To 8.4.2010 JYP - Kärpät (7. puolivälierä)

  • 40 332
  • 152

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
Rööki tekee kohta maalin, Rööki tekee kohta maalin... Loistavaa! Makkonen viltissä ja Virtanen kentällä. Vapise Kärpät, Antti on irti! Nyt jumalauta kaikki hallille pitämään sellaista möykkää ja mekkalaa, mitä ei ole ennen Jyväskylässä nähty.

Parempi voittakoon, eli JYP!
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Näissä seitsemänsissä otteluissa on aina oma erityinen hohtonsa, vaikkei oma joukkue ottelussa pelaakaan. Tuskin maltan odottaa tv-lähetyksen alkua. Ainakin näkemieni viidennen ottelun jatkoajan ja kuudennen ottelun perusteella JYPin ja Kärppien sarja näyttäisi olevan kunnon playoff-vääntöä muutenkin.
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huhhuh!

Hirvee ilta tulossa. Ainakin jännityksen osalta, ehkäpä muutenkin? Toivottavasti kuitenkaan ei kauden päättymisen osalta. Aika vähän on juuri nyt annettavaa tähän. Peli alkaa alle kahden tunnin kuluttua. JYPin suhteen on sellaset pelonsekaiset & odottavat fiilikset. Jotenkin tuntuu että se maraton pelin häviäminen on nyt tässä se ratkaisevin tekijä..? Viime pelissä JYP oli onnekas päästessään ylipäätään jatkoajalle..

Mitä tänään sitten? Millä Kärpät pysäytetään? No taklaamalla tietysti. Yksi kenttä on ratkaissut viime pelit kärpille. Eli muutamia kunnon pommeja (puhtaita tietysti) Kasparia ja Rosaa kohti, josko sitä kautta lähtisi pelihuumori katoamaan ulkomaan pojilta ja peli kääntymään JYPille?

Joka tapauksessa, jatkoon menevä joukkue on paikkansa siellä ansainnut. Pelataan jo! Näyttäkää niille JYP!

Tuomaripari on tänään Levonen - Boman. Joten parasta mahdollista on tarjolla. Tuomarit tuskin ratkaisevat tänään.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Hieno sarja tästä tuli ja kummalla tänään asenne kestää - se tämän sarjan vie. Hienoa peliä Kärpiltä, sillä ei JYP ole huonosti pelannut, vaan pelaamalla hyvin Kärpät on sarjan tasoihin pistänyt. Tänään kumpi vain voi voittaa, mutta itselläni usko kotijoukkueeseen edelleen on vahva.

Hieno homma, että ketjuja sekoitettiin ja joukkuetta herätellään. Itse uskon, että tämä tuo lisälatausta kotijoukkueeseen. Virtasen paluu on myös hieno juttu, sillä kauden tehoistaan - ts. niiden puutteesta - huolimatta Antti on todellinen ratkaisija ja kykenee kentällä yllättäviin valintoihin. Jaatinen on taas luova pakki ja tuoreine nopeine jalkoineen voi olla melkoisen ratkaiseva tekijä jäällä tänään.

Ilta oli varattu töille, mutta ne jäävät nyt odottamaan, kun auton nokka suuntaa kohta Synergialle päin. Ja lauantaina sitten jatketaan TPS:ää vastaan. Turkulaisille on tietysti huonompi juttu, että nyt on JYP herätetty todelliseen taisteluun.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Makkonen on aivan oikeutetusti puremassa tuppia! En oikein ymmärtänyt miksi ko. pelimies tänne roudattiin kun ainoa vahvuus tuntuu olevan maalin edestä kiekkojen ohjaaminen. Muuten jätkä on ihan täys sukka.

Mielenkiintoista nähdä rööki-ana tänään tulessa. Onko tässä kenties vastaus maalintekoon? Entä maalivahtipeli? Tarkki on ollut Tuokkolaa varmempi yllättävän paljon ja viime pelin imaisun jälkeen luotto Tuokkolaan horjuu. Toivottavasti saadaan tänään se ensimmäinen maali!
 

Käpälä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Filip Riska
Jos peli hävitään, on vaimo onnellinen, että mies tekee iltaisin muutakin kuin töllöttää televisiota. Mutta kun kerran peli satavarmasti voitetaan (taas se keulii), niin vaimon pitää vain kärsiä pitkälle kevääseen.

Hah, samaan suuntaan täällä. Mulle tosin vinkuu poikaystävä (joka siis inhoaa jääkiekkoa ylikaiken). On nyt kuulema valinnut Rosan suosikkipelaajakseen, koska hän on ainoa joka voi lopettaa mun jääkiekon seuraamisen tältä kaudelta.

Koska tsekit on oikeasti olleet todella ratkaisevassa roolissa viime peleissä oletan että näiden pysäyttämiseen keskitytään tänään erityisen paljon. Se on sitten toinen juttu mikä kenttä heidät pysäyttää, normaalisti se on ollut Hytösen kenttä, mutta jaksaako esim. J-P vielä tänäänkin, pitkien pelien jälkeen, pelata hyökkäävää, puolustavaa, yli- ja alivoimaa? Muutenkin mua hieman pelottaa tuo ketjujen sekoittelu. Joo, jotain oli pakko tehdä mutta silti pelkään että tässä käy perus JYP-kuvio, eli ensimmäisen erän puolivälissä RD luovuttaa näiden kenttien suhteen ja laittaa pojat jo ihan uusissa kuvioissa jäälle.

Jännittää. On ollut niin tuskallinen sarja jatkoaikoineen kaikkineen, että on pieni helpotus että kohta se on ohi. Toisaalta haikeaakin. Kävi tänään miten vaan, molempien joukkueiden fanit saa olla ylpeitä omistaan pelin jälkeen, sen verran uskomaton sarja tämä on ollut.

Kunpa ei mentäisi tänään jatkoeriin...
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Täällähän Jyp-fanit kilvan sysäävät paineita Ouluunpäin. Mikäs siinä, tänne vaan, ne on totuttu käsittelemään. Mitenkähän tuo on, ku viime peleissä on ollu sellanen peleko jotta hävitään, mutta nyt tuntus että voitetaan.. Todennäköisesti siis Jyp menee jatkoon.

Onkohan RD niin kettu, että Sinkku luistelee maalin suulle, vaikka toisin ilmoittikin?
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Goljatin viestiin on pakko todeta, että vaikka itse luotankin Tuokkolaan maalissa, niin mielessä kävi jo eilen, että jos Sinkku tänään pelaisi, niin ei häntä kokoonpanovaiheessa aloittavaksi maalivahdiksi välttämättä ilmoitettaisi. Eihän siinä silloin olisi mitään jujuakaan. Kumpi vain voi tänään siis pelata
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olisin halunnut Keräsen tänäänkin kentälle. Ihan senkin takia lisäksi, että taklaisi ilmat pihalle Antti "Ohukainen" Virtasesta. Keränen on samanlainen rymistelijä kuin Aarnio, mutta monipuolisempi muuten pelaajana. Mutta enivei, samanlaista taklauspeliä Kärpiltä kuin eilen niin JYPiltä mennee pelihalut. Selvästi eilen näki, miten Valtran miehet väisteli ja pelkäs taklauksia.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuka olis uskonu ennen sarjan alkua, että ratkaisu nähdään vasta seitsemännessä ottelussa? No, tässä sitä nyt silti ollaan. Kärppien taistelu on sytyttänyt myös Kärppien kannattajat hurmokseen, jota ei ole koettu moneen vuoteen. Onhan se nyt sääli, jos tämä kausi nyt loppuu tähän iltaan. Toisaalta vaikka tappio tulisikin, niin lomille voidaan kuitenkin lähteä suhteellisen hyvällä mielellä, sillä tulevaisuus näyttää nyt huomattavsti lupaavammalta kuin vielä muutama viikko sitten. Eikä ole epäilystäkään, etteikö joukkue olisi laittanut kaikkea likoon, mitä siitä vain irti lähtee.

JYP voittanee tämän ottelun, kunhan se pimentää tänään Rosan. Mielenkiintoista nähdä, että laittaako Dufva jonkun tietyn pelaajan Rosan päällystakiksi, vai pyrkiikö vähän jokainen JYP:in pelaaja pelaamaan tilanteet tiukemmin Rosaa vastaan. Jonkinlaista erityiskohtelua tsekkitähti tulee todennäköisesti tänään saamaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vähän laimea lopetus kärppäfanin kannalta, mutta hienostihan JYP puolusti. Nollalla maalilla ei pelejä voiteta, se vain on valitettava fakta.

TPS:n bandwagoniin kai se on pakko nousta, sumppukiekkoa en toivo finaaleihin. Ihan hyvä sarja tästä kuitenkin tuli, en sinänsä JYPiä mitenkään erityisemmin halua disauttaa...
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Parempi voittaa. Aina.

Kärpille kiitos jälleen kerran yhdestä hienosta keväästä. Kaikesta huolimatta.

Molemmat joukkueet kunnioittivat toisiaan, loppukättelyssäkin jopa Rosa ja Dufva taputtelivat toisiaan

Kiitokset myös JYP-kanssakirjoittajille, hyvää keskustelua saatiin aikaan.

Kuten jo otteluketjuun totesin, hienot joukkueet, hieno sarja.

Onnea JYP.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Onnea Jyväskylään!! Varmasti parempi joukkue voitti!

Kiitos myös Kärpille että saatiin kaudelle taisteleva päätös. Lähtökohdat ajatellen olisi huonomminkin voinut mennä. Nyt kaaduttiin saappaat jalassa. Ei tarvitse hävetä yhtään. Hienoa oli taistelu molemmin puolin. Kiitos Kärpät, kiitos JYP!
 

Imuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kävi sitten näin, uskomattoman pitkän sarjan kärpät tästä teki..
Pelissä oli kärpillä kaksi lähes varmaa paikkaa, saarenheimolla ja rosalla. Saarenheimolta en mitään odottanutkaan mutta vituttaa silti kun on ollut täydellinen floppi. Rosan tilanteessa taas tuokkola veti pidemmän korren, hieno maalivahti.

Silti vähän paska maku jäi tuosta pelistä, varsinkin jyppiläisten (lähinnä fanien) ylimielisyys, se ei pettänyt edes viimeisessä matsissa. Löytyi finaalit 2010-kypäriä katsomosta ja 2-0 osuman jälkeen hallissa soi "den glider in", oksettavaa.

Kyllähän tuon mestaruudenki voisi jypille suoda, mutta finaalit-kypärät + sun muu paska laskee kyllä pisteitä. Plussaa siitä että jyp ei sikailua harrastanut, toisin kuin kärppien edellinen vastustaja.

Eikai siinä, parempi voitti! Onnittelut jyväskylään.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitokset vielä tähänkin ketjuun JYP:ille, joka lopulta punnersi tästä parista jatkoon, ja Kärpille, joka paransi peliään koko ajan ja ajoi lopulta ennakkosuosikin seinää vasten. Hienoja pelejä, hienoja faneja, tästä on hyvä jatkaa!
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Ei kahta sanaa. Aivan ansaitusti JYP tästä välieriin ja onnittelut heille siitä. Mutta kyllä täytyy hattua nostaa omille taisteluilmeestä ja periksiantamattomuudesta, mitä tämän sarjan aikana nähtiin. Mahtavia jätkiä!

Rosa näytti sarjan edetessä olevansa aivan huikea pelaaja, kun keskittyy täysillä siihen minkä parhaiten osaa.

Ensi kausi näyttää taas todella paljon valoisammalta. Nuoria estradille ja Haapakosken johdolla kohti uusia sankaritekoja, asenteella.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Onnittelut Jypille jatkopaikasta. Tänä vuonna ei pystytty parempaan, mutta ensivuonna yritetään taas uusin kujein.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kovan ja tiukan taistelun jälkeen JYP meni jatkoon, ja ihan ansaitusti. JYP peitti kiitettävästi Kärppien laukaukset ja sumputti oman siniviivansa tehokkaasti. Ei ehkä kauneinta kiekkoa, mutta todistetusti tehokasta. Onnittelut vielä kerran Jyväskylään JYP:lle ja seuran faneille!
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Kiitos Rosa!

Kyllä täytyy kiittää Rosaa ihan henkilökohtaisesti, että teki tästä pelistä ja puolivälieräparista jännittävän. Hippoksen yleisökin ymmärsi asian, kun jäälle lensi rantapalloja, jotka oli nimetty ihan vain Rosaa varten.

Oulussa ei muuten nähtävästi osata kirjoittaa suomea, kun Jushkevitshin nimi oli tavattu pelipaitaankin väärin.

Koko ottelusarjan ajan olo oli kuin Suomi-Ruotsi -peleissä - pelko puserossa koko ajan, että sieltä se Ruotsi taas tulee edelle.

Tämä viimeinen matsi oli vihdoin sellainen kuin oletin koko puolivälieräsarjan olevan - Jypin vahvaa puolustuspelaamista ja Kärppien pään paukuttamista seinään.

Viime pelin jälkeen ihmettelin, minne on RD:n pelisilmä kadonnut, kun peluutti väkisin Makkosta ja Kariyaa. Ja löytyihän se voittava kokoonpano ja Rööki-Virtanenkin palasi kentälle.

Nyt TPS:ää kaatamaan. Tulee vielä pitkä kevät.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Avausmaali taas ratkaisi pelin seitsemännen kerran tässä sarjassa. Joskus jaksaisi avautua tuomarin ratkaisusta, mutta nyt ei. Kärpilläkin oli omat paikkansa, mutta tänään ei vain uponnut. Joka tapauksessa hieno suoritus joukkueelta pistää JYP ahtaalle. Siihen ei viime vuoden hurlumhei -hopeajoukkue pystynyt.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos Kärpät ja kiitos Jyp, sarja oli urheilun draamaa parhaimmillaan. Loppujen lopuksi ei ole kuin voittajia ja häviäviä mutta tällä kertaa myös häviäjille voi antaa synninpäästön, kaiken jälkeen uskomaton taistelu.
Jypille onnea jatkoon ja jatketaan ensi kaudella, enkä pahstu vaikka eka peli pelataan viime kauden mestareita vastaan.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Alussa Jyp näytti epäilijöille(myös minulle), että vielä löytyy jaloista potkua. Tosin liike hiipui loppua kohden aikalailla, mikä on ihan ymmärrettävää.

Tuokkola loisti maalissa ja pitkälti piti myös pystyssä joukkuetta. Uudet kentät toimivat hyvin.

- Lahti oli ihan liekeissä. Hoiti aloituksia mahtavasti, varsinkin lopussa.
- Pilu-Vänä-Tuppurainen toimi hyvin, saanee jatkaa tuossa kuosissa.
- Jyväskylässä maailman halvimmat pleksit!
- Makkosen vaikea nousta rosteriin.
- Virtanen toi eloa ja Antti taklasi pari kertaa...Ihan oikeesti!
- Välivaara kankealla jalalla liikeellä, pisti todella silmiin.
- Hytönenkin aika puhki.
- Lauantaina jatkuu...Tahti on hurja.

Rosalle vihellettiin yms. mutta sehän kuuluu asiaan. Rosalta suurin tasonnosto viimeisiin peleihin. Sen ansiosta Kärpät pääsi mukaan taisteluun välieristä. Rosalta pelimiehen temppu löydö Tuokkolan kanssa kättä, Tuokkolan napattua Rosan soolon päätteeksi kiekon hanskaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kärpät aloitti suhkot väkevästi ja taisi lievästi hallita matsia, aina siihen ensimmäiseen maaliin saakka. Se tuli hiukan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Mitä pidemmälle peli eteni, sen paremmin Jyp sai oman ryhmityksensä ja puollustuspelinsä kuntoon. Enpä nyt jaksa sen pidempiä analyysejä :)

Rosaa on vielä pakko hehkutta. Aivan mahtava pelimies, ja viihdyttävä sellainen tuuletuksineen kaikkineen. Huhhuh mikä suoritus taas tuossa lopussa, viimeistely sitten vain ontui, kun taisi luulla että tyhjä maali on edessä. 99,9 %:a muista pelaajista olisi ampunut viimeistään tuossa ennen viimeistä Jypin heittäytyvää pelaajaa, mutta mitä vielä Rosa luikerteli h*lvetin pienessä tilassa itsensä unelmapaikkaan.
Miinuspuolena taitaa tulla, että ei taida ihan 100%:sti joukkuepelaaja olla, eikä vaikuttanut edes erityisen pettyneeltä, vaikka tippuivat jatkosta. Hiukan mun mielestä paistaa läpi ne omat pisteet ennen joukkueen menestystä. Mutta siis tälläisiä artisteja on hienoa katsella ja hattua vain pois päästä.

EDIT: Eräänlailla IMO tuo Rosan hieno ele lyödä Tuokkolan kanssa kättä tuon pelastuksen jälkeen, kuvaa jollainlailla sitä, että kaveria ei niin paljoa näyttänyt tippuminen nakertavan. Sanoi jo ennen peliäkin, että nyt taas Jyp on suosikki kotonaan jne. Meinaan vaan, että tuossa tilanteessa 110%:sen panoksen joukkueen eteen laittavaa olisi tod.näk. vituttanut sen verran paljon ettei olisi naureskellen kopauteltu veskaria, vaan ennemmin vedetty vaikka mailaa pleksiin...

Nojoo olipa filosointia.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huh huh, olipahan sarja! Kärpät on 2000-luvulla menestynyt niin paljon, että en sitten millään menestystä heille soisi... mutta yllätinkin itseni tuossa ottelun aikana miettimästä, että mikäli Kärpät tämän sarjan vievät, niin totta perkeleessä soisin, että samaan syssyyn mestaruudenkin veisivät. Paljon olen pahoja sanoja Kärpistä vuodattanut, mutta eihän tuota taisteluilmettä voi kun ihailla! Kun miettii, mistä lähtökohdista pohjoisen pojat sarjaan lähtivät, niin voi helkutti, kun oli kova suoritus. Tällä kertaa draaman kaari ei ihan loppuun asti jaksanut.

Kaikesta huolimatta näkisin, että oikea joukkue jatkoon meni. Värilaseja on, ja olkoon, mutta en näkisi että ainakaan huonompi sarjan vei. Ihan sitä jo ensi kauden kohtaamisia vesi kielellä odottaa, koska nyt on jo kaksi vuotta pedattu kovia pelejä. Mutta ei, vielä pitää katsoa loppuun asti nämä pudotuspelit. Tässä hiukan kaljapäissään tämä tuntuu jo suurelta voitolta, mikä tietenkin kertoo siitä, miten kovan vastuksen Kärpät antoivat. Kiitos siitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös