La 18.9.2010 SaiPa-Lukko

  • 10 512
  • 44

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Noniin pessimistisille raumalaisille nannaa tänään.

Ei tuo mitään jääkiekon riemuvoittoa vieläkään ollut, mutta parempaa huomattavasti mitä Raumalla nähtiin.

Positiiviset:
- Lukko paransi peliään koko ajan. Torjunnat 42-27 kertovat, että Lukko oli kokonaisuudessa niskan päällä.
- Ylivoima on vaarallista.
- Pertun kenttä oli tänään hyvä ja kiva nähdä Tukosen onnistuvan.
- Brocklehurst pelaa itselleen sopparia. Ylivoimalla erityisen hyvä.
- 3 pistettä.
- Keränen, Tukonen, Tuomainen ja McLean hyviä tänään.

Negat:
- Morrison. Jos on pipi, niin telakalle vaan. Karmeaa katottavaa.
- Petruzalek. Jakubin jaloissa näyttää erityisesti rankka treeni painavan. Kovin painavin jaloin liikkeellä.
- Wiikman..pelasi ok, mutta taas meni yksi helposti. Ihan en luota vielä.
- Alivoima. Mitä vittua? Jasu & Tuomainen osaavat, mutta miksi Morrison ja Lindgren pelaavat? Johtuuko Kauvosaaren keskenkuntoisuudesta?


3 pistettä ja kuitenkin nousujohteisen esityksen jälkeen. Pari syväjäätä kun sulatellaan ja av-kuntoon niin hyvää tulee.

Kiitos Lukin poja.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hienosti vaan Lukko otti kauden avausvoittonsa. Ja tärkeään paikkaan kun ensi viikollakin on vielä kaksi vieraspeliä ennen seuraavaa kotimatsia.

Kyllähän se peli vieläkin semmoista hakemista on mutta eteenpäin torstaista mentiin kumminkin. Kurtis McLean on kyllä kurko, Lukko on tehnyt kauden aikana 7 maalia ja Kurtis ollut niistä mukana viidessä (1+4). Ilmankos minä häntä pistepörssin voittajaksi veikkasinkin. Myös Tukonen ja erityisesti Lingren pelasivat hyvin. Miinusta Kim Nabbille älyttömästä taklauksesta josta tulleen jäähyn aikana SaiPa tasoitti pelin.

Vielä kun Morrison ja Petruzalek heräisivät. Jälkimmäinen pelasi mielestäni jo kolmannessa erässä hiukan sinne päin mihin viime kaudella totuttiin, mutta Morrison ei paljonkaan edukseen esiintynyt siitä mihin torstaina jäätiin. Ilmeisesti se lonkka vaan vaivaa.

Wb-tv:stä katselin peliä ja sen perusteella Wiikmanille meni ensimmäinen ja viimeinen SaiPan maali vähän kummallisesti. Mutta totuttelemista se vaatii häneltäkin tietysti, ja voitto tuli kumminkin.

Kyllä se tästä. Blues Brothers'kin näytti olevan paikalla, ilmeisesti Punaviivakerhon kutsumana ja hauskaa tuntui olevan.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Hienosti vaan Lukko otti kauden avausvoittonsa...

Ripa juuri soitteli paikanpäältä. Kehui, että luistin oli paljon kevyempi kun torstaina, toki sanoi SaiPalla olleen paikkansa ja pahatkin semmoiset, mutta Wiikman oli tänään hyvä, samoin kun kolleegansa SaiPa maalilla. Kurtisia siinä kritisoimme porukassa, kun ei kaikissa maaleissa olekkaan mukana ;) Kuulemma ei tarvitse olla huolissaan, jos näin jatketaan. Itse kuuntelin radiosta Ripan selostuksen, enkä näin ollen voi enemmin kommentoida, näkemättä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tärkeät avauspisteet sieltä sitten tuli. Selkeästi nousujohteinen peli Lukolta, vaikka ei se luistin vieläkään kunnolla kulkenut edes kolmannessa. Av oli kyllä tänään aika surkeaa ja se johtunee juurikin tuosta ettei luistin kulje riittävästi. Wiikmanille meni pari helpohkoa, ja Myllyniemi oli toisessa päässä huomattavasti varmempi ja ei voinut oikeastaan mitään Lukon maaleille. Vaikka McLein teki 1+2 sanoisin kuitenkin, että Myllyniemi oli silti kentän paras peluri.

Kolmannessa vähän Lukko tuhlaili paikkoja, mutta annetaan se anteeksi, sillä kolme pinnaa riittää kyllä tästä.

Nabilta kyllä aivan hölmö suoritus ei voi muuta sanoa. Taikajimi taasen on ollut pari ensimmäistä matsia niin yössä kuin vaan voi olla. Paljonkohan mäkillä oikein pisteitä olisi jo, jos Morrisoniakin edes vähän nappaisi.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Olihan urpo selostaja urpo-tv:llä!
- "Honkaheimo palasi Raumalle tärkeäksi lenkiksi vuoltuaan kultaa Kärpissä" ??
- "Saipalta puuttu pelote - eli Yli-Torkko" ?
- "Ompas Levokari iso mies"
- "Lukon hyökkäyspeli on harrasta, sekavaa ja ylimielistä."
- "Jokainen SaiPan laukaus on hyvä" - yksikään Wiikmanin torjunta ei
- "SaiPa taistelee ja tulee lujaa päälle!" - Tuota ei taidettu muiden kun selostajan silmin nähdä.

SaiPan paikat olivat ekassa erässä, jossa Wiikman oli huikea.
Toinen ja kolmas erä oli puolivaloilla ja -huolimattomasti pelanneen Lukon selkeesti. Myllyniemi otti monta hyvää koppia. Myllyniemen ansiosta numerot säilyivät siedettävinä. YV oli ainakin SaiPalla tehokasta, yksi koulumaali ja pari pomppua mailoista tai luistimista. Lukon neliö juoksee edelleen liikaa kiekon perässä ja unohtaa mailat maalin kulmille. Lukon YV pyöri jäätävästi, vaikkakin ainut yv-maali oli ihmeellinen pomppu. Ei ihmeemmin taklauksia eikä erityisesti taistelua. Varsin hermostunut kotiavaus Saipalta. Lukon kiekollinen peli oli edelleen huolimatonta. Onneksi tänään oli lupa lyödä omista pois "pleksin kautta." Omassa päässä neppaamisen poisjättäminen vähensi kummasti virheitä.
Jännä juttu, että Lukon 1. ja 2. ketjut olivat hyviä siitä huolimatta, että Petru ja Mo' olivat myös tänään jäässä. Brockle ja Otto olivat tällä kertaa ihan peliajan arvoisia.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nabilta kyllä aivan hölmö suoritus ei voi muuta sanoa. Taikajimi taasen on ollut pari ensimmäistä matsia niin yössä kuin vaan voi olla. Paljonkohan mäkillä oikein pisteitä olisi jo, jos Morrisoniakin edes vähän nappaisi.

Nabb taklaili selkään jo edellisessä vaihdossa ja sama koohotus vaan jatkui. Morrison ei taida päästä tällä hetkellä luistimilla kovempaa. Huomasi hyvin kun polki täysillä ja silti joutui heittäytymällä lyömään kiekkoa. Onko sitten loukkaantumista tai Uraman treeniä, mutta tuolla liikkeelle Mo ei ole apu joukkueelle.

SaiPa oli odotuksiin nähden aika vaisu. Lukko sai huonolla pelillä pisteet lentokoneeseen Kisapuistosta.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei jumalauta näitä pelejä voiteta jos pelataan vain yksi erä. Lahja maaleja annettiin ja saatiin itsekin yksi, mutta kyllä oli kauheeta katsella.
Lukko ansaitsi voittonsa vaikka tasoihin pari kertaa kammettiinkin. Kaukana on kyllä Lukon pelinkin siitä mitä viime syksynä nähtiin, mutta tosi terävänä oli jätkät paikoissa. SaiPa taas vaikutti siltä porukalta joka rupee pelaamaan sit keväällä kun mahdollisuudet pleijareihin on mennyt.
Koko joukkueelle iso miinus... saa nähdä saako Hostikka mahiksen tämän jälkeen vaikka Jereä ei voi maaleista syyttääkään.
Niinkuin sanoin ennen peliä, että Kärppä voitto nostaa kummasti arvoa jos ja kun tämä hävittiin. Olisi aika paska olla nyt nollilla.
No, ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja kohti uusia sankaritekoja
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jees, hallilta kotiuduttu.

Hyvä taistelu. Lukosta huomasi alusta alkaen että ovat helvetin kovalla asenteella liikkeellä, vaikka SaiPa ensimmäisen erän edetessä sai paremmalla luistelijoilla ketut ahtaalle. Kummallisesti meni se Backmanin yv-maali, mutta pelitapahtumiin ilman muuta ansaittu. Lukon pelaajat ja varsinki Urama kävivät varsin kuumana maalin jälkeen, tietääkö joku, oliko siinä jotain epäselvää?

Sitten toiseen erään tultaessa en kyllä ymmärrä, minkä vitun takia ei voinut tulla kovalla temmolla vaan piti jäädä seisoskelemaan. Ja kun Lukkokin lisäsi vauhtia niin olihan SaiPa kusessa. Myllyniemi piti todellakin SaiPaa pystyssä ja Lukko olisi voinut hyvin johtaa toisen erän jälkeen.

SaiPalaiset tuli miun mielestä hyvin kolmanteen erään, ja se olikin tasainen. Lukon ensimmäinen johtomaali oli hämärä räkämaali, mutta en usko, että siinä mitään vilunkia oli, vaikka Myllyniemi ja kenttäpelaajat protestoivatkin. Sääli, että SaiPa onnistui munaamaan tasoitusmaalien jälkeiset pari vaihtoa, nimittäin pisteet olisivat jääneet Lappeenrantaan mikäli puolustuspeli olisi pysynyt kasassa.

Toisaalta, jos sitä nyt halutaan jossittelemaan jäädä, niin Vehasen kanssa Lukko olisi vienyt pelin 1-4. Lukko oli kyllä kokonaisuudessaan pirun kova, ja niinhän sen pitääkin olla kun tuota nimilistaa kattelee. Mutta saatana, Tikkanen ja Nabb saisivat opetella taklaamaan puhtaasti, noissa selkään taklauksissa voi oikeasti käydä huonosti.

Omista jäi tietysti mieleen Redenbachin upea esityö Koskirannan maaliin, ei ollu Terolla varmaan vaikea tehdä siitä. Barneyn onnistuminen lämmittää tietenkin, ja kaveri haastoi hyvin Lukkopuolustajia. Pukka on saanut selvästi massaa, komeasti veti vastustajia seinille. Mutta välillä oli kyllä ihmeellistä harjoituspelimäistä sekoilua puolustajilta, ihme ettei niistä tullut maaleja ensimmäisessä erässä.

Blues Brothersseille peukut, saatan muistaa väärin, mutta en ole vähään aikaan nähnyt heitä Kisapuistossa ainakaan noin isolla miehityksellä. Pikkupoikana muistan kun tuli kysyttyä että ketä heppuja nuo on, edelleen näyttävät olevan varsin eloisa pukuporukka. Sit tietenkin vähän myötähäpeää näille hallista poistujille pari minuuttia ennen loppua. Ja en itse ainakaan katso hirveen hyvällä tuota että kun peli on ratkennut ja peliä jäljellä vain se 30 sekuntia, niin pitää lähteä mukamas pois. Kyllä tuollaisen taistelevan esityksen jälkeen olisi tuon puoliminuuttisen voinut hyvin istua. Muuten Kisapuistossa saatiin miun mielestä välillä ihan hyvä kiima päälle, en voi haukkua tunnelmaa huonoksi.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Plussat ja miinukset kotijoukkueen näkövinkkelistä

Plussat

- Ylivoima toimii edelleen kuin rasvattu. Ajoittain ehkä hierotaan kiekkoa vähän liikaa, mutta ei auta valittaa, kun jälki on murhaavaa.
- Kaksonen jatkoi siitä mihin harjoituskaudella ja ilmeisesti myös torstain avausmatsissa jäi. Helvetin hyvä esitys. Ei tainnut tehdä yhtään huonoa ratkaisua koko pelin aikana. Tosin pieni miinus siitä, että oli ottamassa vastaan kahta Lukon maalia (toki toinen niistä syntyi ylivoimalla).
- Ensimmäinen erän otteilla ei olisi ollut mitään hätää tänään. Toisesta erästä lähtien peli oli SaiPan osalta melkoista sähellystä eikä ilonpilkahduksia nähty kolmannen erän ylivoimamaaleja lukuun ottamatta.
- Myllyniemeltä jäätävä esitys kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä upposi muutama kiekko liikaa selän taakse, mutta en lähtisi tältä istumalta pistämään niitä Jeren piikkiin.

Miinukset

- Koholta heikko peli. Todella huolimattomia ratkaisuja kiekon kanssa. Onni onnettomuudessa, ettei niiden jälkeen kolissut omissa. Lisämiinusta siitä, että ottelun lopun tärkeät aloitukset jäivät voittamatta.
- Jasko ja Grünn joutaisivat tämän ottelun perusteella poppariosastolle. Grünn pääsikin puremaan tuppea päätöserässä ja hänen paikkansa kakkosketjusta napannut Jasko sai pienen näyttöpaikan, mutta mitään hyvää slovakki ei saanut aikaan. Kerran sen sijaan kolisi omissa, kun Jasko ei saanut helpossa paikassa purettua lättyä omalta alueelta. Surkea peli kummaltakin.
- Liigavauhti on harjoituspelien positiivisista otteista huolimatta vielä hieman liian kovaa Mankiselle.
- Ei kai Koposen Marlo ole pitänyt jotain helvetin veivikoulua harjoituksissa? Saatana, että säikytti, kun Pukka (vai oliko Backman?) lähti avauserässä vetämään jalkakikkaan alimpana miehenä. Ei varmaan tarvitse edes kertoa, että onnistuiko.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Jees, hallilta kotiuduttu................
Aika lailla samaa mieltä olen näistä asioista. Hyvä raportti kaikin puolin.

Lukosta vielä sen verran, että turha täällä on mielestäni surkutella sitä, että ei olisi ollut kovin hyvää peliä. Erittäin hyvä VIERASesitys mun mielestä joukkueelta. Parempi voitti ja harvoin Lukko on Lappeenrannassa näin montaa maalipaikkaa esim. saanut.

AV edelleen surkeaa ässäpelin tapaan. Weakman myös huononsi esitystään ja nyt on Raannalla paikat näyttää valmennusjohdolle. En kuitenkaan ole maalivahtia lyttäämässä vielä näiden esitysten jälkeen. Huono päivä kyllä oli tänään. YV jälleen parempaa kuin viime kaudella kertaakaan. Pikkujuttuja kuntoon ja uskallan aika varmasti sanoa, että pidemmälle mennään kuin viime kaudella.

Urhon selostaja oli kyllä jotain niin luokatonta. En ole varmasti ikinä nähnyt valtakunnallisessa lähetyksessä yhtä puolueellista selostajaa. Kaiken kruunasi vielä täydellinen tietämättömyys Lukon pelaajista. Mutta taitaa olla tämä selostustapa jokin traditio Lappeenrannan peleissä, kun muistaa sen radioselostajan. Kuvanlaatu oli taas erinomaista ja kuvaajakin mainio, kun ottaa vertailukohdaksi vaikka sen ässäpelin.

1963 joutuu taas olemaan hiljaa vähän aikaa, mikä on tietysti pettymys kaikille.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
- Koholta heikko peli. Todella huolimattomia ratkaisuja kiekon kanssa. Onni onnettomuudessa, ettei niiden jälkeen kolissut omissa. Lisämiinusta siitä, että ottelun lopun tärkeät aloitukset jäivät voittamatta.
Tämä jäi itseltä mainitsematta. Ville oli todella, todella huono. Pelasi kuin olisi ollut käsijarru päällä, eikä muutenkaan näyttänyt esimerkkiä niinkuin kapteenin pitäisi. On muuten varmaan auktoriteetiltaan liigan kesyin kapteeni, oli nyt kyseessä tuomareiden kanssa jutustelu tai oman joukkueen sisällä tapahtuvat "ylimääräiset saunaillat".
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihme että täällä ei ole puhuttu mitään Jokilan suorituksesta. Ei sovi tuohon ykköskenttään. Ei ole saanut mitään aikaan. Onneksi McTavish tulee kohta korjaamaan tilanteen.
 

koutsiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Hokki, Man Utd
Urhon selostaja oli kyllä jotain niin luokatonta. En ole varmasti ikinä nähnyt valtakunnallisessa lähetyksessä yhtä puolueellista selostajaa. Kaiken kruunasi vielä täydellinen tietämättömyys Lukon pelaajista. Mutta taitaa olla tämä selostustapa jokin traditio Lappeenrannan peleissä, kun muistaa sen radioselostajan. Kuvanlaatu oli taas erinomaista ja kuvaajakin mainio, kun ottaa vertailukohdaksi vaikka sen ässäpelin.

Eikö nämä kaikki matsit selosteta Helsingistä käsin, päämatsia lukuunottamatta? Näin ainakin olen käsittänyt, vai onko sittekin paikallisissa käsissä nämä juonnot?

Mielestäni SaiPan Top3 matsissa: Myllyniemi, Pukka ja Redenbach
Floppi3: Koho, Tuominen ja valmennus (se aikalisä 3-3 tasotuksen jälkeen olisi ollut itsestään selvää)
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Mielestäni SaiPan Top3 matsissa: Myllyniemi, Pukka ja Redenbach
Floppi3: Koho, Tuominen ja valmennus (se aikalisä 3-3 tasotuksen jälkeen olisi ollut itsestään selvää)

Jaa sinäkö olisit ollut ottamassa sen tasotuksen jälkeen aikalisän? Vai saitko tuon idean siitä, että Atu itse mainitsi asian pelin jälkeen? Aikamoinen velho olet kyllä, toivottavasti vaikutat valmennuksen parissa.

Koho oli kyllä todella heikko, jos vertaa miehen normitasoon. Tuomiselta aika peruspeli.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Eikö nämä kaikki matsit selosteta Helsingistä käsin, päämatsia lukuunottamatta? Näin ainakin olen käsittänyt, vai onko sittekin paikallisissa käsissä nämä juonnot?

Olen käsittänyt, että osa selostetaan Helsingistä ja osa paikanpäältä. Eilen ainakin oli tuo selostaja paikanpäällä. Katsoin peliä nauhalta tultuani hallilta ja oli kyllä huonoin selostaja, jota olen ikinä kuullut. Ei hemmetti pystynyt katsomaan puoliakaan ottelusta, kelasin vain maalitilanteet. Huhhuh, mites se Urhon johtajan lentävä lause meni? "Meillä on kova, uusi tiimi ja me tehdään uusia tähtiä!"

Tuosta on tähti kaukana. Ihan ensinnäkin puolueellisuus oli vähän turhan silmiinpistävää.
 

koutsiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Hokki, Man Utd
Jaa sinäkö olisit ollut ottamassa sen tasotuksen jälkeen aikalisän? Vai saitko tuon idean siitä, että Atu itse mainitsi asian pelin jälkeen? Aikamoinen velho olet kyllä, toivottavasti vaikutat valmennuksen parissa.

kyllä pitää paikkansa että olisin ottanut aikalisän (ilman tota Atun toteamaa), kuten muutamalle vierustoverille asiasta mainitsinkin. Helppohan sitä toki on olla jälkiviisas, mutta tuolloin todellakin olisin ottanut aikalisän. Johtuen nimenomaan SaiPan pelin tasosta sillä hetkellä ja se, miten helposti 2-2 tasotuksen jälkeen kaveri meni ohitse.

Mutta en ole valmennuksen parissa, vaikka tuossa tilanteessa olisinkin tehnyt noin. Niin yleisesti ottaen en usko että pärjäisin valmentajana liigassa, ainakaan tällä hetkellä. Valmennus tekee kuitenkin hyvää työtä suurimmaksi osaksi, mutta pelin sisällä tapahtuviin tapahtumiin reagointiin (ja mahdollisten muutosten tekemiseen) mielestäni olisi parannettavaa.

Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni. Ja tämä oli vain yksi peli muitten joukossa. Vielä ei huolestuta....
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kukas tämä Lappeenrannan selostaja sitten oli. Nimeä kehiin.
Mun mielestä hepun nimi ei vilahtanut ruudussa missään vaiheessa. Tosin aloitin pelin katsomisen vain minuutin tai pari ennen kiekon jäähän putoamista että saattoihan se aiemmin siinä näkyäkin.

Itsekin sitä utelin tuolla toisessa ketjussa ja moitiskelin selostajaa eka erän jälkeen kun se selostus oli jotain mitä ei kuvallisessa lähetyksessä ole ennen kuultu, mutta sitten pelin edetessä tuli selväksi että ei äijä paljoakaan paremmin SaiPan pelaajia tunne eli tuskin oli edes Lappeenrannan miehiä.
 

rainman

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Urhon selostaja oli kyllä jotain niin luokatonta. En ole varmasti ikinä nähnyt valtakunnallisessa lähetyksessä yhtä puolueellista selostajaa. Kaiken kruunasi vielä täydellinen tietämättömyys Lukon pelaajista.

Ei minullakaan tarkkaa tietoa ole selostuksen toteutuksesta, mutta näyttäisi vahvasti siltä että paikallisesti toimitaan ainakin Kärpät-SaiPa selostuksen perusteella. Peliähän selostettiin vain ja ainoastaan Kärppien näkökulmasta. Lappeenranta ei siis todellakaan ole mikään poikkeus ja tähän on ilmeisesti vierasjoukkueen kannattajien vain totuttava.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ei minullakaan tarkkaa tietoa ole selostuksen toteutuksesta, mutta näyttäisi vahvasti siltä että paikallisesti toimitaan ainakin Kärpät-SaiPa selostuksen perusteella. Peliähän selostettiin vain ja ainoastaan Kärppien näkökulmasta. Lappeenranta ei siis todellakaan ole mikään poikkeus ja tähän on ilmeisesti vierasjoukkueen kannattajien vain totuttava.
Lukko-Ässät pelissä ainakin oli puolueettoman kuuloinen selostaja. Muu toiminta jätetään nyt arvostelematta, mutta kyllä mieluusti kuuntelisin näin koko kauden mittaan sellaisia selostajia, jotka edes yrittävät kuulostaa neutraaleilta. Kyllä kaikilla käy jossain vaiheessa ilmi, kenet haluaisivat voittavan, mutta tämä eilinen oli jotain todella hölmön kuuloista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös