Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

  • 531 104
  • 4 790

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan täsmennyksenä kysyisin, ettei tule väärinymmärryksiä niin mitä tällä kyseisellä tekstin osallasi tarkoitit...?

Löin itteni kanssa vetoa, että puutut tähän. Voitin!

Tarkoitan siis sellaista tilannetta, jossa moottoripyöräkerho on osallisena rikolliseen toimintaan, kuten esim. varastetun tavaran kätkentä, huumekauppa, asekauppa jne. En tällä kuitenkaan missään nimessä halua leimata kaikkia moottoripyöräkerhoja rikollisiksi. Otin sen nyt tuohon raflaavaksi esimerkiksi. Kuitenkin suomalainen folklore kertoo, että joku prätkäkerho joskus on tehnyt rikoksia, joten se sopi esimerkkiin paremmin kuin esim. päiväkoti.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En tällä kuitenkaan missään nimessä halua leimata kaikkia moottoripyöräkerhoja rikollisiksi.

Ja mä löin vetoa itseni kanssa ettet tuota yleistä...ja voitin:D

Se vaan, että suurin osa kansasta juurikin yleistää ja se kiristää suunnattomasti. Viikonloppuisin niitä rikoksia tekevät aivan helvetisti enemmän ihan normaalit kansalaiset kuin jos vertaa näihin prätkillä ajaviin liivijannuihin.

Niin joo ja...kannabis lailliseksi!
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kannabiksen käyttö ei tule maailmasta lakien laatimisella poistumaan.
Nyt sillä tekee itämafia yms. aivan törkeää tiliä. Ja kuten JypFabu kirjoitti, nyt ne myyjät pääsevät vaikuttamaan ostajiin suuremman tilin toivossa. Käytännössä kaikki, paitsi itsekasvatettu kannabis, tulee järjestäyneen rikollisuuden kautta Suomeen. Siis kannabiksen käyttäjät rahoittaa mafiaa. Kuinka moni narkomaani rahoittaa kovien huumeiden käyttöä "harmittoman" kannabiksen myymisellä?

Minä en kannabista käytä enkä osaa sanoa varmasti pitäisikö se laillistaa vai ei. Tutkimustuloksia odotellessa vaikutusten arvioiminen on ainakin minulta mutua. Jos nyt pitäisi äänestää, äänestäisin ei. Mielipide voi muuttua vielä.
 
Mielenkiintoinen keskustelu kieltämättä menossa. Voisin heitelle tähän vähän jotakin henkilökohtaisia juttuja, kun tässä on kerrottu niistä kavereista jotka menivät psykoosiin kun kannabista polttivat.

Kannabista on tullu possyteltyä suurinpiirtein n. 5 vuoden ajan. Nykyään vähän vähemmän, lähinnä viikonloppuina ja sillointällöin myös viikollakin. Joku hyvä sarja pyörimään ja pikkuhatsit, sen jälkeen nukkumaan (toimii unilääkkeenä hyvin :). En näe että olisin mitenkään koukussa kannabikseen, enkä oikein tiedä voiko siihen ollakaan. Polttaa silloin kuin mieli tekee, voi olla jopa monen kuukauden taukoja. Tottakai henkinen riippuvuus syntyy, koska siinä "olotilassa" on yksinkertaisesti vain aika mukava olla. Tosin näin taitaa olla vaikkapa alkoholin tai seksinkin osalta. Tosin alkoholista tulee kovalla käytöllä fyysisiä oireita mutta ei mennä nyt siihen. (alkoholi vs. kannabis vertailu on hieman outoa, mutta ymmärrättävää).

Kannabis on ollut iso osa tätä nk. varhais-aikuisuuttani. Kaveripiirissäni lukio ja ammattikouluaikana käyttö oli päivittäistä, silloin oli luppo-aikaa enemmän ja suurinosa asui vielä äidin helmojen alla. Kyllähän sitä bisseäkin juotiin toki, niinkuin kaikki muutkin. Mutta yleisesti kun tutustui bileissä tai baarien nurkissa uusiin tyyppeihin, ei kenelläkään ollut oikein mitään pahaa sanottavaa kannabiksestä. En tähän hätään keksi ketään suurinpiirtein minun ikäistäni ihmistä, joka ei olisi kokeillut kannabista. Toki on paljon joille se jäi siihen yhteen kertaan, mutta eivät hekään tuominneet meitä miksikään narkeiksi. Taino eihän sitä tiedä mitä ihmiset seläntakana puhuivat, mutta tuskin mitään kovin tuomitsevia hekään olivat.

Nyt tullaan mielestäni tärkeimpään asiaan, miksi kannabiksen laittomuus on mielestäni huono asia. Kuten todettua, ns. "käyttö" alkoi silloin, kun lähes kaikki asuivit vielä "kotona". Ei voinut itse kasvattaa, kesällä pystyi ulkona mutta lyhyt, liian valoisa kesä ei ollut paras kasvualusta. Täytyi siis hankkia sitä ostamalla.

Ensin oli se tuttu kaveri, jolta sai silloin tällöin osteltua. Eli se "local dealer". Hinta oli yleensä varsin huikea, ja laatu välillä myös mitä sattuu. Oli kiva kuulla huhuja että jotkut narkkarit jatkoivat tuotetta ties millä lasipölyllä yms. Onneksi näillä leveyksillä ei tullut törmättyä näihin tuotteisiin. Oli myös näitä ns. kaverin kavereita, jotka kasvattivat itse, joilta sai huokeaan hintaan hyvälaatuista kukkaa, mutta tottakai, koska kysyntä on kovaa, ei tarjontaa tälläiselle ollut koskaan riittävästi. Sanoisin, että jos kasvatat yhden kasvin, ja haluat myydä sen, sadonkorjuusta 15min niin kaikki on myyty. Ja uskoisin että noin. 90 % kasvattajista kasvattaa omaan käyttöön. Yllämainituin perustein : turvallista, halpaa, helppoa.

Yhtäkkiä näitä kavereita, jolta ostit silloin tällöin kukkaa, alkoi näkyä vähän joka paikassa. Heihin tutustui paremmin ja alkoi hengailla heidän kanssaan. Henk. koht. oli vähän vaikea tutustua kunnolla, koska monesti ainut asia joka yhdisti, saattoi olla että tykkäsi pajautella. Tai tykkäsi samasta musiikista. Mutta niin, nuoria oltiin ja samanhenkiset ihmiset tahtoo hengailla yhdessä. Kai me olimme vähän hippejä; sisaria ja veljiä : )

Ja tottakai, näillä uusilla kavereilla (joilta sitä kannabista ostettiin) oli myös kavereita. Monesti sitten näillä jampoilla oli vähän muutakin kuin pelkkää budia. Etunenässä piriä, rauhoittavia, vahvoja kipulääkkeitä, essoja, ehkä subua, joskus jopa lsd:tä yms. Asian voisi hahmottaa ikäänkuin pyramidina, jonka ylimmässä lokerossa on kaikki maailman huumeet. Sitten mitä alemmas mennään, sitä miedompiin se jakaantuu, pohjimmaisena siis kannabis. Ja mitä yllemmäs pyramidia kiipeä, sen enemmän on mahdollisuus kokeilla kaikenmaailman humeksia. Ja tottakai, kyllähän sitä näistä asioista kiinnostuu.
Kokeilulistalle pääsi mm. amfetamiini, pamit, sienet, lsd, essot yms. Jälkeenpäin kuin miettii, aika moni mitä tuli kokeiltua, olisi saanut jäädä kokeilematta. Noh, tulipahan testattua. Mutta tottakai, nyrkkisääntönä on itselleni ollut että älä kokeile mitään mistä et tiedä. Silloin pääsee paikallisanomiin, kuinka nuori tukehtui omaan oksennukseensa vedettyään OD:t. Ja muiden perään katsottiin aina. Ainut kerta, kun on pitänyt soittaa ambulanssia kaverille, on vain ja ainostaan viinan takia. Aika hullua, kun kelaa taaksepäin. Mutta kummasti, en kadu että olen kokeillut juttuja. Jotenkin se on ehkä jopa avartanut maailmaa vähän enemmän.

Mutta valitettavasti, osalle kaveripiiristäni pelkästään kokeilu ei riittänyt. En sano että kenelläkään meistä siitä tuli tapa, tai minkäänsortin riippuvuus, mutta aika hurjaksi homma välillä tahtoi mennä. Käytettiin tilaisuus hyväksi kun se oli. Nyt olis essoja, kelpaako? - No kyllä kelpaa. Henkilökohtainen suhtautuminen synteettiseen huumeisiin on ollut aina varsin negatiivinen eikä se ole miksikään muuttunut. Samoin sekakäyttö, lähinnä viinat + lääkkeet. Jos mieli tekee leikkiä omalla hengellä niin tässä pieni vinkki : Viinapullo ja levy bentsoja taskuun. Soitellaan huomenna jos oot hengissä. (noh, yleistämistä mutta pointti lienee selvä)

Siinä kun vähän saatiin ikää lisää, kasvettiin ihmisinä ja ehkä osa meistä vähän jopa "aikuistu", alkoivat erot näkyä. Osa jäi "ei huolta huomisesta" tasolle, osa jopa tajusi tehdä jotain oman tulevaisuuden eteen. Muutin yhden kaverin kanssa asumaan kolmioon, josta meidät sitten häädettiin vittuun. Syynä oli kaverin maksamatta jääneet vuokrat. Kaikki rahat meni viinaan ja huumeisiin. Ei mitään merkkiä aikuistumisesta. Onneksi olin alivuokralaisena.

Jotenkin olen vaivihkaa etääntynyt tästäkin kaverista. Samalla linjalla hän jatkaa nytkin, tosin kämpän on saanut pidettyä, ainakin tähän asti. Silloin harvoin kun häntä näkee, on hän joko humalassa tai sekaisin muista ainesta. Vähän sääli kyllä, selvinpäin helvetin mukava, sekaisin helvetin ärsyttävä. Ja muutama muukin, jotka jatkavat samalla linjalla. "Opiskelevat" jossain, käyttävät vain sosiaalitukiaan hyväksi.

Olisiko tätä tapahtunut ilman kannabista?, sanon että kyllä olisi. Aine vain olisi ollut eri. Ymmärrän jossainmäärin ihmisiä jotka uskovat porttiteoriaan, mutta se, että käytät vähän kannabista joka johtaisi vahvempiin huumeisiin, se on paska puhetta. Sinulle aukeaa uusia mahdollisuuksia kokeilla vähän kaikenlaista. Ja vain siksi että koska kannabis on laitonta. Jos minä saisin tuosta alkon vierestä, laillisesta liikkeestä pussillisen kukkaa mukaani laillisesti, olisiko se tutustuttanut minut niihin ihmisiin, jotka myyvät samalla piriä, subua, oxycontteja, tramaleita, rivoja, xanoreita, diapameja yms. paskaa. Sanoisin että ei varmasti. Olisiko elämäni köyhempää, jos en olisi tutustunut näihin ihmisiin? Ei varmasti.

Tuli vähän sekavaa teksiä.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Tuosta itämafiasta on ollut juttua...löytyykö jotain de factoa asiasta? Kuinka suurta tiliä jätkät tekevät..?

En ketjua lukenut ennen kirjoitusta joten varmaan on itämafiastakin juttua. Tartuit tähän vaikka tekstin alussa luki että järjestäytynyt rikollisuus. Tuskin muut sitä yli suuria määriä tuovat. Suurimmat takavarikot ovat niin isoja että niitä ei mikään perus-liimanhaistelija ei ole yrittänyt repussaan kuljettaa.

http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20110307_1/index.html Tuossa linkki tullin sivuille joissa mainitaan huumekaupan kansainvälisistä yhteyksistä. Päättele siitä.

Minulla ei ole kansainvälisten rikollisjärjestöjen hintalistoja juuri näiden housujen taskuissa mutta jos kauppa kannattaa suurien takavarikkojen jälkeenkin, voidaan jotain päätellä tilien suuruudesta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
TQoFE: Miten nuo luettelemasi kaverien elämä oltaisiin sitten pidetty urillaan?

Kohtien 4 ja 5 kavereita ei mitenkään. Koska tarve saada pää sekaisin on liian suuri. Uskon siis myös siihen, että osalla "veri vetää" holtittomaan päihteidenkäyttöön enemmän kuin toisilla. Veikö kannabiksen polttaminen heidän(kään) elämäänsä parempaan suuntaan? No ei.

Sen sijaan esimerkiksi kohdan yksi kavereilla passivoitumisen aiheuttanut päihde on selkeästi ollut kannabis pitkään ja runsaasti käytettynä. Alkoholilla, jota meni runsaasti ja useita vuosia ennen pilveä, ei ollut samaa vaikutusta. Haluanko edesauttaa passivoivan päihteen saamista? En. Pidänkö mahdollisena, että esimeriksi kohdan kolme kaverilla olisi päihteidenkäyttö hallinnassa ilman itsemurhayritystä, joka tehtiin alkoholin ja kannabiksen vaikutuksen alaisena? Kyllä.

Tämä osaltani aiheesta. Alkaa vituttaa liikaa kun mietin ihmisiä, jotka ovat pilanneet elämänsä ja muuttuneet aivan muuksi, kuin mitä joskus olivat. Tunteellinen ämmä kun olen.
 

jokainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Tuosta itämafiasta on ollut juttua...löytyykö jotain de factoa asiasta? Kuinka suurta tiliä jätkät tekevät..?

Eipä noi mitään jättisummia taida ansaita kannabistuotteilla, mutta Huumausainetilanne Suomessa 2010 -raportin avulla voi laskeskella, että hasiksen loppumarkkinoiden koko oli jotain 40 000 000 eurosta ylöspäin*. Koska itämafia toimii lähinnä tukkumarkkinoilla ja ehkä osittain levityksessäkin, tosta ehkä 10 000 000 euroa - menee heille.

Itämafialla lienee osansa myös tukkukasvatuksessa Suomessa, mutta tutkittua tietoa tästä tuskin löytyy.

* Hasis-takavarikot 440kg, n. 10% takavarikoidaan, katuhinta 6-20 euroa, alkuperäinen hankintahinta grammaa kohti mitätön. 3900kg*11 000 euroa/kg=42 900 000 euroa. Jatkamisen, mokailujen, itsepolttamisten yms. säätöjen vaikutuksia en jaksa nyt spekuloida.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuosta itämafiasta on ollut juttua...löytyykö jotain de factoa asiasta? Kuinka suurta tiliä jätkät tekevät..?

Mulla ei ainakaan mitään mustaa valkoisella -todisteita ole, mutta silti tiedän idästä niiden suurimpien amfetamiinilastien tulevan, tai Virosta, mutta kuitenkin. Hasiksesta sitten taas en osaa sanoa, ehkä senkin salakuljetukselle on tilauksensa. Tai tiedän asiasta aika paljon enemmänkin, mutta tänne en aio kaikkea kirjoittaa. Kai se hasis on niille, joiden frendit eivät budia kasvata. Veikkaisin, että nuorempaa jengiä ovat nuo lätkän polttajat. Mä en ole hasista edes nähnyt ainakaan vuoteen, eikä sitä nähdäkseni ihan älyttömästi liikenteessä ole. Kovia huumeita kuitenkin idästä tulee, vai haluaako joku sen kieltää? Toisaalta aivan sama, vaikka tulisi Ruotsista, kuitenkin kovia huumeita liikkuu yhteiskunnassamme järjettömiä määriä.

Ei yhteiskunnassamme kaikki valot ole päällä niin kauan kuin pilvenkasvattajat -ja polttajat ovat huumerikollisia. Edelleen, kun on niin paljon suurempiakin ongelmia ja sellaisten aineiden kanssa, jotka ovat hengenvaarallisia. Kannabis ei sitä ole, eikä yliannostuksen vaaraa ole.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensin oli se tuttu kaveri, jolta sai silloin tällöin osteltua. Eli se "local dealer". Hinta oli yleensä varsin huikea, ja laatu välillä myös mitä sattuu. Oli kiva kuulla huhuja että jotkut narkkarit jatkoivat tuotetta ties millä lasipölyllä yms. Onneksi näillä leveyksillä ei tullut törmättyä näihin tuotteisiin. Oli myös näitä ns. kaverin kavereita, jotka kasvattivat itse, joilta sai huokeaan hintaan hyvälaatuista kukkaa, mutta tottakai, koska kysyntä on kovaa, ei tarjontaa tälläiselle ollut koskaan riittävästi. Sanoisin, että jos kasvatat yhden kasvin, ja haluat myydä sen, sadonkorjuusta 15min niin kaikki on myyty. Ja uskoisin että noin. 90 % kasvattajista kasvattaa omaan käyttöön. Yllämainituin perustein : turvallista, halpaa, helppoa.

Tässähän se koko kuvio on, siis jos jätetään lasipölynistit pois. Kasvattaja kasvattaa, jolloin hän valmiista sadosta käyttää suurimman osan itse, myyden kuitenkin tutulle kaveripiirille halpaan hintaan polttoa. Mikäli joku toinen frendi kasvattaa, niin voi vähän vaihtaa tuotetta siihen, mitä toisella on tulossa. Tässä ei juurikaan rikollinen raha pyöri, mitä nyt kasvattaja tienaa, sanotaanko nyt vaikka pari tonnia puhtaana lapaan ja sekös valtiota vituttaa, kun joku tienaa maksamatta siitä veroja. Kuitenkin esim. nämä kasvattajien tienaamiset ovat pisara meressä siihen rahaan nähden, joka menee virkavallalta myssypäiden metsästämiseen. Tästä ei tosin ole faktaa, mutta eiköhän jokainen tajua itsekin. Kaikki tuo pilvi pysyy siis samassa piirissä, eikä siitä ole kenellekään haittaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei yhteiskunnassamme kaikki valot ole päällä niin kauan kuin pilvenkasvattajat -ja polttajat ovat huumerikollisia. Edelleen, kun on niin paljon suurempiakin ongelmia ja sellaisten aineiden kanssa, jotka ovat hengenvaarallisia. Kannabis ei sitä ole, eikä yliannostuksen vaaraa ole.

Toisaalta se, että joku pilvenpolttaja luokitellaan huumerikolliseksi ei myöskään ole niitä suurempia ongelmia yhteiskunnassamme.

Suurin päihdeongelma on edelleen alkoholi ja pilven lailistaminen ei poista, eikä edes vähennä alkoholin aiheutamia ongelmia. Pilven laillistaminen sen sijaan lisää pilven polttoa, joka taas lisää pilven poltosta syntyviä ongelmatapauksia.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta se, että joku pilvenpolttaja luokitellaan huumerikolliseksi ei myöskään ole niitä suurempia ongelmia yhteiskunnassamme.

No ei ole, jos yhteiskunnalla on kerran varaa jahdata jotain saatanan pilvenkasvattajaa/polttajaa. O'ou, mul on nyt tää jointti taskussa. Kirjota mulle sitä käyttörikossakkoa sinä aikana, kun jossain tapahtuu ihan oikea rikos, kuten vaikka piripäissään suoritettu puukotus tai MDPV -kuosissa tapahtunut baaririehuminen. Pilvipäät ovat helpoin porukka "rikollisista" ottaa kiinni ja kiusata. Eivät juurikaan vastarintaa tee ja sakkojen jälkeen on uusi farmi pystyssä.

Suurin päihdeongelma on edelleen alkoholi ja pilven lailistaminen ei poista, eikä edes vähennä alkoholin aiheutamia ongelmia. Pilven laillistaminen sen sijaan lisää pilven polttoa, joka taas lisää pilven poltosta syntyviä ongelmatapauksia.

Alkoholista täsmälleen samaa mieltä. Ja koska huolesi on selvästi suuri siihen, että alkoholiongelmaiset menevät siihen Alkon vieressä olevaan Pilvikauppaan ja... niin, mitä sitten? Polttavat itsensä siihen kuntoon, ettei viina enää tipu. Kuitenkin tämä on toissijaista jos lähtee siitä, että kotikasvatuksen dekriminalisoinnin ja lääkekäytön lisääminen olisi se tavoite. Silloin ei Alkon monopolista pilveä saisi ja kaikki (tai lähes kaikki) kasvatettu pilvi pysyy samassa porukassa, missä se pysyy nytkin. Nyt se on vaan laitonta. Tietenkin jos joku koittaa vaikka kadulla pushata kasvattamaansa pilveä, on kyseessä rikos (myynti) ja siitä pitää rangaista lain mukaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuohon edelliseen vielä: Optimitilanne siis on sellainen, jossa kasvattaja toki polttaa omasta sadostaan, mutta sen lisäksi jakaa sadostaan osia sellaisille ihmisille, jotka kasvattavat itsekin, mutta joilla kasvatus on eri vaiheessa. Heiltä saa sitten tuotetta takaisin, kun omat ovat loppu ja kasvatusprosessi on kesken. Näin ei liiku rahaa ollenkaan, ainoastaan vanhalla kunnon vaihdantataloudella pikkuisen pilveä. Keneen tämä sattuu tai ketä tämä haittaa?

Ja edelleen pitää muistaa, että sinä päivänä, kun kannabiksen kotikasvatus dekriminalisoidaan, romahtaa sen riskin kurssi, että kasvattaminen aiheuttaa vesivahinkoja ja tulipaloja. Kun kaiken voi tehdä laillisesti, ei tarvitse agenttina rakennella kämppään väliseiniä ja tunkea vaatekaappiin 600 watin lamppua, tuuletinta ja määrittämättömän pitkää johtokasaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ja edelleen pitää muistaa, että sinä päivänä, kun kannabiksen kotikasvatus dekriminalisoidaan, romahtaa sen riskin kurssi, että kasvattaminen aiheuttaa vesivahinkoja ja tulipaloja. Kun kaiken voi tehdä laillisesti, ei tarvitse agenttina rakennella kämppään väliseiniä ja tunkea vaatekaappiin 600 watin lamppua, tuuletinta ja määrittämättömän pitkää johtokasaa.

Ymmärrän ajatuksesi, mutta jotenkin ajatuksesi on hassu. Jos kannabiksen kasvatus on laitonta, kenenkään ei pitäisi sitä kasvattaa, eikö? Eli vesivahingot ja tulipalot ovat kasvattajan, rikollisen, syytä, ei lain.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ymmärrän ajatuksesi, mutta jotenkin ajatuksesi on hassu. Jos kannabiksen kasvatus on laitonta, kenenkään ei pitäisi sitä kasvattaa, eikö? Eli vesivahingot ja tulipalot ovat kasvattajan, rikollisen, syytä, ei lain.

Kommentti tuo mieleen erään Masi - sarjakuvastripin vuosien takaa, siinä vänrikki Nappula uimataidottomana oli hukkumassa uima - altaaseen ja kersantti Ärjylä juoksihe pelastamaan pää kolmantena jalkana. Altaan reunalle päästyään Nappula ilmoitti kuitenkin ystävällisesti, että ette te, herra Ärjylä, allas on tarkoitettu vain upseereille.

Eli hassua on vain järjettömyys, eikö?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ymmärrän ajatuksesi, mutta jotenkin ajatuksesi on hassu. Jos kannabiksen kasvatus on laitonta, kenenkään ei pitäisi sitä kasvattaa, eikö? Eli vesivahingot ja tulipalot ovat kasvattajan, rikollisen, syytä, ei lain.

Kyllä, juuri noin. Kuitenkin eräs argumentti kotikasvatusta vastaan on se, että se on vaarallista juuri vesivahinkojen ja mahdollisten tulipalojen takia. Kuitenkin, on se kasvatus laitonta tai ei, niin sitä tapahtuu. Paljon. Jos se olisi laillista, niin nuo riskit tippuvat olemattomiksi.

En missään vaiheessa yrittänytkään syyttää lakia siitä, että tulipaloja yms. tapahtuu. Onhan se kasvattajan, rikollisen vika. Laki on toki syynä siihen, että kiinnijäämisen pelossa rakennellaan mitä vaarallisempia virityksiä. Kun kotikasvatusta ei saada loppumaan ja vielä kun huomataan sen räjähdysmäinen kasvu, se tullaan toivottavasti joskus dekriminalisoimaan.

*edit*

On toki selvää, että jos kotikasvatus sallittaisiin, johtaisi se pilven myymisen lisääntymiseen. Toisaalta miedon huimausaineen myyminen on bad m'kay, toisaalta se on hyvä, koska silloin nekin rahat jäävät tänne pyörimään, eivätkä matkaa etelä-Helsinkiin tai itärajan taa. On olemassa kotikasvattajia, jotka toimivat aiemmin mainitsemallani tavalla, eli vaihtavat tuotettaan jonkun toisen kasvattajan kanssa, jolloin rahaa ei liiku. Mutta on myös ihan helvetisti niitä, jotka kasvattavat ja myyvät, eivät välttämättä edes polta itse. Kasvatuksen sallimisen jälkeen nämä tienatakseen kasvattavat tulisivat edelleen myymään tuotettaan ja myyminen olisi varmaankin edelleen rikollista. Mieluummin silti rikollisena ostan joltain kotikasvatettua suomalaista kukkaa, kuin rajan yli tullutta hasista.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Ex-presidentit: Sota huumeita vastaan epäonnistunut, kannabiksen voisi laillistaa | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

On Kofi Annankin jo laillistamisen kannalla, parin muun entisen presidentin ohella.

"Raportissa huomautetaan, että Australiassa, Hollannissa ja Portugalissa kannabiksen laillistaminen ei näytä johtaneen huumeidenkäytön merkittävään kasvuun."

Hyvin on myös pidetty mediassa huolta siitä, ettei nämä kovin isoja uutisia ole, sillä itselläni ei ole ollut esim. hajuakaan, että se olisi Australiassa dekriminalisoitu.
 

Nilkkateippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Meikäläisen täytyy tähän kysymykseen sanoa että ei pitäisi laillistaa mutta pienimuotoinen hallussapito ja muutaman kasvin kotikasvatus pitäisi dekriminalisoida. Näin poliisi voisi suunnata voimavaransa oikeiden rikollisten jahtaamiseen. Tässä nykyisessä lainsäädännössä on ongelmana se, että se tekee ihan tavallisista ihmisistä rikollisia, otanpa vaikka esimerkiksi itseni, yrtti maistuu silloin tällöin ja omalla kohdalla se on päihteenä paljon sopivampi kuin alkoholi.

Alkoholista mulla menee tosi helposti muisti ja tulee hölmöiltyä vaikken joisikaan kovin paljoa, lisäksi krapula kestää monta päivää ja tulee melko rankkoja morkkiksia.

Onhan mullakin noita kavereita jotka pössyttelee lähes päivittäin ja pitkäaikaisen käytön jäljet kyllä näkyvät, samoin tietysti on näitä joita se viina vie ja lujaa. Kannabiksen käytöstähän ei ihmiselle haittaa koidu jos malttaa pitää homman hanskassa ja ymmärtää sen, että sekin on päihde jolla on liikaa käytettynä omat vaaransa. Kannabiksen haitoista pitäisi kertoa ihan rehellisesti eikä demonisoida ja sulkea kiinnijäänyttä käyttäjää yhteiskunnan ulkopuolelle, yksi nuoriso-ohjaajatuttavani menetti duuninsa sen takia kun vapaailtoina veteli yrttiä, työt hoiti aina viimesen päälle ja oli helvetin pätevä. Samoin ajokortti lähtee helposti vaikka selvinpäin ajelisit. Näitä fiksuja ganjaihmisiähän löytyy pilvin pimein, mutta niinkuin monessa muussakin asiassa niin tässäkin se muutama prosentti onnistuu pilaamaan kaikkien muitten maineen.

Ohjenuorani tietysti on että mitä vähemmän päihteitä sen parempi, pilvenpolttelijoitten kohdalla moni unohtaa sen että sitäkin voi käyttää ihan kohtuudella, pienet hatsit on ihan sama juttu kun ottaisi ruuan kanssa pari kaljaa. Alkoholistiperheestä olen ja samaa geeniä löytyy kuin isältäkin joka muuttuu aivan uskomattomaksi idiootiksi kun pulloon tarttuu, kysymys kuuluukin, sallitaanko minullekin pieni rentouttava päihteiden käyttö sanotaan vaikka kerran viikossa? Vai olenko rikollinen? käyn töissä ja maksan veroni, ikää n. 30v, vaimo on absolutisti, itselläni tuntuu paketti pysyvän paremmin kasassa kun pääsee välillä vähän rentoutumaan.
 

Baldrick

Jäsen
...pienimuotoinen hallussapito ja muutaman kasvin kotikasvatus pitäisi dekriminalisoida.

Tätähän nimenomaan taitaa suurin osa kannattaakin, sekä lukeudun itse tähän joukkoon. Itse poltan erittäin harvoin, eli silloin jos joku kaveri sattuu tarjoamaan, enkä ole autolla jne. on sopiva paikka. Itselläkin krapulat kovia, tulee hölmöiltyä ja morkkikset tulee, vaikkei olisi edes kummemin töhöillyt. Ainut vaan, että en ole henkilökohtaisesti löytänyt kannabiksesta sitä mainostettua hyvänolon tunnetta sun muuta, joten näin ollen en sen hankkimiseen käytä vaivaa tahi valuuttaa hurjemmin.

Ja tämän poliisien ns. "hukkatyön" poistamisen lisäksi myös pienten kotikasvatuksen dekriminalisoinnin ansiosta mm. kerrostaloissa myös vesi- ja palovaurioiden määrät hieman laskisivat, sillä pari puskan piilossa kasvattaminen vaikeuttaa niiden turvallisempaa kasvattamista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
On Kofi Annankin jo laillistamisen kannalla, parin muun entisen presidentin ohella.
YK:ssa nyt yleensäkin on ollut semmoinen kädet pystyyn -meininki.

Jos pilvi vapautuisi jossakin muodossa myös Suomessa, niin ehdotukseni on että huumeseulonnat otettaisiin mahdollisimman laajasti käyttöön työpaikoilla, sekä rekrytointitilanteessa että randomina työsuhteen aikana, sikäli kun laki antaa siihen mitenkään mahdollisuuden. Sen kun poltatte hipit pilveä piiput mutkalla, mutta työnantajalla pitää olla oikeus tietää missä mennään.

Vielä tällä hetkellä en toimi itsellisenä työnantajana, mutta sekin päivä häämöttää tulevaisuudessa. Silloin en halua palkata ensimmäistäkään pilviveikkoa vahingossa tiimiini. Tämä on selkeä periaatekysymys. Tulevat työntekijäni eivät pajauttele sen enempää työajalla kuin omalla ajallaan. Jokaiselta loppuvaiheen kandidaatilta tulen kysymään suostumuksen huumeseulaan. Jos vastaus on kieltävä, niin minulla ei tietysti ole keinoja pakottaa henkilöä testeihin. Toisaalta minulla ei ole myöskään pakkoa palkata kieltäytyjää, joten homma hoituu näinkin. Targetti on kyllä selkeästi sellaisissa ihmisissä, joiden intresseihin pilvihommat eivät oikein sisälly.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Jos pilvi vapautuisi jossakin muodossa myös Suomessa, niin ehdotukseni on että huumeseulonnat otettaisiin mahdollisimman laajasti käyttöön työpaikoilla, sekä rekrytointitilanteessa että randomina työsuhteen aikana, sikäli kun laki antaa siihen mitenkään mahdollisuuden. Sen kun poltatte hipit pilveä piiput mutkalla, mutta työnantajalla pitää olla oikeus tietää missä mennään.

Vielä tällä hetkellä en toimi itsellisenä työnantajana, mutta sekin päivä häämöttää tulevaisuudessa. Silloin en halua palkata ensimmäistäkään pilviveikkoa vahingossa tiimiini. Tämä on selkeä periaatekysymys. Tulevat työntekijäni eivät pajauttele sen enempää työajalla kuin omalla ajallaan. Jokaiselta loppuvaiheen kandidaatilta tulen kysymään suostumuksen huumeseulaan. Jos vastaus on kieltävä, niin minulla ei tietysti ole keinoja pakottaa henkilöä testeihin. Toisaalta minulla ei ole myöskään pakkoa palkata kieltäytyjää, joten homma hoituu näinkin. Targetti on kyllä selkeästi sellaisissa ihmisissä, joiden intresseihin pilvihommat eivät oikein sisälly.

Kerroppa miksi rappioalkoholisti, omalla ajallaan juopotteleva sitten kelpaa?
 

ditrim

Jäsen
Lisäksi olisi hyvä, että tulisi sellainen laki jonka avulla työnantaja voisi asentaa piilokamerat työntekijöiden asuntoihin, ettei kukaan sitten tekisi mitään muutakaan tuhmaa. Uusi uljas Tripodien aika.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kerroppa miksi rappioalkoholisti, omalla ajallaan juopotteleva sitten kelpaa?
Hohhoijaa, taas tätä rinnastusta.

Tulevan yritykseni päihdepolitiikka on kannabista ajatellen yksiselitteisen kielteinen. Tästä en tule neuvottelemaan henkilökunnan enkä mahdollisten partnerien kanssa. Muilta osin pyrin viestittämään suht liberaalia ja moniarvoisuuden mahdollistavaa meininkiä, kuten muutenkin elämässäni. Yksilöä ja yhteisöä kunnioitetaan, lakeja noudatetaan ja huippausaineisiin pidetään etäisyyttä. Alkoa käyttäköön kukin vallitsevien normien puitteissa ja seurauksista itse vastaten.

Jos nyt otetaan kirjaimellisesti tuo obi-wanin kysymys, niin en katso voivani palkata rappio-ketään. Käsitän hyvin, ettei satunnaisesti ja harvakseltaan pilveä poltteleva eroa välttämättä ulkoisesti viikonloppupöhnät kepukaljasta kiskovasta naapuristaan. No ehkä ero on siinä, että kepukaverin keskivartalo kumpuilee enemmän. Pilviveikon pää tosin hyhmäytyy jollakin aikavälillä ja touhu voi mennä vähän hitaaksi, vaikka pössyttely voi vaikuttaa pitkään suht harmittomalta.

Ruohon polttelu kertoo myös henkilön joustavasta moraalista ja piittaamattomasta suhtautumisesta lakipykäliin, ainakin tällä hetkellä kun kotimainen laki suhtautuu kielteisesti kannabikseen. Tähän on sitten pilviveikkojen turha tulla kuittailemaan irrelevantisti josko olen mahdollisesti kävellyt koskaan punaisia päin tai puhunut kännyyn autolla ajaessa. Molempia olen kyllä kokeillut, mutta en ole tullut kummastakaan jurriin tai ryhtynyt hihittelemään itsekseni.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Toisaalta minulla ei ole myöskään pakkoa palkata kieltäytyjää, joten homma hoituu näinkin. Targetti on kyllä selkeästi sellaisissa ihmisissä, joiden intresseihin pilvihommat eivät oikein sisälly.

Toisaalta, ootko ajatellut, että huippuosaajat valitsee työnantajansa, koska niillä on siihen varaa. Saattaa käydä niin, että useakin oikeasti patevä katsoo, että toimii paremmin muualla, kun jonkun kontrollifriikin alaisuudessa, kyse on lähtökohtaisesti pitkän ajan sitoutumisesta.

Työyhteisön kemiiaan vaikuttaa monenmoiset asiat, eikä nipottava tiukkis niskaan huohottamassa ole monestakaan se houkuttavin valinta. esittäessäsi tuon vaatimuksen heti kättelyssä kategoriot jo ittesi. Tietysti, jos alalla on todella tiukassa työllistymismahdollisuuksia, saattaa tuokin toimia.
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Tietysti, jos alalla on todella tiukassa työllistymismahdollisuuksia, saattaa tuokin toimia.

Toisaalta tuossakin tapauksessa nämä rikolliset ihmisoksennukset jotka hiukan pilveä polttelevat todennäköisesti pidättäytyvät tästä tavasta hetkellisesti puhtaan testituloksen saamiseksi jonka jälkeen jatkavat entiseen tapaan. Kääpiö sitten kiukusta punaisena potkii seiniä ja kiroaa nämä moraalittomat spedet esimerkiksi henkilökunnan virkistysreissulla jossa kaikki tuhannen päissään nussivat ristiin ja tappelevat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös