jean-Francois Berube
(Martin Jones)

Hyökkäykseen olisi vielä pari pelaajaa ollut jotakuinkin tarjolla, mm. tämän kesän sentteri Nick Shore, ja maalivahditkin tosiaan näyttää hyvältä. Pakistossa ei sen sijaan ole tuon jälkeen yhtäkään oikeaa pelaajaa, ja Kolomatiskaan ei tule 99,9% varmuudella pelaamaan peliäkään NHLssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös