Joululauluja

  • 14 674
  • 62

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Parasta joululaulua täällä on joskus äänestetty, mutta ketju on niin vanha, ettei siitä löydy juuri linkkejä hyviin biiseihin. Ajattelin, että tänne voisi listata ja ennen kaikkea linkittää kaikenlaisia joululauluja, sekä hyviä että huonoja. Tyyli on vapaa, kunhan on joulumusiikkia.

Olen jouluna meidän suvun "musiikkivastaava" eli hoidan aina tämän puolen kuntoon. Nyt vedetään noin 160 biisin soittolistalla, mutta lisää mahtuu aina, tottahan toki. Mahdollisimman monipuolista settiä olen pyrkinyt kasaamaan, eikä missään nimessä koskaan samaa artistia useampaa biisiä putkeen. Laitetaan muutama näyte.

Nämä kaikkien tuntemat biisit nyt tietysti on aina pakko soittaa, vaikka ovatkin jonkun verran kuluneita. Perinteistä vaan on pidettävä kiinni:

John Lennon - Happy Xmas (War is Over)

Band Aid – Do they know it's Christmas

Wham – Last Christmas

Boney M. - Mary´s Boy Child

Slade - Merry Christmas everybody

Juice Leskinen – Sika

Ja sitten vähän tuntemattomampia, tai tuttujen biisien harvinaisempia versioita:

Richard Clayderman - O Christmas tree.
Erittäin hienoa pianomusiikkia.

Tony Kakko - Pieni Rumpali.
Levyltä "Raskaampaa joulua", eli vähän rankempi veto näihin muihin verrattuna.

Kake Randelin - Koivukuja viiden joulu
Petri Laaksonen ja Virve Rosti - Talven syliin
Suomi-iskelmää... Laitan rohkeasti tänne, vaikka Salainen suosikki -ketju olisi myös ollut hyvä paikka.

Mitä biisejä muilla on soittolistalla? Vai onko kukaan nykyään edes kiinnostunut joulumusiikista?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä vihaan kyllä näitä perinteisiä joululauluja oikein tunteella. Joululauluista varmaan 95 prosenttia on ällöttävän imeliä, typeriä, vastenmielisiä ja teennäisiä kuten koko joulu. Mutta onneksi muutama poikkeuskin mahtuu joukkoon. Yleensä minä tykkään enemmän näistä "protestihenkisistä" joululauluista Eläkeläisten ja MA Nummisen tyyliin mutta on näissä perinteisemmissäkin pari ihan hyvää.

Näistä vanhoista ja perinteisistä joululauluista ihan ylivoimainen ykkönen on minulle Tonttu, ja erityisesti tämä parin vuoden takainen JP Leppäluodon versio iskee. Tämä on ihan aidosti koskettava ja kaunis kappale.
JP Leppäluoto - Tonttu (liveversio)

Ja vaikka en millään tavalla olekaan uskonnollinen enkä pysty oikein mitenkään ottamaan omakseni tuota sanoitusta niin onhan tuo sävellys todella hieno ja Veskun tulkinta niin upea että ei tästä voi olla pitämättä:
Vesa-Matti Loiri - Sydämeeni joulun teen

Sitten mennäänkin jo tälle ei-ihan-niin-perinteisten joululaulujen osastolle:
Eläkeläiset - Humpaton joulu
MA Numminen - Joulupukki puree ja lyö
Lemmy, Billy Gibbons & Dave Grohl - Run run Rudolph
Brian Setzer Orchestra - Jingle bells (live)
Brian Setzer Orchestra - Sleigh ride (live)
Brian Setzer Orchestra - Winter wonderland (live)
Mr. Hankey & Kenny - The most offensive christmas song ever

Ja tietenkin Viikatteen Vuoden synkin juhla -levyltä löytyy monta hienoa biisiä (esim. Aattoiltana, Lahja jne.) mutta niitä ei näköjään SinäPutkesta löydy.



EDIT: Tässä muuten vielä ihan studioversio tuosta Leppäluodon Tontusta. Ja lisäksi vielä toinen hieno joululaulutulkinta Leppäluodolta, eli Joululaulu.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nämä kaikkien tuntemat biisit nyt tietysti on aina pakko soittaa, vaikka ovatkin jonkun verran kuluneita. Perinteistä vaan on pidettävä kiinni:

John Lennon - Happy Xmas (War is Over)

Tähän Lennonin biisiin hivenen "koskettavampi" video:

Happy Xmas (War is over).

En ole pahemmin joululaulujen ystävä, yllä oleva kuuluu suosikkeihini.

Samaten Juice leskisen "Sika" - sitä on kuunneltava jokainen joulu (ja mieluiten mahdollisimman monta kertaa).

Ja tässä "Pomo" vetää Santa Claus is coming to town.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Leevi & The Leavings - Jouluaattona kännissä

Leevien erittäin osuva ja runsaasti miettimisen arvoisaa sisältöä pursuava joulukappale. Harvinaisen upeat sanat.

Noin yleisesti ottaen joulumusiikki ei oikein ole itselleni erityisen suuressa arvossa, mutta tuota -OO-:n mainitsemaa Viikatteen joululevyä tulee aina joulun alla kuunneltua. Muulloin se ei oikeastaan kuuntelussa olekaan.
 
Suosikkijoukkue
Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
Mikähän on sellainen vähä tuon band aid hengessä tehty joulubiisi missä on vähän enempi rokkihenkistä porukkaa mukana ja minusta se ei kovin montaa vuotta vanha versio ole? Olisikkohan ainakin darknesin jätkät ollu siinä.

E:No oli se "vähän" band aid hengessä, eli kyseessä sama biisi mutta päivitetyllä kokoonpanolla:

http://www.youtube.com/watch?v=HzlQD_aqgnc
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vuosia sitten hypistelin Stockan levyosastolla kädessäni sellaista levyä, jonka nimi oli muistaakseni "Even Santa can get the blues" tjsp. Enpä ostanut, mutta kyllä vaan on harmittanut sittemmin. No, tämän lyhyen intron jälkeen mielestäni yksi huikeimpia joulu-blueseja:

Elvis: Merry Christmas baby

Ja sitten toinen ihan mieletön klassikko:

Darlene Love:Christmas (Baby please come home)
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Evileillä on jokajouluinen perinne: jossain vaiheessa soi Hassisen Koneen On Jouluyö, nyt laulaa saa.

Iso hyväksyvä nyökkäys myös Leavingsin joulubiiseille, Setzerille ja Nummiselle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kumikameli - Jorman Joulu. Hilpeän melodian tahdittama tarina tragikoomisesta perhejoulusta.

Kappale on julkaistu alunperin Laulava Kinkku -7-tuumaisella, ja sittemmin ainakin parilla Kumikameli-kokoelmalevyllä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tähän mennessä mainituista Slade ja Merry Christmas Everybody vie voiton rock-sarjassa.

Modernien joululaulujen oma ykkönen on tätä nykyä

Chris Rea ja Driving Home for Christmas

Klassikkosarjassa ykkössija menee Leroy Andersonin loistavalle sävellykselle Sleighride, sinfoniaversiona ehdottomasti.

Huumorikategoriassa kannatukseni saa ilman muuta Fixu vekotin. Ainakin siinä mainitaan sana "tonttuverstas" joten oletan, että se on myös joululaulu..
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hapanta porukkaa täällä Jatkoajassa noin keskimäärin. Mulle joulu on vuoden hienointa aikaa niin tunnelman ja muistojen puolesta kuin ihan muutenkin. Mutta syököön kukin sitruunansa milloin tykkää, kunhan ei yritä sitä muille syöttää. Itse noudatan linjaani joskus.

Poikkean kai senkin puolesta keskimääräisestä vihaisesta nuoresta miehestä, että en pidä juuri ollenkaan noista jenkkiralleista tai joululaulujen rock- tai heviversioista. Tuo Setzerkin oli aivan perseestä. Pikkujouluaikaan ne ehkä menee ja pidän Juicen Siasta, mutta varsinaisesti joulun aikana ja vaikkapa nyt, kun saan olla rauhassa kotona, kuuntelen oikein mielelläni hiukan hartaampaa matskua. Tämä ei suoraan johdu vakaumuksesta, koska tykkäsin jo lapsena ennen porukoitteni uskoontuloa enemmän perinteisistä joululauluista kuin kaikenmaailman hilipatihippan tontut ne kurkkii-leikeistä ja lauluista. Ei sillä sinänsä väliä ole, onko laulut perinteisiä suomalaisia tai jotain tuoreempia käännösbiisejä, kunhan ne ovat aidoilla instrumenteilla säestettyjä ja mielellään suomeksi laulettuja. Täällä on mainittu jo Sydämeeni joulun teen ja Tonttu, lisäksi kaikkien tuntema Varpunen jouluaamuna yms. voisivat olla esimerkkejä pitämistäni joululauluista.

Hiukan tuntemattomampaa materiaalia lienee Simojoen joululaulut, joista pidän erityisesti kappaleista Tulkoon joulu ja Jouluyön hymni. Ruotsalaisilla on myös hyviä uudehkoja joululauluja, kuten esimerkiksi Jul, jul strålande jul. Paimenen yösoitto on kaiketi myös aika tuntematon, mutta itselleni ehdoton joululaulu. Valitettavasti ei löytynyt kuin tenavatähden laulamana, tuota versiota en juuri kuuntele. Enpä.

Veskusta en juuri lämpene, mutta hänen joululauluistaan pidän. Tonttuunkin tutustuin ala-asteikäisenä nimenomaan Veskun c-kasetin myötä. Muutamia lemppareitani oli mainittu jo tuossa yllä, mutta lisäisin vielä kappaleen Tähti, tähdistä kirkkain, jota kuuntelin pala kurkussa kymppivuotiaana joulunajat läpeensä. Tämä sekä Sydämeeni joulun teen ovat hienoja biisejä sekä melodialtaan että sanoitukseltaan, himoateistit voivat blokata vaikka pahimmat kohdat pois ja miettiä sanoja mielen hiljentämisen kannalta.

Ehdin jo mainita, etten juuri jenkkiralleista pidä, mutta toki rauhalliset ulkolaisbiisit menevät pienissä erissä. Jo mainittu Happy x-mas on yksi ok kappale ja White Christmas on suomeksi sama, kun yrittäisi vääntää varpusparvea jouluaamuna englanniksi. Lisäksi tätä en ole suomeksi koskaan kuullut, tuskin muutkaan. Minä pidän.

Mikäs tässä joulutorttuja tehdessä ja joulumusaa kuunnellessa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mulle joulu on vuoden hienointa aikaa niin tunnelman ja muistojen puolesta kuin ihan muutenkin. Mutta syököön kukin sitruunansa milloin tykkää, kunhan ei yritä sitä muille syöttää.

Sama homma. Minulle myös joulu on vuoden ykkösjuhla, ja musiikki on siinä varsin keskeisessä roolissa. Siksi tämän ketjun avasinkin. Sitruunaa aion muuten syödä sitten uutena vuotena, se on mulle vastaavasti henkkoht turhin ja kaikin tavoin vastenmielisin juhla.

En minäkään noista kaikkein raskaimmista rock-joulubiiseistä välitä, eli nuo linkittämäni Tony Kakko ja Slade ovat ne kaikkein rankimmat, joita jaksan kuunnella. Juicet ja Irwinit nyt tietysti on myös kuuntelussa.

Toisaalta liian harraskaan tunnelma ei oikein innosta, vaikka yksittäisinä biiseinä esimerkiksi nuo Loirin laulamat ovat komeita vetoja. Tottahan toki nekin levyiltäni löytyvät.


Minäkin pidän tästä, ja erityisesti Taikakuun esittämästä versiosta.

Ehkä olen vähän lapsellinen, mutta tykkään myös kaikista iloisista Joulupukki- ja Tonttulauluista, kuten tästä:

Kirka - Joulupukki matkaan jo käy
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eikö kukaan ole vielä linkittänyt Matti Nykäsen tuoretta joulubiisiä.

Singleä ei julkaista mutta Tuubista löytyy:

Matti Nykänen - Jälleen joulu on
http://www.youtube.com/watch?v=jQU5efRXWOk&feature=player_embedded

Sanat on Vexi Salmen ja yllättävän paljon kuullostaa Irwin Goodmanilta.

Ollaan vaarallisilla vesillä jos sanoo jotain positiivista Nykäsen tuotoksista, mutta ei tämä nyt ihan niin paska ollut kuin aluksi oletin.


_
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Joululauluihin suhtaudun nykyään hyvinkin välinpitämättömästi. Perusrenkutukset kaupoissa vituttaa yhä mutta kun kappaleihin suhtautuu samoin kuin mihin tahansa musiikkiin, löytyy joukosta helmiäkin.

Yksi suurimmista suosikeistani - jollei suurin - on O Holy Night, joka sanoitukseltaan kertoo kaikesta mihin en usko mutta puhtaasti musiikkikappaleena on hienointa kastia joululauluista.
 

Hanskaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-liiga.fi
Leevi & The Leavings - Jouluaattona kännissä

Leevien erittäin osuva ja runsaasti miettimisen arvoisaa sisältöä pursuava joulukappale. Harvinaisen upeat sanat.

Noin yleisesti ottaen joulumusiikki ei oikein ole itselleni erityisen suuressa arvossa, mutta tuota -OO-:n mainitsemaa Viikatteen joululevyä tulee aina joulun alla kuunneltua. Muulloin se ei oikeastaan kuuntelussa olekaan.

Tähän täysin sama, lisäksi vielä.

John Lennon - Happy Christmas http://www.youtube.com/watch?v=WUCbZhIfQbA
Jarkko Martikainen, Ismo Alanko, Toni Wirtanen & Trio Niskalaukaus : Tiernapojat http://www.youtube.com/watch?v=gypMm0fXeto
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös