To 7.4.2010 Ilves-Jokipojat (5. liigakarsinta)

  • 6 231
  • 26

Warre

Jäsen
Se olisi sitten Ilveksen katkon paikka #2. Jokipojat saapuivat Tampereelle jo eilen, ja olivat Hakametsän siimeksessä todistamassa Tapparan tappiota KalPalle, voisiko sanoa, aitiopaikoilla. Mehtimäkeläisen saamien tietojen mukaan Pikkarainen hoiti suhteillaan pari mökkiä hallin seiniltä, ja voinen uskoa, että jätkät eivät tyytyneet pelkkään poppariin ja neekerinkyrpään (SE paikallinen erikoisuus).

Illan pointteja:

Häviääkö Ilves tahallaan? Tässä on suuri mahdollisuus jatkaa draamaa, ja saada runsaasti palstatilaa eri medioissa -> draamaan kunnon kaari, ratkaisu vasta game 7:ssä.

Häviääkö Jokipojat tahallaan? Tätä menoa rosterista tippuu ukkoja sitä tahtia, että mahdollisiin seuraaviin otteluihin pitää värvätä kentällinen A-junnuja talkoisiin.

Luulisi nyt ammattilaisten omaavan edes jonkinlaisen moraalin, että ”amatööri-puuhastelijat, amatööripuuhastelu-sarjasta” kaatuvat selvin numeroin. Tosin kuten on nähty, Ilveksen 90%-rimpuilu ei riitä Jokipoikien 110% vastaan. Jos näin käy, että Ilves tänään häviää, joudun kyllä siteeraamaan erästä Ilveksessäkin vaikuttanutta imatralaista sanoin; ”Työ ootte ihan paskoja!”

Käsi sydämelle palstaveljet, kuka uskoo ihmeisiin (jokipoikien 4-3 voittoon sarjassa)?
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Joops... Mielenkiintoinen ilta edessä teeveen ääressä. Ei jaksa eikä pysty Tampereella matkaamaan enää kolmatta kertaa näin lyhyellä ajalla. Seitsemänteen peliin sitten...

Mutta siihen seitsemänteen peliin päästäkseen Ilveksen olisi hävittävä tahallaan tämä(kin) peli, niinkuin edellisessä pelissä Joensuussa Ilvesfanien mielestä teki. Tai sitten jokipoikien on vaan pelattava entistä paremmin, jotta Ilves ei onnistu voittamaan vaikka haluaisikin. Tähän on nähdäkseni mahdollisuudet, jos putki kulkee runkosarjan lopun malliin. Sitä odotellessa. Se ei nimittäin ole vielä niin tehnyt. Lauantaiksi ei kannata vielä keksiä muuta tekemistä, voip olla peli sillon.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Miksi Mikko Kuukka ei pelaa?
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Käsi sydämelle palstaveljet, kuka uskoo ihmeisiin (jokipoikien 4-3 voittoon sarjassa)?

Jos Jokipojat tänään voittaa, niin mikä tahansa on mahdollista. Todennäköisenä sitä ei voi kukaan pitää, koska voitot on 3-1 Ilvekselle. Jos ratkaisu kuitenkin siirtyy Joensuuhun, niin uskon että Jokipojat sen hoitaa. Siinä vaiheessa Ilveksellä viimeistään menee lanttu jumiin. Sitten olisi gameseven, josta ei uskalla veikata mitään.

Ja lopettakaa nyt helvetissä nuo tahallaan häviämispaskanjauhantaprovot.
 

TeeTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, sekä mestis kokonaisuudessaan
Hieman helpotettiin Ilveksen toista ottelupalloa sillä Näätäsen Matti ei pysty tänään pelaamaan joten 5pakilla taas koitokseen.
Hieman helpotusta kuormitukseen saadaan A-junioreista nostetulta pikku-latelta eli Lauri Hukkaselta, se pelaako hajavaihtoja hyökkäyksessä vai sitten pakkitontilla jää nähtäväksi!
Tsemppiä koitokseen, helpolla ei antauduta kun kaatoluvatkin on kerran myönnetty!!
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Ja lopettakaa nyt helvetissä nuo tahallaan häviämispaskanjauhantaprovot.

Joo, tää on turhaa. Ennemminkin näkisin asian niin, että Jokipojat voittaa tahallaan.

Viisi pakkia laatikossa, tietää siis herroille Nevalainen, Väänänen melkoisia minuutteja. Ville Väänänen on muuten pelannut aivan helvetin hyvät karsinnat, varmaan ainoo jätkä joka on saanu Anttilankin taklattua kunnolla. Muutenkin varmaa peliä ja hyviä ratkaisuja myös hyökkäyspäässä, vaikkei mikään kiekkonikkari olekaan.

Jokipojat jatkanee samalla, kovalla, itseluottamuksella kuin Mehtimäellä nähtiin. Virheitä välttäen saatanan lujaa puolustaen ja Ipan pakkeja ajellen päästään hyökkäyspään riistoihin ja siitä maalipaikoille.

Ilveksen kokoonpanosta ei mitään hajua, eikä oikeastaan kiinnostakaan. Sama se mitä nimiä siellä tänään selässä on, helpolla eivät pääse.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hienoa, Jokipojilla alkaa pikku hiljaa näkyä sitä uhoa, mitä esim. vaasalaisilla oli koko viime vuoden karsintojen ajan. Sitä tämä ottelupari kaipaakin. Tosin vähän turhan myöhään uhotaan ja provoillaan, koska tänään uskon Ilveksen katkaisevan sarjalta siivet.

Ilves tuskin haluaa ottaa sitä riskiä, että Jokipo pääsisi mukaan sarjaan, joten tänään kaikki peliin ja illalla kupille unohtamaan tämä kausi. Johan tätä paskaa on tälle kaudelle koettu.

Anttila, Määttänen, Niinimäki ja Pellinen tulevat tämän pelin ratkaisemaan.

EDIT: Laitetaan nyt vielä Ilveksenkin kokoonpano tähän:

Marjamäki-Määttänen-Niinimäki
Petre-Seikola

Korhonen-Kauvosaari-Anttila
Glenn-Bruun

Salonen-Pellinen-Rask
Laine-Akkanen

Sandvik-Alanen-Snellman

Hurme
(Pitkämäki)
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Anttila, Määttänen, Niinimäki ja Pellinen tulevat tämän pelin ratkaisemaan.

Tulee, mutta kumpaan suuntaan. Nojuu, onhan noissa potentiaalia ratkomaan näitä. Eli ainakin pitäisi ratkoa.

Jos nyt haukutaan vielä ennakkoon tuomaritkin, niin sitten tää homma on paketissa. Ainoa jännitys sitten onkin, että kestääkö Marjamäen kasetti, Mehtimäellä tippui hanskat, tosin kukaan ei lähtenyt siihen mukaan. Eikös siitä muuten ois pitänyt antaa minuutteja automaattisesti? Ja kenen naamaan se Seikolan lapa tänään uppoaa?

Toivotaantoivotaan, uskotaanuskotaan ja sitten katseet kohti lauantaita!

Jokipojilta eniten varjossa on ollut Kerälän kolmikko, joten sieltä voi tänään ratkaisija nousta. Rämöön on kova luotto, olkoonkin sitten vajaavainen pakisto edessä tai ei.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Sellanen peli.. Jännää oli loppuun asti. Yleisömäärä pikkasen yli 3000! Uskomatonta. Ilveksen kauden huippuhetki, onnistui säilyttämään sarjapaikkansa amatöörejä vastaan, ja tamperelaisia ei kiinnosta..
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tänä keväänä näemmä liigajoukkueen ero Mestiksen mestariin oli selvästi viime kevättä selvempi, valitettavasti.

Anteeksi, jos raivostutan ilmeisesti jo moneen kertaa kysytyllä kysymyksellä, mutta minkä takia Rämön paidassa ei ollut tuota Jokipoikien logoa? Siis onko jotain erityistä syytä tiedossa?
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Nonni, eihän tuota tuon paremmin olisi voinut näistä lähtökohdista. Lopulta neljällä pakilla ja osa joukkueesta siinä kunnossa että hyvä kun kävelemään pystyy. Hatunnoston arvoinen juttu tämä peli oli kuitenkin joukkueelta.

Tänä vuonna 4-1. Eivät ne pelit aina seitsemännen jatkoajalle menneet silloinkaan, kun sarja oli edellisen kerran auki. Ei ole tarvista pukeutua säkkiin ja tuhkaan.

Ensi keväänä liigakarsintoja seuraavan kerran sitten, tosin tuskin näillä joukkueilla...
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Jos nyt haukutaan vielä ennakkoon tuomaritkin, niin sitten tää homma on paketissa. Ainoa jännitys sitten onkin, että kestääkö Marjamäen kasetti..

Noniin, tuomarit haukuttiin jo ennakkoon, niin ei liene syytä jatkaa. Outoja puhalluksia. Ja ei, Marja-tädin kasetti ei kestänyt.

Näin tänään, ihan hyvä matsi oli, ei siinä mitään. Enempään ei ollut tänään, joten turha on jossitella. Hatunnostoa tosiaan Jokipojille, vitun ylpee voi tosta JOUKKUEESTA olla!

Ilvekselle myös samaan syssyyn onnittelut, paikka on teidän.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ihan ok ottelusarja tämä oli lopulta. Jokipojat ei vain riittänyt lopulta ja ansaitusti ja odotetusti Ilves vei sarjan.

Pajuoja oli helpottunut haastattelussa ja näytti siltä, että takki oli tyhjä. Ilves oli perimmäisten kysymysten äärellä ennen ottelua ja aika hyvin kokosivat rivit Joensuun pelin jälkeen.

Porissa iso luuta lakaisi vuosi sitten karsintojen jälkeen. Ilveksessä se alkoi jo ennen karsintoja ja saa nähdä mitä siellä vielä tapahtuu. Veikkaan että Ilvestä ei näissä peleissä nähdä pitkään aikaan.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänä keväänä näemmä liigajoukkueen ero Mestiksen mestariin oli selvästi viime kevättä selvempi, valitettavasti.

Voisi sanoa, että ymmärrettävästi. Viime kaudella Sportin ja Ässien budjetit olivat sentään huomattavasti lähempänä toisiaan. Jokipojille pitää antaa täysi tunnustus tästä sarjasta. Jos mestiksen suurimman budjetin seurat saavat tulevina kausina yhtä paljon joukkueestaan irti kuin Jokipojat tällä kaudella, niin nousu on ihan realismia. Ja tuskin se vastus ainakaan keskimäärin kovenee siitä, mitä tämän kauden Ilves oli.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Olosuhteitten pakosta joutui hallille ja en ihmettele yhtään, että ketään ei kauheasti moiset pelit kiinnosta. Ilveksen peli oli vielä reilusti huonompaa, kun niissä kahdessa hävityssä liigapelissä mitä talvella tuli katseltua. Järkyttäviä virheitä, onnetonta viimeistelyä ja näennäistä pelailua. Tasoero joukkueiden välillä on valtava ja niin se noilla budjeteilla, sarjapaikoilla yms tarvii mennäkkin. Onnesta Ilveksen nuoria kiinnosti sen verran pelata, että koko sarjasta kuitenkin aika kivuttomasti selvittiin. Aika monella muulla työpaikalla tänä päivänä valtaosa Ilveksen pelaajista saisi kengän kuvan persuuksiinsa noilla esityksillä ja siksi mukava nähdäkkin kuinka paljon joukkue vaihtuu...
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olipa valtava tasoero että ihan 4-2. Ilveksestä teki noin "huonon" se että vastustaja ei ollut tuota huonompi. Repikää siitä, fakta on se mitä jäällä nähtiin, ei se mitä olisi pitänyt nähdä. On aivan selvää että moni odotti teurastusta, minkä Ilveskin olisi halunnut tehdä mutta ei pystynyt. Kiitos karsintojen. Ei ollut mikään turha sarja. Vaikka tänä vuonna tulos oli selvempi kuin viime vuonna niin jatkossa varmasti tiukentuu ja karsinnat on elintärkeä kokolajia ajatellen.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Siinä se sitten oli. Ennen sarjan alkua olin sitä mieltä, että neljässä, tai ihan viimeistään viidessä matsissa tämän täytyy mennä poikki. Noh, jälkimmäiseen vaihtoehtoon jouduttiin turvautumaan.

Kuitenkaan sarjassa ei (kai kenellekään) missään vaiheessa ollut epäselvää, kumpi peliä vei. Tai ainakin näin voisi tilastojen perusteella luulla:

Voitot: 4-1
Erät: 6-8-1
Maalit: 17-10
Torjunnat: 118-194

Itseäni henkilökohtaisesti ärsyttää eniten tietysti se, että Ilves yleensä joutui näitä pelejä pelaamaan, mutta melkein yhtä paljon ottaa päähän se, että kaikkialla toitotetaan "numerot ei kerro totuutta"/"ei ollut iso ero liigan ja mestiksen välillä"/"ihan hyvin Jokipojat pysyi kyydissä".

Ilves voitti rutiinipelillä kolme ekaa matsia, mikä ei enää riittänyt neljännessä matsissa, jossa Jokipojat rutisti itsestään 99% potentiaalista. Vikassa matsissa Ilves nosti tasoaan, ja vaikka Jokipo pelasi yhtä hyvin (tai jopa paremmin) kuin edellisessä matsissa, Ilves vei 4-2. Summa summarum: ero oli aika perkeleen selvä.

Ja kyllä, tämä mielipide on puolueellinen, mutta tilastot eivät valehtele.

Kiitos hyvästä sarjasta Jokipojat!
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Poistoon.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Eiköhän sana tasoero kokenut sellaisen inflaation, että se poistetaan vaivihkaa sanakirjasta. Helvetti mitä kliseitä siellä viljeltiin.. :)

Kommentaattori sanoi, että tämä oli Ilveksen paras peli sarjassa. Se kertoo jo paljon, ilman sitä Mutasen "koukkaamista" minkä tuomari antoi Ilvekselle, ois ero ollut maalin verran lopussa.. Tasoero, que?

P.S. Marja-täti vilttiin, aika naurettava esitys lopussa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sarjassa, jossa on toisella joukkuueella niinkin paljon nayttamisen halua kuin Jokipojilla tassa sarjassa, tuskin kukaan odottaa murskavoittoja. Sekin pitaisi kaikkien tiedostaa, etta ei Ilves ilman syyta viimeiseksi paatynyt ja mielestani neljas peli oli hyva osoitus siita. Todennakoisesti yhdella jos toisella pelaajalla on kaynyt jo mielessa, etta kylla tama tasta kun on jo kolme pelia voitettu. No ei. Jokipojat on hyva joukkue, vaikkakaan ei SM-liiga tasoa, ja voittaa varmasti liigajoukkueen, joka keskittyy neppailuun. Tai jos ei neppailuun, niin jonkinlainen helpotuksen tunne saattoi Ilveksen pelurien puserossa jo olla. Hyva etta Jokipojat siita rankaisi.

Kaiken kaikkiaan Jokipojat teki tasta hyvan sarjan. On loistava asia, etta karsinnat ovat palanneet. Uskon etta seuraavan viiden vuoden sisaan joku joukkue jo nousee liigaan. Kuten joku jo sanoi, niin tuskin se liigajoukkueen taso ainakaan taman vuoden Ilveksesta nousee.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ilves voitti rutiinipelillä kolme ekaa matsia, mikä ei enää riittänyt neljännessä matsissa, jossa Jokipojat rutisti itsestään 99% potentiaalista.

Ei tuo neljäs peli mitenkään loistelias Jokipojilta ollut. Sinänsä ihan hyvä esitys kaikista poissaoloista huolimatta. Ensimmäinen kotipeli oli Jokipoikien paras ottelu tässä sarjassa. Vieläkin harmittaa muutama Ilveksen maali siitä pelistä.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Ei tuo neljäs peli mitenkään loistelias Jokipojilta ollut.

Tähän sama. Ekassa erässä pelasivat hyvin ja olisivat voineet jopa johtaa, mutta toisessa ja kolmannessa lähinnä vastaantulijoita. Ei siellä sen kahdenmiehen YV:n lisäksi juuri Hurmeella pahoja paikkoja ollut. Ipa vei kahta viimeistä erää selvästi ja ilman Rämö torjuntoja peli olisi ratkennut jo aikaisemmin.

Mutta kuten lähes kaikki ovat sanoneet, niin kovalla tsempillä ja erinomaisella maalivahtipelillä saa pidettyä Ipan tasoisia porukoita vastaan pelit tasaisina.
 
Tässä viimeisessä pelissä Rämö hörppäsi ensimmäisen ja kohtuu helposti näytti toinenkin maali menevän eli ei tuo Rämö Jokipoikia pystyssä pitänyt vaikka tietenkin teki vastaavasti paljon hyviäkin torjuntoja. Ja edelleen olen sitä mieltä, että Jokipoikien lähtökohdat karsintaan oli huonot; valmentaja tehnyt sopimuksen muualle, seuran talous kuralla (tulevaisuus hämärän peitossa) ja puolustuksesta pelaajia loukkaantuneina eli motiivaatio ei varmaan ollut aivan huipussaan. Se, että Ilves voitti sarjan ei ole ihme, koska Ilveksen pelaajat pelasivat työpaikastaan(ammattilaisia?). Turha sanoa, ettei Ilveksen pelaajilla ollut motiivia karsintasarjaan. Ja tottakai Ilveksen yksilötaito oli korkeampi kuin Jokipojilla. Jos ottelut jääkiekossa päättyvät maalin tai kahden erolla, niin ei se minusta hirvittävästä tasoerosta kerro. Ilves ansaitsi kuitenkin paikkansa SM-liigassa ja pienenä plussana oli oman kylän pojan Raskin vahva peli ko ottelusarjassa.
 

Kalix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koo-Vee, LeKi
Tässä viimeisessä pelissä Rämö hörppäsi ensimmäisen ja kohtuu helposti näytti toinenkin maali menevän eli ei tuo Rämö Jokipoikia pystyssä pitänyt vaikka tietenkin teki vastaavasti paljon hyviäkin torjuntoja. Ja edelleen olen sitä mieltä, että Jokipoikien lähtökohdat karsintaan oli huonot; valmentaja tehnyt sopimuksen muualle, seuran talous kuralla (tulevaisuus hämärän peitossa) ja puolustuksesta pelaajia loukkaantuneina eli motiivaatio ei varmaan ollut aivan huipussaan. Se, että Ilves voitti sarjan ei ole ihme, koska Ilveksen pelaajat pelasivat työpaikastaan(ammattilaisia?). Turha sanoa, ettei Ilveksen pelaajilla ollut motiivia karsintasarjaan. Ja tottakai Ilveksen yksilötaito oli korkeampi kuin Jokipojilla. Jos ottelut jääkiekossa päättyvät maalin tai kahden erolla, niin ei se minusta hirvittävästä tasoerosta kerro. Ilves ansaitsi kuitenkin paikkansa SM-liigassa ja pienenä plussana oli oman kylän pojan Raskin vahva peli ko ottelusarjassa.

En tiedä kuinka moni tuolla Ilveksen porukassa pelasi työpaikastaan kun ennen karsintojakin oli selvää, että kunnon tuuletus on luvassa. Siinä mielessä tosin työpaikastaan, kun pitää niitä näyttöjä antaa, että pääsee sitten mahdollisesti toiseen seuraan kun palvelukset ei Ilveksellä enää kelpaa. Jostain olin lukevinani, ettei edes jo sopimuksen tehneet pelaajat ole turvassa.

Ja mitä Raskiin tulee niin ei voi puhua olevan oman kylän poika, jos ei lasketa sitä että pelannut pari vuotta Ilveksen junnuissa. Savonlinnastahan tuo pelimies on ongittu niin kuin NHL:ssä nyt hyvin torjuva isoveljensäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös