Runkosarjan loppukiri vai loppuliri 2010

  • 18 482
  • 71

12961

Jäsen
Olitko katsomassa HPK-matsia? Mielestäni suurin osa hyökkäyksistä päätyi nimenomaa kiekon päätyyn heittämisellä? Kaipasin Palloseuralta hyökkäyksiä, joilla päästäisi hyökkäysalueelle kiekko hallussa.

Olin, ja tosiaan, lähes joka harvalukuinen kerta kun se kiekko saatiin sinne päätyyn, se heitettiin pitkänä keskialueelta. Liian usein kuitenkin pakiteltiin takaisin omaan päähän tai yritettiin puskea väkisin kuljettamalla HPK:n aivan jäätävän sumpun läpi.

Kerholla oli oikein kunnon rysä keskialueella, olisi pitänyt vaan heittää joka kerta, rohkeammin kiekkoa päätyyn ja nopeita kavereita (Virtalaa, Kolua yms.) vitunmoisella vauhdilla perään. Niistä karvauksen kiekonriistoista olisi tullut paremmin paikkoja kuin keskialueen/oman pään hautomisella. Kaiken hyvän lisäksi vastustaja joutuu keräämään omasta päästään kauemmin vauhtia kuin palloseuran keskialueen kiekonmenetyksestä.

Ei tuollaista keskialuetta vastaan voi edes oikein yrittää kuljettaa kiekkoa läpi päätyyn. Tai voi, mutta tulos on IFK ja HPK- peleissä nähdyn kaltainen. IFK:lla sumppu ei ollut ihan yhtä tiivis kuin kerholla, mutta samat vaikeudet/Suikkasen pelitapa näkyivät läpi matsin negatiivisella tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - kristallipallohommat menee yksinkertaisesti helvetin vaikeaksi.
Kristallipallohommat ovat aina hemmetin hankalia. Jostain syystä nyt teki mieli hieman laskea.

Tappara on kaadettu, joten TPS:lla on runkosarjaa jäljellä kuusi ottelua.
Koodi:
 1. LUK 52 101
 2. KAL 52 100
 3. JYP 52  98
 4. IFK 53  95
 5. HPK 52  81
[U] 6. KÄR 53  76[/U]
[B] 7. TPS 52  76[/B]
 8. TAP 52  73
 9. SAI 52  72
[U]10. BLU 53  70[/U]
11. ÄSS 52  69
12. JOK 52  69
[U]13. PEL 52  67[/U]
14. ILV 53  51
Yksi asia, joka varmistui tänä iltana teoreettisestikin, on Ilveksen jääminen viimeiseksi. Ilves voi maksimisuorituksella (viisi voittoa/15pts) yltää 66 pisteeseen. Lähtisin myös liikkeelle siitä, että sijoilla 1-5 järjestys voi vielä vaihtua, mutta joukkueet ovat jo selvillä. Viidennen sijan saavuttaaksen TPS:n (kuten myös Kärppien) tulisi saavuttaa kuudesta jäljelläolevasta ottelustaan kuusi pistettä enemmän kuin HPK:n (maalieroa huomioimatta). Tähän en usko! Vastaavasti Blues, Ässät ja Jokerit (ehkä myös Pelicans) tappelevat siitä viimeisestä paikasta auringossa. Yhdeksänteen sijaan en usko enää millään näistä joukkueista olevan asiaa ellei SaiPa romahda täysin loppukaudesta.

TPS:n loppukauden päävastustajat ovat siis SaiPa, Tappara ja Kärpät. Näistä TPS kohtaa enää Kärpät Turussa. Tämä lienee TPS:n lopullisen sijoituksen kannalta tärkein ottelu. TPS:n ja päävastustajien loppukauden ohjelmat:
Koodi:
[B][U]             SAIPA   TAPPARA  KÄRPÄT     TPS  [/U][/B]
09.03.2010  [B]SAI[/B]-TAP  SAI-[B]TAP[/B]  [B]KÄR[/B]-HPK  [B]TPS[/B]-JYP
11.03.2010  JYP-[B]SAI[/B]  [B]TAP[/B]-PEL  [B]KÄR[/B]-ÄSS  JOK-[B]TPS[/B]
13.03.2010  [B]SAI[/B]-PEL  LUK-[B]TAP[/B]           ILV-[B]TPS[/B]
16.03.2010  ÄSS-[B]SAI[/B]  [B]TAP[/B]-ILV  TPS-[B]KÄR[/B]  [B]TPS[/B]-KÄR
18.03.2010  LUK-[B]SAI[/B]  KAL-[B]TAP[/B]  IFK-[B]KÄR[/B]  PEL-[B]TPS[/B]
20.03.2010  [B]SAI[/B]-ILV  [B]TAP[/B]-JYP  [B]KÄR[/B]-LUK  [B]TPS[/B]-IFK
Näiden joukkueiden lisäksi Bluesin loppukauden ohjelma näyttää niin kovalta (mm. vierasottelut Lukkoa ja KalPaa vastaan), että espoolaiset saanevat tehdä kympin joukossa tilaa joko Ässille tai Jokereille. Tosin Bluesilla on ottelut jäljellä molempia korttipakkajoukkueita vastaan, joten nämä joukkueet saavat melkein ratkaista sijoituksensa keskenään. Osittain tästäkin syystä en jaksa millään uskoa, että yksikään näistä kolmesta joukkueesta tulisi enää uhkaamaan TPS:n sijoitusta!

SaiPa on avainasemassa säälipleijaripaikkoja jaettaessa. Tämän päiväinen Jokerit-voitto oli erittäin tärkeä lappeenrantalaisille. SaiPan loppuohjelma näyttää myös kovalta (mm. vierasottelut Lukkoa ja JYPiä vastaan). SaiPa taistelee kotonaan TPS:n kannalta tärkeistä pisteistä Tapparaa vastaan ensi tiistaina. Myös SaiPan ottelut Pelicansia ja Ässiä vastaan helpottanevat TPS:n urakkaa. Tuolla otteluohjelmalla SaiPa ei tule loppukauden aikana saamaan viittä pistettä enempää kuin TPS!

Tapparan ohjelmassa huomio kiinnittyy vierasotteluihin Lappeenrannassa, Raumalla ja Kuopiossa. Ohittaakseen TPS:n sarjataulukossa Tapparan olisi otettava jäljelläolevista otteluistaan neljä pistettä enemmän kuin TPS:n. Noista kolmesta ottelusta pisteitä ei ainakaan helpolla ole tulossa. Yksi kotiottelu on vielä JYPiä vastaan sekä paikallisottelu Ilveksen isäntänä. Myös Pelicansilla saattaa olla paljon pelissä Tapparaa vastaan, jos lahtelaiset saavat revittyä pisteitä Jokerit-matsista ensi tiistaina. Tapparan loppukauden ohjelma on tarkasteltavista joukkueista selkeästi hankalin. Näin ollen en usko, että Tappara tulisi nousemaan taulukossa TPS:n ohitse!

Syvällisen analyysini päätteeksi uskon siis TPS:n ja Kärppien taistelevan rinta rinnan kuudennesta ja seitsemännestä sijasta. Kärpillä on aavistuksen verran helpompi loppuohjelma (kolme kotiottelua, kaksi vierasottelua), mutta TPS:lla on kaksikin etua. TPS:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna sekä kotiottelu Kärppiä vastaan. Voittamalla rästi- ja keskinäisen ottelun TPS olisikin yllättäen jo kuuden pisteen karkumatkalla. Uskon TPS:n ohittavan taulukossa Kärpät, kunhan toinenkin näistä voitoista toteutuisi. Kannattaa huomioida, että Kärppien ei välttämättä kannata odottaa pistettäkään kolmesta viimeisestä ottelustaan.

Onko TPS kuudes vai seitsemäs? Se ratkennee hyvin pitkälti TPS-Kärpät -ottelussa!
Uskaltaisikohan toivoa, että voitettaisiin puolet ja mihin se riittäisi?
Tämä on helppo laskea!

TPS:lla on kuusi ottelua jäljellä; voittamalla puolet pisteitä tulisi yhdeksän. 76+9=85 pistettä. Tappara on TPS:n lähin uhkaaja (73 pistettä). Mennäkseen TPS:n ohi Tapparan olisi otettava jäljellä olevista kuudesta ottelustaan 13 pistettä (=2,17 pistettä/peli). Vastaavasti Kärpillä on myös 76 pistettä, mutta yksi ottelu enemmän pelattuna. Mennäkseen TPS:n ohi Kärppien olisi otettava jäljellä olevista viidestä ottelustaan 10 pistettä (=2,00 pistettä/peli). Lisäksi TPS:lla ja Kärpillä on jäljellä yksi keskinäinen ottelu. HPK on taulukossa viidentenä 81 pisteellä. Pysyäkseen TPS:n edellä HPK:n olisi otettava jäljellä olevista kuudesta ottelustaan viisi pistettä (=0,83 pistettä/peli).

TPS:n voittaessa puolet jäljellä olevista peleistä TPS:n sijoitus olisi melko todennäköisesti kuudes!
 
TPS:n voittaessa puolet jäljellä olevista peleistä TPS:n sijoitus olisi melko todennäköisesti kuudes!

No olipa melkoista tykitystä tähän aikaan lauantai-iltana. Tämän illan voiton jälkeen tilanne näyttää tosiaankin hyvältä ja ihan on mukavat mahdollisuudet siihen suoraan pudotuspelipaikkaan. Jos kaikki pelaisivat aika täydellisesti ristiin, olisi runkosarjan viimeinen kierros melkoinen lauantai, etenkin ottaen huomioon että kyseessä on täysi kierros ja TPS pelaa Turussa HIFK:ta vastaan.

Kuudennella sijalla uskoisin TPS:n kohtaavan pleijareissa KalPan, tai jopa Lukon. Uskon JYPin nousevan tuosta ylös ja Lukon runkosarjavoitto näyttää vähemmän ja vähemmän todennäköiseltä. Mieluummin ottaisin noista KalPan, jota vastaan on pelattu paremmin. JYPiä ei missään nimessä olisi mukava kohdata mutta se löytänee itsensä kärkikaksikosta.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Kuudennella sijalla uskoisin TPS:n kohtaavan pleijareissa KalPan, tai jopa Lukon. Mieluummin ottaisin noista KalPan, jota vastaan on pelattu paremmin. JYPiä ei missään nimessä olisi mukava kohdata mutta se löytänee itsensä kärkikaksikosta.
Täysin samaa mieltä,kun otetaan huomioon että TPS on pelannut tällä kaudella JYPiä vastaan kolme kertaa ottaen nolla pistettä maalierolla 4-16. Lukkoa vastaan ollaan pelattu viisi kertaa,niistä yksi saatu kolme pistettä ja maaliero 10-19. KalPaa vastaan ollaan pärjätty hyvin tällä kaudella,kolme peliä pelattu vastakkain,niistä TPS voitti yhden ja maaliero peleistä 8-8. IFK voi myös tulla vastaan ensimmäisellä playoff-kierroksella. TPS on kohdannut IFK:n kauden mittaan neljästi,voitot tasan kaksi-kaksi ja maaliero 13-14. TPS:lla on vielä runkosarjassa jäljellä pelit IFK:ta ja JYPiä vastaan. Jos (ja kun) TPS on runkosarjan jälkeen kuudes toivoisin itse ensimmäiseksi vastustajaksi KalPan, toki myös IFK käy.
Ketulle vielä "peukkua" mittavasta laskelmoinnista.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ketulle vielä "peukkua" mittavasta laskelmoinnista.
Kiitoksia!

Vilkaisin muuten viime vuoden lopullista taulukkoa. Runkosarjan voittoon (JYP) riitti 106 pistettä, kuudenteen sijaan (KalPa) 97 pistettä ja kymmenenteen sijaan (TPS) 80 pistettä.

Mitä kauemmin tuijottelin tuota tämän kauden taulukkoa kuusi kierrosta ennen päätöstä sekä joukkueiden otteluohjelmia, tulin seuraavaan lopputulokseen. Tänä vuonna 110 pistettä ei välttämättä riitä kuin runkosarjan kakkossijaan. Kuudes sija lohjennee 83 pisteellä ja säälipleijareihin pääsisi 78 pisteellä.

Pelicansin asema näyttää tällä hetkellä huonolta; yksitoista pistettä (=1,83 pistettä/ottelu) asettamaani rajaan. Jäljelläolevista kuudesta ottelustaan lahtelaiset pääsevät kuitenkin pelaamaan kolme (!) päävastustajiaan (JOK, TAP, SAI) vastaan. Vaikeaa tulee olemaan, mutta täysin mahdollista. Ensi tiistain PEL-JOK -ottelu näyttää suunnan.

Ässien tilanne on aavistuksen parempi; yhdeksän pistettä (=1,5 pistettä/ottelu) maagiseen rajaan. Voittamalla liigajumbo Ilveksen vieraissa sekä SaiPan ja Bluesin kotonaan raja olisi kuitenkin saavutettu.

Jokereilla tilanne on vastaavanainen kuin Ässien, mutta huomattavasti vaikeampi; yhdeksän pistettä (=1,5 pistettä/ottelu) vaaditaan. Helppoja pelejä ei kuitenkaan ole luvassa. Ottelut koko kärkikolmikkoa vastaan (LUK ja KAL kotona, JYP vieraissa) ja 90-luvun "hegemoniaottelu" TPS:a vastaan kotona. Lisäksi on luvassa tiukkaakin tiukemmat väännöt Bluesia ja Pelicansia vastaan vieraissa, jotka taistelevat täsmälleen samoista sijoituksista. En jaksa uskoa Jokerien yltävän 78 pisteeseen.

Blues on tällä hetkellä kymmenentenä, mutta ottelun muita enemmän pelanneena. 70 pisteeseen pitäisi raapia kahdeksan lisäpistettä (=1,6 pistettä/ottelu) viiden seuraavan matsin aikana. Sarjataulukon ykkönen ja kakkonen vieraissa sekä paikallisvastustajat IFK ja Jokerit kotona. Viimeinen (luultavasti viimeisen säälipleijaripaikan varmistava) ottelu Ässiä vastaan lauantai-iltana Porissa. Enemmän kuin neljä pistettä näistä otteluista Bluesille ja minä syön hattuni (by Bubi).

SaiPan loppuohjelma näyttää ehkä kaikkein helpoimmalta. Kuusi pistettä (=1,00 pistettä/ottelu) pitäisi repiä viimeisistä kuudesta ottelusta. Sarjataulukon ykkönen (LUK) ja kolmonen (JYP) vieraissa ei lupaa paljoa pisteitä. Ässät ti-iltana Porissa saattaa olla täysin ympäripyöreä ottelu, mutta kotiottelut Tapparaa, Pelicansia ja Ilvestä vastaan hoitamalla sijoitus lienee aivan jotain muuta kuin kymmenes. Säälipleijarien kotietu hakusessa?

Myös Tappara on käytännössä jo varmistanut säälipleijaripaikkansa. Kohtuulliset mahdollisuudet tietysti vielä kuudenteen sijaankin, mutta vaatisi sekä Kärppien että TPS:n epäonnistumista. Viimeinen säälipleijaripaikka (78pts) vaatinee Tapparalta alle piste/ottelu tahtia (=0,83 pistettä/ottelu). Kolmen kärkijoukkueen kohtaaminen, joista vielä kaksi vieraissa, ei lupaa paljoa pistepussin pohjalle. Kannattaa myös huomioida, että TAP-ILV -ottelu viikon päästä tiistaina saattaa olla viimeinen Tampereen paikallisvääntö pitkiin aikoihin. Tämä antaa varmasti boostia Ilvekselle, vaikka muuten panosta peleissä ei olekaan. Tapparan kauden jatkon kannalta tärkeimmät ottelut ovat heti kaksi tulevaa; SaiPa Lappeenrannassa ja Pelicans kotona. Näiden otteluiden lopputulokset antanevat jo hyvin osviittaa tulevasta säälipleijareiden järjestyksestä. Tiistain ottelupari SaiPa-Tappara saattaa hyvinkin toistua säälipleijareissa ja nimenomaan tässä järjestyksessä.

Willi veikkaus tähän loppuun:
6. TPS
7. Kärpät
8. SaiPa
9. Tappara
10. Ässät
11. Pelicans (yhden pisteen tai jopa maalierolla)
12.-13. Blues/Jokerit (who cares?)
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Hyvät listaukset. Mahdollisuuksia siis on, tosin niin muillakin. Melkoisen tiukka loppu tulee runkosarjasta, liigan kannalta kyllä hyvä että on tasaista. Saa pienemmilläkin paikkakunnilla jännätä miten tulee käymään.

Hpk matsin voitto olisi ollut äärimmäisen tärkeä, uskomatonta millä asenteella Tepsi siellä surffaili. Vielä uskomattomampaa miten asenne muuttui yhdessä yössä. Tiistaina taas eri juttu miten silloin pelataan, Jyp vastassa. Peli voi seota taas täysin jos Jyp jyrää Tepsin. Toivon kyllä että Jyp kaatuisi, saisi itseluottamuksen huippuunsa joukkueessa.

Paljon on haukuttu mutta minusta tämä Hokki-kenttä pelasi ihan hyvin eilen. Jopa painosti Tapparan päässä jatkuvasti. Tosin Tappara oli melko löysä. Maalia ei nyt vaan tullut.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hpk matsin voitto olisi ollut äärimmäisen tärkeä
- - -
Toivon kyllä että Jyp kaatuisi, saisi itseluottamuksen huippuunsa joukkueessa.
HPK (ja HIFK) taitaa olla liigan kovakuntoisin joukkue tällä hetkellä? Se ei tietenkään paranna TPS:n esitystä. Tietenkin voidaan ajatella, että HPK-voitolla taisteltaisiin realistisesti jo viidennestä sijasta.

Yksittäisten otteluiden veikkaamisesta olen vielä vähemmän innostunut kuin suurempien suuntaviivojen, mutta kun kerran aloin kurkistella kristallipalloon, niin jatketaan nyt samalla linjalla. Jokaista ottelua lähdetään tietysti voittamaan, mutta välttämättä JYP-tappiokaan ei maailmaa kaada. JYP ja HIFK -ottelut ovat ne kaikkein epätodennäköisimmät pistepussin kartuttajat, vaikka molemmat matsit pelataankin Viljasiilossa. Jokaikinen näistä otteluista irtoava piste on tietysti plussaa!

Kuten jo aiemmin sanoin, Kärpät ei välttämättä saa viimeisestä kolmesta ottelusta pistettäkään. Näin ollen seitsemän lisäpistettä TPS:lle takaisi kuudennen sijan ja kahdeksantoista pistettä on vielä jaossa. Panokseton Ilves pitäisi kaataa Tampereella (joo-o, muistan kyllä sen edellisen ottelun...) ja Kärpät-matsiin panostaa kaikki peräsuolen pätkät, mitä jätkistä ikinä löytyykään. Kärpät ei ole tällä kaudella saanut TPS:lta pistettäkään ja samalla linjalla jatketaan! Näiden lisäksi vain yksi (!) piste olisi revittävä mistä ikinä se on mahdollista.

Huomio kiinnittyy tietysti vierasotteluihin sekä Jokereita että Pelicansia vastaan. Jokerit on ollut tällä kaudella TPS:n (kuten myös Tapparan) pisteautomaatti. Vähämaalinen ja kova vääntö on varmasti tulossa, joten pistekin Ilmalasta olisi tärkeä. Lisäksi Pelikaanien viime vierailu Turkuun tulisi kostaa mahdollisimman rumasti. Syksyn ensimmäisen Lahden ottelun malliin löylyä kiukaalle!

Mahdotonta ei ole sekään, että toista kautta peräkkäin runkosarjan päättävä HIFK-ottelu ratkaisisi TPS:n sijoituksen taivaan tai helvetin välillä. Hyvällä tuurilla ja veikkausteni osuessa oikeaan tämä matsi on molemmille joukkueille runkosarjasijoitusten (4. ja 6.) osalta merkityksetön.
 

#89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä kuuluisiko tämä huomio tähän ketjuun, mutta esille asia on nostettava. Tepsin kannattajat ovat päättäneet kyllä ottaa kevättä kohden todellisen loppulirin yleisömäärissä. Jyppi pelissä yleisömäärä 4677 (Kauden huonoin?) ja näin ollen yleisökeskiarvo painui hyvän alkukauden jälkeen alle kuuden tuhannen, eli 5977!
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä kuuluisiko tämä huomio tähän ketjuun, mutta esille asia on nostettava. Tepsin kannattajat ovat päättäneet kyllä ottaa kevättä kohden todellisen loppulirin yleisömäärissä. Jyppi pelissä yleisömäärä 4677 (Kauden huonoin?) ja näin ollen yleisökeskiarvo painui hyvän alkukauden jälkeen alle kuuden tuhannen, eli 5977!

Toivottavasti kahteen viimeiseen peliin saadaan kunnon yleisömäärät. Mahdollisuuskin siihen on, kun tärkeä vastus Kärpät on tiistaina ja sitten aina kiinnostava HIFK launantai pelinä. Keskiarvo saadaan hilattua yli tuon 6000. Tietenkin Kärppäpeliä ajatellen on tärkeää voittaa jompi kumpi tai molemmat seuraavista vieraspeleistä vai onko turkulaiselle merkityksellisempää miten viimeiset nähdyt kotipelit on menneet kuin yleinen suoritustaso?

Täytyy nostaa hattua äijille kahdesta viime pelistä. Itse tuossa jo manailinkin HPK-pelin jälkeen, että onko loppu näin vaisu. Kahdessa viime pelissä on tuntunut olevan harvinaista erittäin tasapainoista tepsiä. Kyllä se taitaa olla nii, että kun saadaan tuo Suomisen Tume ja AUK takaisin raiteille niin esitykset paranee. Suominenhan on ollut alkukauden jälkeen tosi vaisu vaikka oli alkukauden tepsin ruumillistumia.

Tiukkaa on, mutta kunhan pelin taso pysyy lähelle eilistä niin pisteitä tulee varmasti. Harmittavasti Jokerit ja Ilves saivat onnistumisia eilen. Ilves voi olla valmentajavaihdon jälkeen vapautunut ja huonohan se joukkue ei materiaaliltaan ole. Jokerit taasen sai itseluottamusta kovasta nousustaan jo ennalta hankalaan vieraspeliin. Kärpät ja Tapparahan ne kaksi ovat kenen kanssa kuuden sakin paikasta taistellaan. Siinä mielessä Tapparan eilinen voitto oli huono homma, mutta turha valittaa, kun ristiin on pelattu pitkät ajat tepsin kannalta suotuisasti. Turha muutenkaan kytätä muiden tekemisiä, vaan hoitaa itse homma peli kerrallaan. 9p lopuista peleistä riittää kuuden sakkiin varmasti, jos Kärpät hoidellaan kotona (voi riittää muutenkin). Näin uskon.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Yön hiljaisina tunteina tuli laskettua parikin kaavaa TPS:n mahdollisista loppukauden sijoituksista.

TPS:n tie viidenneksi:
Koodi:
HPK-[B]LUK[/B] 2  JOK-[B]TPS[/B] 2  [B]TAP[/B]-PEL 1
[B]IFK[/B]-HPK 1  ILV-[B]TPS[/B] 2  [B]LUK[/B]-TAP 1  [B]KÄR[/B]-ÄSS 1
HPK-[B]KAL[/B] 2  [B]TPS[/B]-KÄR 1  [B]TAP[/B]-ILV 1  [B]TPS[/B]-KÄR 1
ILV-[B]HPK[/B] 2  PEL-[B]TPS[/B] 2  [B]KAL[/B]-TAP 1  [B]IFK[/B]-KÄR 1
[U][B]HPK[/B]-PEL 1  TPS-[B]IFK[/B] 2  TAP-[B]JYP[/B] 2  KÄR-[B]LUK[/B] 2[/U]
 84=>90     79=>91     76=>82     76=>79
Viides sija on siis edelleen haarukassa. Scenaario lienee täysin mahdollinen. HIFK, KalPa ja Lukko ovat kaikki HPK:n edellä sarjataulukossa ja mielestäni TPS:lla on hyvät mahdollisuudet hoitaa oma osuutensa. Tämä scenaario vain kaatunee jo tänä iltana HPK:n voittoon.

Sijat 6-8 ratkeaisivat maalieroilla (kaikilla 85 pistettä):
Koodi:
[B]JOK[/B]-TPS 1  [B]TAP[/B]-PEL 1
ILV-[B]TPS[/B] 2  LUK-[B]TAP[/B] 2  [B]KÄR[/B]-ÄSS 1
TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]TAP[/B]-ILV 1  TPS-[B]KÄR[/B] 2
PEL-[B]TPS[/B] 2  [B]KAL[/B]-TAP 1  [B]IFK[/B]-KÄR 1
[U]TPS-[B]IFK[/B] 2  TAP-[B]JYP[/B] 2  [B]KÄR[/B]-LUK 1[/U]
 79=>85     76=>85     76=>85
Lukko ei ole ollut viime aikoina iskussa. Näin sekä Tapparan että Kärppien voitot raumalaisista ei välttämättä olisi yllätys. TPS:lle tappiot sekä tänään Jokerien vieraana että ensi tiistaina Kärppien isäntänä, niin lopputuloksena olisi maalierojen laskeminen.

Worst case scenario; kuinka saadaan kuusi joukkuetta sijoilla 6-11 tasapisteisiin 82:
Koodi:
[B]JOK[/B]-TPS 1  [B]TAP[/B]-PEL 1                        [B]JOK[/B]-TPS 1  [B]JYP[/B]-SAI 1
ILV-[B]TPS[/B] 2  [B]LUK[/B]-TAP 1  [B]KÄR[/B]-ÄSS 1  [B]KAL[/B]-BLU 1  JYP[B]-[/B]JOK X  [B]SAI[/B]-PEL 1
TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]TAP[/B]-ILV 1  TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]BLU[/B]-IFK 1  [B]JOK[/B]-LUK 1  ÄSS-[B]SAI[/B] 2
[B]PEL[/B]-TPS 1  [B]KAL[/B]-TAP 1  [B]IFK[/B]-KÄR 1  [B]BLU[/B]-JOK 1  [B]BLU[/B]-JOK 1  LUK[B]-[/B]SAI X
[U]TPS-[B]IFK[/B] 2  TAP-[B]JYP[/B] 2  KÄR-[B]LUK[/B] 2  ÄSS-[B]BLU[/B] 2  [B]JOK[/B]-KAL 1  [B]SAI[/B]-ILV 1[/U]
 79=>82     76=>82     76=>82     73=>82     72=>82     72=>82
TPS:lle yksikin puppelointi joko Ilveksen tai Pelicansin vieraana saattaa aiheuttaa tämän scenaarion. Tappio Kärppien isäntänä olisi se viimeinen niitti. Kärpät ja Tappara ottavat ne "pakolliset" voittonsa, mutta Lukko piristyy ja kaataa molemmat.

Blues sai hirvittävän potkun Lukko-voitostaan Raumalla. KalPa Kuopiossa on sentään liian kova vastus, mutta molemmat paikallisvastustajat (HIFK ja Jokerit) kaatuvat kotijäällä. Viimeisessä runkosarjaottelussa Blues hakee tärkeät kolme pistettä lauantai-iltana Isomäestä. Motivaatio-ongelmien kanssa painiva Ässät on tässä vaiheessa jo menettänyt play offs -mahdollisuutensa.

Jortikka saa Jokerit pelaamaan lähes rosterin vaatimalla tasolla. TPS ja vuoristoratajoukkue Lukko kaatuvat Hartwallilla. JYP pakotetaan jatkoajalle Jyväskylässä. Yllättävä tappio kovavireistä Bluesia vastaan Espoossa korvataan viimeisellä kierroksella KalPan isäntänä.

SaiPa ottaa kotivoiton Pelicansin isäntänä sekä vierasvoiton tiistai-illan haukotteluottelusta Porissa. Itärajan poikien länsirannikon miniturnee saa hienon päätöksen, kun 53 kierrosta sarjaa johtanut Lukko pakotetaan Raumalla hakemaan ratkaisua jatkoajalla. Viimeisellä kierroksella kaatuu jo karsintoihin valmistautuva Ilves Lappeenrannassa.

Pari rumanumeroista tappiota TPS:lle ja TPS:n kesäloma alkaa maalierolla jo runkosarjan jälkeen tässä takuuvarmasti "kaikkien aikojen tasaisimmassa SM-liigassa"...

EDIT: pari typoa
 
Viimeksi muokattu:
Olisi nolo loppu suht hyvälle kaudelle... Kyllähän sitä venymistä nähtiin viime kaudella joten toivotaan että Suikkanen saa kaikki irti joukkueesta viimeisissä peleissä. Ainakin luulis että joukkuehenki on hyvä tällä hetkellä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jännäksi se vaan menee, ei voi mitään. Vaikka kuudentena ollaan niin 6 pistettä sijaan 10. Onhan se kuitenkin 6 pistettä, mutta silti on kaikkea muuta kuin helpottunut olo. Oli todella hyvä, että Tappara nyt hävisi tänään. Ilveksestä oli nyt työvoitto punnerrettava, sillä Ipa taistelee varmasti jokaisen runkosarjapelin loppuun asti niin kuin näkyi tiistaina.
Vaikea matsi tosiaan tulossa siitäkin, mutta pisteitä olisi saatava että voitaisiin kohentaa vielä tuota pistesaldoa, kun sieltä muut hönkivät niskaan. Maalimäärät olisi ensinnäkin saatava nousuun hyökkäyksen osalta, vaikka nyt kun puolustus suht hyvin toimiikin, niin ei sitä alkukauden hurlumhei-sirkusta haluisi sinne puolustukseen toisaalta juuri nyt.
Pitkäänhän TPS pelasi taktiikalla "hyökkäys on paras puolustus", mutta nyt sitä hyökkäystä tosiaan myös tarvittaisiin.

Toivotaan kuitenkin kaikesta huolimatta, että saadaan seuraavista matseista tärkeitä pisteitä, sillä narreja tuskin kukaan haluaa kohdata säälipleijarivaiheessa.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näin sekä Tapparan että Kärppien voitot raumalaisista ei välttämättä olisi yllätys. TPS:lle tappiot sekä tänään Jokerien vieraana että ensi tiistaina Kärppien isäntänä, niin lopputuloksena olisi maalierojen laskeminen.

Ei varmasti olisi Tapparan voitto Lukosta yllätys. Tapparahan on voittanut tähänkin mennessä kaikki joukkueiden keskinäiset tällä kaudella.

JYP-voiton myötä TPS on ottanut kaikista joukkueista tällä kaudella vähintään kerran kolmen pisteen voiton, mutta Jokerit-tappion jälkeen vastaavasti ainoastaan Kärpille ei ole vielä kertaakaan hävitty. Vituttaa tuleva kotitappio Kärpille jo etukäteen, kun siinä menee luultavasti samalla runkosarjan kuudes sija. Onhan tuo tappio selvä jo ihan siksikin, että edellisen Kärppämatsin jälkeen Suikkanen taisi luulla, että se oli kauden viimeinen keskinäinen kuittaillessaan munattomasta kärppälaumasta. Varsinkin kun muistetaan miten neitimäisesti TPS usein kotijäällä esiintyy niin täytyy vain toivoa, ettei kärppävalmennus ole tulevan voiton jäljiltä niin hyvin ajan hermolla, että alkaisi kuittailla takaisin "Nyt siellä jäällä oli sellainen ämmälauma vastassa, että väkisinkin nousi joukkueella muna pystyyn, joka jätkä painoi niin kuin naisen kimppuun käydään"
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
TPS:n voittaessa puolet jäljellä olevista peleistä TPS:n sijoitus olisi melko todennäköisesti kuudes!

Nyt ollaan otettu voitto ja takkiin, eli ollaan aikataulussa. Huominen Ilves peli ei varmaan ole mikään helppo matsi, kun ottaa huomioon Ilveksen tiistaisen murskavoiton Ässistä. TPS on kohdannut Ilveksen kauden mittaan kolmesti ja vain kerran onnistunut nylkemään Ilveksen.

Seuraava kotipeli Kärppiä vastaan on se peli mikä olisi tärkeetä voittaa. TPS on voittanut kaikki aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella, mutta se ei auta yhtään tiistaina. Tästä olisi vaan pakko ottaa kolme pistettä.

Viime kertainen peli Pelikaaneja vastaan oli Palloseuralta huono. Tärkeä peli myös Pelikaaneille joten ilmaiseksi pisteitä ei Lahdesta ole luvassa.

Runkosarjan viimeinen ottelu on IFK:ta vastaan ja itse odotan että matsissa on jo sitä kuuluisaa playoff meinikiä, niin kaukalossa kuin yleisössä.

Eli näistä pitäisi ainakin kaksi voittoa ottaa. Oma veikkaus on että TPS puppeloi huomenna Tampereella,voittaa Kärpät,ottaa taktisen tappion Lahdessa jotta saadaan runkosarjasta mahd. tasainen ja saadaan viimeiseen peliin hallille väkeä ja otetaan IFK:lta voitto.

Meinasin jo itse väsätä jonkin asteen taulukko laskelman, mutta ajattelin jättää homman sille ketä sen osaa,mutta....missä on Kettu?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Meinasin jo itse väsätä jonkin asteen taulukko laskelman, mutta ajattelin jättää homman sille ketä sen osaa,mutta....missä on Kettu?
Oikeastaan mikään ei muuttunut edellisellä kierroksella. HPK naulasi itsensä viidenneksi ja valmistautuu jo kohtaamaan puolivälierissä HIFK:n. TPS:n paras mahdollinen sijoitus tulee tällä kaudella olemaan kuudes. Veikkasin jo aiemmin, että 83 pistettä riittää kuudenteen sijaan. Tämä on minun näkemykseni asiasta. En mene vannomaan, että se on oikea, mutta en tätä mielipidettäni muuta sitten millään (by Bubi). Yksi voitto ja yksi jatkoaikapeli riittänee.

Pelicans nousi kuitenkin taisteluun mukaan. Olisin itse veikannut (toivonut?) Pelicansin kotivoittoa Jokereista ja vierastappiota Tapparalle; nyt kävi toisin päin. Tämäniltainen SAI-PEL -ottelu ratkaissee sen, kumpi näistä joukkueista jatkaa taistelua säälipleijaripaikasta. Molemmat eivät jatka!

Ässät töpeksi oikeastaan omat mahdollisuutensa tuohon Ilves-tappioon. Nyt edessä ei ole kuin pakkovoittoja. Yhden lisätappion tuo ehkä vielä kestäisi (esim. Jyväskylässä), mutta muut (BLU, KÄR, SAI) on sitten voitettava saavuttaakseen 78 pistettä. En enää usko tähän!

Tappara-tappio oli SaiPalle kova paikka. Voitto tuosta ja SaiPa taistelisi realistisesti säälipleijarien kotiedusta. Nyt kausi uhkaa katketa jo runkosarjaan. SaiPa on tällä hetkellä yhdentenätoista, mutta kohtaa kaikki kolme alapuolella olevaa joukkuetta (ILV, PEL, ÄSS). SaiPan 81 pistettä on täysin omissa käsissä. Eikä tuo Rauman keikkakaan välttämättä jää täysin pisteittä erittäin alavireistä Lukkoa vastaan.

Bluesin ja Jokereiden loppuohjelmat ovat edelleen niin hankalia, että SaiPalla on täysi mahdollisuus tiputtaa jompikumpi säälipleijareista. Lisäksi Blues ja Jokerit hakkaavat yhden ottelun keskenään, jolloin molemmille on tavallaan kolme pistettä vähemmän jaossa. Blues on vahvemmin tulilinjalla. Bluesille kaksi tai enemmän pisteitä seuraavista otteluista (IFK, JOK, KAL, ÄSS), niin minä metsästän suolaa ja pippuria. Sääli, sillä tämä on hyvä hattu!

Kärpät on alavireessä ja Tappara nosteessa. Olisiko tänään vierasvoittojen ilta? Tappara voittaa Lukon Raumalla, TPS Ilveksen Tampereella ja Ässät pitää vielä säälipleijaritoiveensa hengissä kukistamalla hengettömän Kärppälauman Oulussa. Nämä tulokset melkein jo sinetöisivät TPS:n kuudennen sijan. Kärpät ei enää montaa pistettä tule tällä kaudella ottamaan (ellei sitten TPS:lta) ja Tappara saa luovuttaa kahdella viimeisellä kierroksella pisteensä taisteluun runkosarjan ykkössijasta!

Pysyn edelleen väitteessäni, että 83 pistettä pitäisi riittää runkosarjan kuudenteen sijaan ja 78 pisteellä ei pitäisi jäädä säälipleijarien ulkopuolelle!

Worst case scenario edelleen mahdollinen:
Koodi:
ILV-[B]TPS[/B] 2  LUK-[B]TAP[/B] 2  [B]KÄR[/B]-ÄSS 1  [B]KAL[/B]-BLU 1  JYP[B]-[/B]JOK X  [B]SAI[/B]-PEL 1
TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]TAP[/B]-ILV 1  TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]BLU[/B]-IFK 1  [B]JOK[/B]-LUK 1  ÄSS-[B]SAI[/B] 2
[B]PEL[/B]-TPS 1  [B]KAL[/B]-TAP 1  [B]IFK[/B]-KÄR 1  [B]BLU[/B]-JOK 1  [B]BLU[/B]-JOK 1  LUK[B]-[/B]SAI X
[U]TPS-[B]IFK[/B] 2  TAP-[B]JYP[/B] 2  KÄR-[B]LUK[/B] 2  ÄSS-[B]BLU[/B] 2  [B]JOK[/B]-KAL 1  [B]SAI[/B]-ILV 1[/U]
 79=>82     76=>82     76=>82     73=>82     75=>82     72=>82

Huominen Ilves peli ei varmaan ole mikään helppo matsi, kun ottaa huomioon Ilveksen tiistaisen murskavoiton Ässistä. TPS on kohdannut Ilveksen kauden mittaan kolmesti ja vain kerran onnistunut nylkemään Ilveksen.

Seuraava kotipeli Kärppiä vastaan on se peli mikä olisi tärkeetä voittaa. TPS on voittanut kaikki aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella, mutta se ei auta yhtään tiistaina. Tästä olisi vaan pakko ottaa kolme pistettä.

Viime kertainen peli Pelikaaneja vastaan oli Palloseuralta huono. Tärkeä peli myös Pelikaaneille joten ilmaiseksi pisteitä ei Lahdesta ole luvassa.

Runkosarjan viimeinen ottelu on IFK:ta vastaan ja itse odotan että matsissa on jo sitä kuuluisaa playoff meinikiä, niin kaukalossa kuin yleisössä.
Lähdetään siitä liikkeelle, että Ilves ON voitettava! Kärpät-peli on toistaiseksi TPS:n kauden tärkein matsi, johon seisotetaan munaa leukaan asti. Pelicansin säälipleijarihaaveet saattavat olla jo torstaihin mennessä kariutuneet, joten vastassa saattaa olla yllättävänkin hengetön lauma. Viimeinen HIFK-ottelu saattaa olla HIFK:n runkosarjasijoituksen (4.) kannalta merkityksetön. Taktisia tappioita ei enää tässä vaiheessa uskalla ottaa!

Neljä pistettä, jätkät, neljä pistettä! 75% noista tarvittavista pisteistä revitään tänä iltana!
 
Suosikkijoukkue
TPS
Muutamia huomioita viime peleistä

- Suikkanen on selkeästi muuttanut pelutuusta tasapuolisemmaksi viimeisten pelien aikana. Tänään vain Nordlund (n.23min.) ja Sweatt (n.21min.) ylittivät 20minuutin rajan. Kolme ensimmäistä ketjua pelaavat hyvin tasaiset minuutit kaiken kaikkiaan. Onko luottoa alkanut löytymään myös muille vai alkaako pitkä kausi ottamaan veronsa?
- Puolustuspeli on tiivistynyt (vaikka hasardeja mahtuu joka peliin liikaa edelleen), toisaalta hyökkäyspeli on muuttunut hieman ponnettomaksi. Onko pelitapaan tehty selkeitä muutoksia? Fiksummat voivat analysoida halutessaan..
- Maalivahdit ovat nyt selkeästi menneet eteenpäin. Nyt näyttäisi siltä, että TPS:llä on oikeasti kaksi ihan hyvää maalivahtia. Viimeisen kolmen pelin aikana selkeä ykkösvahti esiin.

Kolme peliä jäljellä.. niistä kahdella voitolla melko varmasti TPS on kuuden joukossa, mikä olisi huippusuoritus ennakoituun verrattuna.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Onnea TPS!

Tämän iltaisella Ilves-voitolla säälipleijaripaikka on jo melkein teoreettisestikin varmistettu. Vielä löytyy kuitenkin yksi laskukaava, jolla TPS pyöräytetään ulos säälipleijareista maalieroja laskematta.
Koodi:
TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]TAP[/B]-ILV 1  TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]BLU[/B]-IFK 1  [B]JOK[/B]-LUK 1  ÄSS-[B]SAI[/B] 2
[B]PEL[/B]-TPS 1  KAL-[B]TAP[/B] 2  IFK-[B]KÄR[/B] 2  BLU-[B]JOK[/B] x2 BLU-[B]JOK[/B] x2 LUK-[B]SAI[/B] 2
TPS-[B]IFK[/B] 2  [B]TAP[/B]-JYP 1  [B]KÄR[/B]-LUK 1  ÄSS-[B]BLU[/B] 2  [B]JOK[/B]-KAL 1  [B]SAI[/B]-ILV 1
 82=>82     79=>88     76=>85     76=>83     75=>83     74=>83

Tietysti Tappara voi ottaa yhden tilastotappion ja Kärpätkin hävitä yhden jatkoajalla, mutta muuten nuo tulokset ovat aika kiveen nakutetut. Maalieroihin menemällä mahdollisia variaatioita voi olla muitakin.

Worst case scenario on edelleen mahdollinen:
Koodi:
TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]TAP[/B]-ILV 1  TPS-[B]KÄR[/B] 2  [B]BLU[/B]-IFK 1  [B]JOK[/B]-LUK 1  ÄSS-[B]SAI[/B] 2
[B]PEL[/B]-TPS 1  [B]KAL[/B]-TAP 1  [B]IFK[/B]-KÄR 1  BLU-[B]JOK[/B] 2  BLU-[B]JOK[/B] 2  LUK-[B]SAI[/B] x2
TPS-[B]IFK[/B] 2  TAP-[B]JYP[/B] 2  [B]KÄR[/B]-LUK 1  ÄSS-[B]BLU[/B] 2  JOK-[B]KAL[/B] x2 [B]SAI[/B]-ILV 1
 82=>82     79=>82     76=>82     76=>82     75=>82     74=>82

…mutta se vaatii jo parikin "oikein" päättynyttä tasapeliä. TPS:lla tuo pistemäärä on jo hallussa, joten sijoitus tulee millä tahansa muilla tavoilla laskettuna olemaan vähintään kymmenes. Näillä lopputuloksilla mennään jo maalieroihin ja korkeampaan matematiikkaan. BLU-JOK on tässä vaiheessa se ratkaisevin ottelu. Pelicans päätyy absoluuttisessa maksimissaankin 80 ja Ässät 81 pisteeseen.

Hieman yllättäen Tapparasta tulikin se pahin uhka TPS:n kuutossijalle ja myös Blues ilmoittautui kilpaan mukaan. Kuitenkin Bluesin ja Kärppien tulisi ottaa seitsemän ja Jokerien peräti kahdeksan pistettä enemmän kuin TPS:n jäljelläolevista kolmesta ottelustaan sijoittuakseen TPS:n edelle. Aikamoisia sopupelejä vaatisi toteutuakseen, kun ainoastaan yhdeksän pistettä on jaossa per joukkue, joista Blues ja Jokerit vielä jakavat keskenään kolme.

Tappara sitä vastoin ei tarvitse kuin neljä pistettä TPS:a enemmän. Ilves-voitosta tulee mahdollisesti kolme, mutta KAL (v) ja JYP (k) -otteluista en lähtisi jakamaan yhtäkään pistettä tamperelaisille etukäteen. Näin ollen TPS:lle riittäisi yksi ainoa piste kolmesta ottelusta, jolloin se maaginen 83 pisteen raja olisi rikki.
Kärpät on alavireessä ja Tappara nosteessa. Olisiko tänään vierasvoittojen ilta? Tappara voittaa Lukon Raumalla, TPS Ilveksen Tampereella ja Ässät pitää vielä säälipleijaritoiveensa hengissä kukistamalla hengettömän Kärppälauman Oulussa. Nämä tulokset melkein jo sinetöisivät TPS:n kuudennen sijan.
Hienoa olla kerrankin oikeassa!

Tämä kierros varmisti neljän kärkisakin teoreettisestikin. Lukko jatkaa syöksykierrettään ja HIFK porskuttaa kohti kolmatta sijaa. Hakeeko HIFK sittenkin TPS:a puolivälierävastustajakseen? Eikö ne Stadin Kingit sittenkään oppineet mitään viime vuodesta? Tämä toisi aivan uutta puhtia runkosarjan viimeiseen TPS-IFK -otteluun.

SaiPaan mulla on edelleen kova luotto! Kysymys on vain siitä, kenet SaiPa tiputtaa säälipleijareista. Blues, Jokerit ja Kärpät ovat kaikki liipasimella. Tällä hetkellä kaikkein kovin tie Ässät-tappion jälkeen näyttää olevan Kärpillä. Mutta jälleen... TPS-KÄR -ottelu näyttelee tässäkin pääroolia.

Tiistain kierroksen jälkeen kiharin tilanne olisi sijoilla 8-13:
Koodi:
BLU-[B]IFK[/B] 2  [B]TPS[/B]-KÄR 1  JOK-[B]LUK[/B] 2  [B]ÄSS[/B]-SAI 1x [B]ÄSS[/B]-SAI 1x [B]PEL[/B]-JYP 1
 76=>76     76=>76     75=>75     74=>75     72=>74     71=>74
Siinä olisi kahteen viimeiseen kierrokseen panoksia! Jokerit kuitenkin varmistanee säälipleijaripaikkansa ja JYP jatkaa piikkipaikan hakua omassa ottelussaan. ÄSS-SAI -matsin lopputulos ratkaisee, tuleeko tämän hetkisen kympin sakin ulkopuolelta vielä kunnon painetta Bluesille, Jokereille ja Kärpille.
Bluesille kaksi tai enemmän pisteitä seuraavista otteluista (IFK, JOK, KAL, ÄSS), niin minä metsästän suolaa ja pippuria. Sääli, sillä tämä on hyvä hattu!
Miten se Matikainen onkin saanut tuon nipun noin kovaan iskuun juuri kauden tärkeimmillä hetkillä? Kuvitteleeko se olevansa joku jääkiekkovalmentaja? Toivottavasti sentään Blues Cheerleaderit tulevat auttamaan minua tässä gourmet-illallisessa...
 
Viimeksi muokattu:

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mietteitä kaudesta

Plussia

- TPS:n paras suoritus: TPS - Jokerit 12.9.2009 4 - 1
- alkukauden hyvät ylöisömäärät
- Vahalahti, Birner, Engren, Plihal, Järvinen, Vittasmäki ja Filppula ovat suorioituneet yli odotusten
- välillä hyviä kamppanjoita (Äijä-peli, perhe-peli, kaksi yhden hinnalla yms.)
- sarjasijoitus
- Business Clubin ruoka on ollut maittavampaa kuin edellisillä kausilla
- Urpo Ylösen työ molareiden kanssa

Miinuksia

- ajoitellen surkeat otteet kotona
- Venäläinen, Suominen ja Erkinjuntti. Odotin pojilta enemmän. EJ on tehnyt hyvät pisteet, mutta otteet heittelehtivät paljon
- Kolu. Odotin enemmän taklauksia ja "hämmentämistä"
- ylivoimapeli (vaikka onkin liigan parasta). Olen vuosi tolkulla kuulutanut laukauksia viivalta ja maskiin
- Suikkasen peluutus. EJ:n varma paikka ykkösessä. Maalivahtien peluutus. Vaihdetaan voittava veskari pois. Reivosen jättäminen pois kokoonpanosta. Alkukauden pakkipari Norlund - Campell
- Norlund. Pitääkö tätä muka tarkentaa?
- pelitapa. Taklauksia ja rintamahyökkäyksiä liian vähän. Tämä johtuu huonosta avauspelaamisesta (hyökkääjien kiekon hakeminen)
- kesken kauden hankinnat (Virtala, Mäkinen, Hämäläinen). Meillä on jo Hattunen, joten Virtalaa ja Hämäläistä ei tarvita. Mäkinen on puolestaan liian hidas ja kankea, jotta pärjäisi omassa roolissaan

Noin 80 matsia on tullut tällä kaudella nähtyä (SM-liigaa n. 50). Viihdyttäviä pelejä on joukossa aivan liian vähän. Tällä kaudella TPS:llä olisi ollut edellytykset mielestäni vieläkin parempaa sijoitukseen. Tuntuu, että lähes kaikki joukkueet ovat pelanneet huonon kauden (poisluettuna neljän kärki)

Uskon kuitenkin hienoon loppukauteen!
 

12961

Jäsen
- Business Clubin ruoka on ollut maittavampaa kuin edellisillä kausilla

Tämä on tiukkaa faktaa, mutta mielestäni safka parani jo viime (vai oliko edelliskaudella) kun korttien kierrätysmahdollisuus poistettiin (viivakoodinlukija otettiin käyttöön). Ennenhän ainoa ruoka mitä suuhunsa tuolla suostui laittamaan oli poronkäristys. Ainakaan tällä kaudella ei ole ollut kertaakaan valittamista sapuskan laadusta.

Ennenhän samalla kortilla söi pari kaiffaria ennen peliä ja pari ekalla erätauolla, joten olisi mahtanut olla kallistakin tarjota alehintaan hyvää ruokaa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Toivottavasti Lukko ei tule vastaan Playoffeissa, jos sinne päästään suoraan. Ei sitten millään niin tulis vastaan. Jotenki näyttää niin vahvalta et tulis, sen jälkee tie nousee pystyyn.
Mut pelataan lauantai ensin alta pois! Perusvoitto ja Engren sai tilastoja paremmaksi, hyvä näin.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Toivottavasti Lukko ei tule vastaan Playoffeissa, jos sinne päästään suoraan. Ei sitten millään niin tulis vastaan. Jotenki näyttää niin vahvalta et tulis, sen jälkee tie nousee pystyyn.
Mut pelataan lauantai ensin alta pois! Perusvoitto ja Engren sai tilastoja paremmaksi, hyvä näin.
Lukko olisi paras mahdollinen.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Lukko olisi paras mahdollinen.

Millä perusteella ? Tepsi ei voita kuin ehkä kotona yhden ottelun. Jos olet käynyt Raumalla katsomassa miten Lukko herää Tepsiä ja Ässiä vastaan taistelemaan, ei ole kahta sanaa. Aivan eri tavalla pelataan paikallismatsit, kuin muita vastaan. Juuri nyt Lukko sai loukkaantuneet takaisin ja kappas, peli lähti uomilleen Saipan raiskauksella.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Millä perusteella ? Tepsi ei voita kuin ehkä kotona yhden ottelun. Jos olet käynyt Raumalla katsomassa miten Lukko herää Tepsiä ja Ässiä vastaan taistelemaan, ei ole kahta sanaa. Aivan eri tavalla pelataan paikallismatsit, kuin muita vastaan. Juuri nyt Lukko sai loukkaantuneet takaisin ja kappas, peli lähti uomilleen Saipan raiskauksella.

Ei olisi Lukko kyllä mukava vastus, mutta eipä tuolla ole oikeastaan mikään muukaan, jota vastaan TPS lähtisi ennakkoon vahvempana liikenteeseen. Kyllä uskon, että Lukkoakin vastaan tulisi hyvät rähinät ja Turkuhallikin voisi taas syttyä hurmokseen etenkin rakkaan naapurin ollessa vastassa. Mielenkiintoinen kevät tulossa joka tapauksessa!
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Loppupeleissä täysin sama kuka tulee vastaan; siellä on pelkkää voitettavaa.

Koska kausi on mennyt aika vuoristoratamaisesti, niin on unohdettu se tosiseikka, että TPS on tekemässä tässä kauden ehkä suurinta yllätystä. SaiPan mahdollinen pääsy säälipleijareihin on aivan mahtava asia, mutta liigan toiseksi pienimmällä budjetilla operoiva joukkue on tällä hetkellä vahvasti kiinni suorassa pudotuspelipaikasta!

Ymmärtääköhän ihmiset, että TPS oli alustavasti (ansaitusti) se pohjasakan rämpijä, jonka mahdollisuudet säälipleijareihin olivat lähinnä a) asenne, b) asenne, c) maalivahtipeli.

Palloseura on ylisuorittanut vahvasti koko kauden hetkittäisiä notkahduksia lukuunottamatta. Niistä tappioputkista huolimatta joukkue on tällä hetkellä mielestäni vielä suuremmassa yllätyksessä kiinni kuin viime kaudella.

Tältä katoaa tietenkin pohja, jos lauantaina myrsky käy ja TPS putoaa sijalle 7. Silloin ollaan samassa tilanteessa kuin edellisinä kausina.

Pienestä on kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös