TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 784 893
  • 3 873

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Huikea sarja täytyy myöntää. Nyt kaikki jo tulleet jaksot ovat olleet täyttä tavaraa alusta loppuun asti.

Finaaliin on ainakin omalta kohdalta ladattu aika kovat odotukset. Mitä Starkkit tekevät Jaimielle kun kuulevat, että Ed on surmattu? Vai onko Ed sittenkin elossa? Se yksittäinen elävä kuollut, joka lopulta tulella poltettiin ei voinut olla sattumaa. Se, että tuleeko muuria jo nyt tulevat kauhut kollistelemaan? Onko Joffrey vielä kuningas, kun jakso päättyy? Miten Lanisterit suhtautuvat Jaimien kaappaukseen? Miten kävi Drogolle ja onko The Blondi vielä joukkojensa suosiossa?

Aika yhtenäisellä linjalla pitää jatkaa, kuten muutkin ovat jo maininneet niin kyllähän Tyrion on aivan käsittämättömän loistava hahmo. Drogo ja Daenyrys ovat kanssa omia suosikkejani. Miekkamestarikin oli oman aikansa mitä sarjassa (oli?) aivan ehdotonta huippua.

Inhokkilista on aivan yhtäläinen muiden kanssa. Pitää kyllä hattua nostaa, että castingtiimi on löytänyt noin vittumaisen naaman omaavan kaverin tuohon Joffreyn rooliin. Loistava sainaus. Inhokkilistalle pääsevät myös molemmat Eddard Starkin tyttäret. Tämä Joffreyn kiimaisesti suhtautuva teini on aivan helvetin ärsyttävä ja tämä pienempi muija on sitten hankalempi tapaus arvioida, en oikein osaa sanoa mikä hänessä niin paljon vituttaa, mutta silti ärsyttävä tapaus.

Kuten edellä jo toivottiin toivottavasti uutta tuotantokautta ei jouduta liian kauaa odottamaan, hinku seurata sarjaa on nyt sen verran suuri, että kovin kauan ei jaksaisi odottaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuten edellä jo toivottiin toivottavasti uutta tuotantokautta ei jouduta liian kauaa odottamaan, hinku seurata sarjaa on nyt sen verran suuri, että kovin kauan ei jaksaisi odottaa.

Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä kirjakauppoja ja kirjastoja löytyy joka kunnasta. Vaikka tämä sarja on ollut hyvä, jää se kuitenkin yllättävän paljon jälkeen kirjan hämmästyttävän kovasta laadusta.

Toki jos jaksaa vuoden venata, niin sittenhän se kirjasta typistetty ja yksinkertaistettu kakkoskausikin tulee.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Martin puhui täysin samaa neljännen kirjan aikaan. Joko Martin jorisee vanhat latteutensa uusiksi, tai sitten olet mahdollisesti sekoittanut 4/5-kirjojen tilanteen 5/6-kirjojen tilanteeseen. Ainakin neloskirjan julkaisun aikaan Martin sanoi, että hän olisi jakanut neloskirjan ylimassiivisen aineiston kahtia, julkaissut siitä tietyn osan (neloskirja) ja että hän julkaisisi suurin piirtein seuraavana vuonna lopun aineiston vitoskirjana. Ja niinhän siinä sitten kävi, että vitoskirja ilmestyykin vasta nyt eli kuusi vuotta nelososan jälkeen. Martin hioi ja hioi tekstiään, kirjoitti lisää aineistoa, hioi lisää - ja kierteli kirjanmainostuskiertueilla, jotka söivät kirjoitusaikaa. Tuleva vitoskirja sisältänee ilmeisesti siis sekä nelosen aikoihin tehtyä aineistoa että kokonaan uutta aineistoa, jonka tieltä osa tekstistä on siirretty kuutoskirjaan jne.

Toivon tosiaan, että Martin saisi kutoskirjan järkevällä aikataululla ulos, ja että mies ylipäätään ehtisi sarjansa saamaan finaaliin ennen kuin tuoni Martinin niittää. Eihän hän mikään nuori mies enää ole, ja 5-6 vuoden välit osien välillä tietävät pitkää odotusta.

Martinin suurin ongelmahan oli ns. Mereneese Knot, jota hän ei yksinkertaisesti kyennyt millään ratkaisemaan haluamallaan tavalla. Joskus viime talven aikana ukko keksi itseään tyydyttävän ratkaisun ongelmaan. Alunperinhän ongelmahan oli Martinin suunnittelema 5v hyppy ajassa, joka ei lopulta toiminutkaan. Tämä aiheutti jo kirjoitetun materiaalin hylkäämistä ja sitten piti keksiäkkin, että miten tietyt hahmot pääsevät alle viidessä vuodessa paikasta a paikkaan b. Ja syntyi niin sanottuja solmukohtia.
Neloskirjaa jakaessa kahtia Martinilla ei loppupeleissä ollut mitenkään hirmuisesti materiaalia vitoskirjaan. Nyt tuo tuleva vitoskirja onkin koko sarjan pisin kirja. Ja kuten sanottua materiaalia on jäänyt kutoskirjaa varten varmaan noin 100 sivun verran.

Tosin, eihän Martin ihan hetkeen pääse alottamaan ite kirjan tekemistä. Hänellä on ihan helvetinmoinen kasa muita töitä mm. 2. kauden jakson kässäri, jotka pitää tehdä alta pois sekä pressikiertue kirjan osalta. Aikaisintaan seuraavaa kirjaa kannataakin odotella vasta 2013 (mikäli herra ei törmää uusiin solmukohtiin), mutta realistisempi julkaisupäivä on luultavasti 2014/2015 paikkeilla. Koska mies tekee niin paljon muutakin kuin kirjoittaa vain yhtä sarjaa. Toisaalta HBO:n sarja toimii tässä varmasti hyvänä kirittäjänä ja ehkä saa Martinin heivaamaan edes muutaman sivuprojektin...
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nyt sain jaksoissa teidädt kiinni, viikon jäljessä kun tuli seurattua…

Itse sain fantasiayliannostuksen 90 –luvulla fantasian uusbuumissa Dragonlancen ja Belgarionin myötä… Toki Le Guin ja Tolkien oli luettu sitä ennen, mutta tuolloin sitten ahmittiin kaikki mahdollinen. Mutta jotenkin se yliannostus oli liikaa, ja Fantasia jäi. Vaikka tuli Sormustenherraleffat hankittua pitkinä DVD:nä, ei nekään oikein jaksanu innostaa…

Koko setti tuntui nähdyltä tai jos erottiin perusritarisetistä, tylsältä…

niinpä kuitenkin aloitin tämän seuraamisen (kirjoja ei ole luettu, fantasiaan ei ole kyennyt koskeen aikoihin)
Tää on aivan helvetin hyvää settiä. Laadullisesti The Rome tasoa ulkoiselta asultaan, ja tarina ja maalima ovat erinomaisia.


Tartun kirjoihin vasta kun tää kanseloidaan…
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nyt sain yhdeksannen jakson katsottua. Loistava sarja, tosin juuri nyt on sellaiset fiilikset etta mitenkas tama tasta eteenpain kantaa...sellainen "mita vittua?" jakso etta oksat pois.

No, taytyy luottaa etta jatkossakin mielenkiinto pysyy, shokkihoitona tuo toimi ainakin jos ei muuten.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennakkoluuloja sarjaa kohtaan mulla oli. Sarjan teema ei varsinaisesti kiehtonut (fantasiaa ja valtataistelua) kliseisyytensä takia, mutta onpas tämä päässyt todella yllättämään. Juoni on varsin sekava ja epämääräinen, mutta henkilöhahmot ovat erittäin onnistuneita.

Vittumaisia tyyppejä ovat
Joffrey: miten kukaan voi olla häntä vihaamatta? (onnistunut kiinnitys sarjaan siis!). Äiti myös ärsyttävä, joskin hieman turhan väritön muuten.
Jaime Lannister: aikuisempi versio Joffreystä. Ihan yhtä runkkari tyyppi kuin Joffrey.
Khaleesin veli (RIP): Tyylikäs poislähtö. Ehkä olisi saanut ärsyttää vielä vähän pidempään.
Se yksi autistinen(?) kakara joka halusi nähdä Tyrionin lentävän: GoT on ensimmäinen sarja joka saa minut toivomaan että vammaiselta lapselta revitään raajat yksitellen irti ja että torso jätetään perseestä kepin nokkaan eläinten syötäväksi.

Omat suosikit ovat pitkälti samat kuin muilla:
Tyrion: Sympaattinen pikku-peikko joka on myös sopivan töykeä
Dae....Khaleesi: uuh mitkä huulet. Mutta sopivan mielenkiintoinen myös ihan hahmonakin.
Jon Snow: hyvin harvoin symppaan näitä "perinteisiä hyviksiä", mutta tämä tapaus on poikkeus. Myös hänen läskikaveriaan symppaan. Toivon silti molemmille väkivaltaista ja raukkamaisesti suoritettua kuolemaa.
Arya: Siskoksista se mielenkiintoisempi. Isosiskon ainoa jännitys on että ken hänet puhkaisee? (hyh hyh...tulipa "setämäinen" olo)
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Vittumaisten listalle lisaisin Sansan, hanen suhteensa mina haluaisin mieluummin nahda etta joku puhkaisisi hanet seipaalla kuin millaan muulla. Saisi syoksya samaan seipaaseen Joffreyn kanssa, mutta eikohan heita molempia saada katsoa pitkaan ja hartaasti etta saamme viela enemman iloa siina vaiheessa jos he seipaaseen syoksyvat. Tosin Joffreyn suhteen on vaikea kuvitella miten hanen kuolemaansa enaa enempaa voisi odottaa.

Ehka Sansan kohdalla voisi olla parempi etta hanet (ja Joffreyn) puhkaisisi koko Khal drogon armeija vakisin, ja sen jalkeen paat seipaaseen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Viimeinen jakso tuli katsottua ja ehkä pieni mahdollinen pettymyksen tunne jäi puseroon. Mitään hirvittävän räjähdyttävää ei omasta mielestäni tapahtunut vaan tuntui siltä, että tällä jaksolla pyrittiin suurimmaksi osaksi asetelmaan toisen kauden ensimmäiselle jaksolle palikat valmiiksi, missä toki erittäin hyvin onnistuttiin. Jakson loppu oli toki loistava. Mitään suurempaa en tähän nyt vielä laita, jos joku joka ei ole jaksoa vielä kattonut tulee ja kurkkaa vahingossa tätä ketjua niin ei mene jakso pilalle.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi allekirjoittaneellekkin tästä päätösjaksosta. Odotin, että tässä jaksossa olisi viimein saatu kunnon megarähinä päälle, mutta tuli hieman semmoinen calm before the storm-tunne kun haettiin lopulliset asetelmat ensi kautta varten.

Joka jaksolta vahvistuu tunne, että joku voisi käydä antamassa sille pikkukuninkaalle kunnon selkäsaunan. Harvinaisen kusipäinen tempaus Sansaa kohtaan, vaikka häntäkin piti hieman pistää takaisin ruotuun niin olihan tuo teko vähän liikaa.

Khalin tarina sitten loppui mielestäni aivan liian lyhyeen, vähän samoin kuin Eddardinkin. Molemmat tuntuivat pääsevän vasta vauhtiin kun heillä haukkasi. Drogo jää kyllä lämpimänä muistoihin kultaisesta kruunustaan.

Daenerys taas näyttäisi valmistautumaan itse "mountaamaan" maailman. Lohikäärmeelle ei vittuilla. Alkaakohan D:n ja Ser Jorahin välille kehkeytyä jotain sutinaa nyt kun "my sun and my stars" ei enää ole kuvioissa vai kääntääkö D auringon kulun, kuivattaa meret jne?

Pakko kaiketi on alkaa lukea koko sarja alusta asti. Vuosi on liian pitkä aika odotettavaksi tässä tapauksessa.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Niin. Kova jakso jälleen. Mutta oliko se sitten kauden päätökseltä tuntuva? Tuo aivan viimeinen kohtaus oli toki fiiliksiä nostattava, mutta muuten tämä tuntui olevan kuin mikä tahansa muu jakso. Sarjan taso on kuitenkin sen verran kova, että onko tuosta tarve valittaa?

Fanittamistani hahmoista ovat siis toistaiseksi kuolleet Eddard, Drogo ja Syrio "tanssinopettaja" Forel. Jon Snow sentään on vielä hengissä. Toisaalta tuo muurilla hengailu ei sinällään niin kauheasti ole vielä innostanut, kun muualla on ollut mielenkiintoisempaa tapahtumaa. Olisihan sitä toivonut, että Jon ratsastaa King's Landingiin ja tunkee uuden hienon miekkansa Joffreyn perseeseen, mutta kaikkea ei voi saada. Ja olisihan tuossa sitten toki vähän haitannut se, että karkuruuden kunniaksi lähtisi taas yhden suosikin pää pois.

Pycelle paljastui vähän esittämäänsä vetreämmäksi. Tuolla nyt en kyllä sitten tulkitsisi olevan mitään muuta merkitystä kuin tuoda jälleen ilmi se, että kuinka kieroa tuo meininki tuola King's Landingissa on. Ei parane oikein keneenkään luottaa. Ja toinen kohtauksen merkitys oli se, että HBO pääsi jälleen näyttämään tissit. Ja perseen.

Sansalle ihan oikein saada paskaa niskaansa (toki Joffrey ei ansaitsisi päästä sitä paskaa tuottamaan vittumaisen myhäilynsä kera). Se miekkailu/susi-incident on jo ihan riittävä syy tähän. Sansa asettui Joffreyn puolelle --> seurauksena Robert käski Sansan suden tapettavaksi --> seurauksena Sansa suuttui isälleen ja ryhtyi pitämään tälle mykkäkoulua --> mitä helvettiä? Catelyn totesi Robbille, että ensiksi pitää saada siskot pois ja sitten vasta saa hyökätä. Paskat, sanon minä. Kunhan Arya pääsee turvaan, niin hyökkäys kaikella voimalla kehiin vain. Sansa on puolensa valinnut.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei ollut ihan absoluuttisen huippuluokkaa tuo kauden päätös, ehkä osa lievästä pettymyksestä juontaa siitä, kun luulin jostain syystä kirjojen kertovan kokonaiset tarinat ja tässä nyt jäi kaikki tarinat puolitiehen. Ihan kaikki. No, tietysti tarkoittaa sitä, että seuraava tuotantokausi jatkuu valmiista asetelmista eikä tarvitse käynnistellä turhaan.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Ennakkoluuloja sarjaa kohtaan mulla oli. Sarjan teema ei varsinaisesti kiehtonut (fantasiaa ja valtataistelua) kliseisyytensä takia, mutta onpas tämä päässyt todella yllättämään. Juoni on varsin sekava ja epämääräinen, mutta henkilöhahmot ovat erittäin onnistuneita.
Juonen sekavuus johtuu varmaankin osaltaan 1. kirjaan laajuudesta. Yritetty saada kaikki tärkeä mahdutettua 10 jaksoon. Tosin tämä olikin oikeastaan vasta alkusoittoa koko hommalle ja juonien kaarteita vasta rakenneltiin tällä ensimmäisellä tuotantokaudelle. Ensikaudella alkaa jo parempi kokonaiskuva muodostua.
Luin 1. kirjan lähes sarjan tahtiin, no loppukiri tuli 7. jakson kohdalla ja aloitin
2. kirjan. Se on luettu ja 3. menossa. Helkutti että ovat hyviä.
Iso plussa sarjalle että ovat olleet uskollisia lähdeteokselle (jonka lukeminen tosiaan avaa henkilöhahmojen taustoja ja historiaa erittäin hyvin.)
Toinen plussa lähtee kirjailijalle, kun uskalsi tappaa yhden "päähenkilön" heti ensimmäisessä kirjassa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei ollut ihan absoluuttisen huippuluokkaa tuo kauden päätös, ehkä osa lievästä pettymyksestä juontaa siitä, kun luulin jostain syystä kirjojen kertovan kokonaiset tarinat ja tässä nyt jäi kaikki tarinat puolitiehen. Ihan kaikki. No, tietysti tarkoittaa sitä, että seuraava tuotantokausi jatkuu valmiista asetelmista eikä tarvitse käynnistellä turhaan.

Koko kirjasarja on tosiaan yksi iso tarina, jossa ne itsestäänselvältä tuntuvat päähenkilöt eivät välttämättä olekaan niitä oikeita päähenkilöitä (esim. Eddard Stark).

Tartuhan vaan säkin niihin kirjoihin. Ei niiden turhaan sanota uudistaneen koko genreä - ne ovat aivan erinomaisia kirjoja ihan sellaisenaankin, genrerajojen yli. Vaikka sarja hyvä onkin, jää se kilometrien päähän alkuperäisteoksesta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Koko kirjasarja on tosiaan yksi iso tarina, jossa ne itsestäänselvältä tuntuvat päähenkilöt eivät välttämättä olekaan niitä oikeita päähenkilöitä (esim. Eddard Stark).

Tartuhan vaan säkin niihin kirjoihin. Ei niiden turhaan sanota uudistaneen koko genreä - ne ovat aivan erinomaisia kirjoja ihan sellaisenaankin, genrerajojen yli. Vaikka sarja hyvä onkin, jää se kilometrien päähän alkuperäisteoksesta.
En tartu kirjoihin ja vakaumustani vain pönkittää kirjojen tuputtaminen. Kirjat on tehty ihmisille jotka tykkää lukemisesta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En tartu kirjoihin ja vakaumustani vain pönkittää kirjojen tuputtaminen. Kirjat on tehty ihmisille jotka tykkää lukemisesta.

Kirjat on tehty ihmisille, joilla on omia ajatuksia ja kykyä käyttää mielikuvitustaan. Eli kaikille.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ei ollut ihan absoluuttisen huippuluokkaa tuo kauden päätös, ehkä osa lievästä pettymyksestä juontaa siitä, kun luulin jostain syystä kirjojen kertovan kokonaiset tarinat ja tässä nyt jäi kaikki tarinat puolitiehen. Ihan kaikki. No, tietysti tarkoittaa sitä, että seuraava tuotantokausi jatkuu valmiista asetelmista eikä tarvitse käynnistellä turhaan.

Hieman samansuuntaiset fiilikset jäi meikäläiselle. Sinällänsä yksittäisenä jaksonahan tuo oli samaa erinomaista luokkaa kuin edeltävätkin, mutta siitä jäi hieman sellainen kausifinaalia edeltävän jakson maku. Kaikki tarinat todellakin jäivät ikävän kutkuttavasti ilman kliimaksia. Viimeinen kohtaus oli kyllä huikean hieno, nostatti kylmiä väreitä.

Noh, itse aloitin juuri ensimmäisen kirjan lukemisen, ja eiköhän nuo tuosta kohtuullisen nopeassa tahdissa tule ahmaistua. Toki riippuu siitäkin jaksanko odotella muista osista kovakantista versiota vai pistänkö pehmeäkantiset tilaukseen. Saa nähdä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kirjat on tehty ihmisille, joilla on omia ajatuksia ja kykyä käyttää mielikuvitustaan. Eli kaikille.
Se, mistä minä tykkään, on tehty vähän älykkäämmille ja muutenkin paremmille ihmisille kuin se mistä joku toinen tykkää.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Se, mistä minä tykkään, on tehty vähän älykkäämmille ja muutenkin paremmille ihmisille kuin se mistä joku toinen tykkää.

Vau, se on varmaan sit jotain tosi siistiä.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Vois kirjastosta hakea näitä kirjoja, toki ei yhtään kiinostaisi lukea keskeneräistä tarinaa, mitä tämä sarja A Song of Ice and Fire näyttää olevan, ilmeisesti tarina jatkuu yhä uusilla kirjoilla?


Diggasin kyllä kovasti sarjasta, hyviä hahmoja ja roolituksia, graafisesti näyttävä, juoni kivan monimutkikas, jännä nähdä mitä tuleman pitää. Jos jostain pitää antaa kritiikkiä niin Cersein pärstästä lähtee pari negatiivista palautetta, onko sillä joka tilanteeseen vaan yks ilme?

Lannisterit vs. Starkit* vs. Talvi'* vs. Dragon Bitch.

*= Ilmeisesti pohjoinen valtakunta yhdistyy ilman Robertin veljiä Stannista taikka Renlyä, eli heistä saattaa tulla jopa vastustajia.
**=Winter is coming ja örkit sekä muut otukset sen mukana. Hyvin se Muurin päällikkö nosti tunnelmia tulevaa kautta varten.

Valtakunnan todellinen johtaja lienee tulevalla kaudella Tyrion, sillä pappa Lannister jakelee rautaistuimesta huolimatta ohjeet.

Dragon Bitch, Daenerys, oli myös aikamoinen cliffhanger. Tämä lohikärmesakka lienee keräävän joukkoja sotaisaa paluuta varten.

Fuck, Ed kuoli, siis miksi Boromirin täytyy kokea aina kuolema? Tällä kertaa ei edes saanut suoraselkäistä kuolemaa vaan aneli mulkun edessä ja sai silti miekasta.


Vähän vielä lisää odotuksia tulevasta TV kaudesta, nimi lienee ykköskirjan ja -kauden mukaisesti Clash of Kings. Tuon perusteella mulkkukunkku ja Pohjan päällikkö ottavat yhteen tulevalla kaudella. Edin kuoltua voisi luulla että uusia hahmoja varten tuodaan uusia tunnettuja kasvoja. Esim. Stannis Baratheon on ilmeisesti helvetin kova soturi (ainakin näin muistelisin Edin sanoneen?), jolloin hänen hahmokseen voisi sopia vaikka Ray Winstone.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Fuck, Ed kuoli, siis miksi Boromirin täytyy kokea aina kuolema? Tällä kertaa ei edes saanut suoraselkäistä kuolemaa vaan aneli mulkun edessä ja sai silti miekasta.

Tämä on kyllä yksi sarjan hienoimmista puolista mielestäni. Koskaan ei voi olla varma kuka kuolee, ja missä vaiheessa kautta. Aina kun joku suosikkihamoista on pinteessä, oli se sitten kauden toisen jakson alussa tai finaalijaksossa, joutuu tosissaan puristelemaan tuolinnojaa ja nostamaan saalia silmien eteen. Tykkään!
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
En tartu kirjoihin ja vakaumustani vain pönkittää kirjojen tuputtaminen. Kirjat on tehty ihmisille jotka tykkää lukemisesta.
Sen enempää tuputtamatta mainitsen vain, että tämä on sellainen sarja, mikä varmasti uppoaa keneen tahansa fantasian/keskiaikaisen hovijuonittelun/sota-aiheisten tarinoiden ystävään, vaikkei niin lukemisesta välittäisikään. Sivut tosiaan vain lentää ohi. Muutamia vuosia sitten luin paljonkin, mutta viime vuodet on ollut jonkinlainen stoppi päällä. Yhä on aina joku kirja menossa, mutta tahti on keskiarvoisesti sellainen surullinen 10 sivua/päivä. Viime keväänä tutustuin tähän sarjaan ja ne neljän kirjan 3000+ sivua hujahtivat kuukaudessa. Se olikin ensimmäinen kerta viimeiseen viiteen vuoteen kun lukeminen maitti oikein reippaasti.

PS. Jos lukeminen on tosiaan niin epämiellyttävää, niin kirjat on myös luettu (ilmeisesti varsin onnistuneesti) myös levylle.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistä saisi edullisesti kaikki ilmestyneet kirjat? Kannattaako edes harkita suomen kielisiä teoksia?

Google auttaa joo, mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Edit: voi laittaa yv:nä, jos tuntuu, että menee mainostamiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mistä saisi edullisesti kaikki ilmestyneet kirjat? Kannattaako edes harkita suomen kielisiä teoksia?

Google auttaa joo, mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Itse tykkään lukea suomeksi kirjat ja Tulen ja jään laulu on mielestäni hyvin suomennettu. Itse tilasin CDON:ista ekat kaksi kirjaa. Eivät mitään halpoja olleet mutta hintansa arvoisia.

KUNINKAIDEN KOITOS, kirja alk. 28,00 - Hintaseuranta.fi

VALTAISTUINPELI, kirja alk. 23,80 - Hintaseuranta.fi
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Jos ei kovakantisista oo niin väliksi ja englanti taipuu, niin vaihtoehtona 4 kirjan paketti. Akateemisesta lähti Game Of Thrones, Clash of Kings, Storm of Swords ja Feast for Crows hieman vajaan 26 euron hintaan. Oli opiskelijabudjetille ystävällinen ostos, kun ei jaksanut kirjaston jonoja venailla.
 

Spetelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Bayern, SoJy, Manse PP NSU, Packers
Jos ei kovakantisista oo niin väliksi ja englanti taipuu, niin vaihtoehtona 4 kirjan paketti. Akateemisesta lähti Game Of Thrones, Clash of Kings, Storm of Swords ja Feast for Crows hieman vajaan 26 euron hintaan. Oli opiskelijabudjetille ystävällinen ostos, kun ei jaksanut kirjaston jonoja venailla.

Kiitokset oivasta vinkistä, lähti heti tilaukseen! Sarja koukutti suuresti, ja sen innoittamana aloin katselemaan kirjoja kirjastosta ja kirjakaupoista. Yksittäisenä kirjat tuntuivat maksavan reippaasti päälle pariakymppiä ja toisaalta kirjaston jonot lannistivat täysin. Sanoisin, että 26 epiä ilmeisen eeppisen kirjasarjan neljästä ensimmäisestä kirjasta on aika helvetin halpa hinta. Pidän myös lukemisesta alkuperäiskielellä (englanniksi), joskin osa jutuista menee tällöin ohi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös