Suomi - USA ke 12.5.2010

  • 35 641
  • 153
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Ei meidän televisiokatsojien tarvitse erikseen toivoa Suomelle vastoinkäymisiä, ne kyllä tekevät sen ihan itse. Nyt onneksi selvisivät kaivamastaan kuopasta ylös.

Mutta eihän pieni apu ole pahitteeksi;) Joo, Suomi on ihan paska maa ja suomalaiset on vaan niin surkean paskoja. Ihan oikeasti, muuttakaa hevonvittuun täältä, ei tule ikävä. Luulisi että isänmaa ja suomalaisuus merkitsisi, mutta kaitpa se on ymmärettävää, kun nykyään puolet jengit jengistä sikiää jostain kehitysmaageeneistä, kolmasosa on sivareita ja loput näitä nykyajan metroseksuaaleja, jotka tykkäävät ottaa ja antaa perää;)
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kiinnitin huomiota Suomen puolustukseen. Etukäteen kaikki tiesivät, että se on heikoin lenkki, mutta se on ihan käsittämättömän heikko lenkki. Jo junnuna puolustajan pitäisi tajuta, että jos vastustajan hyökkääjä veivaa maalin takana, tulee sulkea syöttö tila maalin edessä. Eilen näytti siltä, että meidän hyökkäävät puolustajamme eivät olleet tällaisesta ikinä kuulleetkaan. Vastapainoksi tuli todella paljon myös hyviä suorituksia, mutta jotenkin häiritsee se, että perusjutuissa annetaan aina siimaa vastustajalle.

Voitto oli totta kai hieno, mutta miksi pelistä tehdään vaikea unohtamalla perusasiat. Vehanen piti kulmat, hoiti muutaman lähitaistelun loistavasti, mutta sen takia en pysty unohtamaan sitä, etteivät pakit hoitaneet omaa rooliaan puolustuksessa.

Vastapainoksi yv:llä pakit koomailivat viivalla, Niskalalle on jäänyt joku samisalo-efekti, veto aina ja mahdollisimman paljon ohitse. Jos veto on tuota luokkaa, on parempi syöttää. Vatanen toi kiekon alueelle pari kertaa komeasti, eikä murtunut omassa päässä. Ihan lupaava esitys lähivuosien ykköspuolustajaltamme. Nummelin oli ratkaisemassa peliä, mutta toivoisin, ettei nyt tämän innoittamana enää montaa vuotta jatkaisi maajoukkueessa.

Loistavaa pelissä oli maalivahtipelin lisäksi usko omaan suoritukseen, vaikka toisessa erässä taas oltiin tekemässä USA:n maalivahdista sankaria. Mertaranta hehkutteli, ettei mene mistään, mutta tosiasiassa siniviivalta ei maalin lisäksi montaa vetoa mennyt maalille asti, avopaikoista vedeltiin ohi tai tolppaan (Jokinen jakoi n. 5 avopaikkaa, mutta kun rinnalla on Miettinen...), tai sitten perhosenlento päätyi niin keskelle maalivahtia kuin vain voi.

Clemmensen ei ollut ohittamaton, keskelle ilman maskia tulevat vedot veskari vain nykyään monta kertaa torjuu.
 
Viimeksi muokattu:

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Clemmensen ei ollut ohittamaton, keskelle ilman maskia tulevat vedot veskari vain nykyään monta kertaa torjuu.

Ei ollut todellakaan ohittamaton kun imaisi Suomen 2 ensimmäistä maalia ihan tyylipuhtaasti! Otti tosin hienosti ne rintapanssariin suunnatut lukemattomat laukaukset!
 
Suomalaiset ihmiset ovat kuin jotkut kasvit, osan niistä voisi heittää hevon vittuun.

Herätys jo.. jatkossa ollaan ja lohkovoitto otettiin. Eilinen esitys oli hyvä ja pelissä oli paljon hyviä asioita mitä voidaan kehittää seuraaviin peleihin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Suomalaiset ihmiset ovat kuin jotkut kasvit, osan niistä voisi heittää hevon vittuun.

Herätys jo.. jatkossa ollaan ja lohkovoitto otettiin. Eilinen esitys oli hyvä ja pelissä oli paljon hyviä asioita mitä voidaan kehittää seuraaviin peleihin.

Niin, mitään en vie hienosta voitosta pois. Kuten sanoin, usko ja sitkeys jauhaa olivat käsittämättömän hienoja asioita ja toivat palkinnon. Ja Suomen maalit olivat ihan hienoja, Leksalla on mainettaan parempi veto (tosin Clemmensen imaisikin sen), kerrankin lähti one-timer ylivoimalla ja lopussa Kapanen laittoi komean vedon ristikon alle. Hieno voitto, mutta minä kuulun siihen porukkaan, joka ei alistu Kalen luomaan kulttuuriin, että mitään ei voi kritisoida, jos voitto tulee. Voitosta pelataan, voitto oli komea, mutta ei tee tyhjäksi sitä, että puolustus vuotaa hetkittäin armottoman lujasti. Tosin onneksi tässä turnauksessa ei voi etukäteen sanoa, että edes Kanada rankoisi siitä.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Kehutaan nyt Suomen joukkueen eilistä esitystä kun siihen on aihetta. Alku oli vähän varovaista ja jenkkien tuurimaali vähän kipsasi joukkuetta. Kuitenkin siitä ekan erän puolivälin jälkeen peli oli ihan täysin Suomen hallussa. Ainoastaan suomalaisten käsittämättömän heikko viimeistely ja Clementiinin hyvät torjunnat piti jenkit pelissä mukana. Varsinkin toinen erä oli Suomelta ihan totaalista pyöritystä ja nähtiinpä jopa sellainenkin ihme, että Suomi oli ainakin allekirjoittaneen silmin huomattavasti jenkkejä fyysisempi. Tokan erän jälkeen tilanne olisi paremmalla viimeistelyllä voinut olla luokkaa "5-1". Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä kuin toinen erä loppui, Suomi vei ja jenkit vikisi. Erotuksena lähinnä se, että Suomi sai pari maalia tehtyä. Varsinkin Kapasen viimeistely oli kyllä jäätävän tyylikäs. Voiskohan se opettaa samanlaiset kädet Pillulle ja muutamalle muulle suomalaiselle jotka niitä maalipaikkoja tuhlasivat. Kolmannen erän loppu meni tasaisemmissä merkeissä, mutta ei Suomi mielestäni pahemmin alkanut peruuttelemaan. Jenkeillä oli muutama paikka jotka syntyivät lähinnä Suomen pakkien oman pään koomailuista.

Kaiken kaikkiaan siis oikein hyvä peli Suomelta. Asenne oli nyt sitä mitä sen kuuluukin olla. Kahdesta asiasta pitää kuitenkin mainita. Toinen on jo edellä ollut heikko viimeistely. Kyllä mun mielestä pitää vähän paremmin saada maaleja tehtyä kuin luokkaa joka kymmenennestä paikasta. Mutta kai se vaan on niin, että Suomelta ei vaan yksinkertaisesti löydy kuin muutama maalitekoon kykenevä pelaaja (joista kukaan ei näköjään ole joukkueessa). Tosin ei ne maalit NHL:ään taida pahemmin merkata, kun katsoo Jussi Jokisen maalisaraketta. Toinen juttu mistä pitää nillittää on Suomen pakkien koomailut oman maalin edessä. Yksinkertaisesti liikaa tuli sijoittumisvirheitä ja muutenkin ihmeellisiä ratkaisuja, joista jenkit sai hyviä paikkoja. Vehanen kuitenkin pelasi hyvän pelin (lukuunottamatta viimeisen maalin sijoittumista) ja paikkasi puolustajien virheitä. Viimeistelyä parantamalla ja puolustajien aivopieruja vähentämällä tolla joukkueella on oikeasti mahdollisuus kaataa melkein (Venäjä ja Kanada varaus) kenet vaan. Kunhan pelaavat vaan samalla asenteella ja uhrautuvuudella kuin eilen.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Myös 2002 Miettinen on näemmä tehnyt kelvolliset MM-tehot 2+4, mutten yhtään muista, missä roolissa ja kenen ketjussa. Ettei vaan ollut Tommi Santalan rinnalla?

Ei varmasti, koska Santala ei tuolloin ollut kisoissa. Toisaalta tuskin edes Santala olisi tuolloin onnistunut jäämään vain yhteen syöttöpisteeseen, joka on siis miehen koko uran MM-saldo (tuo piste tuli vuonna 2003). Todennäköisesti Miettinen pelasi tuolloin Pärssisen ja Kapasen kanssa? Ehkä. Tässä tuon vuoden joukkue tilastoineen.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ei ollut todellakaan ohittamaton kun imaisi Suomen 2 ensimmäistä maalia ihan tyylipuhtaasti!

Se Immosen kädestä yläkulmaan ohjautunut maali oli imaisu? Selvähän se... ensimmäinen oli tosiaan pitänyt ottaa, mutta kaksi muuta Suomen maalia on kyllä pirun vaikea laittaa maalivahdin piikkiin. Toisaalta olisi Vehasenkin pitänyt se toinen jenkkien maali ottaa kiinni.

Kaikkiaan Suomelta kuitenki ihan lupaava ottelu, maalien tekemiseen enemmä tappamisen meinikiä ja puolustuksessa vähennetään niitä henkilökohtaisia virheitä, niin hyvä tulee.
 

Viljuri

Jäsen
Jos en kuullut ihan väärin, Jukka taisi erityisesti kehua Suomen "eurooppalaisjoukkueen" saavutusta USA:n NHL-joukkuetta vastaan. Kehui vielä erityisesti, että meillä on vain kolme NHL-kaveria.

Tuli ilmeisen sydämestä, aivan kuten "mestisvalmentaja" Risto Dufvalta SM-liigan puolelta, kauheaa Palloseuraa vastaan viime kaudelta.

Tämän vuoden turnaus on varmasti Kummolan perseposkien mieleen, jatkuvasti pitää hymyillä peräpäällä, kun kansainvälisen kiekon "jypit" ja "kerhot" ottavat menestystä ja näin mahdollisesti lisäävät lajin suosiota. Mutta kuten SM-liigassakin, pelin tasolle se ei tee hyvää. Urheiluun elimellisesti luettavat citius, altius, fortius -ajatukset eivät juuri näy näissä karnevaaleissa olympiavuoden takia.

Mutta ei siinä mitään, karnevaalit ovat karnevaalit, ja turnajaisissa voi vähän heikommallakin pelillä voittaa. Hienoja yleisömääriä ja tunnelmaa riittää!
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huikea peli, ainakin tunnetasolla!

Itse liityn siihen jengiin jonka mielestä epäonnistujia leijonissa ei ollut kuin kaksi, ja valitettavasti samat kaksi ovat "häikäisseet" myös aiemmissa otteluissa: Antti Miettinen ja Janne Niskala.

Niskala on kuin kaikki Suomen housuunsa paskoneet jengit tiivistettynä yhteen pelaajaan: Tolkuttomasti vääriä & huonoja ratkaisuja. Vedetään hyökkääjän polkkeisiin, omissa avataan aina sinne missä on vähiten tilaa, ja kaiken kruununa miltei onnistunut yritys syöttää eilen jenkki puhtaaseen läpiajoon. Vilttiin ja heti.

Miettinen taas tekee hyökkäyspäässä käsittämättömän itsekkäitä ratkaisuja ihan solkenaan, huippuna eilinen kolme-ykkönen josta päätti vetää itse huonon vedon. Ei ole järkännyt ketjukavereilleen paikan paikkaa, mutta tuhertanut kyllä itse koko ajan. Vilttiin ja heti.

Muutoin jellonissa oli eilen pelkkiä onnistujia!
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niskala on kyllä pistäny silmään jo aiemmin. Vähän samaa kuin Teemu Aallossa, peruspelaaminen ei ole sillä tasolla että pystyisi auttamaan joukkuetta kunnolla muuten kuin ylivoimalla. Vaikka on periaatteessa hyökkäävä ja kiekollinen pakki, niin se kiekollisuus näkyy vasta hyökkäyssiniviivan jälkeen, ei todellakaan omalla alueella tai muutenkaan hyökkäyksien rakentelussa. Se yksi syöttökin eilen päätöserässä oli todella uskomaton riski ja meni vain tuurilla poikki kentän toiselle pakille, ei keskellä läpiajoa kytänneelle jenkille.

Muutenhan tätäkin ryhmää on ollut piristävä seurata. Ei ole sitä tyypillistä voitetaan kuusi peliä putkeen ja hävitään sitten-meininkiä, vaan tällaista vähän epätyypillistä kompurointia ja säätämistä jo alkusarjassa. Tällä reseptillähän moni muu maa on vienyt mestaruuksiakin takavuosina. Kai Suomikin löytää itsensä kohta finaalista.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Koko Jokinen lässytys..

Elikkä kun Immonen on tuhlannut n. 2 avopaikkaa Jokisen ~ kuutta vastaan, niin se on siinä tapauksessa Immosen paskuutta? Ei jeesus minkälaisen sadekehän tämä mies on saanut rakennettua itselleen nhl-maaleilla. Sitä en voi kieltää, etteikö mies olisi parantanut kuin sika juoksuaan, mutta ei ole edes ylivoimaisesti ollut ykkösen paras pelaaja vaikka pari paikkaa kavereille järjesti kolmannessa pelissä. Immonen ollut näkyvin ja tehokkain. Näin se vain menee.

Immosen ja Jokisen yhteistyö on kumminkin parantunut kokoajan joka herättää positiivisia odotuksia jatkon suhteen. Ylivoima oli tällä koostumuksella todella hyvällä tasolla tuota lopun Puistolan Saravo vol2:sta lukuunottamatta.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ylivoima oli tällä koostumuksella todella hyvällä tasolla tuota lopun Puistolan Saravo vol2:sta lukuunottamatta.

Ja tilanteessa suurin syntipukki suomalaisista oli tämän Saravo vol2:n tai Vehasen sijaan juuri tämä Jarkko Immonen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ja tilanteessa suurin syntipukki suomalaisista oli tämän Saravo vol2:n tai Vehasen sijaan juuri tämä Jarkko Immonen.

On se Immonen vaan äijä. Pitäisi hänen olemuksellaan myös herättää puolustajan aivot siitä, että jos kaveri lähtee tässä tilanteessa kärkkymään, niin kannattaisi varmaan peruutella. Tai mistä minä tiedän vaikka Jalonen olisi vaatinut murskavoittoa ja sanonut, että maali tai vittu kaikki viltissä seuraavassa pelissä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
On se Immonen vaan äijä. Pitäisi hänen olemuksellaan myös herättää puolustajan aivot siitä, että jos kaveri lähtee tässä tilanteessa kärkkymään, niin kannattaisi varmaan peruutella. Tai mistä minä tiedän vaikka Jalonen olisi vaatinut murskavoittoa ja sanonut, että maali tai vittu kaikki viltissä seuraavassa pelissä.

Kukaan ei ole väittänyt etteikö Puistolan olisi kannattanut pysyä pystyssä tai Vehasen olla sijoittumatta tyystin väärin, mutta se mistä tilanne lähti oli täysin Immosen moka. Suomella on yv:llä kiekko hyökkäyspäässä hallussa ja peliä jäljellä parikymmentä sekuntia. Kyllä tyhmin mahdollinen ratkaisu siinä tilanteessa on lähteä hakemaan maalin takaa keskelle syöttöä kahden miehen pitämälle Jokiselle, jolloin lähes väistämätön seuraus on kiekon menetys ja jopa yv-hyökkäys alivoimalla pelaavalle vastustajalle.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kyllä tyhmin mahdollinen ratkaisu siinä tilanteessa on lähteä hakemaan maalin takaa keskelle syöttöä kahden miehen pitämälle Jokiselle, jolloin lähes väistämätön seuraus on kiekon menetys ja jopa yv-hyökkäys alivoimalla pelaavalle vastustajalle.

Olisihan mies voinut tosiaan antaa vaikka Miettiselle siihen kulmaan, mutta ei tuosta Immosen maalia saa kuten ensimmäisessä viestissäsi sanoit.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Olisihan mies voinut tosiaan antaa vaikka Miettiselle siihen kulmaan, mutta ei tuosta Immosen maalia saa kuten ensimmäisessä viestissäsi sanoit.

No sanotaan sitten näin, että Immonen tuon maalin syntymisen näistä kolmesta pelaajasta olisi kaikkein helpoimmin voinut estää.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
No sanotaan sitten näin, että Immonen tuon maalin syntymisen näistä kolmesta pelaajasta olisi kaikkein helpoimmin voinut estää.

Eli puolustajalla on lupa seisoa puntit suorina ja katsela #74 selkää kun oma joukkue yrittää vielä maalia? Mielenkiintoinen teoria.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
No sanotaan sitten näin, että Immonen tuon maalin syntymisen näistä kolmesta pelaajasta olisi kaikkein helpoimmin voinut estää.

Sanotaanko pikemminkin näin, että 3-4 yksilövirhettä Suomelta peräjälkeen johti kavennusmaaliin. Turhaa noitajahtia lähteä etsimään isointa syyllistä, kun noinkin moni pelaaja mokaa 5-10 sekunnin sisällä.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyvä tietysti jälkeenpäin sanoa, mutta minulla oli koko pelin ajan usko Suomen voittoon. Peli näytti niin paljon paremmalta kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa, ettei voinut muuta. Vaikka USAn johto säilyi niin pitkään, Suomi pelasi kärsivällisesti ja hei, puolusti hyvin ja uhrautuvaisesti. En uskonut näkeväni fyysista USA:ta vastaan noin hyvää puolustuspeliä, mutta sitähän pystyi katsomaan ihan ilman kynsien pureskelua. Mertaranta huolehti sitten niistä pakollisista rytmihäiriöistä.

Joukkueesta ei varsinaisia epäonnistujia löytynyt, tosin JJ ja Miettinen saisivat pikkuhiljaa lunastaa niitä odotuksia pisteiden valossa. Pihlström ja Komarov väänsivät kyllä armottomasti, ja Komarovilta todella tärkeään paikkaan maali. Mahtoi tuntua hyvältä. Vatanen pelasi parhaan pelinsä, pari kertaa meinasi omassa päässä uupumus iskeä, muuten erittäin hyvää peliä. Ja kiroan kyllä Jalosta, jos Rinnettä peluutetaan jatkolohkossa useammassa kuin yhdessä pelissä. Vehaseen on vaan niin paljon kovempi luotto niin minulla kuin koko joukkueella. Rinne on hyvä maalivahti, mutta ei tuo torjunnoillaan hetken rauhaa Suomen puolustukseen. Vehanen on ykkönen!

Otteluseurantaketjussa on taas haukuttu kaikki pelaajat lyttyyn, mutta kaukalossa ei kyllä eilen ollut yhtään pelaajaa, joka ei olisi ollut hyödyksi joukkueelleen. Nummelin ja Kapanen nousivat taas esiin silloin kuin sitä eniten kaivattiin. Hienoja pelimiehiä molemmat, ei voi muuta sanoa. Muutenkin Nummelinilta kisojen paras peli. Kapaselta olin kaipaillut taklauksia ja eilisessä pelissä tulikin pari aika komeaa pommia.

Milloinkaan ei ole alkulohkon pelit herättäneet näin paljon tunteita, mistä kertoo myös ottelun katsojaluvut: YLEn mukaan tätäkin peliä katsoi keskimäärin 1,4 miljoonaa immeistä. Tuli kyllä itsekin huudettua ihan kivasti eilen.

Tästä on hyvä jatkaa, ehkä nyt vähän rennommin. Hienot kisat käynnissä.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Ihmetyttää monien kirjoittajien Suomen peliesityksen kova arvostelu. Ilmeisesti joillekin ei riitä pelkkä voitto, vaan se pitäisi tulla siten, että vastustaja ei saa aikaiseksi yhtään vaarallista maalipaikkaa.

Minusta Leijonat taistelivat hyvin, ja etenkin toisessa erässä energinen pelaaminen vei mehut jenkeistä. Viimeistely ontui, mutta onneksi Leijonat jaksoivat puurtaa. Tottakai virheitä tuli molemmissa päissä, jääkiekkoahan tämä on, ja tilanteet syntyvät toisaalta toisen onnistumisesta, toisaalta toisen virheestä. Tärkeintä turnauksen kannalta on kuitenkin, että Suomi pystyi tällaisessa tiukassa paikassa parantamaan peliään reilusti.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sanotaanko pikemminkin näin, että 3-4 yksilövirhettä Suomelta peräjälkeen johti kavennusmaaliin. Turhaa noitajahtia lähteä etsimään isointa syyllistä, kun noinkin moni pelaaja mokaa 5-10 sekunnin sisällä.

Juuri näin. Tosin kyllä se Immosen syöttö ihmetytti aika tavalla. Missä tahansa muussa tilanteessa kuin ottelun loppuhetkillä se olisi ollut ok maalipaikan haku, mutta ei nyt. Tiedä häntä, ehkä Jalonen teroitti aikalisällä, että pelataan ylivoima ns. tosissaan, jotta saadaan kuvioita harjoiteltua. Vastustajaa kunnioittavaa, mutta ei aina fiksuinta touhua.

Mutta mutta, se Miettinen ihmetytti Vancouverissa ja mikä vielä yllättävämpää, pelin taso on vain entisestään laskenut (odotuksiin nähden). Kirsikkana kakun päällä todella munaton 3-1 pelaaminen...
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Olipahan hieno peli :) Tämän takia sitä maajoukkuekiekkoa seurataan!

Muutama pointti ennakostakin osui kohdalleen:
Alivoimat: USA:lle ei saa antaa kovin montaa tilaisuutta, vaikka meillä pelaakin Hytönen alivoimaa.
Ylivoima: Tänään on tehtävä vähintään yksi ylivoimamaali. JJ tai Aaltonen, reppu heilumaan.
Peruuttelu: EI saa peruutella USA:ta vastaan! Keskialue tukkoon.
Hyvä alivoima ja vain pari kappaletta, ylivoima onnistui, peruuteltu ei.

Yksilöt, joilta odotan onnistumisia:
Immonen - 1+1. Piste/peli on sun tahti yleensä
Korpikoski - mitä vaan näkyvää.
Santala - mahdollisimman näkymätöntä työtä.
Vatanen - Nousu oman maalin takaa, soolo kentän läpi ja maali. Vastustajan päähän siis.
Nummelin - syöttö ylivoimamaaliin.
Immonen ei petä, kuten tiedetään. Komea maali!
Korpikoski haastoi hyvin, Santala pysyi pimennossa.
Vatanen nousi, mutta ilman tehoja. Erätaukohaastattelu oli niin mainio: Vataselta tulee analyyttistä tekstiä/kiekkofraaseja ihan kuin se olisi pelannut vuosia!
Nummelin 0+2 ja "syöttö" ylivoimamaaliin :)

Tuomarit: Ei Kanadasta tai Ruotsista eikä sitä Tsekkiäkään.
Mutta lopulta kaikki toiveet kiteytyvät siihen, että tänään olis jännittävä peli ainakin kolmanteen erään asti, kiitos.
No tuomarina oli juuri "se tsekki", mutta ei onneksi menoa haitannut. Ja pelihän oli jännittävä, ihan loppuun asti!

Ihan pakko nostaa esiin tuo Sihvonen... Jaksoi jauhaa sitä mantraansa kolmesta rytmistä koko pelin ajan. Siltä jäi kuitenkin huomaamatta, että vasta kun Suomi siirtyi lähes kokonaan puolinopeisiin/nopeisiin lähtöihin, niin tuli ne kolme maaliakin. Hitailla lähdöillä ei saatu aikaiseksi kuin kulmavääntöjä omaan päähän, kun Usa karvasi kahdella.

Eli kun siirryttiin Dufvan JYPissä nähtyyn pelitapaan, niin homma hoitui. Kiekkokontrolli on ihan jees, kunhan se tapahtuu keskialueella ja vastustajan päässä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Taisi syy-seuraus suhde olla kuitenkin, että kun Suomi meni johtoasemaan niin USA joutui avaamaan omaa peliään ja tämän seurauksena Suomi sai suuren määrän vastahyökkäyksiä (joista ei sitten maaleja tehty)

En oikein osaa mitään noista maaleista nähdä pelikirjamaaleina, mutta ehkä se johtuu siitä että en ole JYP tai Dufva-fani.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Laiskana ihmisenä en viitsi etsiä, mutta olisi mielenkiintoista nähdä ottelun laukaisu-kartta - jotenkin tuli sellainen vaikutelma, että USA ei kauheasti parhaalle sektorille itse asiassa edes päässyt. Ehkä sitä on oppinut Martarannan hysteriassa yliflegmaattiseksi, mutta minusta kolmas erä ei ollut kovinkaan pahaa painostusta. Puolustajien +- -tilastot muuten eivät taida ihan vastata JA:n painotuksia. No, koskahan ovat vastanneet?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös