Petteri Hirvonen ja Hannu Nykvist täydentävät HPK:n valmennusryhmän

  • 16 700
  • 49

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Petteri Hirvonen on urallaan valmentanut Pelicansia ja Kiekko-Vantaata. Lisäksi hän on ollut kakkosvalmentajana Ilveksessä. Edelliset kaksi vuotta hän on valmentanut Pelicansin A-nuoria. Lahtelaislähtöisen valmentajan sopimus on Rindellin ja Arvosen tapaan 1+1-vuotinen.

Hannu Nykvist palaa Hämeenlinnaan 12 vuoden tauon jälkeen, sillä hän toimi HPK:ssa maalivahtivalmentajana jo kaudella 1997–98. Sen jälkeen hän on opastanut veräjänvartijoita muun muassa Helsingin Jokereissa. Nykvistin pesti HPK:n kanssa on osa-aikainen.


Lähde: http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=uutiset&id=10950
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Joo-o. Edelleen kovin valmentaja organisaatiossa istuu junnu päälikön pallilla (Timo Lehkonen). Aika HMV:ltä kuullostaa. Petteri Hirvonen tosin sanoo jotain, jäänyt hiukan negatiivinen kuva. Lisäksi Nykvistin joskus harvoin kuullut. Mutta mitä järkeä on hommata osa-aikainen maalivahtivalmentaja? Meillä on (ainakin vielä) yksi SM-liigan parhaista torjujista eli Teemu Lassilan lisäksi erittäin lupaavat Metsola ja Rinne ja toivoisin ainakin heille ihan täysi aikaista valmennusta, mielummin ihan osaavakin tyyppi. Se on pieni raha mitä palkkaan tulee, jos edes toisesta kehittyy hyvä ykkösmolari. Ei perhana voi säästää mv-valmentajasta, mutta näemmä taas halutaan nämäkin maalivahdit hukata.

Aika hazardin oloinen valmennusryhmä. No katotaan mitä tulee.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Mutta mitä järkeä on hommata osa-aikainen maalivahtivalmentaja? Meillä on (ainakin vielä) yksi SM-liigan parhaista torjujista eli Teemu Lassilan lisäksi erittäin lupaavat Metsola ja Rinne ja toivoisin ainakin heille ihan täysi aikaista valmennusta, mielummin ihan osaavakin tyyppi. Se on pieni raha mitä palkkaan tulee, jos edes toisesta kehittyy hyvä ykkösmolari. Ei perhana voi säästää mv-valmentajasta, mutta näemmä taas halutaan nämäkin maalivahdit hukata.

Se itselläkin jäi päällimäisenä mieleen noista julkaisuista. Toki nykyteknologia ja jo valmiiksi tehdyt ohjelmat pelastavat, mutta varsinkin kun kyseessä nuoria lupaavia maalivahteja eikä mitään Ari Sulandereja. Niin varmasti se kokopäiväisyys olisi huomattavan paljon kannattavampaa.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensin mä ajatelin et EI VITTUA, sit mä aattelin et EI SAATANA... Tämän kauden koko valmennus tiimi maksaa luultavasti yhtäpaljon kuin viime kauden ykkönen, jos edes niin paljon. Välivuoden maku. Muuten sulattaisin,mutta maalivahti valmennukseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja kokopäiväisyyttä, jos aletaan muuttamaan tyyliä, kuten Lassilalla. Toivottavasti rahaa laitetetaan nyt sitten niihin keskureihin.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Itse taas olen sitä mieltä, että kentällä pelataan mailoilla ja kiekolla eikä setelitukoilla. Kerhon pelaajarunko toivottavasti parilla vahvistuksella höystettynä kestää vertailun kärkiporukoiden kanssa, ja ruorissa on ryhmä, joka ei vielä ole voittanut mitään suurta. Ei tänne mitään Aravirtaa olisi tarvittu rahastamaan.

Mitä maalivahtivalmentajien osapäiväisyyteen tulee, niin eivät kai maalivahditkaan koko päivää harjoittele?

Mene ja tiedä, mutta uskoisin, että kyseessä ei ole mikään rahansäästöoperaatio. Osapäiväisyyteen voi olla muitakin syitä.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo-o. Edelleen kovin valmentaja organisaatiossa istuu junnu päälikön pallilla (Timo Lehkonen). Aika HMV:ltä kuullostaa. Petteri Hirvonen tosin sanoo jotain, jäänyt hiukan negatiivinen kuva. Lisäksi Nykvistin joskus harvoin kuullut.
***
Aika hazardin oloinen valmennusryhmä. No katotaan mitä tulee.
Se itselläkin jäi päällimäisenä mieleen noista julkaisuista.

Ensin mä ajatelin et EI VITTUA, sit mä aattelin et EI SAATANA... Tämän kauden koko valmennus tiimi maksaa luultavasti yhtäpaljon kuin viime kauden ykkönen, jos edes niin paljon. Välivuoden maku.
Paljonpa tunteita herättää kakkosvalmentajan (jaettu sellainen) ja maalivahtivalkun valinta. Itsellä ei riitä kompetenssi uusia kavereita kivittämään, eikä Kaakun maalivahtivalmennuskaan nyt niin loistavaa tulosten perusteella ollut, että perään aivan hirveästi itkisin, Lassila ja Wiikman ainoat kehittämänsä pelaajat, jotka Kerholle jotain toivat, näissäkin projekteissa kummassakin omanlaisensa sivumaku. Uudet miehet voivat osoittautua paineettomassa tilassa ihan kunnon koutseiksi, sillä tällä materiaalilla ei voi kauheita odotuksia olla.

Ei tullu Keklua, ei tullu Eavesia, säästöbudjetilla mennään. Kuten aina tässä vaiheessa, ei olisi ihme, vaikka kevääksi ihme olisi taas tapahtunut.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ei tullu Keklua, ei tullu Eavesia, säästöbudjetilla mennään.

Niin tässä sen näkee räikeimmillään mitä se tarkoittaa kun toinen liigaseura porskuttaa karmeassa nosteessa ja toisella juna menee rajusti toiseen suuntaan.

Kertsillä ei ole tällä hetkellä varaa palkata edes jokerijämiä muuta kuin pariksi tunniksi per päivä...

Sad but true sanoisi Hetfield!
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin tässä sen näkee räikeimmillään mitä se tarkoittaa kun toinen liigaseura porskuttaa karmeassa nosteessa ja toisella juna menee rajusti toiseen suuntaan.

Kertsillä ei ole tällä hetkellä varaa palkata edes jokerijämiä muuta kuin pariksi tunniksi per päivä...

Sad but true sanoisi Hetfield!
Malttia pitäisin tässäkin projektissa, jota Keklu nyt hehkuttaa, ettei käy kuten Jokeri-visiolle Omat Pojat 1,2,3,4,..jne sekä kotimaisista joukkueista yms:
Elton ennusti vuosi sitten: HPK kohti syvyyksiä, Pelicans taivasta
Minä ennustan, ettei Kekäläinen ole enää Jokereissa v.2112.
Niinkuin varmasti muistatte, lyttäsin Rautakorven hankinnan kertsiin heti alkuunsa ja niinkuin yleensä, jälleen kerran täysin perustellusti.
Nosteesta puheenollen, viime kaudella jollain joukkueella oli nostetta keväällä, toisella ei, paitsi pelaajien palkkapussin nostetta. Toiset ne jaksaa ennustaa, minäkin ennustan, että tänä kesänä sataa, yhtä vääjäämätöntä on, että sinä Elton, osut vielä joskus tulevaisuudessa oikeaan puhuessasi rakkaasta Kertsistäsi. (Siis siitä, mikä nostatti hikikarpaloita otsallesi usean viikon ajan tänäkin keväänä.)
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin, itsehän vedät kohtuullisen varman päälle näiden ennustustesi kanssa...
Oho, nooh, korjataan, ettei tule sanomista:
Minä ennustan, ettei Kekäläinen ole enää Jokereissa v.2012. Syynä henkilökohtaiset syyt (lue: parempiliksainen homma ja/tai huono menestys).
 

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
Onhan se totta että jokaisella seuralla on niitä suvanto kausia mutta missä pelaa Jokerit?
Juna on todellakin mennyt aikaa sitten ohi.

Nyt saattaa nousua tulla kun hommissa on oikeasti ihan päteviä sällejä mutta ei niitä mestaruuksia näin kesällä jaeta onneksi tai sitten jaffalan katossa olisi Jokerit kesäkauden mestari 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12.......

Tosin montakohan noista on osunut oikeasti kun finaalien ratkaisupeli on pelattu?

Jotenkin omassa suussani HPK:n valmennus on niin mauton ja hajuton mutta näillä mennään.
Katsotaan saako HPK mestaruutta aikaiseksi halvoilla pelaajilla ja halvoilla valmentajilla.

Kumminkin nyt Jokerit kokeilee jotain uuttaa taas nyt on kallis joukkue, kallis valmennus ja vielä kalliinpi TJ ruodussa.
Ja etenkin nyt povataan että omat junnut saa vastuuta, tulihan sinne Eaves ja Järvinen.....

Jokerit omilla pojilla mestaruuteen! ;)
 

Ralph

Jäsen
Minä pidän Hirvosen hankkimista ja erityisesti Arvosen jatkamista hyvänä asiana vaikka onhan parempiakin tarjolla.

Toivotaan ettei Nykvist ala turhaan Lassilan torjuntatyyliä muuttamaan turhan matalaksi. Lassila on varmasti ensikaudella liigan parhaimpia vahteja mikäli Kerhossa jatkaa. Mutta jatkaako?
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ja etenkin nyt povataan että omat junnut saa vastuuta, tulihan sinne Eaves ja Järvinen.....

Jokerit omilla pojilla mestaruuteen! ;)

Niin, siellä nyt vaan sattuu olemaan Jokereiden rosterissa taas tänäkin vuonna enemmän omia poikia kuin esim kertsillä on ollut millään kaudella liigahistoriansa aikana...
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin, siellä nyt vaan sattuu olemaan Jokereiden rosterissa taas tänäkin vuonna enemmän omia poikia kuin esim kertsillä on ollut millään kaudella liigahistoriansa aikana...
Juu, täälläkin pitäisi kaikki A-juniorit merkitä liigajoukkueeseen, loppukaudesta Jokereissa miljuunamiehiltä ei peliaikaa heru kuin jollekin väsyneelle Ridalle ja Isännälle. Niin ja Jokereilla on fetissi myös HPK-taustaisiin pelaajiin, nytkin kerhokasvatteja Jokereiden todellisessa saman verran kuin Kertsissä.
 

TombaT

Jäsen
loppukaudesta Jokereissa miljuunamiehiltä ei peliaikaa heru kuin jollekin väsyneelle Ridalle ja Isännälle.

Väsyneille junnupakeille eroselle ja kivistölle. Olihan vauhkonen ja saarinenkin aika väsyneitä kun parikymppisinä siellä pelaili. Eihän mikko kaltevaakaan saa unohtaa vaikka hänkin näkymätön peruspakki olikin.
Että olihan siellä muutama muukin niemen ja ridan lisäksi.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meillä on (ainakin vielä) yksi SM-liigan parhaista torjujista eli Teemu Lassilan lisäksi erittäin lupaavat Metsola ja Rinne ja toivoisin ainakin heille ihan täysi aikaista valmennusta, mielummin ihan osaavakin tyyppi.

Pelaajat on jäällä sen 60-90 minuuttia päivästä. Siinä jää puolipäiväisellekin veskarivalmentajalle vielä tuntitolkulla aikaa suunnitella ja keskustella.

Jääkiekkovalmennuksessahan ei kuitenkaan tunteja lasketa. Nyqvistin osalta osa-aikaisuus tarkoittaa sitä, että hänellä on toinenkin työ. Tuskin mies Kerholle sen vähempää maalivahtivalmennustyötä tekee kuin Kaarelakaan.

Ja mitä Petteri Hirvoseen tulee; vaikka miehellä ei ole menestystä ja glooriaa liigan spottivaloissa, eikä ole ns. "koskaan kuultu", tuskin tarkoittaa sitä, etteikö olisi pätevä kaveri vetämään liigajoukkueen treeneistä ja ymmärtäisi jääkiekosta riittävästi jotta pystyy Arvosen ja Rindellin kanssa kehittämään HPK:n peliä.

Eli summattuna, mielestäni HPK:ssa on sellaiset valmentajat, jotka eivät ole este menestykselle. Pelaajien pelihän tämä sitten perkele kuitenkin on, vaikka muuan PS yrittääkin toista välillä todistella.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Ainakin SM-Liigassa jääkiekosta on tehty liikaa valmentajan peli. On pelisysteemit ja muut hienot systeemit, mutta....

Kuten edellä todettiin niin pelaajathan siellä kentällä pelaavat ja lätkä on loppujenlopuksi hyvin yksinkertainen -ja vaistonvarainen peli, jossa pärjää perusasioilla kuten luistelu, syöttäminen, laukominen ja kaksinkamppailujen voittaminen. Nämä asiat pitäisi pelaajilla tulla selkärangasta eikä valmentajien hienoilla taktisilla kuvioilla saisi olla liikaa vaikutusta siihen, mitä tai miten pelaaja kentällä tekee.

Valmentajan tärkein tehtätä (mun mielestä) tulisi olla oikea peluuttaminen ja hengenluominen. Maailman parhaat pelaajat pelaavat loppujenlopuksi kuten vaisto sanoo nojaten näihin perusasioihin.

Maalivahtivalmentajan ruutu pelaajan kehittämisessä harjoitusten kannalta lienee tärkein. Päävalmentaja pystyy kehittämään pelaajaa parhaiten antamalla pelaajan pelata eikä sitomalla liikaa pelikirjoihin ja tsydeemeihin.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Maalivahtivalmentajan ruutu pelaajan kehittämisessä harjoitusten kannalta lienee tärkein. Päävalmentaja pystyy kehittämään pelaajaa parhaiten antamalla pelaajan pelata eikä sitomalla liikaa pelikirjoihin ja tsydeemeihin.

Toki pitää muistaa sekin, että SM-liiga on kuitenkin tulosurheilua ja valmentajalla on tulosvastuu. Toki kasvattajasarjaksi tässä ollaan tietyllä tapaa profiloitumassa, mutta menestyttävä on. Tässä vaiheessa tulee sitten taktiikat vastaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Maalivahtivalmentajan ruutu pelaajan kehittämisessä harjoitusten kannalta lienee tärkein.

Tästä uudesta mv-koutsista Nykvististä löytyi netistä sellaista tietoa, että on ollut kuluneella kaudella Sveitsissä Rapperswilin mv-koutsina. Aikaisemmin näkyy hoitaneen mm. Jokerien vastaavaa virkaa. Itsekin on pelannut, mutta ei ainakaan äkkisältään katsottuna ole mitään suurempia mainetekoja.

Kaverin näytöistä mv-valmentajana en tiedä, mutta ainakin se kysymys herää, että mistä löytyy se toinen työnantaja, joka maksaa myös osa-aikaisuudesta.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kaverin näytöistä mv-valmentajana en tiedä, mutta ainakin se kysymys herää, että mistä löytyy se toinen työnantaja, joka maksaa myös osa-aikaisuudesta.
Ei minua ainakaan kiinnosta, onko sitten osan ajasta Venlan kassalla vai kirjoittaako novelleja Parnassoon.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei minua ainakaan kiinnosta, onko sitten osan ajasta Venlan kassalla vai kirjoittaako novelleja Parnassoon.

Joo ei minuakaan sinällään, mutta ajattelin hommaa vaan siltä kantilta, että missä kaikkialla muualla mies viilettää ja kuinka paljon oikeasti on paikalla hoitamassa hommia Kerhon veskarien eteen. Käsittääkseni miehellä on omia bisneksiä ja ilmeisen hyvät välit Sulanderiin, ovathan he joskus olleet seurakavereitakin. Jos noita Sveitsin reissuja hirveesti tulee ja muitakin hommia riittää, niin mikä se panos Kerhoon sitten on.

Nuoria, kehittyviä veskareita saattaa kiinnostaa, että missäs se meitin koutsi tänään on. Toisaalta, Kerhostahan näitä lahjakkuuksia putkahtelee kuin Ylösen koulusta konsanaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nuoria, kehittyviä veskareita saattaa kiinnostaa, että missäs se meitin koutsi tänään on. Toisaalta, Kerhostahan näitä lahjakkuuksia putkahtelee kuin Ylösen koulusta konsanaan.

Tästä saadaan hyvä aasinsilta seuraavaan eli sellainen homma on selvinnyt Nykvistin osa-aikaisuuteen liittyen, että mies toimii jatkossa myös kaikkien nuorisomaajoukkueitten veskarikoulutuksessa mukana.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
On muuten kuvaavaa tälle kaudelle, siis kun ajatellaan organisaation osaamista, kuinka Petteri Hirvosen täysin ajattelematon kommentti, "Saipa pelaa epäjääkiekkoa" on osumassa helvetin pahasti omaan nilkkaan. Nyt nuo epäjääkiekon lähettiläät on sysäämässä pelikirjatonta Kerhoa kadotukseen. Eli kiitos vaan Petteri, eiköhän se lausahdus löydy myös viikonlopun tasauksiin sieltä Saipan huoneentaulusta.

Iski tuolla toisessa ketjussa silmään tämä kommentti ja se on tässä asiayhteydestään irroitettuna, mutta tuli mieleeni kysellä, että onko jollakin henkilöllä tietoa siitä, mitä hyvää tämä Petteri Hirvonen on Kerhoon tuonut? Rindellin vastuuta kysellään (oikeutetusti) jatkuvasti, mutta itseäni häiritsee tämän Hirvoset touhut ehkä vieläkin enemmän. Tuon SaiPa-kommentin nähtyäni tuli heti tunne, että turpaan tulee ja vaikka se saattoikin olla vain sammakko, ei tuollaisia sammakoita pitäisi ammattivalmentajalta lipsua.

Se, minkä olen pelejä seuratessani huomannut, ja mikä pistää vihaksi, on tämän kaljupään toimet pelin aikana. Äijä kiljuu tuomarinelikolle aivan jatkuvati pää punaisena kaikkea sopimatonta. Monesti tuomareihin voi oikean tyyppisellä käytöksellä vaikuttaa. Joskus voi kritisoida suorasanaisesti ja joskus voi kysyä asiallisesti, mutta tämä meidän kaljupää huutaa koko pelin ajan kuin palosireeni, ja kommentit ovat törkeämpiä kuin katsomosta huudetut eli suoranaista vittuilua. Tämä nykyinen tyyli johtaa mielestäni siihen, että jokaista tuomaria vituttaa HPK. Ja jos tuomaria vituttaa joku joukkue, saa se joukkue herkemmin jäähyjä ja vastustaja taas käänteisesti pääsee pälkähästä useammin.

Toinen mikä on pistänyt silmään on junioreille huutaminen. Jos nuori pelaaja Kerhossa tekee virheen, voi hän olla varma, että klanipää tulee korvan juureen syytämään yhtä kaunista tekstiä kuin mitä on tuomareille juuri huutanut. Mieluusti Hannu Jortikoilta nämä, mutta jos on pakko huutaa, niin luulisi, että sen huudon voi kohdistaa kokeneeseenkin pelaajaan, mutta ei. Kokeneen pelaajan tehdessä virheen Petteri keskittyy hymistelyyn tai vaihtoehtoisesti tuomarille vittuiluun. En ihmettele pätkääkään jos nuori pelaaja ei halua tulla Hämeenlinnaan kehittymään.

Nyt avauduttuani väitän, että ihan Hirvosen omaan urpoiluun ollaan menetetty enemmän kuin ne kolme pistettä SaiPaa vastaan. Siksi haluasinkin kuulla jotakin hyviä puolia tästä tapauksesta. Ja seuratkaapa huviksenne tämän kaverin pelinaikaisia toimia vaihtoaitiossa, ei vastaa omaa käsitystäni hyvästä valmentajasta.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
mitä hyvää tämä Petteri Hirvonen on Kerhoon tuonut?

Aika hiljasta on ollu hyvien puolien kanssa...

Oikeesti, mies(?) joka itse jatkuvalla marinallaan kusee JOKA IKISESSÄ pelissä joukkueen päälle, kehtaa suolata 1+1 heittäneen ukon lehdistötilaisuudessa? Oli varmasti porukan paskin. Vittu mikä urpo.
 

Gauntlet

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Detroit Red Wings, Liverpool
Petteri Hirvosella on kaikkien aikojen huonoin tilasto sm-liigan kakkosvalmentajista. Siitä huolimatta tämä pelle on kerhon kakkoskoutsina.MIlloin hän tajuaa itse erota pois kerhon valmentVoisiko hän lähteä kiva-Harrin kanssa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös