To 13.1.2011 Jokerit - SaiPa

  • 11 268
  • 36

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Huomenna itselle yksi kauden odotetuimmista matseista, eli Jokereiden ja SaiPan välinen mittelö.

Jokerit sijalla 4 sarjataulukossa, pisteitä 64 ja pelejä pelattuna 38.
SaiPa sijalla 13, pisteitä 37, pelejä 39.

Hieman eri asetelmista joukkueet siis lähtevät kamppailuun, SaiPa yrittää välttää karsijan paikkaa viimeiseen asti ja Jokerit yrittää tavoittaa heikosti pelanneen IFK:n.

Itselle nämä ovat yleensä kovempia tapahtumia kuin Helsingin paikalliset. Edellisestä matsista on hienot muistot Kisapuistosta, Jokereiden fanikatsomossa tuli hilluttua ja huudettua ja otteluhan päättyi Jokereiden 2-1 voittoon 11.12. Sitä edelliset kohtaamiset:

9.10
SaiPa - Jokerit 0-3
16.11
Jokerit - SaiPa 6-2

Jokerit siis on voittanut kaikki kolme kohtaamista tällä kaudella maalierolla 11-3. Jokerit ovat pelanneet Erkan aikana tuloksellisesti hyvää kiekkoa, vaikka YV ja AV vielä on aikamoista hakemista. SaiPa otti komean 2-1 voiton Lukosta tiistaina ja varmasti huomennakin on liikkeellä taisteleva SaiPa.

Redenbachin tiputtaminen kokoonpanosta näytti tuovan tekemistä SaiPan peliin, joten näinköhän "nivusvammainen" tsekki on kokoonpanossa. SaiPalta puuttuu myös ehkäpä joukkueen tärkein pelaaja, Dale McTavish. Myös kaksi tärkeää pakkia, Salcido ja Sondell ovat telakalla. Backman ja Yli-Torkko eivät luultavasti tällä kaudella enää pelaa.

Jokereilta kokoonpanosta puuttuu ilmeisesti Ben Eaves ja varmuudella Jani Rita, sekä Justin Forrest, joka loukkasi kätensä IFK:ta vastaan. Myös AJ Niemi on poissa jaloista.
Toivottavasti nähdään tiukka kamppailu, jossa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Jokereiden ennakko: http://jokerit.com/index.php?id=1&nid=1217
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jos SaiPalta puuttuu Redenbachin, McTavishin ja Salcidon kaltaisia pelimiehiä, niin joukkueiden materiaaliero on kyllä melkoinen, erityisesti hyökkäyspäässä. Syksyn ottelussa Jaffalassa SaiPalta erottuivat juurikin McTavish ja Redenbach vaarallisimpina, muuten joukkue on todella harmaata massaa.

Uskonkin, että Westerlundinkin peräänkuuluttama asenne on huomenna isoin tekijä. SaiPan pitäisi kaatua melko vaivatta, kunhan Jokerit asennoituu peliin oikein. Itse uskon tähän vahvasti, sillä tiistain makea voitto DDR-museossa antoi Jokereille varmasti mukavan boostin otteluviikon muihin peleihin. Lisäksi Jokereilla on nyt toimiva pelisysteemi, jota joukkue toteuttaa kurinalaisesti.

Huomenna Järä maaliin, perusvarma puolustuspelaaminen, turhat jäähyt pois ja hyökkäyspäässä samanlaista suoritustasoa kuin Tapparaa vastaan, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Selkeä voitto tilauksessa, mutta ei auta nuolaista etukäteen. On se SaiPa ennenkin yllätyksiä areenalla järjestänyt...
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tähän peliin täytyy lähteä hyvällä sykkeellä, koska muuten voi olla että pisteet lähtee Lappeenrantaan. Sellaista alkua ei saa olla kun hifk:ta vastaan tiistaina. Me ei päästy mihinkään. Naapuri vei peliä koko ajan. Onneks eka erä silloin pelattiin 0-0 tilantessa.
SaiPa tekee paljon töitä otteluissa, ja nyt jos luistin hetkeksikin liikkuu vaisummin, niin tulee tukala tilanne. Omaa peliä täytyy pelata ja kehittää sitä vielä enemmän. Tosiaan, Järvinen maaliin ja huomenna Lasak taas.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Nämä häntäpään joukkueet ovat tuottaneet yhtä tuskaa Jokereille, varsinkin silloin, kun Jokerit on pelanneet muuten "hyvää kautta". Tuskin tämääkään ottelu poikkeaa niistä. Ylivoimaisen hallinnan jälkeen Jokerit ottaa lopulta joko yhden pisteen tai kolme pistettä maalin voitolla.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Sputnikit ovat tosiaan yllättäneet aiemmin muutaman kerran Areenassa. Mieleen tulee kymmenisen vuotta sitten ratkaiseva tappio pleijareissa ja pari kautta sitten tappio perhematsissa, jossa Juuso hörppäsi laukauksen puolesta kentästä. Edellinen matsi joulukuussa L-rannassa oli myös todella tiukka ja silloin Lasak pelasti pisteet Jokereille.
Saipan poissaololista on kuitenkin niin karmea, että aikamoista koomailua pitää Jokereitten esittää, ettei voittoa tänään tule. Toivon, että tänään saadaan erikoistilannepelaaminen kuntoon. Julleja vastaan tosin tehtiin kaksi yv-maalia, mutta parantamisen varaa siinäkin on vielä paljon. Puhumattakaan av-pelistä ja aloituksista.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Redenbachin nivunen on edelleen kipeä ja kiekkojumala on estynyt pelaamaan tänään, joten odotettavissa on huomattavasti kauden aiempia kohtaamisia yhtenäisempi, kurinalaisempi ja työteliäämpi SaiPa. Jos maalimäärät pysyvät alle 5:ssä niin SaiPa haastaa varmasti voitosta mutta jos lähdetään coast-to-coast maalikarkeloihin niin Jokerit vie ellei sitten jotain aivan ennustamatonta tapahdu ja Eme Kaksonen käyttää maalipaikkansa hyväksi neljä kolme maalia. Ketsuppipullon avautumista odotellessa siis kohti illan matsia.
 
Tämän piti olla se ottelu, jonne olisi lähdetty kaveriporukalla kannustamaan SaiPa voittoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan. Onhan rosteriin tällä kaudella saatu kovia nimiä... Lintner, Salcido, Barney, Sondell, McTavish ja Redenbach. Lisäksi nuoremmalta Koskirannalta odotettiin tällä kaudella vähintään jatkavan siitä mihin viime kaudella jäi. Mutta nyt sitten lähdetään täysin toisenlaisella materiaalilla ja asetelmista Jokereita haastamaan. SaiPalla on nyt sitten sellainen "henki korvaa materian" -joukkue kasassa tänään.

SaiPan voiton avaimet. Kauhea jyppimäinen kahvauspeli juuri ja juuri sallitun rajamailla. Jyppimäinen kahvauspelihän on semmoista, ettei tuomarit huomaa, että kahvataan, mutta kotiyleisö huomaa ja heittelee ottelun jälkeen kolikoita kentälle. Sitten toivotaan tuomarien automaattisesti jokaiseen tuomioon (Jokereiden osalta) lisäävän sen Helsinki-lisän. Näin SaiPa voisi pehmein käsin varustetulla ylivoimapelillään tehdä sen tarvittavan voittomaalin esim. Paulin taikakaulimella. Sanomattakin on selvää, että tarvitaan myös Jeren nollapeli voittaaksemme.

Yksi-nolla siis SaiPalle tänään. Pizza-slicen ja kokiksen arvoisesti kolikoita jäälle ja Erkan itkut otteluvalvojalle pelin jälkeen. Petri Seppä pääsee taas kirjoittamaan viikonvaihteen iltapuluun helsinkiläisjoukkueiden sortamisesta...
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kenties jonkinlainen vedonlyönti olis paikallaan. Kuinka monta kertaa Eero mainitsee isot tilipussit, seteliniput taskuissa ja paperirahan tuoksuisen areenan?
Emellä oli lukkoakin vastaan tuhannen taalan paikka 2-1 hyökkäyksessä, mutta hanskaan meni. Jos onnistutaan pitämään peli nollissa mahdollisimman pitkään, niin mahdollisuudet on olemassa. Vielä parempi jos päästään tuurilla johtoon.
Redenbachin myötä puuttuu taitoa, korvataan sisulla ja taistelulla. Yksi piste vähintään otetaan ja Paalanen laskettaa lukua.
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Se on kuulkaas gameday.

Kokoonpanoja tuijottaessa ja jokerivirettä ihmetellessä voisi erehtyä tämän matsin olevan läpihuutojuttu. SaiPa on kuitenkin hyvä kiusaamaan isompiaan. Sputnikeilla ilmeisesti loukkaantumishuolia mikä entisestään kallistaa vaakaa kotijoukkueen suuntaan. Jokereiltakin sivussa ainakin Rita, Eaves ja Forrest. Pakkitilanne on muutenkin kysymysmerkki. Kauppinen on pidettävä kokoonpanossa vaikka ei tällä hetkellä sieltä paikkaa ansaitsisikaan. Itse kuitenkin koittaisin antaa Markolle viimeisen mahdollisuuden Ossin rinnalla. Jospa se kohottaisi itseluottamusta ja sitä kautta peliesityksiä. Pakkiparit vaikkapa: Ossi-Kohu, Eronen-Niemi, Dehner-Manelius/Kivistö.

Itsekkin odotan innolla Taurun satuja palavasta kahisevasta ja muovisesta palkka-armeijasta. :)

EDIT: Tulosveikkaus 4-1, viimeisessä erässä vasta hieman repeää.
 

Saarinen#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid C.F, Helsingin Jokerit
Jokerit tänään:

Pihlman Nokelainen Hentunen
Väänänen Mälkia

Lahti Kerälä Pulkkinen
Forrest Dehner

Mäki Pirnes Ben-Amor
Kauppinen Manelius

Saarinen Hämäläinen Juutilainen

Lasak/
Järvinen
 

AaJee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim Ducks, Miami Heat
Jokerit tänään:

Pihlman Nokelainen Hentunen
Väänänen Mälkia

Lahti Kerälä Pulkkinen
Forrest Dehner

Mäki Pirnes Ben-Amor
Kauppinen Manelius

Saarinen Hämäläinen Juutilainen

Lasak
Järvinen

Eli Forrest pelaa kuitenkin vaikkei pitänyt ja Erosen paikan ottaa Mälkiä ykkösparista.

Boldaukset omia.
 

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kovastipa tunnutaan annettavan SaiPalle mahdollisuuksia illan matsiin. Eiköhän pelin kulku tule olemaan, että SaiPa lyö päätänsä Jokereiden puolustukseen ja tuhrii harvat todelliset maalipaikkansa. Jokerit puolestaan rankaisee vastahyökkäyksistä ja ottelu on ratkennut jo ennen kolmatta erää. Neuvonkin kaikkia Jokeri-kannattajia jäämään kultaiseen kotiinsa tai kuluttamaan torstai-ilta jonkin viihdyttävämmän harrastuksen parissa.
 
Tuota Jokereiden nelosjämäkenttää ei voi kuin ihmetellä edelleen, kenen muroihin esim. Pitkänen on kussut jotta Juutilainen ja Saarinen saavat jatkuvasti tuhista neloskentässä Ilmarin tilalla? Tuollaisenaan neloskentästä ei ole kuin haittaa kentälle päästessään, yksi umpitehoton pörisijä ja kaksi varjojen valtiasta laamailemassa.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Tuota Jokereiden nelosjämäkenttää ei voi kuin ihmetellä edelleen, kenen muroihin esim. Pitkänen on kussut jotta Juutilainen ja Saarinen saavat jatkuvasti tuhista neloskentässä Ilmarin tilalla? Tuollaisenaan neloskentästä ei ole kuin haittaa kentälle päästessään, yksi umpitehoton pörisijä ja kaksi varjojen valtiasta laamailemassa.
Täysin samaa mieltä...olisi kiva nähdä keväällä 4-ketjuna vaikkapa
Mäkiaho-Mäki/Hämäläinen-Ben-Amor
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Täysin samaa mieltä...olisi kiva nähdä keväällä 4-ketjuna vaikkapa
Mäkiaho-Mäki/Hämäläinen-Ben-Amor

Mäkiaho -EI IKINÄ! Nielikäisessä oli aikanaan ihan riittävästi. Ei enää jämäjulleja meille.

Mitä taas matsiin tulee, niin eka erä saattaapi olla vielä tasainen, mutta tokassa tai viimestään kolmannen alussa repeää. Meille voitto 3 tai 4 maalin erolla. Hyvä, ettei Forrestin loukkaantuminen ollut tuon pahempi, koska hänen puuttumisensa olisi varmaan näkynyt puolustuspäässä.

Toivottavasti Lahti osuu tänään. On ollut sillä vähän kuivempaa tää kevätkauden alku.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Täysin samaa mieltä...olisi kiva nähdä keväällä 4-ketjuna vaikkapa
Mäkiaho-Mäki/Hämäläinen-Ben-Amor

Mäki - Hämäläinen - Ben-Amor tulee olemaan 4-ketjumme kun Eaves ja Rita palaavat.

Ja jotta ei mene off-topiciksi, tänään Jokerit ottavat kolme pistettä hyvällä esityksellä. Forrest +3.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Kyllähän se on niin että SaiPa ei tule pysymään Jokereiden rytmissä mukana vaan joutuu kahvaamaan ja roikkumaan, jolloin Jokerit pääsevät harjoittelemaan ylivoimaa. Näistä pitäs saada onnistumisia. 6-1 lopputulos. (ennenkin oon ollu väärässä)

Sanotaan että voittavaa maalivahtia ei vaihdeta ja jos pelejä ei ole peräkkäisinä päivinä ei ole tarvetta lepuuttaa edellisen ottelun pelannutta molaria mutta:

Kyllä nyt tolle Järälle ois pitäny antaa illaks pelivuoro. Monta peliä Järvinen on pelannut Lasakin tulon myötä? 2? Kaikki kunnia Janille, voittava maalivahti joka ottaa tärkeät kopit kiinni mutta meillä on liigan paras luukunavaaja, enkä tarkoita että hän avaa luukun kaikista parhaiten.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
#41 Richard Linter

Tuolla SM-liigan siirtohuhut -ketjussa kertoillaan Saipan Lintnerin siirtymisen Jokereihin tammikuun lopussa olevan jo "sinettiä vaille" varma asia. Eli mies erikoisseurantaan illan ottelussa. Voidaan sitten illan esityksen perusteeella heitellä mutapaakkuja tai sitten vaatia Keklulta välittömiä toimenpiteitä miehen sainaamiseksi Lasakin saunakaveriksi.

Ja jos pelaa paskasti (tahallaan), niin siihen voivat lappeenrantalaiset todeta miehellä olevan jo "etupainotteisen" sopimuksen pääbelsebuubin, eli "Diili-Hjalliksen" kanssa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kyllä nyt tolle Järälle ois pitäny antaa illaks pelivuoro. Monta peliä Järvinen on pelannut Lasakin tulon myötä? 2? Kaikki kunnia Janille, voittava maalivahti joka ottaa tärkeät kopit kiinni mutta meillä on liigan paras luukunavaaja, enkä tarkoita että hän avaa luukun kaikista parhaiten.
Järvinen oli juuri jonkin aikaa loukkaantuneena ja Tuohimaa on pukenut jo muutamaan otteluun kakkosveskarin paikalle. Ihan turha "jonkun saipamatsin" takia väkisin nopeuttaa paluuta kentälle. Normaalitilanteessa uskoisin Järvisen olleen ilman muuta pelivuorossa tänään.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielestäni on hienoa, että Eronen saa hakea katsomosta vähän vauhtia. Vaikka kuinka toivoisi, että kaveri löysi läpi pisteidenkin valossa edes jollain tasolla, niin ei häntä sentään voi joka pelissä peluuttaa. Eroselta odotetaan pisteitä ja nyt Mälkiä korvaa Erosen. Toivotaan Mälkiälle myös onnistumisia.

Forrest & Dehner ovat ainoat, jotka pystyvät pisteiden tekoon. Kauppiselta sitä on enää turha odottaa, kaveri on niin pihalla kuin olla ja voi. SSL-ketjun takana uskomattomat poffit ja iso sopimus taskuun. Kyllä saa Marko olla kiitollinen tuolle kolmikolle. Parhaassa tapauksessa Kauppinen olisi hakenut vauhtia ja Eronen olisi edelleen kokoonpanossa.

Jälleen tärkeä ottelu, josta pitäisi pystyä ottamaan kolme pistettä. SaiPa on osoittanut pieniä piristymisen merkkejä ja Erkan Jokerit jyskyttää vahvasti koko ajan eteen päin. Mielenkiintoinen peli tulossa.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Sitten sen surkean (tasoltaan) Blues-matsin en ole ehtinyt paikan päälle, mutta tänään ollaan tulossa.

Aikamoinen juttu tuo Mällin tulo ykköspariin Erosen paikalle. Teemu on pelannut todella hyvin tämän kauden, vaikka onkin vielä aika nuori jannu. On ehkä hyväkin antaa välillä huilivuoro, niin jaksaa painaa taas. Loppuunpalamisen vaarakin on olemassa...

Ainahan sitä pelkää pahinta näissä "helpoissa" matseissa. Milloin ne pinnat vie SaiPa milloin Pelsut, mutta aina pitää Jokereiden sössiä joku näistä peleistä. Toivottavasti ei kuitenkaan tänään.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
SaiPa on kyllä ollut perinteisesti vaikea vastustaja Jokereille ja erityisesti Lappeenrannassa napannut voittojakin säännöllisesti. Tällä kaudella tosin Jokerit ei ole vielä menettänyt pistettäkään SaiPalle.

Jos ihan kapeasti ajattelee, kyllähän tämän pitäisi selkeä kotivoitto olla - varsinkin kun SaiPalla on pitkä lista poissaolijoita. Mutta käytännössä ei ole mitenkään selvää, että Jokereille tulee helppo ilta. Lappeenrantalaisille tämä alkaa olla niitä pelejä, joista kolme pistettä tulisi raapia vaikka millä, jos vielä edes jonkinlaiset mahdollisuudet haluaa play offeihin säilyttää.

SaiPan joukkueesta mielenkiintoisin pelaaja on vuodesta toiseen Pauli Levokari. Pauli on varmaan Suomen ristiriitaisin pelaaja, joka on toisten mielestä vahvistus SaiPalle ja toiset olisi valmiit lähettämään miehen pois heti. No, kylmäksi ei ainakaan jätä ketään. Jokereita vastaan Levokari on aina ottanut vähintään yhden jäähyn, katsotaas miten tänään käy. Peliaikaahan mies saa kyllä hyvin pelistä toiseen.

Pauli onkin jo pitkään asunut Lappeenrannassa - onkos se löytänyt naisen sieltä :)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Komea voitto paremmasta SaiPasta. Lintner ainakin pisteiden valossa pelasi hyvin, samoin Pirnes. Alkaa olla jo hyvin hajurakoa tuonne säälipaikoille, 9 pistettä sekä Bluesiin ja KalPaan.
 

jlahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa oli hyvä. Maalipaikat menivät vähintäänkin tasan, ellei jopa SaiPalle. Voiton ratkaisi Jokereille huomattavasti terävämpi viimeistely, ja tiettyjen SaiPan pelaajien henkilökohtaiset virheet.

Lintner on tosi hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta puolustajana tekee välillä kaameita virheitä. Mm. lähti alimpana miehenä vaihtoon, ja hukkasi kiekon ennen Jokerien kolmatta maalia.

Myllyniemi oli maalilla kohtalainen, mutta mielestäni jokainen Jokerien maali olisi ollut otettavissa. Herra ylipelasi Jokerien kolmannessa ja neljännessä maalissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös