KooKoo 2010-2011

  • 457 996
  • 1 486
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
KooKoon maalivahteja valmentaa Petri Levänen ja päätkset maalivahtien peluuttamisesta jne tekee Ika. Oma roolini on konsultointi jossa jeesaan Leväsen kautta maalivahteja ja esim kesän aikana tein kaikki päivitttäiset ohjelmat. Nyt kauden aikana pävittäisestä toiminnasta ja päätöksistä vastaavat Ika/Levänen. Levänen ja minä olemme yhteydessä useaan kertaan viikottain.

Viime viikonloppuna pidettiin mv-valmennustapahtuma junnuorganisaatiolle ja näitä tullaan jatkamaan kauden aikana kun pääsen itse paikan päälle Kouvolaan. Samalla pyrimme viikonlopun aikana selkeyttämään tilannetta maalivahtien kanssa, pidimme palaverit maalivahtien ja valmennuksen kanssa & suunnittelimme tulevien viikojen harjoittelun raamit.

Eli pää-asiassa pyrin tuomaan KooKoon organisaatiolle lisää tietoutta ja viemään organisaation maalivahtivalmennuksen tasoa eteenpäin.

Jukka
 

Fordél

Jäsen
Voitko Ropponen hieman valaista meille Rämön tekniikkaa eli miten luonnehtisit sitä?

Itse olen pannut ainakin merkille, että kyseessä olisi jollain tapaa vähän vanhemman koulukunnan torjujasta. Tähän olen päätynyt, koska esimerkiksi ihan normaalissa kaukolaukauksissa Rämöllä tuntuu menevän vanhantyylisesti patjat pitkittäisuuntaisesta taakse ja maila tulee siihen eteen. Kyse ei ole siis ainakaan tässä kohdin perhostyylistä, jossa patjat menisi sivulle ja maila siihen eteen.

Poikittain liikkumisen sujumista en ole katsonut ja pitää siihen kiinnittää jatkossa huomiota, mutta se on ainakin tullut meille faneille selväksi, että Rämö harrastaa jonkin verran myös legendaarisia täysin pituelleen menoja, jollainen nähtiin esim. HeKi-pelissä kolmannessa maalissa. Ehkä perhostyylillä pelaava veska olisi siinäkin mennyt tilanteeseen jäitä pitkin pystyssä pysyen, mutta Rämö heitti pitkin pituuttaan ja yritti napata patjoilla vetoa kiinni. Näin tietysti tapahtuu lähinnä silloin, kun pitää koittaa kiireessä torjua ns. tuhannen taalan paikkoja.

Ilmeisesti kuitenkin tällaisia em. asioita ei ole lähdettu enää muuttamaan Rämön pelaamisessa vaan sopivat hänen torjuntatyyliinsä? Tulevat varmaankin selkäytimestä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun asiat on nyt monessa mielessä paremmin (enemmän yleisöä, enemmän näkyvyyttä, enemmän rahaa, enemmän väkeä toimistolla ja valmennuksessa, parempia pelaajia(?)...) kuin ennen, niin missä vika?

Tämän kysymyksen voisi esittää myös itse itselleen. Kärsinköhän kuuluisasta jääkiekkoähkystä vai miksi minusta aikaisempina vuosina runkosarjapeli oli paljon kovempi juttu kuin nykyään. Nyt tähtäillään kevääseen ja harjoitellaan niin hullun lailla, ettei peleissä löydy energiaa mihinkään ylimääräiseen ja tunnetaso pysyy poikkeuksetta matalana. Mestispelaajan prototyyppi on mitoiltaan 175 cm 72 kg ja tykkää pyöriä kulmissa. Missä on tunne näissä normaaleissa runkosarjapeleissä? Ennen oli suunnilleen joka joukkueessa muutama vatipää, joilla ei palikat pysyneet 60 minuuttia kasassa.
 

Strawberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lasketaan nyt kuitenkin niin, että kaikki 65 henkeä ovat ostaneet lipun. Näin kassaan olisi tullut 65 x 150e= 9750e

Toki 5000 euroakin on parempi kuin ei mitään. Itse kuitenkin näkisin niin, että tämän kaltaisten gaalojen onnistumista ei pidä arvostella sen mukaan, miten monta tonnia voittoa viivan alle jää. Gaalan todellinen arvo on siinä, että tuollaisilla tilaisuuksilla sitoutetaan yhteistyökumppaneita seuraan ja luodaan siten toiminnalle jatkuvuutta. Sitä kautta tulevat mainoseurot ovat seuralle paljon merkittävämpiä kuin yksittäisen gaalaillan tuotto.

Juuri näin. Olennaista ei ole onko lippuja lunastettu 50 kpl vai 100 kpl. Olennaista on se, minkälaisia yhteistyökuvioita gaalan ansiosta mahdollisesti konkretisoituu. Jos siellä on joukossa ollut edes muutama kovan luokan yritysjohtaja/yrityksen omistaja, joka olisi lähdössä KooKoon yhteystyökumppaniksi, niin siinä tapauksessa gaala on ollut menestys.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paikalla olleet pelaajat, tanssitytöt ja KooKoo-pomot eivät ole varmaan ostaneet lippua, joten todellisten maksaneiden vieraiden määrä saattaa olla pienempi.

Ei vaan saata, vaan on. Siis paikalla olleiden määrää en tiedä, mutta sen tiedän että eivät läheskään kaikki vieraatkaan tuonne maksaneet. Mutta ihan normaalia markkinointistrategiaahan tuollainenkin on.

Tanssiryhmä taitaa kuulua aika tiiviisti KooKoo-perheisiin, samaten esim. painotalo ja S-ryhmä kuuluvat seuran tukijoihin. Eli noista on varmasti tehty enemmän tai vähemmän oravannahkahenkistä kauppaa.

Mutta siitä samaa mieltä, etteivät tuollaiset tapahtumat voi mitään kultakaivoksia olla, vaan mahdolliset hyödyt mitataan myöhemmin. Toivottavasti sieltä jotain ylimääräistä sikisi tai jäi ainakin hautumaan.


Missä on tunne näissä normaaleissa runkosarjapeleissä? Ennen oli suunnilleen joka joukkueessa muutama vatipää, joilla ei palikat pysyneet 60 minuuttia kasassa.

Samaa pitää kysellä myös tämän palstan osalta. Aika vaisua on nykyään meno näissäkin keskusteluissa, kun kaikki nokittelu ja riitelykin jää pelkästään kookoolaisten jäsentenväliseksi. Jos ennen oli kaukalossa willmannit ja kilkit ja tinket ja tammelinit ja väkiparrat, niin oli täälläkin omat jaskansa ja kipparinsa, jotka saivat kyllä porukan syttymään. Siffan kanssa kinaaminen/joukkokiusaaminenkin aiheuttaa lähinnä myötähäpeää.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ennen oli suunnilleen joka joukkueessa muutama vatipää, joilla ei palikat pysyneet 60 minuuttia kasassa.

Yksi syy nyt ainakin on se, että harvemmin liigasta ottelun-kahden lainalla oleva pelimies alkaa hanskaamaan tai muuten riehumaan Mestiksessä. Pojat on pitämässä pelituntumaa yllä ja parhaimmillaankin vain antamassa näyttöjä.

Toisena tietenkin kokoonpanorajoitukset on aikaansaaneet sen, että tietyn profiilin jätkät ovat hävinneet melkein kokonaan.

Valitettavasti.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Samaa pitää kysellä myös tämän palstan osalta.

No, edellisen kohdan selitys Mestiksen evoluutiosta pätee tähänkin. :) On ihan eri asia vaahdota 30 vuotta kannattamansa FoPSin puolesta keskustelupalstoilla rakkaita vihollisfaneja vastaan, kuin käydä kyselemässä että "mites se meidän hyvän viimekauden pelannut a-junnu siellä farmissa on esiintynyt?"...
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuli tossa huomattua pikkunen offtopic.
Eli KooKoon sivuilla ottelut kaudella sanotaan selvästi ettei KooKoo pelaakaan pudotuspeleissä. Tuossahan selvästi lukee: Alla KooKoon kaikki ottelut kaudella 2010–2011 :D

Samoin olin huomaavinani Tigersin ja KooKoon yhteisessä kalenterissä johon oli kaikki kotipelit merkattuna. Ei ollut pudotuspelipäiviä varattu kalenterista ;D
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei vahvistaisi mitään Mestis-joukkuetta, liike ei riitä yksinkertaisesti.

No huomenna nähdään miten pojan vauhti riittää SM-liigassa. Harmi, ettei Rahkolasta näemmä jäänyt kovin hyvä kuva KooKoo-fanien keskuudessa...
 

senilix

Jäsen
Jo harjoituskaudella Kouvolasta ulostettu Jesse Virtanen pelasi eilen tämän kauden ensimmäisen liigaottelunsa Kärppiä vastaan. Tuloksena ei pisteitä eikä jäähyjä, 2 laukausta, peliaika 12.20 ja tehotilasto +1.
 
Voi, voi.. Surulliseksi vetää tällä hetkellä tämä meidän tilanne. Tuntuu, että kaikilla roikkuu suuren suuri apina selässä. Tänään taas ilmeisesti luistin on liikkunut, mutta ollaan tössätty neljä kourallista maalintekopaikkoja ja kaveri onnistui periaatteessa varastamaan pisteet, toki heidän maalivahtinsa hyvällä pelaamisella.

Nyt voidaan esittää kysymys siitä, että mitä meidän tulisi tehdä? Ikan potkut olisivat yksi vaihtoehto, mutta toisaalta miehen projekti ja sopimus on vielä kesken, toinen vaihtoehto on tuoda se 2-3 uutta vahvistusta herättelemään joukkuetta. Viltityksiä ollaan jo kokeiltu, eikä niistä ole näköjään saannut kukaan uutta potkua. Mielestäni myös Yaworskin tulisi saada jo näyttöpaikka kunnolla. Ei noilla peliajoilla päästä peliin mukaan millään. Ikan olisi tänään pitänyt antaa miehelle kunnon näyttöpaikka, eikä peluuttaa alussa taas sitä paria minuuttia ja todeta, että meneppä "Flair" penkin päähän.

Huomenna vastassa Kiekko-Laser ja kyllähän pelistä on odotettava voittoa - tuli se millä esityksellä tahansa. Saataisiin ainakin sarjataulukossa taas tilanne vähän rauhallisemmaksi, eikä paineet kerääntyisi.

Jotain on tehtävä!
 
Huomenna ei ole varaa kyllä ainakaan hävitä. Tiistaina vastaan taitaa tulla aika kova U-20 joukkue kun liigassa on tauko joten sekin on aika kova ottelu. Kyllähän ne Ikan potkut alkavat näillä otteilla koko ajan lähestyä. Koko joukkuetta kun ei voi millään vaihtaa.
 

Fordél

Jäsen
Odotellaan raporttia vielä mikä on mättänyt Kajaanissa, mutta tosiaan nyt on enää turha lässytellä, että kaikki on hyvin. Ja mua ei vituta vain se, että jo toinen kerta parin viikon sisään jää pitkävetovoitto tulematta kun KooKoo petti ainoana kohteena vaan kyllähän tässä täytyy olla aidosti huolissaan joukkueen tekemisestä. Fakta on, että peli kusee materiaaliin nähden. Peli ei yksinkertaisesti ole sillä tasolla, että voisimme taistella voitosta joka ilta. Tottakai pelin kehittyminen on prosessi, joka kestää, mutta odotin kyllä, että se on valmiimman näköistä marraskuussa. Onneksi sentään yksi pelin osa-alue toimii eli maalivahtipeli. Ilman sitä en tiedä missä olisimme.

Ikan erottaminen on yksi vaihtoehdoista. Tämä jo siksi, että kakkonen olisi nostettavissa vastuuvalmentajaksi. Uskon kuitenkin pitkäjänteisyyteen enkä näe, että vielä pitää miettiä näin radikaalia vaihtoehtoa. Aluksi on saatava koostumukset kuntoon ja lopetettava pelaajaralli. Tosin edelleen se vaatisi ainakin sen yhden pakin hankinnan. Ja sen on oltava selkeä kärkihankinta eikä mikään tikutakuosaston jatke.

En tiedä, mutta jotenkin musta KooKoon hyökkäyskin on tällä hetkellä aika harmaata massaa vaikka siellä on kovia nimiä pelipaitojen selässä. Jotenkin sieltä puuttuu sellaiset selkeät roolitukset. Lähinnä vain Koskelainen ja Veistola nousevat esiin tosta harmaasta massasta pelaten omilla vahvuuksillaan. Myös Baker väläyttelee ajoittain. Mutta jotenkin muut eivät tunnu saavan itsestään kaikkea irti ja pääse toteuttamaan itseään. Liekö sitten juuri se pelitapa vielä sen verran hakusessa, että tähän ei ole mahdollisuutta.

Vaikeita aikoja tosiaan eletään ja tuntuu, että mitään selkeää lääkettä ei tähän ongelmaan ole kun ei oikein ole selvää, että mikä tossa hommassa kusee. Toivottavasti valmennus on paremmin kartalla asiasta.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ei ole pelitapaa ilman joukkuetta. Eli mitään pelitapaa ei voida orjallisesti noudattaa ellei materiaali sovi siihen. Näistähän on lukemattomia esimerkkejä. Jos eivät pelaajat yksinkertaisesti kykene toteuttamaan valmentajan ajamaa pelitapaa niin mitkä ovat vaihtoehdot?

Tuolla pelitapaosiossa olen yrittänyt näitä kysellä. Harmillista kun ei pääse katsomaan itse pelejä vaan on vain noiden raporttien, tilastojen ja toisten juttujen armoilla. No, Joulukuun alussa sitten.
 

Fordél

Jäsen
Ei ole pelitapaa ilman joukkuetta. Eli mitään pelitapaa ei voida orjallisesti noudattaa ellei materiaali sovi siihen. Näistähän on lukemattomia esimerkkejä. Jos eivät pelaajat yksinkertaisesti kykene toteuttamaan valmentajan ajamaa pelitapaa niin mitkä ovat vaihtoehdot?

Tuolla pelitapaosiossa olen yrittänyt näitä kysellä. Harmillista kun ei pääse katsomaan itse pelejä vaan on vain noiden raporttien, tilastojen ja toisten juttujen armoilla. No, Joulukuun alussa sitten.

Niin se on hyvä kysymys, että mikä on se Lehkosen pelitapa? Minulle se ei ole ainakaan tällä kaudella selvinnyt ja samaa olet sinäkin kysynyt, ihan aiheellisesti. Täten on tosiaan vaikea arvioida, että sopiiko nykyinen materiaali Ikan aivoituksiin. KooKoon materiaali on kuitenkin aika monipuolinen, joten luulisi, että sieltä löytyy niitä palasia ainakin parempaan pelitavan toteuttamiseen. No tosin sieltä puuttuu se Syväsalmi eli toinen hyvä kiekollinen pakki. Viime kaudella oli Tarkiainen, mutta nyt ei ole kuin Lehtonen ja tikutaku-osasto.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei enää ikinä takas. Ei vahvistaisi mitään Mestis-joukkuetta, liike ei riitä yksinkertaisesti.
Mahtuu liigakakkoseen muttei Mestikseen. Mitä sitä suotta mitään karsintoja pelaillaankaan, kuka sitä nyt huonompaan sarjaan haluaisi nousta...
 
Mahtuu liigakakkoseen muttei Mestikseen. Mitä sitä suotta mitään karsintoja pelaillaankaan, kuka sitä nyt huonompaan sarjaan haluaisi nousta...

Niin eiköhän se pelaa vain sen takia teilläkin kun on loukkaantumisia. Mutta ihan oikeasti ei toi Rahkola mikään kummonen pakki ole. Ei tarvetta takaisin saatte pitää!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ikan erottaminen on yksi vaihtoehdoista. Tämä jo siksi, että kakkonen olisi nostettavissa vastuuvalmentajaksi.

En jaksa uskoa, että tämä edes on vaihtoehto. Aluksi jo uskottavuuden takia. Koko nousuhypeä on rakennettu paljolti Kuula2:n persoonan varaan, joten nopea irtisanoutuminen ns. keulahahmosta tuskin tulee kysymykseen. Olen lähes pomminvarma, ettei Frimodig moiseen lähde kauden aikana. Toistaalta Ikalla on takataskussa, tuskin kovin halpa, sopimus vielä ensikin kaudeksi. En usko myöskään, että jenejä, ruplia, tai mitä valuuttoja tuonne Topinkujan laariin valutetaan, halutaan maksaa ns. nimivalmentajalle tyhjästä.

Kenkää voisi tulla, jos KooKoo floppaa pudotuspeleissä (lue: puoliväli/välierissä), mutta tuolloin lähinnä uskottavuussyistä. Persnettoa tulisi kuitenkin rankasti. Moneltakin taholta.

Itse olen edelleen kärsivillinen eli tavallaan tällä jengillä riittää pudotuspelien kotietu. Siellä breikataan tai toisaalta voidaan painua Lehtohoviin, KantriPubiin ja Seipääseen ainakin juhannukseen asti. Do or die.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Jos nuo uhkakuvat käyvät toteen niin suosittelen BlackOut Kuusaa. Ihan siellä kirkon kupeessa, jossa voi käydä välillä pahaa oloa vuodattamassa jos se ei BlackOutissa lähde.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös