Pittsburgh Penguins (4) - Ottawa Senators (5). Playoffs, itä. 1. kierros.

  • 14 819
  • 50

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Vihdoinkin ne playoffit alkaa, joten avataanpa ketju tällekin massiivista kiinnostusta herättävälle otteluparille! Kaiken järjen mukaanhan tästä parista ei ole kuin yksi mahdollinen jatkoonmenijä, mutta kun lajina on jääkiekko niin mitä vain voi tapahtua. Tänään siis kiekko putoaa jäähän Iglussa klo 02.00 täkäläistä aikaa.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi, joista molemmat poimivat kaksi voittoa kotisaldojen mennessä 1-1. Maalierokin jäi tasaiseksi, kun Pens murskasi Senatorsin vieraissa ja vice versa.
Pens @ Sens 4-1 (12.10.)
Pens @ Sens 2-6 (19.11.)
Sens @ Pens 2-8 (23.12.)
Sens @ Pens 4-1 (28.01.)

Näistä peleistä ei mitään suurempia muistikuvia kyllä ole, ja Senators on kyllä vaikuttanut koko kauden äärimmäisen HMV-jengiltä. Yks vittumainen ruotsalainen siellä pelaa, muuten ei juurikaan mielikuvia. Runkosarjapelien perusteella on vaikea mitään johtopäätöksiä vetää, paitsi että Crosby taisi jäärä peräti pisteittä, tai ei ainakaan tututusti tehoillut. Liekö Ottawalla toimiva shut-down-ketju varattuna Sidiä varten.

Mielenkiintoinen kysymys Ottawan kannalta on siinä, kuka tekee maaalit. Joukkueen maalipörssin kun voitti Mike Fisher (!) 25 osumallaan. Vertailun vuoksi Penguinsilta yli 20 maaliin ylsi 5 pelaajaa, vaikka Ponikarovsky suurimmat tehonsa tekikin muualla. Ottawan maalisarake runkosarjassa näyttää 225 (itäisen 6.), kun Pensin vastaava 257 (itäisen 2.). Maalien latomisessa Penguinsillä onkin etu ja maalintekokilpailussa Sens tuskin tulee pärjäämään, eikä se siihen varmasti pyrikään.

Puolustukset ovatkin sitten huomattavasti tasaisemmat ja päästetyissä maaleissa mitattuna tässä parissa kohtaavatkin itäisen konferenssin play-off jengeistä ne heikoimmat, Pens 237 ja Sens 238 päästettyä. Ottawan puolustus näyttäisi olevan paperilla ihan mukiinmenevä, johtotähtinä Chris Philips ja Anton Volchenkov, joista jälkimmäinen kuuluu omiin suosikkeihini. Pelaa kovaa, syö kiekkoja ja osaa myös luistella. Filip Kuban loukkaantuminen varmasti tuntuu, sen verran ohuelta Sensin puolustus näyttää. Kovia oman pään luutia kyllä löytyy ja kovuutta muutenkin, kiekollinen peli ja liikkuvuus ehkä sitten selkeimpinä heikkouksina. Nuoren Erik Karlssonin peliä on mukava seurata, ja sieltä on odotettavissa myös tukea hyökkäyksiin. Vaikka Senatorsilla onkin soinut omissa varsin railakkaasti runkkarissa, uskoisin että noilla ukoilla pystytään pelaamaan sellaista vittumaista kilpikonnaa, jolla on mahdollisuus tylsyttää Penguinsin hyökkäys ja turhauttaa etenkin supertähdet.

Penguinsin pakisto on kuin Igor Ulanov, vaarallinen molemmissa päissä. Runkosarjan aikana päästiin todistamaan järkyttävän paljon oman pään perseilyä ja varsinkin merkkausvirheitä maalin edessä. Loppukaudesta näistä pahimmista päästiin eroon, ja maalinedustaakin siivottiin ihan isännän elkein. Brooks Orpik on selkeä puolustuspään johtohahmo, ja ikäloppu Sergei Gonchar vastaavasti hyökkäyspään herra ja hidalgo. Saapa nähdä miten Sargella riittää virtaa ja miten on kupolin laita, kun mies ei Pensissä todennäköisesti jatka. Puolustus kokonaisuudessaan liikuttaa kiekkoa tehokkaasti ja pysyy kyllä luistimilla kenen tahansa perässä, mutta osastolla Goligoski-Eaton-Gonchar on välillä vaikeuksia vääntömomentin kanssa. Letang sooloilee toisinaan aivan missä sattuu, mutta sehän on meiän Tanger. Jordan Leopold on ollut erinomainen hankinta Sherolta, ja istuu Pensin liikkuvaan pelityyliin kuin nenä päähän. Pelaa paljon sekä tasakentin että erikoistilanteissa, ja loppukaudesta innostui myös ratkomaan pelejä hyökkäyspäässä! Muutenkin puolustajilta voidaan myös odottaa tehoja, varsinkin jos/kun hyökkääjät saavat kunnon mylläkän vastustajan päätyyn viivalle jää todella paljon tilaa. Letangin ja Goligosken otteet mahdollisesti tulevana Goncharina erityisesti tarkkailun alle.

Hyökkäyksestä en Ottawan osalta osaa tarkemmin spekuloida, paitsi että Kovalevin puuttuminen lienee kova takaisku. Muuten hyökkäys vaikuttaa aika duunaripitoiselta poislukien Alfredsson-Spezza-Michalek, joilta voi odottaa mitä vain. Spezzakin on ilmeisesti piristynyt alun vaikeuksien jälkeen. Tilaa noille ei parane antaa, muuten Spezza alkaa nauraa. Ja onhan siellä Jakke Ruutu, joten koiruuksia voidaan odottaa. Varmasti nähdään kurinalaista viisikkopeliä ja vastahyökkäyksistä ynnä maalinedustalta survottuja haistavittumaaleja.

Pensin hyökkäyshän on täyttä rautaa. Laajuus korostuu playoffeissa, ja siellä on kyllä neljä kentällistä, jotka pystyvät ratkomaan pelejä. Ketjukokoonpanot ovat toistaiseksi auki, kun sekä Kunitz että Cooke ovat day-to-day. Todennäköisesti kuitenkin molemmat kehissä. NHL:n paras kolmonen pelannee ainakin kotipeleissä Ottawan ykköstä vastaan ja pystyy myös kuluttamaan vastustajan virtaa pörräämällä omassa hyökkäyspäässä sekä iskemään maalin silloin tällöin. Mielenkiintoa riittää myös mahdollisessa Neuvosto-ketjussa, jossa häärivät Fedotenko-Malkin-Ponikarovsky. Todellinen hasardi puolustuksen kannalta, mutta löytävät kyllä kiekollisena toisensa näyttävästi. Ponikarovskyltä odotellaan tehoja, varsin vaisuja ovat olleet esitykset Pens paidassa, 2+7 pistettä 16. pelissä. Malkinin herääminen ja tervehtyminen tulivat hyvään paikkaan, playoffeissa mies lienee jälleen pitelemätön. Crosbystä ei tarvinne sen enempää sanoa.

Ylivoima on ollut koko kauden varsin paskaa, joten siihen en liikaa luottaisi. Tosin tuollaisella nimilistalla luulisi olevan vain "ajan" kysymys, koska sekin loksahtaa kohdilleen. Alivoimalla Penguins on vakuuttava, joten uskonkin yllättäen, että tämän sarjan ratkaisua ei nähdä erikoistilanteissa. Molempien joukkueiden ylivoimat ovat aivan NHL:n häntäpäätä (19. ja 21.) ja alivoimat vastaavasti top-10 (9. ja 10.).

Nyt loppuu aika kesken, joten maalivahdeista sen verran että Fleury on osoittanut olevansa voittava maalivahti kovassa paikassa, Elliott Sensin
tolppien välissä on hyvinkin katsomaton kortti. Jos Johnsonia käytetään maalissa, suosittelen Ottawan poikia roiskimaan etukulmista. Kaikki menee.

Penguinsin kannalta toivon että sarja on tasainen, koska tuo jengi osaa myös ylimielisen surffailun. Kauhuskenaario on, että tästä mennään jatkoon tyyliin 6-0, 6-0, 6-0, 6-0 ja seuraavalla kierroksella kohdataan haavoitettu Caps, joka lähettää leijuvan Pens lauman golfkentille. No näinhän ei tule käymään, kyllähän puolustavilla mestareilla täytyy sen verran olla ammattiylpeyttä ja nöyryyttä.

Kylläpä kutkuttaa, on se kevät vaan lätkäfanin parasta aikaa!!!
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ilmeisesti nämä Pittsburgh-Ottawa playoff-sarjat alkavat olla jo niin moneen kertaan nähtyjä etteivät jaksa enää sytyttää porukkaa. Sen verran hiljaista on ollut tämän otteluparin kommentointi. Laitetaan kuitenkin itse hieman lyhyttä ennakkoa sarjasta.

Maalivahdit: Runkosarja meni miten meni Fleuryltä, kuten koko joukkueeltakin, mutta täältä löytyy horjumatonta luottoa siihen, että Fleuryn pelin taso nousee huimasti runkosarjasta nähdystä. Fleury on osoittanut jo kahtena keväänä olevansa kovien pelien veskari ja syttyy aina keväisin huippuvireeseensä. Saman odotan tapahtuvan jälleen tänä keväänä.

Ottawan maalinsuulta löytyy puolestaan ensimmäiset playoff-ottelunsa pelaava Elliott. Ottawa tulee tarvitsemaan Elliottilta huippuotteita, jotta voivat haaveilla playoff-menestyksestä. Kakkosveskari Leclairesta nimittäin ei ole mitään apuja Ottawalla, jos Elliott pettää. En kuitenkaan usko Ottawan Elliottiin kaatuvan. Elliott on torjunut mestaruuksia lukio-ja yliopistotasolla ja NHL-tasolla kahtena vuonna putkeen noussut altavastaajan asemasta joukkueen ykkösveskariksi. Kyseessä on siis erittäin hyvä maalivahti.

Etu menee kuitenkin Pittsburghille tällä osa-alueella Fleuryn kokemuksen vuoksi.

Puolustus:


Vaikka disco-stu ottikin tuossa edellisessä viestissä esille, että tässä parissa kohtaavat itäisen konferenssin playoff-joukkueista ne eniten maaleja päästäneet joukkueet runkosarjassa, niin pidän molempien joukkueiden puolustuksia idän parhaimmistoon kuuluvina. Kuban poissaolo tosin on kova menetys Ottawalle ja tietääkin sitä Erik Karlssonilla on suuri rooli pelinrakentelusta ja yv:n pyörittämisestä. Runkosarjan lopussa Karlsson kuitenkin jo väläytteli loistavaa potentiaalinsa, mutta nähtäväksi jää kuinka pienikokoinen puolustaja pärjäässä kovissa playoff-väännöissä. Ottawan puolustuksessa Karlssonin lisäksi suurta vastuuta saavat kova kolmikko Volchenkov, Phillips ja Sutton, joista joku tulee varmuudella aina olemaan kentällä samaaan aikaan Crosbyn ja Malkinin kanssa.

Pittsburghilta löytyy laaja ja monipuolinen puolustus ja uskon myös tällä osa-alueella tapahtuvan selvää parannusta runkosarjaan nähden. Puolustuksessa Gonchar on johtohahmona, todennäköisesti viimeistä kauttaan. Leopold ja Mckee ovat varmasti nälkäisiä sillä molemmilta puuttuu vielä se Stanley Cup. Loistavia lisiä joukkueeseen siis Sherolta. Letangilta odotan tasonnostoa playoffeissa. Viime keväänä kolmanneksi tehokkain pakki, tänä keväänä se #1?

Hyvin tasaiset puolustukset, jossa etu kuitenkin Pittsburghille hyvin pitkälti Kuban poissaolon vuoksi.

Hyökkäys:

Pittsburgh lepää paljolti Crosbyn ja Malkinin varassa ja näitä kahta ei sen enempää tarvitsekaan esitellä. Malkinilla on Conn Smythe voitto puolustettavana, joten tasonnostoa odotetaan. Laajuutta ja playoff-kokemusta löytyy kuitenkin näiden kahden takaakin ja on ehdottomasti joukkueen vahvuus kovissa playoff-peleissä. Isojen pelien ratkaisijoita nimittäin löytyy aina neloskentästä saakka.

Ottawa puolestaan joko jatkaa tästä parista eteenpäin tai kaatuu kapteeninsa Alfredssonin ja Spezzan johdolla. Fisher ja Kelly saavat varmasti vastuun Crosbyn pimentämisestä ja heidän onnistumisestansa riippuu myös paljon Ottawan menestysmahdollisuudet. Michalekin kunto on kysymysmerkki ja Kovalevin loukkaantuminen suuri menetys, etenkin Ottawan yv:lle. Saa nähdä myös kuinka Ruutu pystyy hämmentään pakkaa vanhoja joukkuekavereitansa vastaan. Neil tulee varmasti myös olemaan vittumainen vastustaja Pittsburghin pelaajille.

Etu kuitenkin kokemuksen, syvyyden ja kärkiosaamisen avulla Pittsburghille.

Yhteenvetona voisi siten todeta Pittsburghin lähtevän selvänä ennakkosuosikkina ottelusarjaan, aivan kuten hallitsevilta mestareilta sopiikin odottaa. Uskonkin kovasti Pittsburghin menevän melko helpohkosti tästä parista jatkoon vaikka ottelut varmasti tulevat tasaisia olemaan. Sarja Pittsburghille voitoin 4-1.
 

TML

Jäsen
Pens-Sens. Jälleen kerran. Viime vuosi oli väliä, mutta sitä ennen joukkueet ovat olleet vastakkain ekalla kierroksella pari vuotta putkeen. Molemmilla kerroilla voittaja eteni häviämään Stanley Cup -finaaleja. Onko se enne?

No joka tapauksessa vastakkain siis runkosarjan 4. ja 5. Ylisuorittaja ja ehkä pienoinen alisuorittaja. En Pensiä nyt minään hirveänä alisuorittajana pitäisi, sillä Devils oli alunperinkin kova joukkue ja kun divisioonan ykköset vievät 3 ekaa paikkaa, niin kovan Atlantin divisioonan takia Pens jäi neljänneksi. Sens puolestaan pelasi loistavan kauden ja nousi hienosti viidenneksi yhden missatun pleijarivuoden jälkeen.

Pensistä kirjoittelin Pensin kausiketjuun jo tossa viikko sitten ja lähinnä se painottui siihen että kuinka vaarallinen Pittsburgh miehistö taas on kun kevät koittaa. Joukkueessa on pari superstaraa ja säkillinen sällejä jotka osaa voittamisen jalon taidon. Joukkue on juuri sopivan likainen näitä pelejä silmällä pitäen. Pensille tämä eka kierros on tärkeä. Koko kausi on valmistauduttu juuri pleijareihin, joten hereillä pitää olla heti ekalla kierroksella ettei laulukuoro kutsu nopeasti. Jos Pens selvittää ekan kierroksen, voi idän kannun jo melkein heittää heille.

Sens tosiaan pelasi runkkarin yliodotusten ja 5. tila oli heille varmasti kova sana viime vuoden jälkeen. Joukkue on muuttunut sitten finaalivuoden aika paljon, enkä itse näe Sensiä kovin vakavana Cup contenderina. Maalivahtipeli on mysteeri, pakisto ei vakuuta joskin Sutton oli hyvä hankinta ja Karlsson on pelannut erittäin hyvin mitä pidemmälle kausi on edennyt. Hyökkäyksen ratkasijaosasto on kuitenkin kapea. Pelkällä munkilla ei Sens kuitenkaan ole voinut viidenneksi tulla, joten kyllä siellä jotain hyvääkin löytyy.

Itsellä ei mitään sympatioita Sensillä ole ja aika varma olen ettei Alfredsson tänäkään vuonna lunasta lupauksiaan Stanley Cup -voitosta. Sanoi vielä kauden vikassa ottelussa täyden hallin kuunnellessa että Sens-fanit ovat änärin parhaimmat. LOL.

Se siitä, Pens menee jatkoon 4-2.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Pensselisetien Senssit alkavat! Tuttu ottelupari parin vuoden takaa, mutta Sens on vain muuttunut niistä ajoista melko paljon. Penguinsin nuori runko on pysytellyt muutaman vuoden suunnilleen samana ja eihän tämä voi olla olematta etu. Extranälkää joukkueessa on sopivasti Stanley Cupia voittamattomien sällien muodossa ja Sheron täsmähankinnat - joista pidän erityisen paljon Jordan Leopoldista - takaavat, että kova ryhmä on jalkeilla tänäkin keväänä.

Runkosarja Penguinsilta meni hippasen alakanttiin loukkaantumisten sotkiessa tilannetta. Pari minislumppia kauteen mahtui ja se riitti divisioonan kärkipaikan häviämiseen Devilsille. Fleury nostanee tasonsa taas sinne pykälään "voittava maalivahti kevään peleissä" ja toivon mukaan myös Gonchar ja Malkin pysyttelevät terveinä, koskapa toimivaa ylivoimakuviota ei muuten tunnuta löytävän. Ketjullinen "Game 7 -erikoismiehiä" ja liigan paras kolmosketju takaavat, että koko ajan saa vastustaja olla varpaillaan.

Ottawalla on fyysinen joukkue jalkeilla ja Elliottin muodossa potentiaalisesti yllätyskova pudotuspeliveska, mutta valitettavasti Kuban ja Kovalevin poissaolot tulevat näkymään ylivoiman köyhyytenä. Pensseleillä on etu joka osa-alueella ja vaikka peleistä ei todennäköisesti yhtä blowoutia lukuunottamatta mitään järjettömiä maalijuhlia tulekaan, viime kauden mestarit marssivat jatkoon lukemin 4-1.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Vittu miten paskaa puolustamista Penguinsilta ensimmäinen peli. Fleury ei todellakaan vakuuttanut mitenkään ja niin ei tehnyt myöskään Pens-pakisto. Ruudun voittomaali meni aivan liian helposti sisään, nuo on otettava kiinni jos voitosta haaveillaan. Crosby parantanee tuosta otteitaan, vain ok peli mieheltä tänään.

Tarttis vissiin voittaa seuraava. Otteiden on parannuttava kyllä rutkasti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Crosby teki 0+3 ja Malkin 2+1. Minusta tappion syy oli joku outo asennevamma, kun vastassa "vain" Ottawa tai sitten satuui vain off-ilta Pittsburghille. Ei noin veltolla asenteella voi pelata Cup-pelejä kuin Pittsburgh pelasi tänään, virkamieslätkää. Minusta molemmat maalivahdit olivat aika kehnoja. Siksi Ottawan voittoon ei voinut luottaa ennen kuin summeri soi.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
MAF:lta huono peli eilen ja Bill Guerinista on vuodessa tullut turha. Ihan hirveän montaa kertaa ei mies saa kiekkoa sinisen yli tuotua siten, että tilanne ei ole paitsio tai ettö kiekko pysyy omilla yli 2 sekuntia. Gonchar jäätyi yhden maalin, mutta kyllähän Ottawalle onnekaita pomppujakin sattui. Kutosketjun miehet eivät yksinkertaisesti kanna Ottawaa sarjasta voittajana läpi, vaan tuuri loppuu joskus. Penguins pelasi eilen kahdessa ekassa erässä kumpaisessakin n. 5 minuuttia kohtalaista jääkiekkoa ja kolmannessa erässä sitten jo vähän enemmän. Ilahduttavasti myös ylivoima pyöri ja toi tulosta hienosti. Ei tässä ole mitään hätää, kunhan asenneruuvi saadaan kohdalleen. Eiköhän eilinen matsi ollut Pensselisedillekin hyvä herätys.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Fleuryltä tosiaan suhteellisen heikko ilta ja 2-3 oli otettavissa yön maaleista. Hyvä niin.

Karlsson oli taas loistava, on muuten kuumassa tikissä nuori ruotsalainen ja arvossa arvaamattomassa Senatorsin takalinjoilla. Tärkeä mies ylivoimalla viivassa. Elliott ei mitenkään pelannut loisteliasta ottelua ja hänelläkin olisi ollut pari otettavaa noissa maaleissa. Silti erä voitto virkaveljestä on hyvä juttu.

Senatorsin ns. paska hyökkäys jälkeen ykkösen näytti taas teränsä ja maalit värkkäsi sitten tuo Kellyn ketju + Petr Regin.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Tommosta paskaa se on ollut koko kauden. Omassa päässä ollaan ihan kusessa about koko ajan, Crosbyn ja Malkinin laiturit tappaa pelin heti kiekon saatuaan ja MAF... no, jätetään sanomatta.
Ei se Malkininkaan omaan pään peli kovin hääviä eilen ollut. Virheitä tuli ja pahoja kiekonmenetyksiä. Crosbya en lähde edes kommentoimaan, sillä niin öweriksi on mennyt kaverin hypettäminen. Kunitz sentään yritti olla fyysinen, mutta kyllä Pittsburgh muuten on niin munaton ja pehmeä porukka, että jos vain Senatorseilla bensa riittää samanlaiseen peliin kuin eilen nähdyssä ja jos (iso jos) Elliot pystyisi pelaamaan edes kelvollisesti, niin Ottawa jatkoon tästä sarjasta.

Elliotin näin pelaavan ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja onhan siinä onnetonta sijoittumista. Molemmat Malkinin maalit menivät pitkälti Ellitotin ihmeellisen torjunta-asennon piikkiin.

Jarkko Ruutu. Pelaaja, jota on pakko ihailla vaikkei tykkäisikään. Pelasi hienon pelin eilen. Lyhyitä, agressiivisia vaihtoja, Malkinen kelaaminen vihellyksen jälkeen, hieno syöttö maalin eteen ensimmäisessä erässä, tehot 1+0 +2.
 

TML

Jäsen
En nyt Pensiä sanoisi hirveän "munattomaksi" ja "ei-fyysiseksi". Eilisessäkin pelissä kyllä pommeja jaettiin puolin ja toisin ihan hyvin.

Kuten yllä olevista kirjoituksista voi lukea, heikkoa oli Pensin puolustuspeli. Pakistossa on hasardi-kavereita vähän liikaa ja MAF ei ole vielä herännyt tosipeleihin. Hyökkäyspäässäkään Pens ei kovin montaa vaarallista maalipaikkaa saanut aikaan, vaikka 4 tekikin. Adamsilta hieno yksilösuoritus, muuten saavat kiittää ylivoimaa ja Crosbyn loistavaa syöttöä.

Ei yllättänyt että Sens voittaa juuri tämän ekan ottelun. Joukkue jaksoi alussa katsella kotijoukkueen rynnistyksen ja iski sen jälkeen itse. Hyvin pomppi heille kiekko maalipaikoissakin.

Tekee ihan hyvää tällä sarjalla tämä Sensin johtoasema.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Noniin, siinähän kävi sitten juuri niinkuin pessimistisimmissä mieleni sopukoissa kaavailtiin. Eli runkosarjan lopun puppelointi jatkui näyttävästi ekassa playoff pelissä, ja tässä on tulos. Kuten jo aiemmin mainittu, tekee takuulla jengille hyvää ottaa turpaan loppuunmyydyn kotiyleisön edessä. Viimeistään nyt pitäisi herätä, kun edelliset ~15 matsia on ollut enemmän tai vähemmän neppailua. Kulmissa pyöritään ja sitten menetetään kiekko. Se tyyli ei vain toimi Ottawan kaltaista joukkuetta vastaan, kun puolustajat osaavat nimenomaan sen puolustamisen. Penguins ei saanut aikaiseksi oikeastaan yhtään laukausta sektorista, pl. ylivoima. Fleury oli aika paska, mutta ottihan se taas pari "varmaa maalia" kiinnikin. Älykkäämmällä ja terävämmällä puolustamisella kaikki muut paitsi Kellyn kenttämiehen erikoinen olisi ollut estettävissä. Toki kaikki kunnia Sensille, pelasivat juuri niinkuin pitääkin!

Penguinsilta huolimatonta puolustusta ja typeriä kiekonmenetyksiä. Eikä Bylsmakaan mielestäni ihan peluutuksessaan onnistunut. Staalin kentän peluutus meni ihan vituiksi ja lisäksi esimerkiksi Guerin oli lopussa aivan puhki. Vaikka kuinka kokenut play-off soturi onkin, kyllä tuollainen reilu 18 minuuttia on ehkäpä vähän liikaa 39 vuotta nuorelle ukolle varsinkin kun ottelussa oli ihan hyvin painimista. Samoin Goncharin minuutit vähän ihmetyttää, varsinkin kun äijä oli omassa päässä aivan kuutamolla. Joku otteluketjussa kysyikin pelaako Sarge kännissä. En ihmettelisi.

Ei tässä sinänsä mitään hätää, toivottavasti oli vapauttava tappio. Yöllä kyllä vitutti niin ettei veri kierrä, nyt alkaa pulssi jo vähän tasaantumaan. Positiivista on silti vähän vaikea hakea, pari yv-maalia ihan kiva. Crosbyn syöttö Gosken maaliin aivan älytön. Jos Gogo olisi muuten vetänyt kymmenisen senttiä yli tai vasemmalta ohi, olisiko Crosbyllä enää päätä?

Tuosta maalista tuli myös mieleeni melkoinen erikoisuus Penguinsistä, nimittäin siellä on vain neljä rightin miestä. Guerin, Kennedy, Adams ja Letang. Varsinkin puolustuksessa tuo on aika erikoista, ja kai se vähän vaikuttaa ylivoimankin pelaamiseen. Mene ja tiedä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Bylsma saattaa penkittää Fedotenkon herätykseksi ja nostaa Ruppin kokoonpanoon Game 2:seen. Ainakin treeneissä Malkinin ketjussa pelasivat Dupuis ja Ponikarovsky. Samaten myös Fleurylta odotetaan hurjaa panosta tänään, mutta miehellä on yleensä tapana ollutkin esittää erinomaisia otteita huonosti menneen ottelun jälkeen. (Viimeisimmäksi esimerkiksi kelvannee viime kevään finaalien Game 5, jossa Detroitissa tuli 5-0 nuottaan. Jotkut olivat tuossa kohti jo valmiita taputtelemaan kannun Detroitiin.)

Pensselisedät tänään rähinällä kaukaloon ja sitä parempaa pelaamista, niin sarja saadaan käännetyksi takaisin oikeille raiteille.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Paljon saa siimaa Penguins noitten Senators-loukkaantumisten takia. Hyökkäyskolmikot mennee tähän suuntaan:

Regin-Spezza-Alfredsson
Foligno-Fisher-Cullen
Ruutu-Kelly-Neil
Shannon-Winchester-Smith


Clouston ottaa sen verran kantaa tuohon loukkaantumiseen, että jos jotain positiivista yrittää hakea niin se on se, että joukkue pelasi jo runkosarjassa paljon ilman Michalekia. Eli ns. tuttu juttu.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Cheechoo oli vissiin re-entry waivereissa tässä pari päivää sitten, onko mahdollista että Cheech ottaa paikan pelaavasta kokoonpanosta nyt?
 

Alfredsson#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa, Jokerit
Cheechoo oli vissiin re-entry waivereissa tässä pari päivää sitten, onko mahdollista että Cheech ottaa paikan pelaavasta kokoonpanosta nyt?

Periaattessa se on mahdollista ja Ottawan on muutenkin nostanut Cheechoon nettisivuillaan olevaan Roosteriin mutta totuus taitaa olla se, että Cheechoo ei mahdu pelaavaan kokoonpanoon ja Shannon nostetaan pelaavaan kokoonpanoon.

Tässä Ottawan tämän hetkinen roosteri
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Eilen oli jo Pensseiltä huomattavasti parempi esitys kuin ekassa matsissa. Nyt pelattiin enemmän omilla vahvuuksilla. Matsi oli muutenkin helvetin hyvää viihdettä ja playoff-tunnelmaa riitti.

Oikeastaan erittäin hyviä maalipaikkoja ei ollut kummallakaan ihan hirveästi. Vaikka Penssit vei vedot aika selkeästi (31-20), niin yhdellä pompulla toi matsi ois voinut kääntyä Ottawalle.

Eka Ottawan maali oli taas vähän sellainen veto, mitä Fleuryn pitäis alkaa napsimaan kiinni jatkossa.

Leopoldin tilasta kellään mitään tietoa? Niitti tais olla about sääntöjen puitteissa tehty (Leopoldin pää alhaalla, Sutton iso mies), mutta eiköhän tosta saada lisää sähinää jatkopeleihin aikaiseksi. Hyvä niin.

Bill Guerinista on vuodessa tullut turha.

No ei se eilen turha ollut. Järjesti pari hyvää mestaa ja oli aika tärkeässä roolissa voittomaalissa. Väitin silti, että vaikka kaverin vauhti on taas vuodessa hidastunut, niin kyllä se tiukassa paikassa laitaa limpun sisään varmemmin kuin moni muu.

Crosbya en lähde edes kommentoimaan, sillä niin öweriksi on mennyt kaverin hypettäminen.

Kommentoi nyt ihmeessä. Kiinnostaa kuulla kuinka ylihypetetty kaveri eilisen matsin lopputuloksen kannalta oli?

kyllä Pittsburgh muuten on niin munaton ja pehmeä porukka

Toivottavasti tämä kirjoittaja katsoi eilisen pelin tai jaksaa ennen seuraavaa kommenttiansa tutustua arvioimansa joukkueen kokoonpanoon tai vaikkapa kauden taklaustilastoihin NHL:ssä. Ei nimittäin oikein stemmaa ylläoleva kommentti realismin kanssa. Taidaa vaan meidän julistepoika olla ainoa pelaaja keneen tutustuttu kunnolla?
 

bungala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators, sympatiat Särjille
Leopoldin tilasta kellään mitään tietoa? Niitti tais olla about sääntöjen puitteissa tehty (Leopoldin pää alhaalla, Sutton iso mies), mutta eiköhän tosta saada lisää sähinää jatkopeleihin aikaiseksi. Hyvä niin.

http://penguins.nhl.com/club/news.htm?id=525927&navid=DL|PIT|home

Leopold ei pelaa hän on siis day-to-day. Saa nähdä pelaako Jay McKee vai ottaako Lovejoy Leopoldin paikan ja McKee jää 7. puolustajaksi.

Ottawan osalta haluaisin nähdä Shean Donovanin Ryan Shannonin tilalla nelosessa. Shannon tuntuu olevan vain liian pehmeä. Donovanista saataisiin lisää kokoa ja fyysisyyttä, joka on aina plussaa playoff-kiekossa.
 
Viimeksi muokattu:

Alfredsson#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa, Jokerit
Ottawan osalta haluaisin nähdä Shean Donovanin Ryan Shannonin tilalla nelosessa. Shannon tuntuu olevan vain liian pehmeä. Donovanista saataisiin lisää kokoa ja fyysisyyttä, joka on aina plussaa playoff-kiekossa.

Itse olen samaa mieltä siitä, että Donovan olisi mukava nähdä Shannonin tilalla. Muutenkin minun mielestä Donovan istuu Winchesterin ja Smithin kanssa samaan ketjuun paremmin kuin Shannon. Donovan pääsi pelaamaan yhden ottelun pitkän pelaamattoman ajan jälkeen viimeisessä runkosarjaottelussa Buffaloa vastaan tehden maalin ja pelaten mielestäni ihan OK jääkiekkoa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
No ei se eilen turha ollut. Järjesti pari hyvää mestaa ja oli aika tärkeässä roolissa voittomaalissa. Väitin silti, että vaikka kaverin vauhti on taas vuodessa hidastunut, niin kyllä se tiukassa paikassa laitaa limpun sisään varmemmin kuin moni muu.

Hyvin lainattu. Kommentoin Guerinia Game 1:sen ja oikeastaan 15 viimeisen runkosarjamatsin perusteella, mutta hyvä, että putki sentään Game 2:ssa vähän edes kulki.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tämä Letangin voittomaaliksi jääneeseen osumaan johtanut Crosby-show oli kyllä play-of-the-year materiaalia. Spezza puolusti Crosbyä lähes täydellisesti, mutta kun siinä maailman paras pelaaja laittoi kaikkensa peliin niin eipä Spezzakaan sille oikein mitään mahtanut hyvästä yrityksestä huolimatta. Aivan käsittämätön taidonnäyte Crosbyltä.

Letangikin sai apinan karistettua selästään tuolla maalilla. Edellinen maali oli syntynyt tammikuun 5.päivä ja välissä oli siis ehtinyt kulua 30 peliä. Eiköhän Letangin mailasta vielä tulla näissä playoffeissa näkemään maaleja.

McKee ottanee tänään Leopoldin paikan kokoonpanosta.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Tämä Letangin voittomaaliksi jääneeseen osumaan johtanut Crosby-show oli kyllä play-of-the-year materiaalia. Spezza puolusti Crosbyä lähes täydellisesti, mutta kun siinä maailman paras pelaaja laittoi kaikkensa peliin niin eipä Spezzakaan sille oikein mitään mahtanut hyvästä yrityksestä huolimatta. Aivan käsittämätön taidonnäyte Crosbyltä.

Ja yhtä lailla aivan käsittämätön latistus tämän hehkutuksesi perään, että maali syntyykin Letangin onnekkaanpuoleisella siniviivavedolla.

Tämä oli play-of-the-year-materiaalia suurin piirtein samoissa määrin missä Jason Spezzalle on suotu eväitä Selke-pystin voittoon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja yhtä lailla aivan käsittämätön latistus tämän hehkutuksesi perään, että maali syntyykin Letangin onnekkaanpuoleisella siniviivavedolla.

Tuo nyt ei millään tavalla varmaan kuitenkaan vaikuta tuohon Crosby-show'hun vaikkei siitä maalia olisi tullutkaan tai vaikka maali sitten syntyikin puolionnekkaasti?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tämä Letangin voittomaaliksi jääneeseen osumaan johtanut Crosby-show oli kyllä play-of-the-year materiaalia. Spezza puolusti Crosbyä lähes täydellisesti, mutta kun siinä maailman paras pelaaja laittoi kaikkensa peliin niin eipä Spezzakaan sille oikein mitään mahtanut hyvästä yrityksestä huolimatta. Aivan käsittämätön taidonnäyte Crosbyltä.

Odotin näkeväni muutaman pelaajan kahvituksen ja sen jälkeen poikkikentän lätyn parin pelaajan mailojen yli takatolpalle, mutta näinkin mihinkään johtamatonta pyörimistä maalin takana ja yksinkertaisen syötön laitaa pitkin viivaan.

Sanomattakin selvää, että pettymys oli valtava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös