Rinkelinmäki ja HPK:n palvelut

  • 1 361 635
  • 6 884

Desperaado

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Spurs
Kyllähän tuo yleisömäärä eilisessä pelissä oli aivan järkyttävä. Olisi hauska saada tietää kuinka moni oikeasti kuunteli pelin radiosta eikä tullut hallille? Miksi hämeenlinnalaiset ei tule sinne hallille, koska väitän että monet kumminkin kuuntelevat pelejä radiosta ja jännittävät otteluita myös kotona. Mutta mikä se syy on ettei ihmiset löydä hallille? Ettei menestytä, on totuttu liian hyvään yms. plaa plaa plaa. Ei sen manaaminen auta, vaan miten helvetissä kaikki saadaan sinne hallille takaisin. Lisää aktiviteettiä? ohjelmanumeroita? leipää ja sirkushuveja?

Niin helvetin moni kuuntelee minunkin työpaikassani pelejä jännityksellä radiosta, mutta silti eivät sinne hallille löydä tietä. Nyt pitää tehdä jotain. Varmasti on markkinoitu ja myyty enemmän, mutta mikä perkele siinä nyt mättää. Ei tää nyt voi olla näin paska kaupunki.

Sylettää.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Nyt pitää tehdä jotain. Varmasti on markkinoitu ja myyty enemmän, mutta mikä perkele siinä nyt mättää.
Huolestuttavinta eilinen katastrofi oli siinä mielessä, että muissa kaupungeissa liigakiekko tuntuu kiinnostavan tänä syksynä poikkeuksellisen paljon. Mitä ihmettä siis on tapahtunut Kerhon yleisölle?

Alkuun kaksi perjantai (!) ottelua rakkaita Ilvestä ja Tapparaa vastaan, tuloksena molemmista vajaa 3500 silmäparia. Sitten viime kauden välierävastus Kalpa, jonka kanssa on saatu viime vuosina hyvää kapinaa aikaiseksi; tuloksena täysi pannukakku yleisömäärän suhteen.

Itse tulee oltua täällä aika kriittinen Kerhon toimia kohtaa, mutta nyt ei kyllä pysty ymmärtämään yleisökatoa. Viime kevät antoi oikeanlaista buustia Kerholle, ja tuntui että halliin saatiin taas pikkaisen eloa. Kesällä saatiin mielenkiintoisia pelaajia, toki nyt mennään nimettömällä joukkueella, mutta homman piti olla raikkaampaa kuin kahden viime kauden puskeminen, menestyksestä huolimatta. Viimekin kaudella saatiin lukea moneen kertaan, kuinka hallille kyllä mentäisiin jos joukkue pelaisi iloista ja hyökkäävää lätkää. Ajatuksenahan tämä on hieno juttu, kyseiset kommentit alleviivaavat sitä, että Hämeenlinnassa on kiekkokulttuuria ja ymmärretään pelin päälle, että HPK:lla on pelilliset kasvot.

No nyt sitten on haettu hyökkäävämpää ilmettä, mutta hallille ei juuri kukaan jaksa vaivautua. Menestymättömyyden taakse ei voi mennä kun kausi on vasta näin alussa ja juuri nyt pitäisi olla into piukassa seuraamassa "Wanhaa kunnon Kerhoa".

Varmasti on yritetty Kerhon johdossa ihan riittävästi. Yleisömäärät on kuitenkin niin huolestuttavia että jotain pitää tehdä ja äkkiä, muuten budjetoitu tavoite karkaa hemmetin kauas ja loputtomiin ei voi pitkillä lainoilla paikata tappioita. Hämeenlinnan liike-elämälläkään ei ole loputon pinna. Millä osallistetaan ihmisiä lisää Kerhon toimintaan? Onko kaikki liiga-kiekosta kiinnostuneet juniorit ja tulevien sukupolvien Kerho-fanit katsomossa? Entä suurin osa niistä hämeenlinnalais katsojista, joille Kerho on jo pitkään ollut joka talvinen henkireikä?

HPK:n joukkue osoitti viime keväänä poikkeuksellista venymistä ja aivan huikeaa yhteisöllisyyttä joukkueena. Nyt olisi hämeenlinnalaisten korkea aika koota rivit ja palata kannustuksen alkujuurille. Saapua hallille.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Miksi minä en käy enää kovin usein peleissä?

-Kävin katsomassa melkein joka pelin yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja mestaruus taisi täyttää kaikki odotukseni ja toiveeni
-Remonttien myötä hallista on tullut "ihan kiva", mutta tunnelmaa hallissa ei ole kuin sikakatsomossa ja sehän ei sieltä lipan alta muualle kuulu. Tunnelmaa on hallissa myös silloin, kun vastustajajoukkueen faneilla on kulmakatsomo käytössä ja sieltä se kannustus kuuluu koko halliin
-Sikakatsomo pitäisi jotenkin saada muutettua eteläpäätyyn!
-Jalosen aika oli "liian" hyvää aikaa ja tuli totuttua liian hyvään.
-Alatalo ja Rautakorpi, vaikkakin viime kauden urheilullinen lopputulos oli loistava
-Tuomarilinja. Johtuuko kenties tuomarilinjasta, mutta peleissä ei taklata nimeksikään ja kunnon taklaukset kuuluvat jääkiekkoon loukkaantumistenkin uhalla ja tuovat tunnelmaa peliin
-Lippujen hinnat. Koska seisomakatsomoita ei ole nimeksikään niin miksi maksaisin hunajaa siitä, että katselen peliä kermaperseiden kanssa hiirenhiljaisessa istumakatsomossa? Sitten vielä kaikenmaailman lisähinnat lipuille.
-Omat nuoret, kuten: Kapanen, Miettinen, Hietanen, Toivonen, Lahti, "Kalliokoski ja Lartama" jne puuttuvat

Tässä muutamia syitä omalta osaltani. Varmasti monta syytä jäi vielä poiskin.

edit: Lisättäköön yhteenvetona se, etten siis vihdy peleissä läheskään niin hyvin kuin aiempina reiluna kolmenakymmenenä vuotena. Syy ei ole oheistapahtumissa, vaan itse pelissä ja sen luomissa fiiliksissä.
 
Viimeksi muokattu:

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Tässä muutamia syitä omalta osaltani. Varmasti monta syytä jäi vielä poiskin.

Aivan, tuntuu kyllä siellä hallissa ollessa, että jokainen kausi ne ikuiset valittajat keksivät aina jonkun syyn pysyä poissa. Vaikka olisivat olleet edellisellä kaudella juuri päinvastaista mieltä.

Finaalit on tietysti eri asia, kun silloinhan he ovat kannustaneet joukkuetta sekä myötä- että vastamäessä...paitsi, jos joukkue on ollut tappiolla.

Että silleen...
 

M10

Jäsen
-Tuomarilinja. Johtuuko kenties tuomarilinjasta, mutta peleissä ei taklata nimeksikään ja kunnon taklaukset kuuluvat jääkiekkoon loukkaantumistenkin uhalla ja tuovat tunnelmaa peliin

Tämä on kyllä totta. Ennen kaukalossa kuohui ja hieman karrikoidusti sanottuna "vihellettiin vain ruumiit", ja tätä kautta myös yleisössä kuohui. Tunnelmaa siis piisasi koska kaukalossa tapahtui kaiken näköistä. Muistan vielä vuosituhannen vaihteessa kun pelit jotain Ilvestä vastaan oli täyttä sotaa. Arvaja keihästi Pasi Nurmista ja Kai Rautio sammutti sitten Arvajan valot. Tällaista sirkusta oli lähes joka pelissä. Surullisen kuuluisassa kevään 2003 välieräsarjassa Tapparaa vastaan kahvattiin niin perkeleesti, eikä se ole hyvä asia, mutta kyllä siellä sai tehdä aika paljon muutakin. Yleisö viihtyi kun sai hurrata taikka buuata jollekin.

Nykyään linja on niin saatanan tiukka että siellä pelaajat pelaa vältelläkseen jäähyjä. Taklauksia suoritetaan vain silloin kun siihen on täydellinen paikka, joskus ei silloinkaan. Kamalinta on, että pudotuspeleissä tämä vielä korostuu. Esimerkiksi viime kevään finaalisarjan avauspeli oli kaukalon tapahtumien, yleisen värikkyyden (= kuohunta kentällä, pelaajien henk.koht. suoritukset jne.) ja yleisen katsomotunnelman osalta täysi katastrofi. Vaikka kerhon pelityyli oli hyvin tiedossa, olin todella järkyttynyt että SM-liigan finaalien avausottelun tunnelma pienellä perinteisellä paikkakunnalla voi olla niin laimea.

Tuntuu myös, että tätänykyä kun pelitapa ja yksilökohtainen virheettömyys ovat jääkiekon pääteemoja, tuovat ne mukanaan kliinisyyden kaukaloon. Tämä on omiaan välittämään valjun tunnelman kaukalosta yleisöön.

Nykyään Rinkelimäellä kuohuu eniten, kun se tukeva mies maastokuvioiduissa salihousuissa (ei ihan pakasta vedetyt), huomioliivi päällä, ilmestyy jäälle lanaamaan lapiolla lunta.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.

Lisäksi yleisömäärään vaikuttaa mielestäni seuraavat asiat, jotka ovat ratkaistavissa toimiston puolella.

- hinnat/ottelumäärä. Eli ei pelkkä hinta, vaan jos viikossa on 2 kotipeliä liian usein, niin eipä tarvi keskituloisen koko perheen voimalla hallille eksyä. Ei pakka vaan kestä. Itse käyn ilman perhettä, joten ei aiheuta taloudellista katastrofia.

- kausikorttilaiselle liian pieni etu irtolippuihin nähden.

- lisämaksun lisämaksu kun ostat lipun tietystä paikasta. Jos tulostat itse, niin tottakai siihenkin tulee lisämaksu.

-tunnelma.

- opiskelijoille ja intin miehillle pitäisi saada puoli-ilmaiset liput. Ne kuitenkin ostavat keskiertoa varmennin oluen jos toisenkin. Ja pitävät kenties ääntä?

Tässähän näitä alkuun...
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyviä pointteja edellisiltä kirjoittajilta. Syyt katsojapulaan täällä Hämeenlinnassa ovat moninaiset kuten edellä jo todettiin. Itse lisäisin vielä listaan uuden kulttuuripyhätön Verkatehtaan. Siellä on loistava elokuvateatteri, juuri valmistunut uusi ja upea näyttämöteatteri sekä akustiikaltaan kehuttu konserttisali. Kyllähän sillä väkisin on myös vaikutus jäähallin katsojamääriin.
Draamaa ja rytinää saa samaan hintaan sieltäkin ja tarjontaa on siellä lähes joka päivä. Mielestäni kävijätkin ovat osin (30-50%?) samoja, jotka lätkäpeleissä käy. Ainakin itse olen pyrkinyt käymään molemmissa.

Oletettavasti pientä laskua kävijämäärään tehnee myös Urpo Total, joka itselläni myös ainakin toistaiseksi näkyy.

Markkinoi nyt sitten onnistuneesti Kerhoa tässä kulttuurien sulatusuunissa. Ei ole helppo nakki se.
 

Desperaado

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Spurs
Yksi hyvistä kerhon lisäyksistä blogi, on mielestäni ihan hyvä idea, jolla saadaan fanit lähemmäksi HPK:ta ja pelaajia. Karevaaralta hyvä blogikirjotus. Peukkuja.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
- opiskelijoille ja intin miehillle pitäisi saada puoli-ilmaiset liput. Ne kuitenkin ostavat keskiertoa varmennin oluen jos toisenkin. Ja pitävät kenties ääntä?

Näillähän onkin puoli-ilmaiset liput, joskus jopa ilmaiset, tiistaina olisivat saaneet vielä pullakahvitkin. Mitä vielä tarvitaan?

Tuomarilinjasta voisi hienosti sanoa tiistain pelistä, kun vaikutti ihan hyvältä ekassa erässä, mutta sitten piti kaivaa McNevinille "väkivaltaisuus"-jäähy.

Että silleen...
 

d2uce

Jäsen
Yleisönhän saa helposti houkuteltua takaisin Rotari-areenalle sillä, että koulutetaan niitä faneja hieman parempipalkkaisiin duuneihin, niin ei tarvitse sitä ainaista kitinää lippujen hinnoista kuunnella. Samalla voisi sitten nostaa lippujen hintoja, niin saataisiin seuran taloutta paremmalle tolalle.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Yleisönhän saa helposti houkuteltua takaisin Rotari-areenalle sillä, että koulutetaan niitä faneja hieman parempipalkkaisiin duuneihin, niin ei tarvitse sitä ainaista kitinää lippujen hinnoista kuunnella. Samalla voisi sitten nostaa lippujen hintoja, niin saataisiin seuran taloutta paremmalle tolalle.

Tartteeko niitä edes kouluttaa, kun kuulemma Hämeenlinnassa toimii HPK-mafia, joka vaikuttaa kaikessa ja kaikkeen koko maan laajuisesti. Eikö sieltä löytyisi riittävästi hyväpalkkaisia hyvävelityöpaikkoja.

Että silleen...
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
En tiedä oliko tätä jo täällä mainittu mutta opiskelijoille on näköjään tarjolla myös istumapaikkoja. B2, B3 ja C1 katsomoihin on mahdollista lunastaa lippu 12€:lla.

Täähän on ihan kehityskelpoinen idea. Aloitetaan vaikka sillä, että tuo hinta koskee myös eteläpäädyn katsomoita. Vai pelätäänkö toimistolla, että köyhät opiskelijat valtaavat katsomot. Huh, sehän vasta olisikin.
 

Grafite

Jäsen
Harkitsen Hämeenlinnaan lähtemistä täksi illaksi.
Kai jäähallin lippuluukulta saa vielä ottelun alla paikkoja, ei kai HPK:n lauantain ottelut sentään loppuunmyytyjä yleisesti ole?
 

JasonMiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Harkitsen Hämeenlinnaan lähtemistä täksi illaksi.
Kai jäähallin lippuluukulta saa vielä ottelun alla paikkoja, ei kai HPK:n lauantain ottelut sentään loppuunmyytyjä yleisesti ole?

Ihan varmasti lipun otteluun saat vielä myös hallilta. Jos et aiemmin ole Rinkelinmäellä ollut, niin auton pysäköiminen hallin lähistölle saattaa tuottaa enemmän hankaluutta, joskin suuri ongelma ei tämäkään ole.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jumbonäyttö...

mikä ihmeen idea on näyttää jumbolta uusintana vain vierasjoukkueen maalit (jopa muutamaan kertaan), mutta kun kerho tekee maalin niin silloin näytetään jotain Hel***in mainoksia onko toi nyt sitten jotain palvelua?

Sama vika jos Kerhon jamppa ottaa jäähyn, mainoksia tulee, mutta tilannetta ei varmasti... toisaalta niitä uusintoja (tai vaikka mainoksia) voi näyttää myös pelin aikana, koska jos olemme hallissa katsomassa peliä niin emme luultavasti katsele sitä jumbolta vaan katseemme on kentälle.
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Vierasfanina 6.3.2010 Patria-Areenalla sai huomaamaan pari seikkaa.
Äänentoisto on todella huono! Ja halli on suunniteltu aivan järjettömän tyhmästi (just tämä 1 käytävä), sitten ne korkeammat istumakatsomot jotka peittävät alempien näkökenttää.. ei hyvänen aika..
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Jumbonäyttö...

mikä ihmeen idea on näyttää jumbolta uusintana vain vierasjoukkueen maalit (jopa muutamaan kertaan), mutta kun kerho tekee maalin niin silloin näytetään jotain Hel***in mainoksia onko toi nyt sitten jotain palvelua?

Sama vika jos Kerhon jamppa ottaa jäähyn, mainoksia tulee, mutta tilannetta ei varmasti... toisaalta niitä uusintoja (tai vaikka mainoksia) voi näyttää myös pelin aikana, koska jos olemme hallissa katsomassa peliä niin emme luultavasti katsele sitä jumbolta vaan katseemme on kentälle.

Tätä on parin kaverin kanssa mietitty ja hartaasti, erätauollakin esim. kerho-ravintolan isolla screenillä näkyy joko kello tai sitten zamboni.... Miksei esim tarjota HAMK:lle yhteistyösopimusta jossa _vapaaehtoiset ja halukkaat_ media-alan opiskelijat "hoitaisivat" videotaulun käyttöä ( enemmän uusintoja etc.), saisivat siitä palkintona arvokasta työkokemusta, ehkäpä koulun puolesta opintopisteitä ja HPK:lta hieman opiskelijan mieltä lämmittävää taskurahaa, ilmaislippuja tai jotain vastaavaa?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tätä on parin kaverin kanssa mietitty ja hartaasti, erätauollakin esim. kerho-ravintolan isolla screenillä näkyy joko kello tai sitten zamboni.... Miksei esim tarjota HAMK:lle yhteistyösopimusta jossa _vapaaehtoiset ja halukkaat_ media-alan opiskelijat "hoitaisivat" videotaulun käyttöä ( enemmän uusintoja etc.), saisivat siitä palkintona arvokasta työkokemusta, ehkäpä koulun puolesta opintopisteitä ja HPK:lta hieman opiskelijan mieltä lämmittävää taskurahaa, ilmaislippuja tai jotain vastaavaa?
Niin ja varsinkin saisivat sen työtodistuksen, jotka ovat kaikista oikeista ammattiin liittyvistä toimista kultaakin arvokkaampia nykypäivänä. (tosin kullan hinta varsin korkeella ;) )

No ei mutta tosiasiassa, eikös tosta just ollu juttu täällä jatkoajassa, kuinka sitä toimintaa oikein koordinoidaan kuuluttajan kanssa ja kaikkea. Kun tosiasiassa lähinnä tuntuu, että katkojen ainoa idea on toimia niiden samojen mainosten puskijana. (Tämä siis pelkästään näköradion läpikin huomattuna)
 

Tade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitenkäs moni katsojista tiesi/huomasi että lauantain Blues peli oli jonkin sortin "naistenpäivän" peli? Näin muistaakseni luin Hämeen Sanomista. HPK:n nettisivuilla ei asiasta ollut pihaustakaan eikä hallilla asia näkynyt mitenkään - tuote-esittelyjä, tuotepalkintoja tms. Varmasti eri yhtiöt tulisivat mielellään tuhansille tai tällä menolla vaan sadoille ihmisille esittelemään toimintaansa sekä huipputuotteitaan...

Samaisella Hämeen Sanomien aukeamalla oli HPK:n ottelumainos, tosin ilman lippujen hintoja tai tietoa "naistenpäivän" pelistä. Entä "opiskelijapeli" viime tiistaina... Missä siitä oli mainintaa??

JÄRKYTTÄVÄN HUONOA mainostamista sanoisin.
 

Ukkomauseri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Entä "opiskelijapeli" viime tiistaina... Missä siitä oli mainintaa??

Hamkilla näkyi yksi juliste, joten aika hiljasta oli sielläkin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Torstaina neljä tonnia rikki hei!? Nyt on voittoja alla ja vastustaja sellainen, joka on perinteisesti houkutellut yleisöä paikalle. Viimeistään nyt olisi syytä korjata tuota heikkoa keskiarvoa. Okei, en usko tuon rajan rikkoutumiseen, mutta selkeää parannusta pitää tulla.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meiltäpäin on ainakin tulossa isompi porukka kuin yleensä, ja luulisin että tällä kaudella Jokereiden pitäisi jopa vähän kiinnostaa muitakin. Nyt tosiaan se neljätonnia rikki, jos ei nyt niin ei kyllä sitten oikein koskaan.

Tosiaan voittoja alla ja sytyttävä vastus torstai-iltana, mitä muuta voisi toivoa?
 

Bouwmeester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Veikkaan itse realistisesti sellaista 3600-3800 katsojaa, mutta nyt on voittoja alla joten toivottavasti neljä tonnia menee rikki. Itse tulen ensi viikolla nostamaan tuota keskiarvoa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Eiköhän tuo 4000 katsojaa ole jo yltiöpositiivista ajattelua, eiköhän siihen johonkin 3500 kulmille voida nipin napin päästä. Tälläiseen peliinkin voisi joitakin opiskelijoita koittaa kosiskella, rahaa sekin vain on.

Itse pääsen ensi viikolla ensimmäistä kertaa paikalle ja lupaa jälleen kerran pitää henkilökohtaisella tasolla kovaa metakkaa. Ylipäätään uskoisin, että jos esimerkiksi 4-5 henkeä sijoitettaisiin jokaiseen katsomoon ns. esikannustajaksi, eli alkaisivat vaikka sikakatsomon tahtiin taputtamaan tai kannustamaan, olisi kynnys muillakin pienempi alkaa mekastamaan. Monihan ei kehtaa, kun kukaan muukaan sitä ei tee.

Mikäli aina tehtäisiin näin, varmasti osa peruskatsojista alkaisi kannustamaan enemmän. Ei se paljoa vaadi jokaiselta panosta, jotta pienestä äänestä tulee kokonaisvaltaisempi.
 

Crank

Jäsen
Valitettavasti en ehtiny eilen katsoon kuin ekan erän Urholta ja siinäkin ajassa oli parit vähä pidemmät paussit, kun areenan jäätä paikkailtiin. Urhon selostuspoppoosta mainittiin jopa, että olis betonit näkyny! Eikai se jää nyt sentään niin ohutta ole? Mutta kuitenkin, oliko ottelun edetessä vastaavia ongelmia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös