Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 638 889
  • 1 491

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Hankittiin Jenkeistä varttimillillä ammattimaisuuden opettaja. Varmaan myöskin erinomainen pukukoppipelaaja ja pelaa alivoimaakin, hallelujaa.

Pääasiassa York hoiti hommansa niin hyvin kuin vajaakuntoisena pystyi ja pelasi sitä peliä missä oli hyvä, etenkin joulun jälkeen, kun sai itseään vähän kuntoon, mielestäni ei ole reilua arvostella kuntoutumassa olevaa kaveria heti syksystä, vaikkakin huonosti pelasi silloin.
Itsekin odotin kyllä enemmän pisteitä, tietenkin, mutta nyt kun miettii asiaa niin mielessäni ollut mielikuva Yorkista änäriajoilta oli sellainen pieni, vikkelä ja nopeapäinen pelaaja, josta jalkavammojen takia vikkelyys oli nollassa, mutta pää toimii, ei vaan osannut isossa kaukalossa käyttää sitä heti, kun ei löytänyt liikeratoja kentällä jne.
Ja ennenkaikkea York oli HYVÄ alivoimalla, ei vaan pelannut sitä, kuten moni tekee. York oli hyvä av:lla ja yv:llä, eli aina kun ei tarvinnut käyttää ainoaa puutettaan, eli nopeutta.


Tekisi mieli nauraa tälle vaatimustasolle, mutta mielipiteensä toki kullakin. Nyt on tietysti kiva pätkäistä tilastoista erilleen se kauden viimeinen kolmannes ja mehustella pistekeskiarvolla. Ja tehdäänpä niin:

Viimeisimmät ottelut:
Mike York 21 4+16=20
Jarkko Immonen 18 8+8=16

Siitä vähän perspektiiviä York-keskusteluun. Halpahallin mainosten tyyliin: Vertaa hintaa ja laatua!


Immonen on hyvä pelaaja, etenkin pisteiden tekijänä, mutta mielestäni profiileiltaan niin erilaiset, etten vertaisi pelkkiä pisteitä.. Immonen on tehnyt kuitenkin pisteitä kovaan tahtiin ennenkin, mutta niin on moni muukin, mutta jos puhutaan kokonaisvaikutuksesta joukkueeseen, parasta mitä voisi olla, on puolustava, liiderityyppinen pelaaja, joka tekee samalla melkein piste per peli, sellaisia ei löydä mistään.

Okei, Immonen on hyvä hankinta ja pisteiden tekijöitä Pelicans tarvitseekin, työmiehiä löytyy reservistäkin ja niitä saa aina lisää halvallakin.

Pointteja on kaksi:
1) Se että ollaan nyt tyytyväisiä siihen että ammattimiehet hoitivat karsinnan tyylillä, eikä ollut Ässien tapaan todellista uhkaa tippua, eikä se Ilvekselläkään kaukana ollut.
2) York paransi hurjasti kauden toisella puoliskolla, niin pelillisesti kun tilastollisestikin, mutta palkkaan nähden ei ollut sitä mitä joukkue olisi odottanut ja kaivannut. Jos olisi ollut joulun aikaan hankittu lisähankinta, tuomaan lisäarvoa kevääksi, olisi ollut hyvä hankinta, mutta ei ollut sellainen ykkösketjun kultakypärä mitä olisi tarvittu.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Villiä huhuilua liikkuu, että Jalonen olisi nyt sittenkin suuntaamassa Venäjälle?

Toiselta Pelicans aiheiselta foorumilta lainattua "Jalonen ei tule Pelicansiin, sai sittenkin paikan Khl:stä. Vaativat nyt purkurahaa Jalosesta, eikun uuden valmentajan hakuun....."

Huhut on aina huhuja, mutta huvittaisi ja mietityttäisi tämä "korvausperuste" kun ei ole vielä peliäkään Lahdessa valmentanut, eikä IFK pestikään ole vielä viety päätökseen kauden jatkuessa nordiksella.

Toki ne nimet lappusissa sitten toinen asia.

Mikäpä Pelicansissa enää yllättäisi. Kaiken huippu olisi se, että sopimuksessa olisi jonkin sortin KHL-pykälä ja Pelicans jäisi nuolemaan näppejään. Siinä vaiheessa Kaarna saa allekirjoittaa eropaperit ja lähteä Lahdesta. Valmentaja on kuitenkin tärkein osa joukkuetta, eikä sen suhteen voida elää epävarmuudessa kesään asti.

Toinen asia on tietysti, jos Venäjältä on tarjottu tarpeeksi suurta summaa sopimuksen ostosta. Ei kai sitä valmentajaa silloin voi väkisin täällä pitää ja hyödytään sentään rahallisesti. Ja totta kai korvausperuste on, kun on kerran sopimuskin.

Hyviä, Pelicansiin mahdollisesti haluavia valmentajia ei ole vapaana. Mikäli tämä huhu pitää paikkansa Pelicansin ensi kausi tulee olemaan uusi kärsimysnäytelmä. Kiitos.

Edit: Eikös se Piri ollut organisaatioon tulossa muutenkin? Ykköseksi vaan. Kakkoseksi Sinkkonen. Sitten voidaan taas huudella uskottavuuden perään.
 
Viimeksi muokattu:

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Pääasiassa York hoiti hommansa niin hyvin kuin vajaakuntoisena pystyi
Siinäpä se tiivistettynä onkin.

Sen sijaan (omasta mielestäni) on lähinnä naurettavaa jos joku pitää pelaajahankintaa onnistuneena sen pohjalta, että kundi on tuonut jotain ns. ammattimaisuutta jengiin ja samalla pelillinen panos on heikon ja keskinkertaisen väliltä (joo kevään poikia jne.). Silloin kun niitä maalin tappioita olisi talven pimeillä pitänyt kääntää voitoiksi, ei Yorkista ollut johtamaan joukkoja vaan ainoastaan hiihtelemään joukon jatkona.

Isoille seuroille osui taas muutama iso kala verkkoon (esim. Hamilton, Rosa, Perrin...), mutta myös pienemmillä seuroilla: Zaborsky, Lee, Barney-Redenbach-McTavish, Doell. SaiPalla ja Tapparalla peli ei edes kulkenut, Ilvekselläkin vuoristorataa. Noita hankintoja pitäisin onnistuneina, York oli siinä rinnalla pelkkä vitsi.

Ja joku vielä kaipailee ennemmin jotain isähahmoa joukkueelle kuin 50p tähtipelaajan ratkomaan pelejä, jonka avulla koko hemmetin karsinnat olisi vältetty. Toivottavasti Pelicans-yhteisössä ei olla liiaksi täysin sokaistuttu jatkuviin paskoihin (ulkomaalais)hankintoihin, vaan edes jonkinlaista vaatimustasoa kyettäisiin pitämään yllä. Muistellaan nyt vaikka erästä JM Aaltosta jos tämä Yorkin kevään huikea kulttimaine alkaa hämäämään.

Immonen on tehnyt kuitenkin pisteitä kovaan tahtiin ennenkin, mutta niin on moni muukin, mutta jos puhutaan kokonaisvaikutuksesta joukkueeseen, parasta mitä voisi olla, on puolustava, liiderityyppinen pelaaja, joka tekee samalla melkein piste per peli, sellaisia ei löydä mistään.
Totta. Next best thing on hyökkääjä joka edes takoo niitä maaleja ja syöttöjä, toisin kuin nämä yorkit ja helmiset.
 

danz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kari Jalonen ei tulekaan Pelicansiin.

Näin uutisoi päivän ess paperiversio. Sunnuntaina kuulemma ilmoittanut, että menee KHL:n Torpedo Nizhni Novgorodin valmentajaksi. Kyseessä sopimusrikkomus vaikkakin kyse oli suullisesta sopimuksesta ja Pelicans aikoo ryhtyä toimenpiteisiin.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jep. Päivän Etelä-Suomen sanomat vahvistaa että Jalonen oli ajanut Lahteen ilmoittaakseen ettei valmennakkaan tulevalla kaudella Lahdessa. Melko mielenkiintoiseksi vetää enskikauden suunitelmat valmentaja osastolla..

Jalosen vetäytymisessä vituttaa eniten se, että toista vastaavaa menestynyttä valmentajaa ei ole tarjolla. Joten ensikaudeksi ei ole mitkään kovin positiiviset kaiut sen suhteen että tulevalla kaudella jotenkin konkreettisesti mistään playoffeista tapeltaisiin. Tarvittaisi taas valmentajaa tyyliin Ara oli. Menestystä kokenut ja paljon nähnyt valmentaja.

En taida kovin suurella intensiteetillä seurata Pelicansin touhuja jos sieltä joku uusi Rokki Kauppi hommataan jostain mestiksen syövereistä.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Ikävää tuossa Jalosen välistä vedossa on se, että tammikuussa iskettiin liinat kiinni kun ei enää tarvinnut huudella valmentajan perään. Nyt sitten ollaan huhtikuussa tyhjän päällä ensi kauden valmentajan suhteen. Ei ole mitään millä vetää edes jäätreenejä, tosin Räpsän sopimus taitaa loppua 30.4., joten onpahan meillä nyt vielä jotain (lollero).

Muttei mikään mikä vaikuttaisi ensi kauden pelaamiseen.

Summanen vapaana. Kaksikolla Summanen-Nurminen? Enpä haluaisi olla pelaajana tuossa joukkueessa. Hymiöitä perään.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Summanen sisään vaan. Nyt ei auta kun odotella että kuka sinne sitten hoidetaan valmentajan tonttia hoitamaan.. Omissa papereissa Summanen / Suikkanen. Suikkanenhan tosin on jo ilmoittanut ? ettei liigassa aio valmentaa ensikaudella.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Summanen sisään vaan. Nyt ei auta kun odotella että kuka sinne sitten hoidetaan valmentajan tonttia hoitamaan.. Omissa papereissa Summanen / Suikkanen. Suikkanenhan tosin on jo ilmoittanut ? ettei liigassa aio valmentaa ensikaudella.

Käsittääkseni Lukko säilyy liigassa, joten Suikkanen valmentaa liigassa. Ässät voinee vuokrata Mika Toivolan ensi kaudeksi Lahteen taikka sitten Räsänen jatkaa. Ja eiköhän yksi Audi ole jo valmiina lämppäreissä odottelemassa lähtöä Turusta Lahteen.

Oikeasti, eikö nyt olisi Pikkaraisen sauma?
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Vai että täystuho-Summanen muka Nokan tilalle? Siinä on mies, jota pitää karttaa kuin ruttoa! Tuo mies on polttanut sillat takanaan joka paikassa, jossa on hommissa ollut. Ei ole missään tapauksessa tähän tilanteeseen sopiva persoona. Alkutalvena viimeksi yhdestä tyhjänhuutajasta päästiin eroon. Muutenkin luonnevikaiset valmentajat pysykööt kaukana täältä.

Myöskään mitään Mestis-valmentajaa ei voida alkaa kokeilemaan Majavan ja Räpsän jälkeen, vaan kokenutta SM-liigavalkkua nyt tarvitaan.

Mieluummin valmentajaksi vaikka mitaliton (toistaiseksi) Pekka Rautakallio tai menestynyt Jukka Rautakorpi. Onko heillä haluja tulla, onkin toinen juttu. Rahasta asia tuskin on kiinni.

Rakenna tässä nyt joukkuetta ja houkuttele uusia pelaajia kun valmentajan nimestäkään ei ole tietoa...
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
No voihan pillu sentään, että menikin käymään näin. Aikamoista puuhastelua. Eilen illalla toisaalla vähän kuin läpällä heitin, että taitaa Ryssät kutsua vaikka kaikki vakuutteli, että nimet on jo papereissa ja sitten aamulla saan lukea paikallisesta avisiista näin todellakin käyvän.

Täytyy kyllä sanoa, että aika hataralla pohjalla mennään, kun joukkueen tärkeimmän palasen kanssa tehdään alustava, suullinen sopimus eikä nimiä ole paperissa ja nyt sitten porataan ja uhkaillaan toimenpiteillä. Kohta eletään huhtikuuta ja meillä ei ole kiinnitettynä päävalmentajaa. Vitun nice!

Se ei toki poista sitä seikkaa, että Jalonen veti välistä aika rankasti.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ennenkun täällä alkaa mitkään Pikkarainen jutut kulovalkean tavoin saamaan uutta ponnetta, niin unohtakaa jo. Pikkarainen ei sovellu Pelicansin valmentajaksi, varsinkaan statuksella "näytöt antamatta". Näihin riskikokeiluihin ei nyt vaan enää ole varaa Lahdessa, jos halutaan menestyä. Se siitä.

ps, riskikokeilujahan ne muutkin ovat, mutta lähtökohtaisesti voidaan odottaa parempaa tulosta kokeneella sepällä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ennenkun täällä alkaa mitkään Pikkarainen jutut kulovalkean tavoin saamaan uutta ponnetta, niin unohtakaa jo.

Ja muutenkin.. Pikkaraisella on sopimus Jukureiden kanssa, ihan paperilla, ei suullisesti. Lisäksi Pike on itse sanonut, että 100% varmuudella valmentaa Mikkelissä ensi kauden (linkkiä en jaksa ettiä).
 

BaronFIN

Jäsen
Kyllä Kaarnalla (ja Pelicansilla) on palaset niin levällään, että annetaan aivan kohtuuton etumatka kaikille muille liigajengeille. Meillä ei ole käytännössä mitään uutta tarjottavaksi ensi kautta silmällä pitäen ja jatkosopimukset omienkin jätkien kanssa ovat täysin vaiheessa tämän Jalosen takia.

Edellisellä mj-tauolla Jalonen piti monta palaveria Kaarnan kanssa tehden pelaajakartoitusta ja päätöksiä esimerkiksi siitä kuka nykyrosterista sai jatkaa ja kuka ei, minkälaiseksi haluttiin muokata Pelicansin rosteria ja sitä kautta peli-ilmettä, siis sitä minkälaista kiekko Jalonen halusi Lahdessa pelata. Tätä rakentamista on tehty kolme kuukautta!!!

Nyt kun nimiä pitäisi alkaa laittaa paperiin, niin mies häviääkin Siperiaan ja yksikään pelaaja joka olisi halunnut tulla Lahteen pelaamaan isommassa roolissa nimenomaan Jalosen alaisuudessa, niin ei ole tulossa. Tätä ei voi mitenkään verrata jonkun Dave Kingin (tai vastaavan) välistä vetoon, koska Jalonen oli jo panostanut paljon seuraavan kauden joukkueeseen, jota ei nyt koskaan tule olemaankaan. Joku voisi vinkua miten HIFK-valmentaja voi tehdä töitä Pelicansin lukuun, niin se on kait ihan sama mitä ihminen tekee omalla vapaa-ajallaan. Sen takia ei varmaankaan mitään kirjallista sopimusta tehtykään ettei tulisi mitään sopimusrikkoa HIFK:n kanssa. Uskon Kaarnaa, jos sanotaan, että tämä on normikäytäntö bisneksessä.

Kaudesta 2011-2012 tulee sellainen tuskien taival etten olisi ihan heti uskonut viime kauden jälkeen. Karsinnoissa tavataan ja jos totta puhutaan, niin hetkeäkään en enää usko liigapaikan pysyvyyteen seuraavien karsintojen jälkeen. Ei käy kateeksi kun katsoo sopimustilannetta ja markkinoita vapaiden valmentajien/pelaajien suhteen.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jalosen ns. Selkäänpuukotus alkaa jo olemaan toissijainen asia tässä sirkuksessa.

Eniten nyt mietityttää nämä Jalosen aikaansaamat vahingot. Mm. Pelaajat jotka Jalonen on Pelicansiin värvännyt, tai ollut yhteyksissä. Miten käy neuvotteluiden? Tämäntakia nyt sitten sanotaan "emmä tuukkaan ku ei sekää tullu".

Vituiksi menee kaikki M.Granlundit ja muut ruohonjuuritasolta asti? Komee teko. Arvostetaan varmasti missä tahansa. Sanoo stadin jullit, tai minkä tahansa seuran kirjoittelijat mitä tahansa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Vituiksi menee kaikki M.Granlundit ja muut ruohonjuuritasolta asti? Komee teko. Arvostetaan varmasti missä tahansa. Sanoo stadin jullit, tai minkä tahansa seuran kirjoittelijat mitä tahansa.

Mitä? Tarkoittaako tämä nyt sitä ettei HIFK:n ykkös- ja kakkosketjut siirrykään Pelsuihin kun nokkakaan ei sinne suuntaa?

Kieltämättä hankala tilanne Pelicanssille. Uutta matoa koukkuun vaan. Ihmetyttää vaan Kaarnankin etiikka ja julkitulo asiaan liittyen, HIFK:llahan on kausi vielä kesken, joten kovin herrasmiesmäiseksi ei voi Kaarnaakaan eikä hänen ajoitusta/aivoituksia kehua.
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihmetyttää vaan Kaarnankin etiikka ja julkitulo asiaan liittyen, HIFK:llahan on kausi vielä kesken, joten kovin herrasmiesmäiseksi ei voi Kaarnaakaan ajoitusta/aivoituksia kehua.

Itsehän Jalonen sunnuntaina päätti asiasta ilmoittaa. Kyllä siinä varmasti Kaarnalla kiehahtaa, kun parin kuukauden työltä ja ensi kauden rakennukselta vedetään matto alta. Jalonen aiheutti valtavat vahingot Pelicansille. Totta kai täällä tehdään asioita myös sen eteen, että Jalonen saa myös kärsiä mahdollisimman paljon ja nopeasti. HIFK joutuu tämän myötä ikävästi sijaiskärsijäksi.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Itsehän Jalonen sunnuntaina päätti asiasta ilmoittaa.

Niin Jalonenhan ilmoitti siitä Kaarnalle, ei Hesarille, Ylen uutisille eikä MTV3:n kiekkotoimitukselle. Ymmärrän vitutuksenne Jalosta kohtaan mutta kyllä tällä hetkellä ympäri kyliä asiasta medialle poraava Kaarna saa itsekin haistaa pitkät että aloitti tämän mediarumban välieriä edeltävänä päivänä. Ei yhtä mauton teko kuin KojoKojon oharit Pelicanssille mutta saatanan mauton teko silti.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Niin Jalonenhan ilmoitti siitä Kaarnalle, ei Hesarille, Ylen uutisille eikä MTV3:n kiekkotoimitukselle. Ymmärrän vitutuksenne Jalosta kohtaan mutta kyllä tällä hetkellä ympäri kyliä asiasta medialle poraava Kaarna saa itsekin haistaa pitkät että aloitti tämän mediarumban välieriä edeltävänä päivänä. Ei yhtä mauton teko kuin KojoKojon oharit Pelicanssille mutta saatanan mauton teko silti.
Voi voi, on se kauhiaa jos IFK:n menestyskevät tästä nyt ihan häiriintyy ja kaikkea. Vittumaisia asioita tapahtuu ja Jalonen on sellainen mies että niitä sattui nyt tapahtumaan kahelle jengille samaan aikaan.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä ne sopimukset on jo ihan allekirjoitettu. Eli Kari Jalonen ja Kai Rautio valmentavat ensi kaudella Pelicansia ja Pasi Nurmisen vastuulle jäävät vain ja ainoastaan veskarit.

Miten suullinen sopimus allekirjoitetaan? Noh, kaikesta huolimatta vittumainen temppu Jaloselta nämä oharit.
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Suikkasen tulon myötä on sellainen kutina että Erkinjuntti on Pelicans rosterissa tulevalla kaudella.
 

RW/LW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt kun valmentaja-asioissa kävi enemmän kuin hyvin teidän kannalta niin tuskin tulee ongelmia saada pelaajia lahteen. Uskoisin Suikkasen houkuttelevan pelaajia enemmän kuin KJ, joten ne allekirjoittamatta olevatkin sopimukset varmaan etenee. Paljon riippuu tietty Suikkasen toiveista ja eiköhän Turustakin joitakin pelaajia sinne saavu.

Ja jos Järvisen huhu piti paikkansa niin tuskin poikaa enää ainakaan kauheasti harmittaa, kun oli Suikkasen luottopelaaja jo Tps:ssä.

Onnittelut loistavasta hankinnasta! Ei tule Lahdessa olemaan tylsää ensi kaudella:)
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Koska HIFK:n "kuppaus" ilmeisesti loppui Jalosen kadottua Venäjälle, niin Suikkasen myötä tietenkin on perusteltua ajatella keitä TPS:stä olisi saatavilla (muutamat onneksi ovat edellä jo aloittaneet). Huhuissa on pyöriny seuraavat nimet:

- Joonas Järvinen, joka pyöri huhuissa jo "Jalosen aikaan". Luulisin että tuossa saattaa olla meiän ykkösparin toinen pakki ensi kaudelle.
- Sami Venäläistä on kanssa tänne huhuiltu. Eihän Sami niitä varsinaisia hurraa-huutoja herätä, mutta Jaloselle tuttuna kaveri saattaa tulla.
- Antti Erkinjunttia on kanssa Lahteen huhuiltu, mutta niinhän häntä on kaikkialle. Kyllähän hänet voisi ottaa, mutta luulenpa Antilla jo olevan sopimus jonnekkin muualle (Lukko?).

Muita kiinnostavia ei nykyisen TPS:n sopimuksettomien listalta edes löydy. Nordlund menee muualle ja ei kai me yksipolvista-Plihalia tänne hankita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös