JYPin tulevaisuus

  • 17 874
  • 54

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Juu, näyttää että ainakin Alatalo-ketjua voisi pilkkoa pienemmäksi. Nyt sieltä lentää purkauksia hieman joka suuntaan ja keskustelu rönsyilee sinne & tänne.

Tähän ketjuun haluaisin kirjoitettavan millainen JYPin toimintaidean tulisi olla tästä kaudesta eteenpäin? Eli mikä on JYPin "strategia" tai "toiminta-ajatus" - jatketaanko nuorten pelaajien hautomona vai...? Nämä kysymykset ovat ajankohtaisia juuri nyt, kun tappiot rassaavat, nimekkäimpien pelaajien sopparit ovat katkolla ja valmentajavaihdos leijuu ilmassa. Ja tuomionpäivän julistajat ovat taas ovella.

Pohjustuksena ketjulle toimikoot Alatalo-ketjusta napattu lainaus (pikkaisen saksittu):
Viestin lähetti JypFabu
Kaikkinainen houraileminen nuorista ja nälkäisistä pois ja realismi kehiin. Liigaan tarvitaan muutaman huipun lisäksi varmoja, kokeneita ja roolinsa täyttäviä perusjyriä.
[clip]
Yksi asia mikä näissä jyp-keskusteluissa myös pännii on tämä ikuinen ei ole varaa mantra...Tämä on myös nähdäkseni totaalisen ruvella seuran toiminnassa, itketään köyhyyttä, rakennetaan epärealistisille toiveille, ei uskalleta tehdä sitä bisnestä mitä ollaan tekemässä ja ja kun joukkue alkaa näyttää seuralta itseltään tuloksien valossa, ihmetellään miksi näin kävi.

Näin. Muut jatkakoot tästä, pistän omia mietteitäni sekaan myöhemmin. Ettei jo megalomaaninen avausviesti tukehduttaisi keskustelua...
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Myös minä lainaan toista kirjoittajaa toisesta ketjusta:

Viestin lähetti Aito Taisto
Aiemminkin olen ihmetellyt, aikooko JYP-organisaatio lainkaan jatkaa liigassa ensi kaudella: joukkueen rakennuksesta ei ole tietoakaan, nettisivut on käytännössä ajettu alas, eikä markikinointi muutenkaan ole aktiivista. Kaikkien avainpelaajien sopimukset päättyvät keväällä...

Tätä olen itsekin nyt tammikuun alussa päässäni mietiskellyt. Olisi kiva tietää, mikä on tilanne. Valtra saatiin yhteistyökumppaniksi, mutta mitään näkyvää hyötyä tästä ei ole joukkueelle ollut. Mielestäni sellaiseksi ei voi myöskään laskea no-name-nhl-4.ketjujyrän hankkimista (jota ei muuten esim tässä tilanteessa koskaan hankittaisi, ellei Seppänen ole menettänyt viimeistäkin järjenhiventä).

Onko organisaatiossa nostettu kädet pystyyn jo ensi kaudenkin puolesta? Muutama hassu sopimus, mitään muuta konkreettista ei ole.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Viestin lähetti Groove Armada
Olisi kiva tietää, mikä on tilanne. Valtra saatiin yhteistyökumppaniksi, mutta mitään näkyvää hyötyä tästä ei ole joukkueelle ollut.
Ei kauaa aikaa sponsorisopimuksen jälkeen imoitettiin Valtran lomautuksista. Eikä lomautukset olleet vähäisiä. Oliko sittenkin merkitystä euroille?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Siniviiva
Ei kauaa aikaa sponsorisopimuksen jälkeen imoitettiin Valtran lomautuksista. Eikä lomautukset olleet vähäisiä. Oliko sittenkin merkitystä euroille?
Tuskin. Sponsorisopimukset eivät ole mallia "me tuetaan teitä sitten sen verran kuin taskuista hiluja sattuu löytymään ja jos ei löydy niin ei me sitten teitä sponsatakaan". Sponsorisopimuksissa on molemmille osapuolille selvästi kirjattu vaatimukset.

Samoin tuon sopimuksen ja aloitettujen yt-neuvottelujen välissä oli niin lyhyt aika, että Valtran johdolle on ollut Seppäsen kättä puristaessa selvää, että omaa väkeä irtisanotaan reilun kuukauden päästä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Niin, kaippahan tuo Sergein valotus asiassa pitanee paikkansa, ellei sopimus pidä sisällään pykäliä, kuinka talouden heilahtelut siihen(sopimukseen) saattavat vaikuttaa...

No yhtä kaikki, seuran se pitää itse hommansa tehdä ja suunnitella. Lätkä on luonteeltaan siitä veikeää bisnestä, että käytännössä suomessa se on nollasumma peliä, eli toiminnalla pyritään vaan pitämään pää pinnalla ja takaamaan jatkuvuus tuleville kausille. Tästä syystä urheilun bisnestyminen oli huono juttu urheilulle, kulttuurista tietysti puhumattakaan.

Nämä sponsorit siis ovat jonkinlaisia nykyajan mesenaatteja, kuten rikkaat ylimykset renesanssiajan italiassa, he tavoittelivat imagoa eivät niinkään rahallista voittoa.

Kun puhutaan sitten tulevaisuuden linjauksista ja toteuttamisen straregioista, koukkaan vähän historian kautta:

Jypin liigataipaleen alkuaikoina mantrana hoettiin, että jyp pelaa kuviopeliä ja sitä hoettiin hallin käytävillä ynnä lehdissä ja tv:ssä ihan kyllästymiseen saakka. Tietenkin ajattelin, että jyp on uusi liigatulokas ja sen pitää pyrkiä profiloitumaan jotenkin liigakartalle, kunnes jossain vaiheessa tajusin, että seurassa todellakin uskotaan moiseen sloganiin. Yritin sitten selvitellä mitä ihmettä tuo iltasoiton kaltaisesti hermoja raastava hokema sitten sisältää, eikä sitä tietenkään kukaan kyennyt konkretisoimaan, sehän oli vaan hokema vailla sisältöä.

Vähän samalta tuo viimevuosien nuorten ja nälkästen hautomo ajattelu kuulostaa, kestävää menestystä sen varaan on mahdoton rakentaa, budjetit kyllä pysyy pieninä ja sarjasijoitus huonona, se antaa ikäänkuin tekosyyn seuralle olla tekemättä mitään työntapaista iskukykyisen joukkueen rakentamiseksi.

Ja kun lopulta se ei edes tarkoita mitään, joka ikinen seura pohjaa niin paljon kuin pystyy junioreihinsa ja pyrkii scouttailemaan lupauksia pienemmistä ympyröistä. Ainoaksi eroksi jää ison roolin tarjoaminen raakileille, joista yhdeksälle kymmenestä se on karhunpalvelus. Jos jyp tätä harjoittaisi vastuullisesti, se pitäisi huolen, että siellä olisi riittävä määrä kokemusta joukkueessa, esimerkki on paras opettaja, ei se että tekee itse jokaikisen virheen.

On varma, ettei kilpailukykyisen joukkueen kasaaminen ole halpaa lystiä, eikä seuran puuhamiehille kivaa puuhaa, mutta sen se vaan vaatii, jotta siellä maalin edessä joku voi ottaa mustelmia. Siellä konttorissa otettava yhtä monta mustelmaa, ellei useampaakin, siinä kilpailussa vaanii se konkka ihan jokaista osanottajaa, pienemmistä epäonnistumisistä puhumattakaan, mutta ei siitä pelkäämälläkään välty, on pakko uskaltaa vaan mennä, tai sitten ei kannata mennä ollenkaan.

Tässä on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista johon jyp on sortunut, hymistellään siellä junioreiden selän takana uskaltamatta ottaa todellisia riskejä joukkueen hankkimiseksi, ei olla valmiita maksamaan, mitä ammattimies maksaa, vaan vuodesta toiseen peluutetaan alipalkattuja junnuja, joiden sekaan hankitaan 1-2 vierasta kieltä puhuvaa peluria ja toivotaan parasta. Tulevaisuutta ei näin ole. Ehkäpä huonona palkanmaksajana jyp ei ole listoilla alkupäässä paluumuuttajillakaan, monikos sinne on vuosien saatossa palannut? Nämä palaajat kun olisivat kuitenkin sille jatkuvuudelle erittäin tärkeitä, esimerkkejä junnut kaipaa ja vanhat arvostusta. Suomessa liikkuville ammattikiekkoilijoille jyp alkaa olla houkutteleva vaihtoehto tasan sitten kun palkkataso on sama kun muualla, vääränlainen nuukuus köyhdyttää.

Jotta urheilullinen tulos, yleisön ja sidosryhmien kiinnostus ja jatkuvuus on mahdollinen, on seuran rakennettava joukkuettaan kaikki osa-alueet huomioon ottaen, joukkueen pitää olla kilpailukykyinen, sen pitää olla ikäjakaumaltaan oikea, juniorityön pitää olla laadukasta ja tavoitteellista. Mitkä näistä velvoitteista nyky-jyp täyttää?
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Selkeä toimintasuunnitelma Jypiltä on puuttunut jo pitkään. Pitkäjänteistä ja hyvin suunniteltua organisaation muutosta/parannusta, sekä selkeitä tavotteita (taloudellisia&urheilullisia) tarvitaan kehittymiseen. Missio 2007 osoitti, että ollaan jo herätty osittain. Itselle on jäänyt hieman epäselväksi vain mihin missiolla pyritään(urheilullisesti), koska "tähtäämme mukaan SM-liigan kärkikamppailuihin" ei tämänhetkisellä tilanteella näytä realistiselta. Toivottavasti missio herättää intoa ja kiinnostusta sponsoreissa.Vesalainen ja Andy saa tehdä kovaa, mutta toivottavasti menestyksekästä työtä rahan lisäämiseksi joukkueelle ja sponsoreille hyviä kiekkohetkiä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Nyt lienee syytä kirjoittaa se omakin juttu koskien otsikkoa, kuten tuli luvattua. Kaiken kaikkiaan ei voi kuin ihmetellä, kuinka paljon on ehtinytkään tapahtua parin viime viikon aikana. Maaliton putki poikki, häämöttävä paikka play-offseissa, uusi NHL-apu ja kirsikkana kakun päällä tämän viikon soppariuutiset ovat osaltaan hälventäneet pahimmat tuomiopäivän huutajat Hippoksen porteilta. Risukasaa on siunattu viime päivinä runsaalla auringonpaisteella, kuten sananlasku lupaa...

Osaltaan Seppänen onkin jo vastannut otsikon kysymykseen melko tyhjentävällä tavalla - ainakin lähitulevaisuuden osalta. Alatalon, Immosen ja Virtasen jatkaminen seurassa (Marttisen ja Huczkowskin ohella) ainakin seuraavan vuoden ajan on tehnyt selväksi sen, että JYPissä ollaan liikkeellä tosissaan - ja ennen kaikkea hereillä. Joukkueen vaihtuvuus pysyy näillä näkymin kärkimiesten osalta vähäisenä, mikä on positiivista.

Sopimusten vaikutus JYPin imagolle on myös suuri: vielä 5-6 vuotta sitten yhden kovan kauden jälkeen jo lupaava JYP-peluri lähti Tapparaan - kehittymään. Nyt lupaavat pelurit pelaavat täällä, hankkivat kannuksensa ja lähtevät korkeintaan rapakon taakse tai muualle ulkomaille. Lähes poikkeuksetta. Enää pelaajien ei ilmeisesti tarvitse hakea "kehitysapua" Tapparasta tai Jokereista. Oikeastaan toisinpäin - JYP on hyvä vaihtoehto myös muiden seurojen lupaaville pelaajille.

Mainituilla sopimuksilla JYP nosti profiiliaan merkittävästi. Luontovertauksia käyttäen voisi sanoa JYPin astuneen ravintoketjussa yhden pykälän lähemmäs "saalistajia" "saalistettavien" paikalta. Isojen joukkoon on vielä matkaa, mutta mielestäni Jyväskylässä voidaan aiheesta sanoa (surullisen kuuluisat) sanat "eteenpäin on menty".

Nähtäväksi jää, kuinka paljon tuon duon jatkosopparit tulivat maksamaan, mutta uskoisin että Jukka "Pihi" Seppänen on maineensa mittainen mies. Eli rahaa jää vielä muuhunkin. On mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkueen muut palaset kootaan kaikkien ulkomaalaispelaajien todennäköisesti vaihtaessa kauden jälkeen maisemaa. Joko ensi kausi on kovemman satsauksen vuosi?

Erityisen kiinnostava on kysymys Shelleyn korvaajasta. Perinteisesti JYP-imago on ollut no smoking, no fighting. Mutta kansa on äänestänyt euroillaan - Shelleyn saapuminen kaupunkiin on täyttänyt hallit. Voisi sanoa karskisti, että "veri vetää hallille" - etenkin jos se vuotaa vastustajan nenästä. Seppänenhän totesi, että ryysis yllätti hänet. Annetaanko kansalle sitä, mitä kansa tahtoo?

Tällä hetkellä asiat näyttävät olevan hyvin, mutta se ei edelleenkään muuta joitakin tosiasioita. Hippos on puitteiltaan vanhanaikainen modernin kiekkoviihteen tarpeisiin - mutta näiden resurssien mukaan on elettävä. Rahaakaan ei ole liiemmin jaeltavaksi. Eli vielä on matkaa jäljellä. Mutta tällä hetkellä JYP-fani voi huoahtaa hetkeksi - mopolla on suunta - kylätieltä moottoritietä kohti.
 
Viestin lähetti Huerzo
Erityisen kiinnostava on kysymys Shelleyn korvaajasta. Perinteisesti JYP-imago on ollut no smoking, no fighting. Mutta kansa on äänestänyt euroillaan - Shelleyn saapuminen kaupunkiin on täyttänyt hallit.

Eikä tämä ole pelkästään paikallinen ilmiö- Shelleystä Veikkaaja-lehti kirjoitti kuluneella viikolla kolmen sivun jutun ja jutun lopussa esiteltiin "Shelleyn mahdolliset haastajat". Nielikäisen sivuilla on käynyt jotakuinkin 600 000 kävijää, Heleniuksen kirja "Seitsemäs puolustaja" on myyty loppuun ja kustantaja harkitsee uutta painosta ja Jokereiden puolella kauden aktiivisempia ketjuja oli "Pitäisikö Hancock korvata Domilla jos NHL ei ala"- vastauksia ketjussa oli yli kahdensadan, ja Domi ei missään vaiheessa edes ollut tulossa Suomeen minkään jutun mukaan! Ruotisssa tämä olisi ollut kiinostunut kuulemma pelaamaan, mihin Don Cherryllä olisi varmasti ollut sana sanottavana.

Jokin niissä "kovissa pojissa" vain vetää puoleensa, riippumatta onko maa Suomi, Kanada vai USA.

Ja kun kumminkin kysytte, kuka pitäisi hankkia kun Jody lähtee nauttimaan 700 000 taalan vuosipalkkaansa Columbukseen, sanon että saman seuran farmissa (ja Blue Jacket-sopimuksen alla) on mielenkiintoinen kaveri: Jeremy Reich. Syracuse Crunchin kaikkien aikojen jäähykakkonen, viime vuoden joukkueen pistepörssin kolmonen ja ikää "vasta" 26 vuotta. Pelannut yhdeksän NHL-ottelua urallaan, eli sekään ei ole esteenä..

Tällä hetkellä asiat näyttävät olevan hyvin, mutta se ei edelleenkään muuta joitakin tosiasioita. Hippos on puitteiltaan vanhanaikainen modernin kiekkoviihteen tarpeisiin - mutta näiden resurssien mukaan on elettävä.

Siis tämä juuri on raskain este, miksei JYP:iä voi ottaa tosissaan. Jos halli on tasoltaan DDR-tasoa, cheerleaderit 16-kesäisiä teinityttöjä arasti heilumassa yleisön edessä, kaljapubi pyörii harjoituskaukalon puolella ja VIP-tarjoilu on lämpölaukusta nakkeja ja perunasalaattia harjoitushallin punttiksen puolella niin SE on jo uskottavuusongelma. (Ja minä en valitettavasti keksi kaikkea edellämainittua, vaan jutut ovat täyttä totta).

Yksinkertaisesti, JYP:n pelit eivät ole millään mitta-asteikolla tippaakaan "cool" tapa viettää aikaa, joukkueen brändin markkina-arvo Vaajakosken takana on täysi nolla, eikä joukkueella ole samanlaista statusta kuin vaikkapa IFK:lla ja Jokereilla. Kuka pösilö menisi ottamaan vaikkapa JYP-tatuoinnin tai selvinpäin maalaisi joukkueen värit kasvoihinsa? (Lauantain Ässä-pelissä näin yhden tapauksen, mutta tämä oli ensimmäinen elämässäni ja kaveri oli n. kaksikymppinen ja vahvassa humalassa. Iso käsi silti kovasta "dedikeissönistä", johon oma pokka ei kyllä riittäisi).

Ei nykypäivänä enää riitä, että on pari hyvää pelaajaa ja rumpuryhmä huutamassa "heijjajyppiä"- nykyään seura on kokonaisuus ja sen tarjoama palvelu on sen brändi.

Olisin vuosia sitten naureskellut ääneen, jos JYP:iin olisi palkattu "cool hunter", joka olisi opettanut miten asiat hoidetaan niin, ettei ne näytä helvetin noloilta. Nyt olisin tästä kehityksestä jopa iloinen ja kannatan ajatusta sydämestäni.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti iiron_troikka
VIP-tarjoilu on lämpölaukusta nakkeja ja perunasalaattia harjoitushallin punttiksen puolella niin SE on jo uskottavuusongelma. (Ja minä en valitettavasti keksi kaikkea edellämainittua, vaan jutut ovat täyttä totta).

Osa iiron_troikan esitämistä puutteista pitää paikkansa, osa on vahvasti liioiteltuja, mutta tuo lainaus täyttä valhetta. En tiedä, missä määrin se on kirjoitettu sarkastisesti, mutta suluissa kaveri ainakin vielä korostaa kaiken olevan totta. Mikäs ravintola Hurrikaani on, ellei ottelun aikana VIP-asiakkaiden tarpeita varten rakennettu viihtyisä "olohuone"? Asiakasviihtyvyyttä on muutoinkin koitettu parantaa viime vuosina, sikäli kuin halli antaa siihen myötä. Ei Hippoksesta Hjareenaa saada, mutta ainakaan minä en sellaista kliinisyyttä kaipaakaan. Nähtävästi ei kauhean moni muukaan.

En näe kyllä asioita ollenkaan noin pessimistisesti kuin iiron_troikka. Seura on todella satsaamassa uskottavuuteensa, mikä näkyy monella tasalla, jos asioista viitsii vain ottaa selvää. Kaikkihan ei heti tietenkään näy, koska lähtöpiste on ollut lähellä nollaa. Mutta tuollainen "hah, naurattaa suorastaan tuo touhu"-ajattelu ei kyllä kovin rakentavaa ole sekään. Ainakin täältä tulee hatunnosto Seppäsen esikunnalle, asioita tehdään pääosin oikein!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Suomi-Salama tuossa edellä sanoi ihan hyviä asioita.

Lisäisin vielä, että puuttensakin voi kääntää edukseen. jos on kekseliäisyyttä. Oheistoiminnot ei vaadi topkapin palatsia ja persialaismattoja ollakseen uskottavia, en pitäisi minkään pääkaupunkiseudun touhujakaan minkäänmoisina esikuvina vaan rakennetaan asiat omin eväin ja omista lähtökohdista, sieltä se "brändi" syntyy.

Muutenkin täytyy ottaa lusikkaa käteen, kun on tullut arvosteltua kärjekkäästikin ja Seppänen & co on osin niihin huutoihin vastannut jättäen osan kritiikistäni arvoonsa.

On itselleni ainakin ollut positiivista, kun näiden sopparien ja esim. tämän illan urheiluruudun myötä tuo 2007 projektikin on saanut lihaa luidensa ympärille, eli ollaan todellakin jotain tekemässäkin ja se uskalletaan perusteineen myös julkituoda.

Tätä kuluvaa kautta sen kummemmin tässä puimatta, tuleva näyttää olevan hallussa ja se lämmittää mieltä. Joukkue on ajoissa muodostumassa, enkä näe seutukunnan tukeakaan puuttuvan, palikat siis järjestyksessä.

Minä ainakin olen levollisemmin mielin, kuin vielä kuukausi sitten, johtuen aktiivista ja hyvästä tiedottamisesta ja realistisen tuntuisista kommenteista tj Seppäseltä, hyvä tästä vielä tulee!
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Prkl kun jäi urheiluruutu näkemättä, voisiko joku ystävällinen sielu tehdä pienen referaatin tuosta jutusta joka koski JYPiä...

Oliko mitään uutta ja mullistavaa, vai oliko vain vanhan kertaamista? Eli ymmärtääkseni kyse oli tuosta 2007 -projektista, vai kuinka?

Kiitoksia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti kimmo
Prkl kun jäi urheiluruutu näkemättä, voisiko joku ystävällinen sielu tehdä pienen referaatin tuosta jutusta joka koski JYPiä...

Oliko mitään uutta ja mullistavaa, vai oliko vain vanhan kertaamista? Eli ymmärtääkseni kyse oli tuosta 2007 -projektista, vai kuinka?

Kiitoksia.
Lyhyestä virsi kaunis.
Urheiluruudun juttu.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Viestin lähetti Stude
Minulla tuo video-clippi ei ainakaan toimi. Toimiiko muilla? Voisitteko neuvoa miten saan sen näkymään.

Mitä selainta käytät? Explorerilla pitäisi nimittäin clippi integroitua suoraan selainnäyttöön. Realplayer varmaan sinulta löytyy?
 
Viestin lähetti Suomi-Salama
Asiakasviihtyvyyttä on muutoinkin koitettu parantaa viime vuosina, sikäli kuin halli antaa siihen myötä. Ei Hippoksesta Hjareenaa saada, mutta ainakaan minä en sellaista kliinisyyttä kaipaakaan. Nähtävästi ei kauhean moni muukaan.

Tämä nakkeja lämpölaukusta punttiksella- juttu perustui lappeenrantalaisen kaverini VIP-tilavierailuun pari kautta sitten. Jos asia on korjattu, niin hieno homma. Nimittäin hävetti jo ihan JYP:n puolesta.

Pieni on kaunista, ja rumastakin naisesta voi saada meikkaamalla ihan siedettävän näköisen- jos vertausta käytetään. Mutta kuten Susan Sonntag määritteli mainiosti kitch-käsitteen: "kitch on sitä, mikä tavoittelee jotain mitä se ei oikeasti saavuta". Siis en käsitä miksei pikkujuttuja korjata kuten kaikille istumapaikoille istuinaluset seuran logolla, ettei tarvitse parinkymmenen euron lipulla palelluttaa persettään kylmässä muovipenkissä. Ja cheerleaderit kuntoon- Jyväskylässä on myös tanssitaitoisia ja kiinteitä yli 20-vuotiaita naisia. (Ja jos joku tästä juputtaa, niin mikä on cheerleaderin tehtävä, jos ei näyttää hyvältä?).

Niin joo- ja pelimusiikki. Miksi ihmeessä Hippoksella soi kasarihevi, joka ei ole edes retro-mielessä mitenkään siisti konsepti? Scorpionsien "rock you like a hurricane" tunnusbiisinä? Tai toinen esimerkki: "two, four, six, eight- motorway"-biisin kitarariffi. Biisin, jonka suomeksi on levyttänyt Jyväskylän oma poika Matti Nykänen ja sanoittanut Hector. Vitsinä ihan hyvä, mutta pahoin pelkään, että kitarariffiä pidetään oikeasti hyvänä eikä olla tietoisia sen taustasta.

Pienistä parannuksista esimerkkeinä annan snack-tarjonnan ulottamisen sen perinteisen makkaran ulkopuolelle (tehty jo, Hippokselta saa jopa hampurilaisen- mutta majoneesit ja salaatit maksaa euron lisää :D ), fanikioskin avaamisen (tehty myöskin jo) sekä palvelupisteiden lisäämisen (myöskin tehty jo).

Eli hyviäkin juttuja löytyy, mutta imagopuoli on se mikä mättää. Seurassa on nyt selvästi tajuttu mikä on palvelujen merkitys, muttei ymmärretä mikä imagon merkitys on. Jos tuota mopovertausta jatkaa: jokainen pikkupoikakin tietää, että jos mopolla ajaa, pitää sitä virittää.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Vaikka playoffseista tiputtiinkin jo ennen kuin ne oikeastaan ehtivät edes alkaa, on kokonaisuus näillä resursseilla hiotunut aika lähelle huipputasoaan. Taas kerran (kolmannen kerran putkeen) yhden sarjapisteen hinta oli JYPillä liigan alhaisin. Eli sillä mittarilla toiminta on hyvinkin laadukasta.

Uhlbäckin menetys Bluesiin (?) on toisaalta takaisku, mutta toisaalta myös osoitus ulkopuolisille siitä, että JYPin idea kehittää pelaajia oikeasti toimii. Uhlbäck, Tapparan kolmoskentän AV-hyrrä pääsi ykköskenttään, ja kerää ensi kaudella Bluesissa korkojen kera takaisin sen rahamäärän, jonka hän JYPissä pelatessaan "menetti". Samoin Korhosen siirtyminen Sveitsin rahakaukaloihin osoittaa myös sen, että jos pelaajalla on halu kehittyä, kannattaa tulla pelaamaan JYPiin. Eli strategia ja idea toimii, vaikka tietenkin pelaajien lähdön hetkellä se tuntuukin pahalta. Mutta kuten sanoin, se on vain hyväksyttävä JYPin tämän hetkisessä tilanteessa - se on osoitus, että tehty työ on oikean suuntaista...
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Erittäin oli paha takaisku tuo tapparalle putoaminen, joka ainakin minun mielestä söi aika lailla viime vuosina saavutettua katu-uskottavuutta.
Se että kolmatta kertaa peräkkäin kausi päättyi ensimmäiselle kierokselle, kertoo siitä että eteenpäin meno on pysähtynyt. Ja jos organisaatio ei mene ylöspäin, niin ainoa suunta on Newtonin lakienkin mukaan alaspäin.
Loistavaa työtä Jypin organisaatiolta viimeisien kolmen vuoden aikana, mutta näillä budjeteilla operoiminen on nyt saavuttanut matkansa pään. Se että hinta/laatu suhde on ollut vuosikausia SM-liigan paras ei paljoa lohduta kun sen seurauksena on jouduttu aloittamaan joka vuosi joukkueen rakentaminen melkein alusta.
Jos Jypin velkasaldo ei ala olemaan jo hyvin lähellä nollaa, niin kusessa ollaan!
 
Viimeksi muokattu:

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskottavuutta syö myös pelaajien lähtö muihin liigaseuroihin.
Kun 2007 keväällä pitäisi suunnitelmien mukaan pelata mitaleista, niin nyt puhutaan vain kuinka saataisiin mahdollisesti korvaavia pelaajia lähteneiden tilalle. Kuitenkin on selvää, että joukkueen jolla ei ollut lainkaan kelvollista kakkosketjua, olisi vahvistuttava päästäkseen ylempiin atmosfääreihin.
Nyt puheet ovat huolestuttavasti vain korvaavissa pelaajissa.
 

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaikki täällä vain puhuu mitallista kaudella 2007 mutta eihän Seppänen sitä ole luvannut vaan pääsystä pelaamaan siitä eli välierä paikka.
Muistelisin myös että yksi tärkeä seikka on mahdollisimman Jyväskyläläinen joukkue tulevaisuudessa.
Myös pelaajabudjetin nosto liigan keskivaiheille (nyt toiseksi pienin) on joka kuuluu tähän 2007 projektiin.
Luulen että talouspuoli on menossa hyvää vauhtia oikeaan suuntaan(vanhat velat kuitattu pois) kiitos muutaman uuden yhteistyökumppanin.Valtra niistä suurimpana.
Myös Jyväskyläläinen joukkue on menossa mukavassa myötätuulessa eteenpäin.
Vaikka muutama pelaaja menetetään niin taitaa olla kuitenkin niin että korvaajat ovat sitä tasoa ettei menetetä mitään.
Jos ja kun Jaskan tilalle saadaan Pessi niin uskon että pelillisesti ei hävitä mutta tilalle saadaan oma kasvatti joka on juuri sitä mitä Seppänen haluaa.
Vielä kun saataisiin pakistoon tuolta Ruotsin puolelta pari kaveria näistä: Luoma , Välivaara , Koskinen ,Kangasniemi niin näyttäisi todella hyvältä.Myös Latvala on mahdollinen kotimaisista pelaajista.
Uskon ensikauden Joukkueen olevan n.70% Jyväskyläläinen.
Tähän kun vielä löytyisi 2-3 kovaa ulkomaalaisvahvistusta niin se olisi siinä.
Silloin ei Virolaisen,Filppulan eikä Uhlbäkin menetykset tuntuisi miltään.
Korhosen ja Westcotin paikaavat esim, Luoma ja välivaara sekä Virolaisen Koivu.Olisi muuten ensikaudella aika kova pakisto meillä.
Tietysti nämä ovat päiväunia mutta ei aivan mahdottomia kuitenkaan.
Tulee muuten mielenkiintoinen kevät pelaajamarkkinoilla kun mm.HIFK ja Ilves tulee menettämään ykkös ja kakkoskentät lähes kokonaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tulevaisuus pelaajapohjalta on jo hyvällä mallilla, minusta tämä nykyinen linja on varsin toimiva ja resursseihin nähden hyvä.
Eri asia on sitten, mitä muutoksia penkin takana ehkä jo tulevan kauden jälkeen tapahtuu ja vaikuttaako se esim. nuorten pelaajien imuun JYP:iin.

Ainakin minun ajatuksissani linja on helppo muotoilla: Jatketaan nuorten pelaajien kasvatustehtaana, mutta eteenpäin on mentävä siinä, että joukkueessa on tietty määrä kokemusta, jotta nuorille syntyy helpompi kasvualusta.

Tämä taas vaatii rahaa eli pelaajabudjetin kasvattamista, johon taas joudutaan vetämään mukaan Hippoksen vanhanaikaisen hallin remontointi ja keskisuomalaisten suuryritysten heikohko kiinnostus JYP:ä kohtaan. Näihin ei minulla ole tarjota vastausta, joku viisaampi ottakoon talouspuolen kommentoitavakseen.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Herätellänpäs henkiin tämä ketju, kun on taas ajankohtainen. Edellisestä viestistä on paljon muuttunut, mutta aihe ei lainkaan.

Jos alunperin piti nousta pohjamudista uskottavaksi SM-Liigan kärkijoukkueeksi ja vakiinnuttaa paikka siellä, niin tuo on täyttynyt. Eli mielestäni koko JYPin organisaatio on rakennettu niin hyvin, että tavoitteet pitää asettaa jälleen korkeammalle.

Onko visiona osallistua Eurooppa-liigaan? Toivottavasti, vaikka se maksaisi D Teamin menetyksen. Unelmana tietenkin olisi osallistua JYPillä Euro-Liigaan ja Deellä tapeltaisiin kotimaan mestaruudesta. Pelaajia sopivasti pyörittämällä tuo voisi jopa onnistua. Ongelmaksi noussee kuitenkin talouden realiteetit. Löytyisikö taakse valtakunnallisia yhteistyökumppaneita, jotta tuo olisi mahdollista. Yleisön maksuhalukkuus kahden joukkue pelien seuraamiseen ei ole kuviteltavissa, koska pelejä on yksinkertaisesti liikaa.

Toivon jossakin vaiheessa seuran kannanottoa asiaan, jota en ole ainakaan vielä kuullut. Edelleen harmittaa se Mestareiden Liigan peruuntuminen, jäi Venäjän ja monet muut Euroopan reissut tekemättä..
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jos alunperin piti nousta pohjamudista uskottavaksi SM-Liigan kärkijoukkueeksi ja vakiinnuttaa paikka siellä, niin tuo on täyttynyt. Eli mielestäni koko JYPin organisaatio on rakennettu niin hyvin, että tavoitteet pitää asettaa jälleen korkeammalle.

Onko visiona osallistua Eurooppa-liigaan?
Mun mielestä ei voida vielä sanoa että ollaan vakiinnutettu paikka liigan kärkijoukkueena. Mitä meillä on nyt, vähän päälle kaksi kautta liigan kärkijoukkueiden joukossa saavutettuna. Vasta sitten voidaan puhua että ollaan vakiinnutettu paikka siellä kärjessä kun vedetään viidettä kautta neljän kärjessä.

Mitä tulee Eurooppaan, niin tuskin JYP sinne on kovin innokkaasti ainakaan vielä lähdössä. Seppänen on sanonut ainakin aikaisemmin ettei JYP ei ole Eurooppaan tunkemassa vaan keskittyy kansalliseen sarjaan. Tiedä sitten jos tuo joskus muuttuisi, mutta mun mielestä on vaan hyvä että JYP keskittyy ihan kotoiseen Suomeen ihan rauhassa. Haastetta riittää toistaiseksi ihan riittävästi kärjessä pysymisessä.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mun mielestä ei voida vielä sanoa että ollaan vakiinnutettu paikka liigan kärkijoukkueena. Mitä meillä on nyt, vähän päälle kaksi kautta liigan kärkijoukkueiden joukossa saavutettuna. Vasta sitten voidaan puhua että ollaan vakiinnutettu paikka siellä kärjessä kun vedetään viidettä kautta neljän kärjessä.

Mitä tulee Eurooppaan, niin tuskin JYP sinne on kovin innokkaasti ainakaan vielä lähdössä. Seppänen on sanonut ainakin aikaisemmin ettei JYP ei ole Eurooppaan tunkemassa vaan keskittyy kansalliseen sarjaan. Tiedä sitten jos tuo joskus muuttuisi, mutta mun mielestä on vaan hyvä että JYP keskittyy ihan kotoiseen Suomeen ihan rauhassa. Haastetta riittää toistaiseksi ihan riittävästi kärjessä pysymisessä.

Itse odotan, että joukkue voittaa runkosarjan myös tällä kaudella, mikä tarkoittaa kolmatta muistopokaalia putkeen. En nyt jaksa kaivaa faktaa, onko tuohon mikään joukkue vielä pystynyt, mutta epäilen vahvasti (nykyisen liigan aikana). Sinun mielestäsi vakiintumiseen tarvitaan viisi kautta, ja voit olla osittain oikeassa. Itse olen kuitenkin toista mieltä. En nyt ota sen enempää kantaa, kun tuo on makuasia.

Mutta tuohon toiseen otan. Olen todella pettynyt, mikäli JYP ei ole edes suunnitteluissa mukana ja on jättäytymässä vapaaehtoisesti pois. Jos SM-Liigasta tulevaan Euro-Liigaan osallistuu 8-10 seuraa niin mitä jää kotimaan pääsarjatason joukkueiksi? Sport, Saipa, Jukurit, K-Vantaa, Hokki, KooKoo jne.? Ei kiitos, ei kiinnosta, jos tuohon mennään. Pitää osata katsoa kokonaisuutta ja minulle tuo kokonaisuus ei vaan tule riittämään.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Mutta tuohon toiseen otan. Olen todella pettynyt, mikäli JYP ei ole edes suunnitteluissa mukana ja on jättäytymässä vapaaehtoisesti pois. Jos SM-Liigasta tulevaan Euro-Liigaan osallistuu 8-10 seuraa niin mitä jää kotimaan pääsarjatason joukkueiksi?
Käsittääkseni Liigasta saattaa osallistua tuohon eurosarjaan enemmänkin 2-3 joukkuetta (Jokerit, Kärpät ja mahdollisesti HIFK). Ainakin tälläisiä puheita on ollut mediassa liikkeellä että nuo joukkueet mahdollisesti irtaantuisivat liigasta siihen eurosarjaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ja eiköhän Jypillä euroliigan suhteen ongelmaksi nouse hallin pieni kapasiteetti.Jos euroliiga joskus toteutuu,veikkaan että homma on sen verran isolla ettei Hippoksen kaltaisella ladolla ole mahdollista operoida,Jyväskylänkin koko saattaa muodostua ongelmaksi markkina-alueena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös