FC Barcelona 2009-10

  • 62 812
  • 302

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Uusivuosi ei ole lähtenyt käyntiin ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensimmäisessä pelissä tuloksena oli kotitasuri Villarrealia vastaan (1-1) Villarreal karvasi voimakkaasti ja rohkeasti ylhäältä asti ja Barca puolustuksella oli selviä vaikeuksia pelin avaamisessa läpi ottelun. Tämä tuotti tulosta sillä kyläläiset saivat ehdottomasti ansaitsemansa pisteen hyvällä pelillään. Barca pelaajista Pedro aloitti pirteästi ja Henrykin pelasi hyvän ensimmäisen puolikkaan ehdottomasti parasta Henryä mitä tällä kaudella olen nähnyt. Sen sijaan Zlatanille sattui varsin musta päivä mitä korosti vielä varsin rumalla vastustajan telomisella. Puolustuksella oli siis ongelmia läpi ottelun eikä kukaan pelannut mitenkään loisteliaasti. Kun Busquetskaan ei ainakaan vielä ole Tourén kaltainen keskikentän dominoija niin sieltäkään ei apua tarpeeksi tullut. Lisäksi Leo seuraili peliä vielä siviilit päällä katsomosta ja Iniestakin tuli vasta vahdosta kentälle (vaikkakin pirteästi) eikä enää oikein kerennyt kääntämään ottelua. Jonathan dos Santos pelasi ihan kelvollisesti debyytissään avauskokoonpanossa vaikkakin vielä raakile onkin mikä myös näkyi, mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Kaikenkaikkiaa siis melko keskinkertainen ottelu Barcalta, mutta tappio kuitenkin vältettiin.

Viikolla oli vastassa Camp Noulla Sevilla CdR:n ensimmäisessä osassa. Villarrealin tavoin myös Sevilla prässäsi ylhäältä ja tulos oli samankaltainen kuin keltaista sukellusvenettäkin vastaan. Ongelmia siis oli. Sevilla kävi siis hakemassa arvokkaan vierasvoiton (1-2) ja ovat lähellä jatkopaikkaa. Messi teki pelissä paluun ja oli ehdottomasti Barcan vaarallisin. Kokonaisuutena kuitenkin melko vaisu peli Barcalta vaikkakin jälleen pahaa vastustajaa vastaan. Sinällään en oikein osaa sanoa olisiko putoaminen CdR:stä hyvä vai huono juttu. Otteluruuhka ainakin hellittäisi joskin CdR:ssä pystyy hyvin antamaan kakkosmiehistöllekkin minuutteja, joten kruuna vai klaava.

Parin vaisumman pelin jälkeen eilisessä Teneriffa matsissa oli tavallista enemmän panosta ja puristusta. Puristus ainakin näkyikin sillä ensimmäisen puoliajan ensimmäinen puolisko oli aika kamalaa seurattavaa. Ihmeellisiä harhasyöttöjä, löysiä poikittaissyöttöjä ja pallonmenetyksiä vähän jokaiselta barcapelaajalta ja jopa Xavi oli heikko. Lisäksi jatkuvaa purnausta tuomarille. Pikku hiljaa peli alkoi kuitenkin kulkemaan ja ensimmäinen maali räjäytti pankin. Lopulta tuloksena mukava 0-5 vierasvoitto ja Leolle hattutemppu.

Kuten luvuistakin voi päätellä niin onnistujia oli loppujen lopuksi ihan mukavasti. Leolle kolme maalia ja muutenkin tuttua Leoa. Se on vaan niin helponnäköistä kun on niin hyvä. Bojanilta myös mahtava peli. Varsinkin ensimmäisen maalin pohjustus Messille oli huikea. Vain maali jäi harmittavasti puuttumaan, mutta loistava ottelu. Iniestaan pätevät saman sanat kerrassaan mahtava peli keskikentällä ja jos Bojan loisti ensimmäisessä maalissa niin Iniesta ei jäänyt yhtään huonommaksi kolmannessa. Huh huh. Xavilta perushyvää peliä jahka mies hivenen sisuuntui alun virheistään. Busquetsilta alussa joukkueen linjanmukaisesti kohtuu pahoja virheitä, mutta pelin edetessä Busikin paransi otteitaan. Puyol oli totutusti puolustuksen paras vaikkakin yhden hazardipurun tekikin. Upea maali myös kapteenilta. Rafa sen sijaan ei ollut aivan yhtä vakuuttava. Paransi toki pelin edetessä kuten muukin joukkue, mutta melkoinen hazardi mies nykyään on. Kuin varjo entisestä. Alvesilta perushyvä ottelu. Ei mitään suurta loistoa, mutta alun kohmeen jälkeen ihan hyvää peliä. Maxwell sen sijaan jättää toivomisen varaa. Puolustus päässä mies on epävarma kuten nyt osasi odottaakkin, mutta kun hyökkäyskolmanneksellakaan ei tapahdu oikeastaan mitään niin vaisun kuvan mies itsestään jättää. Valdes otti muutaman nätin torjunnan ja jatkoi hyvää kauttaan. Niin ja Henrykin pelasi ihan ok-matsin. Ei loistoa, mutta surkean alkukauden jälkeen on selvästi ollut valoa tunnelin päässä, että josko se vanha vielä kerran vertyisi. Vaihtomiehistä Pedro oli totutun pirteä ja riplaili vimeisessä maalissa ihan kivasti. Muut (Milito ja Dima) jäivät sen verran jämäminuuteille ettei heistä sen enempää.

Vaikean ja oikeammin surkean alun jälkeen siis ihan mukava voitto, joka toivottavasti hivenen aukaisi peliä ja poisti suurimpia paineita joukkueen ympäriltä. Vuoden alku ei siis lähtenyt käyntiin aivan kuin elokuvissa, mutta vaikeuksien kautta voittoon ja josko kone taas pikku hiljaa lähtisi hyrräämään. Lisäksi Pepille pitää nostaa hattua

Tämä viikko onkin sitten pyhitetty Sevillalle. Ensin vierailu Andaluciaan CdR:n merkeissä ja sitten sarjapeli Camp Noulla. Toivottavaa olisi toki voitot molemmista, mutta varsinkin sarjapelistä ne pinnat ovat tärkeät Realin huohottaessa niskaan.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Sinällään en oikein osaa sanoa olisiko putoaminen CdR:stä hyvä vai huono juttu. Otteluruuhka ainakin hellittäisi joskin CdR:ssä pystyy hyvin antamaan kakkosmiehistöllekkin minuutteja, joten kruuna vai klaava.

Vähän samaa mietin nyt kun Toure ja Keitakin ovat Afrikassa. Toisaalta Chygrynskiy ja Milito nyt ainakin tarvitsisivat pelejä alle. Mahdollinen cup-putoaminen* voisi myös helpottaa loppukautta kun ei tarvitsisi "stressata" kaiken mahdollisen voittamisesta uudestaan. Toisaalta pelaaja nyt haluaa voittaa aina ja nämä pienet vastoinkäymiset saattavat tuoda lisää potkua loppukauteen.

*EDIT: 0-1 ja vierasmaaleilla ulos. No, nythän sen sitten näkee saako tästä jotain hyötyä irti.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jeps eilen siis päättyi taival CdR:ssä. Barca voitto ottelun kuitenkin 0-1, mikä ei kuitenkaan riittänyt.

Ensimmäinen puoliaika oli melko vaisua Barcaa ja Sevilla karvasi ihan ärhäkästi eli samaa settiä kuin Camp Noullakin. Tosin Andalusiassa oli sattunut satamaan pisara jos toinenkin ja kenttä oli suoraan sanottuna kamala. Liukas kuin mikä ja hyvä kun pallo pomppi. Tätä sitten Sevilla osasi hyödyntää huomattavasti Barcaa paremmin.

Toinen puoliaika olikin sitten huomattavasti parempaa Barcaa ja Sevilla oli hätää kärsimässä. Paikkoja oli mutta kun ei sitä yhtä enempää saatu tehtyä, jota sitäkin edelsi käsivirhe niin jatkoon ei ole mitään asiaa. Palop otti muutaman mahtavan torjunnan ja Leo sai pallon kerran tolppaan siinäpä ne parhaimmat. Tosin yksi Navasin? läpiajo ei ollut paitsio vaikka näin liputettiinkin. No eipä Pinto tehnyt mitään kun näki liputuksen eli tiedä sitten olisiko hoitanutkin tilanteen.

Yksittäisistä pelaajista. Leo oli tototun hyvä kuten Xavikin (komea maali). Iniestakin jatkoi upeita otteitaan. Nyt on sitä vanhaa tuttua Andrésia, mitä tässä on loukkaantumisen jälkeen odotettukkin. Henrykin oli hyvä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla mies oli ehdottomasti Barcan hyökkäyksen paras. Yrityksen puuttesta ja asenteesta ei miestä ainakaan voi syyttää. Pikkuhiljaa se Thierrykin sieltä herää. Zlatan puolestaan oli hivenen keskinkertainen. Ihan hyvin mies tiputteli muille palloja, mutta jotenkin oli turhan vaikeanoloista ja turhaa puristusta oli ilmassa. Maali olisi ihan toivottavaa, mikä varmasti helpottaisi peliä kummasti. Busi oli myös hivenen vaatimattomalla pelipäällä. Nuori kaveri pelaa hyvin ja näyttää hyvältä silloin kun muukin joukkue näyttää hyvältä, mutta silloin kun homma ei kulje ja tarvittaisiin sitä Tourén kaltaista keskikentän dominointia ja haltuunottoa niin tähän ei Busi ainakaan vielä pysty. Virhealttius on myös turhan usein mukana Sergion pelissä kuten eilenkin. Antaa ajan kuitenkin tehdä tehtävänsä ja Pepin ohjastaa ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Puolustuksesta topparipari Puyol-Piqué oli tutun laadukas. Upeita katkoja molemmilta. Lisäksi Piqué osoitti jälleen sitä upeaa jalalla pelaamistaa kovankin paineen alla. Maltti on valttia. Abidal oli varsin näkymätön mikä on miehen kohdalla ihan hyvä juttu. Tosin kun Sevilla ensimmäisellä puoliskolla loi paikkojaan niin lähes poikkeuksetta ne tulivat miehen tontilta. Lisäksi Abidal on se kaveri johon vastustajan prässi puree parhaiten ja eilenkin mies joutui roiskimaan turhan paljon palloa pois. Kuitenkin ihan ok peli. Alvesilla oli vanhaa seuraansa vastaan kova yritys ja halu päällä, mutta se paras tatsi jäi puuttumaan. Mies pelaa ihan perushyvää peliä ja kun taso on korkea niin sekin riittää jo pitkälle, mutta se paras loistokkuus on monesti jäänyt tällä kaudella puuttumaan kuten eilenki. Pintolta ihan hyvä peli. Otti muutaman ihan nätin torjunnan ja osoitti että kyllä se koppi Victorinkin takanakin tarttuu. Pep teki vaihdot aika myöhään kun homma toimi sen verran hyvin vaikka maalit jäivätkin yhteen, joten sekä Pedro että Bojan jäivät sen verran vähille minuuteille ettei heistä voi sanoa oikein mitään.

Vaikka putoaminen CdR:stä tulikin niin peli oli varsinkin toisella puoliajalla ihan lupauksia antavaa ja lisäksi luulisi sen paljon puhutun nälän kasvavan kun kaikki ei menekkään kuin saduissa. Ensi lauantaina sitten Sevilla uudestaan tällä kertaa Camp Noulla, joten toivotaan että joukkue haluaa hivenen näyttää kotiyleisölleen.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
4-0 voitto Sevillasta Camp Noulla ei hirveästi jätä selittelyille ja jossitteluille sijaa. Peli oli Barcan hallintaa suunnilleen alusta loppuun. Välillä Sevillakin tasapuolisuuden nimissä sai pitää palloa ja varsinkin Barcan ekan jälkeen Balaugranaan iski ihmeellinen passiivisuus ja hyvänolontunne, jonka aikana Sevillakin näytti edes jotain pelaamisen merkkejä. Kokonaisuutena siis hieno ottelu Barcalta ja vaikka viimeistely jätti hivenen toivomisen varaa niin 4-0 ovat silti pirun hienot lukemat.

Yksittäisistä pelaajista. Iniesta - Xavi akseli oli totutun rautainen. Messi ei tuntunut pelaavan mitenkään maagisesti, mutta silti kaksi maalia niin ei voi valittaa. Henrykin jatkoi hyviä otteitaan. Kikka on vanha tuttu, mutta nyt se toimii ja hyvin. Maalin olisi avopaikastaan voinut tehdä, mutta muuten ihan hyvä matsi. Miehen toisella puoliajalla korvannut Pedro teki hallitun maalin ja oli muutenkin pirteä taas kerran. Hieno vaihtomies kentälle heitettäväksi kun tarvitaan hivenen temmon lisäystä. Zlatan pelasi muuten ihan perusasiallisen ottelun, mutta se (ne) maali jäi tekemättä, vaikka paikkoja oli varsinkin ottelun alussa tuli aika paha missi. Kun puristaa niin puristaa. Tätähän se hyökkääjän karu arki on. Toivottavasti ruotsalainen saa pian onnistumisen alle ettei nyt aivan mahdoton apina kerkeä kasvamaan. Busquetskin oli hyvä. Sergiolta ehdottomasti parempi peli kuin keskiviikkona.

Puolustuksesta Piqué oli mahtava. Melkein maali (taidettiin merkata kuitenkin vastustajan omaksi) ja varmaakin varmempaa puolustamista ja pelin rakentamista alakerrasssa. Puyol oli myös totutun hyvä ja varsinkin pari hienoa puskua kulmista kunnes hivenen loukkasi itseään ensimmäisen puoliajan lopulla. Tilalle tullut Rafa ei erottunut niin hyvässä kuin pahassakaan eli ihan ok peli mehikaanilta. Abidal pelasi pirun hyvän pelin. Hyviä katkoja läpi ottelun ja todella varmaa pelaamista muutenkin. Lisäksi normaalista poiketen ihan komeita taustanousuja myös hyökkäyspäässä. Hieno peli ranskalaiselta. Alves puolestaan pelasi ihan kunnioitettavasti oman laitansa, mutta hyökkäyspäässä mies pystyy niin paljon parempaankin. Ihan hyvää pelaamista, mutta parempaankin olisi rahkeissa varaa. Valdes pääsi niin helpolla (Sevilla taisi saada yhden laukausken kohti maalia pelin aikana) että eipä miestä oikein voi arvioidakkaan. Lopussa Bojan pääsi noin kolmeksi minuutiksi + lisäajat päälle kentälle eli samat kuin Victoristakin.

Jos nyt jostain voisi kritisoida niin vaihtoja Pep olisi voinut tehdä hivenen rohkeammin ja antaa niin Bojanille kuin vaikkapa Jeffrenille ihan kunnolla minuutteja. Ei ole ensimmäinen kerta kun tästä voisi kritisoida. 2-0 maali tuli kuitenkin jossain noin 70 min kohdalla, joten... Toki 2-0 johtokin on vielä varsin ohkainen ja siten ymmärrän Pepin varovaisuutta, mutta silti... No pienet on näköjään murheet kun tästäkin piti narista.

Niin ja se toinen tärkeä uutinen eli Real hävisi oman ottelunsa Bilbaolle, joten sarjajohto kasvoi 5:n pisteeseen.

Ensi lauantaina olisi sitten vuorossa vierailu Valladolidin kotiluolaan, joten sitä odotellessa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kokonaisuutena siis hieno ottelu Barcalta ja vaikka viimeistely jätti hivenen toivomisen varaa niin 4-0 ovat silti pirun hienot lukemat.

Oli. Barcan esitys lammitti mielta jopa niin ettei matsin alla alkanut vesisadekaan tuntunut missaan. Helvetin hienoa oli kylla tata matsia seurata paikan paalla, varsinkin kun tupa naytti olevan likimain taynna.

Tilalle tullut Rafa ei erottunut niin hyvässä kuin pahassakaan eli ihan ok peli mehikaanilta.

Muuten olen kanssasi samaa mielta mutta mehikani oli sekaisin kuin seinakello kentalle tultuaan: Havisi varmastikin 5-6 ensimmaista kaksinkamppailuaan ja antoi jarkyttavia harhasyottoja. Itse asiassa Camp Noulla jengi antoi Rafan kuulla kunniansa vihellysten ja huutojen muodossa ennenkuin peli alkoi kulkemaan. Onneksi jamppa skarppasi ja viimeiset puolisen tuntia Rafa pelasikin ihan hyvin.

Niin ja se toinen tärkeä uutinen eli Real hävisi oman ottelunsa Bilbaolle, joten sarjajohto kasvoi 5:n pisteeseen.

Kun tama tulos ilmoitettiin Camp Nou:n skriineilla juuri ennen pelin alkamista jengi riemastui taysin, osa porukasta antoi Bilbaolle standing ovationit. Riemua ei paljon laimentanut se etta heti Realin pelin tuloksen nayttamisen jalkeen skriinille tarahti tieto siita etta Espanyol otti myos kuokkaansa.

Enpahan voi taas kuin ihmetella miten helposti ja jouhevasti ja jonottamatta Camp Noulle ennen matsia ja matsin jalkeen sielta pois paasee. Ihan kasittamatonta, tuolla vakimaaralla Suomessa kaikki kulkuyhteydet ja liikennemuodot olisivat aivan sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Muuten olen kanssasi samaa mielta mutta mehikani oli sekaisin kuin seinakello kentalle tultuaan: Havisi varmastikin 5-6 ensimmaista kaksinkamppailuaan ja antoi jarkyttavia harhasyottoja. Itse asiassa Camp Noulla jengi antoi Rafan kuulla kunniansa vihellysten ja huutojen muodossa ennenkuin peli alkoi kulkemaan. Onneksi jamppa skarppasi ja viimeiset puolisen tuntia Rafa pelasikin ihan hyvin.

Joo hivenen missasin toisen puoliajan alun, joten nämä pahimmat missit jäivät näköjään näkemättä. Rafan pelissä on kuitenkin viime aikoina joutunut tottumaan siihen hazardi-Rafaan, joten nyt kun mies ei mitenkään poikkeuksellisen huonosti pelannut niin voi jopa kehua miestä. No Rafa jatkaa kuitenkin Barcassa vaikka olisihan siellä Henriquetakin lainalla. Tosin Rafa sopii toppariksi loistavan syöttötaitonsa ja jalalla peluunsa ansiosta Pepin vaatimuksiin ehkäpä hivenen paremmin kuin nuori brassi ja eiköhän mies tyydy siihen penkkirooliinsa ihan kiltisti. Tosin ei se Henriquenkaan jalalla pelaaminen nyt mitenkään surkeaa ole. Ainakaan omasta mielestäni. Miehen pelejä tuli varsinkin Leverkusen paidassa katseltua suhteellisen paljonkin ja hivenen Santander pelejäkin.

Realin tappion juhlinta välittyi kyllä tännekkin asti sen verran yleisössä tuuleteltiin jahka kerkesin streamin vaihtamaan kyseisestä ottelusta Barcan peliin. Upea näky.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Barça, KuPS
Tuli myös käytyä paikan päältä katsomassa peli. Porukkaa ei ollut kuin hieman reilu 63 000 katsomassa, mutta kiitettävä mekkala kuitenkin. Oli hienoa nähdä, kuinka erilainen katsomokulttuuri tuolla päin maailmaa on. Kannustukset lähtivät helposti ja spontaanisti käyntiin, ja "tavalliset ihmisetkin" huutelivat vastustajille runsaasti, kuin myös vihelsivät heti vastustajan saadessa pallon/ antaessa maalipotkua jne.

Heti lämmittelyssä pisti silmään Piqué:n leikittely, joka meni jotakuinkin näin: Ensin laukaus vasempaan ristikkoon, sitten oikeaan ristikkoon, jonka jälkeen laukaukset molempiin yläkulmiin ja käppäilemään kohti pukukoppia - Tai no jos vielä kerran ristikkoon...

Ibrahimovic olisi tosiaan voinut tehdä ottelun alkumetreillä maalin, kuin myös Puyol, mutta pusku meni hieman yli. Perinteistä Puyolia muutenkin ottelu, käsittämättömän hieno pelaaja. Tavaramerkiksi muodostunut pääpallotilannekin nähtiin, eli Puyol jotenkin nousi vastustajan takaa korkeammalle ja puski pallon omalle pelaajalle rikkomatta. Loukkaantuminen ei ilmeisesti ollut mitään sen vakavampaa, tuli hieman yllätyksenä, että ei tullut toiselle puolikkaalle kentälle.

Henry on taas piristynyt. Lauantaina nähtiin erittäin hyviä syöttöjä ja hyvä maalipaikka, harmi vain, ettei saanut maalivahdin ohi tökättyä.

76 Minuutin kohdalla yksi Barcelonan avustajista (muistaakseni paikallisen lehden mukaan huoltaja/hieroja/vastaava) ajettiin ulos.

Loppu olikin maalijuhlaa. Olipa hienoa katseltavaa, ja sade toi todellisen europelitunnelman.

Tuo ylivoimainen pallonhallinta korostui todella paljon kun seurasi paikan päältä. Huomasi, kuinka Sevillan pelaajia turhautti kun palloa ei yksinkertaisesti saanut mitenkään pidettyä muutamaa syöttöä pitempään hallussa. Ottelun loppupuolella nähtiin Blaugranalta sellaista lyhytsyöttöleikittelyä, lähestulkoon suoranaista vastustajan pilkkaamista, että oksat pois.

Stadionilla järjestelyt pelasi moitteettomasti, tosin ottelun jälkeen metrossa oli "pienimuotoista" ruuhkaa havaittavissa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Guardiola jatkaa Barcelonan managerina ainakin kauden 2010-11. Tänään julkaistiin yhden kauden jatkodiili.

Niin sopparia ei vielä allekirjoitettu vaan se tehdään sitten uuden puheenjohtajan kanssa heinäkuussa. Toki jatko nyt on selviö sillä eihän kenelläkään puheenjohtajakandidaateista ole/olisi kanttia olla allekirjoittamatta jatkoa Pepin kanssa kun mies sitä itse haluaa. Se olisi sellainen itsemurha, että huh huh. Pepkään ei halunnut sen pidempää jatkoa sillä perinteisestihän Barcelonassa on ollut tapana että puheenjohtaja urheilutoimenjohtajan avustuksella tekee hankinnat ja valmentaja vain valmentaa. Mikä on monesti ollut niin valitettavaa (lue mm. Caspartin ajat) Pep on kuitenkin saanut tämänkin vallan itselleen ja toki vaatinutkin sitä ja Laporta viisaana miehenä on tähän suostunut. Pep ymmärrettävästi haluaa kokeilla että miten homma toimii tulevan puheenjohtajan kanssa eikä tee sen pidempää jatkoa. Lisäksi onhan Pep useasti ilmaissut medialla että valmentajan pitää ansaita paikkansa ja jatkonsa ja täten uskonkin ettei mies koskaan tule allerkirjoittamaan mitään viisivuotisia tai jopa pidempiä jatkoja vaikka siihen tilausta olisikin. Hieno mies, jonka sydän sykkii Blaugranalle.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ottelun loppupuolella nähtiin Blaugranalta sellaista lyhytsyöttöleikittelyä, lähestulkoon suoranaista vastustajan pilkkaamista, että oksat pois.

Totta. Blaugranan jampat yrittivät kovasti hyvittää kotiyleisölle Copa del Reystä putoamisen juurikin Sevillalle. Hyvinhän tuo onnistui kun saivat yleisön mukaan tuohon "härkätaisteluleikkiin" teemaan kuuluvine Óle-huutoineen. Totaalinen nöyryytys.

Stadionilla järjestelyt pelasi moitteettomasti, tosin ottelun jälkeen metrossa oli "pienimuotoista" ruuhkaa havaittavissa.

Collblancin metroasemalle kerääntyi snadi ruuhka matsin jälkeen kun metroporttien lukulaitteet menivät tilttiin ilmeisesti väkimäärästä johtuen mutta tuo ratkaistiin henkilökunnan kohdalta nopeasti yksinkertaisesti avaamalla portit ja ottamalla ainakin hetkeksi porttien automatiikka pois käytöstä.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Barca otti sellaisen rutiininomaisen vierasvoiton Valladolidista (0-3) Maalintekijöinä Xavi, Alves ja tietysti Leo. Maalit olivat komeita ja tehokkuuskin oli totutusta poiketen ihan kohdillaan. Peli ei ollut mitenkään huimaa Barcaa verrattuna vaikkapa edelliseen Sevilla matsiin, mutta numerot puhukoot puolestaan. Valladolid taisteli ja karvasi ihan hyvin mikä aikaajoin tuotti vaikeuksia Barca puolustukselle. Kolme pistettä kuitenkin ja se on se mitä ottelusta tarvittiin ja haettiin.

Yksittäisistä pelaajista Leolta jälleen sellainen tutun tasokas esitys kuten Xavilta, Iniestalta ja topparikaksikolta Piqué - Puyol. Zlatan oli myös hyvä, joskin se seuraava maali odottaa yhä itseään. Alves oli ehdottomasti hyvällä pelipäällä. Komea maalikin, joskin tiedä sitten hakiko tosissaan juuri tuollasta vai epäonnistuiko vain keskitys, mutta väliäkös sillä. Hieno matsi brassilta vaikka keskitysten tasossa on yhä hivenen kohentamisen varaa. Abidal puolestaan oli perusvarma itsensä. Ranskalainen pelaa kyllä hienoa kautta. Toinen ranskalainen puolestaan ei ollut yhtä hyvä kuin viime otteluissaan. Keitalta (Busin ollessa loukkaantuneena ja Yayan yhä isiensä mailla) semmoinen peruspeli pivotena, jota pelannut viimeksi ties milloin. Hivenen Rafaa odottelin siihen pohjalle, mutta kävihän se noinkin. Valdes pelasi jälleen totutun mallikkaasti. Militoakin oli ihan mukava nähdä kentällä. Dima ja Bojankin pääsivät lopussa sen noin kympin pelaamaan toinen hivenen yli ja toinen alle. Heistä ei kuitenkaan sen enempää.

Kokonaisuutena siis hyvä tulos ja ihan tyydyttävä esityskin. Ensi viikonloppuna matka jatkuu sitten hivenen (ainakin ennakoon) vaikeammalla ottelulla eli vierailulla Sporting Gijónin kotiluolaan. Piqué huilaa korttitilin täyttymisen vuoksi, joten Pepiltä ihan hyvä veto antaa Militolle tänään ihan kunnolliset minuutit.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sportingista otettiin voitto ja siten kolme pinnaa nihkeällä 0-1 tuloksella. Itse peliä en täysipainoisesti seurannut kuin lopusta kun suurin mielenkiinto kohdistui Flyersin ja Islandersin kiihkeään ja tiukkaan välienselvittelyyn vaan siinä samalla katselin tätä yhteenottoa, joten mitään sen tarkempia analyysejä on paha pistää.

Pedro teki ottelun ainokaisen hallitulla viimeistelyllä ja ihan hyvin kaveri muutenkin pelasi. Barcalla oli paikkoja useampaankin, mutta viimeistely ei ollut ihan sitä A-luokkaa. Lopussa sitten Sporting sai jotain painetta aikaiseksi, mutta se kestettiin. Kenttä oli aika huonossa kunnossa johtuen koko ottelun jatkuneesta kaatosateesta ja hyvä että lopussa pallo edes pomppi, joten se hivenen hidasti peliä ja ikäviä liukkareitakin nähtii turhan paljon.

Tärkeä voitto siis vaikkei nyt niin upealla pelillä tullutkaan. Ensi viikonloppuna olisi sitten Getafe ottelun vuoro jos nyt oikein muistan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Eilen Barca otti 2-1(0) kotivoiton Getafesta vaikka jouduttiinkin pelaamaan reilun tunnin verran miesvajaalla Piquén varsin ruman ja harkitsemattoman liukutaklauksen jälkeen. Suora punainen siis siitä ja ihan aiheesta. Pelin voi siis jakaa kahteen vaiheeseen. Jaksoon ennen ja jälkeen punaisen.

Ennen punaista peli pyöri komeasti ja varsinkin molemmat laitapakit Abidal ja kauden parhaan pelinsä pelannut Maxwell olivat näkyvästi esillä. Niin ja Leo teki komean maalin toki. Punaisen jälkeen Getafekin sai sitä pallohallintaa ihan kivasti, mutta eipä sitten mitään muuta vaan Barca teki vielä toisen Xavin ja Leon kahdenmiehen vastahyökkäyksestä. Lopussa Getafe sai lohtupilkun ja Rafa Barcan toisen punaisen (toki kömpelön pelinsä jälkeen, mutta komiat oli sukelluksetkin). Soldano iski pallon kohtuu varmasti verkkoon, mutta kello oli armoton, joten siitä ei sen suurempaa kiriä nähty. Peli oli siis hyvin hallussa läpi matsin. Toki Getafe ei kyllä osannut tehdä pallolla sitten mitään vaikka ajoittain ihan kivasti hallitsivatkin, mutta se ei olekkaan oma murheeni.

Yksittäisistä pelaajista Leo, Iniesta ja Xavi olivat jälleen loistavia varsinkin kaksi ensinmainittua. Piquén punaiseen asti ennen peliä loukkaantunutta Alvesia tuurannut Maxwell oli myös loistava. Ehdottomasti kauden parasta peliä brassilta ja Leon kanssa homma toimi. Punaisen jälkeen mies ei enää päässyt hyökkäyspäässä häärimään, mutta hoiti oman tonttinsa hyvin. Erittäin hyvä peli kuten Abidaliltakin. Eric on ollut läpi kaden hyvä, mutta varsinkin vuoden vaihteen jälkeen loistava. Upeaa ja itsevarmaa peliä läpi matsin. Touré oli myöskin loukkaantumiseensa asti vahvassa vireessä. On siinä vain eroa siis Yayassa ja Busquetsissa vaikka toinenkin pelasi ihan hyvin sen mitä kerkesi pelaamaan. Yayan dominanssi ja pallonhallinta on vain jotain. Milito pelasi kanssa ihan kelpo matsin vaikka mies vieressä vaihtui vähän väliä. Ensin Piqué sitten Yaya ja tämän loukkaannuttua Rafa (joka pelasi lopun kömpelyyttään lukuunottamatta myöskin ihan hyvin). Piquélta ihan tuttua ja hyvää pelaamista kunnes napsahti.

Zlatanista sen verran että jostain se maali pitäisi nyt vain kaivaa sillä sen verran kohmeessa mies nyt on. Nyt se oli lähellä, mutta vierailijoiden puolustus pelasti varman maalin. Toki ei mies eilenkään huono ollut. Hyvää karvausta ja pallon tiputteluja, mutta ne maalit ne maalit. Täytyy tosin myöntää että mies pelaa ehkä hivenen turhankin paljon poissa boksista eli tulee vastaan ja on rakentamassa peliä liiankin hanakasti jolloin ei ole siellä maalin edessä kun syöttö sinne tulee. Toki tämä auttaa muiden maalintekoa, mutta myös Zlatanille niitä osumia tässä toivoisi. Keita pääsi eilen monesti paikoille, mutta ne vedot menivät minne menivät kun laukaukset olivat varsin epäpuhtaita. Tuhlailua lukuunottamatta ihan hyvä peli malilaiselta. Valdes oli maalilllaan jo totutun varma. Ehdottomasti hyvä peli Victorilta. Pedrokin pääsi lopussa pariksi minuutiksi kentälle joskin vaihtoa olisi jälleen toivonut hivenen aikaisemmin, mutta toisaalta jo miesvajaalla pelatessa on hyvä olla se loukkaantumisvaihto olemassa.

Ihan hyvä peli siis ja tärkeät kolme pistettä jälleen. Loukkaantumisista sen verran että Alves on näillä näkymin sivussa kolmisen viikkoa ja Yaya sen n. pari viiikkoa. Lisäksi seuraavasta eli Atlético matsista ovat sivussa punaisen saaneet Piqué ja Rafa, joten puolustuspäässä on hivenen vajaavuutta. Toivotaan että loppu puolustus pysyy nyt vain kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Eikös Getafe kuitenkin kaventanut lopussa?

Kyllä kyllä mikä loppujen lopuksi selviää viestistäkin. Painovirhe näemmä päässyt syntymään. Hauskaa tai koomista miten vain sinänsä että tekstissäkin muistan mainita lopun pilkusta ja Soldanon maalista, mutta numerot ei oo näemmä mun juttu. Tosin Getafen esitys nyt oli niin mitäänsanomaton että nolla kuvaa paremmin joukkueen esitystä, mutta kyllähän Soldano lahjapilkun pisti sisään, joten pitänee korjata...jos viitsii.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Toivotaan että loppu puolustus pysyy nyt vain kasassa.

Kuuroille korville meni näköjään se toive. Eli loistavasti viime aikoina pelannut Abidal loukkaantui eilisissä yleisölle vapaissa harjoituksissa joita keli ei ihan suosinut ja on näillä näkymin sivussa sellaiset 6-8 viikkoa. Nice! Lisäksi Piqué ja Iniestakin jättivät treenit kesken, mutta ilmeisesti vain varatoimenpiteinä. Nyt siis Tico-matsista ovat varmuudella sivussa Abidal, Alves, Piqué, Rafa ja Touré eli puolustuspäässä alkavat vaihtoehto käymään varsin vähiin kun Puyolkin on vasta kuntoutumassa omasta loukkaantumisestaan, mutta eiköhän kapteeni ole pelikuntoinen jo viikonloppuna mikä nyt tosin alkaa olemaan jo vähän pakonkin sanelema juttu.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ja aina vain paranee. Nyt katalonian lehdet tietävät kertoa että myös Dima olisi loukkaantunut ja sivussa noin viikon eli missaisi Atlético matsin. Ei tätä voi enää päivitelläkkään sillä menee jo sellaisen komiikan puolelle. Tällä hetkellä olisi siis puolustuksesta jäljellä Milito, Maxwell ja vasta kuntoutuva Puyol, joten Pep joutuu todellakin pohtimaan. Joko Keita tai Iniesta puolustukseen tai sitten joku nuorista eli Muniesa, Fontás, Dalmau tai Bartra nousee avaukseen. Kolmen linjalla pelaamiseen en siis usko sillä vastassa on kuitenkin Atlético vieraissa, joten edes taktiikan tulisi olla tuttu ja turvallinen eikä mikään hätäkokeilu.

Että sellaista...elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tiedä sitten oliko loukkantumissuma jonkinlainen enne tulevasta, mutta reisille meni se Vicente Calderónin vierailu. Esityskin oli suorastaan paskaa paskan täydeltä. Yksinkertaisesti aivan munaton peli Barcalta. Mikään ei onnistunut. Tai no ironisesti Zlatan kyllä onnistui viimeistelyssä pitkästä aikaa.

Pelistä voisi sanoa sen verran (mitä jo seurantaketjuunkin avauduin) että 9 kaveria seisoi ja katsoi kuin yksi piti palloa. Lisäksi lukuisat ja lukuisat harhasyötöt ja pallonmenetykset kruunasivat esityksen. Välimatkat olivat suuria. Kentällä ei siis tapahtunut yhtikäs mitään. Barca oli niin hajuton ja mauton kuin vain voi olla.

Pelaajista onnistujia on vaikea nostaa esiin. No nuori Bartra pelasi ihan hyvän debyytin jahka kentälle vain pääsi kun Jeffren oli ensiksi todettu toimimattomaksi ratkaisuksi laitapakkina. Puyol oli myöskin ihan kelvollinen. Toivottavasti muillakin olisi ollut samanlainen taisteluasenne päällä. Toki ei kapteenikaan mitenkään loistavasti pelannut ja virheitä tuli hänellekkin, mutta hän sentään yritti täysillä joka tilanteessa. Loistaa olisi vain pitänyt kun muu puolustus oli jouduttu kokoamaan loukkaantumisten ja pelikieltojen seurauksena varamiehistä. Valdes oli myös ihan ok maalillaan. Ei tehnyt virheitä, mutta ei myöskään mitään magistakaan. Heti alussa loukkaantunut Keita ja lopussa reiluksi kympiksi kentälle tullut Bojan saavat myös puhtaat paperit. Joskin Bojan olisi voinut jotain tehdäkkin.

Sitten niihin epäonnistujiin. Aloitetaan Xavista. En muista milloin olisin nähnyt mieheltä näin huonoa matsia tai siis ylipäätään huonoa ottelua. Mies on ollut vuosikausia sellainen laadun ja tasaisuuden vertauskuva suorastaan epäihminen, joten tämän iltaista oli vaikea uskoa todeksi. Kuvaavaa on että mies vaihdettiin kentältä pois Barcan ollessa tappiolla?!?! Se kertookin jo kaiken. Iniestalta myöskin varsin heikko matsi. Hyvää taistelua aina välillä, mutta se tuttu loisto ja mahtavuus oli jäänyt kotiin. Samat sanat pätevät myöskin Messiin. Leon perustaso on toki (kuten Xavin ja Iniestankin) uurtunut sen verran korkealle mikä jo sinänsä asettaa vertailupohjan jopa kohtuuttomaksi, mutta Leo ei vain ollut Leo tänään, piste. Zlatan teki maalin, mutta muuten pelasi mielestäni huonommin kuin niissä tämän vuoden maalittomissa otteluissaan. Varsinkin mitä pidemmälle ottelu eteni sieltä astui esiin se tuomarille mussuttava, kiukutteleva ja kaikkiin epäolennaisuuksiin keskittyvä turhake, joka ei saa mitään aikaan. Siis se Zlatanin toinen puoli, joka alkukauden loisti poissaolollaan. Busquets oli myös heikko. Tico pelaajat pääsivät heilumaan aivan liian helposti siinä puolustuksen edessä ja jakamaan linjanpuhkaisu syöttöjään. Avausmaalissa varsinkin oli varsin onneton katkoyritys. Sergi ei vain onnistunut tasapainottamaan Barcan peliä ja katkaisemaan Atléticon hyökkäyksiä. Lisäksi harhasyöttöjäkin tuli muun joukkueen tapaan aivan liikaa. Jos Maxwell pelasi viime pelissä hyvin niin nyt oli huomattavasti keskinkertaisemman esityksen vuoro. Mies ei esittänyt hyökkäyspäähän oikein mitään ja oli omassa päässä ongelmissa Reyesin kanssa. Toki kun koko joukkueen peli on mitä on niin silloin harvemmin laitapakitkakaan pääsevät hyökkäyspäässä esiin ellei sitten ole kysessä Dani Alvesin kaltainen supermies. Jeffren oli mielestäni varsin yllättävä veto oikeaksi pakiksi joka ei aivan onnistunut. Nuorukainen aloitti ihan hyvin, mutta mitä pidemmälle matsi eteni niin sitä voimakkaammin ne puutteet pelissä (eli se että pelasi aivan oudolla paikalla) tulivat esiin. Lopulta Pep vaihtoikin Bartan kehiin (joka siis on pelipaikaltaankin pakki) Herääkin kysymys miksei Bartalla voitu aloittaa ottelua tai laittaa vaikkapa Muniesa toppariksi ja Puyol sitten pakiksi. Ei se ainakaan huonommin olisi voinut mennä. No tämä nyt on sitä kunnon jälkiviisastelua, josta ei kostu yhtikäs mitään. Milito pelasi jotenkuten mukiin menevästi joskin edellisessä pelissä meni paremmin. Turhia virheitä tuli Gabyllekin. Loukkaantuneen Keitan tilalle tullut Pedro aloitti totutun sähäkästi ja energisesti, mutta loppujen lopuksi ei hänkään saanut sen kummempia aikaiseksi vaan Pedrokin sulautui massaan mukaan.

Kokonaisuutena matsista ei siis jäänyt käteen yhtikäs mitään. Tai no vitutus ja turhautuminen, mutta mitään positiivista siis. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä miten joukkue ja varsinkin Pep reagoivat tähän tappioon ja millainen Barca nähdään Camp Noulla viikon kuluttua Racingia vastaan?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Oli kyllä ihmeellinen ottelu. Atletico oli hyvä, parempi kuin tällä kaudella kertaakaan. Reyes ehkä suurin yllättäjä - yritystä ja näkemystä enemmän kuin osasi odottaa. Forlanilta kliininen viimeistely, Simaolta hieno vapari. Aguero väläytteli mutta tuhlasi pari hyvää paikkaa.

Barcelonasta taasen on tuossa yllä sanottu kaikki oleellinen. Tosiaan, enpä ole aikoihin (jos koskaan) nähnyt noin huonoa Xavia. Muutenkin Barca sortui turhaan näpräämiseen ja syötöt olivat huonoja kautta linjan. Puolustuslinjassa Puyol oli kohtalainen, Milito ei ihan sitäkään ja laitapakit ihan kuutamolla. Valdes saa ottaa vaparimaalin piikkiinsä.

Atletico teki nyt Realille ison palveluksen. Ironista.
 

tkos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Blaugrana ja Toip-49
Xavi sivussa noin parisen viikkoa, joten oliko loukkaantumisella sitten vaikutusta peliesitykseen eilen, syytä olisi sillä esitys oli lähestulkoon umpisurkea. Itse en ainakaan huomannut, että Xavi olisi heti loukkaantumisen jälkeen otettu vaihtoon, voi olla että meni ohi.
Järkyttävä loukkaantumissuma pahimpaan mahdolliseen paikkaan, kun Mestareiden liigakin palaa tauolta. Toivottavasti Pep taikoo jotain.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Barca otti viime viikonlopun perseilyn jälkeen varman ja kohtuu vakuuttavankin voiton Racingista 4-0. Maalintekijöinä Iniesta, Henry, Rafa ja Thiago. Peli oli ajoittaan ihan hyvääkin ja pallo sekä miehet liikkuivat siten miten pitkin, mutta mitään 90 minuutin maagista peliä ei nähty vaan ennemmin tehtiin se mitä tarvittiin.

Yksittäisistä pelaajista Iniesta oli eilen se vanha tuttu Andrés. Nyt Xavin poissaollessa miehellä oli tavanomaistakin tärkeämpi rooli ja hyvinhän mies ne saappaat täytti. Leoltakin ihan hyvää pelaamista (vertaa Tico matsi) vaikkei sitä suurinta loistoa nähtykkään. Tourén paluu oli kyllä iloinen asia ja heti huomasi vain mitä Yaya on miehiään. Kaverin pelkkä olemuskin jo tasapainottaa Barcan peliä. Rauhallisia, itsevarmoja ja vain niin oikeita liikkeitä jatkuvalla syötöllä. Keitan box-to-box roolin ottanut Busquetskin pelasi hyvän matsin ja varsinkin ylöspäin pelaaminen oli todella hyvää ja taidokasta. Miehelle sopii huomattavasti paremmin tuollainen rooli missä ei ole niin tärkeää pelata sitä virheetöntä 90 minuuttia vaan voi hivenen kokeillakkin kaikenlaista. Henrykin pelasi ihan ok matsin sillä teki vapamaalin (joka meni kylläkin atomeiksi hajonneen muurin piikkiin), mutta eipä muuten niin hirveästi aikaan saannut joskin ei nyt huonokaan ollut. Bojankin pääsi Zlatanin alkulämmittelyssä tulleen pikku vamman/tuntuneen pikku kivun seurauksena avaukseen ja kellotti hänelle harvinaiset 90 minuuttia ja pelasi vieläpä hyvin varsinkin ensimmäisen puoliajan. Toisella hukkui hivenen kuvasta. Sitä tärkeää ja itseluottamusta rakentavaa maalia ei valitettavasti tullut (jota todella kaverille toivoisi), mutta muuten ehdottomasti positiivinen matsi vaikka hivenen liikaa koittaakin olla kuin Leo (hivenen yksinkertaistamista siis toivoisi pelaamiseen).

Puolustuksesta Rafa pelasi ehdottomasti hyvän matsin muutama jo tutuksi tullut hazardi siellä toki oli, mutta nätti avaus Iniestan maaliin ja todella komea vaparimaali antavat paljon anteeksi. Piquélta sellainen oma laadukas peruspeli. Maxwellkin oli parempi kuin Tico matsissa vaikkei sitä kovinta loistoa nähtykkään. Hoiti oman tonttinsa kuitenkin ihan kunnialla. Samat sanat voikin sanoa myös kapteenista , oka paikkasi loukkaantumissumaa laidalla. Hoiti oman tonttinsa ammattilaisen varmuudella ja ylpeydellä. Toisella puoliajalla tuli sitten jokin isku kasvoihin ja Pep otti miehen vaihtoon ja Jeffrenin tilalle. Tällä kertaa oikeastaan ihan hyväkin liike heittää Jeffren laitapakiksi jo ratkenneeseen otteluun ja hivenen heikompaa vastustajaa vastaan keräämään sitä edellisessä pelissä hivenen kadonnutta itseluottamusta takaisin. Muista vaihtomiehistä Thiago (joka korvasi Tourén) ei nyt muuten niin kerennyt säväyttämään, mutta maalinpa teki vieläpä komean useamman minuutin pyörityksen päätteeksi, joten hieno peli nuorelta lupaukselta. Pedrokin pääsi samalla kellon lyömällä kehiin Thiagon kanssa Henryn tullessa haukkaamaan happea ja pelasi totutun sähäkästi vaikkei nyt mitään supermaagista aikaan saanutkaan. Pepiltä muuten tällä kertaa vaihdot ihan hyvään aikaan (vaikka olisi aikaisemminkin niitä toki voinut tehdä), mutta silti kehitystä tälläkin saralla. Sillä eiväthän nuoret kehity elleivät saa niitä minuutteja alleen. Barca Atléticistä on vielä pitkä matka ykkösjoukkueeseen ja jostainhan se vain on aloitettava. Tällä tavalla ruokitaan sitä harjoittelumotivaatiota ja halua kehittyä kun näytetään että Camp Noun viheriölle on oikeastikkin mahdollista päästä jos vain tekee hommansa hyvin. Niin ja Valdesilta maalilla muutaman kerran hivenen hapuilevia otteita. Ei siis ihan parasta Victoria, muttei nyt mikään huonokaan matsi.

Kokonaisuutena siis ihan hyvä ottelu, josta on hyvä lähteä vierailulle Stuttgartiin. Alveskin saattaa olla siinä matsissa jo avauksessa, mutta se nähdään sitten.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Pientä päivitystä. Barca kävi palaamassa Stuttgartissa 1-1 tasapelin, joka tuloksellisesti oli ihan kelvollinen matsi ja antaa mukavat asetelmat Camp Noun toiseen osaan, mutta pelillisesti matsi ei kovin kummoinen Barcan kannalta ollut. Toki pitää sanoa että Stuttgart pelasi hienoa ja tiivistä aluepuolustusta ja pallollisia Barca pelaajia (ja varsinkin Messiä) tultiin ottamanaan useammallakin miehellä kuten pitääkin. Tuki siis toimi hyvin. Barcan peli puolestaan oli hidasta. Pallottomat pelaajat eivät liikkuneet ja tehneet itseään pelattaviksi jolloin nopeita hyökkäyksiä ja syöttökombinaatioita ei nähty ollenkaan. Välimatkatkin olivat suuria. Peli oli seisovaa lönköttelyä, josta puuttui idea. Lisäksi harhasyöttöjä ja pallonmenetyksia tuli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla aivan liikaa, joten ei todellakaan kaksista peliä. Lisäksi se tärkeä paineen antaminen ja prässi oli vaisua, jonka toimiessa siis monesti Barca pääsee nopeisiin vastaiskuihin ja kääntämään sitä peliä tappavan nopeasti kun vastustajan ryhmitys on samanaikaisesti jo matkalla kohti Barcan maalia. No toinen puoliaika oli parempi, mutta silti parantamisen varaa jäi.

Pelaajista Xavi (joka varsin yllättäen pelasi 90 min) ja Iniesta olivat ei nyt huonoja, mutta eivät totutun maagisiakaan. Samat Messistä joskin Barcan hidas hyökkääminen ja Alvesin puuttuminen johtivat siihen että Leo oli lähes aina useampaa vastustajaa vastaan eikä siitä ollut menemistä edes Kirpulla. Niitä 1 vs. 1 tilanteita ei vain saatu Leolle. Keskikentän keskustassa sekä Touré että Busquets jättivät parantamisen varaa. Molemmille tuli harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä eivätkä muutenkaan yksinkertaisesti pystyneet dominoimaan ja hallitsemaan keskikenttää. Zlatan teki maalin, mutta hivenen väkinäistä se ruotsalaisen pelaaminen vain on. Lisäksi täytyy ihmetellä miksei miehelle voida heittää niitä keskityksiä kun varsinkin muuten ei saada mitään aikaan. Kerrankin Barcalla olisi sitä pääpelivoimaa boksissa, jota ei vain käytetä nimeksisikään. Toki varsin heikon laitapelaamisen (Alves poissa, jonka ei kyllä pitäisi näkyä näin pahasti, mutta näköjään vain näkyy) ei laidoilla päästy oikein minnekkään ja siten heittämään niitä laitakeskityksiäkään, mutta voisi niitä heittää hivenen keskempääkin. Kunnon anti-Barcaa siis, mutta tulihan se ainoa maalikin kulman jälkitilanteesta kun ensin vahvan pelin jälleen pelannut Piqué alisti Stuttgart puolustusta ja Zlatan pisti tämän ilmataistelunvoiton hedelmät verkon perukoille. Joten näitäkin voisi kokeilla aina välillä varsinkin samalla Piquén nousuja sinne boksiin.

Puolustuksesta Puyol paikkasi Alvesia ihan hyvin, mutta ei kapteenilla ole ylöspäin oikein mitään annettavaa jolloin se yksi osa Barcan hyökkäyksestä puuttuu tyystin. Puolustuspäässä kuitenkin hyvää pelaamista vaikka Cacau kerran hukkuikin. Piquélta siis hieno peli. Varmaa ja kivan fyysistä pelaamista molemmissa päissä. Lisäksi sitä tuttua ja aktiivista jallalla peluuta ja pelinavaamista, joskin nyt muiden liikkeen ollessa vaisua se oli varsin tuloksetonta. Rafa pelasi varsin hazardinottelun. Jalalla pelaaminen totutun hyvää, mutta kaksinkamppailuissa mies oli turhan lapanen ja rähmällään aivan liian usein. No Stuttgart ei näitä osannut hyödyntää kiitos siitä. Toisella puoliskolla tilalle tullut Milito pelasi perusvarmaa ja yksinkertaista peliä. Maxwell oli omalla laidallaan ihan ok, joskin nyt varsinkin Alvesin poissa ollessa olisi odottanut hivenen suurempaa panosta hyökkäyspäähän. Maalillaan Valdés pelasi jälleen hyvän pelin. Vaihtomiehistä siis Militolta peruspeliä. Tourén tilalle vaihdettu Henry puolestaan ei saanut laidallaan oikein mitään aikaiseksi. Ihan kivaa yritystä ja taistelua Tiriltä ei siinä mitään, mutta kun pallon kanssa ei enää mikään onnistu niin varsin turha korttihan kaveri on. Hyvä ja lupauksia herättänyt tammikuu on enää muisto vain. Ensi kesänä sitten matka jatkuu vaikkapa Atlantin yli. Itse olisin toivonut ennemmin Pedroa kehiin kuin ranskalaista, mutta Pep päätti tällä kertaa näin.

Lauantaina olisi vastassa sitten Camp Noulla Malaga. Hyvä ja ennenkaikkea iloinen ja vapautunut esitys olisi tilauksessa. Lisäksi minuutteja nuoriso-osastolle olisi myös toiveissa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Piquélle jatkoa vuoteen 2015, buy-outia nostettu 50 Me -> 200Me.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Piquélle jatkoa vuoteen 2015, buy-outia nostettu 50 Me -> 200Me.

Varsin asiallinen jatko loistavalle topparille.

Tänään siis Camp Noulla Malaga vastassa. Alves tekee paluun, joten ainakin Stuttgarttia vastaan tökkineeseen laitapeliin pitäisi tulla hivenen eloa. Malaga tuntuisi kärsivän Barcan tavoin loukkaantumisista, joten ihan parasta nippuaan eivät jalkeille saa. Varsinkin Albert Luquen ja Aponon puuttumiset ovat vierailijoille pahoja. Lisäksi kapteeni Jesús Gámezinkin poissaolo (joskin viime ottelun ulosajon vuoksi) näkynee puolustuksessa. On siellä silti ihan seuraamisen arvoisia kavereita Dudasta ja Inter-laina Obinnasta alkaen. Niin ja onhan se mulkku-Weligtonkin jälleen tepastelemassa Camp Noun nurmella. Siinä on kyllä sellainen kusipää ja likaisten kyynerpäiden etc. erikoismies että huhhuh...rotta mikä rotta...vituttaa jo valmiiksi kun tietää mitä sieltä taas tulee... Lisäksi voisi toivoa että Barca Atléticistä täksi kaudeksi Malagaan siirtynyt Xavi Torres saisi Camp Nou-debyyttinsä.

Mutta siis ei niin yllättäen kaikki muu kuin voitto olisikin melkoinen shokki, joskin Barcan peli ei viime aikoina ole hirveästi vakuuttanutkaan, joten ei mihinkään takki auki leijumiseen ole todellakaan varaa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Viime viikonloppuna kaatui siis Malaga varsin kaunilla pelillä. Pitkästä aikaa sitä vanhaa ja tuttua kaunista Barcaa. Homma pyöri nätisti ja maalipaikkoja syntyi melkipä liukuhihnalta. Nyt oli sitä liikettä ja aktiivisuutta mikä viime peleissä loisti poissaolollaan. Ongalmana oli vain niiden paikkojen hyödyntäminen, joka jätti paljon toivomisen varaa. Tämän tehottomuuden vuoksi pelistä tuli yllättävänkin vaikea. No helpotusta tuli kuin tulikin yksinkertaisesti mahtavan pelin pelanneen Pedron upealla maalilla. Lopussa sitten Malaga päästettiin iskemään suunnilleen ainoasta paikastaan, mutta se kuittaus ja komea sellainen tuli kuin tulikin heti perään. Xavi antoi mahtavan syötön hienon taustanousun tehneelle Alvesille joka jatkoi maalin eteen Messille ja pam. Upea maali. Lopussa sitten Zlatankin sai pallon verkkoon, mutta oli hieman rikkonut Weligtonia ja ei siis maalia. Hivenen kaksijakoinen matsi siis. Upea esitys, mutta köyhä viimestely meinasi kostautua. Näin ei kuitenkaan käynnyt ja lopun nousu osoitti vain joukkueen luennetta ja sitä voittamisen rutiinia. Loppu kautta ajatellen tärkeä nousu ja jopa jonkinlainen käännekohtakin sillä jos tästä olisi tasuri onnistuttu nyhjäämään niin...

Pelaajista Pedro oli mahtava. Mielestäni paras peli mitä kanarian pojalta on tullut nähtyä. Nimenomaan 90 minuuttinen tai no 85, mutta kuitenkin. Täytyy vain todeta että miehen nousussa ja kehityksessä on kyllä paljon samaa kuin Iniestassakin. Pikku hiljaa ensin ykkösjoukkueen mukaan ja sitten askel askeleelta tärkeämpään rooliin. Xavi pelasi myöskin upean pelin. Nyt oli sitä tuttua ja niin aliarvostettuakin Xavia (tottakai miestä arvostetaan, mutta Messin viedessä sen suurimman huomion se arvostus ei kuitenkaan nouse sen suurenyleisön silmissä ihan sellaiseksi kuin pitäisi). Yksinkertaisesti mahtava ja niin tärkeä pelaaja. Samat sanat Iniestastakin joka pelasi myöskin hyvän matsin joskin ei aivan sitä parasta Andresia kuitenkaan. Messiltä myöskin hieno matsi vaikkakin yhdessä Iniestan ja Zlatanin kanssa niitä paikkoja tuhlasivatkin. Zlatan pelasi muuten hyvän matsin, mutta ei tehnyt niitä maaleja joidenka perusteella kärjen peliä monesti arvioidaan vaikkakin monesti turhan yksipuolisesti ja sokeastikkin. Ilmatilan hallinta oli jälleen komeaa, mutta ne tehot ne tehot. Keskikentän pohjalla Busquets pelasi muun joukkueen tavoin hyvän matsin. Niitä totuttuja pikku virheitä tuli nytkin, mutta kokonaisuutena hyvä peli Busilta.

Puolustuksesta paluun tehnyt Alves pelasi totutun vahvasti ja elävöitti Barcan peliä valtavasti. Miehen jatkuvat nousut tekivät Messille tilaa ja toivat leveyttä Barcan hyökkäämiseen. Tärkeä palanen, jonka toivoisi tästä eteenpäin pysyvän kasassa. Maxwellista pitää myöskin sanoa että pikku hiljaa kaveri alkaa pääsemään juoneen mukaan. Eihän kaveri mikään Dani ole, mutta ihan hyvää pelaamista jälleen. Hintaansa nähden varsin hyvä hankita jos vain jatkaa loppukauden ja seuraavat tällä tavalla. Topparikaksikko Puyol-Piqué pelasi totutun varman ja hyvän matsin. Ennankaikkea se varmuus ja tasaisuus mitä kaverit esittävät illasta toiseen on ihailtavaa. Sitten kun tämä tapahtuu vieläpä sillä korkella ja laadukkaalla suoritustasolla niin hyvältähän se näyttää. Maalissa Victor pääsi sen verran helpolla ja hoiti ne paikat mitä tuli ihan hyvin. Maali olisi todellisella haamukopilla ollut estettävissä, mutta ei sitä kyllä Victorin piikkiin saa millään vaan linjalle tuli meloinen musta hetki. Kaikki seisoivat siinä Obinnan ympärillä tekemättä kuitenkaan mitään ja tämä pelasi ihan nätin seinän Valdon kanssa jota puolestaan ketään ei huvittanut seurata ja mies pääsi vapaasti läpi. Xavi ja Busihan siinä miestä keskikentältä asti seurasivat kun Alves oli Malagan nopean vastahyökkäyksen vuoksi hivenen toisessa päässä, mutta lopettivat jouksunsa kesken. Lisäksi toppariparistakin molemmat ryntäsivät Obinnan kimppuun eikä kumpikaan pelannut syvyyttä lainkaan. Kunnon kommunikointi sekaannus siis. Vaihtomiehistä se ainoa lopussa hetkeksi kentälle päässyt eli Bojan tuli ihan sähäkästi ja hyvin peliin mukaan ja oli syöttämässä sitä Zlatanin "melkein" maalia.

Tähän väliin pieni siirtouutinenkin. Tai ei tämä nyt varsinainen siirtouutinen nyt ole, mutta jotain sinne päin kuitenkin. Eli 13-vuotias Etelä-Korealainen kaiketi varsin kovakin huipputalentti ja "Korean Messiksikin" ristitty Park Sheng Ho liittyy ensi kesänä Barcan junioriakatemiaan. La Masian kasvattava voima on siis häntäkin vetänyt puoleensa. Samalla tavallahan Leokin tuli joskin vuotta nuorempana Barca junnuihin ja sieltä sitten askel askeleelta ylöspäin. Kaverin perässä oli jokunen muukin Euroopan huippuseura Real Madridista alkaen, joten katsellaan mitä kaverista tulee.

Ensi viikonloppuna olisi sitten vuorossa vierailu Almerian kotistadionille Juegosille. Voittoahan sieltä pitäisi hakea, mutta se nähdään sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös