Tuomas Pihlman Jokereihin!

  • 81 081
  • 241

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Jotta ei saisikaan ulkomailta rahakkaampaa sopimusta, ja jatkaisi Jokerinutussa uransa loppuun? Noh, saivartelut sikseen.

Onnittelut Jokereille! Hienoa että Pilekin on sen verran JYPin mies, ettei mennyt sellaiseen joukkueeseen jonka kanssa keväällä taistellaan. ;)

Eli TPS:ään/Tapparaan. :o)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Niin, ihan hyvä hankintahan tuo...

Ei vaan, hemmetin hieno kiinnitys! Tämän myötä Jokerien hyökkäys on valmis ja vieläpä aika hyvässä balanssissa kaikilta osin. Kun tähän vielä lisätään nyrpeät kommentit Jyväskylän suunnalta, niin hyvältä tuntuu. :)

Pelaakohan "Pile" jo huomenna?!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edit. Vai valehteliko Pihlman Kekäläiselle kun antoi Jokereille mahdollisuuden neuvotella jatkosta? Vai valehteliko sittenkin Seppäselle että varmasti pelaa ulkomailla? En usko. Luulen että Seppänen tässä puhuu lööperiä.

Tuskin kukaan on mitään mistään ulkomailla pelaamisesta luvannut. Selvä homma, että Pihlmanin tavoite olisi pelata ulkomailla ensi kausi. Ei se kuitenkaan koskaan ole varmaa tuleeko sieltä miellyttävä tarjous miellyttävältä jengiltä joten aina on tietenkin mahdollisuus jatkaa suomessa. JYP ei halunnut ottaa riskiä ja toivoa Pihlmanin kuin ihmeen kaupalla jäävän suomeen kun kerta tarvetta tälle kaudelle ei oikeastaan ollut. Jokerit taas tarvitsi vahvistuksen heti, ja jos jää ensi kaudeksi on se puhdasta bonusta. Helppo homma, 1+1.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnittelut hienosta hankinnasta! Pahaltahan se tuntuu, ei mahda mitään, mutta mukava on nähdä Pile jälleen pelikentillä. Sympaattinen kaveri kaikin puolin.

Tämähän tarkoittaa sitä, että täytyy käydä katsomassa joku muukin Jokerit-peli tällä kaudella kuin Jokerit-JYP :)
 

chubster

Jäsen
Onnittelut Jokereille, joille kelpasi loppukauden sopimus. JYPille ei kelvannut.

Ei voi kuin toivoa, että Pihlman ei pääse lähellekään todellista pelikuntoa vielä tämän kauden aikana. Tämä onneksi on ihan mahdollista ottaen huomioon, että mies oli viimeksi kunnossa jotakuinkin vuosi sitten. Lisäbonuksena voisi toivoa vatsatautia, flunssaa ja migreenikohtauksia aina JYP-kohtaamisten kohdalle niin ei tarvitsisi käydä läpi sitä ristiriitaista tunteiden sekamelskaa, minkä oman miehen näkeminen vastustajan rumassa paidassa aiheuttaa...

Juuri näin.

Haistakaa kaikki jokeripokerit pitkä paska. Muuta en nyt sano. Teidän vikahan se ei ole, että meidän Seppänen urpoilee ja päästää Pilen jonnekkin narrilaumaan, mutta silti syytän nyt teitä kaikesta. Olette saatana ainakin hetken.
 
Tulee mieleen viime keväältä eräs JYP-fani, joka tuli tänne leijumaan Pihlströmin ja Makkosen sopimuksilla kysellen, miltä tuntuu olla kyykyssä tms. Noh, Keklu kaappas JYP-ikonin ja Suomen tasolla tähtipelaajan tänne. Miltäs se kyykky nyt maistuukaan? ;)

Toivottavasti Pihlman saa nopeasti itsensä kuntoon ja elämänsä iskuun, jotta saisi sen havittelemansa paikan ulkomailta. Keväällä sitten JYP laulukuoroon, tai Kärpät. Tai edes joku jengi tällä kertaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Jokerit oli valmiina antamaan vain loppukauden kestävän diilin, kun taas JYP jäi rannalle ruikuttamaan pitkän sopimuksensa kanssa. Voi Voi. Keskenkuntoinen vielä, mutta arvokas pelaaja keväällä. Onnittelut!

Juurnäin... Pihlman siis on ns. Ritan korvaaja. Kaksi aika samanlaista pelaajaa ja tuskin molemmat mahtuisivat samaan joukkueeseen. Optimaalinen tilanne olisi varmasti se, että Pilu paukuttaisi maaleja loppukauden ajan. Ja Rita seuraavilla kausilla. Varmasti Jokeri johto haluaa katsoa myös Ritan lopullisen tilanteen loppuun ennen kuin Pilun mahdollisesta jatkosta päättävät. Realistista on kuitenkin se, että Ritan palkkalappu tippuu todella paljon edellisestä, parin vuoden takaisesta sopparista.

Sanotaan vielä se, että optimaalisessa tilanteessa molemmat toki mahtuisi joukkueeseen, mutta näillä markkinoilla olevilla pelaajilla tekee tiukkaa. Tietenkin Hentusen lähtiessä tilanne on eri.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tota rosteria kun katsoo niin tyhmähän sitä täytyy olla, jos ei näe sen olevan erinomainen. Syyttävä sormi onkin helppo kääntää Jortikkaan, jos joukkue alisuorittaa tai epäonnistuu. Ties vaikka Keklu siihen luottaisikin...

Onhan tuossa rosterissa vielä helvetin paljon korjattavaa Masan jäljiltä. Ei vähiten Kauppisen ja Ritan sopparit, mutta myös AJ oli melko rohkea veto aikanaan. Samoin Pirnekselle maksettava palkka on jotain sellaista, joka rajoittaa toimintaa.

Mutta tosiaan. Kyllä nämä Keklun soturit ovat kovaa valuuttaa. Helvetti, viime kauden säännöllisesti NHL:ää pelannut suomalainen, jolla vielä ikää on tuon verran plakkarissa. Koska viimeksi muualle kuin kasvattajaseuraan tällaisia on tullut? Eaves mukaan? Ei olisi uskonut. MJ-tason Pillu kesken kauden? Tryoutilla joku neverhööd Dehner ja ihan hyvät pisteet jo nakannut Kovanen? Kärppien parin kauden takainen luottopakki tryoutilla kun tulee tarve? Lämmittää mieltä, että lingien ja kumppanien sijaan saadaan joko riskittömiä tryoutteja tarpeen mukaan tai oikeasti kovia nimiä.

Mitä enemmän tätä Pillun siirtoa maistelee (nyt taisi tulla hiukan kaksimielinen sanonta...), niin sitä paremmalta vaikuttaa. Iän puolesta tuskin lähtee vielä surffaamaan eläkerahoja keräten, näytönhaluja riittää, tuttu näistä kaukaloista, jne. Jotenkin vielä Nokelaistakin paremmalta tuntuu, loukkaantumisesta huolimatta; Nokelainen oli kuitenkin pelannut enemmän rikkovassa roolissa "koko aikuisuransa", eli siirto erilaiseen roolini isommassa kaukalossa olisi voinut olla riski. Pillusta kuitenkin tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan ja mistään sopeutumisesta tai roolinmuutoksesta ei tarvitse edes puhua. Pelatkoon niin kuin on tähänkin asti pelannut!
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi morjes, yrittäkää nyt jokerikannattajat edes opetella pelaajan lempinimi oikein ettei tarvitse hävetä.

Onnittelut joka tapauksessa kovasta sainauksesta.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Minä ainakin onnittelen vilpittömästi kyykytyksestä,aina ei voi voittaa.Jatkossakin jos ja kun pärjätään,tullaan Jyväskylässäkin huomaamaan ettei kaikki pelaa hautaan asti JYPissä vaan vientiä riittää.Tää on vaan uusi tilanne.Itellä ainakin Jokerit nousi reippaasti itseä kiinnostavaksi joukkueeksi entisestään.Onneksi ei käppyrät sentään,sillon olis iphone saanut pian kyytiä:)
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuskin kukaan on mitään mistään ulkomailla pelaamisesta luvannut.

Nimenomaan näin! Uskon että Jokereissa tiedostetaan Pihlmanin tavoitteet, mutta myös se on mahdollista että jatkaa ensi kaudella Jokereissa niistä huolimatta.
Se että Seppänen on sanonut jossain, että Pihlman pelaa varmasti ulkomailla ensi kaudella on todennäköisesti pelkkää palturia jota kerrotaan vain fanien pitämiseksi tyytyväisinä.
 

chubster

Jäsen
Tulee mieleen viime keväältä eräs JYP-fani, joka tuli tänne leijumaan Pihlströmin ja Makkosen sopimuksilla kysellen, miltä tuntuu olla kyykyssä tms. Noh, Keklu kaappas JYP-ikonin ja Suomen tasolla tähtipelaajan tänne. Miltäs se kyykky nyt maistuukaan? ;)

Toivottavasti Pihlman saa nopeasti itsensä kuntoon ja elämänsä iskuun, jotta saisi sen havittelemansa paikan ulkomailta. Keväällä sitten JYP laulukuoroon, tai Kärpät. Tai edes joku jengi tällä kertaa.

En ollut minä joka silloin teidän kyykytyksellä leijui, mutta pakko todeta että pahalta maistuu. Todella kirpeä ja ikävä maku. Melkein itkettää. Vitutuksen määrää ei voi sanoin kuvailla.

Lohduttavaa tässä sentään on se, että Seppänen on tunnetusti ammattimies ja tietää mitä tekee. Ei taida Jokereilla kovin hyvin mennä kun joukkueen tähtihankinta tulee Jyväskylästä ja on mies joka ei JYPille sopimuksensa kanssa kelvannut. Täyttäkää vaan jengiä meidän jämistä! HAH. Hakkaraisen Mikon sais varmaan jukureista kelpo hintaan kans. Samoin Piiroisen samulin missä ikinä pelaakaan.

Eivaan. Edes mukahassuttelu ja Jokereille nauraminen ei tuo lohtua tähän tilanteeseen. Pakko kai se on onnitella. Vittu. Onnea.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Onnittelut Jokereille hienon pelaajan hankinnasta! Itse en ainakaan toivo, että jyväskyläläisyleisö buuaisi Pilelle peleissä, olisi minusta vain todella typerää. Taisihan se yksi JYP-"ikoni" (tai miksei ilman lainausmerkkejäkin) Jari Lindrooskin Jokereihin suunnata, ei se silti hänestä vähempää Jyp HT:n huippupelimiestä 90-luvun alusta tee.

Kuten moni muukin JYP-kannattaja täällä, olisin toki toivonut näkeväni Pihlmanin vielä JYP-nutussa, mutta mielestäni silti ymmärrettävä ratkaisu. Olipa oman seuran pelaaja tai ei, pelaaja tekee ratkaisunsa omasta järkevimmästä vinkkelistään. Nyt se sattui olemaan Jokerit - toivottavasti vielä joskus se on JYP.

Vielä kerran, kaikkea hyvää Pihlmanin kaudelle Jokereissa - ei ehkä kuitenkaan liian hyvää..
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voi morjes, yrittäkää nyt jokerikannattajat edes opetella pelaajan lempinimi oikein ettei tarvitse hävetä.
Luulisi maalaisenkin tajuavan ettei lempinimi ole mikään opeteltava asia, vaan henkilölle/asialle vakiintuva kutsumanimi. Jos jokeripiireissä lempinimeksi vakiintuu Pillu niin joudut ilmeisesti häpeämään itseäsi.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Iän puolesta tuskin lähtee vielä surffaamaan eläkerahoja keräten, näytönhaluja riittää, tuttu näistä kaukaloista, jne.

Tuo on erittäin tärkeä pointti ja lienee syy miksi Kekäläinen on tinkinyt mainostamastaan periaatteesta, ettei tee kuin seuraavalle kaudelle ulottuvia sopimuksia kesken kauden. Pihlman tuntee SM-liigan ja hänellä on aidosti näytön paikka keväällä, jos haikailee merkittävää (KHL kai lähinnä?) sopimusta ulkomaille. Loukkaantumisen vuoksi pelaamattomuuden ja alun (mahdollisesti) vaisut otteet ymmärretään, mutta keväällä pitäisi kyetä samanlaisiin otteisiin kuin aiemmin, jos mielii niitä aiempia otteita track rekordinaan käyttää.

Lisäksi Jokereilta löytyy toistaiseksi yksi laadukas (1-2 ketjun) vasen laita, joten täsmähankinta siinä mielessä.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Upeita muistoja Pihlmanista, alkaen syksystä 1999 - jos en nyt ihan väärin muista, niin pelasi tuolloin avausottelunsa juuri Jokereita vastaan 17 -vuotiaana. Osoitti jo junnuikäisenä poikkeuksellista lahjakkuutta maalintekoon, ja vaikka liigapeleissä näytti kärsivän huonosta tasapainosta, verkko heilui tappavaan tahtiin eri junnu-maajoukkueissa. Silti jäi useinmiten junnu-maajoukkueissa vuotta nuorempien lahjaosuuksien Tuomo Ruudun ja Mikko Koivun varjoon.

18-vuotiaana Pihlman täräytti muhkeat 4 maalia Kärppiä vastaan liigassa. Kuitenkin väläytyksistä huolimatta, kahden ensimmäisen täysimittaisen liigakauden jälkeen Pihlmanin pelit junnasivat paikallaan, eikä kehitystä näyttänyt tulevan. Liike oli isolla miehellä erityisesti todella kehnoa. Pihlman oli keväällä 2002 allekirjoitus vaille valmis siirtymään Tapparaan, kuitenkin JYPin silloinen tuleva uusi koutsi Matti Alatalo puhui junnulupauksen pään ympäri, lupasi enemmän peliaikaa ja sai näin Pihlmanin jäämään Jyväskylään. Ja se kannatti: Pihlman teki läpimurtonsa seuraavalla kaudella Jarkko Immosen ja Antti Virtasen vierellä.

Läpimurtokauden siirto New Jersey Devilsin organisaatioon, jossa mies ei kuitenkaan koskaan onnistunut saamaan NHL-paikkaa. Näkisin puutteet NHL-tasolle olleen etenkin liikkeessä ja fyysisyydessä.

Paluu kaudeksi 2007–08 JYPin rosteriin maailmaan nähneenä ja kokeena hyökkääjänä. Mies oli odotusten arvoinen: ensimämisellä kaudella upea kausi, Immosen ja Virtasen/Dwight Helmisen rinnalle komeat tehot 20+29. Lupauksia antanut hieno runkosarja vain jäi katkeraan Tappara puolivälierä-tappioon.

Kaudella 2009-09 sitten räjähti. Pihlman oli JYPin mestaruuskaudella ehdottomasti yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Runkosarjassa syntyikin uusi piste-ennätys 24 + 32, pleijareissa puolestaan upeat 10 maalia 24-ottelussa. Pääsi palkintomatkalle hienosta kaudesta myös MM-kisoihin.

Viime kaudella koko Suomi lukuun ottamatta JYväskylää odotti Pihlmanin floppaamista, kun viereltä lähti Jarkko Immonen Venäjälle. Kävikin päin vastoin - syyskaudella mies oli liigan paras hyökkääjä, josta osoituksena liigan pistepörssin kärkisija. Kausi päättyikin valitettavaan loukkaantumiseen.

Anyway, reilut 10-vuotta tullut siis miestä seurattua todella tarkkaan. Mies oli, ja on edelleen allekirjoittaneen harvoja suosikkipelaajia. Odotin miehestä jonkinlaista JYPin omaa seuraikonia ala Tapparan Janne Ojanen, Ilveksen Raimo Helminen tai TPS:n Saku Koivu. Siirto toiseen liigaseuraan on tosiaan kova paikka, ja tämän sulatteluun ei riitä yksi ilta. Ei voi todellakaan ymmärtää JYPin seurajohdon päätöstä case Pihlmanin suhteen.

Kaikkea hyvää Pihlmanille, toivottavasti olet huippuiskussa ensimmäisestä vaihdosta asti!
 
Nimenomaan näin! Uskon että Jokereissa tiedostetaan Pihlmanin tavoitteet, mutta myös se on mahdollista että jatkaa ensi kaudella Jokereissa niistä huolimatta.
Se että Seppänen on sanonut jossain, että Pihlman pelaa varmasti ulkomailla ensi kaudella on todennäköisesti pelkkää palturia jota kerrotaan vain fanien pitämiseksi tyytyväisinä.


Niin, ei Seppänen ole missään sanonut, että Pihlman pelaa varmasti ensi kaudella ulkomailla. Ei mulla muuta asiasta, jatkakaa nokittelua.

Hieno kausi kaikinpuolin menossa. Mielenkiintoisia ja kovia pelaajia valtsee sm-liigan kilpailevien sarjojen sijaan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Pienoinen riskihän Pihlmanin hankinta on pitkän loukkaantumisen ja pelaamattomuuden jälkeen. Silti kevääseen on matkaa ja siellä Pilen ominaisuuksille löytyy käyttöä (varsinkin Eavesin vierellä...) Lisäksi YV:lle tulee kaivattua variaatiota. Pilen tulon myötä saadaan jalkeille kolme tasavahvaa kenttää, joka on erittäin tärkeää. Nyt ei olla yhden kentän varassa, jolla on merkitystä erityisesti keväällä. Hienoa, jos saadaan sorvattua tammikuussa vielä jatkoa (in Keklu we trust)

Erityiskiitokset uimalakeille kommenteista.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Nimenomaan näin! Uskon että Jokereissa tiedostetaan Pihlmanin tavoitteet, mutta myös se on mahdollista että jatkaa ensi kaudella Jokereissa niistä huolimatta.
Se että Seppänen on sanonut jossain, että Pihlman pelaa varmasti ulkomailla ensi kaudella on todennäköisesti pelkkää palturia jota kerrotaan vain fanien pitämiseksi tyytyväisinä.

Ööh, niin haluaisin kuitenkin - niin puolueettomasti kuin mahdollista - todeta, että uskoisin todella Seppäsen olleen aika lailla rehellinen asioiden kulusta: Pihlmanilla lienee suunnitteilla ollut vielä ulkomailla peluu ja hän ei halunnut liian pitkää sopimusta SM-liigaseuraan. Ja voisin kaikesta huolimatta kuvitella noin muista seikoista riippumattomana Pihlmanin ensisijaisesti halunneen pelata JYPissä, mutta tosiaan juuri sopimuksen pituus lienee ollut se ongelmakohta.

Olen siis hyvin skeptinen sen suhteen, josko Pihlman värkkää pidempää sopparia Jokereitten kanssa enää tammikuussa. Jos tekee näin, siitä olen jo todella yllättynyt. Ja se voisi jo harmittaa.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En oikein ymmärrä muutaman kommentteja siihen suuntaan, että tää olis nyt jotenkin Seppäsen vika, että Pihlman menee Jokereihin. Siellä on varmasti mietitty asiaa ihan tarpeeksi. JYPin budjetti meni reilusti yli Perrinin hankinnan yhteydessä, joten olis saanut Pihlman tulla vastaan palkkatoiveissa aika reilusti, että ois järkevä soppari syntynyt.
Se että Pile menee Jokereihin, ei mussa kyllä nykyisellään herätä paljoa minkäänlaisia tuntoja. 90-luvulla olis saattanut olla eri asia. Silloin Jokerit menestyi ärsyttävän paljon. Joten jos silloin Jypistä olis siirtynyt hyvä pelimies Jokruihin, se olisi ottanut enemmän koville. Eikä tästä nyt ole edes montaa vuotta kun Pihlman on viettänyt useamman vuoden ulkomailla, joten vaikka miten on JYPin miehiä, niin ei tämä siirtyminen ole uusi asia.
Pihlman olis siirtynyt jokatapauksessa viime kauden jälkeen JYPistä pois ilman loukkaantumista, joten sama se siirtyikö nyt vai milloin. Tosin osoite olisi ollut hieman eri.
Vielä loppuun se, että vaikka Pihlman on EHT -tason laitahyökkääjä, niin loppupeleistä kuinka paljon JYP enää tarvitsee vahvistuksia? Ihan hyvin on pärjätty tähänkin asti. Jätetään kilpavarustelu poroille pohjoiseen :)

ps. loppukommentti ei siis tarkoittanut sitä, ettenkö olis Pihlmania joukkueeseen kelpuuttanut :) Hieno pelimies ja onnea vaan Jokereille Kekäläisestä. Virmaselta olis jäänyt tääkin kortti näkemättä
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, ei Seppänen ole missään sanonut, että Pihlman pelaa varmasti ensi kaudella ulkomailla.

Tämä selvä. Joku jyppiläinen niin vaan täällä julisti Seppäsen sanoneen. No olisihan se vahvasti ollut ristiriidassa sen kanssa että Jokerit ja Pihlman tammikuussa neuvottelee mahdollisesta jatkosta .
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä selvä. Joku jyppiläinen niin vaan täällä julisti Seppäsen sanoneen. No olisihan se vahvasti ollut ristiriidassa sen kanssa että Jokerit ja Pihlman tammikuussa neuvottelee mahdollisesta jatkosta .

Niin siis tuo ajankohtahan on se jolloin ensi vuoden tarjouksia aletaan jo katsella (yllätys!). Tietysti Jokerit yrittää ronkkia Pihlmania vielä kaudeksi, jos sopivia tarjouksia ei tule. Toki tuossa on vielä aikaa neuvotella paljon myöhemminkin.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Hyvä hankinta Jokereilta kevättä ajatellen. Itse olisin kyllä vahvistanut muita osia joukkueesta, mutta onhan Jokereilla laiturillekin tarvetta. Pääongelmat ovat kumminkin muualla. Onnea kumminkin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös